Emmis och fendi

Emmis gjorde en riktig kanon runda i grundomgången igår i 1m! Nolla och vidare till omhopp. I omhopp var han nog lite trött och förvånad över korta svängar så det blev några rivningar och en förbismitning i omhopp. 

Fendi gjorde en jättefin runda men jag blev lite för taggad och svängde lite mycket i luften över ett hinder så han rev. Som följd på det tappade jag fokus och red som en kratta till nästa hinder så han först stannade(svårt att hoppa med ett halvt galoppsprång som ansats.) och sen rev. Men det bästa med det hela var att han flög som ingenting över vattengraven! Stolt jag blir! 

Ang kommentaren om vad som har hänt med Hans och mig är det fullkomligt normalt att förhållanden tar slut. Vi gjorde slut för ett par månader sedan för den som undrar. Kanske inget man outar i sin blogg direkt. 

Ska svara på din kommentar ang magplattan sen Sandra! 


Min snygging!





Lever livet

Just nu mår jag väldigt bra och trivs med mitt liv. På söndag flyttar fendi till Halmstad och vi båda kommer vara där permanent. Mycket roligt har hänt senaste tiden och det är svårt att inte vara glad 24timmar om dygnet. En stor anledning till denna glädje är att kag för några veckor sedan träffade en väldigt fin kille. Han kommer ni såklart att se mycket av här framöver. 

Imorgon är det tävling med Emmis och Fendi. Emmis hoppar 1m och fendi 120 och 130. Hoppade fendi lite igår och han kändes otroligt fin, känns bra inför imorgon. 





Magplattan är numera invigd på riktigt. Ja han behöver den i alla fall!







Bloppis

Nu har jag sorterat lite. Det tillkommer frakt på alla priser om det skall skickas. 

Cristina Sport stl full 450kr väldigt fint skick SÅLT

Equipe stl full 200kr SÅLT!


RG lila/vinrött så jäkla snyggt! Stl full
500kr kanonskick sålt

Bett båda 13,5cm det silvriga är ett Pessoa och jag tror att mässingbettet är sprenger. 300kr/st

Sprenger sålt


Veredus bakskydd stl M 100kr sålda

Petrolfärgat lamicell med SEG company-logga. Stl full 150kr


Cristina Sport blått stl full. 200kr

Antares brösta stl cob brun 250kr



Equiline set stl full 500kr bra skick!  Sålt!

Eskadron teknikskydd stl full 100kr sålt!


Mias rs ulländtäcke stl xl/155cm 250kr

Antislip-pad stl full 150kr


Agria täcke 145cm 250kr väldigt bra skick Sålt

Säkerhetsväst stl small 250kr såld


Back on track nättäcke stl 145cm. Helt förutom ett par hål på svanslappen, se bild nr två. 800kr sålt


Maila mig på [email protected] om ni vill köpa något. 

Bloppis!

Är ni taggade på en bloppis? Tänkte rensa ytterligare innan jag flyttar till Halmstad. RG schabrak, täcken, och lite annat smått och gott kan jag nog göra mig av med. 

Stackars dig

Stackars rara Gunilla bröt benet igår efter en olyckshändelse uppe på loftet. Jag hoppas att du blir bra snart och kan rida igen! 

Varit i stallet på eftermiddagen och myst. Fendi vilar som sagt men Emmis gjorde ett bra pass. Imorgon blir det lite gymnastikhoppning om han inte ska vila. Haft trevlig stallhjälp idag också, allt blir lite roligare när man är två. 



Nya gjorden

Nu har jag äntligen fått min Bruno Delgrange gjord i rätt storlek. 132cm och den satt helt perfekt på Fendi! 

Oljas flitigt så den så småning om får samma färg som sadeln.

Både fendi och Emmis var muppiga idag till en början men sen mot slutet var de duktiga. Fendi har en lugn vecka och ska vila i helgen. Emmis ska hoppa lite imorgon och antagligen vila eller ridas av Gunilla på söndag. 

Ikväll ska jag städa lite och äta en trevlig middag med mamma och pappa innan de åker iväg på semester imorgon bitti. 

Flyttade nästan alla saker till lägenheten igår, blev mysigt!

Nelson testade lammfällen.


Mamma vid morgonkaffet ❤️ finast!



Kristanstad

Igår eftermiddag satte jag mig på tåget mot Kristianstad och ett härligt besök hos Camilla. Började med att äta en proteinbar sen promenerade vi till exercise och gymmade. 1timme och 20min, jag var svag men inte så svag som jag trodde. När flytten till Halmstad gått av stapeln är det dags att ta tag i min egen träning igen. Insåg snabbt att jag saknat att lyfta skrot. 

Efter en välbehövlig dusch tog vi bilen till stan och åt en sen middag. Efter kaffe och kaka åkte vi hem till camillas lägenhet och somnade skönt. Känner mig stel idag och värken i mina muskler börjar så smått komma. Inte så konstigt eftersom det var tre år sedan jag gymmade regelbundet. 

Svettig 

Innan middag 


Bildskön blev jag inte 


Fina vän!




Räkwrap för mig och pastagratäng till Camilla

Efterrätt 



Fendi 130cm

Igår var det Fendis tur att tävla i trolleholm, 130cm, vår första 130cm sedan förra hösten. Ville rida 130cm enbart för att han inte skulle vara trött men istället satt jag på en tickande bomb med räserfart. Var väldigt stark på framhoppningen så trodde inte han skulle lyssna alls inne på banan. Mellan 1an och 2an var det 29m och jag bestämde mig för att rida på 7steg, satte mig ner tidigt i sadeln och satte tillbaka honom bestämt, jo vad gör han då? Jo han lyssnar såklart blixtsnabbt och jag förstör rytmen. Kom inte knasigt på hindret men jag störde honom så han rev. Var bara en liten touch så kunde lika bra legat kvar. 

Fortsatte resten av banan bra, god rytm och höjd i hans språng. Från trekombinationen var det 6steg till en oxer, vet inte riktigt vad som hände där, språnget blev platt och han rev både fram och bak. Beror nog mestadels på orutin. Annars är jag nöjd med honom och min egen insats. Ingen av oss klantade oss katastrofalt så med lite mer träningen kommer han säkert bli lika fin i 130 som i 120. 

Nästa tävling för Fendi blir 120/130 i åsbo om två veckor. Sista innan flytten till Halmstad. 

Vi var i alla fall snygga igår trots att vi var långt ifrån bäst. 

Obligatoriskt morgonmys med Emmis som säkrade sin första rosett i helgen. 


Bästa pussmulen har han också, kanske för att han inte bits som Fendi gör haha.

Lite sliten från gårdagen ❤️ han ska få ett par dagar vila i helgen som kommer. 




Lyckad tävlingsdag

Idag var det Emmis riktiga tävlingsdebut, kunde inte gått bättre, noll fel och rosett! Det är ganska skrämmande så lik han är fendi i sitt beteende. Kommer in på banan och får spel för något som ingen annan ser, står på bakbenen, kastar sig osv men sen när vi hoppat ettan är det en helt annan häst med 100% fokus. Kul att det är på det hållet i alla fall! Nästa tävling blir 1m avd A i Åsbo om två veckor. 

Imorgon är det dags för Fendi, 130 två faser. Spännande! Hoppade honom på ett räcke idag och han kändes fin! Har inte hoppat sedan förra tävlingen annars. 

Trött tjej myser i soffan 

Nöjd och trött häst efter rundan 



Fina Martina var en av mina två groomer idag





Nelson och jag

Mamma och pappa är tillfälligt bortresta och jag tar hand om min extra bror, Nelson. Hästarna kan såklart inte prioriteras bort så han får följa med mig dit helt enkelt. Det har gått väldigt bra, han är så okomplicerad och bryr sig inte om att åka tåg eller buss. 

Jag och Gunilla red vars två hästar på fältet och det var roligt och givande. 

Väntar på bussen

Åka buss


Tappade körkort och busskort under första ridturen, efter lite letande hittade vi dem i gräset. 

Fuskade och red på tävlingsbettet idag


Satans snygg min pojke 

Fina Gunilla och Telli!

Full aktivitet som vanligt 

Vänta på tåget hem i en magisk solnedgång 




Fin eftermiddag

Haft en bra dag i Malmö, på eftermiddagen runt 15tiden tog jag tåg och buss ut till min älskade Fendi. Idag var han inte svullen i sina ganascher och ridningen gick utmärkt. Han gillar att gå på fältet min pojke. 

Även Emmis gjorde ett bra pass, tränade kombination en gång till inför helgens 1m klass. Mycket tempoväxlingar gjorde vi också eftersom han lätt blir upprörd om jag tar tag i honom lite för mycket. 

Visst är vi söta? Tycker vi har lite äktenskapstycke faktiskt haha. En glad fendi gör mig glad. 

Massor med yta att rida på. 


Också Emmis från idag ❤️

Ikväll ska jag ungås med min bästa vän Becci, ska överraska henne med lite gott att äta och vi ska bara mysa. 

Svar ang utbildning

Till dig som undrade, ska läsa miljö- och hälsoskydd. 

Inatt var det en märklig natt, först hade jag svårt att somna sen vaknade jag ett par gånger utan anledning. Drömde om Håkan Hellström också mellan varven. När jag väl skulle gå upp kände jag mig såklart supertrött... 

Sitter i alla fall på tåget till Malmö nu. Imorgon åker mamma till Sthlm och hälsar på mormor så jag blir halvt ansvarig för Nelson. Händer en del roliga saker framöver nu men tiden går inte tillräckligt fort. Vill att allt ska hända nu! 

Försökte ta en bra selfie, slutade såhär. 



Tre hästar ridna

Först imorse åkte jag och mamma en tredje gång till Ikea för att handla saker till nya lägenheten. Äntligen är sängen hittad och såklart allt annat man behöver för att leva. Problemet har varit att jag hyrde huset möblerat hos Kajsa innan och sen flyttade jag in till Hans där allt fanns så har i princip ingenting själv. Därför har det shoppats mycket grejer de senaste tre dagarna. Mamma och pappa har varit till stor ekonomisk hjälp och jag hade inte kunnat flytta till Halmstad om det inte vore för dem. När jag blir djurskyddsinspektör ska jag betala tilllbaka varenda liten krona. ❤️

Sen på eftermiddagen åkte jag till stallet och red Fendi, Emmis och Hailey. Fendi var hur seg som helst och svullen i sina ganascher efter för mycket gräsätande så blev ingen vettig ridning idag. Desto bättre pass blev det på E och H. 

Imorgon ska jag först till Hans en sväng och hämta ett täcke och sen ska jag luncha med cedric, gammal kollega från ljhed. Vi har inte setts på år och dar och både han och jag har jobbat i Mellanöstern så tror vi kan ha en del intressanta saker att prata om. Ska bli skoj! 

På kvällen åker jag som vanligt ut till fendi och ska försöka rida honom lite mer ordentligt än idag. Även Emmis ska ridas. 

Ikea selfie 

Körde all in med Adidas idag


Gårdagens smaskiga middag



Barnbesök

Igår fick vi besök av Niklas och Jessica plus deras lilla Felicia. Vi åt god mat som jag och mamma hade hjälpts åt att laga. Grillad rostbiff med diverse olika tillbehör. Det gjorde vi bra mamma! 

På kvällen tog jag en lång promenad ner till hamnen i brist på annat att göra. Håkan Hellström och havsmiljön hjälpte mig att rensa hjärnan lite. Ibland är det precis vad som behövs. 

Nästa helg är det tävling som gäller. 1m med Emmis på lördagen och 130cm med fendi på söndagen. Kommer bli väldigt roligt! Hoppade en studsserie på båda igår, otroligt duktiga båda två. 

Lite bilder från dagen igår



Så går det när man ligger vid mig och tigger 😂 

Lika glad ändå haha

Mamma, pappa och Felicia 








Befinner mig nu på tåget på väg till stallet. Sen möter jag upp mamma och vi ska kolla på en säng till mig. Har nämligen hittat en lägenhet i Halmstad nu! 😃 

RSS 2.0