Låttips

Free fallin'. John Mayer är kung.

Har en annan favvo med....



Fantastisk... Love Linn

Go' dag.

Ja det har varit en skön dag idag. Red Fellow och Lucky imorse, gick bra med Lucky men lite mindre bra med fellow, orkar inte ta det nu. Fixade i stallet sen vid halv tre tog jag in hästarna och åkte till klippan för att möta upp Louise som ni kanske kommer ihåg att jag skrev innan idag. Ett bra möte, dock råkade vi ut för ett par uteliggare som var ganska på om man säger så? Kan säga direkt att ingen av dem var min eller Louises stil.

Kanske finns någon där ute som är sugen på en halv sunkig uteliggare/fyllo? Ögoninfektion medföljer i köpet. Det är först till kvarn som gäller, så snabba er.

Red Phiis när jag kom provade ett nytt bett som jag fick låna av Louise, typ ett myler-jaktbett. Det gick jättebra men ska prova imorn igen och ngn dag framöver. Ibland är det ju så att hästar går bra på det en gång sen blir det helt galet nästa gång eller gången efter. Ska nog bara ha jaktbettet när jag rider ut, det är bara då han sticker med mig haha. Bara för att jag är så liten ;)

Än är inte uteliggaren/fyllot borta, ta chansen, ett kap.



Love Linn

Jag är störd...

Ska hoppa in i duschen nu efter att jag ätit lite grann, sen bär det av mot klippan ska träffa härliga Louise och vi ska snacka lite om företaget. Dock får ni inte veta mer om det nu, vill inte avslöja för mycket.

Måste bara skriva. Jag vaknade tidigt imorse täppt i näsan gick jag ut i köket för att ta nässpray, plötsligt får jag bara en kick tänker "nej jag ska nog fan ta och göra mig en macka!?" Och tror ni inte att jag gör det också? Helt inne i det öppnar jag kylen, tar ut mjukosten, brer ut den på en torr macka, går in i sovrummet, sätter mig i sängen och käkar upp den som ingenting och somnar? Hur jävla konstigt är inte det att gå upp kvart över 5 på morgonen och bre sig en macka? Jaja, sov gott i alla fall :D



Hörs väl senare. Love Linn

Fint väder

Fint väder förresten.  10 grader och sooooool, yeaah! Det märkts i och med att vi bor relativt nära flyganläggningen i ljhed så hör/ser man mycket flygplan som är ute och flyger. Och så klart är det många av mina härliga norska vänner som flyger. Tyvärr blir det sista gången på en vecka som jag träffar dem idag innan de åker hem på lov. Men veckan därefter är vi igång igen och tränar. Jag hoppas träningen blir av idag. :)

Just de, Fellow ska nog gå en LB:1 istället för en LC:2, en på mammas jobb hade sett videon och tyckte han lätt skulle klara av det eftersom att han är så stadig. Så får vi se hur han reagerar på dressyrstaketet, det  är där haken sitter ;) Just det Jennie, jag ska till Åsbo 1 maj, Lb:1, seeee ya :D

Love Linn

It's me

Wow! (inte datorspelet world of warcraft) utan WOW, jag mår bra haha. Sovit tills elva, riktigt nice. Tog ut hästarna halv 8 sen gick jag in och sooooov. Jag låg och sov så sött och sen när jag vaknade hörde jag min gamla hund snarkandes haha. Så jäkla gullig! Nu kokar jag mig ett ägg sen ska jag ut och ge hästarna lunch och mocka. Rida ska jag göra efter det.

Haha var en kille som ta till mig på facebook, han skrev ett meddelande sen och sa att jag såg ut som en prinsessa. Jodå man tackar? För övrigt som han ut som en turk? Vad är det med mig och turkar varför dras de till mig? Inget fel på turkar men inte riktigt min smak.

Ni tittade väl på videorna från igår? HAHAHA!

Love Linn

JAG DÖR AV SKRATT!!

Först titta på denna extremt fula video på denna länken, hahahahhaha http://trololololololololololo.com/
1. sjukt lökig hemsida
2. gubben som sjunger ser ut som en avdankad åsna som käkat lite för mycket gullök
3. han är skön haha.
4. slutsats, allmänt lökig.

sen kolla den här videon hahah!
(på norska men ni fattar säkert ändå, i alla fall själva poängen)


Nu ska jag definitivt sova, sry att jag plågar er haha. Love Linn

Ridhus och hovslagare på kvällen

Jaa, när jag kom ut imorse och skulle rida Lucky hade han gjort ngt med skon, eller ja han hade lyckats dra ut sömmarna på ena sidan halvvägs, pappa fick dra av skon och jag och mamma fick åka till olle nu i kväll. Vi var där vid 7, så åkte 6. Därför inget gym för mig ikväll. Efter att olle slagit på skon åka vi inom trolleholm, det var mycket folk där så jag red ute i mörkret på ridbanan innan de var klara. Sista 20min red jag i lilla ridhuset. Lucky var duktig, lite lat emellanåt men det var jag med haha. Därför vi passar så bra ihop ;)

Fellow var helt fantastisk idag, helt fantastisk... Behöver jag säga mer? Ja kanske för att ni ska fatta varför haha. Red ut som vanligt ungefär och han bara gjorde allt så perfekt, hans galopp var helt magisk, bakbenen hade ett sånt jäkla tryck och jag kunde nästan inte sitta still i sadeln, uuuunderbart. Aldrig suttit på en häst med en sån galopp innan. WOW! Tycker han lyssnar på mig oerhört mycket bättre nu när jag ridit mer dressyr och han uppskattar mig med, vilket i sin tur gör oss till nästan bästa vänner. Helt underbart. Han är så lycklig han slipper hoppa.

I lördags när jag skulle hoppa Telli, gick Gunilla runt och skrittade av fellow för hand, hon skulle bara gå fram till hindret och lägga ner en bom eller ngt. Fellow tittade på hindret som om det vore ett monster och blev genast stressad. Bra för både mig och honom att rida dressyr. :)

Nu är jag ganska trött, klockan är halv 11 och jag har inte duschat ännu. Var ute och sprang en runda innan jag åkte till Olle. Mina fötter värkte något fruktansvärt från blåsorna i hålfötterna. Jag plågade mig genom att springa i ett högt tempo ner till en kulle. Där sprang jag upp och ner 12ggr för att ha sk. mjölksyreträning. Och för er som inte provat på det kan jag säga att det är en av de allra jobbigaste träningsformerna som finns. Har man sk. blåsor/skavsår under fötterna blir det 3ggr jobbigare. Jag är inte den som gnäller och klagar mycket men idag var det plågsamt. Plågade mig upp och ner tills jag höll på att kräkas sen gick jag hem. Kändes helt misslyckat, jag gick hem. Fyfan... Helt cp att det inte är min kondition som tar emot utan mina jävla fötter. Menmen, imorgon blir det en cykeltur istället.

Oj vad långt jag skrev, sry.

- Jag älskar dig obeskrivligt mycket Lucky. Du gör mig hel och lyckligast i hela världen.


Godnatt på er, love Linn

Tack tack tack!!

Tack allihopa för de fina kommentarerna som jag fick på inlägget om hoppning med Phiis. Det gläder mig otroligt mycket ska ni veta, tusen tack!!!

Idag är det ett skitäder ute, regnar och jag vill bara sitta inne och mysa. 1, jag har ingen att mysa med, 2, jag har verkligen inte tid till det och 3, jag vet att jag kommer bli rastlös efter en timme. Lika bra att sätta igång med allt nu efter frukost. Idag blir det bara ett ägg till frukost, ska se hur bra jag klarar mig på det haha. Går säkert bra.

Tänkte skriva lite bloggar som jag brukar läsa:

http://www.formone.blogg.se/ - min underbara vän Louise som har en Aerline H avkomma som är sååå fin.

http://www.ridsportsarah.blogg.se/ - Sarah Gustafsson, en satsande ryttare som jag lätt tror kommer tävla 140 iår med fina yrrol. Sarah har också en jätte fin cponny till salu. Vi har inte setts ännu men hoppas att det kommer bli av snart på något meeting eller så.

http://www.kumpumaki.blogg.se/ - Sofia, gulligare och vackrare människa får man leta efter. Sofia modellar lite och är så duktig med sin storhäst som just nu hoppar 120cm med fina rundor. En tjej jag verkligen tycker om. 
 
http://www.kristinawarg.blogg.se/ -Kristina warg, vad ska man säga? Grym ryttare som nästan precis gått över från ponny. Några av hennes hästar är fantastiska.

http://jenniekriistensson.blogg.se/-Underbara Jennie, Jennie är dressyrryttare och det är till henne jag vänder mkig om jag behöver bli peppad. Jennie och Calle(som för övrigt är ganska lik Lucky) kommer att debutera LA inom kort, piece of cake. :)

http://sandraramtzen.blogg.se/ - Sandra, en helt fantastisk tjej som är glad, rolig, snäll, söt och otroligt duktig på att rida. Hon har en vallack som jag bara dregglar över, Mohikan. Ni har framtiden framför er tjejen.

http://lisakarolin.blogg.se/ - Lisa och Pollan, Lisa är en jättetrevlig tjej som jag fått kontakt med genom bilddagboken, vi har inte direkt träffats men av det uppfattningen jag fått av henne är hon supersnäll, trevlig, glad och duktig. Tyvärr har hon haft lite otur med sin häst men jag håller alla tummar för att hon ska hålla sig frisk och kry nu.

http://showjumper.blogg.se/ - ingen jag känner, men gillar upplägget i bloggen, helt enkelt en bra blogg.

http://internationalshowjumping.blogg.se/ - en superbra blogg som jag bara älskar, tror inte jag är ensam om att läsa bloggar som tipsar om utrustning?

http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/ - Maja med Kenny, åh vilken gullig tjej, hon jobbar så hårt med Kenny och äntligen har det börjat så riktigt bra. En super duktig tjej med en så trevlig och fin häst. Också en värmlandstjej, plus i kanten ;)

http://www.aaero.devote.se/ - Louise med Aero & Vison (de hästar jag sett irl), Louise har en jättefin Aerline H avkomma även hon och en annan superfin vallack som heter Vison. Första gången jag såg båda hästarna höll jag på att tappa hakan. Wow! Louise är en underbar tjej, punkt slut! :D

http://tesskliintestam.blogg.se/ - Tess en supergo' tjej som har en fin fin unghäst. Trevlig, duktig och glad tjej.

Finns såklart fler bloggar jag läser, till ex. http://sunnysolvej.blogg.se/, http://louice.pankz.se/, http://gabriellabramstedt.blogg.se/, http://showjumpingbyamanda.blogg.se/, http://tiffanylingvannerus.blogg.se/ med flera, men skulle jag skriva om alla så skulle det ta hela dagen hihi.

Nu ska jag sätta igång här hemma, kl är redan 20 ö 9, tok för mycket.

Fellow som hoppehäst ;)


Love Linn

Carlito (Phiis) hoppning

Idag var det en fantastisk dag, jag har nämligen hoppat vår underbara fina och rara uppfödning. Det var andra gången han hoppade i hela sitt liv och det gick galant. Fy fan vd glad jag var, underbara häst.

Mamma var med och filmade och håll i er nu, pappa kom till och med upp och tittade!! Bara för att det var Phiis, pappa älskar honom.

TÄNK DET ÄR ANDRA GÅNGEN HAN HOPPAR I HELA SITT LIV?!?!


Jag är lyckligt lottad över att ha en så fin ungis som bara väntar på att få utvecklas.

Love Linn

Jävla tröttsamt

På något sätt lyckas alltid en massa turkar hamna på min msn, får alltid meddelande som "see me naked" och "click on this link to see me strip"

alltid får man svara såhär och blocka....



pallaaaaa...

Love Linn

Videos

First Fellow



Telli hoppning. Ha lite överseende om att han endast är 4år och inte hoppat sedan december. De två sista sprången blev mycket bättre, han hade lugnat sig och lyssna på mig.


Love Linn

Klockan

Kom ihåg att ställ fram klockan en timme idag till sommartid. Wiiie, känns riktigt najs. ¨

Idag är jag trött, ändå sov jag till halv 9, hästarna var snälla och bråkade inte. Kors i taket. Hade förväntat mig att bli väckt vid sju eller ngt bara för att de inte kom ut igår. Men lika glada såg de ut för de. Lucky fick halstäcke på sig idag, orkar inte att han blir så fruktansvärt smutsig hela tiden haha.

Lucky utan halstäcke, ser ovanligt ren ut.


Love Linn

Bilder

Här kommer några bilder på Fellow från idag och en bild på Telli.

Lite ökad skritt, helt okej bakben. Behöver inte nämna att han fick 9.a på skritten

Trav






Galopp






Telli som fick hoppa lite, riktigt taggad, bakbenstekniken har det aldrig varit fel på.


Videorna håller på att laddas upp så lägger in den imorgon. Dressyrvarning dock på Fellow.



Har varit ute och sprungit 1 mil idag och det var så himla najs, dock var det fruktansvärt några gånger. Måste börja tejpa fötterna idag, får blåsor under fötterna om jag springer mer än 5km. Som sagt efter 5km började smärtan, den var hemsk men det gick ju bra. Bara att bita ihop.

Ridit 4 hästar idag, Fellow och Telli som ni ser ovan och Phiis och Lucky här hemma. Gjorde barbackadebut på Phiis och det gick ju bra det med. Lite stark bara som alltid, måste erkänna att han är riktigt mysig att sitta på, säkert för att han har lite extra hull haha. Nu ska jag sova, natti.

Love Linn


Ridhusridning

Har varit i ridhuset nu på "förmiddagen" och ridit. Åkte iväg med Fellow, det regnade så sjukt mycket när vi skulle lasta och det är fannimej tur att Fellow är lätt att lasta nu. Hade hatat mitt liv om jag skulle varit tvungen att stå ute i regnet med en bråkig häst, men men så var ju inte fallet. Han gick in så fint i transporten och väl framme i ridhuset fick han gå ett dressyrpass. Fellow var lycklig och jobbade på bra.

Gunilla körde dit med Telli och jag hoppade honom lite grand för första gången sedan december. Det gick bra, det är i alla fall en ren hopphäst, han fullkomligt älskar att hoppa. Funderar på att ta med Telli på en träning för Jörgen om några veckor. Blir nog svårt för honom att koncentrera sig bara när det är så många andra hästar runt omkring, men det är ju bara något han får lära sig.

Annars var jag ganska trött idag, men det var det värt. Ludwig, Öyvind och Pål kom hit igår kväll och jag hade gjort massor av pizza och vi käkade och skrattade oavbrutet. De hälsade på hästarna och Ludwig blev sugen på en häst att rida på mellan hangarerna på flyget haha. Fellow hade nog tyckt om det. Det hade nog varit ganska king-it att ha en häst till det, haha. När vi kom in käkade vi lite chokladkaka som jag bakat och jag kokade kaffe till. Sen vid 9 började vi spela milionär, ett norskt spel, nästan precis som Monopol, närmare halv 2 var vi klara och killarna åkte hem. En riktigt rolig och lyckad kväll.

Nu ska jag ut och motionera Lucky och Phiis, de har inte fått komma ut idag pga allt regn... Blööää. Hata regn.

Videor från dagens ridning kommer kanske ikväll.


Sköt om er, love Linn


Mätt

Ätit gröt nu, försov mig imorse vaknade inte förän kl halv 9. Red Lucky direkt och nu ska jag snart ut och mocka. Sen blir det att städa lite och så här inne.

Idag är det också så himla skööönt väder. Funderade på att släppa ut hästarna nakna men uteslöt det ganska snabbt ändå. Som de flesta har vi massor av lera i hagarna och två av mina tre hästar fullkomligt älskar att bada i lera. De fick de tunnaste regntäckena och de ser onekligen nöjda ut.

Min fina gamla d-ponny Et Radicle


Love Linn

Sleeeeden

Sliten för er som inte förstår skånska, dock snackar jag inte skånska menmen. Precis käkat lite lasagne, var nere och gymmade innan. Gick lite segt idag, tränade axlar och lite mage. Just det körde lite bänkpress med, Kanske inte det smartaste körde det i förregår så var helt slut i bröstmusklerna. Gjorde 6:or på 40kg i tisdags och idag pallade jag knappt 3:or, pinsamt. Imorgon blir det nog inget gym för min del. Nästa vecka har alla i skolan lov och norrmännen åker hem till sina hemorter på onsdag-torsdag tror jag. alltså kommer nästa vecka bli riktigt dryyyyg. Jag får träna själv utan gym och då blir det kondition nästan hela veckan. Kanske gym på måndag om någon vill/kan. blir nog bra med kondition men det är ju lite av det sociala jag gillar med gymmet med haha, märker de som tränar där ;)

I helgen ska jag rida Gunillas unghästar, blir nog Telli och Emmis tror jag. Trevligt!

Knappt gullig min kiiiiiise är va? Låt mig presentera HELGE! Fettot nr 1. Här snackar vi 8kg klassen...


Love Linn

Foto

Fottade min goa lilla hund innan och imorgon ska han få sig ett bad. Jäkla smutsig är han, blev ganska nöjd med denna bilden. Har dock inte photoshop på min nya dator så kan inte redigera färger osv.

Man kan inte tänka sig att han blir 16år i år va? Fick honom när jag var fyra, min bror fick Lassys bror men han finns tyvärr inte längre.


Love Linn

Ridningen klar

Red alla tre nu på förmiddagen/morgonen. Började vid nio och var klar vid 1tiden. Lucky var fin och pigg, inte lika tittig idag. Fellow fick gå första gången på banan ute på evigheter. Stod ett par hinder utanför på den ena längsidan och där skulle han absolut INTE gå förbi, men jag vann och sen var han jävligt fin om jag får säga det själv. Red igenom debutant fälttälvans dressyrprogram och det kändes riktigt bra. Gör jättefina ökningar i galoppen och går stadigt nästan hela tiden.

Nu undrar ni säkert varför jag red debutans dressyrprogram, men det är ju faktiskt så att jag ridit litye fälttävlan och det var det enda programmet jag kunde hahah. Ska plugga på lc:2 också, har ridit det mååånga gånger innan så ska bara friska upp mitt minne. Ni tror säkert att jag är ganska dålig på dressyr eftersom att jag hela tiden gnäller över det haha, men red faktiskt på hela 72% i det debutantaprogrammet på en dponny som jag red till försäljning. De ni! Dressyrgudinnan finns inom mig ;)

Aja tillbaks till dagens ridning, sen red jag hem på fellow och gjorde iordning Phiis, vildingen... Han var helt mongolid och cpstark när jag red ut(överladdad), jag drog allt jag kunde men nej det gick inte att stoppa honom. Red in på ridbanan på vägen och där fick han ett ordentligt galoppass, helt lödrig blev han. Skönt att rasta honom ordentligt. Kanske är han lite mer lydig imorgon, för de senaste två ggr(innan ridpasset idag då) så har han varit riktigt lydig och fin. Stunder då jag njuter extra mycket.

Var så himla mysigt att rida idag, vi har ca 25-30 grader i solen här ute, kanske 15grader i skuggan, underbaaaart! För första gången den i höstas kunde jag rida ut UTAN JACKA!! Wiiiie, våren är här i Skåne. 

I och med att jag inte har några nya bilder på min dator kan ni titta på en video på mig och Lucky från i somras. Det blåste jättemycket så ni kan stänga av ljudet på den och sätta igång låten under. :D Bra va?



Ha en underbar dag, nu ska jag mocka sen iväg och gymma ikväll. Imorgon kommer mina trevliga norska vänner från gymmet hem till mig på min hemlagade pizza. Lyllos dem va?

Love Linn, ps. Lucky är bäst.

Matlagning, inget strömsholm heller.

Håller på och lagar mig lite lunch, kycklingfilé och pasta, så gott. Har fortfarande riktigt mycket träninsgvärk, tränade hårt i måndags, 2timmars gym och 40min cykling, igår blev det "bara" 1,5timme gym och 40min cykling. Idag ska jag ner och träna ben.

Igår flyttade min cwd sadel, den blev såld för några dagar sedan men hon hämtade inte den förän igår. Måste erkänna att jag kommer sakna den, min mamma med. Menmen vad gör man inte för sin äklskade häst?

Red Lucky nu på morgonen och han var helt stirrig, överladdad och det sätter sig i huvudet på honom haha. Snödrivor är fruuuuktansvärt läskigt tycker lucky. Ingen hoppträning på torsdag och jag har bestämt mig för att inte åka till strömsholm, måste tänka på Lucky och inte mig själv. Han kan inte tävla helgen innan, åka på tvådagars träning och tävla helgen efter. Det är helt oansvarigt, så vi stannar hemma, kommer fler chanser.

igår satt jag och msnade läänge med min kära vän Mathilda och vi planerade sommaren, antingen ska vi på meeting till Sunne eller Karlskrona Lyckå. Lutar mest åt Sunne. :)

Nu ska jag kolla dating in the dark och käka. Love Linn

"Dressyrtanten" i ridhuset

Ja varför sätter jag dressyrtanten inom situationstecken? Jo för att det var en riktigt vidrig syn. Det var en sk. "dressyrryttare" som  kom in i ridhuset med sin gamla krake till häst, hon gick något varv med sin kuse i ridhuset sen tar hon upp en gramantygel och spänner fast hästen. Jag vågar påstå att detta är denna ryttarens favoritredskap eftersom att jag sett henne rida och behandla denna stackars häst på samma sett förut. Hon hoppar upp på hästen som är helt lam i sitt steg och har ett kraftigt undertramp i alla tre gångarter(speciellt skritten). Hela tiden rider hon runt på denna lilla kuse HÅRT inspänd med graman, huvudet inne vid bogen och det ser verkligen obekvämt ut. Där tvingar denna tant hästen att gå i en extremt kort galopp och så fort hästen bryter av blir hon arg och börjar skrika.

Usch och detta kallar man dressyr? Fyfan, tycker det är helt okej att rida med gramantygel ibland om man kan använda den rätt, men att missbruka den som denna tant gjorde är fruktansvärt.

Något annat som inte har med själva "dressyren" att göra var att ryttaren hela tiden red runt och pratade med sig själv? Också lite märkligt.

Menmen jag hoppas jag slipper se denna kvinna igen, blir så irriterad när folk inte kan behandla sina hästar på ett värdigt sätt.



Aaah hemska bilder. :(

Ännu mer hemsk film på Patrik Kittel som rider sin häst så fel att dens tunga blir blå.



FYFAN SÄGER JAG BARA! HUR KAN MAN GÖRA SÅ????

First Fellow

Fick en fråga om vad Fellow ligger i för prisklass och var man ska vända sig för att få veta mer.

Eftersom att Fellow antagligen kommer läggas ut på annons med både pris och telefonnr så kan jag ju ändå skriva ut det här. Tänkte skriva ungefär hur annonsen kommer se ut. (äh kommer nog inte se ut så, blir nog mamma som får skriva en annons, haha, jag är sämst.)

Hoppstammad dressyrvallack.

First Fellow, född 2005 e. For Feeling ue. Hills Double xx. Ca 160cm, snäll i all hantering, lätt att lasta, sko osv. Tävlat 1m som fyraåring,har en fantastisk teknik men mer riktad mot dressyr då han tycker det är mycket roligare. Det är också något som han är riktigt duktig på. Pris 130.000 kr, 0768-544535.

Lägger in denna filmen igen, ska filma lite nytt material i helgen.


Sug på den här ni, jag och fellow ska faktiskt tävla dressyr. Först blir det programridning i trolleholm, en lc:2, sen blir det en lokal dressyrtävlingar i klippan, också en lc:2 tror jag.

Love Linn

Mina hästar, liten story.

Lite info/bakgrund om mina nuvarande hästar. Fick en fråga om det för några dagar sedan så här kommer det lite fakta.

Quite Lucky:

Född 2003 e. Quite Easy ue. Lucky Light

Allting började med att jag sålde min cponny och jag och mamma började titta runt efter en storhäst. Skulle nämligen ha storhäst och dponny samtidigt. Vi kollade runt lite i ridsport och egentligen letade vi efter 6-7 eller 8åring som gått lite grand. Tyckte kanske inte att det var så smart att börja storhästlivet med en unghäst. Eftersom att man inte är någon milijonär så var alla 6,7 och 8åringar för dyra om man ville ha något bra så vi prata lite med min tränare Elina om vad hon hade. Hon hade en 5åring som hade gått 120cm som låg på cirka 120.000, jättefin och trevlig. Provred den en gång, men efter någon vecka blev den såld. Kände ändå inte att den passade mig perfekt. Vi gick upp i Elinas stall efter en träning med Radicle(min dåvarande dponny), mamma såg då en svart 4åring som hon fastnade för. Mamma frågade vad det var för någon och det var Lucky. Elina berättade att han precis kommit till dem och att han kanske inte var någon stjärna men oroligt snäll, dock bara riden ca 30-40ggr så ganska sent tagen, om man jämför med alla andra. Hade gått någon enstaka pay and jump på 70cm.

Jag provred Lucky 4-5ggr och han var som Elina sa, hur snäll som helst. Lucky hade inte varit med på något kvalitétstest eftersom att han hade löshoppat så dåligt innan testen så hans uppfödare tyckte inte att det var lönt att delta.

Efter alla provridníngar bestämde vi oss för att köpa Lucky, utan att veta vad han kostade fick vi en liten chock när han stod där för 150.000kr. Alldeles för dyrt för oss, vi lade ett lägre bud men hans uppfödare ville inte gå med på det. Helt nere fick vi helt enkelt börja leta efter en ny häst. Allt kändes så konstigt, "det var ju Lucky jag ville ha". Mamma försökte berätta att vi inte kunde köpa en häst som var så dyrt. Jag fick till slut acceptera det och vi bestämde oss för att åka och titta på en annan 4åring lite längre upp i landet. Dagen innan vi skulle åka dit hade mamma stått och hängt tvätt och plötsligt hade det slagit henne att det var den hästen vi skulle ha. Mamma och Luckys uppfödare möttes på mitten och Lucky blev min! Jag var så otroligt glad, för dagen innan hade jag sagt till mamma att jag aldrig skulle hitta en sådan häst igen.

På veterinärbesiktningen hade hans uppfödare sagt att Lucky kanske skulle kunna bli en hyfsad fälttävlanshäst. Tror han fick lite fel.

Carlito:

Född 2005 e. Cagliostro ue. Minotauros RP 114

Phiis är vår egen "lilla" uppfödning, allt började med att mamma såg en annons på ett avelssto e. Minotauros RP 114. Mamma blev intresserad hur hon såg ut eftersom att jag hade en cponny efter Minotauros redan. Vi åkte och tittade på Minette som hon hette, vi som egentligen inte skulle ha någon mer häst bestämde oss på plats och vi fick köpa Minette till ett billigt pris med Phiis i magen. Nu i efterhand tänkte vi nog inte efter helt, Cagliostro är ju en riktigt tuff hingst och har lämnat många tuffa avkommor. Menmen så blev det i alla fall, Phiis föddes den 8maj på fredsdagen, därav hans namn. Phiis=Peace. Phiis var ganska hemsk som hingst, med andra ord fruktansvärd... Låter hemskt men så var det, han slet sig titt som tätt och sprang till skogs själv, visst han kom alltid tilbaka men roligt var det inte. När Phiis precis hade fyllt 10månader var han ÄNTLIGEN "mogen" att kastreras. Vi hade hoppats på att han skulle blir normal efter kastreringen men ikke. Han bet, sparkades, nockades, ja allt. Att han bet var det största problemet. Mamma kom blåslagen till jobb och jag likadan till skolan. En dag när jag släppt ut Phiis i hagen vänder han sig om och hugger mig i kinden, det var en av alla gånger.

Phiis har varit lite av en otursfågel med, han har hoppat in i stenmurar och haft allvarliga sårskador, haft lösa benbitar i både kotor och haser, skadat dig i släpet och nu senast rivit sig i ögat. Det har alltid varit något men nu hoppas jag att det är över. Jag vill inget annat än att han ska bli frisk. I höstas påbörjade vi inridning av Phiis, det var så efterlängtat och de känns ganska fantastiskt att han är ridbar nu. Hoppas bara att han håller.

Namnet Carlito fick han från sommarlåten Carlito.

First Fellow:

Född 2005 e. For Feeling ue. Hills Double xx

Under Falsterbo för två år sedan träffade jag och Mamma vår "höbonde" Gunilla och hon frågade om jag inte kunde rida hennes 3åring. Javisst sa jag och nappade på erbjudandet direkt. Under hösten 2008 flyttade Fellow in på Skånegården. Allt med felloe har varit mycket upp och ner, alltså mycket mot- och medgångar. Har inte så mycket fakta om felloe egentligen, vet inte hur det kom dig att han fick For Feeling till pappa eller ngt. Men hans mamma har gått MSV A dressyr och det är kanske därför han är så bra på dressyr utan någon som helst träning. Fellow står hos mig för försäljning och ni ser ju hur bra det gått haha. Han har varit här två år i aug. Det beror på en del olika faktorer. Har haft en fälttävlansryttare som tittat på honom, men det blev inget till slut även om han var suuuuuperintresserad. Sedan dess har han inte varit ute på annons, men han är fortfarande till salu.



Underbara Phiis, som numera är riktigt gooooo!


Hoppas ni gillade det ni läste, love Linn

120cm video

Hihi som sagt, snäll häst på sista.


Träffade även Andrea Månsson igår på tävlingen, hon är så himla go och trevlig.Har inte träffat henne sedan trolleholms utetävling i somras. Hon tyckte rundan var jättefin och att jag och Lucky verkligen passar ihop. Det gjorde mig jätteglad!! :')

Träffade lite annat härligt folk med, Louise Elving, Nicole Bieder, Julia Holmgren, mina lagmedlemmar såklart och flera andra.

Var precis ute och tog ut hästarna, nu är kl åtta och jag tror jag ska sova lite mer, blev sent igår. Lucky såg oförskämt pigg ut idag också haha.

Love Linn

Lucky

Lucky i lagklassen, min gamla kavaj på. Fick lite fina tryckmärken av den på armarna också haha. Därför jag bytade till andra 120cm klassen.



Lucky är så fin, han passar faktiskt ganska snyggt i en tabaccofärgad sadel? Nu i veckan får Rid In hem en ny Amerigosadel som var något smalare än den vi skulle ha, men Sofia tyckte att vi kunde prova den på honom och se om den passar. Den var brun, men det gör inget. Fast egentligen tycker jag det är ganska snyggt med ljusa sadlar, färgar inte heller av sig så mycket på ridbyxorna.

Nu ska jag sova, video kommer väl upp imorgon. Den bearbetas på u-tube just nu.

Love Linn

tävling, 3.a 120cm

har varit på tävling hela helgen. Igår(lördags) hjälpte jag och mamma till på klubben och idag var det allsvenskan (div 1) i Dagstorp.

Bestämde mig för att inte hoppa en förklass utan att hoppa en 120cm efter lagklassen istället. Lucky var så jäkla pigg i lagklassen och körde gärnet haha. Blev bara konstigt på 6.an i klassen och han smet förbi(!!!) helt sjukt, han har aldrig gjort något liknande men jag tror att det var mitt fel. Höll inte om honom helt och han fattade nog bara inte att han skulle hoppa. Hoppade om hindret och vi petade det med, annars var han superfin och felfri hela rundan. Lite stark men helt okej. Laget slutade till slut 9.a av 16 lag.Vi hade bara en felfri, en med fyra fel, en med åtta fel och jag med ett "stopp" en rivning och ett tidsfel(9fel totalt). Jag var riktigt missnöjd med min insats och var sur ett bra tag haha. Hatar mig själv när jag klantar mig på min finfina häst.

sen i 120cm klassen efter lagklassen var Lucky mycket lugnare och jag red mycket bättre än i klassen innan. Red lite halvnsnabbt med lite halvsnäva vägar och var felfri. Det räckte till och med till en tredje plats. Skitkul verkligen, min och Luckys andra tävling som avd A och en tredje plats i 120. Jag har en så fiiin häst. Lucky räddade mig fint på sista hindret med haha. Blev en flying horse, men är det A:Oa så blir det lätt så haha. 

Hade även min nya kavaj idag för första gången ;) Köpte den i oktober tror jag haha.


Min fantastiskt fina och underbara häst!


jag älskar min häst, tack och hej! Love Linn

Trött...

Aaah,  20 över 7 började hästarna banka och skit i stallet... framför allt lucky, är så himla trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. blöää.. Idag blir det visning av sadeln för en, lånade gunillas dressyrsadel så ska prova den på fello idag.

Jag vill bara sova nu, och det ska jag nog göra med. Blir nog inget gym för mig idag, det kommer inte hinnas med, ska visa sadeln kl6, och alla hästarna ska motioneras innan och de ska helst vara ute först.

Take care, love Linn

Inget Strömsholm?

Går riktigt bra för vårat nya företag just nu, sjukt roligt. Jag blev världens lyckligaste innan, wiiie!

Sen blev jag lite mindre lycklig när jag insåg att det kommer kosta ganska mycket att åka till strömsholm att träna... Det enda som ingår är boxplats från lördag till söndag och hotell och mat från lördag till söndag. Vilket innebär att vi måste betala hotell för mamma från fre-sön och för mig från fre-lör, samt box till lucky på fredagen. Riktigt bull, plus alla bensinkostnader upp dit. Jag är riktigt kluven just nu, jag vill åka dit hur mycket som helst. Men har man inte råd så har man inte. Jag måste spara mina pengar till norge-resan och sedan till företaget.

Vi får se hur de blir med strömsholm, hade tänkt hyra en b-kortsbil men det kostar 4500kr+bensin, sjukt dyrt. Bara att utesluta. Mamma ska räkna på det imorgon och jag ska ta ett snack med pappa.

Blev ännu mer sugen på att åka dit när jag fick höra att det var fystest där, misstänker att det är  fysprofilen. Som innebär, coopertest(springa 3km), bänkdrag, knäböj och brutalbänk. Hade så gärna velat göra det...

Blä.... Kommer seriöst gråta om det inte blir någe.:( :(



Nog med gnäll i alla fall, inget blir bättre av det just nu. Tränade Lucky nu ikväll och han var super super fin, min underbara vackra och snygga häst! Han är bäst helt enkelt. Red gunillas ena unghäst efter, gick helt okej.Lite stirrig, men helt okej. Han gjorde ingen dumt under ridningen i alla fall. Sen närGunilla skulle lasta blev det andra bullar. Telli hade verkligen inte lust att åka hem. han behöver verkligen lastträning. Menmen.  Han gick väl in efter en halvtimme eller någe. Förlåt för att jag skriver dåligt och osammanhängande, jag är skittrött och gnällig(kunde inte sluta gnälla) så ska sova nu.

Lucky är min prins, ps. ska skriva lite om en "dressyrtant" imorn. Vissa saker man ser är skrämmande....
Love Linn

Linlou Design

Nu är Linlou Design skapat, mitt och Louise blivande företag. Detta känns skitbra verkligen och jag är jätte pepp! Jag och Louise är enligt mig ett perfekt team, vi har samma smak och tankar om det mesta. Så låt detta bli så bra som möjligt nu.

En liten fråga har jag till er som skulle underlätta oerhört mycket om ni svarade på.

Vad vill ni se mer av i ridsporten? Vill ni ha fler modellar av stigbyglar? Andra modellar av sadlar? Egendesignade skjortor? Annorlunda pannband? Läderstövlar? Ovanligt snygga schabrak?

Skulle vara ytters tacksam för svar av er alla. :)

Tack på förhand, love Linn

Tjena mittbena

Gud vad effektiv jag varit idag, gick upp halv åtta, bakade en kladdekaka till min besökare idag, tog ut hästarna, tog ut kakan ut ugnen, lagade frukost, damsög medans jag kokade gröten, käkade den samtidigt som jag kollade på ett avsnitt av SUCCÉDUON Anders och Måns. Riktigt roliga är dem, fulsöta med. Damsög resten av huset, fick hämta dagsugaren som jag använt i stallet då och då för den här inne sög bokstavligt talat, eller ja den sög inte alls. Jäkla skitdamsugare som pappa köpt,skam. Gick i alla fall ut och mockade sen, nu är kl halv 11 och Louise kommer kl 11. Ska bara fixa mig lite nu sen blir det bara fika och smida lite planer.

Ikväll är det ju träning för Jörgen, och jag ska rida Telli efter träningen. Gunilla kör dit med honom så han kan rastas lite. Han kommer nog vara gaaalen haha.

Nu ska jag fixa mig lite och koka kaffe. Ha det gott allesammans. Love Linn


Fråga

Fick en fråga om jag kunde skriva lite om mina hästar, hur de hamnade hos mig osv. Och självklart ska jag skriva om det, jag gör det inom de närmsta dagarna. Har inga bilder som sagt på denna datorn men kopplar min extrena hårddisk så det löser sig.

Just nu sitter jag och äter ananas ur burk haha, skitgott och nyttigt. Ser fram emot morgondagen när kära Louise kommer hit på besök och vi ska prata om vår framtid haha. Jag ska baka en kaka så vi kan ha det lite mysigt med prat och fika. 

Sjuuukt gott.
 

Fellow var återigen en dressyrstjärna, vad är det som håller på att hända? kommer jag blir intresserad av drressyr? Kommer jag och fellow tävla i dressyr och isf i vilken klass? Detta är sjukt alltså,Jennie har smittat mig med dressyrnojja haha, vet inte om jag ska vara tacksam eller inte?

Lucky var lite speciell idag, han var extremt rädd för snödrivor och osynliga saker som dök upp lite överallt. Men han var inte den enda, träffade Johan och Kisse när jag var ute och red och deras ena tävlingshäst var helt galen. jag skämtade lite " är hästarna pigga idag" med Kisse tyckte nog inte det var kul haha. Hon svarade bara "han hår gått lite för lite sista tiden" så galoppade de iväg i världens fart.

Nu ska jag alldeles snart duscha sen sova, har en del att göra innan min vän kommer imorgon vid 11.Om hon hittar hit ;)

Love Linn

Lucky liiiten


Aww det är Lucky dagen som vi köpte honom, så himla gullig och liten han ser ut :)


Ska ut och rida alldeles snart, sen laga middag till mamma och bror eftersom att min pappa är i Sthlm på möten i några dagar, efter det ska jag såklart ner och gymma. Idag blir det ben hade jag tänkt. Riktigt bull, men måste göras haha.

Imorgon blir det hoppträning för Jörgen.

Love Linn

Träning, check.

Träningen gick bra idag och igår. Jag har skött mig än så länge denna veckan.

Red Lucky i ridhuset imorse och han var sååå fin. Min duktiga lilla plutt. :) Red ut på Phiis och han var stark,som vanligt. Tröttsamt... Fellow var awesome igår, gick som värsta dressyrkungen, till och med jag tyckte det var kul haha.

Nej nu ligger min gamla hund och piper, vi ska ut och ge hästarna kvällsmat nu sen blir det ett kärt telefonsamtal till lilla Nikkan. Efter det kommer jag sova riktigt gott.

Sov gott, har fortfarande inga bilder på min nya dator hihi.

Love Linn

JAAAA!

JAG ÄR EN AV DE LYCKLIGA VINNARNA ATT FÅ TRÄNA FÖR ANN SOFIE OSCARSSON I STRÖMSHOLM DEN 27-28 MARS!!!!!!!

Fan vad fett det ska bli, min underbara älskling Nicole vann också, knappt gott!!!!


Nyskapande

Har suttit och tänkt ut lite nya ideér, jag och Louise har något på gång. Något bra, i alla fall vad vi tror.

Red Lucky imorse, imorgon ska pappa och jag till ridhuset och Lucky ska gå ett dressyrpass. Ska rida ut på Phiis och Fellow senare idag.

Aaah jag har så mycket ideér som snurrar runt i mitt huvud, svårt att urskilja dem från varandra. Känns som en enda stor röra. Ska snacka lite med min pappa sen så han kan hjälpa mig att komma fram till något bra.

Sitter vid min nya dator som jag fick av min bror så har inga bilder här. Sköt om er för nu ska jag ut och mocka och sedan plocka in hästarna för att rida. Gymmet ikväll och jag ska träna stenhårt! Det är dags för det nu. Love Linn

Kolla in Louise blogg, www.formone.blogg.se

HBG

Såg en sjuuukt fin häst idag, e. quite easy precis som Lucky. :)

kom 8.a tror jag i SM för seniorer. Spike Jones  och Sandra Carlsson


Vann gjorde Douglas Lindelöv, helt klart rätt vinnare enligt mig. Han red riktigt bra, höll på att rida fel men löste allt skitbra. Imponerande.

Men Spike Jones hade jag lätt velat ha om jag fick haha. Men själv tycker jag minst att Lucky är lika fin, till och med finare. Lucky är världens finaste. Ska ut och pussa honom godnatt nu och ge kvällshö.

Love Linn, ps tack för idag allihopa. Jennie, Louise, Becci, Jocke med flera. Ni är alla guld värda.
Ser fram emot torsdag när jag får finbesök från Ä-holm. :D d.s


SM

Snart åker vi iväg till SM i Helsingborg, ska ta med min kamera, men tyvärr är det inte så jättebra ljus i Hbg som i Gbg. Menmen får se :) Har egentligen inte tid att sitta här och skriva så ska dra nu.

Love Linn

Sadeln

Imorgon ska vi som sagt till SM, ska bli skitkul. Hbg ligger väl bara en halvtimme-40min härifrån så det är ganska chill. Lade ut en annons på sadeln igår på hästnet.se och det meilade genast en tjej från sthlm eller ngt. Tydligen kände hon en som var med på SM så den ryttaren skulle prova sadeln på sin häst och var den för vid för hennes skulle de köpa den. Nu får vi se hur det blir, det blir ju lite grand först till kvarn när man ska sälja något. Ja just det, tydligen visade det sig att det var Karolin Kamensky som hon kände och Karolin skulle prova sadeln på Tiesto. 

Haha just nu slog det mig att Karro lånade en pessoabett av mig när vi var på meeting i ludvika för riktigt många år sedan. Hon red munboro mulligan och jag red Indi. kanske var det 1998 eller ngt. Ett riktigt kul meeting för min del. Flög av som en vante i första klassen(Indi hade en tendens till att hoppa mig ur sadeln haha), men avslutade meetinget med flera placeringar och uppskrapade knän från att min bror jagat mig.(jag trillade såklart, så typiskt mig).

Lasttränade Phiis innan idag med, han skötte sig nästan hela tiden, mosade mitt lillfinger lite grand och slet av lite hud. Känslig som jag är mot sår och blod höll jag på att svimma efter att jag sett såret(säkert en halvtimme efter att allt skett)  Haha riktigt wierd att det bara gör ont när man sett skadan, haha annars kände jag inget.

Nu ska jag sova, sköt om er! Natti


Love Linn

Hur är det möjligt?

Mm, hur är det möjligt. Jag har tydligen en riktig dressyrstjärna i mitt stall... Ren hoppstam, men ändå gillar han dressyr oerhört mycket mer än hoppning, går inte att jämföra. Han är ju bara fem år och kan inte påstå att jag ridit speciellt mycket ren dressyr på honom. Ni får själva se hur han gick på videon nedan. Dock var det i slutet av passet(till och med det sista han gjorde under hela passet) och han var väldigt trött. Därför jag börjar rida lätt i slutet av klippet.



Enjoy, love Linn

Lite nya bilder

Mamma följa med och fottade lite, några bilder blev fina, men mamma kräver lite träning känner jag ;)





love uuuu!


Love Linn

Hästlastbil

Mm, vem drömmer inte om en fet hästlastbil?





Mamma jag nöjer mig med denna (a).

Lånesadeln hemma

Yepp, hämtningen av låne/hyrsadeln gick som den skulle.  Sofia var till och med klar lite tidigare så vi kunde hämta sadeln lite innan. Tyvärr så snöade det när vi kom hem och klockan hade blivit halv 5, så det blev ingen ridning på Lucky idag. Imorgon ska jag i alla fall rida honom och det kommer bli så underbart. Rida runt utan att behöva vara oroligt. Ska fråga mamma om hon vill cykla med när jag rider och ta lite kort. Blir nog svårt, men ska försöka få henne att göra det. Ska prata lite med min vän Öyvind och fråga om han vill fotta mig och Lucky en dag, hade varit kul att få lika bra bilder som på Phiis. Vi får väl se vad han säger.

Var nere och tränade innan med just Öyvind, Ludwig och Pål. Min träningsglädje var mer död än levande haha. Har inte tränat armar denna veckan så passen har varit lite låååångtråkiga. Måste få plats i min kavaj i framtiden haha. Har i och för sig en "stretch"kavaj, men den är inte lika snygg. Funderar på om jag ska sälja den, helt oanvänd med alla lappar kvar... Får se hur jag gör.

Red Phiis innan idag och han var skitpigg, stark och sparkade bakut hur mycket som helst. Både kul och tröttsamt. Han gör sånna kickar som Kevin Stauts em-häst.

Imorgon blir det lastträning för Phiis, uteritt på Lucky, ridhuset med Fellow. Ska försöka övningsköra med, fyfan alltså...

Min älskling är så otroligt vacker. (med fluga på mulen hihi)


Love Linn


Yepp

NU är kl lite över halv tio och jag ska ut och rida innan hovslagaren kommer till Lucky. Olle skulle komma vid tolv så jag hinner rida Phiis och mocka, kanske rida Fellow med. Är ett riktigt tråkigt väder ute... Grått och trist.

Kl 3 idag kör jag och pappa till Dagstorp för att hämta sadeln som vi ska ha tills den nya kommer.  

Ska lägga ut min CWD på annons med, får hoppas att det finns lite marknad för sadlar just nu. Fanns i alla fall inte en enda Amerigo DJ 17" +2,5 till salu. 17,5" blir alldeles för stort för mig. Nej nu har jag inte tid att sitta här, ska ut i stallet och lägga båda sadlarna på Phiis och se hur de ligger. Man lärde sig ju något nytt igår. Hoppas jag slipper fler chockar.



Love Linn

Sadelprovning avklarad

Som jag misstänkte(men inte ville inse) låg Cwd sadel inte alls bra. Inte alls bra... Provade att rida i tre olika Amerigo sadlar, en DJ, en CC och en VEGA. DJ och CC låg bra, men DJ låg allra bäst. Helt perfekt till och med. Får inte rida i min CWDsadel mer så vi ska ha en Amerigo DJ + 2,5. Tills vi får vår nya sadel (antingen ny eller begagnad, beroende på vad som finns) får vi hyra en sadel från RidIn så länge. Precis den sadel jag provred i. Något som jag kallar service. Tjejen som hjälpte oss var supertrevlig och kunnig, hon hjälpte Gunilla med och hon bestämde sig för att köpa en VEGA till Emmis.

Kan inte beskriva hur Lucky kändes när han fick på sig en sadel som verkligen passade honom superbra. Hade jag någnsin fått prova att rida en world cup häst så är det säkert som att rida Lucky med den sadeln. Helt underbart. Jag är så glad att vi ÄNTLIGEN hittat något som känns helt 100. Tusen tack till RidIn.

Ja som ni förstår kan jag inte sitta kvar med min CWD sadel för skojs skull, den är nu mera till salu. Och jag hoppas att den blir såld SNABBT!

CWDsadel, 2007, half deep. Utmärkt skött. Fantastisk att rida i. 20.000kr Nypris ca 31.000kr.
Hade mer än gärna haft kvar den, men måste få loss pengar till en ny sadel. Tyvärr är man inte gjord av pengar...:(


Love Linn


Haha

Hörde precis ett sjukt roligt klipp på P3, de är helt cp hahaha. En parodi på Beck, gjord av Mia och Klara. Sjukt roliga!

Haha hittade detta på p3 hemsida med. Lite kul ;)

Hon: lova att du inte blir arg nu...
Han: jaha, vad är det?
Hon: jamen, lova nu då!
Han: ja, ok jag lovar, jag ska inte bli arg. Vad är det? Har du glömt beställa blommor?
Hon: nä, men jag vet inte hur jag ska säga det här ...
han: men kom igen nu, säg vad det är!
Hon: du vet pengarna vi sparat till bröllopet och resan?
Han: jaa (lite tvekande o avvaktande)
Hon: ja, alltså jag fick ett så bra erbjudande och kunde inte motstå det.. Så, ja, det finns liksom inga pengar kvar så jag har ställt in bröllopet.
Han: va!! Är du inte riktigt klok!? Vaddå för erbjudande!!?
Hon: men du lovade ju att inte bli arg. Hur ska jag kunna lita på dig när du inte håller vad du lovar?
Han: men är du inte klok! Var har du gjor av alla våra sparpengar!?
Hon: alltså när du inte håller vad du lovar kan jag inte lita på dig. Du är arg fast du lovade att inte bli arg. Jag berättar aldrig mer något för dig.
Han: okej okej (djupt andetag) men var har du gjort av pengarna?
Hon: ok, jag köpte hiphata och magawat.
Han: va?
Hon: hiphata och magawat. De är 2 elefanter
Han: va! Är du inte klok! Har du köpt elefanter för alla våra pengar!! Är du helt sjuk i..
Hon: där ser du! Det är därför jag aldrig berättar något för dig. Du håller inte vad du lovar och du bara gapar och skriker du har ingen respekt för mig eller mina känslor. jag vill skiljas!


Alldeles snart ska jag ut och packa ut sadeln i transporten och göra iordning lucky.

Love Linn



Dressyr

Red dressyr på Lucky nu ikväll i trolleholm och det gick jättebra. Lucky skötte sig och han såg nästan glad ut hela tiden, han hatade mig inte så mycket över dressyrpasset som jag trodde. Blev ett intensivt pass på 45-50min. Nöjd såg han ut när vi kom hem.

Red Phiis innan idag också och han var såååå duktig, inte alls lika stark som han brukar. Provade ett annat tvådelat bett från metalab, alltså ett helt vanligt tvådelat bett. Hade det på min d-ponny, och tydligen passade det på Phiis. Gick super i alla fall. :)

Fellow vilade och imorgon är det hans tur att komma ut på äventyr. Imorgon ska vi ju prova ut en Amerigo sadel till Lucky men ska ändå rida honom innan. Tror inte att det blir så mycket ridning av sadelprovningen.

Goooood natt, love Linn

Glömt något igen.

Glömde berätta för er att mina glömda saker ifrån hotellet i gbg har kommit. Inte en sekund för tidigt. De jag hade glömt var mina nya ridstövlar, två par handskar och ett handgjort spö.

Haha bra bilder, yeeaah haaha. Stövlarna är i alla fall Italienska.




Det handgjorda spöet från Piskmakaren i Lund


Italienska skinnhandskar, ser sjukt sledna ut haha. Används flitigt, redan.


Roecklhandskar


Ikväll ska jag till ridhuset med Lucky och rida dressyr, yeeaaah. Lucky kommer hata mig i en timme, hihi sötnos.

Love Linn

YES YES YES!

Äntligen hittat den låten som bara spelades på P3 för ett tag sedan. Äntligen har någon olaglig lagt upp den på Youtube. WIIIIE!


Stephen Simmonds - Adiyeah(give people what they want), lite lågt ljud på den men så bra den är, och Stephen lever sig verkligen in i låten. Grym video också!! :D


Love Linn


Tack!

Tack för er som delat med er av era erfarenheter och kunskaper om bett. Som Maja frågade om jag verkligen skulle betsla upp honom(han är trots allt en unghäst), men jag har faktiskt inget annat val. Jag har ingen chans när han drar iväg och det är jättejobbigt. Malin tipsade om att prova ett Novabett, även om det är ett extremt milt bett kan det ändå ha en positiv inverkan på Phiis, att han blir ännu känsligare. Ska såklart prova det först innan jag köper ett annat. Jag vill inget annat än rida på ett "vanligt" bett. Hatar att behöva rida på något skarpare bett än tvådelat eller tredelat tränsbett. Men ändå håller jag med Meredith Michaels Beerbaum om att har man ett problem är det bättre att göra ngt åt det istället för att bara skjuta det åt sidan.

Men som sagt, det är inget jag vill att betsla upp min bebis...

Min lilla bebis på bete som tvååring.



Red i alla fall Fellow och Lucky innan idag, det gick bra. Båda var superfina. Gick en runda med Phiis, imorn ska han få komma ut på en långtur. Igår var vi ute över timme, riktigt mysigt. Har har ju damp lite då och då, men det är så han är. Kan inte annat än tycka om honom ändå, han är min bebis och det kommer han alltid att vara.

Just det, på torsdag ska vi ha en sadelutprovare från Rid In till Lucky. Ska prova ut en Amerigo om Cwd inte ligger bra. Hon tjejen som ska prova ut ska kolla hur den ligger också. Jag hoppas att den ligger perfekt. Gunilla ska också prova ut en ny sadel till en av sina unghästar så snart rider jag i en skön Amerigo hos henne. Inte helt fel.

Fått lite mer jobb framöver med, ska hjälpa till i ett galoppstall i närheten av oss. Hos de som hjälpte mig med Phiis när han skulle ridas in. Johan och Kisse heter dem, hur gulliga som helst och jag ska hjälpa dem med träningen/ridningen av galoppörerna. Kommer nog bli spännande, har aldrig ridit i en galoppsadel i hela mitt liv och första gången blir på en galoppbana haha. Tummen upp på det :D
 
Här är dem, Kisse, häst och Johan haha :D Ni kan kolla deras hemsida här: http://www.giersinglinden.se/


Skulle varmt rekomendera dem om ni ska ha inridning på er unghäst.

Nu ska jag sova, tror jag. Antagligen inte... Ska kolla ngt program på tv.n tror jag. God natt, love Linn.



Bettproblem, hjälp mig!

Nu behöver jag ER hjälp läsare.

Jag har nämligen problem med Phiis, han är super, super stark och det blir himla svårt att få någon bra ridning utav det när han bara drar heeeela tiden. Sen att han är 170cm och grov gör inte saken bättre heller.

Min fråga är till er, vad har ni för bett på era hästar som är lite starka?

Jag letar ett bett som gör honom lite mer känslig i munnen och är inte speciellt intresserad av Pelham, Jaktstång(kimblewick), pessoa eller kandar.

Har tittat runt lite på min amerikanska favoritsida och fastnade lite för Mikmar-betten. Eftersom att Phiis är unghäst får han bara ha ett bett där tygeln är löpande i bettringen när det gäller kval och final(dvs breeders/skandinavien open osv). Men på "vanliga" tävlingar är det fri bettsling som gäller. 

Eftersom att jag har släktningar i USA kommer jag att beställa därifrån direkt, antar att det blir billigare i och med att de tillverkas där.

Här är ett alternativ, ett Mikmar d-rings bett.


Här är ett annat alternativ från Mikmar, "the Mikmar short shank bit".


Någon som provat några av de här betten? Kom gärna med andra bra alternativ, tex Mylerbett osv.

Tack på förhand, love Linn.

Bara tvungen...


Grymt snygga. Blir avundsjuk på båda haha!!

NU SKA JAG SERIÖST SOVA,(om jag lyckas den här gången) DUMMA MONEYBROTHER HÅLLER MIG VAKEN!!!! Sjukt bra skiva.

God natt gott folk. Love Linn

Yeaahj

Dagen har bara sprungit iväg känns det som. Alla hästarna har fått motion, jag har fixat i stallet, bakat kaka, cykla upp och ner från gymmet, tränat och slutligen kollat på dating in the dark. Jag fullkomligt ÄLSKAR datingprogram haha. Visst blir man sugen på kärlek. Hade varit kul att prova på att ha en date i mörker. Men hade ändå varit svårt, själv går jag ganska mycket på utseende till en början så man vet aldrig vad det hade lett till. Killen i dating in the dark som gick på date med Josefin såg rätt najs ut. Skidåkare också tyckte jag dom sa? Haha och nej, jag har inte glömt bort min lilla hemliga kärlek från GBG, Daniel Deusser, hahahah! Skämt å sido.

Lagt om minn träningsprogram på gymmet nu med, ska inte träna lika mycket stryka längre. Kom inte i min nya kingslandsskjorta som jag köpte i december. Gick nästan inte att knäppa och den var tok för liten i ryggen. Ska fokusera på mer uthållig styrka nu om jag ska träna stryka. Ska även komma igång ordentligt med konditionsträningen. Lite tråkigt bara att de inte är någon som vill va med ut och springa från gymmet. Är bara sååååå drygt att springa på löpbandet... I alla fall mer än en halvtimme.

I helgen blir det SM i hbg, får heja på Jörgen som ska vara med, ska även träffa Louise (www.formone.blogg.se) där och vi ska smida planer. :)

Nu ska jag duscha sen sova, hoppas jag slipper drömma massa konstiga drömmar om att Lucky käkar bacon...

Där har vi Geir när han går banan i GBG, hade lätt velat haft en sån jacka... :(


Love Linn

Tävlingar tog upp min tid, förlåt.

Ja som överskriften säger så tog tävlingar denna helgen upp min bloggtid. I igår(lördag) så hjälpte jag och mamma till på den lokala storhästtävlingen på klubben och idag(söndag) så tävlade jag och Lucky på den regionala.

In action i 120cm, snyggt schabrak va? ;)


Tävligen idag med Lucky gick jättebra, jag har verkligen världens finaste häst och jag älskar honom otroligt mycket! Går inte att beskriva... Lucky är ju som tidigare sagt 7år i år och det var dags för oss att starta som avd.A. Och det gjorde vi idag.

115cm: Var en A:0(på tid från start för er som inte vet) eftersom Lucky aldrig gått mot klockan under hela ditt liv blev han både förvånad och glad när jag gasade på lite efter hinder nr och svängde lite snävt. Red absolut inte fort och gjorde inga idiotsvängar så vi fick till en bra runda. Fick dock ett litet pet på tredje sista hindret, inte speciellt stort, men rivning som rivning. Hade annars en fin rytm och Lucky hoppade fin fint.

120cm: Felfri i både grund och omhoppning, hoppade riktigt riktigt luftigt på de tre första hindrena. Hade bestämt mig för att satsa på en nolla och inte rida på alls i omhopp om jag kom dit. Jag höll min plan och vi var felfria men med en seg tid. Såg länge ut som jag skulle bli placerad men hamnade till slut precis utanför, det gör inget, han hoppade sååå bra och jag är så nöjd med min underbara häst.

Själv tycker jag att jag och Lucky gjorde en bra årsdebut med bara två hoppträningar i bagaget.

Här kommer videon från 120cm för den som vill se :)


Love Linn

Utmaning

Jag blev utmanad av  www.jagblirsnartvansinnig.blogg.se

REGLER:
- Har du blivit utmanad så börja med att ange 6 egendomliga/underliga saker om dig själv.
- Ange dessa regler och även vem du blivit utmanad av.
- Sist i inlägget ska du lista/länka 6 nya personer som du vill utmana.
- Kommentera att dem har blivit utmanade och hänvisa till ditt inlägg.



1. När jag var liten, ungefär 4år stoppade jag in en pensel i var öra, spräckte bland annat min en trumhinna. Har sedan dess alltid haft problem med hörseln. Clever...
2. Jag är en fruktansvärt dålig förlorare. Och tävlar om allt.
3. Johan Wissmans tränare tyckte att jag skulle fortsätt med friidrott pga min goda spänst.
4. Jag har ridit på Alexander Zetterman och Silver Cindy på en framridning efter att min ponny stuckit med mig, skulle även vunnit klassen före honom om jag inte flugit ur sadeln på sista hindret. Dagen slutade med en pissur tjej(jag alltså), ett bortkastat spö och en tur ensam i skogen. HAHA! 
5. Lyssnar gärna på Metallica, Inflames, Iron maiden osv. Gärna metallbalander 
6. Lyckas med jämna mellanrum att dunka skallen i kranen på handfatet när jag ska nysa.


Jag utmanar:
De som själva känner sig utmanade. Jag att jag är tråkig, men orkar verkligen inte haha.

mums

Mätt och glad ska jag bege mig ut i stallet, ska nog rida barbacka idag, i alla fall på Fellow och Lucky, tror inte de är så smart på Phiis (a)

Lucky hade det nya tränset igår och han var dösnygg i det. :)

Fellow från i somras, längtar tills det blir fint fotoväder så man kan hoppa ute igen.


Sköt om er, love Linn

Jörgen-träning

Träningen gick jättebra. Lucky hoppade luftigt och fint och lyssnade nästan hela tiden haha. Gjorde några riktigt bra övningar, tråkigt bara att jag inte fick träna med Mathilda. Men men så är det ibland. Är riktigt trött nu...

Telli gick också bra, inte så galen som han såg ut haha. Studsade runt som en kanin innan jag kom upp på ryggen, helt bananas.

Gym imorn med mina kära vänner. WIE! :) Orkar inte skriva mer nu, take care.

Love Linn

Yes.

Nu har jag fixat allt inför träningen ikväll, ska bara ta ut allt i transporten och borsta Lucky. Tänkte faktiskt prova det nya tränset på Lucky idag, hoppas han blir glad hihi. Han kommer bli supersnygg i ormskinn! Som jag nämde igår ska jag rida Telli efter träningen så kommer nog hem ganska sent. Men det är det värt.

Cyklade ner innan vid 1 och tränade, tränade bara en knapp timme, men det räckte, var ensam och det var tråkigt. Dock tränar jag lite mer effektivt då, haha. Cyklade hem och tog in hästarna och nu sitter jag här efter att ha putsat mina skor och chaps, skulle ju haft mina nya stövlar men klantig som man är har de inte kommit ännu...

Nu ska jag hänga lite tvätt sen käka en macka och bege mig ut i stallet.

Här är en låt ni kan lyssna på när jag är borta. GRYMT BRA WIIIIIE!

Love Linn


Stenhårt...

Har haft en stenhård träning ikväll. Totalt 2timmar och 50min träning och jag är lite trött nu... Konstigt. Haha! Cyklade till gymmet, tog 20min, tränade 2timmar och 10min, cyklade hem 20min. Kom hem och åt en macka, två ägg och en banan. Riktigt gott! Kom till gymmet kl 6 och då var det bara några gamla gubbar där, de gick efter 10min och där stod jag själv och tränade mina djupa knöböj framför och bakom huvudet. Till min lycka kom Ludwig in genom dörren efter 15minuters ensamhet haha, även Johan kom dit efter en stund. Härligt att slippa vara helt ensam där inne, hade i och för sig min egenbrända skiva med Metallica-Inflames-Angels & Airwaves låtar, så hade nog inte dött där helt ensam.

Imorgon blir det hoppträning i alla fall, för Jörgen. Det kommer nog bli nice :) Ska försöka cykla ner till gymmet och träna ändå, antagligen från 1-3. Ska nog släppa ut hästarna tidigt imorgon så jag kan ta lite sovmorgon så jag inte däckar på träningen på kvällen. Tror till och med att jag ska rida Telli en sväng i lilla ridhuset efter att vi tränat. Gunilla skulle köra dit med honom.

Kollade på ett program om bröllop på tv3 play innan och då spelade de denna låten med Cajsa Stina Åkerström, "av längtan till dig". Så vackert. Blir helt bölfärdig när jag ser program om kärlek haha, precis som när jag ser The Notebook, :')

Nu är klockan fem över elva och jag måste verkligen sova.

Här har ni låten om ni vill höra den, påminner lite grand om Melissa Horn.


God natt, love Linn

Just de!

Just de, jag glömde ju lägga upp en video från när jag red Telli i söndags. Telli är ju som sagt Fellows halvbror, de har samma mamma. Men Telli är istället e. Robin z. En hur gå häst som helst, väldigt valpig och gullig! Telli blir 4 till sommaren tror jag det är. Breeders är ett mål så får vi se hur allt kommer gå när han ska ut och tävla osv.

Knappt knubbig jag ser ut då, med väst och allt. Brukar ha de när jag rider Gunillas ungisar, man vet aldrig vad de små kan hitta på...



Nu ska jag käka(inte min favvo mat, men vad gör man?) lite sen cykla iväg för att träna, wiiie! Hoppas de är någon kul på gymmet idag, vilket det säkert är :D

Love Linn


Gården

Det var tydligen många som ville se gården som jag drömmer om. Jag har insett att jag antagligen inte kommer ha råd att köpa den så jag förlorar inget på att visa den... Sorligt nog. (om jag inte skulle gifta mig med en miljonär, vilker säkerligen inte kommer hända haha.)

Här är länken till gården.
http://hem.bredband.net/giganternas/


Har ridit alla tre hästarna nu på förmiddagen, underbart väder och man kunde inte annat än njuta. Nu har jag precis käkat två feta mackor, men ändå är jag hungrig. Ovanligt, nej, är bannemej alltid hungrig. Idag blir det cykeldebut till gymmet, yeaaah! Ska cykla härifrån vid halv 6 eller ngt. Är ungefär vid gymmet kl 6 då. Idag blir det ben och axlar som ska tränas, tror magen ska få sig ett nytt pass med. Träningsvärken i den har lagt sig likaså i rygg(nästan). Istället har jag jättemycket träningsvärk i underarmar...

Red barbacka på Fellow och han var en riktig dressyrstjärna idag, jättehärligt. Han verkar tycka dressyr är roligt så ska trimma honom ordentligt inom den grenen. Om han är en ny Totilas et jag inte men man kan ju alltid försöka. Blir han så bra som Totilas får nog Johan Wessner köpa honom för en billig peng(i alla fall billigt om man jämför med vad Totilas kostar haha!).  ;)

Puh stekte sönder igår i vårsolen!


Love Linn


Underbaaaar dag!

Helt sinnessjukt fint väder ute, 2plusgrader och strålande sol. Tyvärr var det inte lika fint väder när jag red imorse. Skrittade ut en helt timme med Lucky, frös gjorde jag med Lucky var lycklig att det inte snöade. Det var stenhårt överallt så kunde inte göra annat än skritta, lite bull men så är det ibland. Fellow skulle också bli riden, men eftersom att man inte kunde göra annat än skritta bestämde jag mig för att promenera med honom. Ca en halvtimme blev det. Såg ett flygplan från skolan i Ljhed med när jag var ute och gick, det var säkert Ludwig eller dom som var ute och flög, haha.

Har så sjukt mycket träningsvärk i mage och rygg idag, men ska ändå ner och träna sen, håller det sig "varmt" nu så kan jag till och med cykla ner!! Hur underbart är inte det? Att få motion och slippa vara beroende av någon annan? Wiie, men ska inte ta ut någon glädje i förskott.

Just de min drömgård är till salu nu för 6miljoner, hade jag 6miljoner hade jag lätt köpt den gården. Stall med 13nya boxar, myrby Baryard boxar, skrittmaskin för 4hästar, ridhus 24x48m, ridbana 25x60m, rundcorall, solarium för hästarna, ridslingor på 3km och lösdrift. Låter det inte super?  VILL HA!!! Själv har man inte ens en ridbana, blö. Menmen ska väl vara nöjd att jag har hästarna hemma, många som inte har det. Lider med er, att ha hästarna uppstallade är jättejobbigt, i alla fall om man är van att ha hästarna hemma.

Nu ska jag ut och mocka och fixa klart i stallet, träning ikväll som sagt sen ska jag försöka somna tidigt ikväll. Blev ganska sent igår, igen... Inte bra att sova på eftermiddagen, jag gårhelt upp i varv på kvällen och ligger som ett icke-invalidobarn med damp och snurrar runt i sängen.

Gunilla och Fellow i somras.


Love Linn

Då var det gjort...

Har varit nere och tränat idag, mycket norrmän där och min peppare Johan var tillbaka efter sportlov. Gillar när det är mycket folk på gymmet, blir mycket snack men det blir bara roligare att träna då. Var ganska jobbigt att träna idag efter en lite längre vila, vila blandad med ångest. Fast tror ändå att jag behövde vila lite.

Hoppas nu att ni tittat på videorna och kollat ordentligen på bilderna från GBG. Det var kul att fotta, önskar att man kunde göra det lite oftare. Blir lättare när utesäsongen drar igång, då kan man få garanterat bra kvalité. För tyvärr har inte alla ridhus så jättebra ljus.

Här är två bilder som jag tog förra våren/sommaren.

En snygg hingst i Ringsjön våren 2009. Speciell färg.


Underbara Sabina och Ravel :)


Nu ska jag sova, sköt om er älskade läsare. Love Linn



Videos

Kommer lite gott och blandat nu.

Geir Gulliksen första omgången i höjdhoppningen., 160cm på sista hindret.

Michael Whitaker, vinnaren av höjdhoppningen.




190cm vinnarhöjden


1.an och 2.an.


Här är en liten snutt på Fellow från igår.


Love Linn

Blåsigt värre hos oss.

Gud vad det blåser ute, red Lucky och Phiis imorse, det snöade hela tiden och Lucky var allt annat än glad. Plus att det är stenhårt nästan överallt ute, förutom på vår grusväg ut till asfaltsvägen. På Lucky red jag e runda, men på Phiis red jag fram och tillbaka på vägen några gånger. Phiis fick ha graman eftersom att han ibland får spel när vi rider ut och sticker. Har inget annat bett så det fick bli graman, han skötte sig. Igår när vi var ute fick han spel och hoppade ut bland stenar och snår, han hoppade säkert 120cm över en buske bara för att liksom. Idag höll han på att göra samma sak, men gramanen hindrade det. Lucky kändes fräsch och han var så fin så, lite missnöjd med vädret dock.

Igår kväll när mamma skulle mata hästarna så var Lucky jättehängig och ville inte äta. Jag gick ut och tittade på honom och gosade lite med honom, tog temp men han hade ingen feber och inga tendenser till kolik så jag och mamma gick in. Bestämde att mamma skulle kolla honom innan hon gick och la sig och jag innan jag gick och la mig. När mamma kollade honom hade han fortfarande inte ätit, stod bara och halvsov. När jag kom ut vid halv 12 låg han och sov, såg ut som han ätit med. Har inte pratat med mamma idag, men när jag kom ut i stallet idag så hade han ätit all mat och såg skitpigg ut. Tror bara att han var trött igår. Men nojjig som man är blir man orolig direkt, skönt att de inte var något fel på honom i alla fall.

Är så himla trött idag så ska nog gå och vila mig en timme eller så, ska ner och gymma sen med Ludwig och Öyvind, har inte tränat sedan i onsdags så det har blivit låååångvila för mig. Bara att träna extra hårt denna veckan.

Sitter just nu och lyssnar på Björn Rosenström, han har så löjligt roliga låtar. Kanske inga låtar man festar till men helt klart roliga att sjunga med till. Just det, mamma filmade lite igår när jag hoppade Fellow, ska försöka lägga in filmerna lite senare.



Love Linn

RSS 2.0