Veterinärbesök idag

Då är jag och Hans plus Lucky hemma igen efter en hel eftermiddag hos Silvana och Maritta. Kan inte påstå att besöket gick speciellt bra med tanke på att Lucky blev behandlad lite här och där. Började med att vi longerade honom i ridhuset inför Maritta och Silvana, som vi konstaterat förut är han väldigt stel och ser nästan lite halt ut innan han blir varm. Gick ned på grusplanen och longerade på hårt underlag och vi såg samma sak där. Lucky fick genomgå ett böjprov och han markerade lite på både höger fram och höger bak. Redan där skiljer sig hans "symptom" från sist eftersom han var helt ren på böjprov sist vi hade Silvana. Silvana bedövade kotan i höger fram och kom fram till att det var i knäet som smärtan fanns. Som vi visste sedan innan fick Lucky en ryggbehandling på höger sida, de som var nytt var behandlingen i höger framknä och höger bakkota. Jag är egentligen inte besviken på resultatet, ju snabbare vi kan behandla desto snabbare blir han frisk. Glad att vi hittade det som troligen orsakat allt. För er som missat har Lucky trillat i hagen, mamma såg när, på höger sida. Maritta ärövertygad om att han måste gjort sig något, antagligen har det kommit smygande och blivit värre och värre. Inte alltid bra att ha en så snäll häst som gör allt han kan, även om det kan gör ont. Aja skadan är skedd och nu ska vi bara fixa till allting igen.

Tyvärr är Lucky inte så lugn i hagen så han kommer få gå i halthage hur länge som helst. Lucky ska vila nu i en vecka, enbart skritt för hand en halvtimme om dagen. Om en vecka får han börja jogga lite och om 3,5vecka blir det ett återbesök. Förhoppningsvis är han bra i benen då men antagligen behövs det en behandligen till i ryggen.

Blir mycket pyssel med älskling denna veckan så han inte känner sig bortglömd.

Det som var positivt idag var att han blev röntgad i ryggen och det såg jättebra ut, var väldigt nojjig över att det skulle vara något allvarligt där eftersom han var så stel. Ska passa på att kolla sadeln när han har fått börja trava, lika bra att få det gjort.

Slutsats, i love Lucky, allt för honom.

Laggy

Gick okej att rida innan idag, mockade direkt och sedan kom jag hem och somnade på soffan(igen!!). Nu ska jag snart upp till stallet och ta in hästarna, vid 6tiden kör jag till Gunilla och ikväll kan jag förhoppningsvis pussas lite med min Hans. Han har inte vågat pussa mig sedan i söndags så nu är det dags tycker jag haha.

Imorgon bär det av till Silvana med Lucky, jag är nervös! Vill att han ska bli bra nu, min älskling.















tjing tjong

Dags att sova skulle jag tro

Känns som det enda jag gjort idag har varit att sova men så är det ibland. "Kunde" äntligen rida idag, eller ja jag tvingade mig själv upp på hästryggen och red varsin tur på hästarna i skogen. Kors i taket så gjorde inte Fendi ett endaste brall haha, duktig pålle. Båda kändes okej, fick inte så mycket utav det men lite motion fick dem båda i alla fall. 

Somnade på soffan när jag kom hem efter att jag och Hans ätit frukost. Körde Hans till skolan i blåsten vid lunch och efter det somnade jag igen på soffan. Så jäkla trött av den här förkylningen... Till min lycka hade snällaste Kajsa mockat båda mina boxar och gjort det superfint! Imorgon ska jag försöka mig iväg till Gunilla på kvällen och på dagen ska jag både rida och hålla lektion. Vi får se hur det går, men det går nog.

Ska nog sova nu så jag får så mycket sömn som möjligt.

Imorgon firar jag och Hans 1år & 5månader. Det börjar ta sig ;)


Godnatt people.

Läsarfråga

Fick den här frågan igår som jag tänkte svara på eftersom att det inte stog någon bloggadress eller mail.


Linda
om Mmm vädret:
Hej linn!
Jag undrar hur många gånger du har tävlat i falsterbo respektive Globen och vilken av tävlingarna tyckte du bäst om? Tacksam för svar. Hälsningar Linda :) :)


Hej Linda, kul att du frågar. Jag är ingen erfaren falsterbo- eller globenryttare. Jag har ridit Falsterbo två år i rad, båda gångerna The tour of amateurs med min fina älskling Quite Lucky. Första gången var 2010 och andra gången var förra året. Globen har vi bara ridit en gång och det var i november förra året, jag var oerhört nöjd med 2011 som ett tävlingsår, att få rida både Falsterbo och Globen var superkul men absolut roligast var Globen. Globen hade en helt annan klass, ordning och reda på allt plus att vi "amatörer" blev behandlade likadant som alla andra på tävlingen. I Falsterbo har det alltid varit lite oordning när vi varit där, boxbyte mitt i veckan, de skickar fel personer till finalen som de sedan får ta tillbaka, regnade in i stallarna, inga skottkärror på området, obegränsat antal på framhoppning(dvs att vilka som helst fick rida på framhoppningen som inte ens skulle tävla i vår klass) mm. I Globen fanns allt och det kändes verkligen att tävlingen var bra organiserad.

Min fina Lucky som tagit med mig på dessa härliga äventyr! Men i år blir det minsann inget falsterbo för vår del, vi har ridit det två år nu i rad och det känns som vi gjort vad vi ska där i den höjden. Men kommer vi igång till sommaren nu ska jag försöka kvala in till Globen igen, fast ett snäpp högre.











Så ja, hejar på mina härliga vänner som försöker kvala till Falsterbo detta året. Hoppas ni kommer med allihopa! :)

På tal om fantastiska hästar

Suttit och kollar runt på hästar från förr, vilka kämpar det finns.

Jappeloup och Pierre från 1988. Pierre tappar hjälmen och denna lilla lilla häst tar sig över alla hinder.


Franke rider så väl, vart har han tagit vägen egentligen?


Vad gör han för sväng efter det smala hindret? haha



Mmm vädret

Vilket underbart väder det är ute och jag är tvungen att sitta inne och beskåda det... Vill bara gå ut och njuta men orkar inte göra någonting. Fick maila Lisa som håller i KG träningarna och säga att jag inte kunde komma idag, hade feber igår kväll och känner mig definitivt inte bra idag. Vill bara rida, jag vet ju hur bananas fendi kommer bli efter tre dagars vila, hoppas jag kan motionera båda två imorgon. Ska longera Fendi först i vilket fall som helst, hade varit skönt att slippa ett megadamp haha.

Så himla tråkigt att missa träningen ikväll, ska ganska mycket till för att jag ska hoppa över något som är så kul. Aja inget att göra åt, är ju inget världsproblem direkt.

Hästarna får stå ute i hagen hela dagen och mysa i 15plusgrader. Mina fina älsklingar!


Dålig hästmamma

Faaan sovit i princip hela dagen, varit i stallet och mockat en timme med hjälp av världens sötaste unge i stallet, helt slut, tog bilen hem och nu ligger jag på soffan. Har noll ork att rida och jag har fet ångest över det, fast å andra sidan hade det inte blivit mycket till ridning idag när jag mår som jag mår. Hästarna får nöja sig med att gå ute i hagen hela dagen och käka gräs. Nakna i det fina vädret skadar dem inte. Ska bara dra till stallet ikväll och ta på dem varsin pyjamas inför natten.

Ska försöka vila lite mer nu, världens bästa Hans kom med frukost på sängen idag, vem hade inte velat det?!? Love you!

Får försöka tänka på något kul nu när allt känns hopplöst, HATAR att vara sjuk.


Usch

Gått och dragit på mig en förkylning... Suger riktigt mycket! Velat gå och dö hela eftermiddagen haha. Kändes lite bättre att få umgås med bästa Lucky en stund, vi red i skogen och han kändes liiite bättre idag faktiskt, tror att stötvågorna har hjälpt lite på honom. Återbesök och en tid hos Silvana på fredag, håller alla tummar jag kan.

Var på hööks igår efter tävlingen och använde upp min presentkort som Lucky hoppade in till mig. Blev ett nytt halsband till Nelson, tre hovkratsar till Gunilla och en ny borste till Lucky och Fendi. De vill helst ha Borstiq borstar, alla andra borstar tycker de gör ont. Bara mina hästar som är så överkänsliga?!?

Bara det bästa till mina älsklingar i alla fall!


Tävling trolleholm Fendido

Filmer

Första 1m.


Andra 1m, en ganska svår bana för unga hästar men Fendi löste det bra.

VADÅ GLAD?!?!!!!!

Asså shiet, idag är det en överlycklig dag!!! Fendi var felfri i båda klasserna i Trolleholm idag, en riktig kanonhäst är han min lilla bebis. Blir så himla stolt över min älskling, brallade nästan ingenting idag heller.

Första 1m: En bra runda, han lyssnade fint förutom in till sista komb där han kör upp huvudet lite och kutar iväg(ska erkänna att jag satte lite för mycket tryck på honom i svängen också), han klarade både a- och b-hindret eftersom han är så sjukt jäkla snabb i benen haha. Var helt säker på att han skulle riva men nej. På linjerna lyssnade han perfekt och ibland orkar han till och med komma ner i form och jobba ordentligt. Bytena gick jättebra den här gången!

Andra 1m: Jag kände att Fendi var lite trött i andra klassen och det brukar han visa genom att han inte kan byta galopp helt och springer på lite mer. Han kämpade jättebra och vi höll nollan hela banan, med lite tur på nästsista. Ja, tur ska man också ha ibland.

Är så otroooooligt nöjd med dagen, fy fan vad fin min lilla bebis är!









Sjukt nöjd tjej!!


Videorna kommer så fort de är uppladdade! :)

Tävling!

Dags för tävling imorgon med Fendi, han kändes väldigt lugn idag igen och jag hoppas att han taggar till inför imorgon. Glömde tyglar hemma idag så fick rida med balsnören haha, så jäkla B. Lucky fick gå promenad idag och blev extra ompysslad, supermys tyckte han. Nu ska jag sova så jag är utvilad imorgon, jag hoppas hoppas att Fendi sköter sig imorgon, har var ju så fin sist!

Haha glömde min padd hemma också idag då fick ha två schabrak, vadå tankspridd!? Skärpning nu.


Dagens ös

Varit iväg och ridit hos Gunilla nu ikväll och det gick bra. Jag red Hailey och Telli på banan. Om det går som jag vill kommer det kanske en ny pålle snart, hoppas hoppas. Men nu somnar Hans snart här så blir att lägga sig i sängen och se lite film. Först duschen för min del :) hörs imorgon people!


Onsdag

Red Fendi på banan imorse, gick sådär haha, man ska akta sig för att ge honom för mycket kärlek. Han var nog trött idag och kände inte för att jobba på banan. Vi hoppade i alla fall en studs ett par ggr och själva hoppningen gjorde han bra, tur det. Misstänker att han och Lucky sprungit en del i de nya hagarna som de fick komma ut i igår, vilket säkert gjorde att han fått någon form av träningsvärk. Efter att jag ridit Fendi mös jag lite extra med Lucky, flätade hans man och gick en runda med honom, han fick till och med beta på gräsmattan så jag tror han blev nöjd.

Under dagen har jag umgåtts lite med Hans och städat här hemma. Sprang en runda på 70min efter att jag tagit in hästarna, kändes skönt i benen. Träningsvärken har redan lagt sig sedan måndagens benpass.

Påtal om hästen i förra inlägget tror jag inte att den är tillsalu men en del säljer sina hästar till rätt pris. Ryttaren heter Andrea Månsson om någon vill kontakta henne. Andrea är otroligt skicklig och gullig, en toppentjej! Tror att Hallabalou är en egen uppfödning, Andreas föräldrar är väldigt duktiga på det.



Hittade en annan häst på nätet som jag skulle kunna tänka mig.

Riktigt läcker! Denna är tillsalu för 105.000kr. Ett riktigt kap!


Tjing tjong

Om jag fick drömma

Om jag fick välja vilken unghäst som helst i Sverige så skulle jag definitivt slagit till på den här underbara hästen till Andrea.

Hallabalou e. heartbreaker - baloubet du rouet




Hittade några videos på youtube. Ser riktigt livlig och härlig ut här! Tyvärr hittade jag inte den video som jag letade efter, de var en video från hbg när de är felfria i 1m, hoppar så otroligt runt och fint och kickar inte som i videon nedan. Hittar jag den videon som är mer rättvis lägger jag in den sen.
'




Min kärlek till Fendi

Många gånger när jag rider Fendi känner jag en sån stor kärlek till honom, glädjen sprider sig i kroppen när jag ser, rider och klappar honom. Känslan går i princip inte att beskriva men det rycker i hela kroppen, jag tror att det kallas kärlek. Jag älskar Fendi otroligt mycket, även fast jag ibland funderar på varför jag köpte honom. Alla har sina stunder och även Fendi, stunder då Fendi inte vill göra någonting alls. Men de lyckliga stunderna övervinner alltid de dåliga stunder i slutändan. När jag upplever den där härliga känslan som jag får ibland(som jag fått varje dag senaste veckan) ångrar jag ALDRIG att jag köpte Fendi, trots att vi haft våra duster.

Nu säger jag som min kära vän Erika, det går att vara kär i en häst haha. Fast de är nog bara vi hästmänniskor som kan förstå oss på det!

Åååååå muuuular! Att få pussa en mule är ju förjävla underbart(ursäkta språket).


Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar båda mina hästar över allt annat, tro inte att jag glömt bort Lucky. Gör bara så ont att se honom olycklig nu för tiden, han vill så gärna komma igång och tävla och träna stackarn. Klappar extra mycket på honom nu så han ska känna sig uppskattad hela tiden.



Hur känner ni för era hästar? Har ni samma känslor för dem som jag har?

Mina läsare

Åååååh vad fina ni är som kommenterat! Sjukt roligt att läsa om er allihopa! Stor kram på er :D



Postat av: Hilda

Tror du har rätt bra koll på mig men ville bara säga att du är grym, grym, grym Liiiina!

2012-03-15 @ 17:43:28
URL: http://hbergendorff.blogspot.com

Postat av: erika

antar att du har full koll på mej också, men HEJ LINN! :D

2012-03-15 @ 18:57:02
URL: www.majimka.blogspot.com

Postat av: Ebba

Ebba heter jag och har egen häst. Har ett varmblod på 9 år som jag bara skuttar runt i skogen med och tränar lite lätt dressyr på ;) men jag har följt dig sen långt tillbaka på bilddagboken och jag älskar verkligen din ridning och hur du tar hand om dina hästar :) Är väldigt dålig på att kommentera, men älskar att läsa dina inlägg, keep up the good work!

2012-03-15 @ 19:35:35
URL: http://stalljalsta.bloggplatsen.se

Postat av: Lina

Lina heter jag bor i Västerås. Har två hopphästar 7 & 14 år som jag tävlar upp till MSV hoppning på. Tror att det var nån som länkat till din blogg och sen dess har jag följ den! Kul och inspirerande att läsa om andra "hästliv" :)

2012-03-15 @ 21:11:23
URL: http://linaw.blogg.se/

Postat av: Reka

hej hej du vet ju vem jag är, har nog aldrig kommenterat din blogg men jag brukar läsa och heja på dig!

2012-03-15 @ 21:46:42
URL: http://springreka.blogspot.com

Postat av: Malin

MALIN HÄR HEJ! Jag har en häst som heter Geizer och han ser ut som Lucky fast inte lika atletisk och höjdhoppande. Lite lägre i mankhöjd också. Och lite äldre. Men annars så! ;) Och jag är fififififiiinlandssvensk från Österbotten och har stalkat dig sedan 2007! Brukar sova i din säng ibland tillochmed! LOVE YOU! PUSS!

P.S. Hbg-Lisa hälsar ;)

2012-03-15 @ 23:48:22
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/

Postat av: linnea

Linnea heter ja och kommer strax söder från jönköping. Har en ganska så ny häst för året. f.05 e. quality — lanciano. Kommer faktiskt från ljungbyhed :) tävlad upp till 100 cm :) har även en 4åring med min syster, egen uppfödning e. Cathageno-magini :)

2012-03-16 @ 07:32:15

Postat av: Lotta

Hittade dig genom vänner som skrivit om dig och visat fina bilder på dig och hästarna.
Har ju en dressyrhäst som är 13 år efter Gribladi - Sultan. Hon har tävlat lite hoppning med mig också men är en stjärna på dressyrbanan.
Sen har jag Sm som är en 6årig hopphäst efter Sir Schölling - Testarossa. Fin kille men som behöver mycket tid för att hinna ikapp sin stora kropp :)

2012-03-16 @ 08:51:53
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Postat av: IDA LÖVEHED

HEEEEJ! Du vet vem jag är! Jag snokar mest när jag kollar i din blogg.. Vill ju hålla koll på mina konkurrenter BLINKBLINK
haha!
Har ju två hästar MAGIANO Feliciano-magritte.
Och sen har jag en till LODESTAR Landlord-Gastone

Tjollahopp!

2012-03-16 @ 10:10:57
URL: http://idaalovehed.blogg.se/

Postat av: Sara - Föredetta beridare hos Jessica Kürten

Sara heter jag och bor i Skåne! Har 4 hästar. En 21 åring som är pensionerad vi red i Falsterbo 2009. En 8 åring e. Balou du rouet. En 6 åring e. Etrusco och en 5 åring e. Maloubet de pleville.
Tror du har rätt bra koll på de Linn vi ses ju på tävlingsbanorna ;) men kanske nån annan som tycker det är kul att läsa om mig och mina prinsar <3

2012-03-16 @ 12:37:03
URL: http://stallgrasma.blogg.se/

Postat av: Sandra

Du vet redan vem jag är, men för er andra ;) Sandra, 20 år gammal o bor i Skåne. Äger ingen häst just nu men hjälper till i ett hopp/försäljningsstall där jag har möjlighet att träna samt tävla en massa hästar, mestadels unghästar. Skoj! Linn har jag träffat på tävlingar, hon slår mig alltid ;) haha. Vill bara säga att Linn är en ödmjuk person med båda fötterna på jorden.

2012-03-16 @ 21:18:14
URL: http://teamjohansson.blogg.se/

Postat av: matilda

Jag tror du har rätt bra koll på mig också?

2012-03-16 @ 22:20:12
URL: http://ryttarinnanmatilda.blogg.se/

Postat av: Amanda

Du vet ju redan vem jag är men skriver ändå! :). Amanda Lindahl, snart 18år (lycka) från Mosslunda utanför Kristianstad i Skåne. Bor på egen gård med fyra. Super hästarna i stallet för tillfället är Samantha och Ronja som båda är utav rasen shetlandsponny. Cirka 100 stadiga centimeter över marken. Riktiga kanonkulor! Den första är lika gammal som mig och den andra är så gammal att vi har slutat räkna (hehe). Otroligt scoop och kapacitet i dessa hästar. Har DET som krävs för de riktigt stora klasserna (som alla andra hästar i sverige verkar ha...).

Sen har jag ju två andra hästar men dom är ju bara skit i jämförelse! Campiro som i år börjar bli gammal, hela 12 år. Har tidigare gått 130cm men då jag är så kass på att rida så går han bara 110 nu. Stackars hest. Efter Campari M - Herkules. Svart, liten och söt.

Irmis Dancing Queen, även kallad drottningen, min kärlek i livet. D-ponnyn som jag älskar över allt annat och aldrig kommer göra mig av med, hur knäpp folk än tycker hon kan vara. Hennes hjärta är av rent guld, folk bara missförstå henne. Jag förstår henne. Hon vill ha diamanter och lyx! "Diamonds are a girl's bestfriend".

Jag beundrar Linn mycket! Otroligt duktig ryttare som dock enligt mig behöver lite mer tro på sig själv. DU ÄR GRYM LINN!!

2012-03-16 @ 23:51:12
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/

Postat av: Amanda Özek

Följde dig på bdb för tusen år sen. haha. Sen känner jag ju Malin också. Jag bor i Lund vilket du säkert vet, har en shetlandsponnyhingst som jag håller på att köra in ;) Är mest dressyrinriktad men har för tillfället ingen egen storhäst. Rider en unghäst vid namn Racét ibland och 2 andra snygga dressyrpollar i mitt stall.

Kollar in här då och då, dels för att du verkart vara en grymt härlig människa som alltid skrattar men också för att du är en GRYM ryttare. Är så avis på dina pollar och på din ridning ;) Hoppas på att se dig i toppen en dag!

2012-03-17 @ 07:55:21

Postat av: Lina

Lina Nilsson bor i Skåne=).
Har en 5åring e: Vaandrager hbc som jag ska tävla hoppning med men även lite dressyr.
I stallet har vi även en 11åring som nu är dräktig med Cabachon (som är efter Casall la silla.
Jag hittade din blogg i en kommentar hos en annan blogg som jag läser och blev nyfiken och fann din blogg intressant=)

2012-03-17 @ 10:44:23
URL: http://linaochcaroliena.blogg.se/

Postat av: Alexandra

Hejsan Linn! Tror väl att du vet någerlunda vem jag är men tänkte att jag skulle slänga in en kommentar iallafall :)

Namnet är Alexandra Jeppsson, bor utanför Helsingborg där jag har mina två hästar inackorderade en bit ifrån, ett 5-årigt sto e: Leidags - Gersvins - Allegro och en 10-årig valack e: Menai Magic Prophet.
Stoet har jag haft i lite mer än en månad och hon är väldigt grön i allting men oj som jag tror på henne. Tror nog vi kan nå 120/MSV dressyr :D
Valacken är även han en häst som jag haft sen grunden och vi tävlar upp till LA dressyr och 110 hoppning!

2012-03-17 @ 12:40:00
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/

Postat av: Evelina Wahlström

Hej! Evelina Wahlström här och jag har länge föjlt bloggen, minns inte riktigt hur jag hittade hit men ngn länk på FB elr liknande :P
Jag har alltid tyckt om Linns ridning och hennes hästar, även ponnyerna! ponnyn "Tess" minns jag väldigt väl då tävlade även jag hoppning lägre klasser såklart men alltid kul att titta på :)
Idag tävlar jag mest Dressyr med min egen utbildade häst Madenta.
även om jag i April kommer rida en försäljningshäst i hoppning! så jag hoppas att vi ses på ngn hopptävling :) riktigt kul att Fendi har börjat tävlas och Grattis till alla framgångarna!

2012-03-18 @ 20:00:22
URL: http://evelinawahlstrom.blogg.se/

Postat av: Anna

Hej! Hittade till din blogg via nån länk för ett tag sen och fastnade direkt!
Själv har jag ett halvblod, valack, e, Uskudar des Malais på 8 år. Sent utvecklad så i sommar siktar vi på vår första 120!
Från Enköping, btw.

2012-03-19 @ 18:14:03

Postat av: Jennie

Antar att du vet vem jag är ;) hihi, jag är lätt stammis!!! Dock minus i listan att jag börjar bli så kass på att kommentera, men jag njuter alltid av dina fina hästar =))

2012-03-19 @ 23:04:34
URL: http://jennikristensson.blogg.se/

Eftersom att Hilda kommenterade först lägger jag in en bild på henne! Hilda kommer alltid vara min Hulda, sitter i sedan vi jobbade ihop.


Återigen, TACK!

Här kommer det bilder

Som Camilla skrev är jag väldigt lyckligt lottad som har så många fina vänner som fottar mig ute på tävling! Det är verkligen inga dåliga bilder heller, så otroligt fina! De här bilderna har två syskon tagit, tusen tack tjejer!







Haha första hindret i andra klassen i lanidningen gjorde han ju en tvärnit...


så hispig ser man ut efter att ha slängt sig till höger haha


Fendis härliga uppsyn in i kombinationen




bra skänkelläge! sitter som en jävla apa !!




Finaste prinsen!


tjing tjong, nu ska jag dra och ta in pållarna.

Bilder försenade.

Blev så sent nu efter träning och allt så bilderna kommer imorgon istället :) hoppas att ni orkar vänta, det är ett par jättefina bilder som några söta tjejer tog i helgen. Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med min älskling och sova. Är så mysigt att sova med honom varje natt och se honom det första jag gör på morgonen. Bara att njuta så länge det varar. Godnatt på er!


Just de

Jag lägger in alla er som kommenterat i ett inlägg antingen imorgon eller på onsdag :) blir så glad över alla som skrivit ett par rader om sig och sina hästar.

Nu ska jag snart till stallet och mocka sedan rida Fendi, det är en blåsig dag i Skåne så håll i hatten!

Slänger in jättefina bilder på fendi ikväll också, håll utkik!


Lucky idag

Varit hos Maritta med Lucky idag och det var ingen direkt förbättring, blääää :/ fick en ny behandling och han ska antagligen bli sprutat så fort jag fått tid hos Silvana. Han ska skritta nu i tre dagar sen blir det lätt jogg på rakt spår. Jag vill så gärna komma igång med honom och jag tror att vi tidigast kommer komma igång till sommaren :(

Aja tänker inte bli deprimerad för det för inte saken bättre, nu är det positiva tankar som gäller. Snart kommer vi vara tillbaka :)

Lucky med öronskydd idag haha så jäkla high fashion ;)


Tävlingen idag

YES! YES! YES!!! YEEESSS!!! Idag var jag och Fendi äntligen felfria, känns så jäkla skönt, finally. Red två st 1mklasser i Eslöv. I första klassen var vi felfria och han hoppade bra, kom knas på trean eftersom att bytena inte sitter än, svårt att få någon perfekt rytm när man försöker sig på ett byte och inget händer. Går väldigt i vågor med bytena, ibland funkar det och ibland funkar det inte alls. Dagens första runda innehöll mycket korsgalopp men det kommer funka så småning om, bebishästar kan inte kunna allt på samma gång. Annars var han väldigt lydig och fin!

Sen i andra klassen var han jäkligt fin till ettan och precis efter att han hoppat tvärnitar han och slänger sig till höger haha, höll på att flyga av(inte så ofta han får mig i obalans). Efter det blev allt helt uppspeedat men han hoppade felfritt till sista hindret som föll. Mamma trodde att han blev rädd för ett par barn på läkaren som lekte med seritidningar. Aja, som pappa sa, det är rutin som fattas. Är oerhört nöjd med Fendi idag, mest att han orkade att hoppade två klasser plus att han inte gjort några hyss idag!

Nästa helg blir det två 1m till i Trolleholm, hoppas det går lika bra då, om inte ännu bättre.

Kolla in charmtrollet(fendi då haha). Lägg märke till det ursnygga RG schabraket också, *blink blink*


Snyggaste röda rosetten i svansen... Glömde den vanliga så fick improvisera och ta svansremmen från ländtäcket haha. Sabina höll på att dö när hon såg det, ja snyggt var det ju inte.


När jag stog och väntade på nästa klass kom en man fram till mig och sa .

Mannen; Fin häst du har
Jag; Tycker du det?
Mannen; Ja en sån häst gillar jag
Jag; Tack så mycket, *big smile!*

Mannen är han som står på läktaren på videon, han stannade även och såg Fendi i andra rundan sen åkte han hem. Säkert kär i honom, vem hade inte blivit det? Haha nä men jag älskar honom, speciellt när han är som han var idag :)



Tjing tjong vi hörs!

Vad glad jag blir!

Vill tacka er som kommenterat sista dagarna, ni är för underbara!! Synd att alla inte har en blogg bara, skulle varit kul att få reda lite på vilka alla är. Kan ni inte kommentera namn(förnamn räcker om ni inte vill outa er för mycket), vart ni kommer ifrån, om ni har häst/hästar (vad det är för ålder på den/dem isåfall, stam, dressyr/hopp/fälttävlan osv), hur ni hittade min blogg och massa annat. Skriv så mycket ni vill! Även om ni har en blogg och inte kommenterat innan vore det kul om ni skrev något. Ni som jag redan vet vilka är får ändå skriva, finns andra som vill veta vilka ni är! Lägger in allt i ett inlägg sedan med länkar om ni vill :)



Hej svejs!

Underbart!

Ååååh vilken underbar dag det är idag, så fint väder, pållarna går nakna i hagen, Hans är i Ljungbyhed och jag ska gå en härlig runda med Nelson nu sedan träna. Mmmm, njuter just nu!

Fendi var så otroligt duktig igår på träning(om man bortser från hans damp vi uppsittningen), hoppade jättefint och märkte stor skillnad på hans lydnad igår, skönt! Blev ganska mycket hoppning igår men han orkade igenom hela träningen så det är ett framsteg även där.

Idag har Fendi fått nya skor vid lunch, longerade honom efter det och sedan släppte jag ut hästarna i hagen igen. Vädret är så härligt att jag inte kunde låta dem stå inne eller ha täckena på.

Slänger in två videor från träningen igår, hoppas att fler än Lisa från HBG kommer kommentera fendi nu. Mina bloggläsare verkar vara mer intresserade av Lucky.





Tjing tjong vi hörs!

Pepp?!? Ja!

Idag är det ingen vanlig dag för idag kommer Hans hem från Zürich!! Mer än en månad har gått sedan jag såg honom sist och i eftermiddag kör jag och hämtar honom i äholm. Ojoj vad jag har längtat efter honom.

Annars idag ska jag rida med Kajsa nu på morgonen och innan jag kör och häntar Hans ska jag antingen gymma eller springa för ikväll blir det KGträning och då hinner jag inte gymma då. Träningen för KG blev framflyttad en timme så vi börjar träna sju istället för åtta. Både Lucky och Fendi var fina igår så de borde gå bra med Fendi idag, fast det vet man ju aldrig.

Nää nu ska jag snabba på lite här så jag inte blir sen till stallet :)

Hejdå!


Städa

Stallet är mockat och hästarna gottar sig i hagen. Ska komma igång och städa lite här hemma innan jag åker till stallet igen och rider. Vid 6 åker jag och gymmar, ska hinna posta ett par paket så får åka lite innan.

Aja dags att koka två ägg innan jag börjar städa. :)


Från flopp till topp

Efter min floppiga hästdag igår vände det idag och blev en kanondag. Fendi var som att rida en välutbildad ridskolehäst utan trams och dylikt och Lucky skötte sig kalas! Red två långa rundor på dem, ca40min var med minimalt med skritt, svettiga blev dem och Lucky blev till och med löddrig. Sååå nöjda pållarna såg ut när de mumsade på sitt hö efter ridpassen. Jag mår också bra när jag vet att de blivit motionerade ordentligt. Imorgon får nog Fendi gå på banan igen och Lucky kommer få en lättare uteritt.

På tisdagkväll ska Fendi hoppa för KG, om hans baksko håller, den är på väg av och som tur är kommer hovslagaren på ondag. Tyvärr är träningen kvällen innan men det löser sig nog, i värsta fall får jag försöka sälja min plats eller rida en annan häst om det finns.

Fastnat för den här låten. Videon är ganska rolig samtidigt som låten är sorglig.


Den här videon är bara så underbar, vem skulle inte falla för den där dansen?! Bra låt med!


Är rätt seg nu, ska chilla sen duscha och sova. Puss

Videor jag kan titta på 1000ggr.

Ååh vad jag saknar att tävla med Lucky, sist han tävlade var Globen...

Lägger in några videos som jag aldrig kan få nog av, ni har säkert sett dem innan.







Häst?!

Alltså ibland undrar jag varför jag har häst haha, i och för sig inte hästarnas fel att de är överladdade eftersom de fick vila igår pga snön. Men, en del hästar reagerar lite annorlunda än andra. Nämner inga namn, *host* Fendi *host*. Fendi var helt mongokongo idag, längesedan han var så som han var idag. Han skulle inte gå från grusplanen, han skulle inte gå på vägen och han ville allra minst gå in på ridbanan och jobba där. Han gjorde ALLT för att få av mig, åh man blir så glad... Försökte bara få fram honom men inget gick så till slut fick jag hoppa av honom. Inte lönt att ha ett spö för han slår bara mot det, så sedan länge har jag slutat med att rida med spö hemma. Sist jag använde spö på honom var när han var på väg in i stenmuren och jag försökte febrilt att få fram honom så han inte skulle skada sig, men allt slutade med att han sparkade hårt in i muren och fick ett hemskt sår. Så nej, försöker undvika både spö och murar nu för tiden.

Aja när jag väl var inne på banan och travade gick det okej. Det värsta hade gått ur honom och det faktiskt att rida, tro det eller ej. Han fick hoppa studs ganska många gånger och jag hoppas han får riktigt mycket träningsvärk för det förtjänar han haha. Förstår inte varför jag älskar denna knäppa häst, men det är väl så att man får ett speciellt band till speciella hästar. Lucky skötte sig idag, gjorde en tvärnit i skogen bara när han trodde att han sett något livsfarligt(något som inte fanns). Det var inte mer än så i alla fall, stjärnhästen! Kändes som att han tog ut steget lite mer i galoppen i slutet idag, mer än innan.

Ikväll blir det melodifestivalmys med mamma och pappa. Försöker få tag på Hans(som vanligt :p) utan framgång, får se om vi hinner snacka innan mello börjar. Ikväll ska jag natta hästarna i stallet också, kör upp dit efter att sista låten blivit spelad.

Vem tycker ni ska vinna? Jag hejar på Danny eller Loreen, mest Danny. Älskar dupstepen i låten :)


Tjo tjo

Äntligen leverans!

För ca 3månder sen beställde vi blinkers till fendis träns och nu har dem äntligen kommit! Så nu kan fendi sluta glo på allt annat och fokusera 100% haha.


Lördag idag då

Jaha då var det lördag igen och det är bara en vecka kvar tills fendi ska tävla i Eslöv. 90cm och 1m bli det så får vi hoppas att han orkar, ska nog sätta upp en liten studs idag om banan är bra. Nu ska du få jobba Fendido! Lucky ska gå i skogen som vanligt.

Ska smet iväg och simma med mamma i Klippan, redan varit ute och sprungit en runda innan frukost. Fick bli det eftersom mamma ville åka lite senare till badhuset idag, hade varit lite extremt att vänta med frukost till kl 3 haha.

Annars var det väldigt trevligt med mamma i Helsingborg igår, såg this means war som helt klart är sevärd! Nästan alla i biosalongen skrattade i stort sätt igenom hela filmen.

Tjing tjong vi hörs!


Fredag

Nice med fredag idag(trots att jag har fredag hela veckan), insåg att jag inte skulle hinna med gym idag, eller jo jag hade hunnit men orkar inte med stress bara för att jag ska köra kondition på gymmet. Jag tog istället tag i mitt träningspass här hemma i form utav en löprunda med världens bästa löpkompanjon, Nelson! Han är så jäkla bra att springa med, pratar inte och springer i mitt tempo. Han står här bredvid nu och är riktigt nöjd, precis som mig. 40min blev det på ganska blöta grusvägar, tur att jag gick varsin runda med pållsen imorse för det var ganska halt på vissa ställen fortfarande.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fixa mig inför hbg. Ska se om jag får tag på Hans innan jag åker med. Ha en trevlig kväll folket för det ska jag ha! Kramis

Bilden är från idag


Träning

Blev ett bra pass idag på gymmet, en timme & 10min styrka på bröst och triceps och sedan blev det 30min på löpbandet och 25min på cykeln. Cyklade till och från gymmet så blev 40min cykling där med. Fyfaan är så trött på att vara "fet", jag vet jag är inte fet men jag känner mig inte tränad heller, vill att allting ska hända nu ju... Aja, jag får lugna mig lite, har bara tränat effektivt 1månad nu efter mitt uppehåll. Jag tycker ändå att jag kommit tillbaka till mina "gamla vikter" relativt snabbt. Yeah yeah yeah, vet inte vad jag ska skriva, sitter och väntar på att Hans ska logga in på Skype, skulle bara kunna somna här och nu. Får bli ett snabbt samtal med Hans sedan rätt in i duschen och efter det ner i sängen.

Imorgon ska jag ta mig helt till HBG och möta upp mamma efter jobb, vi ska käka lite och gå på bio på kvällen. Kommer bli hur mysigt som helst, en riktig tjejkväll.

Laggy, mamma och pappa.


Hej svejs.

Snö?!

Jaha, då ahar skåne blivit täckt med snö igen... Vaknade imorse och tänkte att jag bara ville gå och hänga mig(ungefär), hade inte lust att göra någonting alls och så är det fortfarande. Har i alla fall varit i stallet två gånger och klappat på världens finaste älsklingat, kände mig som värsta "mamman" som släppte ut Lucky i snön när jag vet att han hatar det. I alla fall slutat snöa nu och då lider han inte längre! Vet inte vad det är för så fort det snöar blir Lucky irriterad i ögonen och går med huvudet i marken. Sitter och försöker tagga till inför kvällens gympass, jag vill göra något extremt idag, får se vad det blir. Igår körde jag en timme på mage, traps och underarmar, avslutade det hela med att cykla 40min och efter det sprang jag 20min på löpbandet. Ett riktigt konditionspass blir det på fredag. Vet inte om jag skrev om förra fredagens pass, blev i alla fall 20min på bandet, 20min på rodd, 20min på crosstarinern och sist 30min på cykeln. Ett otroligt roligt pass även om jag var själv på gymmet! Tänkte köra något liknande imorgon.

På lördag ska jag nog följa med mamma till badhuset i klippan och simma ett par längder, innan frukost om jag får med mamms tidigt.

Idag får nog hästarna vila eftersom att snön fortfarande ligger på marken, förhoppningsvis är snön borta imorgon eftermiddag.

Håller på att leta lite nya låtar till min senaste Spotifylista. Är ni intresserade finns den här -> Ny lista

Slänger in bildbomb med lite bilder :)

Efter att älskling hade bjudit med mig på en flygtur. Hoppas att Lucky slipper bjuda Hans på en flygtur i framtiden!


Jocke i Österlen, vinst!




Ida och Magiano, trolleholm 130cm


Rebecca och Hubbe aka rääääserponnyn! Trolleholm 130cm.




Emelie och Amber, 120cm Halmstad








<3












Lucky när han skulle lära sig hoppa vattengrav, otroligt klok häst som inte hoppar en enda cm för långt haha.


Tja tja

Riddags

Ska snart upp till stallet och rida, har redan varit där två gånger idag, tagit ut pållar och mockat. Efter uttag imorse gick jag en härlig promenad med Nelson innan frukost. När jag kom hem åt jag en riktig LCHF frukost i form av ägg och bacon, mums! Efter att jag ridit idag ska jag till gymmet någon timme, magpasset idag + kondition. Förra veckan var en bra träningsvecka, 6träningsdagar utav 7möjliga.

Nu har jag spotify igen så alla träningspass kommer bli en smula enklare, tumme up!

Red ut på både Lucky och Fendi igår och de var duktiga, speciellt Fendi!! En brallfri-dag och en kanonrunda blev det! Som Lisa från HBG skulle sagt; Fendi är bäst! Haha. Lucky var otroligt pigg och skrittade på som bara den, något han inte gjort på evigheter känns det som. Tyvärr har han fått någon allergisk reaktion från när han var hos Maritta, han fick ju akupunktur och efter att hon tagit bort nålarna smörjde hon på någon salva. Och utav den salvan fick Lucky väldigt mycket klåda och svullnad. Svullnaden hade lagt sig lite imorse och det är säkert mycket bättre nu när jag ska rida. Han har fått akupunktur innan utan att reagera så de måste vara salvan(som han inte fått förut). Aja, tvättade rent ordetligt igår så hoppas allt är borta i eftermiddag. Lilla söta Laggy!



Annars är jag väldigt trött idag, vet inte varför men får bara tagga till! 6dagar tills min älskling kommer hem, ska pussa ihjäl honom när vi ses <3


tjing tjoooong

bilder och videor från gym

Nu har jag laddat in videorna och bilderna i datorn så nu kommer de upp här. Kvalitén är sådär eftersom jag inte tog med fimkamera och systemkamera till gymmet, fick bli den gamla lilla digital kameran.

såhär pepp var vi!!


Sexymama!


uppvärmning











Rätt nöjd med att vara tillbaka på i alla fall 80kg i marklyft nu, en go 6.a blev det. :) stång 20kg, 2st 15kg, 2st 10kg och 4st 2,5kg.


lite stående rodd


Tjing tjong

Träning

Haft en kalaspass med Malin på gymmet och snart ska jag rida båda pållarna. Hade med kameran på gymmet idag så kommer kanske lite bilder och filmer. Om ni vill se alltså :)

Nu ska jag få i mig lite mat så jag taggar till igen, vi höra senare!


Slöööö

Efter att ha vilat en timme är jag nu mer död än levande haha, ska pallra mig till stallet och mocka och ta in. Något jag verkligen måste... Har varit i Landskrona med Laggy idag och det var inte så illa som jag trodde, Lucky
var stel och hade ett par låsningar här och där i ländryggen(som sist) och lite känningar i nacke av felbelastning. Maritta knackade till honom, satte akupunktur och gav laser. Skönt tyckte lucky efteråt, han hatar nämligen när nålarna sitter där haha plutten! Idag vilar han och imorgon och framöver ska vi bara rida ut, inga volter så ridbanan får han inte gå på. Han ska även stretchas i halsen varje dag, lös i boxen plus att vi ska köpa in ett back in track täcke(verkar dyrt!). Återbesök om två veckor, hoppas han är bättre då.

Jag är i alla fall mest glad över att Maritta sa att lucky inte hade ont i alla fall. :) nu ska jag kila till stallet och göra det nödvändiga där. Ikväll kommer Malin och vi ska träna ihop idag och imorgon, tjohoo! Kommer bli hur kul som helst :)

Lucky idag


video torns 90cm

Här kommen videon, skriv om den inte går att se.



tävling fendi

Varit på tävling med Fendi idag, det gick helt okej. Han skötte sig hela dagen och var mycket lugnare inne på banan än sist. Rev tyvärr sista och nästsista hindret, just då kändes det drygt som fan men nu i efterhand är jag nöjd, det är ändå hans årsdebut och jag ska inte kräva för mycket av honom. Han river nästan alltid i slutet av banan och jag tror att det har med att han får mjölksyra. Han hoppar högt fram men river med bak, ett klassiskt fel hos Fendi(när han väl river). Annars är rundan bra, vi kommer bra på i stort sätt hela banan och jag hoppas att ni också kan se så mycket mer reglerbar han är! STOR SKILLNAD tycker jag.

Hoppade i alla fall bara en 90cm och det räckte nog gott och väl. Nästa gång blir det 90-1m i eslöv.

Håller på att lägga upp videon men bjuder på en bild så länge.


Nu ska jag se Wallander, lägger in videon så fort den är klar :)

Tävling ändå

Blir tävling ändå imorgon! :D hittade en lokal tävling åt Fendi så det blir han som får hoppa imorgon. Ska bli så kul och jag är riktigt peppad! Red en runda på Fendi i skogen och jag kan bara säga att han är extremt taggad nu för tiden, får verkligen inte glömma den röda rosetten imorgon ;)

Har efteranmält till en 90cm och känns det som om han har energi kvar hoppar vi 1m också. Ganska många i avd a 1m så han hinner vila och äta i släpet emellan.

Grattis till Erika och Mimi som hade en bra tävlingsdag idag :) grattis till er andra som lyckades i Hbg idag också!


Love u!

Vad snälla ni är som kommenterar och peppar, ni är bäst! Nu ska jag ut på tur med Nelson sen blir det lunch till hästarna och efter det cyklar jag till gym och får ut all frustration. Istället för att förbereda inför tävling ska jag köra skiten ur mig själv. Skrittade varsin tur på pållarna idag i det fina vädret, vädret är bra i alla fall. Längtar tills jag kollat lucky och vet vad jag ska göra åt det.

Imorgon får fendi åka till herrevadskloster och hoppa lite på utebanan. Det blir mys! Eventuellt en tur till Gunilla på morgonen. Var där igår och det gick bra!

Nu drar jag, hoppas ni har det bra och jag uppskattar er peppning.

Fendi idag.


Är en ledsen tjej idag

Jaha, vet inte hur jag sak sammanfatta den här dagen. Började med att rida Lucky på banan och jag satte upp två hinder jag kunde trimma på innan tävlingen på lördag. Jahapp allt gick åt skogen och inget kändes bra. Lucky sprang i korsgalopp i högersvänger efter hinder, landade heeela tiden i v. galopp och gick inte fram som han brukar. Han höll ju på lite så i galoppen sist jag hoppade honom(tillsammans med Erika) men då trodde jag det var för att han var så pigg. Men idag hoppade han som kråka också, enbart i höger varv. Asså va faaaan, varför?!?! Jag blir så ledsen och vill bara gräva ner mig... Sist han hoppade för KG, för en månad sen eller ngt, så hoppade han så jäkla bra, landade i höger galopp till och med på rakt spår(något han haft svårt för innan) och allt var så bra! Redan fått en tid hos Maritta på måndag så hon kan känna igenom honom, jag är i princip 100% säker på att han är rejält låst, annars hade han inte hoppat som han gjorde. Sen vet jag sedan innan att han alltid försöker tills det inte går längre, jag hade säkert kunnat starta i helgen och varit felfri, för jag VET att han ställer upp hundra procent för mig. Men jag skulle aldrig göra det, har såklart strukit honom till tävlingen. Kan inte beskriva så besviken jag är på hela situationen :( Anna på horsefarm är på semester nu också, det är därför vi inte varit där ännu och kollat sadeln. Så jäkla störigt att det snöade sist jag skulle köra dit...

Jag vill bara säga, inget går min väg just nu. Du livet, fan ta dig.

Annars skötte sig Fendi idag, som tur var. Jag älskar mina hästar otroligt mycket och jag vill inget annat än att de ska få hålla sig friska och pigga.

Åh världens bästa älskling! Imrogon ska jag rida barbacka och se hur de känns.


Hajdååå

Kl är åtta!

Klockan är åtta och jag ska bege mig till stallet och rida båda hästarna på banan. Ska tydligen frysa på framöver så man får passa på :) sov onekligen bra inatt och det tackar jag för.

Hej så länge


RSS 2.0