Damp

Om ni vill se videorna från träningen får ni gå in på youtube och söka på Inkjetfilms så hittar ni min profil. Även om jag kopierar olika länkar kommer samma video in i inlägger hela tiden. Får seriöst sinne så jag struntar i det nu.
 
Samma video om och om igen. AAAAAAAAAAAAAAAAh

Filmer KG träning tisdag

Nu kommer det filmer från KGträningen i tisdags.
 
 
Eftersom att youtube krånglar riktigt mycket kan jag inte lägga in flera videor i samma inlägg. Lägger istället in två st till i andra inlägg.
 
 
 
 

Riktigt bra KGträning idag!

Ska sova nu men vill bara berätta att träningen gick bra idag, med både Lucky och Astrid! Kul! Nu ska lucky ha lite hoppfritt tills några dagar innan vi åker till Ljungby. Är otroligt glad över att få rida så fina hästar! Älskar det!

Imorgon kommer Hans och vi ska ses efter jobb. Jobbar från 5.30 - efter lunch ca. Dvs att jag måste gå upp 04.20 Wohooo! Måste sova, godnatt!


Tävling Eslöv

Nu så, nu ska ni få update från tävlingen i Eslöv.
 
Sixten 115cm:
Eftersom att vi inte ville vara där hela dagen och vänta 3klasser emellan Sixtens och gamlingarnas starter så bytte vi från avd b 115cm till avd a 115cm. Det var alltså första gången Sixten skulle hoppa avd A någonsin.
 
Det var en otroligt lång banan, 14hinder, 16 språng(!). Sixten var en riktig kämpe och gjorde allt för att vara felfri. Fick ett riktigt kråkhopp på hinder nr 2 men efter det fick vi lite bättre galopp och det slutade med att han var felfri i både grund och omhoppning och blev 2.a!!!!! Shit vad bra, grymt eller?!
 
Bliss 120cm: Bliss gjorde en jättefin runda enda tills nästsista hindret, Bliss "fastnar" i svängen även om jag tog en bra sväng för att inte äventyra vår nollrunda, hon stannar, jag rider om och hon stannar igen. Första gången fick jag inte fram henne alls för skänkeln men andra gången var hon bara tjurig. Helt otroligt var det få som gick till omhopp så vi knep sista placeringen i klassen. Skönt att få utdelning trots fiasko i omhopp haha.
 
Bliss 125cm: Bytte sporrar så jag hade de gamla rullsporrarna på henne, efter att hon bara kickat mot skänkeln i Skyrup red jag på kortare och vanliga sporrar i 120cm men fick inte den respons jag önskat. Bliss kändes bra i 125cm hoppade trevligt men vi rev två hinder. Tror Bliss behöver komma ut och galoppträna lite så hon får upp flåset.
 
Lucky 120cm: Lucky hoppade väldigt trevlig i grund och omhopp, tyvärr rev vi nästsista hindret(samma som Bliss stannade på). Lucky hade snabbast tid av alla så det räckte till en fjärdeplats. Jag tar på mig rivningen, vågade inte rida på honom helt i svängen. Bästa Camilla vann med Luckys tvilling Banditos.
 
Lucky 125cm: Red näst sist och Lucky gjorde verkligen ett bra jobb, han ville inte riva! Hade dock en väldans tur på c-hindret i trekomb haha. Aja tur ska man också ha för att lyckas. Lucky var snabb och gick upp i ledningen och vann! Wiho, sjukt bra avslut på utesäsongen. Världens bästa häst är vad han är, sjukt unik och bra!
 
Här kommer några av helgens rundor.
 
Sixten
 
 
 
Lucky 120cm
 
 
 
Lucky 125cm
 
 
 
Såja, snart blir det KG träning :)

Tävling Eslöv - bästa hästar!

Oj vart ska jag börja? Var och tävlade i Eslöv igår och det gick riktigt bra! Alla hästarna fick pris med hem och jag kommer skriva mer utförligt och visa videor imorgon efter att jag jobbat. Börjar jobba 05.45 så det är tid att sova nu. Imorgon kväll är det KG träning också så har ni tur får ni se mycket film imorgon.

Bjuder på en bild från tävlingen, Camilla och Banditos 1.a 120cm och jag och Lucky 1.a 125cm! Grymt eller vad? Sjukt glada tjejer på tvillinghästarna.


Film Skyrup 115cm

Här kommer äntligen video på Sigge-Sixten.
 

Kvällstävling i Åsbo.

Idag var det dags för kvällstävling i åsbo med fröken Astrid. Men fröken hade trampat sig så vi vågade inte starta henne, istället fick Sixten hoppa två st 1m inomhus. Det fick bli hans träning denna veckan. Syftet med att hoppa 1m var att Sixten skulle tycka det var lätt efter att han hoppat 115cm strålande i Skyrup. Så blev det också, Sixten ansträngde sig inte det minsta och bara lekte sig igenom båda rundorna. Två felfria ritter blev det och mer kan man inte begära! Duktiga Sigge!

Jag har utlovat video från Skyrup och den kommer men nu är kl 22 och jag måste sova för att orka med en heldag på jobb. 9-21. Tänkte gå upp 06 så jag hinner mocka och rida innan. Som tur red jag igenom lucky ordentligt på banan idag, superfin var han med! Kan ju säga att Fendis semester kom lägligt nu när jag har så mycket att göra. Godnatt på er!


Min häst var AWESOME idag!

Nu kommer ett inlägg om alla dagar i Skyrup.
 
Fredag:
Lucky: Hoppade okej, var lite seg i värmen men som vanligt gör han sitt bästa. Rev ett i grunden i 120cm och sedan smet han förbi ett hinder i omhopp i 125cm. Jag tar på mig det, kom för fort in i svängen och han uppfattade aldrig hindret.
 
Bliss: Ja Bliss har varit lite tjurig i helgen hehe, kickat emot sporren som vi alltid haft och dragit järnet med mig på banan. I 120cm rev vi sista i grunden och i 125cm var hon helt sjövild, rev först tvåan sen drog hon igenom hinder nr 3 och nockade mig samtidigt plus 128938493939miljoner tidsfel. Inte min och Bliss dag helt enkelt.
 
Lördag:
Sixten: Sixten var så fin och var felfri i sin andra 115cm också! Jättejätteduktig kille. Vi provade ett nytt bett och mindre sporrar och han verkade gilla det. Guldstjärna till honom!
 
Bliss: Hoppade en 125cm och Bliss var mycket bättre, det gick att reglera galoppen och hon lyssnade på mig. Rev två men känslan var mycket bättre. Klart nöjd efter fredagens skämmiga runda haha. Förhoppningsvis är Bliss i sitt lugna mode på söndag då vi ska hoppa i Eslöv.
 
Söndag:
Hade bara med mig Lucky och det var dags för 130cm(A:0). Fick väcka Lucky till liv på framhoppningen med lite bättre galopp och efter att 1000personer stått i vägen märkte jag att Lucky var på fightinghumör. Han ville vara felfri idag! Fick ett bra flyt inne på banan fram till de två sista hinderna, jag väljer att rida innerbåge till kombinationen och kommer kort in "hepp hepp" kom ur min mun och Lucky sträckte på sig riktigt ut över oxer och klarade det med ett klonk men bommen låg kvar(tack för denna tur!!). Svänger in till sista hindret och kommer nära och Lucky bara skruvar sig över för att inte riva. Sån hjälte! Synd att mamma tappade bort oss till sista hindret så det inte kom med men gud vad nöjd jag var! Det hela räckte till en 3.e plats :D
 
Här kommer Luckys runda. Ska bjuda på sixtens också senare.
 

Mindre lyckad tävling

Jahapp, gick väl sådär på tävlingen idag. Lite stolpe ut med båda i 120 och i 125 var Bliss världens starkaste tjej som gav mig en feldistans och en smock i huvudet, inte jättebra! Lucky kändes okej i 125cm. Tycker faktiskt att han har känts lite spänd idag, inte så tydligt som fendi men något var annorlunda, han glodde på ett hinder ett par gånger men han hoppade ändå. Imorgon är det 125 med Bliss och 115 med Sixten. Känns inte som om Skyrup är min tävlingsplats men jag ska försöka göra det bästa utav det imorgon. Positiva tankar...


hästar har flyttat

Nu har hästarna äntligen flyttat över till sina nya boxar, lucky har fått en jättestor box och båda hästarna har varsitt fönster. Kajsa och Johan har verkligen gjort boxarna så fina! Lucky skulle såklart tveka innan han gick in men när han väl var inne såg han nöjd ut.

Red en riktigt lång tur på Lucky idag, 1timme men mestadels trav och galopp. Nu är det dåliga samvetet borta efter att jag rastat honom ordentligt. Jättefin var han med så det kan knappast bli bättre. Fendi har under sin första semesterdag bara käkat gräs och slappat. Fendi har även skådat en luftballong på kvällskvisten.


Ändrade planer

Det blir ingen tävling för fendi på lördag i Skyrup, gick inte så bra att träna idag, han var spänd och tittig de första två rundorna, sista rundan hoppade han bra men det ska inte vara så att han glor och spänner sig. Efter ett snack med KG bestämde vi att stryka från tävlingen och låta honom vila helt i 4veckor, bara gå i hagen och vila hjärnan. Som KG sa vinner vi bara på det. Tror att fendi behöver slappna av, slippa tänka för mycket och bara va. Så ser läget ut!

Red Bliss också idag och hon var såååååå jäkla fin! Jättesuperdupernöjd med henn!! Hoppas det känns lika bra i helgen :)

Just nu känns en del småsaker lite kämpigt men jag biter ihop och försöker se det positiva i det hela. Jag har ändå ett ganska bra liv trots allt.

Nu ska jag cykla till stallet och ta ut hästarna och mocka, jobb över lunchen idag också.


Femte jobbdagen imorgon

Ska snart krypa ner i sängen och ladda för femte jobbdagen den här veckan. På kvällen blir det ridning av Gunillas hästar plus en ponny och förhoppningsvis hinner jag rida en eller två av mina mellan jobb och jobbridning. Annars får jag rida häst nr två när jag kommer hem på kvällen. Jobbade ku heldag igår så så fick de vila, dvs att de inte kan vila mer denna veckan.

Nästa vecka blir det tre tävlingsdagar i Skyrup! Fredag-söndag och alla fyra hästar ska hoppa. Jag hoppas Bliss är riktigt taggad på ett bra sätt och sätter fina rundor. Hoppas såklart att de andra tre också sköter sig :) även om jag inte direkt har några förväntningar på Fendi eftersom han var så spänd i Skyrup sist. Aja bara att kämpa på! Nu ska jag sova efter en fin hästig dag, premiering av Ymkje och allmänt hästmys.


Svar

Fick en fråga om vem man ska kontakta och vad det kostar att rida i Skyrup. Kostar 120kr och vi brukar smsa eller ringa Anna på 073-368 00 61. Värt varenda krona även om det inte gick super för mig och Fendi idag. Han gjorde ett par fina språng mot slutet men mest var han Spändi idag. Vi jobbar vidare, en dag är han nog avslappnad vid partytälten och graven.


Drar till Skyrup!

Ska snart åka till stallet och fixa min härliga Fendi, idag kör vi miljöträning i Skyrup igen. Ska rida Sixten också och Camilla kommer dit med sin ponny med. Hoppas regnet håller sig borta när vi rider... Måste bra tillägga att jag är sjukt trött, får försöka hinna med en powernap innan kvällens jobb. Imorgon blir det en heldag på jobb.

Vi hörs!


Lucky Luke

Idag hade jag lite lastträning med min gamla gubbe lucky, efter att jag försökte bada med honom för två veckor sedan har han varit fjantig och rädd vid lastning, han tyckte nog att havet var riktigt otäckt. Lastade honom ett flertal gånger mitt på dagen och nu på kvällen åkte vi till Åsbo och red lite för att testa honom. Det gick superbra och nu är han "återställd" till sitt gamla jag haha. Det lilla problemet är förhoppningsvis borta nu. Trimmade Lucky över lite småhinder och han kändes väldigt mjuk och fin, längtar redan till nästa tävling... Imorgon är jag ledig från jobb och jag ska spendera dagen i stallet, rida pållarna, måla boxar och mysa. Nu blir det mer OS på tv.


pay and jump ÅSBO

Ikväll var jag iväg och hoppade pay and jump med Astrid. Hoppade 90-1m och det gick bra, hade ett ner i varje men Astrid höll sig lugn, slängde sig inte oväntat åt olika håll och väntade fint på min innan hinderna. Jag är nöjd med henne, bara tredje gången jag rider henne. Kanske blir en tävling framöver?
 
Bjuder på hennes 1m från idag
 
 
Hej svejs, imorgon ska jag motionera Lucky! Fendi vilar två dagar efter tävling eftersom jag red honom hela förra veckan. En del jobb i veckan också och det är bra!

Fendi trolleholm, tävling

Idag var det Fendis tur att åka till Trolleholm, 110cm och 120cm debut. Fendi har känts jättefin idag och jag är nöjd med honom och mig. I 110cm rev vi ett, inget konstigt egentligen, rev bara lite lätt med bak. I 120cm hoppade han superfiiint, vi fick ett lika lätt pet på trean i denna klass så som i 110cm, vi red an mot det tredje sista hindret i klassen och Fendi glodde helt sjukt på en grind med ett blått plank i. Han stannade till och skritthoppade och rev, helt förvånad att han ens hoppade haha. Han rev såklart men eftersom han aldrig backade räknades det inte som ett stopp. Fick dock ett tidsfel. Jag är ändå nöjd med vår debut, två ner men med fina språng går att att leva med.
 
Här kommer det lite bilder som Hans tagit.
 
Min favoritbild överst

Video 130cm

Hejja min fina häst!
 

Tävling Trolleholm Lucky

Kan säga så här att dagen inte började särskillt bra, Lucky ville absolut inte åka släp idag. Antagligen tyckte han att havet var väldigt hemskt sist så kan förknippade släpet med det. Tog 45minuter att lasta och vi kom såklart iväg 45min för sent. Som tur var kom vi inte för sent till klassens bangång. Kunde gå banan i lugn och ro ändå.

120cm: Så där halvnöjd med rundan, jag red ganska dåligt och Lucky skulle bajsa innan hinder 3 och han drog ganska mycket hela tiden. Fick en okej tid och felfri och slutade 5.a, alltid kul att bli placerad.
 
130cm: Hoppade fram lite mer och Lucky kändes mycket lydigare. Fick till en bra grund och omhoppning och vi blev 5.a igen. Superkul att bli placerad när man känner att det känns bra och att vi jobbade ihop och inte emot varandra. Han hoppar så mycket bättre när det blir lite högre, ska bli kul att rida 140cm i framtiden, tror han kommer hoppa ännu bättre där till och med.
 
Här kommer det fina bilder som min älskling tagit.
 
Skulle bli superglad för lite kommentarer haha, ansträngde mig verkligen då jag förminskat bilderna.
 
Tusen tack till er som kommenterade Fendis film från Skyrup, blev så otrooooligt glad!
 
Video kommer från 130cm.

Andra bullar i Skyrup.

I fredags var jag och hoppade i Skyrup på Fendi tillsammans med Camilla och hennes Banditos. Det gick inte alls bra och Fendi var så himla spänd och hoppade inte bra. Idag gjorde jag ett nytt försök med Fendi och han var såååå mycket bättre idag! Riktigt fin faktiskt och rädd om sig på ett bra sätt, hoppade igenom kroppen och lydde mig väl. Kom helt tokstort in i kombinationen som var 120+, trodde han skulle braka igenom hela altet men han är så sinnessjukt snabb i benen och löste det jättebra. Förra veckan ville jag stryka honom till alla kommande tävlingar men efter idag känns det bra igen.
 
Här kommer en video när vi hoppade en 120cm bana. Känns bra inför helgens tävling.
 
Titta vilket kanonsprång på 1an. Mums!! (det är inte applåder efter ritten haha, det är jag som klappar min häst)
 
Enjoy, var inte rädda att kommentera. Haha

RSS 2.0