Petter Northug, igen...

Nu har han gjort det igen, han är bäst. GULD GULD GULD!

Läste på www.aftenposten.no så här sa Petter innan medaljutdelningen.
- Æ må og piss, ellers får æ itj gullet, flirte han, og siktet til dopingkontrollen.
(jag måste gå och pissa annars får jag inte guldet, log han och siktade på dopingkontrollen) ungefär så översatt.
Haha.

silver till teichmann, guld till northug och brons till olsson.

Inte för att va sån, men Johan Olsson till höger har snor i näsan...

Godnatt, love Linn

Inköp

Här kommer lite av det jag köpte i GBG. Inte bild på allt eftersom att allt inte är hemma här ännu, eftersom att jag glömde vissa saker på hotellet som antagligen anländer i veckan. Transportskydden har jag inte fottat heller, de ligger i stallet.

Boots, billiga i konstläder


HG tävlings"tröja"


Cristina Sport Luva, underbar fääääärg!


Cristina Sport luva+schabrak


Dyon Snakestyle


Veredus Pro-light, favvoskydden.


Veredus young-jump 


Eskadron fram- och bakskydd


Tyglar, riktigt sköna att hålla i, passar till tränset med.


Love Linn


Ridhuset

Idag har jag och mamma kört två rundor till ridhuset, red Phiis hemma, åkte med Lucky efter det, sedan hem käkade lite och åkte med Fellow. Väl där mötte vi gunilla och jag red Telli efter Fellow. Hoppade Lucky och han hoppade superbra och det känns bra. Han lyssnade på mig under hoppningen även om han försökte bocka av mig så in i helvete i början haha. Han bockar i princip aldrig, men idag var det extremt. Fellow fick också hoppade lite, han skötte sig helt okej, testade att komma undan en gång men skötte sig sen. Telli var jätteduktig, har inte ridit honom sedan 6december och han skötte sig utmärkt.

Ska snart ut och mocka har inte hunnit de innan idag, efter det blir det bara lugnt. Försöker få min bror att göra en ny header till min blogg men han verkar helt seg på de.

Ikväll kommer det nog bilder på sakerna som jag köpte i gbg, har fått lite önskemål om det.

Knappt man längtar tillbaka till gbg, härligt hästfolk och mässa. Träffade ju både Sandra och Louise där, det var supertrevligt. Stötte också på tjejen som köpte min cponny av mig, Amanda. :)  

Får bli en superfin bild på Ehning som jag tog i fredags.


Ps. Gunde Svan kan dö som uttalar sig om Petter Northug...

Love Linn

Bilder från GBG horse show

Här kommer det lite bilder som jag tog i gårdagens 1.50-klass. Blev ganska hyfsad kvalité ändå :)

Stein Endresen


Stein igen, hans häst är bara för underbar...


Snygga, javisst!


Favoriten, Marcus Ehning såklart.


En av favoritbilderna på favoriten.


Malin Baryard


Maikel Van Der Vleuten, stretchar fint, klarade det också. Gick inte så bra senare dock.


Ludger Beerbaum och Gotha, underbar häst.


Gerco Schröder


Stein igen, åååååh hans häst alltså.


Gerco Schröder


Edwina Alexander


Andreas Schou


Abdullah


Abdullah igen, riktigt fin häst.


Love Linn

Hemma

Nu är jag hemma igen från GBG med mammsen. Om jag ska vara helt ärlig så var hoppningen suverän och utbudet på mässan ganska tråkigt. Väldigt många hade i princip samma saker i sina montrar så det blev ganska uttjatat. Men hittade flera guldkorn ändå, precis som vanligt, är ganska bra på att hitta sånt som jag vill ha. Tyvärr så glömde jag kvar en kartong med saker på hotellet så de kommer väl någon gång i veckan. Jag glömmer aldrig saker, låg till och med ner på golvet och scannade igenom rummet innan jag och mamma gick. Men antagligen stod kartongen på ett väldigt bra gömställe, störigt men ingen större skada skedd. Ett hjälmköp blev det inte, men någon gång under året ska jag köpa den om inte en annan fräck hjälm. Tittade på lite andra hjälmar på mässan med helt ärligt finns det mest skitfula hjälmar. Hur svårt ska det vara att göra en snygg och bekväm hjälm? Provade den nya Uvex eller vad den heter, sjukt ful och gjorde nästan ont på huvudet?

Köpte i alla fall ett schabrak+luva, träns, spö, handskar, stövlar, 2 set med benskydd, 2 tävlingsskjortor, tyglar och mamma köpte transportskydd till phiis och young jump. Tror inte det var något mer jag köpte, är i alla fall både glad och pank efter mina köp.

Nästa sommar funderar jag och mamma på att åka till någon mässa i Italien eller Tyskland, hade varit kul att se vad andra mässor har att bjuda på.

Blev i alla fall lite smygkär under mina dagar i Gbg, och inte i vilken som helst haha. Ingen mindre än Daniel Deusser! Han är både grym på att rida och lång och stilig! Muuuums, haha till och med mamma tyckte han var snygg, då är det farligt!


Fottade jättemycket och bilder kommer ikväll nu ska jag ut och rida. Har saknat min underbara Lucky hur mycket som helst. Ska mysa extyra mycket med honom idag <3

Love Linn

Nu...

Nu är nästan allt fixat inför GBG mamma och jag var och handlade lite innan, blev godis, frukt och mackor. Tog ut pengar, blev positivt överraskad över vad jag hade på kontot så det var ju positivt.

Något som helt säkert ska inhandlas är:
Handgjort spö från piskmakaren i Lund
Youngjump bakbensskydd, svarta
Ridhandskar
Christina Sport schabrak+luva
Plaststigbyglar om det finns några snygga.

Annars blir det bara att se vad som finns :) Ska bli fettnajs att komma iväg, hade egentligen velat åka nu, men det går inte haha. Ska käka en 3timmars frukost på hotellet också på lördagsmorgonen, haha. Lite krydd kanske, men ska i alla fall äta ordentligt och ta det lugnt. Åt en riktigt bra frukost imorse, tog en bild så ni kan få se en annan dag när jag orkar lägga in. Ska ladda min systemkamera och digitalkamera ikväll så jag kan filma och fotta lite från skandinavium. Imorgon kväll är det nämligen six-bar(höjdhoppning). Åååh så nice!

Här har ni en video på Six Bar från Spruce Meadows, bland annat Nick Skelton med på Russel.


Love Linn

Hemma från träning

Varit nere på gymmet och tränat med Ludwig och Öyvind, det gick bra och tiden bara rusade iväg. Någon hade ställt tillbaka klockan så när kl var kvart i åtta var den egentligen åtta. Blev riktigt besviken för skulle köra lite armar innan jag åkte hem med det hann jag inte. Fick rusa iväg för vet hur sur mamma blir om hon får vänta. Menmen mamma hade i alla fall varit och klippt sig hos Frida och det blev skitsnyggt. Funderar på att klippa mig jag också, kanske klippa av allt hår, igen? Det enda som är kul med långt hår är att man kan locka det, men det gör jag ytterst sällan.

Fick äntligen tid i Lund hos käkkirurgen, har väntat på tid sedan augusti så blev skitglad när brevet kom att jag skulle vara där i april. Min käka sitter typ helt snett ungefär som om den hoppat ur led men ändå fungerar den. Jättesvårt att förklara men något är fel i alla fall.

Imorgon kommer hovslagaren, som jag har längtat efter att få rida Lucky som tappat en sko och bebisarna som inte haft snösulor. Imorgon ska jag rida en runda på alla!! Ja om det är väder så blir det hoppträning med Lucky, inte helt fel de. Som tur har han inte vilat mer än två dagar, men vild kommer han va ändå. Kommer säkert försöka bocka av mig som på träningen för Astrid Antonsson i Flyinge. Fick inte med det på film men ett gott försök var det. Kan lägga upp videon från träningen nedan. Det är nästan ett år sen nu, själva träningen var bra, Lucky hoppade superfint men själva teorin var tråkig. Tyckte kanske att övningarna från dag 1 var lite för lätta för de hästarna i vår grupp, men så förstår man ändå att Astrid ville kolla av vad alla hästarna kunde. Banhoppningen under dag 2 var super. Och det är det som är på filmen.

Lucky är världens bästa.

Har dock utvecklats en del på ett år kan jag ju säga... :b


Love Linn

Skillnad på Fellow då och nu.

Haha hittade en gammal video på fellow, det var en av de första gångerna jag red honom i ridhuset för kanske 1,5 år sen. Vilken späta han ser ut som. Filmen under är från i somras, ganska stor skillnad eller hur.

Förresten Fellow är sjukt snygg.







Love Linn

Kladdkaka i ugnen.

Skickade ett sms igår till Victor och frågade om receptet på hans urgoda kladdkaka, nu står min i ugnen och jag hoppas att den blir lika god som hans.

Gick upp vid nio och duschade, gick ut i hästhagarna för att laga staketet, Lucky hade fastnat igår ocg dragit sönder fjädern till handtaget. Händig som man är blev det lagat rätt snabbt, haha. Jag är verkligen flitig haha, eller inte. Ska alldeles strax gå ut och mocka i stallet och förbereda lite mer inför fredags trip till götet. Ska fylla ica-kassar med mat som pappa kan tömma i hinkar och lägga i blöt.

Mamma ringde innan och berättade att Christina Sport har en engen monter i GBG, KNAPPT LYCKLIG JAG BLEV! UNDERBART! Bara måååste köpa en luva till det nuvarande schabraket och köpa ett till. Mums mums mums.

På söndag ska Fellow åka till ridhuset och vi ska möta Gunilla där, hon ska ta med Telli så jag kan rida honom en sväng. Har verkligen inte ridit honom på evigheter!! Han kommer nog vara både pigg och glad tror jag. Hade varit kul om han hade visat sig mogen nog att gå Breeders i höst. Han är ju 4 i år och hoppar som en gud.

Här har vi ett hopp från 1augusti på Telli. Ignorera den skrikande skatan i bakgrunden, undra vem det kan va? (a)



Ett litet hopp från senaste gången jag hoppade honom. Tyvärr fick Gunilla inte med det bästa hoppet på film. Men detta är en häst
man bara älskar, så underbar.




Love Linn

Petter Northug

Petter Northug var helt fantastisk igår, satt nästan och grät av lycka i soffan när han och Øystein Pettersen tagit guld i stafetten igår. Se en härlig intervjuv med honom här http://www.expressen.tv/Sport/OS2010/1.1893479/northug-garna-duell-med-emil 

Ikväll blir det mer os och desto mindre sömn. Hade suttit riktigt fint med en nygjord fruktsallad eller något. Menmen ingen frukt hemma så får väl öppna en konservburk med majs eller ngt, yummi eller vad? Haha!

Om ni inte fattat så är Petter Northug kung.


Love Linn

Antarés?

Aaaah vad dålig jag är på att uppdatera känner jag. Sorry for that. Sitter här och har precis druckit varm mjölk med honung. Har ont i halsen och känner mig inte speciellt bra. Ingen träning idag för min del så ska ta med mamma ut på en promenad tror jag.

Tränade igår, hade redan då känningar i halsen men tränade inte så hårt som jag brukade. Förutom när jag och Ludwig hade tävling haha! Man tackar inte nej till en tävling :D Älskar att tävla, spelar ingen roll vad det är för typ av tävling, lika kul ändå. Kan vara matätartävling, dricka vatten tävling(inte att rekomendera, mådde så sjukt dåligt efter några liter vatten, haha), situps tävling osv. Ni fattar.

Inte många dagar kvar till GBG nu, gjorde en lista innan till vad pappa ska tänka på eftersom att han ska passa hästarna medans mamma och jag gottar oss. Fick understryka att han ENDAST skulle ta av det yttersta täcket när de kommer in, annars hade pappa tagit av alla täckena utan att tänka sig för och låtit lucky och de andra sova nakna. Hur hemskt hade inte det varit? Aaagghhh lucky hade frusit ihjäl stackarn. All mat måste läggas i hinkar och påsar för annars ger pappa Phiis flera kilo kraftfoder och 7-8kg hösilage per måltid. Inget jag vill vara med om, inte så kul att komma hem till tre hästar som gått upp 15kg när jag varit borta 2dagar haha.

Har fortfarande lite beslutsångest över vad jag ska köpa i GBG. Är så himla sugen på en Antarés hjälm men vi får se. Kavaj är ju något jag ABSOLUT INTE behöver, men en sån sak som alltid är lika roligt att köpa. Tänk att komma hem med en helt ny outfit? :D 

Där har vi hjälmen i alla fall. Tycker den är skitsnygg, frågan är om jag passar i den haha. Och neej jag tänker inte försöka photoshoppa igen haha.


Love Linn

Snabbt inlägg

Ska käka nu lite snabbt innan jag sticker och tränar på gymmet. Lucky tappade en sko innan när jag red, tur olle kommer på torsdag.

Tipsar om en låt så länge. Sjukt bra låt :D



Love Linn

En ny häst till?

Har tittat på livesändningarna från tyskland flera timmar idag, riktigt nördigt. Hittade två hästar jag blev kär i med. Och det är inga billiga hästar vill jag lova haha.

Lorena 111(e.larenco-romeo) var den ena, riden av Christian Ahlmann(försökte hitta en video men det var svårt)
Lorena blev tvåa idag dagens final, Ludger vann med den andra hästen som jag vill ha. Bra val va? 1:an och 2:an.



Carmelita hette Ludgers häst, skimmel e. cento - pilot. Född 2002



Hittade en liten video från ett annat tillfälle.


Love Linn


Härlig dag

Än så länge har dagen varit super. Hade en låååång härlig tur med Lucky, det snöade inte och var sol ute. Phiis och Fellow var superduktiga med lastningen och om 20min ska jag iväg på Taco-night. Wihiio. Har varit färdigfixad i en timme nu, gäller att vara i god tid haha.

Ha en trevlig kväll, love Linn

Musiktips!

Här kommer ett litet musiktips till er som missat Ron Pope totalt. Stackars er då säger jag bara, för er som gillar smöriga kärlekssånger kommer detta vara en fullträff.



Nu ska jag duscha sen sova(kanske kolla OS). Tränade på gymmet innan idag och det var nice. Lite kort träning men pappa ville handla under tiden som jag tränade så det blev en och en halv timme eller ngt. Inte överdrivet effektiv. Imorgon är jag bortbjuden på Taco och det är jag väldigt glad för, hoppas bara att det inte är snöstorm så jag inte kommer iväg. 

Jag och mina ömma triceps ska hoppa in i duschen nu. Love Linn 

-i want you to know, but it doesnt matter...



 

Häcklöpning

Här har ni ett exempel hur det kan se ut under OS i fortsättningen. Häcklöpning i träskor, snöar gör det med. Syns va?


NYA VINTER OS-GRENAR

Nu har jag och min bror kommit på nya OS-grenar.
Vilka tycker ni låter bäst?

-Fotboll på IS, barfota.
-Snowracerslalom iförd burka med stafettpinne.
-Hinderbana i uppförsbacke iförd blåställ.
-Häcklöpning i träskor i slask.
-Curling med julost och disktrasa.
-Laserdome fast på skidor och utomhus.
-Snögubbebyggning på tid, resultatet poängsätts.


Söta videos

Nawwww är dom inte söta mina små pållar? :D Lucky ser verkligen misstänksam ut när jag närmar mig honom haha. En liten linsus är han allt.


Försökte filma samtidigt som jag lastade fellow, haha ser inte så mycket, men detta var första försöket och han gick in direkt. Duktig kille.



Phiis var också grymt duktig med lastning idag, stod i släpet flera minuter och gick lugnt och fint ut. Jag tror att det här med lastträning har varit jättebra för honom. Han kommer stå som en klippa där inne sen.

Ikväll skulle jag tränat, men träningen är inställd pga snö. HATA?! JA!! Istället ska min underbara vän Nicole komma hit och vi ska ha det mysigt med film och snack. Nu ska jag ut och rida Lucky innan det börjar snöa.

Just de, hovslagaren kom inte idag (också pga snö) så Phiis och Fellow får vänta med nya skor och sulor en hel vecka, riktigt bull. Vill komma igång och rida på dem. Fellow kanske ändå får åka en tur till ridhuset bara för att träna sen ridas lite lätt. 

Love Linn 

Gym på g

Om en halvtimme eller ngt ska jag ner till gymmet och träna, det ska bli najs. Idag slipper jag träna ensam med. Wihio. Ska käka fisk idag, tredje gången på en vecka, är jag glad? Nej, fisk är onödigt haha.

Lasttränade Phiis imorse och han tar sig varje dag, så duktig han blivit. Står kvar och väntar och går in så fint, lilla bebishästen. Imorgon kommer hovslagaren och Phiis och Fellow ska få nya skor och snösulor. Skönt så slipper man vara orolig att de ska ramla när man är ute och rider. Olle kommer vid 1 så det är en ganska dum tid. Mitt på dagen liksom :b

Ikväll ska jag(även om jag är trött) titta på OS, det är vinter-OS vart fjärde år så det kan man väl ta att vara lite trött.

Får ju hoppas att träningen för Jögge inte blir inställd imorgon.

Love Linn

Olympiska spelen

God morgon! Satt uppe alldeles för länge och titta på OS igår, närmare till halv 1. Det var riktigt segt att gå upp idag och snart ska jag ut och rida Lucky, det har äntligen slutat snöa. OS igår var både bra och dåligt. Hade velat se mer av de norska men eftersom att det är SVT visar de nästan bara de svenska deltagarna. Sverige fick i alla fall ett till OS guld av Björn Ferry, riktigt bra. Norrmännen var inte ens med och slogs om medaljerna i herrarnas jaktstart. Mysko, sen åkte en norsk tjej bort i snowboard, i finalen. Hoppas på fler norska framgångar idag! Grattis till Sverige som nu har 2 guld :)

Ha en super dag, love Linn


Duktigt

Fellow och Phiis var såååå duktiga med lastningen. Phiis gick upp direkt och stod kvar och väntade nästan en halv minut. Fellow gick upp direkt så behövde inte träna något mer, precis så som det ska vara. Känner mig ganska lyckad idag och jag vet att Gunilla(fellows ägare) kommer bli jätteglad.

Nu ska jag laga någon lunch och bara ta det lugnt, ska rida ut på lucky sen om det inte snöar. Undra på om jag ska laga pannkakor? :D

Love Linn

SNÖ!!!

Nu snöar det igen. Jag tror snart att jag gräver ner mig :( Skulle rida Lucky nu på morgonen men dt är omöjligt när det snöar, han drar bara ner huvudet då. Det skitkonstigt för så fort det snöar ute blir han "irriterad" i ögonen. Väldigt märkligt. Ska nog lastträna bebisarna lite nu på morgonen istället. Hårdträning, yes!

Tränade igår, det gick bra, rygg, biceps och underarmar, persade med 80kg i marklyft med. Ludwig var där och jag höll på att skratta ihjäl mig varje gång han sa något, en så rolig kille! :D

Träning för mig ikväll igen, men då är jag själv där nere. Ganska tråkigt, men funkar.

Ha en toppen dag alla, love Linn

Alexander Zetterman...

Alexander Zettermans fystränare Kenth Ohlsson(tränare till Johan Wissman med) är min gamla mentor. Även haft honom i idrottsteori och idrott och hälsa A. Där fick ni veta det :)



Love Lin

Lastning

Lastade fellow lite imorse och det gick suuuper. Så himla skönt. Ska nog lasta honom imorgon med för att hålla igång det lite. Till helgen ska Phiis lastas lite mer. Red Phiis innan men det är nästan omöjligt att rida utan snösulor. :S På torsdag ska både han och Fellow få det. Fram till dess får de väl ta det lite lugnare i denna kramsnön. Öö hatar verkligen snön mer än någonsin nu.

Ska rida Lucky sen, skönt att han har sina sulor i alla fall. Ska bli kul att träna på torsdag med.

Kom på att det blir lite svårt att kunna åka till ridhuset i veckan med Fellow så han får nog åka dit i helgen, ska hör med Gunilla om vi ska ses där och hon tar med Telli eller Hero. Det var så längesedan jag red de två pluttarna nu. På fredag är det bara en vecka kvar tills jag och mamma åker i götet. Eurohorse+horseshow+hotel=nice.

Nu ska jag ut och mocka innan det blir alldeles för sent, snöar gör det som vanligt med. Inte kul att rida lucky i snöväder för då går han som en damsugare haha.

Ska försöka ta lite nya bilder en dag. ooooold.


Love Linn

Lucky

Hittade en till liten video, enjoy.



Klockan blev plötsligt mycket, gym imorgon!! Ska bli skoj :)
Sov gott allihopa, love Linn

Uppmuntring

lite kul på alla stjärtans(hjärtans) dag.

hur söt är inte denna? :D



Love Linn

Äntligeeeeen!

Lastningen med Fellow & Phiis gick mycket bra. Fellow var superduktig i slutet och gick in och ut 6ggr utan tvekan. Riktigt härligt, går det lika bra imorgon ska han få åka till ridhuset i veckan. Wiiehooo. Phiis var också duktig, han går in och så, men tycker det är läskigt att stå kvar transporten. Nog för att han är så stor, skulle helt enkelt haft en lastbil. Hmm, vi får väl se, om vi har råd någon gång blir det lätt en b-kortsbil eller en c-korstbil. Det har jag och mamma kommit överrens om.

Har ni några lastningsproblem med era hästar? Vad i så fall?


Precis käkat middag, fisk. Inte någon favorit, men det var lax så det gick ner. Pappa hade massor av grönsaker som tillbehör och det är riktigt najs, dock sitter jag här som en uppblåst säl nu. -.-

Funderar på om jag ska ut och springa en runda eller om jag ska torska(passande efter fiskmiddag, eller kanske ska säga "laxa" haha) och låta bli. Var ändå ute igår 50min och sprang i skitsnön. Oooh vad jag svor, helt sjukt. Jag fick nog ur mig ett års förbrukning av svordomar på 50min. Jag kommer hamna i helvetet, förlåt.

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag, min har varit som en vanlig dag. Härligt.

Love Linn


Alla hjärtans dag?

Ja tydligen var det alla <3's dag idag, orka. Nu när man är singel har man ingen koll på sånt(men kommer inte ihåg om jag och Victor gjorde något speciellt förra året heller). Ganska överskattat om jag får säga det själv. Den 14 Februari får alla singlar att känna sig meningslösa, alltså är det en meningslös dag. Så är det bara.

Dagen kommer att vara precis som en "vanlig" dag för min del, orkar inte käka choklad och titta på kärleksfilmer bara för att man ska. Har varit ute och ridit en mysig barbackarunda med min underbara älskling Lucky, fixade klart i stallet, nu kl 1 kommer det hoppning på tv. Efter det blir det lastträning med småpojkarna i stallet. Det kommer nog att bli intressant. Fellow har inte åkt transport på lääänge, inte sedan i september tror jag?! Skandal haha.

Nu ska jag göra en macka sen titta på världscupen, hoppas bästa Marcus vinner igen :)



Love Linn

Haha, nu kommer ni skratta

Fy för vad roligt och likt de "riktiga" hollywoodfruarna, :D



 

Love Linn


Möss i skorna?

Började med att jag skulle åka iväg och träna i torsdags, som ni vet. Plockade fram mina skor som stod på golvet i pannrummet och stoppade ner foten. Men usch vad var det som var i mina skor? Jo en jäkla massa fågelmat och nötter?! Hää tänkte jag och gick till pappa direkt och konfronterade honom. Jag berättade för honom att han kunde lägga sina dåliga skämt på en annan som tycker att det var kul med fågelmat i skorna. Pappa nekade såklart, men vem skulle inte det? Aja jag tömde i alla fall skorna och åkte iväg till träning. Sen idag när jag skulle ut och rida hittade jag en jäkla massa nötter, igen! Fast i andra skon. Gick till pappa igen och berättade en sista gång att hans skämt var tråkiga och att jag inte vill ha några fler nötter i mina skor. Pappa nekade återigen och påpekade att det kanske var Niklas(min bror) som hade gjort det, eller att det kanske var en mus som hade någon slags matgömma i skorna? Jag uteslöt Niklas direkt eftersom att han helt enkelt inte skulle göra något sådant och bestämde mig för att titta i de andra skorna som stod brevid mina skor på golvet. Och mycket riktigt, nästan alla skor var fyllda med nötter. Hur märkligt är inte det?

Kan inte annat än tycka att det är lite gulligt och samtidigt känner jag mig taskig som hela tiden slängt matbesparingarna som mössen haft i mina skor. Men men ska i fortsättningen sätta upp mina skor på hyllan, för att sätta ut en musfälla har jag inte hjärta till, haha djurvän som man är. 

I fortsättningen säger jag nejtack till illegala matbesparingar i mina skor!



Love Linn

Musiktips!

Jaha då var jag igång och tipsar om musik igen. Något ni uppskattar? Tycker jag tipsar om lite blandat så något borde väl passa var och en?

Dagens underbara artist är John Mayer. Han har en fanstisk känsla och en helt underbar röst, jag drunknar när jag hör honom sjunga. Verkligen värd att lyssna på, ni kommer inte ångra en sekund. En av hans bästa låtar är "Who says". Lägger upp den här så ni kan höra den. Själva låten kommer igång efter 30sek eller ngt så ha tålamod ;)

Han är ju läcker också så man njuter extra haha.


Skulle tipsa om en annan låt med, men den finns bara på P3, så blir lite svårt att visa er då.
Love Linn

Ej visad förut

Hittade någon ovisad video på kameran innan. Hoppträning för bästa Elina förra året, i november tror jag.

Love Linn


Trevligt

Haha det var ju trevligt att så många var med på att köpa Cardentohästen. Tror tyvärr att vi behöver vara fler för att det ska gå ihop haha. Och vem ska rida den? Jag gör det helst själv, om det vill jag att Marcus Ehning ska rida den haha.

Johans deal om att jag skulle köpa Totilas till honom om han köpte denna till mig funkar nog inte så bra. Tror Totilas kostar liiiiite mer!

Just nu är jag skittrött, gick en promenad med Lucky imorse, cirka en halvtimme- 40min. Det blåste kallt, men var riktigt fint ute när solen tittade fram. Vid 11 när hästarna hade kommit ut mockade jag och fixade i stallet. Runt 12tiden fick jag tjuss av pappa ner till gymmet, tränade ben och axlar i nästan exakt 1,5timme. Det var krävande så det är antagligen därför jag är så trött nu. Skönt i alla fall att hästarna är inne nu och allt är fixat. Ska bara ta det lugnt ikväll, orkar inget annat. Imorgon tror jag att det blir en runda till skäralid. Ska nog göra nybakade bullar och ha med varm choklad. :) Låter mysigt va? 

Love Linn



 

Cardento del Plata

Hittade denna fina hästen till salu på youtube. Står inget pris eller så och det kan man väl förstå? Blev helt förälskad när jag såg den. Hade varit pricken över "i"et om den hade behållt den färgen med, men oftast är det ju inte så.

Någon som vill gå ihop och köpa den här skönheten? Pengadoneringar mottages gärna. Haha!



Love Linn

Jörgenträning

Träningen ikväll var superbra, hade lite smidighetsövningar och Jörgen fokuserade mycket på att man ska svänga hästen för yttersidan så den använder sitt yttre bakben in under sig. Lucky var duktig med taggad, han är alltid så duktig och hjälper till så bra han kan. Mamma är inte världens bästa filmare, men någon filmsnutt blev det. Blev någon film med mig och lucky som en liten svart prick i andra ändan av ridhuset och en annan film på ridhusets underlag. Men men glad att mamma var med ändå. :)

Själva träningen var inte så krävande konditionsmässigt och Lucky blev knappt varm(jo det blev han men inte svettig och flåsig). Han var mer extas över att få hoppa lite, högsta språnget idag var på 90cm och det var en perfekt träning för att vara den första träningen i år. Ska bli kul att hoppa nästa gång. :)


Riktigt dålig kvalité på videorna.




Godnatt, love Linn. P.s jag hittade en fin Cardentohäst tillsalu. Mums, natti.

En timme senare

Precis käkat pannkakor, mums. Var ute och borstade Lucky innan och då kommer mamma och säger att träningen är flyttad en timme fram. Riktigt drygt, men mest drygt för de som tränar åtta i vanliga fall. Lucky står i alla fall fin och ren ute i boxen och bara väntar. Han ser supertaggad ut och snygg. Speciellt snygg eftersom att han har ett grönmetallicfärgat Bucastäcke med matchande Bucasgrimma. Gör sig riktitgt bra på en så mörk häst som honom. Dock ska Lucky ha lädergrimma när han åker transport.


Precis ett sånt här täcke är det han har. Googlade fram bilden.

Har nästan bara Bucastäcken och Horseware till mina hästar, det är de allra bästa täckena även om de är dyra håller de mycket längre och har bättre passform.

Love Linn

Trött...

Är så sjukt trött just nu, ska nog lägga mig och sova en timme innan träningen med Lucky ikväll. Fattar inte hur jag kan vara så trött?

Sen det här med gröten... Det gick inte så bra, fick en riktigt dålig start på morgonen och min mage blev skitsur bara för att den inte fick sin vanliga mat. Hade verkligen smärtor i magen av att jag skippade gröten imorse. Kom in från stallet efter att ha ridit och släppt ut hästarna vid 12, lagade min gröt och åt den. Och bara så där försvann smärtorna och jag blev genast mycket gladare. Tror inte jag ska skippa den i fortsättningen, mitt dåliga humör går bara ut över alla andra isf, haha. 

Som jag skrev innan trodde jag att Lucky skulle bli galen om jag inte red honom först. Rätt hade jag med, han är verkligen ett miffo ibland, haha. Rullade sig, gnagde på boxen, drog tänderna på gallret, sparkade i väggen och gjorde utfall mot närmsta granne. Det funkar inte riktigt att rida Fellow eller Phiis först som ni ser. 

Nu ska jag ladda min kamera sen sova en timme. Sköt om er.

Love Linn

Hoppträning!

Yes! Det ser ut som att det ska bli träning för Jörgen idag i alla fall, det ska bli hur kul som helst att få hoppa Lucky igen. :D Ska rida Fellow & Phiis nu på morgonen sen är hoppträningen 18.50. Känner på mig att Lucky kommer bli skitsur nu när jag inte ska rida honom först. Han kommer antagligen stå ocg skrapa med frambenen och gnaga på allt som går i boxen.

Idag har jag ändrat min kost lite grand, det känns jättesvårt men jag tror helt enkelt att jag äter för mycket. :/ Jag ät ju varken chips eller godis, men ändå får jag inte den kroppen jag vill ha. Riktigt frustrerande. Brukar ju äta gröt till frukost, men ska byta ut det till en torr macka i stället. För är ju alltid så att god mat inte är nyttigt. Oftast. Jag saknar gröten redan, får se hur länge det håller sig. Ska försöka undvika att käka all slags pasta,potatis,ris vid middagar nu, förutom om jag ska springa en läng runda. Då blir kolhydraterna energikällan.

Aja nu ska jag ut ocg pyssla och rida lite.

Take care, love Linn


Onsdag?

Är det verkligen onsdag idag? Jag har verkligen ingen koll nu för tiden, men jag tror att det är det. Om det blir av ska det vara träning imorgon. Inte hört ngt om att den skulle vara iställd ännu.

Just nu är jag ruskigt trött, väldigt märkligt med tanke på att jag gick och la mig redan vid 10 igår. Var trött efter träningen och somnade direkt. Gick upp vid halv 9 så har sovit länge i natt. Konstigt. Ska träna ikväll ändå, orkar inte med att ha dåligt samvete. Blir mage & traps idag. Har fortfarande sjukligt mycket träningsvärk i ryggen, illa. Haha, men ändå nice!

Ridningen nu för tiden är nästan exakt likadan varje dag, ganska tråkigt. Men finns inte så mycket man kan göra när det är hårt och halt ute. Fryser om fötterna, och alla andra kroppsdelar, gör jag också. Ska verkligen njuta av våren om den kommer någon gång.

Pappa har i alla fall lagat en middag idag som ser god ut, kul med lite varation några gånger. Menmen nu ska jag hänga tvätt sen käka för att senare orka träna.

My and my little babyhorse!


Love Linn

Skvaller om Okidoki, som nästan ingen vet.

Lider med Sabina som fick all sin utrustning stulen i natt. Fyfaan alltså. Jävla pack som bryter sig in hos någon och tar rubbet.

Själv har jag all min utrustning inne i huset, vågar inte ha det ute i stallet. Men det är ju helt sjukt att man inte ska kunna ha sin utrustning i stallet egentligen? Vad är det för värld vi lever i? Får bara hoppas på att ni får tillbaka så mycket som möjligt av försäkringsbolaget, men självklart finns det saker som man aldrig kommer kunna köpa sig tillbaka. Tex, segertäcken som Sabina hade massor av från ponnytiden. Sorgligt alltså...


Tänkte faktiskt skvallra lite också, något som jag tror att nästan ingen vet. Okidoki gick inte igenom veterinärbesiktningen men de köpte honom ändå. Tre försök gjorde dem. De ni, visste ni inte va?



Enjoy love Linn

 


Snösulor blev det

Var iväg och tränade igår på kvällen, två timmar gick hur snabbt som helst.

Lucky fick snösulor igår i alla fall. Bara han inte trampar av sig skorna nu haha, Lucky är ju lite av en mästare på det. Om några veckor är det Fellows och Phiis tur, lutar åt sulor på dem med. Trodde verkligen inte att snön skulle ligga kvar så länge här. Vi bor i skåne för fan. Menmen finns inget man kan göra åt det, bara att gilla läget. Blir väl säkert ingen hoppträning för Jörgen denna veckan heller, skulle tydligen snöa på onsdag/fredag. Wihiooo, inte.
Tack så mycket för alla fina kommentarer som jag fått på bilderna på mig och Lill-Phiisen. Ni är för söta.

Alla snackar om besöksrekord, jovisst jag hade också det, men faktiskt så tror jag inte att alla hade det. För bloggen har ju strulat lite sista tiden och är det inte lite konstigt om alla får besöksrekord samtidigt? Menmen kul om det är så att fler börjat läsa min blogg, även om jag inte tror det haha.

Phiis har fina stora näsborrar och jag ett stort leende.


Love Linn

God morgon!

Lovely day, elle ja kanske inte. Tråkigt väder ute och 7minusgrader. Menmen kan inte hindra mig för att vara glad ändå. Glömde säga att jag var ute och sprang en timme och sju minuter igår, riktigt halt var det ute och jag kunde inte använda mitt löpsteg ordentligt. Vilket resulterade till en spänd löpstil och blåsor under fötterna. Men lika glad är jag för det haha.

Ska ut och rida på Fellow och Lucky nu, sen kl 1 kommer Olle, hovis. Snösulor eller inte? Det är frågan.

Fullfart lilla Phiis!


Love Linn


Fotografering av mig och Phiis

Precis fått bilderna på mig och Phiis, helt sjukt fina! Blev så glad när jag såg resultatet!!







Nu är ni säkert avudsjuka på min finfina häst. Blir så stolt när jag ser hur fin han blivit, vår egna uppfödning.
Ännu en gång, tusen tack till Öyvind som fottade så bra. Lägger inte in alla bilder, fler kommer en annan dag. Godnatt! Sov gott för det ska jag :)

Love Linn


Shiet vad kallt!

Kom in från stallet för en liten stund sedan. Var ute med Phiis i nästan två timmar för att knäppa lite bilder, det var kul. Men ska bli ännu roligare när jag får se bilderna som Öyvind har tagit. Tråkigt nog var det inte sol ute, men får hoppas de blev bra bilder ändå. Phiis var duktig och såg glad ut nästan hela tiden, precis som jag. Sunshine! :D Det var i alla fall ruskigt kallt ute, och nu sitter jag bara och fryser. Ska bli gott med lite mat sen.

Skulle ha ridit Lucky, men mina fötter sa Nej, de har ingen lust att dö. Konstigt nog haha.
Fick bli en bild på den perfekta mannen ;) Vin Diesel!



Love Linn


Bio

Vaknade lite över åtta och gick ner och käkade frukost, gröt, ägg och macka. Mums. Gick ut i stallet och red Lucky och Fellow, båda var superfina!! Mockade gick in duschade, sen kom Martina hit och vi körde till Ängelholm och tittade på bio. Det blev "It's complicated" en skitrolig och bra film. Innan vi kollade bio gick vi en tur i äholm och käkade på en pizzeria. Jag åt en grekisk sallad(med sjukt mycket ost :O) och Martina en pizza. Smakade även Martinas pizza, den var god. Mätta blav vi i alla fall haha. Har varit riktigt onyttig idag och det känns inte allt för bra :b

Aja, imorgon ska en vän till mig fotografera mig och Phiis. Jag ska rida ner och möta honom vid Spången så blir det väl förhoppningsvis lite bra bilder på mig och vilddjuret. Kan ju hoppas att Phiis håller in sin tjocka mage på några av bilderna med haha, stackaren.

Nu ska jag borsta tänderna och ta bort mitt smink sen sova. Sköönt!
Go'natt love Linn


Utrustning

Nu har jag äntligen fottat och putsat mina saker. Här kommer några bilder, kan ju meddela att det tog ganska lång tid att lägga in alla bilder haha. Fottade även lite annat än sadeln.

Här är nyckel till all välvårdad utrustning.


Luckys tävlingsträns, Dyon Working Collection






Fellows tävlingsträns, Dyon Difference





Phiis vardagsträns(ska köpa ett tävlingsträns efter hand)



Cwd förbygel, har dock tagit av martingalen.





Cwdsadel half deep 17" med Cwdstigläder och Sprengerstigbyglar








Love Linn

Ridning nu

Ridning nu på morgonen, såg ut som det blev träning ändå ikväll. Yes! Det tackar jag för, vet dock inte när ännu men Öyvind hör väl av sig så småning om. Precis käkat gröt, med "riktig" mjölk, muuums. Blev riktigt mätt och kan nästan inte röra mig nu haha. Men nu ska jag kila vi hörs lite senare, ska fotta sadeln bland annat då.

Puss och kram, love Linn

Önskemål

yes fått ett önskemål om att jag skulle visa lite bilder på min cwdsadel. Det kommer imorgon! :) Har tränat nu på eftermiddagen/kvällen, gick bra med det var lite tråkigt att träna själv. Provade även på lite brottning efteråt, hahaha ja vad ska man säga? Jag är ganska trög och fattar efter cirka 10 försök haha, plus att mattan är så hård, den är verkligen inte så gosig som den ser ut. Men kul var det i alla fall, ska nog prova fler gånger bara för skojs skull. Någon OS stjärna skulle jag inte kunna bli inom den grenen, det får andra människor sköta.

Vaccineringen av Fellow gick bra, och båda skötte sig under ridningen. Phiis och Luckys som rids imorgon. Får se om det blir någon träning för min del? Ser lite dystert ut med det nu och jag glömde prata med öyvind hur vi skulle göra :b

Nu fryser jag så ska hoppa in i duschen sen sova. Love Linn


Veterinären...

Veterinären kommer efter lunch någon och vaccinerar fellow.  Skönt så hinner jag rida i lugn och ro innan.

Gick upp som vanligt(nästan på autopilot) ner till köket, plockade fram mjölken för att göra min gröt som jag äter varje morgon. MEN!! Då har någon i familjen nästan använt all den "feta" mjölken så jag fick göra gröt på minimjölk, och det är verkligen inget att rekomendera :O Det var fruktansvärt äckligt och är det så allas mat smakar när de går på diet förstår jag varför de inte går ner i vikt. Iooouw, vidrigt. Ska man käka ngt ska man göra det ordentligt, och då är det gröt med 3procentig fetthalt och inte vattenmjölk med 0,1 procent fett. Kanske inte den bästa starten på morgonen men jag överlever, pappa ska i alla fall ner och hadla sen.

Ha det super idag, love Linn
Min söta lilla rara Lucky på bilden!
 

Lycklig igen!

Nu är jag på bra humör igen, har varit nere och tränat och haft det riktigt roligt med Øyvind och Ludwig. Skrattat nästan konstant men det är ju bara härligt. Imorgon ska jag träna själv, men på fredag blir det nog ett dagpass med Øyvind, tur att Johan kommer tillbaka på måndag från Norge för då har både Øyvind och Ludwig åkt hem. Mycket roligare att träna ihop med någon :)

Tränade i alla fall triceps, bröst och slutligen underarmar idag. Har inte tränat enbart underarmar på hur länge som helst och det kändes kan jag lova haha. Är stel som en pinne nu och kan knappt skriva på tagentbordet. Naaajs. Tränade även lite på min läxa "att komma enda ner i djupa knäböj". Gick bra, men ben är för tråkigt haha, ska köra hårt med dem på fredag.

Red Phiis i hagen innan, det var sjukt mycket snö och han fick jobba på ordentligt! Helt löddrig blev han mellan bakbenen och flåsade som jag vet inte vad. Imorgon kommer veterinären och ska vaccinera Fellow, så ska rida honom på morgonen, rider Lucky då med. Ska snart hoppa ner i sängen och sova, jag är sliten, men ska duscha först. Ha en fortsatt trevlig kväll.



God natt, love Linn

Ben Maher

Njut av denna underbara häst. Wonderboy III med Ben Maher på ryggen.


När då?

Helt seriöst, när ska det sluta snöa? Kul att gå upp halv 8 idag och ställa sig och skotta för att man ens ska kunna komma in i hagarna med hästarna. Det är inte det minsta kul. Jag hoppas innerligt att det slutar snöa vilken sekund som helst, för jag måste kunna komma iväg till träning. Läste på Trolleholms hemsida att tränigen för jörgen är inställd på torsdag, tror inte jag har skrivit det förut? Just nu är jag skittrött, var bara tvungen att kolla på paradise hotel igår för att se vem/vilka som vann. Jackie och Patrik är sköna, men tycker att Kristoffer och Erika skulle vunnit. Har i alla fall käkar frukost, gröt så klart. Mycket gott! 

Får se om jag kan rida idag, blääääää på vädret!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tror ni fattar vad jag menar) 

Have a great day in this crappy weather. Love Linn
En sån här dag som denna kan man unna sig att googla bilder på Vin Diesel. NICE!

Ångesten smyger sig fram

Har riktigt mycket ångest nu, kom inte iväg till träning pga vädret. Det snöar, blåser och är skithalt ute. Snart gräver jag ner mig, Kan inte göra ngn aktivitet ute och har ingen motionscykel(än). Fuck life. Istället för att träna fick jag sysselsätta mig med att baka en kaka till mammas jobb. Alla vill väl smaka av min goda specialare, chokladkaka med citron. yummi, men jag ska nog inte äta den själv eftersom att jag inte har tränat idag. Ska börja kolla runt på blocket och liknande efter en motionscykel.

Red Fellow och Lucky innan idag, både var jätteduktiga och tuffade på bra. Tyvärr hade de hunnit ploga emellan ritterna så när jag red Fellow var det nästan ingen snö där jag red på Lucky så fick rida en annan runda. Var ute 55min på Lucky och 50min på Fellow.

En låt som får mig på lite bättre humör just nu är Taio Cruz - I can be. En låt från 2007, men fortfarande bra.


It's time to be bigger, bigger, stronger, stronger, harder, harder... Love Linn

Uppe i tid för en gångs skull

Äntligen kom jag upp i tid. Precis käkat frukost och ska ut och rida, både Phiis och Lucky var superduktiga igår. Ser ut som det blåser mycket ute så får se om jag klarar av det haha. Aja har inte tid att sitta här och skriva nu.

Vi snakkes, ha en go dag allesammens. Klem fra Linn

Nice nice nice!

Haft en riktigt skön träning nere på gymmet, blev ett rejält ryggpass i början med 7övningar, och det var inga mesövningar. Avslutade med 3 magövningar som jag gjorde med två andra norrmän på gymmet. Vi peppade varandra och kämpade på riktigt bra. Tävlingsmänniska som man är så kunde jag inte låta bli att tävla lite när vi gjorde övningarna. Den ena killen gjorde 13st reps på en övning och då var jag såklart tvungen att göra mer, med marginal också, så gjorde 20st. De kallar mig numera Hardcore, haha! Har gärna ett sånt smeknamn hahaha!

Aja börjar bli invalid nu i alla fall, skönt. Kommer vakna med en stel rygg imorgon och jag kommer njuta. Imorgon kväll blir det biceps och bröst tror jag. Måste köra på ordentligt med bröst i alla fall. Förra veckan blev dem lite bortprioriterade. Väntar med ett benpass tills jag varit på hoppträning med Lucky så jag kan röra mig ordentligt haha.

Förresten!! Vad har ni för bakbenskydd på era unghästar nu när det är nya regler?  
Tråkigt att man blir tvungen att köpa ett helt nytt sett bara för att det är nya regler, och man vill ju att allt ska matcha med.....

Vad jag har förstått är skydden på bilden godkända samt young jump(såklart) och några andra från börjes.


Love Linn

Ingen motivation

Frukosten är uppäten och jag ska ut och rida, har mycket energi idag så det ska bli najs att komma ut några rundor. Har ingen motivation till att sitta här inne och knappa nu så ha en underbar dag folket.

Love Linn


RSS 2.0