roligt

Red ut med Rebecca igår på Hailey och det gick jättebra, vi travade och galoppera en runda i skogen och Hailey tog täten flera gånger och var framåt.

Lucky har "semester" nu och jag har ridit barbacka ett par dagar och idag ska vi gå en promenad med mamma och Nellis. Han känns jätte fräsch och fin nu men jag misstänker att han behöver vila upp sig lite, vill ju inte att han ska bli utmattad. När snön faller ska han få vila helt i 1-2veckor, sen blir tävling först i feb-mars för Luckys del.Tyckte Pär Ola Nyströms hemsida var ganska rolig.

klicka in på stallnystrom.com och se själva.

Köpt

Kolla vilket fint schabrak och luva jag köpte i Globen, brunt med beige kant. Kommer blir snyggt på fendi. Lucky fick också en luva, en blå equiline, han hade den i finalen. Sen fick de ett fleece täcke var från Charlies. Sen köpte jag en riktig myströja från Horseware.

Här kommer två halvbra bilder på schabaket och luvan som tillhör.


Hailey

Här kommer bilder på Hailey. För er som inte helt förstått vem Hailey är så är det ett 2.5årigt sto e. Jaguar Mail som är här för inridning. Samma uppfödare som Fendi.

Haha ser ut som en uppblåst säl på alla bilder tack vare väst och min nya tjocka myströja.
Tjohej

Story - Globen

På onsdagen vid 10:30 körde vi till Ida i Höör för vi skulle åka upp till Stockholm tillsammans, Ida hade också kvalat in till Agriahoppet. Ida och hennes pappa äger en 6hästars lastbil så det fanns gott om plats till Lucky. När klockan var 12 var allting inlastat och vi kunde börja vår färd mot huvudstaden. Vi gjorde ett stopp i Ödeshög där vi hästarna fick lite frisk luft och tilltugg. Närmare halv 7 var vi framme och kunde ställa in hästarna i boxarna. Redan samma kväll kl 9 var det besiktning nere i "warm up tent". Jag och Ida gick nästan 45min med våra hästar eftersom de hade stått stilla en så lång tid. Besiktningen gick bra för både Lucky och Gazelle(Idas häst). Mamma och jag nattade Lucky och tog tunnelbanan ut till Lidingö där vi skulle bo hos mormor. 

Var tillbaka i stallet vid halv 10 på morgonen efter att ha hämtat ut banden på ackrediteringen, (Ida hade gett frukost till Lucky), jag gick en bra stund med Lucky och mamma mockade och bytte vatten. Lucky fick lite hö och jag och mamma tog en tur in på arenan för att se hur allting skulle gå till. Arenan var i princip aldrig tom, antingen trimmade ryttare sina hästar eller så var det shownummer som hade genrep. Först när jag såg banan insåg jag att den inte var så stor som jag trodde den skulle vara, ungefär som ett större ridhus, dock riktigt högt i tak. Vi såg ett par riddare och några islandshästar.

Vid halv 12 åt jag, mamma och Lucky lunch för från 13.10 - 14.00 var det Sthlm Trophy och Agriahoppets tur att trimma innan på banan. Över 20 ryttare red där samtidigt så det var nästan kaotiskt, men det gick ändå. Red Lucky mycket utmed sargen för att han inte skulle skygga för mycket när det var dags för tävling. Lucky brydde sig inte speciellt mycket och tyckte mer att det var mysigt med så många hästar samtidigt inne på banan. Ett räcke och en oxer var framställt och man fick hoppa om man ville. Jag hoppade ett par språng lite lågt på varje och Lucky kändes väldigt fräsch. Red ifrån arenan innan tiden runnit ut då jag inte ville göra honom trött inför kvällens hoppning.

Halv 6 var det bangång och Lucky var fixad och klar till dess. Började gå banan och precis när jag går och stegar linjen mellan hinder nr 4 och 5 säger någon hej till mig. Vänder mig om och till min förvåning är KG där!! "heeeej KG!" utbrast jag. Jag och KG gick om banan från början och han hjälpte till med allt, framhoppning och hela köret. Riktigt skönt att ha KG med hela tiden. Gick ut som första ryttare i klassen(inget drömläge egentligen) och hade ingenting att gå på, visste inte vilka svängar de andra skulle ta eller hur fort de skulle rida så jag fick bara rida in och köra mitt eget race, bära eller brista... Klassen började halv 7 och en minut i halv 7 stog jag utanför gången in till arenan och jag kommer inte ihåg vad jag tänkte, extremt sammanbiten. Fick klartecken att rida in på banan, travar in i ett nedsläckt Globen och precis när vi kommer in slår de på strålkastarna och speakern säger högt "VI VÄLKOMNAR AGRIAHOPPET FÖRSTA RYTTARE LINN SKJETNE OCH HENNES QUITE LUCKY!!". Mäktig känsla och nu i efterhand hade jag inte fått den känslan om jag inte ridit in först.

Lucky hoppade riktigt riktigt bra och jag kunde bara rida på som vanligt, inte alls tittig eller spänd. Vågade inte riskera något i omhoppningen så red en ganska sansad omhoppning utan risker, samlade honom ganska mycket till sista hindret bland annat.

Var så jäkla glad när jag kom ut, så sjukt nice att sätta nollan!! Ryttaren efter mig red någon sekund långsammare än mig och jag hopades på att min tid skulle hålla till final(det var ju finalen vi vill åt), men lyckan varade inte länge då tre ryttare på raken petade ner mig. Blev så jäkla besviken på mig själv att jag inte ridit snabbare i omhoppningen. Trodde ju aldrig att det skulle hålla eftersom det bara var 6st som gick till final och det återstod 10ryttare... Men antagligen var bara de snabba ryttarna samlade efter varandra för jag behöll min 4.e plats och fick ladda om inför final. Så otroligt glad för min och Luckys skull, det var ju detta vi hade siktat på, men kunde ändå inte ta ut glädjen total då Ida och Gazelle var med om en riktigt äcklig omkullridning på första omhoppningshindret. Det var ju inte det vi hade trott, både jag och Ida hoppades ju på att vi båda skulle ta oss till final och att vi skulle ta revanch från Falsterbo...

Finaldagen(stilhoppning): Finalen skulle gå kl 3 på eftermiddagen och vi var i full gång vid 9tiden, allt skulle fixas och jag tog mig lång tid med knoppningen och kelade extra mycket med Lucky, gick även en lång promenad. Lite över 2 kilade vi ner till warm up tent och började rida fram innan bangången halv 3. Lucky kändes fin och mjuk. Inne på banan träffade jag KG och han hjälpte mig igen. De vände på startordningen från resultatet från semin och jag gick ut som nr 3 då jag blev 4.a. Ryttaren innan mig gick upp i ledningen med en bra runda. Jag red in på banan och fick ett helvetes skutt på första hindret, satt helt cool och Lucky bara sköts iväg som en kanonkula. Om jag bara hade behållit coolheten från första hindret så hade allting blivit kalas. Satte Lucky i skiten på hinder nr 5 men eftersom Lucky är bäst fixade han det själv istället. Annars var det en OK runda, inte perfekt men OK. Jag visste att en OK runda inte skulle räcka till en topplacering så jag blev inte besviken med en 4.e plats, utan jag blev ritkigt glad.

Tjejen som vann red riktigt fint och var en värdig vinnare, de hade en perfekt runda, rytmiskt och fint. KG höll med om att min runda inte var perfekt. Han uttryckte sig så här "igår red du perfekt." Vilket betyder att jag inte red perfekt på finaldagen. Men KG tyckte ändå att jag red bättre är tjejen som blev 2.a. Han tyckte att tjejen som vann skulle vinna, tjejen som blev 3.a skulle blivit 2.a och jag 3.a. För mig spelar det ingen större roll, jag är så nöjd ändå, KG påpekade också att det var väldigt bra att vi var felfria i båda rundorna.

Maria Gretzer berömde min balans i språnget, min fina sist och att vi var samspelta men att jag skulle ha en större inverkan mellan hinderna samt tänka på mitt vägval.

Björne Carlsson berömde samma saker som Maria men tyckte inte jag skulle ändra något med vägarna. Han påpekade istället att jag inte skulle stå så mycket i lättsitst. han berömde även mina mjuka och följsamma händer i språnget och mellan hinderna.

Jag håller med Björne, brukar inte stå så mycket som jag gjorde den rundan(sa även KG), har en lätt sits i vanliga fall men inte sååååå lätt haha. Vet inte helt vad jag ska säga om Marias åsikter, fick bra distanser mellan alla hinder förutom en gång då jag fick hjärnsläpp(till femman), varför ska man då ha en större inverkan? Jag stör gärna mina hästar så lite som möjligt, det höll de flesta med om. Björne och Maria verkade lite oense när der gällde min stil haha, hoppas de inte ska påverka deras relation haha.

Jag är så otroligt tacksam och glad att jag får chansen att ha denna fina och fantastiska häst! Lucky är en riktig guldgosse!

Här kommer videorna från semifinalen och finalen.

Semin var en ganska stor 125cm, stora och breda oxrar, teknisk och riktigt rolig. Breda oxrar passar Lucky perfekt!
Hejhej

i väntan på Hans

Eftersom att detta inlägget aldrig kom upp i lördags så kommer det upp nu.
Strax kommer Hans hit och vi ska käka lite och mysa, imorgon fyller gullet år :)

Slänger in ett par bilder från Globen så länge. Tyvärr hinner man ju aldrig fotta så mycket man hade velat...

Finisen efter finalen, inne vid arenan i källaren där man hoppar de sista sprången innan man går in på banan.


Lucky i sin utebox på idrottsplatsen.


Lucky!


Mamma, Lucky, Josefine och Idas häst Gazelle.


Lucky utanför globen, på väg in på arenan för att trimma innan semifinalen.


Alla från Sthlm Trophy och Agriahoppet fick rida på banan samtidigt. Ganska kaotiskt men det gick bra. Man fick hoppa ett räcke och en oxer om man ville. Jag gjorde det för att se om Lucky hoppade spänt men han hoppade super. Nästan alla hoppade också.


Ja, blev inga bra bilder där inne ifrån. Lucky Hoppade som en kanin!


Älsklingen var nöjd efteråt.


Ännu en suddig bild.


Kommer mer text om globen senare. :)Äntligen

Haft strömavbrott i en evighet så har inte kunnat uppdatera men det kommer ikväll. Kommer även finfina bilder på Hailey från idag.


Fan vad glad jag är!

Lucky är världens bästa mest fantastiska häst!!!!!!

4.a i Semifinalen och en 4.e plats i finalen med stilhoppning. Han var så himla underbar hela tävlingen min kära älskling, kunde knappt gått bättre. Som KG sa, det är riktigt bra att vara felfri i bägge rundorna.

Denna bilden ska jag köpa.


Jag är så nöjd med min häst!! Mer uppdatering kommer såklart med filmer och bilder men nu måste jag dra iväg och hämta ut ett paket. Är något trött idag, vi kom hem 3 i natt men det kan jag skriva om sen. Lucky står i hagen nu och njuter av sin prestation :)

Puss

Har inte dött

Nej, jag har inte dött, har bara inte haft tid för bloggen. Har egentligen inte tid nu heller men måste ju uppdatera så ni inte mister intresset för mig och mitt liv.

Imorgon bär det i alla fall av till Stockholm och Globen. Vi kommer åka med Ida som kom med i sista sekund. Lucky kommer åka en stor lastbil tillsammans med Idas sto, hoppas bara Lucky går upp i lastbilen, det vet man ju inte. Jag hoppas på en sjuhelvetes upplevelse och jag hoppas innerligt att vi tar oss till final, åtminstonde att jag kan vara nöjd med rundan i kvalet.

Lucky känns väldigt fin så det känns bra, men å andra sidan vet man inte hur han kommer reagera över att åka 7timmar till tävling. Dessutom är globen väldigt speciellt och jag har ingen aning om hur han kommer uppträda inne på banan. Aja ska inte spekulera mer och istället bara tagga till och göra som jag brukar.
Har ju inte skrivit om tävlingen med Fendi i lördags.

90cm: Han var bara stökig, lyssnade varken fram eller tillbaka och rytm var inte ens att tänka på. Kom rätt på ettan och två andra hinder men Fendi rev ettan ändå(lägsta hindret också haha), otroligt att han bara rev ett hinder på hela banan, kunde lika gärna rivit 4-5hinder så som rundan var. 

1m: Plockade bort sporrarna och satte på Fendi en luva. Satte tillbaka honom ordentligt på framhoppningen så han lyssnade helt. Inne på banan var han väldigt trevlig, bytena sitter fortfarande inte(inget han bara lär sig sådär) och han skyggade väldigt mycket för några tjejer som satt i ett hörn till vänster i ridhuset, tittade även på målskärmarna vilet gjorde att han rev 5an. Kollade först på tjejerna i hörnet och på väg till femman fick han syn på målet och vägen blev slingrig. Han kom aningen nära och rev med frambenen. Annars är jag jättenöjd med rundan, han hoppade fint!

Kolla bara så fint han går på linjen mellan 3.an och 4A & 4B. Kanske den bästa linjen i hans liv. :)


Haha går ju inte att missa Justin Bieber låten i bakgrunden, Fendi är nog en riktigt boyband-häst. Hade säkert hoppat felfritt om de hade spelat Backstreet boys ;)Nu ska jag tagga till inför globen genom att se på några härliga rundor på Lucky från tidigare.

Tjohej, nu blir det snart mat sen blir det att handla. (heja fendi som fixat ett "fint" skärsår ovanför hoven.)

Klockan är halv sju

Klockan är halv sju och jag har redan varit uppe en timme, hunnit mocka en box, fodrat hästarna och käkat frulle. Nu ska jag ut och se om Lucky ätit klart så jag kan rida honom innan vi kör iväg på tävling med fendi vid 08.15. Innan dess ska jag helst hinna mocka till Fellow och Hailey och plocka i ordning allt vi ska ha med, känner stressen Till råga på de har jag sovit sämst i natt, MEN detta ska bli en bra dag så är det bara.

Hoppas att Fendi sköter sig idag, sista tiden har han varit nog muppig...

STORT GRATIS TILL MALIN PÅ HENNES FÖDELSEDAG IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATTIIIIIIIIIIIIIIIS!!


Hejdå

Hästarna

Här kommer några bilder på hästarna från i onsdags.Hej hej!Rida

Två ridna och två kvar :) nu är det Luckys tur <3

Hör och häpna, galopperade ett heeelt varv på banan idag med Hailey!


Mobilbloggning

Alltid lika segt att blogga från mobilen då jag inte kan skriva mellan bilderna men men. Red ut imorse på Lucky och Fendi. Var till och med halt på gräset i skogen (frost ute) så jag travade bara och körde en kort galopp på Lucky. När jag skulle göra i ordning Fendi märkte jag att han var på "fightinghumör" och när han är på ett sådant humör får man välja en runda i skogen som jag kallar för "saferundan". En runda som han gått tusen gånger och kan utantill, men Fendi lyckades ändå hitta en sten som såg livsfarlig ut med frost på, mongo!

Till min glädje var fendi redan bra i benet, bulan var borta och han hade inte det minsta ont. På slutet av rundan blev han väldigt trevlig också.

Här kommer ett par bilder, Fendi som inte är rädd för kor men stenar, Nelson på halmbalen utanför stallet och Lucky på hemväg.Tisdag

Hej bloggläsare! Idag har hovslagaren varit här skott Lucky fram och han blev så fin så, duktig var han också. Efter att det var gjort skulle jag rida Fendi och Lucky på banan, men eftersom att Fendi farit runt som en idiot i hagen hade han såklart fixas sig ett sår på skenbenet med en ful bula. Suck. Han fick vila och imorgon ska jag se om han ömmar eller haltar. Han ska ju tävla på lördag så jag hoppas att han inte har ont av det, kan kanske rida honom med linda imorgon. Aja, Lucky fick gå på banan idag och skutta lite över 30cm hinder, lydnadsträning och markarbete. Han kändes fin och jag märker så mycket gladare han blir när han får gå över bommar eller småhinder.

Skönt att Lucky var normal idag igen för igår hade han en sån dag som han var helt hemsk att rida. 1 dag utav 50 är lucky jobbig och rida och den dagen var igår. Jättespänd, överladdad och kändes som en struts att rida.

Idag red jag själv på Hailey på volten utan linan och det gick bra, travade på fint utan bus. Dröjer inte länge förän vi kan rida ut i skogen. Så tacksam över att Kajsa hjälper mig då och då med henne.

Nu väntar jag på att käka, är så hungrig att jag håller på att döööööö -.-

Vad vore en dag utan att Fendi mongar sig? Jo händelselös haha. Här tappade han fokus på lilla hinder och tyckte vi kunde göra något helt annat.


Hans beteende har blivit mer accepterat senaste tiden då han faktiskt börjat göra som jag säger. Oftast segrar han bara unde ruppvärmning och det kan man faktiskt leva med, jag tvivlar på att han kommer sluta med då jag i princip försökt allt, även tagit hjälp av andra. Han kanske slutar när han mognat mera :) Jag älskar min bebishäst ändå!

Hejdå!

Måndag

Varför är man alltid så trött på måndagar? Blä vill bara sova och ligga på soffan och chilla men de har man inte tid med. Nu blir det ut i stallet här hemma och mocka sen blir det ridning och lektion. Hailey ska på promenad efter lektionen sen kan man ta kvällen. Får väl de vad som händer ikväll. Tjo hej


Hailey

Gunilla kom upp idag och hjälpte mig med Hailey, idag travade vi på linan och det gick bra :) Här kommer en bild på damen.Fendi fick vila idag och de behövde han, låg och sov i boxen vid halv 9 när de skulle ut, helt slut. Lucky fick åka till ridhuset och gå dressyr, något som han som vanligt inte gillar. Gick riktigt bra emellan åt, skulle avsluta med lite galoppombyten och där fick vi jobba lite bägge två. Även tränat på läxan vi fick av KG, läxan ang. ryggningar. Gick bättre än sist!

Red ut på Fellow innan jag red Hailey på banan och det gick också bra. Imorgon får Fellow gå en tur i skogen med Kajsa och Ymkje. På eftermiddagen ska jag hålla lektion för Wilda, blir nog lite hoppning på schemat för henne och Amadeus.

Fendi och Lucky får gå varsin tur i skogen, Hailey följer nog med på en promenix.

Nu blir det chill i soffan tillsammans med mamma och pappa.

Glad heeeest


tjohej på dej

Promenad

Mysig promenad med Nelson och älskling :)


film på Fendi

Här kommer 1metersrundan från idag :) tjohej enjoy

Fendi tävling, Perstorp 90cm/1m

Fendi var en riktig kalaspingla idag och hoppade kanon! Ett ner i varje och en nöjd "mamma". Han är bara för fin! Rev sista i 1m så det var lite störigt men ack så nöjd jag är. 1m rundan var mycket stadigare än 90cm och han var mer avspänd. Video kommer :)

Här kommer det bilder från dagen på min fining. Tusen tack fina Malin som tagit alla bilder.
Avslutar med bild på Malin och Fendi, tusen hjärtligt tack för bilderna goding.


Hoppas på många fina kommentarer från er nu läsare.

Kramis

Höstmys

Hästarna myser i höstvädret, riktigt dit väder idag igen :) den första bilden är från igår och de andra från idag.


blä

Tror jag håller på att bli sjuk, är blek och blött näsblod igår och idag. Usch jag orkar verkligen inte bli sjuk och har inte tid med det...

MEN igår satt jag på Hailey och skrittade två varv på volten, duktig tjej! Fellow fick en långtur idag tillsammans med Ymkje och Kajsa, hur mysigt som helst för vädret var verkligen kanon. Fendi och Lucky fick också gå varsin tur i skogen, Lucky stjärna som vanligt men Fendi var lite stökig idag. Imorgon ska Fendi vila för på lördag blir det tävling i Perstorp. Malin kommer hit imorgon och följer med på lördag så det blir säkert massor med fina bilder eftersom Malin är grym(på alla sätt hihi).

Nelson fick följa med upp till stallet idag och plocka in Fellow och Hailey, han har varit ensam 4timmar idag(totalt men inte vid ett tillfälle) och ville inte vara ensam mera. Nu sitter han bara och stirrar ut genom köksdörren och väntar på mamma. Mammig!

Håller på att laga mat till mamma och Niklas nu, gjort en kladdkaka till efterätt också. Damsugit har jag också hunnit med.

Här kommer två videor till från träningen sist.

Här ville KG till och med ge oss en applåd för rytmen. Perfekt som han sa. Ja, tänk om man alltid kunde rida så haha,tyvärr händer de inte så ofta ;)


Skönt vi fick hoppa lite trekomb. för av någon anledning rider jag sämre i en trekombination. :s


Tjohej

Promenad med djuren

Varit ute på promenad med Lucky och Fendi, Nelson var med båda gångerna :) Nu chillar vi på soffan.

Kommer lite bilder från turen!


Youtube krångar

Utube vill inte som jag vill så de kommer bara två videor.

Min fina älskling!


Haha mamma pratar med Nelson som inte gillar att mamma har fokus på någon annan än honom. ;)


Får se om jag får in de andra videorna imorgon :)

Laggy KG träning

Kom hem från KG träningen för en timme sen, varit ute i stallet och strött och fodrat, klappat lite extra på mina prinsar också.

Lucky var en riktig stjärnhäst idag och gjorde ett väldigt bra jobb, han är bara för fin. Idag var vi bara två st som tränade och det kändes bra med mycket tid till mig och Camilla. Blir bara extra jobbigt att plocka undan hinderna efteråt. Tror att det var många sjuka idag och en del sjuka hästar, tråkigt när det blir så. Krya på er allesammans!

KG hjäpte mig och Lucky lite i markarbetet idag och jag märkte stor skillnad på Lucky direkt! De jag gillar med KG allt han säger stämmer(till 99%) och det funkar oftast dirket om man gör som han säger. Min läxa på Lucky är att träna ryggningar haha, enda gången Lucky blivit sur haha. Känns som att gå tillbaka i utbildningen men jag håller med KG han kan inte gå och streta emot när jag ska rygga honom. Han ryggar men kör upp huvudet som en stork.

Kommer lite videor så fort de är uppe!Hej hej hemskt mycket hej

Tisdag

Har inte alls haft lust att blogga sista tiden. Men idag så!

Precis lagat käk och väntar på att mamma ska komma hem, sen åker vi och tränar med Laggy. Kg träning som alltid :) Hade lite svårt att bestämma mig för vem som skulle gå på dagens träning, eftersom det bara är varannan vecka skulle nästa träning bli dagen innan vi åker till globen och två dagar innan han hoppar där. Sen ska Fendi tävla på lördag och det har ju en liten tendens till att vara lite svårt för Fendi hos KG. Kände att han var himla mycket stabilare efter Elinas träning, kan vara tillfällighet men så var det. Igår bestämde jag mig för att klippa Lucky, sagt och gjort, jag lät klippningen bestämma vem som skulle hoppträna idag, patetiskt jag vet men så fick det bli. Blev Luckys klippning bra fick han hoppa, om den blev bra kan man ju diskutera men klippt är han i alla fall.

På lördag går Fendi 90/1m i perstorp, han känns riktigt fin nu för tiden, bara galoppombytena som han tycker är svårt. Han är ju så stor så de är inte konstigt, gasar man på honom i bytet är det inga direkta problem men de är ju inte så det ska gå till. Men men, vi jobbar på, snart är han stark nog och kan gå i en vanlig galopp.

Satt på Hailey idag lite snabbt, skulle inte gjort det enligt min plan men så har hon varit så himla duktig sista gångerna så det fick det bli. Imorgon ska jag hänga på henne i fart, Kajsa är så snäll och hjälper mig. Fellow har jag också ridit idag och det gick bra.

Ååå jag hade glömt att det var onsdag imorgon, onsdag betyder Bonde och date med älskling. Stackars älskling som har flugit 4timmars pass två dagar i rad. Håller tummarna för att han inte har ett nattpass imorgon så vi kan se bonde ihop.

Nu kom mamma så nu käkar vi.

Finaste Hickstead, Ida hade lagt upp den på fejjan.


yoyo

Hickstead <3

Tror inte att någon intresserad kan ha missat att Hickstead föll ihop på banan idag och dog. Det är fruktansvärt och det får mig att tänka på någon som jag saknar.

Finaste Lassy <3


Alla tankar åt Eric Lamaze och hans hästskötare som antagligen kände Hickstead bäst. En fantastisk häst...


Hejdå

tävling, nej

Blev ingen tävling idag för att en annan häst i laget var inte kry igår. Var ju bara tre st med alla så utan en blev det inget lag.

Ska snabbt hoppa in i duschen och sedan fara iväg till HBG med brorsan och kolla bio och käka något. Han fyller år idag, hela 23år så det ska väl firas på något vis?

Nu måste jag skynda min in i duschen, hästarna ska in innan jag åker halv 4 så det är snabba ryck.hejdå

Segt

Sjukt seg idag, sovit dåligt som vanligt, ligger bara och snurrar runt i sängen och är allmänt orolig i min sömn. Fett trött på det...

Var i alla fall ute i stallet vid 8 imorse och tog ut mina tre gossar(mina två då + mammas). Efter det cyklade jag upp till Hailey och Fellow, gick en promenad med Hailey och det gick bra. Visst är hon spänd ute men det blir lite bättre hela tiden. Imorgon får hon nog ha sadel på ridbanan. Fellow ska gå på banan eller gå ut i skogen i eftermiddag. Fendi vilar idag efter tre dagar i sträck, Lucky ska nog gå på banan idag. Igår lurade Lucky mig jättemycket, herregud vad seg han var i stallet, stog med ögonen helt slutna på stallgången och sov. Tänkte nästan att jag skulle låta honom vila för han verkade riktigt hängig. MEN så har han varit så förut och sedan varit pigg under ridpassat och ja, likaså igår. Bara de att han var stenpigg, bara drog iväg och var allmänt busig haha. Galopperade en del igår så både han och Fendi blev trötta. Borde nästan sluta rida Fendi nu så han inte får bättre kondis, han börjar bli aningen pigg. ;)

Nu ska jag mocka till mina hästar och sedan vila en stund innan jag tar tag i ridningen. Hoppas jag kan börja sova bra snart igen och slutar fundera och oroa mig för olika saker.

Lucky 5år hihi


hej hej

nu taggar vi inför div 2

Här är vårt toppade lag inför allsvenskan på lördag. Ridit Pasta 1gång så detta blir ju intressant, gick bra sist i alla fall. Erika, du kommer få föra laget till en vinst med din stabila häst haha.


Sadelmakare?!

Någon som vet en sadelmakare som kan byta i resåren på min BD-gjord till Fendi? Inga problem att skicka en sadelgjord så kom med tips är ni snälla.


Fendido

Dags att mocka till mina egna hästar, de ska få lunch och i eftermiddag ska jag rida ut på Fendi och Laggy. Idag blir det mycket trav och galopp. Blev riktigt ridsugen igår när jag såg Bonde, konstigt att man kan bli ridsugen när man redan ridit tre st samma dag? Hailey var som sagt väldigt duktig idag, hon haltar inte längre så vi longerade lite och tränade mycket på att stå stilla och behålla fokus på mig, hoppade en del brevid henne. Nästa gång ska jag ta med mig en pall så jag kan luta mig mot henne.

Hej hej

Hailey

Hailey var riktigt duktig idag!


Dags för pay and jump

Men det är inte jag som ska tävla utan de är min kompis Becci som ska tävla och jag ska hjälpa henne. Det kommer säkert gå jättebra när de hoppar 70cm. :)

Fendi och Laggy var riktigt fina idag, Fellow också. Red som sagt ut med Kajsa och han gick i täten hela tiden och tuffade på bra. Han och Hailey fick komma in vid fem sen var det hem och duscha och nu sitter jag här och uppdaterar lite.

Tänkte lägga en bild från tävlingen i helgen. Blev bara foton från lördagen men det är ju alltid något. Kolla in dimman! Fler kommer när jag är hemma igen :)


tjohej

iväg

Ska cykla iväg till Kajsa om fem minuner och rida Fellow tillsammans med henne och Ymkje. Ikväll ska jag hjälpa Becci på pay and jump i klippan så jag missar tyvärr bonde, men det kan jag alltid se på tv4play.

Mamma och jag har hittat en häst vi gärna vill ha i stallet tillsammans med de vi har, kan eventuellt tänka mig att byta med Phiis. :p


Också e. laptop. Ser ut som Michael Whitaker som rider.

Tjohej

Tankar om kommentarer

Satt och tänkte lite på hur folk ser på olika kommentarer och hur man kommenterar. Själv kommenterar jag bara saker som jag verkligen menar och ser ingen mening med att skriva något som jag inte tycker, men jag kommenterar aldrig negativt. Jag hatar folk som skriver negativa och onödiga saker. Visst kan jag gå in på olika bloggar och tycka att personen i fråga skriver helt idiotiskt eller dylikt men jag håller för mig själv. Jag sätter mig inte ner och knåpar ihop en novell till bloggägaren som får personen att må dåligt, allra minst lämnar jag namnraden tom som sedan blir till anonym när kommentaren publiceras. En del bloggar vill ha konstruktiv kritik och såklart får de som vill skriva negativa saker(sånt man får räkna med) men för guds skull stå för vad du säger och skriver under med namn eller mail.

Jag vet inte varför jag skriver detta, jag får ytterst sällan negativa kommentarer, i princip aldrig, men det kan bero på att jag har bra bloggläsare eller att jag alltid är väldigt medveten om mina egna fel och brister och skriver hellre det själv än att höra det från någon. När man får höra saker från andra gör det oftast ondast, speciellt när man inte insett problemet själv.

Jag älskar när ni kommenterar min blogg, för ni är så snälla och gulliga. Jag hoppas för all del att ni menar vad ni skriver och att ni inte bara skriver något för att ni måste.tjo hej från mig

HAHAH

Hahah dog när jag såg denna videon. En del avtrillningar/omkullridningar är riktigt hemska  och får mig illa till mods men kolla tjejen på 0.33sek och tjejerna på 1.16sek.


Film på Fendi.

Lägger faktiskt upp filmen på Fendi från andra 1mklassen i helgen även om jag inte hade tänkt det. Gillar inte att lägga upp filmer där jag inte är nöjd med min ridningen men här kommer den i alla fall. Som jag skrev för någon dag sedan vågar jag inte helt lita på honom innan han kan slappna av ordentligt inne på banan, handen blir lite för hög och jag hittar inte rytmen i hans galopp och han kråkhoppar(fullt förståeligt) MEN så fort jag kommer till ridningen får han väldigt fina språng. Fendi fattade inte helt vad han skulle göra i kombinationen men det löste han med trav och kvicka ben. Guld värt med hästar som kan hjälpa till själv och komma med egna lösningar.

Jag tror på Fendi, detta är bara vår början.


hejdå

Tisdag

Oj vad trött jag känner mig, tror det är tidsomställningen haha, är ju jättepigg redan kl 6 på morgonen så de är ju inte så konstigt att jag är trött redan nu. Hade tänkt rida Fendi och Laggy men så kom jag på att de skulle få andra sprutan mot botulism(?) så de fick vila idag. Fendi var i alla fall superfin igår, Lucky lika så, Lucky fick bara jogga lite men han nöjde sig gott och väl med det. Red Fellow lite senare på eftermiddagen och det gick bra. Hailey har varit svullen i ett bakben men det har blivit bättre nu så de är skönt.

Ska nog upp och ta in hästarna vid grannen nu innan de blir mörkt, man glömmer ju bort att det mörknar en timme innan nu ju. Hailey får nog en dag till med vila sen på torsdag ska vi börja jobba igen. Rider nog ut med Kajsa imorgonbitti på Fellow.

I lördags firade jag och hjärtat 1år tillsammans. Redan! Fick ett jättejättefint halsband av honom :)


Hejdå