Så uttråkad

Idag har jag läst ett par timmar och varje gång konstaterar jag att det är tråkigt, rastlösheten bara växer inom mig. Unnade mig en paus och gick till 7eleven och köpte en månad spotify, det var jag värd. Funderar på att checka ut från plugget idag och lägga mig på soffan efter att jag diskat. 
 
Lucky fick nya skor idag och på måndag får Fendi nya. Längtar redan till nästa hoppträning, är så kul att hoppa. Ja någon dressyryttare blir jag inte. Fick trevligt sällskap av Hans igår på träningen och han åkte och jobbade idag och kommer hem lagom till nästa veckas träning. Att få tillbringa tiden med en person som bryr sig och anstränger sig och försöker vara engagerad betyder mycket, om inte allt. Jag är lyckligt lottad som har en så fin partner, bästa vän och sambo. 
 
Imorgon har vi statistik i skolan från 10-12 och direkt efter åker jag till stallet. Så fort jag är klar i stallt(utan att stressa) kör jag till Ljungbyhed, ska jobba en kväll på flyget med Josefine. Sover hos pappa på kvällen och ska mysa med Nelson hela lördagsmorgonen. Hund är något speciellt, precis som häst. Åker tillbaka till stallet direkt från Ljungbyhed på lördag efter lunch. Intag och ridning som ska göras.
 
Dags att ta tag i disken som stått sedan frukost. 
 
båda blundar haha
 
Två videor från 2011 på prinsarna. 
 
 
 

Filmer

Nu är jag vaken och filmerna kommer här. 
 
Tobbe ville att vi skulle hoppa bana igår, han ville inte börja med att ändra saker hos mig och Lucky, han ville bara se hur vi var, på vilken nivå, se eventuella svagheter osv. Han kände igen oss från tävling och hade till och med kollat videor på oss på youtube inför träningen, känns engagerat och bra. Han hade inte mycket att att klaga på och tyckte att hoppmässigt och ridmässigt var det mesta bra och han såg absolut inga problem. Jag berättade för honom att mitt mål är 140cm och han såg inte det som något hinder, lite småsaker som ska korrigeras. Få honom ännu lite mer vaken för skänkeln och att jag inte ska hjälpa honom för mycket, när vi hoppar 140 är det dags för honom att använda sig av sin kapacitet och ta i lite. För min del behöver jag träna på större oxrar ur sväng, bara fortsätta och inte sitta och ta i varken honom eller fendi de två sista galoppsprången innan hindret. Att "checka av" är ett invant mönster. 
 
Jag fick möjlighet att träna med Fendi nästa vecka, det blir spännande! 
 
 
 
Lite trött här.

Tobbe träning

Träningen ikväll vad väldigt rolig och givande, jag kommer bjuda på en längre utvärdering och video imorgon. Klockan är mycket och det är hög tid att sova, stallet ganska tidigt imorgon och plugg i skolan på eftermiddagen/kvällen. 

Bjöd världens bästa mamma på kebab i lördags efter tävlingen. 



Kram från mig. 

Tobbe träning

Tobbe träning ikväll halv 8 med Lucky, Hans ska följa med så jag kommer bjuda på film här på bloggen. Ska bli roligt att träna igen, det var längesedan sist. Sitter på bussen till skolan, går fram till 12, åker ut till stallet vid 4 kanske, ska rida fendi innan och göra allt annat. 

Bjuder på någon bild gör texten är inget att läsa. 




Tävling Sydslätten

Hej, idag var det tävling i Sydslätten med min fina underbara häst Fendi. 
 
Hoppade 110 och 115 och det gick suuuper. I 110cm blev vi 5.a av många starter och fick en väldigt fin matchande rosett till vår outfit! I andra klassen dvs 115cm hoppade han väldigt bra, red snävt som bara den och med lite tur låg de hindren kvar, TYVÄRR så satt jag alldeles för passiv mot näst sista hindret och Fendi förstod inte att vi skulle hoppa och smet förbi, såg en bra distans och bara åkte... Så irriterad på mig själv,typiskt när jag väl har tur och får till bra svängar. Ni kan se sjävla. 
 
 
 
Men visst har han blivit fin? Vilka fina språng han ligger inne med, både bak och fram är med!!! 
 
Puss och kram för en glad tjej! 

Träning nästa vecka

Idag åkte jag till Tobbe Grönberg och pratade med honom om träning. Om jag får plats i sista gruppen ska jag träna varannan vecka from. nästa vecka. Kul att testa något nytt. Hoppade Fendi hemma idag och han hoppade bra, hoppade en oxer på 130cm ett par gånger och han fick för en gångs skull anstränga sig pyttelite. Duktig var han!

Imorgon kan jag kanske rida Lucky igen, gick med honom idag igen(benet fortf. svullet efter skrapsåret).

Nu ska jag fortsätta kolla på Idol och för att sedan sova tidigt idag igen. Godnatt på er!

Hemma

Hemma från stallet nu och ska vila lite innan plugget sätter igång. Är vrålhungrig som vanligt efter en hel förmiddag i stallet utan mat. Stängslade lite i fendis hage så mina busar inte kan leka över staketet. Tråkig jag är va? Klart hästarna ska få leka och fastna... Nej inte hos mig, bralla kan de göra under ridning! 

Fendi var väldigt fin idag också, red ut med Humlan i stallet. Gick en promenad med lucky och hans svullna ben men han var i alla fall inte halt. Alltid något. 

Tror inte ni kommer höra mer av mig idag, pluggbubbla-deluxe. 

Bjuder på några bilder från tävlingen så länge! 








Fina hästar!

Lucky var en riktig stjärna igår på tävlingen, red 120-125 och han kändes otroligt fin trots att vi inte tävlat på väldigt länge. Även om banan var blöt i första klassen och var ganska "sugig" så hoppade han bra. Blev två trevliga rundor och vi kammade hem 2.a platsen i 120 och ett nedslag i 125 som jag får ta på mig själv. Riktigt nöjd och gud vad kul det var att tävla igen!!! Nästa helg är det Fendis tur, 110-115 i sydslätten!! Kommer bli kul! 
Här är rundorna i alla fall.


Red Fendi på banan idag efter ett par dagars vila och han var så fin, tränade på övergångar i balans och har börjat rida förvänd galopp. Jätteduktig pålle! 
Lucky fick vila efter igår och såklart hade han fått ett sår i hagen och var lite svullen(han blir alltid det av småsår), får se hur det ser ut imorgon och skritta ut på honom. Klappa mycket på guldgossen! 
Gick i skolan från 08.00-16.30 idag och var dödstrött på bussen till stallet men när jag var där ändrades allt, det är så skönt att bara vara där, andas häst och känns lugn i kroppen. Aja, åker dit tidigt imorgon och morgonfordrar, rider och mockar så det bara är till att plugga på eftermiddagen/kvällen för min del. Kul? Nej men nödvändigt. 
Ha det bra! Kramis bananis

Statistik

Vi har paus, sitter på en statistikförläsning och gillar läget, siffror är min grej, tror jag. Känns bra i alla fall. Hade Svensk Fastighetsförmedling på besök i förmiddags och det var riktigt roligt och lärorikt. 

Nu efter skolan ska jag skynda mig till bussen och åka direkt till stallet. Ännu en dag utan depåstopp hemma. Kvällen kommer bli lugn och skön tillsammans med Hans som äntligen kommit hem från Kiruna. 

Tävling på söndag och jag är så taggad, kommer bli otroligt roligt. Hoppas lucky också tycker det! 



Effektiv dag igår

Dagen igår vad effektiv, red båda och fixade allt i stallet på morgonen, vilade en timme och duschade innan jag for till skolan, satt på föreläsning i två timmar, pluggade två timmar efter skolan, åt, sprang två varv i pildammsparken och efter det blev det soffhäng framför idol och new girl. Riktigt nöjd!

Idag har jag varit i Lund en kortis, lagat mat och slappat. Ska snart bege mig till stallet men vet inte om jag ska plugga nu eller senare. Den ständiga frågan. Ingen skola idag men blir såklart inte fri från studierna för det.

Hej svejs vi hörs


Vrålhungrig igen

Aaah nu är jag sjukt hungrig igen, som tur är sitter jag på bussen hem och jag får ställa mig och laga det första jag gör. Innan jag avlider.

Hoppade fendi idag och det gick bra, underbara killen! Lucky fick trimma på fyra småhinder på volt, jobbigt tyckte han.

Ska även läsa lite ikväll och slappa framför tvn. Har morgonfodringen imorgon också(självvalt) och imorgon rider jag båda innan jag börjar i och med att jag börjar plugget vid 13.

Dags att trycka på knappen och kliva av bussen.


Helgen försvann

Oj vad helgen har gått fort, trots att jag för tillfället lever själv i lyan när Hans är på fjälltur i Kiruna. Egentligen har jag inte gjort så mycket men timmarna har gått ändå. Avslutade i alla fall kvällen med att äta gott, skratta och se två filmer hos Jessica och Niklas. Hur mys som helst!

Imorgon ska jag morgonfodra och mocka innan jag far till skolan som börjar 10.15. På eftermiddagen åker jag dit och rider.

Dags att sova, kommer nog vara död imorgon annars. Natti natti


På väg hem

Är på väg hem från stallet nu, bara mockat och släppt ut alla hästar men blir skönt att bara åka dit och rida i eftermiddag. Senare ikväll, kl 7 bestämt är det sittning på Mosaik här i stan,kommer säkert bli trevligt!

Red till stranden med Fendi igår och självklart var han en värre badkruka än Lucky haha, why god? WHY?!

Snart rullar bussen in i stan och jag ska knata hemåt och fixa mig innan skolan börjar, börjar kl 10.15 och förhoppningsvis slipper jag stressa sönder mig som jag fick göra i onsdags.


Tidig morgon

Sitter redan på bussen till stallet, kommer rida Fendi, mocka och släppa ut de andra hästarna. Börjar skolan 10.15 så jag får hålla ett högt tempo. Har inte riktigt vaknat ännu och jag och Hans satt uppe ganska sent och tittade på min inlämningsuppgift. Inte lätt att ha en pojkvän som är ordentligt, hänger sig upp på minsta lilla haha.

Jaha vad ska jag göra med Fendi idag? Kanske hoppa studs eller rida ut? Nä får faktiskt bli banan idag, ridit ut de senaste dagarna och bara flängt runt på stubben.

Vi hörs!


Redan ångest

Sitter i soffan och har redan ångest inför plugget... Har en examinationsuppgift till imorgon och jag är så osäker på om jag uppfattat frågorna rätt, skrivit tillräckligt bra saker eller om jag ens gjort något bra med uppgiften. Supernervös!

Snart kommer Hans hem i alla fall, ska bli skönt att få ligga i hans famn igen.

Idag red jag bara lucky, satt flera timmar med uppgiften och jag visste sedan innan att det skulle ta hela eftermiddagen och att jag vara skulle orka rida en häst. Imorgon får Lucky vila och jag ska rida fendi på banan innan skolan. Hursomhelst fick lucky hoppa studs och kombination idag, det gick bra men vi har bara plastbommar och lucky har ingen respekt och slog i många gånger. Haha så typiskt honom, hade det varit trä hade han brytt sig!

Nu lite välbehövlig tv innan Hans anländer!


Rekordsnabb!

3minuter snabbt sprunget hann jag med bussen till stallet! Skönt så slapp jag vänta 20min på nästa. Nu sitter jag väldigt varm och svettig på bussen och om 10min är jag på cykeln mot stallet, 3km förmodligen i motvind(brukar vara så). Rätt nöjd med att få så mycket träning, gå/springa från lägenheten till bussen/tåget, cykla 3km till stallet, rida två kameler, mocka hage och box, cykla till bussen och slutligen gå hem från bussen till lägenheten. Borde inte gå upp i vikt av detta upplägget i alla fall.

Varit min första dag i skolan idag och det var bra, första läxan ikväll, redan. Bara att bita ihop och köra hårt!

Red båda hästarna på stubben igår och vad roligt det var, fendis energi tog aldrig slut, hans fullblodsgener lyste igenom. Lucky däremot orkade inte lika mycket men det fixar vi nog på ett par veckor. Tävling på ribban om två veckor, kul!

Ska även kontakta Andreagården som ligger i närheten och höra om det finns plats på träningen för Tes Nätterqvist.

Dags att sluta blogga och hoppa av bussen.


Stallet tidigt

Ligger i soffan och väntar på gå till bussen. Ska rida och göra undan allt nu på morgonen, sen får jag ställa i ordning lite mer i lägenheten. Kommer vara så skönt när allt är på plats och känslan av hemma uppstår. Idag ska jag klockan tiden i stallet och se hur mycket jag hinner när jag är där. Imorgon börjar skolan och vissa dagar börjar jag 10, då vore det skönt att göra undan stallet på morgonen.

Dags att åka iväg nu, bjuder på två bilder på hästarna från stallet.


RSS 2.0