Fin resa

I fredags kom jag hem från Öland, det var en en härlig och fin resa med roligt folk. Lite bilder kommer komma men inte nu. 

Åkte såklart direkt till Fendi när jag kom och skrittade ut en tur med Mathilda. Endast två dagar vila gjorde Fendi överpeppad på livet haha. Skönt att se honom glad i alla fall! 

"Hej, jag är redo för ridning nu" Ville inte åka

Idag skulle jag vara effektiv i stallet och skynda mig till skolan för plugg. Men jag kunde inte stressa och jobba effektivt för det var så mysigt där med min fina Fendi. Att säga att han är en kelig häst vore en lögn men han blir mer gosig för varje år som går. Även om han ibland tror att jag tycker det är mysigt när han gnider sina framtänder på min axel. Idag däremot var han så gosig och jag njöt av varje sekund. Vi kramades och jag strök hans lena päls. Att Fendi mår bra nu kan lätt utläsas av hans glans, färg och just att pälsen är sidenlen. 

Jag blev extra glad att Fendi var duktig och mysig just idag för imorgon åker jag till Öland med klassen och är bortrest till fredag. Jag kommer sakna min bättre hälft otroligt mycket och längtar redan tills vi ses igen. ❤️

När jag körde linas matkasse igår 


❤️❤️Stallet tidigt igår och sent idag

Oj, händer en del saker i livet just nu. Igår åkte jag tidigt till stallet och red och släppte ut hästarna vid 7. Fendi fick gå ut en sväng innan jag red, han blir så stressad över att vara sist kvar i stallet men tar man in honom själv är det inga problem. Pigg som en mört var han och jätteduktig! Jobbade mycket med att hitta rytmen och få med yttersidan på mindre volter. Något jag tycker vi hade lite problem med på tävlingen sist. Vi kämpade på bra och avslutade passet med att skritta ut en tur. Halv 11 pluggade jag med Nanna och Milos fram till 16.  Och sedan hängde jag bara hemma, möttes av en bukett rosor och ett gulligt kort från Mathilda. Att en bukett blommor kan göra en så glad?! Tack igen! 

På kvällen cyklade jag och Mathilda till Bonnie och gick en tur med henne. Sparkade boll utanför en skola och njöt av "sista" sköna sommarkvällen. Vi vet ju alla att den svenska sommaren är kort. Förhoppningvis har jag fel. 

Vaknade idag av att det luktade rök, haft problem med rökning i trapphuset men trodde att jag glömt något i köket igång. Det hade jag inte. Fick däremot svar på vem som rökt där senaste veckorna, en hemlös. Tänkt massor på denne hemlösa idag, det berör. Vill bara köpa nya kläder till honom och bjuda på en dusch och en bit mat. Hyresvärden svarade bara att "han är inte farlig". Nä, det förstår jag med men han kan ju inte sova i trapphuset? Kan de inte hjälpa honom innanför de svenska ramarna istället? Blir knappast bättre av att han sover där och röker som medför brandfara för ett helt hus. Många tankar som snurrar, jag tycker mest synd om honom. Hoppas livet löser sig för honom. 

Snart är tvättiden över här och jag ska gå till bibblan och plugga i 4timmar innan stallet och Fendi. Vet dock inte hur plugget ska gå idag? Hjärnan är som mos och jag ser konstant bakfull ut. Hoppas att jag inte ska bli sjuk. 

Fina buketten 

Ridit med dessa karledsskydd, Fendi lyfter lite mer på benen då. 


Min piggelin

Från ridturen i torsdags Filmen från helgen!

Här kommer vår runda från helgen, mamma var snäll och filmade men hon var nog lite nervös hehe. 
 
Nu inväntar jag Mathilda, hon bor här denna månaden och vi ska käka torsk i ugn med humemrsås och potatis till middag. Ja hästtjejer brukar äta middag sent, Antingen efter jobbet eller stallet. 
 
Hej svejs
 
 

Underbar tävlingsdag!

Vädret och sällskapet kunde inte vara bättre än vad det var igår. Mamma, pappa och Petter, mina viktigaste personer i livet. Och såklart min älskade Fendi! Känslan har stämt bra senaste tiden och det betalade av sig med en placering i 110cm. 7.a och vi är så nöjda, Fendi var avspänd och fin, lyssnade på mig och ville vara felfri. Jag tyckte jag red ganska fort utan några chansningar men mitt omdöme har visst blivit lite konstigt på ett år utan tävling. 

Hade funderingar om att starta 120cm också men valde att nöja mig med en klass. I helgen är det Halmstad som har tävling, underlaget har fått ett dåligt ryckte eftersom det är nytt, men jag ska inspektera det på fredag när de första klasserna går. Tar ingen risk med min Fendi. Är underlaget bra kan vi hoppa en 120 i helgen eftersom det är nära och bra! Vi får se hur läget utvecklas helt enkelt. 

Älskling och älskling 😘Hihi söta framben 
Det är något speciellt

Vad mycket de små sakerna i livet kan göra. Idag fick Fendi vila eftersom han kommer gå resten av veckan, då tog vi tillfället i akt att bara mysa så mycket vi kunde. Först fick han njuta av kraftfoder ute i solen utan täcke när jag mockade hagen, sedan fick han komma in och käka lite medan jag borstade honom med vår nya superborste som vi fått av Petter. Därefter tog vi på fingrimman och gick till vårt gräsställe! Jag satt och njöt i solen i grässluttningen samtidigt som jag beskådade en ännu nöjdare Fendi. En eftermiddag som denna är verkligen avkopplande, både för kropp och själ. 

Hur perfekt kan ett hästhuvud vara?! 😍Nackdel

Det är en viss frustration och nackdel att inte ha en tvättmaskin när man verkligen behöver tvätta. Jag behöver tvätta fendis tävlingsschabrak till lördag men såklart finns inte en enda ledig tid förrän lördag och då är det ju redan för sent... Ska försöka handtvätta men det kommer ju knappast bli lika bra. En egen tvättmaskin hade varit väldigt lämpligt just nu. 

Idag blir det vila för Fendi, jag tänkte att vi skulle promenera till vårt(hans) favoritgräsställe och beta där en stund. Är supertrött idag, varit i skolan 8-12, seminarium och projektarbete. Tentorna närmar sig alldeles för snabbt... 

Om två veckor åker vi på exkursion till Öland, det kommer bli roligt! 

Petter, första hästskötare på lördag 😉 Strålande och regnigt

Idag har vädret varit strålande i Halmstad! Men tyvärr började det regna när jag red uppe på travbanan men det gjorde inte så mycket för vi sken som solar både jag och Fendi! Kusken som sköter om banan tränade en travhäst under tiden vi red men det hindrade inte Fendi från att vara superfin. Igår red jag första passet sedan min minisemester i Uppsala och det var lite stelt och överladdat. Idag var han "som vanligt" igen, mjuk och lugn men fortfarande pigg. Stretchade både innan och efter. 

Idag blev det bestämt! Tävling på lördag i munka Ljungby 😃 😃 förstår ni att det var över ett år sedan vi tävlade senast? Ska bli otroligt roligt!!! 

Glada och flummiga i Uppsala RSS 2.0