Haft fullt upp och inte haft tid för er

Veckorna har rullat på i en hiskelig fart. Tenta, rapportskrivande, tävling och flytt har hållit mig sysselsatt.

Tentan skrevs i måndag, en dålig känsla. Jag tror jag failar den, tyvärr. Gör om den om två veckor i så fall.

Rapporterna är inskickade och vi ska opponera på varandra nästa onsdag. Skönt med några lugna dagar.

Idag lämnade jag äntligen över nycklarna till gamla lägenheten. Jag och Petter gjorde ett grymt bra jobb med städningen i tisdag så den lämnades över i ett bra skick. Efter överlämnandet åkte jag till stallet och mötte upp Maxime från Bruno Delgrange för att han skulle hjälpa mig med min sadel. Den har inte legat optimalt sedan han viktnedgång och jag ville bara få det bekräftat och sedan åtgärda det.

Han höll med om vad jag sa och han såg att den klämde på manken med bara ullpadden. Resultatet av besöktes blev att han kunde göra mer rum för manken men då skulle han behöva ändra bommen och göra den smalare. Det skulle bidra till att sadeln hamnar i bakvikt och skulle börja klämma på andra ställen (han sa mycket mer men orkar inte skriva allt i detalj). Jag för bara acceptera att Fendi ser ut som han gör. Han är ingen häst med rund rygg och han har en manke som ett isberg.

Vi kom fram till att jag skulle fortsätta rida med tunna brunopadden och fårskinnspaden tills jag köpt en ny tjockare Brunopad. Brunopaden är väldigt bra för den har ett hål för fendis manke. Jag hade kunnat rida med två paddar som jag gjort senaste tiden men det är omständigt att passa in det varje dag. Dock tror jag att fårskinnspaden kommer användas vid hoppning.

Tävlingen senast var både bra och dålig. Första klassen hade vi lite otur och rev sista hindret i grunden. Känslan och hoppningen var bra annars. I andra klassen red jag som en kratta och stressade Fendi helt i onödan. Därför rev vi två. Jag måste skärpa mig.

Jaja. Detta var en snabb update om dagarna som gått. Vi hörs senare!


Modell och pyssel

Imorse hade jag utsläpp av alla hästar. Det är inte jobbigt, nära till alla hagar och hästarna är så snälla. Mockade och fixade allt åt Fendi. Tog med mig kameran till stallet och knäppte ett par bilder på Fendi när han stod och mumsade hö. Det är kul att fotografera, jag borde göra det oftare. Och Fendi är såklart en perfekt modell! 
 
 
Var i skolan från 10-12 idag, Djurskyddskontroll. Vi ska skriva en kontrollrapport, ett förläggande och ett beslut från vårt tidigare studiebesök. Väldigt nyttigt kommer det bli men svårt. Vi har gått igenom hur det ska skrivas men det är en annan sak att få ner det på pappret. Imorgon ska vi fortsätta med vårt projekt i Hållbar Landsbygd, det går sådär. Men förhoppningsvis tar vi oss igenom det. 
 
Red ut en lång tur idag, Fendi var fullproppad med energi och han har varit pratig hela eftermiddagen. Idag passade jag även på att städa ur släpet, skrubbade ordentligt med tvål och släpet är riktigt fint igen. Perfekt eftersom vi ska flytta möbler till nya lägenheten i helgen, samt åka till Ikea. En ny säng och matta ska köpas. Blääää vad tråkiga pengar. På måndag hämtar jag nycklarna till ett förråd där vi kan magasinera vår stora soffa och gamla säng så länge det behövs innan de åker med till Uppsala. 
 
Nu ska jag fortsätta mitt soffhäng. Lite sovmorgon imorgon då vi ska mötas med gruppen först kl 10. Funderade på att åka till stallet innan men jag behöver nog en lugn morgon. Helgen kommer innebära tidiga mornar och hektiska dagar. Undra hur mycket vi hinner flytta i helgen? Time will tell. 
 

Brrr

Nu är hösten här! Fendi får sova med sitt nya innetäcke från Falsterbo inatt. 200g och hals, han blev väldigt gosig och glad när jag la på det. Jag tror han frusit de två senaste dagarna, stackars! Snälla Kristina skulle byta täcke imorgon på morgonen till ett fleece och regntäcke, blir fortfarande relativt varmt på dagarna när solen är framme.

Missions för morgondagen? Ringa De laval om klippmaskinen som Fendi förstörde och förhoppningvis skicka iväg den. Rida på banan med Fendido. Dressyrtträna Cornelias ponny. Jobba med projektet i skolan och laga mat(?).

Redovisningen idag gick bra, vi va är inte bäst men definitivt inte sämst. Livet är en tävling så är det bara. Red ut med Fendi som planerat och lite sorgligt så hade vi ländtäcke för första gången idag. Brrr. Frös till och med om mina ben. Får nog investera i ett par termobyxor denna vintern. Blåser jämt och ständigt här.

Så glad blev han över en mys-pyjamas 💙
Gosigt!! Tack "mormor" för täcket // fendi

Vila för Fendi

En välförtjänt vilodag för Fendi idag efter helgens hoppning. Jag var där tidigt imorse och fixade innan jag åkte till skolan och vi förenklade vår business model canvas inför redovisning imorgon. Åkte hem vid 13 och unnade mig en härlig powernap. Vid 16 började jag jobba och för en lite stund sedan kom jag hem.

Har jag berättat för er att jag ska flytta? Kanske missat det. Men jag har fått nycklarna till en studentlägenhet som jag ska bo i sista året här i Halmstad. Bara för att jag och Petter ska spara pengar. Allas första reaktion har varit "va?! Ska du och Petter separera?" Haha hell no, så lätt blir han inte av med mig 😉 men det är onödigt att ha en tvåa på 63kvm för 7200kr/mån om jag mestadels bor här själv. Jag får stå ut i min studentetta ett år. Nästa helg åker vi till Ikea och köper en ny säng då vår 160cm säng inte går in i nya. Har denna månaden på mig att flytta och städa ut gamla lägenheten. Helgerna är väldigt uppbokade framöver och det ska bli skönt när flytten är över. Förhoppningvis blir det sista flytten här innan jag flyttar till Uppsala nästa sommar/höst. Mot Petter och Mathilda!!

Imorgon ska jag rida ut en tur på Fendi, bara en lätt och rolig tur. Ska hålla träning för Cornelia på kvällen också.

Mys med Nelson i väntan på min start i lördags
Min goa klasskompis plus hans hästtokiga fina tjej kom och hejade!
Nelson!
Heja oss!
Rena ridbyxor är inte min grej.
Nelson myser med Petter
Jag älskar dig Fendi!
Så perfekt han är!

Tävling Halmstad

Nu är jag hemkommen från andra dagen i Halmstad. Det var en mycket bra och välplanerad tävling, fina hinder och bra underlag. 
 
Inledde dagen igår på bästa vis, Fendi hoppade runt felfritt och snabbt så vi knep en 3.e plats. Han räddade vår placering på sisra hindret genom att hoppa jämfota haha. Han ställer verkligen upp för mig! 
 
 
Efter 110cm red vi en 120cm. Fendi var väldigt fin igen men jag red tyvärr ganska dåligt så vi rev ett. Det var en tidshoppning. Känslan på de 6 första hindren var bra men resten var ingen höjdare från min sida. 
 
 
Jag trodde Fendi skulle vara lite trött idag men jag släppte ut honom i hagen imorse när jag mockade och han rejsade ut i världens fart så trött var han i alla fall inte. Idag var det 115cm, han var riktigt fin och jag red faktiskt bra. Vi rev ett i omhoppningen och ni kan se på videon att jag inte förbredde honom tillräckligt på vilket hinder vi skulle hoppa så han kollar på det svartvita hindret och blir förvånad när jag styr ifrån. 
 
 
Jag har analyserat lite och jag har bestämt mig för att inte rida fort på Fendi i framtiden, det är nollor som räknas för vi vill upp i klasserna och inte fastna i 110/120. Så fort jag rider snabbare på honom så hoppar han stressat och vi har redan ett bra grundtempo och vi behöver inte gasa för att få en snabb tid. Att korta ner vägarna är ett bättre alternativ för oss. 

RSS 2.0