Myran jobbar på

 
 
Idag var en bra dag. Jag har haft massor med energi i min kropp och gjort flera vettiga saker. Började dagen med att släppa ut hästarna halv 8. Mockade och gjorde allt klart till Fendi. Åkte hem och åt lite frukost, Soyghurt med diverse tillbehör, mumsigt. Kl 10 hade vi seminariet som jag pluggade till igår, det gick bra och vi fick igång en trevlig diskussion i vår grupp. Tog sedan bilen till Hööks. Behövde i första hand ett par nya tyglar, har behövt det i många månader och nu kändes det passande att köpa ett par som matchar nya tränset. Var visst i shoppingmode och slog till på ett par nya tävlingshandskar, smörjsaker och en ny supergosig "pyjamas" till Fendi. Kollade aldrig på täcket i affären men blev positivt övveraskad när jag kände hur kvalitén var när jag packade upp det. Jag förväntade mig god kvalitet men detta var ÄNNU bättre än bra.
 
Körde hem lite fattigare och åt en snabb lunch, tog en halvtimmes powernap, åkte till stallet vid 14 igen. Putsade mina läderprylar, även sånt jag inte använder till vardags. Kändes riktigt bra att lämna allt rent och snyggt. Det var inte speciellt smutsigt eftersom jag gillar att det är fräscht. Efter en lång stund putsande fick jag feeling och drog ut alla saker från mitt foderförråd på loftet. Sopade rent, ställde i ordning allt, drog in dynboxen Mathilda lämnade efter sig och packade den med alla möjliga sorters täcken. Skrev en inventeringslista över alla täcken, 26 st använder Fendi haha, delade sedan upp de täcken som inte fick plats i lådan i högar för sånt jag kan tvätta själv och sånt jag får lämna in. Tre tjocka täcken får jag lämna in, ett av dem ska jag försöka sälja när det är rent. Ett jättefint Bucas Celtic stable rug men det passar tyvärr inte Fendi. Han kan bara ha Horseware annars får han bogskav. 
 
 
 
Det passade bra att Fendi vilade idag, vädret var inte direkt ridvänligt, blåste något väldigt. Tog in redan vid 16 och gav extra mycket hö som han kunde mumsa på hela eftermiddagen. Såklart fick han prova nya pyjamsen när han kom in, väldigt fin men allt klär en skönhet sägs det?
 
 
Spenderade många timmar i stallet idag men det var skönt, att vara där utan att behöva passa några tider. Kom hem strax efter 8. Promenerade bort till affären för att köpa tvättmedel och fryspizza. Kom hem med en hel kasse mat men varken tvättmedel och pizza. Slängde ihop en god pasta med färska tomater, tomatkross, svarta bönor, parprikapesto, sambal, syltlök och havrefraiche istället. Förmodligen mer näringsrikt än en mozarellapizza. Kom nyss hem från andra besöket på COOP och denna gången kom jag ihåg tvättmedlet. Har ju tvättid imorgon 07. Måste hinna tvätta schabraken innan jag ska jobba med projektgruppen kl 11. Redovisning på tisdag och vi ligger ganska illa till tidsmässigt men vi får nog ihop något vettigt att presentera för intressenterna som ska komma och lyssna på våra idéer. 
 
Min nya favoritlåt just nu. Min låt till Fendi. "Jag ger dig allt jag har, du får det sista jag har kvar, vartenda andetag, vågar du så vågar jag..."
 
Nu ska jag gå och borsta tänderna och sova så jag kommer upp till tvättiden imorgon. Sovgott på er! 
 
 

Ridhuset och skola

Jag åkte som planerat till ridhuset imorse. Fendi var väldigt lugn och samlad, det var ett lojt pass till en början men när vi började galoppera över bommarna och hoppa något språng blev det fart på Fendi. God kontroll och han hoppade bra. Vi fick jobba lite extra med att landa i höger galopp på rakt spår men annars bra. 
 
Han känns vältrimmad inför helgen och det ska bli roligt att tävla trots att tävlingen startar 08 på lördag. Imorgon får Fendi vila, tänkte passa på att putsa allting så det är gjort. Glömt tvätta mina schabrak så fick akutboka en tvättid på fredag morgon. Därefter rider jag bara ett hyfsat lätt pass på fältet. Ska hålla träning för Cornelia på kvällen. Full fart som vanligt. 
 
Nu har jag suttit med några tråkiga frågor inför seminariumet som vi ska ha imorgon. Läste nästan alla 41 sidor som vi skulle. Glad att det var på svenska men jag undra hur de engelska studenterna ska ta sig igenom texten? 
 
Jag tänkte bjuda på en videon från ridhuset idag. Fendi är besatt av den blåa pallen, han letar upp den och leker med den. 
 

Munkagård

Idag var vi på studiebesök på Munkagårdsgymnasiet och skulle öva på att göra två inspektioner. Grisar och kor skulle inspekteras. Det var svårt eftersom vi bara haft en lektion om en kontroll men efter hela dagen kunde vi konstatera att korna hade det ganska bra (lagmässigt) och grisarna hade några brister. Blev många bilder med djuren också, som vanligt.

Åkte och köpte foder till Fendi efter att jag lämnat av några klasskompisar hemma. Därefter hämtade jag ut fendis nya träns och körde vidare till stallet. Där tvättade jag tränset ordentligt och oljade det. Som nytt blev det. Jag gillar när Fendis lädersaker är så rena det går. Skulle aldrig stryka på ett fettlager om det är fullt med skit kvar.

Idag red vi ut, Fendi fick nya skor i förmiddags och jag kunde rida långt på asfalt igen utan att skorna skulle trilla av. Vi var så glada men mest jag, för Fendi var världsklass igen. Marcus ehning smygrider väl om nätterna och trimmar till honom och sliter ut skorna.

Jag red även ponnyn i stallet ikväll. Gick också bra men han har en lång bit kvar till fendis klass men det har också tagit 6år haha. Imorgon blir det ridhuset en sväng. Lite bommar och något språng för att checka av inför helgens tre klasser. Jag hoppas jag är själv i ridhuset imorgon men det borde jag vara så tidigt.

Julia och grisen
Snyggingen i nya tränset
Tea tog oss till och från Munkagård
Hej från oss
Älskar grisar!

Dagarna har gått i ett

Jag är numera hemma från min lilla minisemester. Åkte direkt hem från flygplatsen i måndags med undantag för ett stopp på subway i stan för att inhalera en stor macka i bara farten. Somnade en timme på soffan hemma innan jag for till stallet och fixade åt Fendi och sa hej till honom. På en halvtimme var allt klart där och jag körde vidare till jobbet. Jag hade en kille som övade med mig och vi låg riktigt bra till enda tills trafikledaren ringer och säger att det går dåligt för två så vi måste hjälpa en av dem. Så vi körde från Harplinge till Våxtorp, för er som inte vet är det så sjukt långt ifrån varandra. Tog 35 min att ens möta upp henne... Jag var inte riktigt nöjd eftersom jag drog på mig en förkylning i Finland och under två flygningar kunde jag inte tryckutjämna så huvudet ville explodera. Explosionskänslan har stannat kvar i två dagar men just nu känns det bra. Vi, jag och killen som övade fick jobba över 40min och slutade 21:55. Var väl bra med lite extra pengar såhär i efterhand.
 
Somnade relativt snabbt när jag kom hem. Dagen efter var det skola 8-10. En ganska meningslös föreläsning med massor av siffror. Helt irrelavant för vår utbildning. Om jag vill veta hur många av sveriges befolkning som vill bo på landet istället för stan så googlar jag. Åkte hem efter föreläsningen och sov två timmar och lagade pasta innan jag åkte till stallet. Red Fendi tjugofem min på fotbollsplan, det var det min kropp orkade. Hjärnan skvalpade ikapp med fendis rörelser. Han var över förväntan efter fyra dagars vila. Inget trams alls, bara massor av energi. Idag däremot var han megamupp no.1. Fast inte hela tiden, bara i början 2min och 1min på mitten av passet. Helt klart godkänt, hade måste ha samlat på sig så mycket hyss under fyra dagar i hagen. Värmde upp på fotbollsplan och avslutade på ridbanan. RIktigt fin känsla emellanåt. Duktig Fendido! 
 
Imorgon har vi vår första lektion om Djurskyddskontroll. Detta kommer bli såååå mycket roligare än den andra kursen Sustainable rural environment. Sammanställde min introduktionsuppgift tidigare idag, allt är så mycket lättare när ämnet är intressant. 
 
Här är videon jag lovade för många dagar sedan. 
 
Jag kommer bjuda på många härliga bilder från Finland senare i veckan. 

Hästbajs är en trafikfara

Flera dagar har gått nu utan att jag uppdaterat. Vet inte ens vad jag skrev senast och orkar inte gå tillbaka för att läsa.

Klättrade med Fendi i tisdag, hade utsläpp av alla hästar och min kropp var i koma så egentligen orkade jag inte rida men samtidigt ville jag att Fendi skulle få jobba ordentligt. Filmade sista galoppen uppför backen på slingan och jag lägger upp den när jag har wi-fi.

Igår red jag ihop med mina kära klasskompisar Linnea och Nanna. Linnea på Roxy och Nanna på Diamanten. Perfekt att mina stallkompisar ville låna ut sina ponnysar så vi kunde rida till stranden ihop. Fendi var lika knepig som vanligt när jag rider med andra. Vägrar gå först. Han är så töntig, när vi rider själva är det aldrig några problem att ta sig fram. Vi fick skäll två gånger för att hästarna bajsar på vägen. Fick höra att i Onsala minsann där har man någon som cyklar eller kör efter folk som rider så bajsen plockas upp. Och att bajs innebär en trafikfara då folk kan väja för bajsen och köra på barn. Tycker nog att man inte ska inneha ett körkort om man inte kan köra ordentligt men det sa jag såklart inte. Blev ett bra vattenpass för Fendi ändå.

Idag joggade vi 4 varv på travbanan innan jag for hem för att packa inför min lilla resa till Finland och Malin! Det var jobbigt att säga hejdå till Fendi, som alltid. Önskar att han hade en mobil så vi kunde skypa.

Det blir nog ganska passande att Fendi får ett par lugna dagar nu. Han har gått ganska hårt senaste veckorna och återhämtning är viktigt som min kära mor brukar säga. Det gäller oss båda!

Han och jag 💙

Trött på min kropp

Jag är trött på min kropp just nu, den pallar inte trycket. Jag vill göra mycket men den orkar inte riktigt. Förra veckans dåliga matvanor har satt sina spår och jag måste verkligen skärpa mig. På torsdag åker jag bort över helgen och det ska bli skönt att få ett break från vardagen och förhoppningvis hinner kroppen återhämta sig lite. Det kommer bli ett par trevliga dagar. På torsdag sover jag i Uppsala hos Petter och jag får träffa Mathilda över en middag, precis vad jag behöver, lite bästistid. På fredag flyger jag vidare till min andra bästis Malin. Får träffa mina tre favoriter under samma period, hur härligt är inte det? Kommer såklart sakna Fendi men han är i bästa händer, Kristina tar hand om honom.

Jobbade imorse och nu sitter jag på föreläsning, inte bästa fokus hehe. Blir en snabbis hem och äta lunch sedan vidare till Fendi och en tur ut i naturen. Sedan snabbt hem för ombyte innan det är jobb 5 timmar igen. Kommer vara trött ikväll, igen. Stackars Petter som får bo med mig. Måste vara det tråkigaste sällskapet.

Såhär glada var vi efter första klassen i lördags
Ännu gladare efter andra klassen!
Fendi hatar applåder. Snurrar ett varv efter varje.
Ser faran komma haha

Tävling i Laholm

Åh vad duktig Fendi var igår (och jag med lite haha). Väldigt nöjd med Fendis tapperhet och krigarmetalitet men jag red för en gångs skull ganska bra. Gjorde ett märkbart misstag i andra klassen och det kostade oss ett nedslag. Kom alldeles för fort in i kombinationen i omhoppningen, skulle bara gjort en halvhalt och rätat upp mig men det gjorde jag inte så han hann inte upp med sina ben. Helt och hållet mitt fel. Trots detta nedslag kom vi tre i andra klassen då det var många rivningar och endast två dubbelnollor. Var tre sekunder snabbare än 1an och det kanske var en bevis på att det gick lite väl fort. Aja, lite ringrostig är man allt. Första klassen var bättre där var vi felfria och blev tvåa! 
 
Nedan ser ni båda rundorna. 
 
 
Lite trötta var vi allt i andra klassen men vi kämpade på. Nästa tävling blir 1-2/10. 110/120/115 tror jag det var. Det var grymt kul att vara tillbaka på banan och vi vann två säckar potatis haha. Ena säcken fick Sofia som tack för att hon hejade på oss hela dagen. 
 
Bilder får ni senare. Kan inte bjuda på allt på en gång!
 

Tävling imorgon!

Imorgon är det äntligen dags för tävling igen! Tyvärr har min uppladdning inte varit som den brukar. Har varken tvättat Fendi eller putsat mina saker pga andra aktiviteter hela dagen, men startar efter lunch imorgon så kommer hinna med allt i innan ändå. Rent och snyggt ska allt vara på tävling!

Fendi var en riktig räserräka idag efter hans vila igår. Skulle inte ridit så länge men red något extra varv på ängen för att lugna honom. Hann nästan till jobbet, blev fem min sen men det gjorde tydligen inget. De var bara tacksamma över att jag kunde komma in och hjälpa till. Blir extrajobb på måndag med, utöver linas matkasse.

Imorgon kommer Petter hem. Förhoppningvis hinner han till sista klassen imorgon.

Idag hämtade jag och Kristina mat till våra hästar. Nu är hösilagelagret påfyllt för många månader framöver.

Kristinas vrålåk som rymde många balar

Full fart

Dagen har gått i ett. Började med att lämna Tea på verkstad. Sista fixet för denna gången, ett nytt avgassystem och nya tändstift. Tea vrålade av lycka när jag vred om nyckeln. Ingen är gladare än jag att hon äntligen är fixad. Nu kan vi förhoppningvis köra många mil till innan det är något nytt att fixa. Hoppas på det i alla fall. När Tea fixades red jag först Fendi på slingan, det är varierande underlag där och stigen går upp och ner. Perfekt balansträning och styrka. Jag vet att han skulle vilat idag men eftersom jag fått ändrade planer ang morgondagen passade det bättre med vila imorgon.

Efter Fendi red jag en ponny i stallet som jag rider då och då. 11:40 hämtade jag bilen och körde mot stan och hemåt. 12:15 var jag hemma efter att ha handlat på väg hem och lämnat bilen på parkeringen på jobbet. Då hade jag 40 min på mig att käka lunch, koka kaffe, duscha, klä mig, sminka mig och packa ihop alla saker innan det var två timmars föreläsning. Efter föreläsningen sammanställde vi våra svar på frågorna från studiebesöket vi hade igår. 16:10 cyklade jag vidare till jobbet och där stannade jag två timmar. Hjälpte till med streckkodspost och sortering av post. Kl 19 låg jag som en klubbad säl i soffan. Tog mig bara ur soffan när jag skulle göra toast. Jag har ätit alldeles för mycket toast dessa dagar, måste skärpa mig och laga något vettigare snart. Men imorgon blir det inte. Går i skola 9-16 och 16:30 ska jag med en i stallet och kolla en häst till henne. Fendi får kärlek när vi kommit tillbaka. Hans dagliga omvårdnad är ett måste.

Nu ska jag sova. Måste vara pigg imorgon när vi ska börja med vårt engelska arbete. 😴


Jag undrar vem du är som smygrider min häst

Fendi var, precis som på travbanan förra veckan, helt sjukt fin! Vad händer? Jag kanske ska ringa någon worldcup-ryttare och fråga om det är någon av dem som smygrider honom på nätterna. Det känns i alla fall så, aldrig haft såhär fin känsla på honom tidigare. Red på fältet som planerat idag. Hur mjuk som helst i munnen och full kontroll hela tiden. Han gjorde precis vad jag bad honom om. Räckte med att tänka galoppombyten så gjorde han det, skänkelvikning och så gjorde han det. Ja ni fattar.

Jag är lite extra glad att han kändes så fin idag eftersom han igår morse han kolikkänningar. Som tur var upptäckte Kristina i stallet det tidigt och på ett par timmar hade det släppt med hjälp av veterinär över telefon. Tack gode Gud, jag tänker alltid det värsta när Fendi blir sjuk. Alldeles för rädd att förlora honom.

Igår körde jag och köpte loppfrön. Om det är sand i magen så åker den ut nu. Att köra en kur då och då är bara bra. Hade ändå tänkt göra det snart och med gårdagens händelse sker kuren bara lite tidigare.

Annars idag? Jo vi var iväg på studiebesök hela dagen med klassen. Väldigt roligt och härligt. Blev som vanligt förälskad i kalvarna. Åh, jag älskar djur!

Bjuder på lite bilder från dagen!

Fika
här vill jag bo älskling

Anmäld

Nu är jag och Fendi anmälda till tävling! Nästa lördag rider vi 110cm och 115cm i laholm! Åh vad kul det ska bli, vår första tävling sedan han blev frisk från sina magsår. Bästa mamma ställer upp som hästskötare. Får nog tänka över mitt upplägg för denna veckan.

Måndag: skritt 40min
Tisdag: fältet
Onsdag: vila
Torsdag: banan, något litet språng
Fredag: rida ut
Lördag: tävling
Söndag: rida ut

senaste tävlingen slutade med en placering i 110cm

Vattengympa

Fendi var modig och badade idag med. Lite rädd var han dock för de små vågor som uppstod vid strandkanten. Blev mycket skritt idag, en halvtimme dit, nästan bara skritt i vattnet och en halvtimme hem. Det var nog bra för honom att skritta mycket efter gårdagens hoppning.

Nu håller jag på att tvätta alla schabrak. Slötittar på Finnkampen samtidigt som jag planerar en powernap. Är dödstrött idag. Skönt att inte ha något annat planerat idag. Imorgon ska bilen återigen in på verkstaden och jag hänger i stallet under tiden så jag slipper åka buss. Skulle bara ta 1,5-2h att fixa bilen och det är ju ingen tid alls i stallet. Finns alltid något att fixa!

Njut av videon nedan! Klicka på länken under bilden :)

Fendi badar

Succé

Jag behövde inte vara orolig att komma hem "för tidigt" idag. Åkte till stallet halv 5 och kom hem 11. Det var ett härligt tidsfördriv minsann. Dagens tema för hoppningen var styrka och spänst. Under uppvärmningen fokuserande jag på att ha kontroll över en större galopp utan att han blir lång och springig. En bra känsla fick vi till och trots att han var väldig spooky i början fokuserande han på helt rätt saker när jag bad honom. Vi avslutade på 5,5an där han fick gå tillbaka till en mer samlad galopp och han fick spänna bågen igen för att hinna upp med sina ben. Fick till några riktigt bra språng. Ett par språng på 125cm blev det till sist och nu orkar han hoppa ordentligt när det blir lite högre. Till skillnad från för en månad sedan när han tydligt visade att han inte var stark nog.

Det går framåt alltså, vi är snart tillbaka på vår gamla höjd! För två år sedan kunde vi lätt trava in i 5,5an och avsluta på en bred oxer på 130-140cm. Med samma upplägg som nu kan vi nog vara där om en månad. Vi får väl se, man vet aldrig vad som händer. Längtar efter att tävla min lilla gosse!

Imorgon blir det vattengympa igen. På måndag blir det endast en skrittur så han för chans att återhämta sig. 💙

Mockade hagen idag och drog bort allt onödigt ogräs jag kunde hitta.
Dagens bana. Fyrkanten var till uppvärmningen. Perfekt för en större galopp och Fendi fick sträcka sig lite.
Fendi undrade vilken snyggingen var så han var tvungen att hälsa😉
Spolad och nöjd efteråt.
Blev en ganska fin bild på honom när jag släckte halva ridhuset
En välförtjänt tvångspuss 😘

Paj på som uppladdning

Åt pizzarester till frukost/lunch/middag halv 3 och fick feeling så jag slängde ihop en smulpaj med blåbär, rabarber, äpple och persika. Kändes som en bra uppladdning inför kvällens hoppning i ridhuset med Fendido. Jag känner mig ensam idag. Petter har åkt och jag saknar Mathilda ännu mer än tidigare. Därför kommer jag åka senare till stallet så jag kan vara där hela kvällen för att sedan sova när jag kommer hem. Blä, det här läsåret kommer bli ganska tråkigt och ensamt. Jag hoppas jag kan fylla dagarna med plugg, jobb och stall så de bara går. Vad hade jag gjort utan Fendi?! Han är alltid en räddare i nöden, han skulle bara förstå vilken viktig roll han har i mitt liv.


Tänkte inte

Tänkte inte alls blogga dessa få dagar Petter var hemma men Fendi var så otroligt fin idag och jag måste dokumentera det för att minnas. Planen var att köra till ridhuset och hoppa men tiden var knapp och jag orkar inte åka dit under tidspress. Lugn och ro ska det vara om man åker iväg. Bestämde mig istället för att rida upp till travbanan. Det var ett bra tag sedan vi red där. Holy molly vad fin Fendi var. Det märktes att jag fick igenom mycket under gårdagens pass på "tunga ridbanan". Mjuk som smör och tyglarna låg försiktigt i mina händer. Ingen tendens till att dra iväg eller smita från arbete. Nu ligger jag som en död fisk i sängen och ska sova. Jobbet 06 imorse tog de sista krafterna ifrån mig.


RSS 2.0