Tävling Åstorp

Igår blev det en lång dag, åkte till stallet vi 8 och kom hem från tävlingen vid 20. Långa dagar har varken jag eller Fendi problem med när det gick så bra som det gjorde igår.
 
Först 110cm: Fick till en fin grundomgång, han var avspänd och lugn och flytet kom därefter. Till sista hindret i grunden tittade Fendi till i sista sekunden och hoppade åt sidan men hoppade ändå. Tyvärr så rev vi. Finns säkert något jag hade kunnat göra, hade kunnat understödja honom mer med skänkeln men jag tror att mitt huvud redan var i omhoppningen och därför blev det som det blev. Nu i efterhand var det nog bra att det inte blev omhoppning ändå. Alla red extremt fort och med en normal omhoppningsrunda hade man kanske med tur kammat hem sista placeringsplatsen i klassen. Såklart hade jag blivit nöjd med en omhoppningsrunda men då måste jag också rida klart hela grunden innan jag går vidare till omhopp. 
 
120cm: Framhoppningen blev effektiv och ganska kort. Något som jag märkt passar Fendi väl. Satte lite mer tryck i honom än i 110cm och vi kom en aning närmre alla hinder(på ett bra sätt) och han kunde börja hoppa med ryggen och sina bakben på ett annat sätt. Känslan inför rundan var god. Visade honom hindret vi rev 3 ggr, från båda hållen eftersom att det skulle hoppas från båda hållen om man gick till omhopp. Det var inget enkel bana men till skillnad från förra helgen tog jag mina beslut i rätt tid och höll fast vid dem. Fem lite långa galoppsprång mellan 2an och 3an blev perfekt och fem lite frammåt till kombinationen på båge flöt på bra. Sju lite hålla mellan 6an och 7an gick också bra. Kom lite nära på 8an och fick rida på till första omhoppningshindret som hade sex normala på båge dit. Fick till mina fem galoppsprång som var planen och Fendi var helt med på noterna. Fortsatte sedan på omhoppningsbanan som var en snirklig bana med en avslutande galoppsträcka på sju galoppsprång till sista oxern där han lätt var med på sex galoppsprång. Jaaa, FELFRIA! Känslan var så fin hela rundan, han tittade till på samma hinder igen i omhopp men denna gången fullföljde jag mitt beslut och det blev inga missförstånd mellan oss. 
 
Slutade 3.a i klassen med ett startfält på 81 starter. Jag är otroligt nöjd och det är sjukt vad fin han är nu! Känns som vi båda är på väg mot rätt håll. Nästa tävling är Perstorp och det är första kvalhelgen för Falsterbo. Jag hoppas att formen håller i sig hos mig och Fendi. Vore som en dröm att få rida där med Fendi. Skulle vara som ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Vägen har varit långt i från spikrak men jag ångrar inte en sekund med denna häst. Han gör så mycket för mig och jag hoppas att han förstår hur älskad han är av mig, inte ett enda bud skulle få mig att sälja honom. Han förstår i alla fall vad ett förhållande går ut på, det handlar om att ta och ge. 
 
Jag blir helt varm inom mig när jag tittar på honom. Ikväll blir det massage, godis och pussar!
 
Tack för hjälpen Mathilda! Och tack för att du kom och tittade Mamma. Självklart ett tack till Petter som sitter och följer oss genom Equipe. Härligt att ha ett så fint team runt omkring sig.
 
Tack för mig! 
 

Snart tävling igen

Imorgon är det dags att fixa och trixa inför tävling igen. På fredag blir det 110/120 i Åstorp. Ska bli väldigt kul att tävla igen och man kan ju bara drömma om en ny succén som vi hade i söndags. Bästa Mathila följer med som groom och mamma kommer dit och tittar. 

Fendi trampade av sig en sko i måndags så tyvärr fick han vila en dag längre än tänkt men idag kom Tommy och slog på skon så jag tog en tur ute med Fendi i regnet. Rätt nöjda trots att vi både blev ganska blöta. Imorgon blir ett dressyrpass och pyssel efteråt. Går i skolan 10-15 så ska försöka komma upp i tidig och plugg två timmar innan skolan och förhoppningvis någon timme efter stallet. Det är svårt att finna motivation just nu, men ju närmare man kommer tentan så stiger motivationen och därefter ångesten. 

Fendis belöning i måndags till följd av massage och pussar på fina mulen.Vilken dag

Oj oj oj. Idag var det årsdebut för mig och Fendi. I tisdags kändes hoppningen sådär och jag kunde inte låta bli att vara lite orolig över helgens tävling. Denna oro gjorde att jag bytte från 120/120 till 110/120. Idag var det en helt annan häst än i tisdags. Han kämpade allt han kunde, var snabb, försiktig och alldeles underbar. 

I 110cm var fendi lugn, lugnare än vanligt. Skrittade in på banan med långa tyglar och vi båda tog det hela med ro. Fick till en trevlig grundomgång och omhoppningen började bra. Jag kom med rätt mycket fart över en oxer och det var fem galoppsprång till ett räcke. Jag tänkte i all hast att jag skulle rida på 4 galoppsprång(vilket inte är något problem med hans megagalopp) men fendi uppfattade inte riktigt min signal och lade in ett femte precis innan. Jag förstår inte hur han kom över utan att riva, det ska vara omöjligt men han ville verkligen inte riva. Anledningen till att vi missförstod varandra var nog för att vi är lite ringrostiga. Vi hade en liknande situation i 120 och då var han helt med på noterna. Denna runda ledde till en 5.e plats. 

Försökte peppa igång mig mellan klasserna, det är lätt att nöja sig med en placering, speciellt på årets första tävling. Lyckades ladda om och Fendi hoppade otroligt bra i 120. Fick lite korsgalopp till hinder nr 5 och det berodde på att jag skar av kurvan alldeles för mycket(så som jag inte hade tänkt rida). Kom väldigt nära men guldgossen klarade hindret ändå. I omhopp hade jag inte tänkt rida fort men efter att fendi laddat på fel hinder blev det en kort sväng till ett av hinderna och till sista hindret gasade jag på lite grann. Även om jag inte tyckte att rundan var snabb så räckte det till seger! Han är snabbare än jag tror och hans galopp täcker mer mark än väntat. Ingen är gladare än jag, fendi har verkligen kämpat för mig idag! En fantastisk känsla och att få rida en avspänd häst gör stor skillnad. Bästa bästa Fendi! 


Fendi vet att han ska lyfta på benet när godisen kommer fram. 

Stort tack till Mathilda som groomade som en gud idag!! 

Mysig frukost

Idag är det alla hjärtans dag. Egentligen tycker jag dagen är lite hypad och folk borde visa kärlek till varandra oftare än en gång om året. Petter åkte till jobb idag men vi mös med en brunch här hemma med allt gott man kan tänka sig. Vid 1 körde jag honom till stationen. Är hemma igen och ska slappa lite innan jag åker till stallet. Blir fix och trix idag innan årsdebuten imorgon. 110/120 i Falkenberg. Ska bli sjukt roligt att tävla igen!  

Mysig och bra helg

Haft en härlig helg. Igår var jag äntligen hos Gunilla och red igen och fick återse "min" älskade Emmis. Som vanligt var han otroligt fin att rida. Även Telli skötte sig bra. Åt även lunch hos mamma och pappa sedan tog vi en sväng till Emmaus och köpte lite nytt porslin. Vi tog med Nelson till Halmstad och passade honom tills idag. Idag vid lunch kom mamma och pappa och vi åt en härlig lunch och klappade på fendi efteråt. Fendi var en stjärna idag!! Imorgon rider jag tidigt, ska på kurs på kvällen. 
Sorgligt

Precis kommit hem från en kvällspromenad med Petter. Han har varit delvis upptagen med datorn hela kvällen så vi bestämde oss för en uppfriskande promenad innan det är dags att sova. Jag älskar att promenera på kvällen, allt är lungt och stilla och det går verkligen att koppla av. Att få promenera med Petter gör allting ännu bättre. 

Det var extra skönt att komma ut och reflektera över livet efter att ha sett klart "torka aldrig tårar utan handskar". En väldigt gripande men också en fantastisk berättelse av Jonas Gardell. Rekommenderas. 

Hovis hade skadat benet igår så han kom inte och fixade skon. Ett nytt försök imorgon eftermiddag. Blir till att rida så fort dojjorna är på. 

Lule vann igår så vi firade med öl i stan. 

Godnatt!

Vilken lycklig dag

Åh vilken lättnad, jag klarade kemitentan! Trodde faktiskt inte att jag skulle klara den men med en marginal på 11,5 poäng över G måste jag vara mer än nöjd. Så otroligt skönt att kunna bocka av tenta ett för kemikursen. Hoppas att tenta två inom samma ämne går bra. Nu inväntar jag bara resultatet för sista miljötentan. Vi blev godkända på projektet så sätter jag ett g på tentan är två kurser avklarade på högskolan i Halmstad. Håller tummarna! 

Imorgon kommer hovis och skor fendi. Då blir det lite hoppning någon dag innan veckan är slut. Har flyttat fram datumet för vår första tävling till den 15/2 i Falkenberg. Blir 120/120 och förhoppningsvis blir det en lyckad tävling. Mathilda agerar hästskötare! Fredagen efter blir det Åstorp 110/120 och med mamma som hästskötare.

Ska blir så kul att komma igång igen!! 

Lite fina bilder som tagits senaste tiden 

ABBA-looken
Hästig helg

Haft både in- och uttag av hästarna i stallet i helgen, varit med Mathilda på tävling och pay and jump så mycket häst har det blivit. Jag och Petter avslutade kvällen med att äta potatisgratäng med entrecote. Mycket gott får jag säga. Fendi har vilat i helgen eftersom han måste få en ny sko. Ska avtala en dag med hovis imorgon. 

Nästa helg ska jag äntligen åka till Gunilla och även träffa mamma och pappa. Jag och Petter ska passa Nelson en natt också, försöks stilla suget efter en hund. 

Just nu ser jag Bond och Petter spelar dator. Känner mig ganska trött idag. Vi var ute på stan igår kväll och spelade biljard och drack öl med Mathilda och Cornelia. En väldigt trevlig och spontan kväll! 

Vi har äntligen fått kutterspån i stallet. Blev en helt ny box! 

Viggi innan avfärd idag. Blev en bra runda på 70cm


Hej svejs 

RSS 2.0