Tidig morgon i stallet.

Då är allt klart i stallet, hästarna är ridna och det är mockat. Precis ätit två mackor till frukost och funderar på att äta något mer, aptiten är riktigt stor idag. Snart bär det av till röstånga för en jobbdag där, förhoppningsvis slutar jag senast 16 så jag hinner hem i god tid innan jag ska möta Gunilla och Hailey på kloster kl 18.
 
Fendi för lite mer än 2år sedan. Jag kommer ihåg känslan, jag och mamma bara, HAN HOPPAR JU SVINBRA!! Det hör till saken att vi försökte löshoppa Fendi hemma hos gunilla innan jag ens hade en tanke på att köpa honom, han gick inte ens att få fram i galopp och han kråkhoppade över haha. Det kan man inte tro. 

Jag borde få pris...

Jajemen, jag borde faktiskt få ett pris i bästa bloggningen ever. Levererat ett blogginlägg varje dag nu, inte illa för att se ut som en gorilla. 
 
Jobbade lite längre idag och slutade inte förän kl 17. Snabb inom affären och handla världens viktigaste grej, SALTGURKA. Tog in hästarna när jag kom hem och nu äter de lite hö innan vi ska rida, ska rida båda på banan idag, dressyrtrim it is. Sist jag red Lucky på banan hemma var han så otroligt fin, lever på hoppet att han ska vara lika fin idag. Ja just det, för er som missat, Lucky är inte till salu längre. Annonsen rycktes bort innan Skyrup. Woho, heja mig och dålig ekonomi haha. 
 
Imorgon är det Pay and Jump med Hailey, 70/80cm ska hon hoppa, spännande. 
 
Vi hörs kära bloggen. 
Ps. inte en enda som kommenterat Fendis rundor. Jag tyckte personligen att han var så jävla duktig som nollade 120cm men det tyckte visst inte ni. 
 
This is my lovely boyfriend från när vi var i Budapest. Japp vi satt på en trappa i 5dagar och kollade på kartan vart vi skulle gå. Vi sov även där. Bra va? Billigt.se
 
Hajdå

Snart dags för jobb

Har ridit båda i skogen som planerat och mockat, nu ska jag bara duscha innan det blir en heldag och helkväll i röstånga. Skönt man slipper laga mat idag också då haha. 
 
Både Fendi och Lucky var superfina, det känns som att både dem och jag kanske är i bra form. Men i hästvärlden kan det vända lika snabbt. Jag är redan taggad inför nästa tävling, hade gärna tävlat nu till helgen men får vänta 3veckor. Både Fendi och Lucky ska gå i Munka, Fendi får går avd A 105-110cm tror jag det var och Lucky ska gå 130cm som det ser ut nu. Om det var två helger efter det ska de gå på hemmatävlingen, Fendi 120cmx2 och 125cm för Lucky. Alltid bra att gå upp och ner i klasser har jag fått lära mig. Vissa saker sitter inpräntat i skallen sedan Ted Nätterqvist tiden. 
 
Dags att hoppa in i duschen, vill knappast komma för sent. 
 

Gottis till djuren

Precis kommit hem efter att ha jobbat och handlat, köpte med godsaker till hästarna som jag ska skämma bort dem med ikväll. Gått runt och varit lycklig hela dagen idag, tack vare mina älskade hästar. Båda vilar idag och det har de verkligen gjort sig förtjänta av. Imorgon rider vi ut en tur på morgonen innan jag jobbar heldag i röstånga, kommer komma hem ganska sent. Är jag i stallet kl sju och börjar rida hinner jag gott och väl innan jag börjar kl 11.
 
Annars händer det inte mycket mer idag, ska sova tidigt för då blir det inte lika jobbigt att stiga upp imorgon. 
 
Bjuder på några bilder från helgen! 
 
Konstigt att man smälter?
 
Alltid så duktig på att bli fotad. 
 
Luckys standard när det kommer till fotografering! Han kan minsann sina vinklar. 
 
Tvångspose. 
 
Pusshej
 

Min underbara Lucky

Herrejesus så fin Lucky var idag, det var debut i 135cm som stod på schemat och det kunde knappast gått bättre rasultatmässigt. Vi slog till med en 2.a plats, jag vet att det låter klysigt men idag ÄR det faktiskt största delen Luckys förtjänst. Satte honom verkligen i skiten en gång, skulle bara fortsatt framåt på hinder nr åtta(det gröna och vita hindret) men blev istället passiv och satt still, Lucky tog saken i egna händer och jag fattar inte hur han klarar det. Sjukt imponerad av häst, igen. Att få sitta på en så fin häst är rena drömmen, han gör det om och om igen, älskade häst. 
 
Annars då? Banan i 135an(bed. A:0) var ganska konstigt, var bara EN linje till skillnad från alla hundra linjer i 120cm klasserna igår. Väldigt många brytsvängar och det var svårt att få ett riktigt bra flyt, tyckte jag i alla fall. Jag red absolut inte mitt bästa idag men vi hade mariganalerna på vår sida och det bästa med mig och Lucky är att vi 98% av alla tillfällen kämpar ihop, de resterande 2% failar jag på. 
 
Jag är oerhört nöjd med vår debut, speciellt Luckys prestation, jag är inte helt nöjd med mig sjäv. Såklart är jag stolt och glad över en 2.a plats i 135cm, som till och med var vår debut, men jag stör så mycket på att jag satte honom i "knipa" en gång, allt annat var okej... Som vanligt ser det inte i närheten ut så hemskt som det kändes. Hade blivit hur bra som helst om jag bara hade fortsatt framåt, jag skyller på mina nerver denna gången, för jag var riktigt nervös innan. Glad att jag kunde hålla dem så mycket i styr ändå. 
 
Här kommer videon, be nice. 
 
hehe tror att mamma var lite nervös och fastnade på zoom-knappen i början. 
 
Godnatt gott folk. 
 

Världens bästa Fendi!

Gud så duktig Fendi har varit idag, stor guldstjärna till honom!
 
För första gången gick Fendi rakt in i 120cm och för första gången skulle han gå två 120cm på raken. Fendi var strålande idag trots att avstånden var konstiga och banan var full med linjer, svårt att komma ihåg allt. Fick gå banan två gånger i varje klass för att jag skulle komma ihåg antalet galoppsprång. För första gången fick Fendi hoppa trekombination på tävling också, måste verkligen försöka att få honom lite närmre in haha, hoppar så lååångt att han knappt får plats. Tur att han är så snabb i benen i alla fall.
 
Aja till resultatet! Felfri i första klassen och ett ner i andra, hur grymt är inte det? Rev trean i andra klassen, blev ett flackt språng och jag kunde samlat ihop honom mer. På väg till fyran i andra klassen red en tjej precis ut genom utgången och det blev lite skänkelvikning i galopp inne på banan, ett stort framsteg är att han faktiskt tog min skänkel och inte blev tvär. 
 
Han var väldigt fin att rida i första klassen, lyssnade bra och kämpade för 0.an. Superhästen! 
 
Här kommer filmerna om ni vill se. Tycker ni inte han börjar hoppa bättre med bak hela tiden? 
 
Han kändes lite tröttare i andra klassen, inte så konstigt. Därav de lite flackare sprången, annars nöjd med min fina älskling. Fick många fina ord idag på tävlingen!
 
 

Lite för lite sömn

Blev lite senare på jobb igår kväll än vad jag tänkt mig. Har precis varit ute och morgonfodrat, känner mig lite trött idag. Blir nog bättre när jag sitter i sadeln skulle jag tro, på Fendi kan man inte bara åka med, då sitter man själv i leran efter en kort stund.

Jag hoppas han är duktig idag, inte för stark, inte för spänd och inte för tittig, inte så mycket begärt va? Haha, det tycker nog Fendido. Ligger regn i luften och jag oroar mig lite över alla paraplyer, Fendi har paraply-fobi och står någon vid banan måste han ha ett avstånd på 50m. Så ja, hoppas på paraplyerna håller sig långt borta om det ska regna.

Dags att svira om till tävlingskläder och gå ut och borsta finisen. Puss på er!

Älskar er

Åh vad jag älskar mina pojkar, ni är livet!


Nu kommer videon!

Nu har jag äntligen fått tid att lägga ut videon här till er. Tog några dagar, jag ber om ursäkt för det. 
 
 
Annars då? Jo, igår eftermiddag efter att jag jobbat några timmar på röstånga så tog jag Hans bil till malmö och sov där till idag, mysigt att ses igen, gått alldels för många dagar sedan sist. Inte lätt att leva ett särbo-liv men förhoppningsvis klarar vi det, eller ja det måste vi, har fortfarande inte hittat något passande stall till mina hästar. Hör ni någon som har i malmötrakten så snälla hör av er. 
 
Idag när jag kom hem fick jag mocka snabbt som tusan och ta in hästarna, en timme senare var jag och mamma nere på klubben och hoppade Fendi. Han var så fjantig i början och stannade på ett 50cm högt plank och ett lika högt hinder med vatten under. Suck. Efter lite tjafs kom vi överens och han hoppade en lång bana på 120cm med alla möjliga sorters hinder. Jag blev riktigt nöjd med honom till slut, han hoppade bra och kämpade med mig och inte emot mig. Trots den dåliga starten känns han bra inför lördag, håll en tumme för oss vetja, och ja inte minst för mig och Lucky. 
 
Innan jag bjuder på några bilder på Fendi från idag vill jag bara tacka för era fina kommentarer senaste tiden, vissa svarar jag på men om ni inte skulle sett svaret eller inte fått något så vill jag bara säga att jag är oerhört tacksam för all positiv feedback. Har inte lika många läsare som förut men jag tror att ni 100st som följer den så fort det kommer ett inlägg är några jag känner till eller så har ni följt bloggen länge och gillar vad ni ser. Hur som helst, tack! 
 
 
 

 
Hur söt? åååh
 
 
 
 

Snabbt inlägg

Hej! Jag håller på att lägga in 130cm som vi blev placerad i, kommer kanske upp ikväll efter att jag kommit hem. 
 
Just nu är jag bara hemma och vänder i princip, ska rida Fendi en tur nu sen iväg igen. Red Lucky på banan imorse och han var en riktig dröm, så otroligt fin i dressyren!! Igår åkte Hailey hem och jag passade på att mocka ut hennes box innan jag for till jobb tidigare idag. 
 
Hailey har verkligen blivit fin sista tiden, rätt som det var så gick hon i form i alla gångarter. Gunilla hoppade upp och red henne lite igår innan hemfärd och det gick bra, kommer blir bra detta.
 
Kolla dessa underbara bilder ifrån tävlingen i helgen, tusen tack Amanda och Theodora!

Lyckad tävlingshelg

Jag är så glad, Lucky är superduperfin och hoppade helt strålande i helgen. Red en 130cm idag och en igår. Alla som ridit i Skyrup vet att det i stort sett alltid är maxat och ganska tekniskt. Som vanligt byggde Fredrik Malm och jag stortrivs på hans banor, banorna var stora men inte för lätta eller för svåra, man får bra flyt och de är rytmiska. 
 
Igår var det en A:O, jag satte upp ett bra grundtempo och höll det hela vägen, vände inte snävt alls men kom ändå på en 8.e plats. Lucky var lite småtittig men med lite ben gick det bra, han är så underbar. 8.e plats av ca 60starter är jag riktigt nöjd med, speciellt med tanke på startfältet. 
 
Idag var det A:O/A:O, var så taggad på att rida både grund och omhopp, riktigt rolig bana! På något vänster så förstod Lucky inte att vi skulle börja hoppa på 1an och han smet förbi, så himla dåligt av mig. Var bara att rida om och han klippte hela grundomgången perfekt, inte i en enda bom och flytet var så bra. Behöver jag säga att jag hatade mig själv för studen(ja, även nu). Så störigt, hade jag bara tagit en liten jävla förhållning och hållt om med benen så hade han fattat, vad gör jag istället, jo ingenting!! Aaah, sämst. Det gör jag inte om... Mamma slutade filma efter "stoppet" och började filma på nytt så ni kan få se rundan. 
 
Hoppar han inte helt fantastiskt?
 
Den andra rundan kommer upp en annan kväll, just nu är internet segare än segast.
 
Nästa tävling blir nästa helg, Fendi går 120/120 på lördag och Lucky går 135 på söndag(!!!!!!). Kommer skita på mig haha. 
 
Pusspåer!

Tävling imorgon

Imorgon bär det av till Skyrup och tävling, ska hoppa en 130cm och en på söndag också. Jag känner mig inte lugn på något vis, det pirrar i kroppen och jag är lite nervös. Har inte alls kunnat hoppa Lucky så mycket själv som jag velat sista tiden pga visningar. Jag hoppas jag kan ta mig samman och prestera max på min fina häst imorgon, fokus Linn! 
 
Lucky ska få skritta idag, Hailey och Fendi får gå på banan. Inte många dagar kvar med hackamore på Fendi nu, på måndag ska han longeras med bett och en gouge till att börja med, så han får känna hur det känns lite lätt. 
 
Precis kommit hem efter ett 9timmars jobb, hann att mocka innan jag började jobba halv 7imorse och det är jag väldigt glad för nu. Att mocka tar inte så lång tid men fy för vad drygt det är. 3boxar gick hur snabbt som helst, 15min och det var klart. Återstår att strö och byta vatten sen kan de komma in. 
 
Håll gärna en tumme för mig och Lucky i helgen. 
 
Sist vi var i Skyrup.
 
Hej då!

Tittat på stall

Idag var jag och mamma en tur i malmö och tittade på ett stall till mina pojkar, jag är jättenöjd med vad vi såg, vi ska tänka på det ett par dagar och bestämma oss sedan. Jag längtar otroligt mycket efter flytten till malmö, bli sambo på heltid i stället för halvtid med min älskade Hans. Nära till allt och förhoppningsvis tillbringa sommaren med min bästa vän Malin. Ser fram emot midsommarfirandet med mina två brudar, Camilla och Malin!

Fendi och Lucky fick nya skor idag, kommer sakna min hovslagare när jag flyttar till stan. Blir svårt att hitta en som är så bra som honom, lugn och punktlig. Även om djuren fick stå inne mycket idag(fick ta in dem halv 11 innan jag började jobba, sen kom de ut någon timme på kvällen vid 18) så tog Hailey det bra, hon gillar inte att stå inne med var ovanligt lugn idag, kanske för att hon fick jobba hårt igår haha. Eller för att de kom ut halv 6 imorse.

Dags för mig att sova, ska skjutsa mamma till tåget imorgon efter att jag släppt ut hästarna och fodrat i hagen.



See ya!

Längesedan nu igen.

Förlåt trogna bloggläsare för utbliven bloggning. Det har hänt massor som vanligt och jag har varken haft tid eller ork att blogga. 
 
Först åkte jag på en romantisk resa med min kära Hans till Budapest, helt ovetande var vi skulle stog vi vid incheckningen och fick reda på att vi skulle till Ungern. Woho! Hade en toppenvecka med svensk sommarvärme och sol alla dagar. Jag och Hans var två riktiga turister, kollade på allt och gick med kartan uppe hela tiden. Efter 5 dagar återkom vi till Malmö och jag sov andra natten i vår nya lägenhet, ja för att Hans har köpt sig en ny lägenhet på triangeln i Malmö, jag kommer flytta in sista juni är det tänkt, alltså snart. Finns en del saker som måste klaffa först men det är på god väg att bli så. Kommer tillbringa sommaren på Gunillas jobb, 5veckors sommarjobb, lyckligt lottad! 
 
Imorgon åker jag och mamma till Malmö och kollar ett stall som vi kanske ska hyra in oss i jag och mina två hästar(verkar jättebra så vi får se). Var och kollade ett stall förra veckan men det passade inte riktigt mig, tyvärr. 
 
Igår var en tjej och provade Lucky, en supersöt tjej från uppåt landet. Det gick bra så vi får se vad det utvecklas till. 
 
Precis kommit hem från 9timmars jobb i Ljhed, inte alls trött men det beror på att jag varit sjuk sedan jag kommit hem från Budapest och mest vilat mig i form. Jag har såklart ridit men inte kunnat jobba. Har fortfarande en äcklig hosta kvar men förhoppningsvis försvinner den också snart. 
 
Fendi gick en tävling i torsdags, hoppade 1m-110cm i munka på gräs. Det gick bra, Fendi var "spändi" i första klassen och kråkhoppade halva banan och jag fick skämmas(ser alltid ut som jag inte kan rida, vilket jag faktiskt kan lite grann), blev mycket bättre i slutet av banan. Väldigt nöjd med dagen ändå, han gjorde sina två första starter i avd A och kom till omhoppningen i bägge, med ett ner i varje. Duktigt va? Blev inte långt utanför placering i båda, helt klart godkänt för att vara första avd A. Nästa tävling blir Trolleholm om två veckor, längtar redan, men då blir det avd B igen. 
 
Just nu rider jag Fendi på hackamore eftersom att jag åkte till hästtandläkaren och blev några tusenlappar fattigare och Fendi blev två vargtänder fattigare. Även om det sved i plånkan är jag väldigt glad att det är gjort, ska bli spännande att se hur han är att rida med bett om en vecka. Han skulle gå med hack i 10dagar. Tackar Maxime i Saxtorp för ett gott utfört jobb. 
 
Lucky ska tävla på lördag och söndag, hoppar en 130cm var dag, håll tummarna för oss. Han är så otroligt fin just nu, kanske inte säljer honom ändå, lever på vatten och bröd istället tills jag dör. 
 
Halle-Ballen har skött sig bra, igår hoppade vi lite gymnastikhoppning och hon hoppade riktigt bra emellan åt, när Gunilla kommer hem åker vi på pay and jump igen. Bara att köra på! 
 
Efter denna långa text ska ni nu få se Fendis 110cm runda från i torsdags. Helt mitt fel att han rev i omhopp, red alldeles för hårt i svängen. Hur duktig är han inte på sista då? Total blackout hos piloten. Älskar denna killen!
 
Dags att mocka och rida alla kusar innan kvällen. Imorgon kommer hovslagaren och jag ska jobba i röstånga. Ridning mellan jobb och malmövisiten. 

RSS 2.0