Går och går

Ungefär såhär håller Fendi på varje dag när vi rider ut. Bläää längtar tills man kan göra annat än skritta ute så han inte hittar på dumheter. Aldrig gjorde han så här förr, måste vara överskottsenergi som spökar.



Lucky har fått ett sömstick när han trampat av sig en dojja och var lite halt innan idag. Förhoppningsvis är han helt återställd imorgon, världens bästa hovslagare kom ut och gjorde rent och satte en sula. Lucky är annars sååå fin nu, var i ridhuset igår och han var helt underbar. Vilken häst! Även bestämt vilken klubb det blir i år, Åsbo RF. Det blir nog bra det, galet fint ridhus, plus att det bara är 5min härifrån.

Bästa Malin som hade en fottodag hos mig när jag red Laggy! http://enhundradelssekund.blogspot.com/


För er som inte följer mig på facebook kan jag berätta att vi köpt hund!! Helt underbart, en söt liten storpudelvalp på 4månader. Nelson heter han :) Jag älskar Nelson redan, han är fantastisk. Var uppe i falkenberg i onsdags och tittade sadlar till Fendi, då var Nelson med och han var hur cool som helst i bilen och inne i affären. En riktig liten godbit!



Imorgon firar jag och Hans 3månader och det blir lite middag hemma hos mig. Denna gången ska jag laga, må gud hjälpa mig haha.

Jag är så glad i Hans, han är så fin!




Allt för mig denna gång. Hejdå

 

hejdå

jag pallar inte blogga längre, orkar inte sitta på kvällarna efter gym och sitta och skriva om ingenting. Kanske kan komma ett inlägg då och då när jag känner mig motiverad.



charrååå

Vad ska vi göra med Henry?

Alla vet att Henry är en tjuv. Henry är en tjuv, Henry är en tjuv, tjuv!


Jaha vad ska jag skriva, har egentligen ingen lust att blogga, livet fungerar även fast jag inte gör det. Så det så!

Dagen och gårdagen har varit fantastisk, äntligen kommit igång med gymträningen igen och det är underbart! ÄR extremt svag just nu, känns verkligen att jag varit sjuk samt haft en för lång vila. Mina händer fick sig en lagom chock efter dagens ryggpass. Alla som tränat på gym vet att ryggövningarna sliter och plågar händerna mest. Man får oftast förhårdnader i händerna efter hand, huden vänjer sig liksom. Men eftersom att jag inte tränat på 2månader(?) hade de försvunnit, jag körde på som vanligt vilket resulterade till blodutgjutningar i händera som sedan sprack haha. Blir bra när allt är som vanligt igen!

Red barbacka på Laggy idag, han tyckte det var mys. Endast blivit skritt de senaste dagarna eftersom att det är pissehalt överallt. Fendi som inte kan ta det lugnt på isen har fått vila. Lucky har ju halkat även om han blir broddad, riktigt wierd.

Haha vad grå min arm ser ut. Måste få tillbaka formen igen. Bilden är från ett tidigare tillfälle.


Tjarrå


sorry

dåligt med update, kommer imorgon i guess.

hade en fin fin helg med mina kära Hans i alla fall!


godnatt

Go' dag :)

Sitter och väntar på att Nicole ska komma hit en sväng och snacka lite. Ska bli mys att ses igen, toklängesedan vi sågs. Gunilla var här innan och drack kaffe och hälsade på Fendi, riktigt roligt att ses igen, nu drar det snart igång med hästarna där hemma också. Emmis är stor nog att tävla och de andra ska ridas de med.

Jag hoppas innerligt att vädret är bra imorgon så jag kommer iväg till Tommelilla där babe ska hämta mig. Stannar till söndag, sen kör vi till Ljhed tillsammans.

Ska nog ut och promenera med Lucky en sväng senare, han är trött efter gårdagens pass i snön, det förstår jag. Han är ju inte helt igång heller så det är inte konstigt alls.

Fina LAGGY!

hysteriskt roligt

haha så fula. en del är kassa verkligen!




haha!

Nya bilder

Gick bra att rida båda pållarna idag, båda två skötte sig fint :)

Mamma knäppte ett par bilder på mig och Lucky när vi kom hem från ridturen. Kul med lite nya bilder va? ;)

Ja, vi älskar varandra!


Hoppa över snöhinder, yeeaah


Världens bästa häst, glädjen finns där!


Ändring, åker till Hans på lördag(!!). Yeahj, jag ser fram emot det JÄTTEMYCKET, ska bli underbart att få träffa honom igen. Knappt längtat sedan han åkte härifrån den 19.e december, det är ju helt galet lång tid.

Slutligen, jag älskar Lucky, ser fram emot årets säsong. Kommer nog bli mycket mycket bra!!



Snösnösnööö

Snö är ett ord som används flitigt senaste tiden, more to come good people. Ska ut och rejsa i snön i eftermiddag på både Fendi & Lucky. Annars händer det inte mycket idag, ska upp och kvällsmata galopphästarna ikväll. Ska nog se en film ikväll och ha lite mys, fast känner jag mig själv blir det inget sådant. Tråkigt att se film själv... Inget snacks heller för min del, kanske en liten pepparkaka.

Haha igår var det en stor dag för mig haha, tog min första proteinshake efter mitt skidåkande. Yeaahj. Konstigt nog har jag träningsvärk idag, hur dålig form är jag inte i?! Pinsamt. Ska bli såååå skönt att komma igång med gymmandet som vanligt igen. Ska faktiskt få tummen ur detta året och sticka till löplabbet och fixa BRA skor. Inte en sekund för sent.

Lite höstbilder får en att längta lite till våren :)








Så söt!


Hejdå


Klubbyte

Jahapp då är man i samma sits som alla andra år, det är dags att välja vilken klubb jag ska tävla för 2011. De två senaste åren har jag tävlat för Trolleholm. Jag har ingen lust att tävla för dom längre, har funderat på att byta tillbaka till Stävie RF, som jag tävlat för förut, Flyinge Hästsportklubb eller Lunds Civila. Får se vad det blir. Känns som jag bytat flera gånger de senaste åren och blivit någon slags klubbplayer haha. Det är möjligt. Har inga ambitioner om att rida i lag i år heller så behöver inte ha koll på vart de finns bra ryttare och hästar. Fick annars en förfrågan från Ida om jag ville vara med i Kullabygdens div 1 lag. Ganska bra ryttare där så hade varit kul, men detta året ska jag inte alls satsa på lagtävlan, det passar inte mig.

Hur gör ni med klubb? har ni betalat in medlemsavgift och licens ännu?


Jaddå på G

ridit har jag gjort och stallet är klart, ska bara byta vatten i boxarna och lägga in hö. Lucky var cppigg och ville bara galoppera hela tiden haha. Sen mötte vi grannens son, en mycket märklig människa. Han hade precis fällt en träd, precis över vägen där jag skulle rida. Han tittar på mig, men tror ni hade stängde av motorsågen? Självklart inte, han flyttade inte ens på sig. Som tur är Lucky sällan rädd för något, men han kunde ju varit det. En del människor blir man så jäkla trött på. Hej sa han inte ens heller, miffo.

Nu ska jag ut och åka skidor i alla fall, röra lite på fläsket. Skulle till Hans på fredag, men det blev framflyttat till söndag istället. Passar mycket bättre då, helt okej. Innebär två dagars mer väntan och längtan men kommer vara värt det på söndag, fram tills dess kommer det vara kääässt.

en söt fendi!


Nu gittar jag, charåå


Here we go again

Eftersom att det blir så fel storlek på mina videos när jag ska bädda in dem i inläggen skiter jag i det. De som är intresserad av bra musik får i stället klicka på länkarna jag lägger in här till Spotify. Vet inte varför jag inte lyssnat på Pixie Lotts skiva innan, den kom ut 2009 och jag kommer på först nu att hela skivan är grym. Detta är illa, varför är jag så efter?

Aja den som vill höra ett par bra låtar med henne kan klicka här -> Pixie Lott – Here We Go Again & Pixie Lott – Nothing Compares. För er som vill ha massor av blandad musik kan subscriba på min lista. Finns totalt 377 låtar från ett år tillbaka ungefär, där finns något för alla musikälskare. Här är den -> "För många bra låtar"

Yepp vad hade man gjort utan Spotify?

Påtal om annat ser jag fram emot att rida imorgon. Lucky såg så nöjd ut och det gör mig glad!

Ser lagom pundig ut, från när jag väntade på flyget igår.


Nu ska jag hoppa in duschen sen krypa ner i sängen och sova :) 

Love Linn, byebye
 

Ridning

Ojdå, idag har jag ridit, känns väldigt wierd haha. Inte ridit mer än två gånger sedan i slutet av november. Fendi & Lucky blev så glada så, jag var också glad. Satt och tänkte vad jobbigt det skulle bli att rida, borsta, brodda, sadla osv. men det var riktigt härligt när jag väl kom igång. Att galoppera i 3dm snö och känna vinden i ansiktet är härligt. Bara det inte blir kallare nu, orkar inte med kylan. Snön får gärna vara kvar.

Lucky var så sjukt sjukt sjukt sjukt fin. Vart har han varit så länge? Att bara behöva sitta där med sträckta tyglar och han gör allt, DET är något speciellt. Han var så så mjuk så mjuk, ställa höger, ställa vänster. Åååå fina Lucky! Börjar bli bätte i sin snedhet också, han trivs nog med Linnéa-sadeln.

Fendi gick mycket bra också, hade förväntat mig rodeo men det blev inte så ändå, tack för det. Ställde sig på bakbenen en gång, men där får jag nog skylle mig själv. Skulle klappa honom och gjorde halt, Fendi gillar inte att stå stilla så han ställde sig rätt upp och slog med frambenen. Yep är det något han gör så är det så. Är sällan orolig att jag ska ramla av men det är ganska bull om han tappar balansen. Annars var han så fin, pigg och alert som han alltid är. Positiv = Fendi.

Ska försöka komma iväg till ridhuset en dag med Lucky så det kan bli lite film.

Hämtade ut min ena julklapp från mamms & papps idag, min käre Iphone. Jag gillar den redan, även om jag inte fattar så mycket haha. Teknisk som man är. Ska försöka fixa spotify i den.

mina fina tofflor!


Fina Lucky innan passet i skogen idag :)


Glad Fendi efter turen :)


Hejjjrrå

Lista

AVSLUTA MENINGEN:

Jag har insett att jag är trött.
Jag lyssnar på norsk musik som jag aldrig hört innan min senaste norgeresa.
Jag pratar alltid med alla.
Jag tycker om Hans!
Jag avskyr när folk inte har någon egen åsikt.
Min bästa vän ställer alltid upp.
Min första vän hette något som jag inte kan komma ihåg just nu.
Kärlek är både det bästa som finns och det konstigaste när det inte blir som man vill.
När jag borstar tänderna gör jag det ordentligt.
När jag lagar mat blir det oftast gott.
Jag tänder på någon som attraherar mig.
Det sexigaste yrket är ett yrke som har uniform.
Jag är rädd för att bli ensam och övergiven
Den värsta känslan är att föreställa sig ett liv utan någon man älskar djupt.
Den bästa känslan
är att lyckas. 
Jag är bäst på att vara bäst!
Jag är sämst på
att vara sämst, säger sig själv ju haha ;)
Om jag va ett djur skulle jag vara en rovfågel.
Om jag va en insekt skulle jag vara den breakdansande flugan på vårat käksbord, innan jag slog ihjäl den.
Om jag vore ett redskap skulle jag
 
vara en stekpanna.
 
Jag kommer alltid att vara den jag är.
Det finaste som finns är lyckan och kärleken.
I sommar
ska jag göra saker jag aldrig varit med om förut, och jag ska njuta.
Sist jag grät var när jag befann mig långt ner i en dal.
Jag kan hitta de allra bästa låtarna på Spotify.
Jag kan inte stå ut med alla "emo-statusuppdateringar" på Facebook.
När jag bakar blir alltid smeten godast.
När jag vaknar på morgonen
vill jag oftast somna om igen.
Innan jag går och lägger mig borstar jag tändera.
Just nu tänker jag på vad jag ska svara på denna.
Bebisar är något otroligt egentligen, fast vill absolut inte ha en, än.
Idag har jag sett massor av märkliga människor.

Ikväll ska jag se om jag kan somna utan att bli helt fuckad i huvet.
Jag vill verkligen ha en mysig date med min pojkvän.


That's me


Natti!


hemkommen!

hemma igen nu, ska packa ut alla mina kläder som jag fått av syrran och köpt.

lyssna på mina favoritlåtar just nu.




Hemresa strax

Imorgon bitti bär det av hemmåt, ska ta bussen här ifrån till flygplatsen vid 9. Flyget går inte förän 12 men bussen tar ett tag och jag orkar inte stressa heller. Ska strax hoppa i säng så jag kommer upp i tid imorgon, tänkte gå upp vid 7. Någon promenad blev det inte idag, satt istället inne och tittade på skidåkning med farfar, kaminen var tänd, te:et i muggen och myströjan på. Det kändes bra!

Hästarna ska sättas igång nu när jag kommer hem, då blir de nog glada. :)

Har faktiskt ingenting att skriva hur boring det än låter. Nästa vinter åker jag till alperna och åker skidor i alla fall, så det så. Där fick ni veta något ändå.

Sov gott!

me

Ny dag, min sista dag i Norge för denna gången. Jag hoppas jag kan komma tillbaka snart igen, det är mys här! Längesedan jag blivit bortskämd med så mycket god mat, farfar är grymt bra i köket. Har laxen från Lofoten att tacka också, så numera ligger i MIN mage haha.

Ska ut och promenera en sväng senare, måste röra på mig, mig och mitt fläsk!





Hejjråå

nytt år - härligt

Okej, då var 2010 över och kommer aldrig tillbaka, det känns väldigt bra. Året som gått har inte varit dåligt, men det har inte varit så jättebra heller. Det har varit fina stunder och stunder jag definitivt inte skulle vilja uppleva igen, men jag har ju alltid tagit någonslags lärdom av det dåliga. Ska försöka mig på en sumering av året som gått.

Januari; Gnällde mest över hur kallt det var och fick mer eller mindre ångest så fort jag inte kom iväg till gymmet. Hade en del hjälp på gymmet under den tiden. Lärde mig massor. Jag började snacka mer och mer med norrmännen nere på gymmet samt umgås med dem.

Jag hade Phiis, Lucky och Fellow i stallet. Har för mig att alla vilade under januarimånad. Phiis fick in en pinne i ögat och rev upp det. Lucky fick lite ny utstring, såg ganska löjlig ut i luva faktiskt haha.  

Bokade även min resa till Norge.

Laggy löjlig i sin mössa


Februari; Följde Olympiska vinterspelen i Vancouver slaviskt och blev oerhört nationalistisk när det gällde den norska sidan. Jag och mamma for till Göteborg Horseshow och jag spenderade 8tusen kr på utrustning. Blev något träns och massa annat.

Alla hjärtansdag var den enda dagen som jag insåg att det var tråkigt att vara singel, även om jag trivdes med det.

Jag lasttränade Phiis och Fellow dagligen och Fellow tvekade aldrig igen. Lucky och jag började även träna lite för Jörgen Larsson. Öyvind promenerade med när jag och Phiis skuttade runt i skogen, blev väldigt fina bilder. En av bilderna vann en tävling så jag fick åka till Strömsholm på träning, vilket jag inte gjorde ändå. Men det visar ju hur bra bilderna var. 

Sprang i princip en mil om dagen och hade ett väldigt bra flås. Bjöd hem mina norska vänner på pizza och vi hade det almänt roligt med sällskapsspel och snack.  

Öyvinds fotografering


Mars; Hoppade Phiis för första gången. Fellow ville absolut gå dressyr och vi anmälde till dressyrtävlingar. Lucky tävlingsdebuterade för året i avd a med ett nedslag i 115cm och en felfri runda i 120cm. Tävlingen efter blev han 3.a i 120cm i Dagstorp, han bara lekte sig runt. Första tävlingen med Amerigosadeln - so far so good... Det var även då jag fick hem lånesadeln.

Jobbade mer och mer med galopphästarna.

Fick ju sälja min älskade CWD sadel, aj vad det gjorde ont. Värre skulle det bli då det kanske inte var nödvändigt.

bye bye sadel


April; Fellow var dropdead gorgeous i dressyren, och gjorde sin debut på dressyrbanan. Lc2 i klippan.Phiis var halt var eller varannan dag och allt kändes hopplöst med honom. Lucky gjorde utedebut i Eslöv och vann 120cm och kom tvåa i 110cm. Piece of cake, bäst som vanligt. Samlade ytterligare poäng inför falsterbo. På någon konstifgt vis kom jag och Lucky närmare varandra än någonsin. Det fanns ingen som vi.

Jag blev förälskad i CC på jobbet, vilken underbar liten hingst alltså. Hade nästan kunnat dö för honom, varje gång jag såg honom blev jag helt lycklig och varm.

Jag var sjuk, hade svinkoppor och såg ut som ett äkta svin. Satt i länge också, folk trodde säkert jag hade skabb.

Fellow!


Eslöv


Maj; Lucky gick lika bra som vanligt, MEN han började hoppa snett på enstaka hinder, mikrolite snett. Blev ändå 6.a i 125cm i trolleholm med snabbast tid i omhopp + ett nedslag. Jag insåg vilken snabb häst han var egentligen. Fellow gick två dressyrtävlingar till en med en 4.e plats och en med massa stegringar och tvärstopp haha. Jag hatade det han höll på med då, men kan skratta pt det nu. Lättlastad var han ju allt, efter mycket jobb. Elina var äntligen hemkommen från diverse resor och vi tränade på som vanligt med Lucky. Gjorde en start i 130cm med ett ner, inte alls nöjd. Hittade inte min ridning. Var allmänt ur fokus.

Gjorde mina första träningspass på galoppbanan - herregud vilken känsla. På CC till och med.

Åkte till Norge och hälsade på syrran och farfar, underbart härligt.  

Galoppbanan


Juni; Njöt ganska mycket av livet i allmänhet. Fick även reda på att jag och Lucky kommit med till Falsterbo trots att han fick hela(!!) två nedslag i 125cm i dagstorp, hoppade in i hinderstöden, trodde såklart det var mitt fel. Nu efterhand förstår jag att det var sadeln. Gick fortf. med provsadel.

Fellow åkte hem och jag spontanköpte en ny unghäst, Fendi. Allt gick så fort och jag kan knappt fatta det än i dag. Ett bra köp, min första häst som jag köpt alldeles själv! Det roliga var att jag velat ha honom sedan han föddes, det kändes magiskt.

I den stora glädjeyran hände det ofattbara, Lassy vår käre familjehund, dog. Grät i flera dagar och bara vilja dö själv.

Tror det var i Juni jag såg Hans första gången på gymmet också.

Hästköpet


Saknar dig...


Juli; Falsterbo ögde rum och Lucky gjorde en tapper insats. Felfri i kval 1, hoppade säkert snett på alla hinder, trodde det berodde på mig. I kval 2 hade vi hela 3 ner, två katastrofmissar av mig. Fick även den nya sadeln efter mycket om och men.

Tävlade ett meeting i Munka. Med nya sadeln, gick ganska bra. 2a & 2a i kvalen och seger i finalen. Hoppade rakt på hälften av hinderna.

Hängde på Fendi och gick långa promenader. Phiis kändes bättre än någonsin, för ovanlighetensskull.

Falsterbooo


Munka


Augusti; Började inse att det inte hängde på min ridning att han hoppade så snett och dåligt han gjorde. Fick två ner i 130cm i perstorp, oförklarligt. Bestämde att han skulle gå ner i höjd för att se om det gjorde någon skillnad. Gick en sista tävling i Sösdala med stopp i 110cm och hoppade in i två hinderstöd i 120cm, bara till vänster. Bokade tid hos Maritta i landskrona. Fick tid i början av september.

Mamma och Niklas lämnade mig på min födelsedag för att åka till USA. Firade min födelsedag i HBG med killarna, slutade med prat om livet utanför en kyrka tillsammans med Öyvind, samtidigt som Jon Morten kom full som en skunk och gick in i en glasvägg. Hysteriskt roligt! Paddlade också kanot i rönne Å.
Mormor kom även på besök!

Födelsedag


Efter paddling


September; Lucky fick flertal behandlingar i ryggen och korset. Allt tydde på att han ramlat i hagen, tills vi visade upp sadeln vid senare tillfälle.  

Klappen vann på jägersro! Efter att jag tränat honom i vecka(inte för att det var min förtjänst men det var kul)

Phiis hoppade som en kanonkula och var duktig. Fendi reds in av mig.

Vi var ett gäng som bowlade och hade en awesome kväll i hbg.

Innan bowling


Oktober; Hittade en ny sadel till Lucky! Fendi blev finare och finare hela tiden och jag insåg vilken fin hopphäst han skulle bli. Vilket jag hoppas stämmer fortf.

Åkte på tema fest hos Piloterna i Ljungbyhed, där jag även träffade Hans igen. Hans stod i baren och var allmänt snygg. Började träffas regelbundet och det kändes såklart toppen. Även om jag förolämpade honom omedvetet när jag trodde han var en greenkeeper istället för pilot. Något han fortfarande kan störa sig på haha. Sorry!

Jag och Louise åkte till Linköping och spanade in Parken live, wow vilken helg. Avslutades med pannkakor hos Hans också. Jag var lycklig!

Temafesten


November; Blev äckligt mycket sjuk.

Stod även i baren på piloterna avslutningsmiddag, en kväll att minnas. Jag och Malin var som gjorda för det!

Fick även tillbaka alla pengar för Amerigo sadeln efter mycket om och men.

Servitriser + bartender javisst


December; Snö snö och åter igen snö. Ingen ridning då jag låg sjuk i två veckor och hade inga snösulor på någon av hästarna.

Hade en 4dagars övernattningsperiod med delicious Hans innan han  åkte hem till föräldrarna för att fira jul. Efter jul åkte han till Frankrike och jag till Norge. Det är där vi är nu. Nu vill jag bara ha hem honom så vi kn ses igen :)

Finaste Hans, tvåa från höger


Jag på nyårsafton. Nyfärgat hår och med nya kläder.


Love Linn


RSS 2.0