Åh underbara Petter och Madrid!

Nu är jag lite vemodigt på väg hem igen efter ett par härliga dagar hos Petter i Madrid. Vi har ätit ute mycket, myst, shoppat, fikat och promenerat. Till skillnad från förra Madrid-vistelsen kände jag mig inte redo att åka hem. Ett par dagar till där hade inte skadat. Med tårarna i ögonen vinkade vi av varandra på flygplatsen och jag for hem tidigare idag. Nu har jag väl en timme kvar på tåget innan jag är hemma i Halmstad igen. 

Det som drar mest hemåt är min älskade Fendi som ändå verkar ha haft det bra trots sin uttråkning. Imorgon ska vi skritta ut en sväng och stimulera hans hjärna. 

Här kommer lite bilder

God efterrätt från igår


Min Middagsdejt ❤️


Lika glad och söt som alltid. 

Trötta efter shopping. Linnea, Nanna och Petter


Pinglor! 

Innan middag


Härliga drinkar i cocktailbaren

Svårt att se men en gammal opera med fyra våningar. Olika restauranger och barer 


Entrén till operan 

Cocktailbaren


God ceasarsallad till lunch 

Såklart flög mitt hjärta mig säkert ner till Madrid. 


Hej svejs! 

Återbesök fendi.

I onsdags var det dags för återbesök. Fendi är fortfarande halt på sitt framben men han har ändå svarat bra på behandlingen. Han är behandlad igen och förhoppningsvis är han bra igen nästa gång Katja kollar honom. Denna gången gjorde vi vid hans tänder och till min förvåning var han ganska bra i munnen. Små hakar i överkäken bara. Han fick även kiropraktik och jag fick ett träningsprogram som jag utföra varje dag. Även lite liknande massagetips som Stefan tipsade oss om sist. 

Nu är jag på väg till Kastrup för att flyga till Petter i Madrid. Jag har längtat efter att komma iväg och det passar ganska bra nu när Fendi ändå vilar. När jag kommer tillbaka på tisdag ska vi börja promenera igen. 

Mathilda och Sofia tar väl hand om guld-fendi och jag känner mig inte alls orolig. 

För en gångs skull ska jag unna mig lite shopping till mig själv. Men såklart köpte jag något till fendi innan jag köpte något till mig själv. Ett par Bruno Delgrange skydd, fram och bak. Ett riktigt klipp för 280kr på tradera! Lite olja och de kommer bli hur bra som helst. 

Mina underbara häromdagen.  ❤️Nya skor

Godkväll bloggen! 

Idag var det först skolan en timme innan jag for till stallet och mötte upp Tommy(hovslagaren). Fendi skötte sig lika bra som vanligt och idag fick han sina efterlängtade sulor. Jag har under en tid känt att fendi haltat till över lite större stenar så ett par sulor fram kändes lämpligt. Idag fick jag skritta honom uppsuttet för första gången sedan behandlingen och jag tycker mig redan känna skillnad. Om det är sulorna eller behandlingen vet jag inte ännu. Fortfarande lite osäker på mina egna känslor ang fendi, eftersom jag inte ens känt att han varit halt. 

Idag skrittade vi lite drygt 20min och imorgon blir det en halvtimme. Jag kommer börja jogga honom i ridhuset när det är dags. 

Fendis supersulor med extra dämpning Hektisk helg

Helgen började tidigt denna vecka, redan i tisdags. Så jag och Petter tog en dag på stan i fredags, åt lunch på olearys med bowling och var på kräftskiva hos Sofia på kvällen. Igår fick jag tjuss till flyinge och jag visade elitföl hela dagen med ett härligt gäng. I 5timmar sprang vi och visade 35 föl. Jag kan meddela att träniningvärken infunnit sig. Vilket inte är konstigt. Ångrar lite att jag inte hade stegräknare igår. Idag har vi tagit det mest lugnt, började dagen med utsläpp i stallet och sen kom mamma och pappa hit på en trevlig lunch. Vi blev bjudna på frallor och andra godheter. Väldigt mysigt! Efter lunchen körde vi och hälsa på fendi och efter det körde jag Petter till tåget. Nu sitter jag ensam hemma igen, känner mig trött trots att jag somnade två timmar efter att jag lämnat Petter. 

Imorgon kommer hovslagaren. Och imorgon får jag skritta uppsuttet på Fendi, tror att han kommer uppskatta det. Annars har det inte hänt så mycket mer :) 

Vi från igår! 

Såhär snygg var fendi framför kameran idag... Haha Mycket kärlek idag

Idag mös jag länge med Fendi och jag hade köpt med svenska goda äpplen som han fick smaska i sig. Han fick även testa nektarin som han tyckte var sött och gott, en liten banan och lite torkat bröd slank ner också. Fendi låg ner i hagen idag och rullade sig en snabbis innan jag plockade in honom. Han kändes nöjd och kärleksfull. Vi utväxlade några hälsningsfraser också efter att jag varit ute och promenerat med stallkompisen Nykle. Jag blir allltid lika varm i hjärtat när fendi hälsar på mig med en lätt gnäggning. 

Som om inflammationen i frambenet inte vore nog har han haft problem med svår mugg sedan februari. I juni var det så illa att jag åkte in med honom till klinik och fick hjälp med att raka bort håret och fick bort alla skorpor. Efter besöket gick han många många veckor med bandage dygnet runt som skulle bytas ut var tredje dag. Även om besöket på klinik inte kostade skjortan har det blivit mycket följdkostnader för bomull, gasbindor osv. Nu är muggen nästan borta men jag tvättar fortfarande benen med hibiskrubb och pillar bort de skorpor som är kvar. Han blir mer och mer medgörlig, gör nog inte så ont längre. 

Jag såg så fram emot att komma igång och så kom inflammationen istället. Många frågor dyker upp i huvudet såsom: "när började han få ont?", "varför har jag inte märkt något?", "hade han ont redan i maj när vi sist tävlade?", "hade jag kunnat göra något annorlunda?" Osv osv... 

Min älskade Fendi, du måste bli bra snart ❤️ vet inte vad jag skulle gjort utan dig i mitt liv. Veterinären på besök.

Jaha då väntar ett par dagar vila för fendi. Katja var här och vi longerade och såg ingen hälta på böjt spår i varken skritt, trav eller galopp. Möjligtvis att det skulle kunna vara något i hans högra bak eftersom han vinklade ut knäet en aning. Böjde högt och lågt bak men såg ingen hälta. Gick fram och böjde där, utan någon som helst misstanke eftersom han såg bra ut innan. Men till Katjas förvåning var han mycket halt på vänster fram, både högt och lågt. Han lurade till och med veterinären med sitt starka psyke.

Så nu är han behandlad i vänster framknä och kota. Nu väntar ett par dagar vila, skritt för hand och sedan blir det återbesök den 23/9. Tänderna blev inte kollade idag, tiden fanns inte till. Hans markanta hälta kändes mer prioriterad. Tänderna får sig en omgång vid återbesöket. 

Tänk att fendi aldrig haft någonting hos mig på 5år. Han är en stark häst! 
Dags att bjuda på lite glädje

Nu tänkte jag bjuda på lite härliga bilder från när vi var och tränade terräng för första gången för ett par veckor sedan. Vi har turen att ha en väldigt duktig fättävlansryttare i vårt stall så både jag och Mathilda blev inspirerade av att testa på lite terräng med våra kusar. Fendi har spring och terräng i blodet men det fanns inga garantier att han skulle sköta sig bra där ute. Men vet ni vad? Fendi var en superdupermegastjärna och gjorde vart enda hinder med bravur! Han tvekade lite på vattenhindret men efter att ha backat ner hoppade han med glädje ner i vattnet, flera gånger. 
 
Petter, aka världens bästa pojkvän, var med och dokumenterade allt och därför tänkte jag dela med mig av många härliga bilder från en fin sommarkväll med mina underbara vänner från stallet. 
 
Han, mitt allt.
 
Uppvärming 
 
Glad häst
 
Tjoho, hoppning
Frambenen är alltid på rätt ställe
 
 
En liten grav kan kännas stort, då måste man ta i! 
 
Ser härligt ut va?
 
 
Mathilda och jag med våra superhästar
 
Jag, Mathilda och Sofia, supertrion! Bästa stallkompisarna man kan ha. Hehe ja, Fendi är lite större än era hästar.
 
Vackraste varelsen i mina ögon detta <3
 
 
Även Viggi gick ner i vattnet.
 
"Vatten är lite läskigt, men jag gör det väl!" - Fendi
 
Lycka
 
Flyger
 
Värsta dressyrtraven
 
SuperBelle!
 
Viggson!
 
Hoppas ni gillade bilderna och att ni ser vilken glädje denna kväll innebar. 
 
 

Superfendi!

Fendi är så duktig, igår gick han återigen som en ledhäst i skogen när jag red och hade en handhäst med mig. Inga problem alls och jag tror faktiskt att han bara uppskattade att ha med sig en till kompis ut i skogen. 

Börjar skolan kl 10 så jag ska alldeles strax gå upp och koka kaffe och käka lite. Ska rida till styringes ridhus ikväll med Mathilda. Ett superfint ridhus 10min bort med fiber. 

Fendi för två helger sedan ❤️RSS 2.0