Det går segt

Livet rullar segt just nu, dags att njuta av stunden? Nä när det går segt har man för lite och för tråkiga saker att göra... Har i alla fall bokat in ett besök hos Jerry på böckmann center nästa vecka, prova sadel till fendi. Var hos kiropraktorn i onsdags och hon höll med om att sadeln låg dåligt. Nu ska han longeras/promeneras innan vi får en ny. Problemet är att om jag köper en sadel som måste beställas kan det ta upp till 8-10 veckor... Aaah får väl köpa en barbackagjord eller så får jag låna med en från Jerry. 

Var och klämde lite på sadlarna i helgen och köpte en ny kedja till tävlingsbettet. 






Uteritt gjord

På väg hem från stallet, red ut 45-50min  och fendi var super. Red samma runda som jag red i torsdags och då var han helt tokig och galopperade sidlängs ner i ett dike och höll på att gå om kull. Skönt att han var helt lugn och fin idag. Imorgon ska vi trimma över småhinder på banan, träna på att komma ut ordentligt i kurvorna, få rätt galopp och ha en god balans. 

Nu hem och äta lunch innan det är skola ett par timmar. 

Så här ser Sigge ut när han letar möss! 

Hejdå

Videor Fendi Skabersjö

Godkväll på er, här kommer videorna från tävlingen. 
 
Försök se det positiva i videorna och läs gärna beskrivningen av rundorna som jag skrev här om dagen. 
 
 
 
Jag ser de positiva sakerna, han hoppar med hela kroppen nu och med mer rutin kommer det bli toppen! Woop woop. 
 
Hej svejs på er
 
 

På väg till fendi

Jag och Sigge sitter på bussen till Fendi. Som jag skrev igår vilar han idag, ska mocka hage och box samt pussas lite med mitt hjärta. Imorgon rider vi ut och på onsdag kör vi lydnad på småhinder. Ska försöka lägga in videorna från tävlingen också. Ni får se allt, med- och motgång. 


Hej så länge

Haft en trevlig dag

Idag har det varit en trevlig dag med större delen av familjen. Jag, Hans, Niklas och Jessica åt lunch tillsammans med mamma och pappa. Underbart att alla var samlade igen och pappa såg så fin och pigg ut, piggare än han gjort på flera år. En oerhört trevlig lunch. Direkt när jag kom hem åkte jag och köpte ett par böcker och efter det for jag till Fendi. Jag bestämde inte i förväg vilken buss jag skulle ta hem, lät tiden gå som den ville och bara njöt av att vara där. Red ett dressyrpass på hackamore på banan och fendi jorden hela 4 byten på en långsida! Han börjar kunna det där bra. 

Efter en dryg halvtimme gick vi in igen och jag såg att jag hade en timme på mig tills bussen skulle gå hem. Jag bestämde mig för att ge Fendi en lång massage och stretch. Välbehövligt! Vi pussades och jag for hemåt igen. Imorgon får han vila, vi laddar inför tävling i sydslätten på söndag. Hoppas på bättre resultat då! 

Nu ska jag sova, godnatt. 

Fick denna bilden på Lucky idag, blev så otroligt glad. Så fin han är ❤️



Två bilder

Här får ni se två bilder från gårdagens 125. Underbara eller hur? 😍 



Bra och dåligt idag.

Hej! Idag tävlade jag och fendi i Skabersjö. Rent resultatmässigt gick det skit men det kändes inte så. Kan börja med 115. Han var sååå fin i grunden, en jättefin runda, i omhopp tittade han till på några funktionärer sm stod vid ett hinder och hoppade spänt och rev. Jag tror han blev lite upprörd över rivningen och rev nästa också. Känner mest som orutin. 

I 125cm kändes kan lite mer matt(kanske mer avspänd) och men hoppade bra. Här rev vi tre hinder(!) låter så himla dåligt men det var det inte. Rev hinder nr 2 först, totalt mitt fel. Skulle ridit på sex galoppsprång dit enligt min plan men ändrade mig i sista sekund och red framåt på 5, alldeles för mycket framåt så det blev för trångt. Sedan rev vi femman som stod ur sväng, kom riktigt bra med en god galopp men fendi uppfattade nog inte hur högt det var. Enda förklaringen. Sedan fick han verkligen upp farten och vi rev insprånget i kombinationen, också mitt fel, kan inte komma så fort in när det är 125.

Jag hoppas ni kan förstå att jag är väldigt nöjd trots att det ser dåligt ut i resultatlistan. Detta kommer bli bättre, det kommer bli bäst. 

Lagom dampig innan idag haha. 

En som frös



Lazy day

Jag och Sigge ska snart gå bort till skolan och möta upp en tjej som ska sälja två böcker till mig. Så himla många böcker till denna kursen. Jag är otroligt trött idag, borde vara pigg efter en sovmorgon men så är inte fallet. Vill åka till flyinge idag och se hoppning men det går inte. Kanske kan ses på nätet?! 

Det måste jag kolla upp. Imorgon är det plugg som gäller och stallet på förmiddagen. På kvällen är vi ett gäng som ska käka på vapiano. Tyvärr jobbar Hans och kan inte följa med. På lördag är det dags för tävling, det är nu det gäller för mig och Fendi. Det är då vi får se om vi har någon chans att kvala till Falsterbo nästa år eller inte. 

Ny kiropraktortid är bokad till den 27/11. Efter det bokar jag in en sadelutprovning(lagom julklapp till fendi haha). 




Underbart fendi!

Träningen blev flyttad till idag men det gjorde inget. Fendi och jag var lika glada för det. Strålande var fendi, känns super inför helgens 115/125 i skabersjö. Nytt ställe för gossebarnet men det får gå! Så glad över att få ha en så fin häst som Fendi, han är speciell men på ett bra sätt. Även om han får lite dåliga frispel då och då 😉 

Jag och Siggis sitter på bussen hem, Sigge har blivit passad av Cicci och lekt hela kvällen med pudeln Doris. Räcker att säga att Sigge sover nu, tufft liv att leka! 

Dags att hoppa av. Natti 



Lucky och hans visning

Förr förra tisdagen ringde Magdalena Regårdh mig och frågade om jag ville visa Lucky för några amerikanska kunder. Javisst ville jag det och körde upp till Lucky till Henrik Lannér på onsdagen. När jag och Hans kom dit presenterade vi oss för en trevlig äldre karl och en medelålders man. Den äldre mannen, Richard, var spekulantens far, och den lite yngre var veterinär. Båda irländare. Lucky gjordes i ordning och jag började rida, hoppade ett par språng men det var ingen idé att jag red mer eftersom att jag känner honom så bra. Magdalena hoppade upp och det gick hur bra som helst, så klart. Guldgossen gör alltid vad han ska.
 
Självklart blev Richard imponerad och det tog inte många sekunder innan han bestämde sig och vi kom överens. Veteriärbesiktningen skedde där, den mest omfattande besiktning jag någonsin varit med om. Tre olika omgångar med böjprov, ett ridprov, kontroll av ögon, näsa, hovar, och mun, lyssnade på hjärtat under ansträngning och i vilande läge, blodprov och longering. Skickade röntgenbilderna dagen efter och på fredagen fick jag bekräftat att de fått bilderna. På lördagen ringde Richard och sa att pengarna skulle sättas in på måndag. På onsdag förmiddag åkte Hans(!!) ut till stallet och fixade så att distriktsveterinärerna kunde ge oss ett hälsointyg. På kvällen runt 22 hämtade en transportfirma Lucky och han började sin resa till Irland. 
 
I lördags ringde RIchard och sa att Lucky var framme och såg hur fin ut som helst och att han hade dansat runt på gårdsplanen utanför stallarna i Galway. Det regnade tydligen där och Lucky hade snabbt lagt sig ner och somnat i boxen. Jag vet inte riktigt när han far till Florida men det är väl någon form av karantän innan det är dags. Vad vet jag. 
 
Bjuder på en video där finaste Lucky ska bo.
 
Härligt så här i efterhand att tänka på att jag och Lucky vann vår sista tävling ihop. Det finns en mening med allt.
 
 

Mitt älskade hjärta är såld

I onsdags lämnade jag min älskade Lucky och han är på väg till Irland för att senare flyga till Florida och sin nya ryttare. Jag kommer berätta mer om detta. 





Kommer sakna denna underbara häst. 

Kameran är återigen hos mig

Här kommer Luckys vinst i 120cm i Trolleholm.


Jobbiga dagar

Har varit en jobbig helg, en nära anhörig som fått åka till akuten och tårarna har runnit stadigt ner från min kind. Hästarna har blivit bortprioriterade men inte bortglömda. Om två timmar åker jag ut dit och rider, känner att kroppen behöver häst. 

Hoppas hoppas att det slutar regna snart, bara öser ner i Malmö. 

En kort uppdate från mig.




Vi vann!

I helgen skulle fendi ha tävlat 120/125 men såklart trampade han av sig en sko och lucky fick hoppa i stället. Det gick mycket bra och vi fick till en kanonrunda i 120 och vann! Ett ner i 125 lucky snubblade i landningen efter hinder nr 3 och det kändes som han blev lite störd över det. Inte mycket att säga annars. Tyvärr har jag glömt min kamera i mammas jacka och kan inte bjuda på någon film än så länge. Skulle till kiropraktorn idag med fendi men fick precis ett sms om att hon fick ställa in. Bara att boka en ny tid, skulle varit där kl 14 men istället får jag väl plugga. Jag vet att tentan kommer gå åt skogen på måndag. Men ja, bara för att man misslyckas en gång betyder inte det att det händer igen. Ska gå dit och försöka skriva den i alla fall. 

Så underbar han är, en vinnarhäst!

Fendi tränade i onsdags och flög över en lite bana på tre hinder, ettan 135, tvåan 130 och sista hindret en oxer på 140. Han både är och kommer bli en stjärna! Synd att ingen kunde filma. 

Dags att ta tag i dagen här. Hejdå!


RSS 2.0