Lång dag!

Blev inte alls som vi tänkte oss idag, inget sol och bad här inte. Istället var vi i stallet från 0750-0100. Men trevlig var det allt! Imorgon är vi lediga och då ska vi bannemej till farmen!! Jag ska gymma där, riktigt sugen på det. Blivit kallad för smal och jag hatar det, jag är verkligen inte för smal. Plus att Abdullah tror jag väger mindre än 52kg och att jag inte har några muskler. Vi har självklart slagit vad! Jag kommer vinna. 

Dags att visa bilder från dagen och sen sova






Kolik

Är så fruktansvärt trött idag, kom i från stallet kvart i tolv igår eftersom att vi väntade på att Shakers hingst Cordo skulle bajsa. Han fick kolik vid lunch och hade bara bajsat en gång efter det. Veterinären var i stallet tre gånger och det är helt sjukt vad okunniga och fulla av skitsnack de är här.

Idag ska vi försöka göra undan allt i stallet snabbt och åka till farmen på lunchen och sova. Men innan ska fem hästar ridas, två ska vi gå med och en ponny ska klippas på klubben bredvid. 

Måste verkligen skynda mig nu och försöka få liv i Evelina. Ha en trevlig dag!





Onsdag

Godmorgon! Idag är det onsdag och dagarna bara flyger förbi här. Idag ska Robin hoppa och de andra ska ridas. Jag red Dior igår och han var såklart stel som en bräda efter vilan. Men! Det bästa av allt var att han var stel i vänster sida mest istället för höger. Då är det i alla fall inte fel på högersidan. Idag ska jag jobba vidare med honom så får vi se när det blir hoppning. Den internationella tävlingen närmar sig och det vore trevligt att få rida en klass. 

Man har bara två hästar per ryttare så Abdullah ska rida Tilli och Robin. Amuseant ska bli ridningen av någon som jag inte riktigt vet. Han kommer säkert riva minst ett hinder så det var knappast någon förlust. 

Dags att få liv i Evelina och dra till stallet. Hoppas inte allt för många kuwaitare dog under nationaldagen som firades igår. Hej svejs a




Orkar inte

Jag orkar inte mig och Evelina, vi är sämst på att komma ifrån stallet tidigt. Vi åkte till stallet efter lunchen vid 16 och åkte därifrån kl 22. Då hör det till att jag red inte någon häst alls, gjorde i ordning en häst åt en annan och hade hästarna i skritten. Abdullah skulle rida Robin men när han kom kl 20 åkte vi iväg och shoppade istället. 1000tals nya tillskott till djuren. Det är alltid kul att åka iväg på "äventyr" utanför stallvärlden. 

Vi stannar alltid kvar för länge för att alla är så trevliga. Bra det i alla fall!

Imorgon får jag äntligen rida Dior igen, han har varit halt sedan förra tävlingen. Christian ska rida Velkana samtidigt så jag kan kanske få lite hjälp med Diors stela högersida. 

Hästarna ska vila torsdag-lördag = många timmar för sol och bad! Älskar det! Nu ska min vita kropp bli ett minne blott. 

Tilli har alltid magnetbandage efter ridning. 

Hej svejs 

Vår lediga dag är över

Så himla gött det var att vara ledig igår, sov längre än vanligt, badade, åt middag med cheferna och såklart somnade vi för sent. Vi körde ut till Abdullahs farm vid 11 och var där fram till halv 5 ungefär. Tyvärr hade vi otur med vädret och det var molnigt hela dagen men vi får bli bruna på vår nästa lediga dag. På kvällen kom Abdullah och Shaker hit på middag, köttbullar, mos, lingonsylt och gräddsås bjöd vi på. Abdullah var en riktig mes och skulle absolut inte ha lingonsylt till kött, han förstod inte meningen med det. Efter mycket tjat så åt han och tyckte det var gott. Shaker däremot var väldigt öppen och provade allt och tog flera gånger. Det gillar vi! 

Här är lite bilder från gårdagen;



Detta var lika stort som Hans tvåa i Malmö!


Två badrum


Haha vem har en så här ingångsdörr




Tävlingen över

Denna tävling är nu över, det fick dåligt för Abdullah både igår och idag. Velkana ville inte alls och blev struken från dagens klass, Amuesant rev två igår och utgick idag, Robin rev två igår men det var helt och hållet Abdullahs fel och idag hade de ett ner i 140. 

Däremot gick det bättre för evelinas hästar, Snoopy vann idag och Oxer blev placerad. Härligt det i alla fall! Nya tag när det är dags att tävla igen. 

Jag red Velkana när vi kom hem efter att ha blött näsblod i 15 minuter. Hon fick hoppa lite efter gårdagens fiasko och det var helt okej, litar absolut inte på henne. Ska hoppa mer nästa vecka. 

Är riktigt trött och ska sova nu, 5timmar sömn innan en hel dag på tävling är inte så kul. Men det gick! Vi hörs alla, imorgon njuter vi av en ledig dag med sol och bad! Wohoooo




Tävlingsdags

Idag är det dags för tävling, Kuwaits riding center. Abdullah, Shaker och Ahmed ska tävla. Hoppas att de små kräken till hästar sköter sig nu när Tilli inte är med och vinner. 

Så vad gjordes igår? Jo vi kom till stallet som vanligt och jag red Tilli, Amuseant och Robin. Blev instruerad av Christian(41 år från Halmstad, jobbat med syriska landslaget och andra länder i 17år, det enda jag vet till dig som undrade vem han är) på Robin och han släppte fint i högersidan till slut. Vi fick besked om att skynda oss så kunde Abdullah ta med oss till hans farm 20min bort. Sagt och gjort. Jag, Evelina, Christian och Abdullah skämtade och hade oss på vår lilla roadtrip.

Väl framme fick vi se ett fantastiskt ställe, egen strand med en egen fotbollsplan, pool och andra lyxigheter. Abdullah ville visa oss vägen för att vi ska kunna åka dit precis när vi vill. Det bor ingen där nämligen. Jag har aldrig sett en sån utsikt, helt fantastiskt var det. På söndag när vi är lediga åker vi dit och solar och badar. 

På eftermiddagen putsade jag det mesta, åt BKs med Evelina och Christian sen red jag Velkana innan vi for hem. En av de bästa dagarna på länge! Och inte nog med det så vann vi vårt vad med Abdullah och Shaker så de ska laga middag till oss utan kockhjälp. Kommer bli sjukt äckligt men hur svårt kan de vara att steka ägg?! Haha ja, det är de matkunskaperna de har. 

Här är 1/5 av hur stort huset är. Ska fota mer på söndag. Havet i bakgrunden 




Herre min gud

Idag är jag trött, tröttare än igår morse. Det var träning igår kväll för den nya svenska tränaren och jag blev positivt överraskad, han sa massor med grejer som jag och Evelina tänkt på innan plus lite andra bra grejer. Han kommer fokusera på markarbetet i första hand vilket är bra, en välarbetad häst är det inte många som känner till här. 

Abdullah hoppade Robin och jag var nöjd. Hans ryttare var inte lika nöjd men efter att han sett videorna verkade det som att herr Abdullah ändrade sig. Efter att diverse mockning, kylning av ben, högivning mm var klart stog vi en lång stund och pratade innan vi skulle åka hem. Precis när vi skulle gå kom Shaker och bjöd in oss i tältet, vi tackade såklart ja när det fanns gratis mat och dricka haha. Så nu har man käkat kuwaitisk mat druckit te med ett härligt gäng. Tyvärr satt vi där för länge och somnade halv 1 igen...

Imorgon är det tävling så det finns massor att göra hela dagen. Vi har även utmanat Shaker och Abdullah idag, inget arabiska för dem eller svenska för oss. Förlorar de ska de laga middag till oss UTAN hjälp från deras kock. Vad vi ska göra vet vi inte ännu. Men de är lugnt vi förlorar inte. 

Dags att skynda sig, tror Evelina kommer förlora ett vad gentemot Abdullah idag om att han skulle komma innan 08.00. Så vi måste vara där snarast!







Tröttast

Blev så himla sent igår, inte i stallet men jag och Evelina fick paniktvätta när vi kom hem och tvättmaskinerna är sämst här så klockan var 2345 när den var klar så somnade säkert inte före halv 1. Bläää. 

Har kommit en svensk tränare hit och ikväll får vi se honom träna folket här. Jag fick en känsla av att han är en hård tränare men det kan också vara helt fel. 

Dags att sätta fart, Evelina sover dock fortfarande. Ha en trevlig dag!





Solig morgon

Godmorgon på er! Jag kommer berätta senare hur jag fick mitt jobb och var min fina häst är någonstans. 

Solen skiner utanför fönstret och det blir säkert varmare idag än igår. Efter två dagar med halvbra väder, nästan sandstorm i söndags och lite kallt igår sitter 25grader fint igen. 

Det var träningar på klubben igår och tränaren var 1,5 timme sen, helt sjukt att människorna här inte kan hålla en tid. Därför blev vi sena hem och är dödströtta idag. Vi har fått ett tält utanför stallarna med tv, kylskåp, vattenpipa och soffgrupp där vi kan hänga när vi vill. Den invigdes igår och killarna(Abdullah, Shaker och Co.) hängde igår. Abdullah hade till och med somnat så det var aningen roligt. Riktigt udda. 

Ha en trevlig dag!

Har sagt till Shaker att vi vill byta vår bil till denna. 




Måndag?

Är det verkligen måndag idag? Ja men vi kör på det. Igår red jag Velkana på kvällen och oj, hon var trevligt. Riktigt trevlig! Började smått förstå varför Evelina gillar henne så. Abdullah ska hoppa henne imorgon, kanske filmar lite. 

Red Robin också igår och Abdullah hoppade Amuseant på morgonen. Satt en liten stund och tittade på när Shaker och Ahmed red på kvällen på den stora banan. Äntligen får vi rida där efter evenemang och tävlingar som hållt den stängd. Underlaget är mycket bättre där inne och den är i alla fall dubbelt så stor som den andra. 

Snart dags att åka till stallet igen. Vet inte riktigt vilka som ska ridas men jag rider nog alla så får Abdullah rida ikväll om han inte dyker upp nu på morgonen. Han sover på väldigt udda tider och dyler upp lite när som. 

Hej svejs! 








Ingen tävling på dior

Ägaren ska tävla dior imorgon, jag bad honom prova honom själv pga hans stela högersida. Han tyckte han var normal så han ska tävla honom själv. Lika bra det. Jag vet inte riktigt om han blev irriterad eller så men jag säger alltid till om jag misstänker något. Hellre en gång för mycket. 

Abdullah har inga som ska tävla imorgon men helgen efter så ska i alla fall Tilli och Robin gå 145. Kommer bli ofantligt spännande. Imorse hoppade Abdullah Robin och de hoppade ett par hinder på 150, hästen har stora kvaliteer och det är inget större fel på ryttaren heller. Finns inte många toppryttare här men Abdullah är en av dem. 

Håller tummarna för Shaker imorgon som ska tävla Snoopy. Heja heja! 

Godnatt på er! 



Lunchar

Precis käkat lunch med Evelina, vi lagade köttfärssås med pasta och sallad. Sjukt smarrigt! Vi är några mästerkockar som lagar mat en gång om dagen, när vi äter så äter vi ordentligt. 

Varit i stallet från 8-12.30 och ridit fyra hästar. Amusant var först stel och sen blev han en dröm. Robin var jobbig idag. Dior är så sjukt svårt att ställa till höger så jag bad hans groom att kolla med en veterinär. Japp ni läste rätt, jag som groom har också en groom haha. Så ovant att bara be honom göra i ordning Dior åt mig, bara lämnar honom när jag är klar. Jag och Evelina kallar groomen Lars för vi kommer inte ihåg hans namn. Lars är den bästa groomen till skillnad från de som vi har i vårt stall. Våra kan inget om hästar och är allmänt efterblivna. Tråkigt men sant. 

Dags att vila sig en stund innan Abdullah och Shaker ska rida ikväll. Tror det blir hoppning med Amusant och kanske Robin. 

Hej svejs 



Haft en väldigt trevlig dag

Vilken härlig dag det varit. Shaker hann inte till middagen så vi har flyttat fram den tills nästa ledighet. Jag och Evelina passade på att tvätta hennes kläder, åka till ett gigantiskt shopping center, besöka Ikea och äta där samt besöka stallet och gå på bio. Varit en fin dag! Kul att gå på bio med fyra från stallet och jag kommer knappast vänja mig till att bli bjuden på allt. Vi såg Ride Along som var rolig. Tyvärr var jag kissnödig hela filmen och satt och tänkte mest på det haha. 

Vi storhandlade mat idag för 1400kr, ganska galet att man inte packar sina varit själv och att man får varorna utburna till bilen. Orkar man inte gå ur bilen kan man tuta och de i butiken plockar varorna åt en. Så olikt Sverige. 

Dags att sova, klockan är halv 2 här. Imorgon är det ridning igen, saknat det hela dagen. 

Bästa sambon jag kunde tänka mig



Video på Dior

Här kommer en video på Dior Bin Sara från igår när vi hoppade. Jag tycker väldigt mycket om denna hästen, han går i ett och samma tempo och hoppar till lite extra när han behöver det. Det är nog praktiskt taget min favorit här nere, berätta inte det för min chef hehe. 
 
Se filmen i HD. 

Ledig dag

Igår har jag varit en vecka här, känns märkligt att det gått så fort. Jag och Evelina är i alla fall lediga och ska köra till avenyn och handla skor till henne och göra en besök på Ikea. Vi har sovmorgon till 10 men nu halv 9 vaknade jag och har svårt att somna om, även om jag är trött. 

Efter mycket tjat ifrån Shaker ska vi ikväll bjuda honom och Abdullah på mat, svensk mat. Kommit in flera trevliga tips på Facebook men vi behöver fler. Just nu leder köttbullar och  flygande Jakob. Helst hade vi velat bjuda på sill och nubbe men sillen får vi inte tag i och nubben är inte tillåten. 

See ya all! 

Robin igår morse, hästen som får synas mest här. 



Hoppning

Idag hoppade jag Dior på morgonen efter att jag trimmat Robin. Dior var super och det kändes riktigt bra. Hans ägare och jag pratade en stund på kvällen och kom fram till att det vore bra med en tävling nu till helgen. Okej då, låter fint det! Sen "hoppade" jag Velkana, varför jag skriver "hoppade" var för att hon stannade på 50cm och sen ville hon inte mer. Sa ett par väl valda ord… Arrgggh. Abdullah blev vansinnig när han hörde det så han hoppade upp och klämde till henne på kvällen och jäklar vad hon hoppade sen. Red Amusant på kvällen, kändes sådär, red med graman och det gillar jag inte. Sen hoppade Abdullah Tilly efter att ha varit borta en stund haha. Så typiskt honom!

Jag trivs som fisken i vattnet här, vill aldrig åka hem typ haha.

Bjuder på film imorgon om internet samarbetar.

Kvällshoppning

Abdullah var i stallet när jag kom dit på eftermiddagen och Amusant hade äntligen fått sin sko påslagen. Shaker skulle träna med Snoopy och Abdullah sa att han skulle rida Amusant, trodde han. Jag gjorde i ordning Amusant och han var färdig till 17 som vi bestämt. 17.10 ringde han och ville rida Robin istället. Jahapp bara att sadla om. Robin hoppade bra, riktigt bra. Han ska nog hoppa sin första 145 nästa helg, spännande. 

Efter träningen red jag ett riktigt bra pass på en övertaggad Amusant. Han var skogstokig i början men det gav med sig till slut och han blev genomsvettig. 

Imorgon ska jag hoppa det galna stoet Velkana, ingen aning hur det ska gå. Abdullah hoppar antingen Tilly eller Amusant så jag får lite tips. 

Robin på väg till stallet efter träning. 

Godnatt 


Söndag

Idag är det söndag och vi har jobbat halva dagen, Tilly var crazy på galoppbanan och trodde för en halvtimme att hon var en galopphäst. Till och med velkana som är galen var lugnare. Dior gick först på banan och sen en tur ut. Robin gjorde ett strålande pass på banan, dock lite trött efter gårdagen. Vi får se om Abdullah kommer och hoppar någon ikväll eller inte. Evelinas chef kommer tillbaka från Dubai idag och ska säkerligen rida. 

Emisant har fortfarande inte fått på sin tappsko så jag hoppas innerligt att den kommer på under dagen så jag kan rida honom senare. 

Här kommer några bilder från Diors tur. Visst ser det härligt ut? 








Härlig dag med sol

Hej på er! Idag har det varit en härlig dag i stallet, Emisant och Velkana fick avmaskningsmedel igår och vilade idag så jag hade bara Robin, Dior(e Flipper d'Elle) och Tilly att rida. Red både Robin och Dior på galoppbanan, helt sjukt egentligen, galoppbanan är lika bred som en ridbana och 2km lång. Underlaget är alltid vattnat och bra. Innanför galoppbanan är det en enorm golfbana med diverse dekorationer. Som vanligt blev jag fotad när jag red, denna gången på Robin i full galopp. Märkligt men redan första dagen blev jag fotad och blivit det varje dag sedan dess, samma saker händer Evelina.

Tilly red jag på arenans uppvärmningsbana, gick hur bra som helst. Det har varit arabutsällning på stora banan hela dagen och de har jagat de stackars hästarna med plastpåsar för att framhäva deras gång. Inte riktigt vad vi vill uppnå med våra djur. Spännande att se någon helt nytt i alla fall, att folk lägger så mycket pengar på att enbart ställa ut hästar? 

Imorgon ska jag rida Dior, Tilly, Robin och Emisant. Härligt! 

Tyvärr har min hjälm blivit stulen när jag var i stallet så gårdagen var lite tung. Blev lite gladare när jag fick veta att Abdullah ska köpa en ny till mig. Han kände sig ansvarig för att jag jobbar för 
honom, jag tackade såklart inte nej men underströk att han absolut inte ska känns sig skyldig. 

Dags att sova! 

Velkana och Evelina 



Hej från Kuwait!

Här kommer en uppdatering från Kuwait! Jag har flyttat hit och börjat jobba med hästar, har hand om ett gäng superhärliga hästar och jobbar tillsammans med en underbar tjej som också är från Sverige. Idag red vi ut på Cordo och Robin, se bilder nedan. Jag red 4 hästar idag och imorgon ska jag rida 4 igen. Det är en utställning med arabhästar på anläggningen imorgon så tre ska ridas innan 10 före ridbanan stänger och en ska ridas ut. Idag klättrade vi med de vita/gråa pojkarna men det kan knappast kallas berg! Det var ett derby-hinder som vi red upp och nerför. Evelinas arbetsgivare var rädd att hästarna skulle tippa bakåt så vi filmade och ska skicka den till honom som bevis att vi klarade det. 

Två hästar hann vi klippa också! Imorgon är det dags för den tredje. Det är kallt här men inte jämfört med Sverige. 15grader får araberna här att ha dunjacka! 

Dags att duscha och sen sova så vi hinner med hästarna imorgon bitti! 

Robin (e Robin Z) och jag


När man rider ut rider vi förbi ett övergivet ställe som påminner om ett kvarter från en zombiefilm, helt övergivet. 

Robin 

Evelina och Cordo

Beställde för mycket mat, 1liter Cola o en burgare med 3köttbitar samt mozarella sticks. 


Förhoppningsvis kommer det andra bilder imorgon! 

Hejdå 


Hej från Kuwait!

Här kommer en uppdatering från Kuwait! Jag har flyttat hit och börjat jobba med hästar, har hand om ett gäng superhärliga hästar och jobbar tillsammans med en underbar tjej som också är från Sverige. Idag red vi ut på Cordo och Robin, se bilder nedan. Jag red 4 hästar idag och imorgon ska jag rida 4 igen. Det är en utställning med arabhästar på anläggningen imorgon så tre ska ridas innan 10 före ridbanan stänger och en ska ridas ut. Idag klättrade vi med de vita/gråa pojkarna men det kan knappast kallas berg! Det var ett derby-hinder som vi red upp och nerför. Evelinas arbetsgivare var rädd att hästarna skulle tippa bakåt så vi filmade och ska skicka den till honom som bevis att vi klarade det. 

Två hästar hann vi klippa också! Imorgon är det dags för den tredje. Det är kallt här men inte jämfört med Sverige. 15grader får araberna här att ha dunjacka! 

Dags att duscha och sen sova så vi hinner med hästarna imorgon bitti! 

Robin (e Robin Z) och jag


När man rider ut rider vi förbi ett övergivet ställe som påminner om ett kvarter från en zombiefilm, helt övergivet. 

Robin 

Evelina och Cordo

Beställde för mycket mat, 1liter Cola o en burgare med 3köttbitar samt mozarella sticks. 


Förippnigsvis kommer det andra bilder imorgon! 

Hejdå 


RSS 2.0