Snokremmen gör mycket

Igår red jag igenom Fendi ordentligt med ett härligt men jobbigt markarbetspass. Det blev svettigt och vi båda var trötta efteråt. Idag kände jag av att jag red igenom honom på ett bra sätt igår. Han var superfin och mjuk. Fendi hade ju en gammal muskelskada i höger triceps när Stefan var på besök och jag har känt att han haft svårt att flytta sig sidvärts åt vänster. Han vill liksom inte sträcka ut sitt högra framben snett framåt och över det andra frambenet. Men igår innan passet stretchade jag honom ordentligt och masserade igenom de punkter som Stefan tipsat om. Kände ingen förbättring under gårdagens pass men idag var första gången på länge som han förflyttade sig undan för höger utan att dubbelhoppa med frambenen. Någon nytta gjorde stretchingen och massagen i alla fall.
 
Satte även på fendi en snokrem idag, brukar oftast rida utan men han går faktiskt bättre med. Blir väldigt lätt och fin i munnen och drar inte upp huvudet i avsaktningarna. Det känns som vi är på god väg uppåt. Förhoppningsvis har jag råd med en träning snart så vi kan få lite hopptips av Ted. Blev oerhört sugen på att träna när jag tittade på Mathilda och Viggi på träningen i måndags. 
 
Imorgon kan vi förhoppningsvis rida ut en tur. Minns inte när det hände senast. Vädret har inte varit särskillt bra och vår uterittskompis Valle har varit skadad. I vanliga fall har jag och Emelie(som har Valle) en såkallad onsdagsdejt som innebär att vi rider ut, oavsett väder, varje onsdag. Även om Fendi inte gillar att ridas ut så är det viktigt att variera underlag och det är bara nyttigt för honom att "facea" alla spöken som finns överallt. 
 
Annars har det inte hänt så mycket, vi har inte fått svar på några tentor ännu och vi jobbar på med den nya kursen fysiologi. Lämnade in ett cv på Posten idag och förhoppningsvis har jag chans till ett sommarvikariat där. 
 
Trött från igår
 

Examen

Tyvärr är det inte jag som ska ta examen denna gång heller. Det är nämligen Petter som avslutar 2,5år med pilotstudier och imorgon ska det firas hela dagen. Åker till stallet tidigt och sätter Valle i skritten och fixar allt til Fendi och pussar på honom innan jag kör mot Ljungbyhed. Cermonin börjar vid 14 men jag ska förska vara där vid 12. Middagen drar igång vid 18 tror jag och Petters föräldrar, morföräldrar, syster och hennes pojkvän kommer vid 13 tiden. Jag har känt mig lite krasslig idag och är lite rädd för att jag håller på att bli sjuk. Jag ska förska ta det lugnt idag och lägga mig tidigt och förhoppningsvis vakna pigg och alert imorgon. Fendi kommer få en longering med graman idag bara så han får jobba lite. Imorgon vilar han.
 
Hoppningen i tisdags gick väldigt bra, han känns otroligt fin och uppmärksam och längtan efter årets första tävling är stor. Tyvärr är det en hel månad kvar... 
 
Min fina trogna Fendi. 
 

Lite Lulebilder

Här kommer lite bilder från vår senaste Lule-tripp. Nästa gång vi träffar Petters familj blir på fredag när Petter tar examen. Han åker ner till Ljungbyhed redan ikväll och förmodligen kommer dagarna gå lika långsamt som vanligt när han inte är hemma. 
 
Ikväll ska vi i alla fall hoppa en bana i ridhuset, om Fendi inte trampat av sig en sko i leran... Håller tummarna för att alla dojjor sitter kvar. 
 
 
Snart dags att åka till stallet och fixa Fendido och bana. 
 
 
 
 

Vintervilan är över

Fendis vintervila är över nu och idag hoppade vi en serie i ridhuset. Den lilla prinsen hoppade bra som vanligt och det är skönt att vara igång igen. Tror att han uppskattar det lika mycket som jag. Imorgon ska vi trimma vidare i ridhuset och försöka träna så pass mycket så att vi når vårt mål i år. Målet är nämligen att kvala till Falsterbo. Det är inget orimligt mål men vi måste jobba hårt för att nå dit. 

I skolan är det relativt lugnt just nu. Vi har precis skrivit tenta i kemi och miljövetenskap och påbörjar en ny kurs imorgon. Fysiologi. Kommer nog bli en intressant termin. Tyvärr fortsätter kemin en termin till men denna gången är det organisk kemi. 

Fina Amuesant och Caletta gör bra ifrån sig i Kuwait. 
RSS 2.0