"Dressyrtanten" i ridhuset

Ja varför sätter jag dressyrtanten inom situationstecken? Jo för att det var en riktigt vidrig syn. Det var en sk. "dressyrryttare" som  kom in i ridhuset med sin gamla krake till häst, hon gick något varv med sin kuse i ridhuset sen tar hon upp en gramantygel och spänner fast hästen. Jag vågar påstå att detta är denna ryttarens favoritredskap eftersom att jag sett henne rida och behandla denna stackars häst på samma sett förut. Hon hoppar upp på hästen som är helt lam i sitt steg och har ett kraftigt undertramp i alla tre gångarter(speciellt skritten). Hela tiden rider hon runt på denna lilla kuse HÅRT inspänd med graman, huvudet inne vid bogen och det ser verkligen obekvämt ut. Där tvingar denna tant hästen att gå i en extremt kort galopp och så fort hästen bryter av blir hon arg och börjar skrika.

Usch och detta kallar man dressyr? Fyfan, tycker det är helt okej att rida med gramantygel ibland om man kan använda den rätt, men att missbruka den som denna tant gjorde är fruktansvärt.

Något annat som inte har med själva "dressyren" att göra var att ryttaren hela tiden red runt och pratade med sig själv? Också lite märkligt.

Menmen jag hoppas jag slipper se denna kvinna igen, blir så irriterad när folk inte kan behandla sina hästar på ett värdigt sätt.



Aaah hemska bilder. :(

Ännu mer hemsk film på Patrik Kittel som rider sin häst så fel att dens tunga blir blå.



FYFAN SÄGER JAG BARA! HUR KAN MAN GÖRA SÅ????

Kommentarer
Postat av: sarah

sv: Ja det är roligt när de tror att de kan hjälpa till att hoppa från läktaren ;)



ALLTSÅ FYFAN! jag hade blivit galen och sagt till människan.

2010-03-23 @ 18:16:55
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/
Postat av: malin

Måste göra ett inlägg här då du har lagt upp videon på patrik! Att tungan blev blå är inte patriks fel då scandic gillar att leka med tungan. Sen tycker jag inte att man kan döma en person ehter att ha sett en filmsnutt eller en bild. Jag känner patrik och har jobbat hos patrik en sommar och jag vet att han skulle inte göra något som skulle skada hästarna. Visste du om att patriks häst har varit hos flera dressyrryttare bla anki och de har inte klarat av scandic! Men patrik skrittar ut sina hästar och ser till så att de får göra varierat arbete. Men det du beskrev om tanten är någon som inte kan hantera gramanen rätt och som säket är rädd.

2010-03-23 @ 18:25:18
URL: http://mea84.blogg.se/
Postat av: IDA

Tror inte det handlar om bara tungan, hela hästen är förböjd. Tycker det är väldigt tragiskt att dressyren har blivit som den har blivit. När jag såg Patrik och hans häst på göteborg horse show blev jag verkligen besviken. Hästen var under musklad och sånt tycker jag är väldigt tråkigt att se, speciellt när det gäller denna nivån på ridningen. Detta är skamligt och oacceptabelt.

2010-03-23 @ 18:37:23
Postat av: Gabriella

herregud, jag har inte svårt för själva sporten i sig men vissa dressyr ryttare tycker jag är hemska!

Vet en dressyrtant som spänner åt nosgrimman och achenremmen så fruktansvärt hårt att hästen inte ens kan tugga på betten, sedan innan dressyrstarten på tävling trycker hon in socker i mungiporna för att det ska skumma.. HEMSKT!!

2010-03-23 @ 18:55:38
URL: http://gabriellabramstedt.blogg.se/
Postat av: Jennie

Inte konstigt att folk inte gillar dressyr när man ofta ser så många skräck exempel! Det finns sååå många ryttare som inte rider dresstr enligt mig, utan det är någon annan form där de tror att hästen är en maskin. Det är hemskt att se.... Dressyr för mig ska vara ett fint samspel mellan häst och ryttare, framför allt ska det vara harmoniskt och inget ryck, bank och slit.

2010-03-23 @ 19:32:56
URL: http://jenniekriistensson.blogg.se/
Postat av: Sofia

taack :) det börjar släppa mer och mer. Har börjat rida lite annorlunda och vips så går det bra mycket bättre.



fyfan det där låter hemskt! förstår inte varför folk ska rida så. det är djur vi sitter på som vi ska behandla på samma sätt som oss själva. stackars häst :(

2010-03-23 @ 23:02:52
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Erika

Tungan tror jag inte har med handen att göra, många gånger ser man att tygeln glappar. Tror snarare att hästen "leker" med tungan. Fast den går kanske lite väl överböjd. Jag har mina hästar vid ett dressyrstall och man slutar aldrig att förvånas hur elaka dom kan vara mor sina hästar :(

2010-04-21 @ 10:05:03
Postat av: Hanna

Men usch... Har ridit med graman, men endast för min tränare. Hon säger själv, rider man fel ger de mer skada än nytta. Och jag är hoppryttare och har en ganska svår häst., han av någon ska ju kunna rida sin häst utan sånt.. Eftersom han är dressyrryttare och har en dressyrhäst!

Svar: precis!
Linn Skjetne

2012-07-16 @ 20:39:14
URL: http://epihippus.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0