Lucky är under igångsättning

Idag skrittade jag Lucky för första gången sedan behandlingarna. Jag hoppades och trodde han skulle vara pigg men nej, han skrittade på i sin snigelfart den lilla turen som vi tog haha, alltså hallå vad är det för fel på den hästen? Aja, kom igång efter ett tag men krävdes en liten påminnelse för att han skulle göra vad han skulle.

Jag red Fendi på banan efter ett härligt regn som kom in under eftermiddagen, han var suuuperfin och härlig! På torsdag blir det skyrup igen, tänkte göra som sist och bara hoppa lågt och försöka honom avspänd. Kommer nog bli bra!

Dags att krypa till sängs igen, imorgon kommer i alla fall Hans hit, mysigt. Får väl se hur länge han stannar, det kan man nämligen aldrig veta.

Jag har sökt flera jobb(hästjobb) utomlands och i Sverige, antingen är jag väldigt ointressant eller så svarar folk inte på sin mail nuförtiden. Aja det rätta jobbet dyker väl upp snart, om det är någon vänlig själ här som har ett hästjobb på hyllan kan ni väl tipsa mig?

 


Tjing pling
 

Tävling Hästhagen Fendi

Idag bar det av tll Hästhagen i Billinge tidigt för att hoppa 120/120 med Fendi. Redan kl 9 var det 25grader och allt stod still. Red inte fram jätte mycket till första klassen men precis lagom, Fendi var otroligt fin att rida idag och vi satte 0.an. Helt underbart! 
 
Både han och jag var helt genomblöta av svett när vi kom ut och jag bad mamma att gå och stryka oss till klass nr 2. Det var alldeles för varmt! När vi körde hem var det 28(!!!) grader ute och klockan var precis 10. Kändes som att jag tog helt rätt beslut. Nu står Lucky och Fendi inne och svalkar sig i stallet, de får istället vara ute i eftermiddag/kväll. 
 
Annars har vi varit på återbesök med Lucky och han var nästan helt bra så han ska sättas igång nästa vecka med skritt en vecka sen trav-galopp osv. Får börja hoppa om en månad ungefär. 
 
Nästa helg ser det ut som att jag far iväg på en kul grej och kommer hem på måndag igen. Helgen efter det kör vi till Älmhult med Fendi och rider 110/120 avd a. Det blir kul, har höga förväntningar på Älmhult! 
 
Mamma filmade och här kommer rundan från idag.

En seg dag blev till en underbar

Idag har jag varit olidligt trött, helgens 19 arbetstimmar hade satt sina spår efter veckans 40timmar med 1,5timmes pendling varje dag. Gick smidit fram till lunch men efter maten höll jag på att kollapsa haha, stackars mig. Tog in hästarna när jag kom hem och gav mat, till min förvåning stod det rosor på bordet från Hans som åkte till sig vid lunch. Blev så otroligt glad, började gråta i min ensamhet. Gjorde min kväll, tänk att så lite kan göra så mycket. Gick en tur med mamma och Nelson, och efter turen borstade jag hästarna som har semster. Fendi får vila veckan ut och Lucky är ju skadad som jag skrev tidigare. 
 
Ny dag imorgon, blir nog inga blommor på jobb men ska nog överleva ändå. Dags att duscha och krypa till sängs. 
 
Mina två allra finaste vänner på bilderna, Malin och Camilla. Tänk att vi fann varandra, detta är vänskap som håller livet ut <3
 
Godnatt
 
 

Förlåt

Förlåt för en sen uppdate, lucky är behandlad i båda fram för kotledsinflammation, jag vet inte riktigt vad det kommer av men jag har mina funderingar. Ett han har varit lös och hittat på hyss några gånger, två han har gått på munkas bana som var ganska våt, det är hårt ute, han brallar mycket i hagen eller så är det helt enkelt min ridning. Aja något är det i alla fall. Han ser ganska nöjd ut där han står och njuter av sin ledighet. Fendi går in i en vecka semester nu också, skönt för oss alla. Måste ta igen lite förlorad sömn, men tyvärr inleder sig helgen med två långa pass i Ljungbyhed. Som om att ett heltidsjobb inte vore nog.

Fick reda på intagningen till högskolan idag och de gick inte som jag hoppades. Bitchslap in the face på mig, kom in på 6e valet och den vill jag inte ens läsa. Riktigt jobbigt. Hoppades så mycket på mina två översta val.

Har ingen aning om vad som händer nu. Fett mycket panik.

Dags att sova, får försöka skölja bort den äckliga magkänslan.


Veterinär

Åka till veterinären med Lucky på onsdag. Stackaren är det något fel på, kändes inte alls bra i hbg i lördags. Aldrig känts så. Vi kommer åka till bollerup med honom, till Anders Gånheim.

Annars då? Jo var i Falsterbo igår och handlade fina saker till mig och djuren. Blev en ny kavaj, tyglar, två bett, en borste, skor och chaps och ett täcke. Helnöjd! Ska beställa ett schabrak också i veckan.

Hejdå


Nervöst inför morgondagen

Jag spänner mig en aning inför imorgon, 130cm HBG med Laggy. Jag vet att jag inte borde och vet att vi kan men känns inte alls som att jag är i bra ridform just nu. Vet inte varför. Antar att det går upp och ner som det alltid gör. Känns i alla fall bättre att rida 130cm än 140cm. Skulle jag ha ridit 140cm imorgon hade det inte blivit mycket sömn. Håll en tumme för oss, vi kommer att göra vårt bästa. 
 
Lucky gick bara en promenad idag och Fendi fick en "lekrunda" när vi leker är det full galopp, hoppa över buskar, ingen form och massor med skratt. En lycklig runda med andra ord, det behöver man det med. 
 
Dags att krypa tills sängs så man kan första vara lita utvilad till imorgon. Ska även kolla på ett stall imorgon kväll. 
 
Båda mina hästar är fantastiska, älskar dem så!
 
 
 
Natti natti.

En sorglig dag.

Idag fick vi säga farväl till millan, lucky och fendis stallkompis. Vila i frid fina Millan!

Red ut på fendi och det gick bra, lucky fick en tur på banan och det gick också bra. Imorgon är det fredag, ska bli skönt med helg.

Annars är jag trött och ska sova nu direkt, ska köpa med frallor från konditoriet till mina kollegor imorgon! Blir en härlig frukost på jobb :)

Natti

Köpa eller inte köpa? Det är frågan.


Underbart

Det var så otroligt härligt att rida nu på kvällen, väldigt avslappnande och båda älsklingarna gick som på räls idag. Att hästar kan göra en så glad?!

Ligger i sängen nu och ska sova, riktigt trött överallt. Imorgon är det torsdag, dagen kommer säkerligen gå lika fort som idag och snart är det helg med Falsterbo och tävling! Längtar massor. En annan jag också längtar efter är min Hans, just nu är det två veckor tills vi ses(kan det stämma?!?) och det har nog redan gått en vecka sedan sist, inte okej. Jobbar om varandra och det är inte lönt att han kommer hit när jag jobbar för hinner bara med hästarna när jag kommer hem.

Dags att sova, tjarå.


Dåligt samvete

Aah jag hinner inte med något nu när jag jobbet, så fort det dyker upp något oförutsett går all planering åt skogen.  Mamma smsade och frågade om jag kunde förlja med och hämta hö, självklart. Då spelade det ingen roll att jag mockade innan jag for till jobbet kl 07, hann bara rida en häst. FML. Fick rida Fendi idag i och med att han vilade igår, aja imorgon ska jag inte hämta hö, bara ett paket som skall postas sen blir det jag och hästarna = sant. Fendi var otroligt fin den lilla halvtimmen jag hann rida honom i skogen. Ska försöka bettsla ner honom i hoppningen nu så vi kan hoppa på vanligt. Det känns som att han är där i sin lydighet nu. 
 
Dags att lägga sig än en gång. Fortsätter min utveckling på nya jobbet. Snurrar i skallen...
 
Bästa stället
 

Jobbat min första dag

Det gick bra på nya jobbet idag, mycket som jag aldrig gjort förut och det var såklart svårt men ska nog lära mig ganska snabbt. 
 
När jag kom hem mockade jag direkt och red Lucky på banan en halvtimme. Snabbt och och slängde ihop en stor lasagne som jag kan äta hela veckan på jobb och jag har också hunnit vika tvätt, damsugit och just nu väntar jag på att hänga upp tvätten i maskinen. Ska strax gå och natta djuren, så fort det är gjort och tvätten är uppe kan jag hoppa in i duschen sen sova. Är inte supertrött men kommer vara det imorgon om jag inte sover tidigt. 
 
På lördag är det tävling i HBG med Laggy, hoppas det går bra. Han går riktigt bra på marken nu, var bra framme för skänkeln idag! Fendi fick vila efter sin tappra insats igår.
 
Ha det toppen, snart falsterbo folket!!!
 
Världens finaste och bästa Lucky!
 

RSS 2.0