Träningen igår

Åh Fendi var så himla duktig igår, känns som jag börjar hitta Fendis knappar isället för att försöka rida honom som jag rider Lucky. Vi(KG och jag) anpassade träningen till Fendi och han hoppade ungefär hälften utav vad de andra gjorde, något som märktes tydligt. När vi hoppade den avslutande banan kändes han fortfarande fylld med ork och lust och han gjorde det så bra så vi avslutade där. Jag kommer inte helt ner i sadeln på honom när han älgar i väg i galoppen men det känns ändå mycket bättre nu, när jag kommer ner ordentligt komemr det bli toppen! På diagonalen på sista videon får  vi kämpa med att få in 3-3galoppsprång(får kämpa för att få in rätt galoppsprång hela tiden haha) men vi klarade det och det känns som han förstår mer och mer att han inte bara kan springa iväg i samma stora galopp hela tiden.

Pratade med Fendi innan träningen och sa att jag inte ville ha något trams, rivningar eller stopp och det levde han nästan upp till. Blev lite bockning innan träning men det är glömt nu ;)

Red ut tillsammans med Kajsa och Ymkje idag på Lucky och det var hur trevligt som helst. Blev en bra travrunda på vägarna runt omkring här. När jag kom hem till stallet gjorde jag i ordning Fendi och tog en travrunda på honom med, skönt för honom att komma ut och skaka loss musklerna lite efter träningen igår. Fendi har så stor potential och han är extremt roligt och fin att rida nu för tiden, är så otroligt glad för båda mina hästar! Lucky och Fendi är de bästa hästarna jag vet, älskar er!







tjing tjong

Träning

Varit och tränat på gymmet, blev ett awesome pass på 2timmar och 20min. Varav 1timme kondition, är riktigt trött nu och ska tagga till med lite mat innan det är dags för KG träning med Fendido. Ska bli riktigt roligt att hoppträna och jag tror Fendi är super taggad.

Jaha detta som står ovan skulle kommit upp innan men som vanligt funkar inte appen... Ville bara säga att Fendi var såååå duktig ikväll och imorgon kommer det någon video. Fina stjärnan!

God natt på er så länge :)


Bra dag

Haft en ganska bra dag idag faktiskt, började med ridning och en ridtur ihop med Kajsa och Ymkje. Vid halv 2 kom hovslagaren och skodde om Lucky. Det gick bra förutom när lucky fick ryck en gång. Skönt att han är nyskodd nu innan tävlingen på lördag. Är för övrigt sjukt taggad inför lördag och jag tror inte jag är ensam om det, jag tror nämligen att min pålle är dubbelt så taggad och kommer vilja hoppa alla hinder samtidigt haha. Håll gärna en tumme för oss är ni gulliga.
Annars åkte jag och gymmade i eftermiddags, trotsade snön som föll och cyklade dit i en god takt. Ett riktigt kalas benpass/axelpass blev det med kondition efteråt. Tack till er som spelade Wordfued med mig när jag cyklade, minuterna gick så otroligt snabbt. Nytta med nöje är aldrig fel :)
Imorgon ska fendi träna för Kg och Lucky ska gå på banan här hemma på eftermiddagen.
Dags att sova nu, godnatt!

Söndag

Varit uppe i stallet nu på morgonen och borstat hästarna, tagit ut dem och mockat. Har funderat på om jag ska rida på banan idag, en ska gå på banan i alla fall. Ska prova en av luvorna som jag köpte igår. Det var mysigt att få gosa med hästarna igen efter att ha varit utan dem i en hel dag. Lucky verkade lite förbannad över att jag inte hade köpt något ätbart till honom haha. Aja, han blir säkert nöjd om han får ett äpple senare.





















Njut av lite fina bilder på fina älsklingar!! Som vanligt bästa Malin som fottat <3

Åh fina dag

Redan hemma från götet och vilken härlig dag det varit! Jag & Becci steg upp vid 6 och runt 7- kvart över 7 så åkte körde vi upp till göteborg. Fin musik och gott snack gjorde att bilturen gick otroligt fort och på ett nafs var vi framme och inne på mässan. Vi hade inte fått tag i några showbiljetter så mässan fick räcka. Efter att ha varit i globen i november och sett den fattiga mässan där blev jag överlycklig över göteborgs utbud, woohoo! Synd bara att jag inte hade  så mycket pengar. Tråkigt att mamma inte var med men vi samtalade flera gånger under dagen och gick igenom vad jag skulle köpa haha. Kom hem med ett OTROLIGT FINT RG-schabrak till pojkarna samt Magic Brush och två nya Eskadronluvor(2st för 180kr!!). Ser så fram emot att inviga det nya schabraket nästa helg i HBG. Blir så fnittrig och glad av lyckad shopping, man kan nu säga att min RG-oskuld är tagen och härmed har jag lagt ett till schabrak till samlingen. Man kan inte ha för många schabrak :)

Hade man haft en rejäl slant pengar med sig till mässan fanns det många fina klipp, om jag hade kunnat hade jag kommit hem med både animokavaj, senskydd och ett nytt träns.

Hade slagit till på den nya dyonnosgrimman med dubbel nosgrimma om spännena hade varit i mässing. Sååååå störigt att det inte ens kommer tillverkas med mässingsspännen, blir nästan förbannad över att jag måste köpa ett helt nytt dyonträns för 2500kr enbart för spännena. Speciellt när jag redan har ett väldigt fint ett.

Shoppingen var klar redan vid 14 och vi körde hemmåt till skåne igen, väl hemma åt vi icke LCHF i form av kinamat och sedan somnade vi en stund på soffan innan jag for hem till mig.

Nu känner jag mig äckligt förkyld och ska burra ner mig i soffan och se melodifestivalen med mamma och pappa.

Dålig bild med gud så fint Laggys och Fendis schabrak är i verkligheten.

Götebooooorg Horse show!!!

Wiihiiiooo, imorgon åker jag och min kära älskade vän Becci till GBG och ska gå på mässan hela dagen. Biljetter har vi inte fått tag i men shoppa ska vi. Underbara mamma har skickat med mig ett par fina slantar(eftersom att jag är så pank själv haha), så jag hoppas jag ramlar över ett par härliga fynd. Åker till Becci redan ikväll så ska vi ha myskväll och färga varandras hår. Dagen idag och dagen imorgon är icke-lchf haha, ibland måste man unna sig! Har i alla fall hunnit med gym idag, körde 1timme på bröst och triceps samt traps. Ett mycket effektivt pass och jag känner redan av trapsen, skönt!

Hästarna har fått vila idag för fy sjutton vad det har blåst här i Ljhed, ska tydligen blåsa imorgon med...

Har packat allting nu och ska bara käka sen invänta samtalet ifrån Becci sen kör jag. Förhoppningsvis hinner jag skypa lite snabbt med Hans innan jag kör.

Åh jag älskar Fendi här, han ser så maffig ut. Min lilla skinnyboy!


Ser fram emot att läsa alla inlägg efter GHS och se vad alla köpt för fina saker!!


video

Här kommer en liten videosnutt från hoppningen idag med Lucky, Lucky ska såklart bajsa till hinder nr 2 och kniper som fan och tar kombinationen nästan i trav haha, lite roligt att se att han ska försöka bajsa även om han egentligen inte kan. Eftersom Lucky är världens snällaste häst kan man bara spraka på och han gör så gott han kan.

Väldigt roligt att hoppa ihop med Mimi och Erika idag. Vem vet, kanske det blir ett tillfälligt hästbyte en dag? Hmmmmm. Cliffhanger.

Lucky kändes i alla fall fin idag, en aning överladdad vilket leder till att han bara byter galopp ibland haha, men i denna rudan som ni får se är det inte så farligt, bara när han ska bajsa. :p

Kom hem och gjorde iordning Fendi, som ni ser på bilderna i inlägget under red vi på banan och han fick hoppa ett par språng. Åh vad jag tror på Fendi, han kommer bli så otroligt rolig att rida omhoppning på i framtiden!! Om ca 1år får han faktiskt gå omhoppning och det ser jag fram emot(om jag nu väljer att rida omhopp på honom som 6åring, han kan ju fortf. gå unghäst om han vill. Kan gå avd.b hela livet om man skulle vilja det, fast de vill inte jag.

Usch mamma är sjuk och just nu börjar jag känna av mig hals, fan fan fan, proppar i mig c-vitaminer nu. Jag ska ju för bövelen åka till GBG med Becci på lördag :( Snälla låt mig vara frisk.

Bestämde mig efter att jag ridit Fendi idag att jag skulle spara mitt gympass till imorgon, nu var det i och för sig smart, men rastlös har jag känt mig. Hoppas jag bara inbillar mig och att jag inte alls håller på att bli sjuk. Kan skippa träningen imorgon till och med, bara jag är frisk på lördag.

Dags att krypa ner i sängen och sova. Kommentera nu gärna mina bilder och videon. Blir så glad av era fina kommentarer(även om jag inte svarar alla så är så evigt tacksam!!).

Bilder från idag

Om ni vill se bilder från idag så kommer det massor med bilder nu :)


























Nä nu måste jag dra för ska kolla om jag fick min magplatta hem från ridhuset! Nojjar som fan att jag skulle glömt den... Kommentera gärna bilderna, för de här underbara bilderna har malin tagit, du är bäst! I luv u!

Hej hopp gummisnopp, sa Linn

Malin här hej! Linn är duktig och diskar tallrikarna, efter att vi käkat en superstor portion av en supergod sallad, så då passar jag på att gästblogga lite här igen. Idag har Linn hoppat med Lucky i ridhuset, och de hade dessutom sällskap av fina Erika och hennes Mimi! Jag var med som fotograf och hinderhöjare. Sedan var det Fendis tur att skutta lite, men han fick "bara" gå på banan vid stallet. Duktiga pållar och duktiga ryttare!

Fler bilder dyker säkert upp senare, men här får ni några smakprov ur dagens skörd:







Sådärja! Tack för mig för denhär gången, nu ska jag ta bussen + tåget tillbaka till Malmö igen. / Malin

gammalt

Hittade en gammal video som var länkad i från bilddagboken. Detta är när jag tävlar Dumbo, ridit honom två gånger innan. Vilka jäkla ponnysvängar haha!

Stek

När en annan sliter på gymmet(dock frivilligt jag vet) så gottar sig en annan i alperna. Inte alls avudsjuk, inte alls.


Aja, efter min egna studie om cyklade hit och dit så mår jag inte illa efter dagens träning. Så jäkla skönt att köra till gym idag för det spöregnar så sjukt mycket ute. Blev ett bra magpass tillsammans med cykling i 45min och lite underarmar. Sparade trapsen till mitt allt-i-allo-pass på fredag.

TJING TJONG

Älskar denna hästen

Denna videon kom upp i sidan efter att jag kollat på videon från provridningen på mig och Laggy. Samma standard måste det betyda! ;)

Nä men denna hästen är så jäkla fin!

Nelson klippning

Nelson är iväg och klipper sig och om en liten stund ska jag köra och hämta honom. Det är en ny hundfrisör så det ska bli spännande att se hur det kommer se ut. Ska byta om innan jag kör så jag bara kan lämna av Nelson här hemma och sedan dra och träna.

Träningen igår gick okej, körde alla mina övningar och det kändes bra. Var lika trött och lika illamående efter den träningen som dagen innan. Har bara känt så när jag cyklat till gymmet, tränat styrka, cyklat 45min och sedan cyklat hem. Kommer alltid efter att jag käkat, säkert den där räliga shaken som gör't. Star Nutrition bananshake är ingen shake jag skulle rekommendera, usch och fy. Idag ska jag inte cykla till gymmet för att se om jag blir lika illamående denna dag.

Fendi och Lucky var väldigt fina båda två idag, kunde trava och galopperna ganska mycket ute på grusvägarna. Lucky känns studtals som en hingst, han är ju delvis lite hingstig och ibland kommer det fram i ridningen. Stor klapp till Fendi som återigen gjorde ett pass utan en enda brallning! Måste tillägga att han gick det rundan han minst gillar och skötte sig bra, kanon Fendido.

Imorgon blir det då hoppning i ridhuset med Erika och Mimi. Malin kommer hit innan lunch och hon ska följa med och fotta, wiiie!! Det kommer bli roligt och ikväll ska jag googla runt på lite olika övningar som vi kanske kan sätta upp imorgon, om jag inte måste sova pga mitt illamående haha. Så patetisk jag är, galet!

Från när jag provred Lucky hos Elina, andra gången kanske.


Hajj hajj

Hemma efter en promenad

Har precis varit ute och gått en timme med Nelson, blåste en del men det var skönt ändå. Ska sticka upp till stallet igen om 10min ca och rida. Vaknade upp till ny snö imorse och fick den där känslan jag-har-ingen-lust-att-gå-ut, men som tur är så har nästan all snö töat bort och jag kan trava lite på grusvägarna här omkring.

Ikväll ska jag cykla till gymmet men det blir nog inte förän vid 6-7tiden.

Aja, dags att gitta!


Tjohej

Usch

Usch och usch, idag har jag tränat för hårt så nu ligger jag här efter att ha ätit och shakat och mår så jäkla illa. Om jag bra kunde spy så hade jag gjort det för längesen. Tog kanske i lite för mycket idag, men något lär det ju ge i alla fall. Cyklade 20min till gym, körde ett benpass som sist(plus knäböj) fast tyngre idag såklart, axelpasset liknade också förra veckans men med viktökning såklart. Ben och axlar tog 1timme och 15min, efter att jag gjort det så cyklade jag 46minuter och såklart fick jag cykla hem efter det. 86minuter cykling och mer än en timme gym gjorde susen haha. Imorgon är det rygg och biceps, tvivlar på att jag kommer ta det lugnare... Vi får se, nu ska jag i alla fall försöka sova bort mitt illamående och fokusera på nästa pass.
Inventeringen idag gick bra och jag stötte på Erika och hennes mamma i ridhuset och nu är det bokat att vi ska hoppa tillsammans på torsdag, funny! Sov gott allesammans, natti!
Ps. Hans jag saknar dig! :(

Hoppvideos

Här kommer ett par filmer som jag lovade.












Såja! ;)

En travbom fram till ett litet räcke, 5,5m till en oxer. Lucky hoppar så otroligt försiktigt så jag funderade på om jag mätt rätt, fick verkligen rida på honom till oxer så han skulle räcka fram. Men sen när jag red Fendi kom han nästan lite nära hela tiden, en perfekt övning för både Lucky och Fendi, de fick träna på det som de behövde. Duktiga var de båda två!


uppladdning av videor pågår

håller på att lägga in videorna från gårdagens hoppning nu. Sitter precis och käkar frukost/lunch, gjorde ett experiment med LCHF pannkakor och de blev riktigt goda, mums! Efter lunchtid ska jag hjälpa Maud och inventera hinderna på klubben, när det är gjort kommer jag åka och ta in hästar sedan cykla till gym. Har längtat ihjäl mig efter gym i helgen. Det enda som är jobbigt denna veckan är att det är landslagsträningsläger för brottarna där nere, mycket folk då. Hoppas bara att jag kan pricka in mina träningstider rätt.

Aja, filmerna kommer snart!


Kanonhästar!!

Åååh både Laggy och Fendi hoppade kanon och jag kommer lägga upp videor imorgon :) Kollar Wallander med familjen nu och sedan blir det läggdags.

Ha en trevlig kväll så länge.


videor

kommer en video från igår på Fendido.
lade upp en till video men den gick inte att visa!? stog att jag tagit bort den vilket jag inte hade.



Får se om jag kan få lite filmer från idag också, sätter kanske upp en liten serie :)

tjohej

Hatar mammas dator!!!!!

Aaaah, suttit och skrivit hur mycket som helst här till er och så hänger sig mammas dator och raderar allt... Blir så jäkla arg! Jag skrev lite om att vi hade varit och simmat igår, jag simmade 50 längder(vilket kändes lite för lite, blir nog mellan 55-60 nästa gång) och mamma 30. Har lovat mamma att hänga på och simma varje lördag om vi inte ska tävla, sen kommer mamma simma en gång till i veckan själv. Att gymma alla veckodagar plus två simpass blir lite för mycket, det får räcka med ett simpass. Skönt var det i alla fall!

När vi kom hem åt vi en god rätt och sedan tog vi först med Lucky till ridhuset och sedan Fendi. Båda två skötte sig väldigt bra och Lucky blev till och med svettig. Inte så ofta det händer på vintern! Idag blir det ridhuset igen och vi ska se om vi kan hoppa lite, mamma filmade Fendi lite igår och det kan hända att det kommer upp en video här på bloggen, så fort jag orkar koppla in videokameran.

Hade lite svårt att rida Fendi igår får när han vill springa iväg och leka giraff så ska jag bara sätta mig ner i sadeln och sitta emot, men jag har helt sedan i torsdags haft en grymt obehaglig träningsvärk i magen och det vra hemskt att sätta sig tungt i sadeln haha. Aja allt går med lite vilja så vi löste det ändå. Fina hästar är alltid trevligt!

Ha redan varit uppe i stallet och mockat och fixat där, krattade lite i hagarna också, ska bli skönt att mocka ur där när allting har töat. Nästan ingen snö kvar här och jag håller tummarna för att våren är på väg. Fortsätter det att vara plusgrader nu framöver kan man snart rida på banan hemma!!! Yes yes yes! Börja cykla till gym kan jag göra denna veckan med, tjohoo(bara det inte fryser på).

En av mina favoritbilder som jag tagit på hästpolare. Ravel och Sabina :) 


Tjohej nu ska jag se om det är skidor på TV. Puss

Badhuset

Sitter i köket nu och ska bege mig upp till stallet och mocka. Har fått mamma att åka med till badhuset senare idag så vi kan simma gärnet! Yihiiioo kommer bli nice, förhoppningsvis kommer vi iväg till ridhuset idag med bägge så det blir meganice. Har längtat efter att rida dressyr på dem :)

Aja nu ska jag kila iväg så allting blir gjort innan bad och ridning. Ha det bra för det kommer jag att ha.


Dålig app

Blogg.se app  är så sjukt dålig att jag nästan vill kräkas, skrev innan men det funkade inte.

Orkade inte skriva igår men idag får ni läsa ett par rader från mig. Började dagen igår med att rida två rundor på hästarna i skogen, båda två fick galoppera på vägen som avslutning i snön, härligt! På eftermiddagen mockade jag och vid 5tiden körde jag till gym och tränade mage stenhårt samt lite underarmar och traps. Gud, ska försöka komma ihåg alla övningar jag gjorde igår. Började med 10min på löpbandet som uppvärmnin sedan gick jag vidare med vanliga situps 20x3, lyfta ryggen från marken och "halvrotera" med överkroppen 50x3, situps med höger armbåge till vänster knä och v. armbåge till h. knä 16x3, situps med vikt lutandes mot pannan 10kg 12x3, pendla med på en bänk upp fort och bromsande ner, brutalbänken(som gick ganska dålig så körde bara ett set), "arnoldcrunchen" så många man pallar med vikt ca 20kg, pendla med benen på en matta på golvet 20x3. Blev nästan en timme på magen igår. Gick senare vidare med att träna trapsen med kettlebell, och körde lite skivstång på underarmarna, har en kanonövning på underarmarna som innehåller tre olika moment. Känner av trapsen idag trots att jag bara körde en övning. Som grädde på moset avslutade jag med att cykla 45min. Sen åkte jag hem och tog en shake och käkade middag, efter det sov jag gott.

Idag var det en ny dag och nya delar att träna, bröst och triceps. Skippade uppvärmningen idag för jag tycker inte att varken springa, cykla eller rodd värmer upp brösten. Gick istället rakt på sak och värmde upp med skivstång. Körde vanliga bänkpress med skivstång, bänkpress med hantlar rak bänk, flies stående, bänkpress med hantlar lutande bänk, flies liggande och bänkpress stående i maskin. Efter det blev det ett par övningar med triceps, hantlar lutandes över bänk, skivstång bakom huvud och dips på bänk 20x3. Kände verkligen av att jag inte tränat triceps på ett bra tag. Triceps är ju inte direkt något som man tränar jättemycket när man rider.  Avslutade även detta pass med 45min på cykeln. Ett helt OK pass men gårdagens pass var fyllt med mer energi.

är man själv på gymmet går det att ta bilder utan att skämmas.




Annars idag har jag inte kunnat rida, regnade igår och var fruset i natt = isgata överallt. Hästarna fick till och med ha brodd i hagen idag bara för att det var så isigt, inpackade i skydd och boots såg de ganska nöjda ut ändå. Imorgon kan jag säkert rida :)

Tjoo

träning gym

Sådär ja, nu bloggar jag från datorn igen. Har precis skypat med Hans, hörde om hans första flygpass i Zurich och det verkade ha gått bra. Innan det åt jag lite soppa och såg halv 8 hos mig. Helge som kommenterar är helt klart en favortit haha, skrattar alltid lite för mycket till det programmet.

Innan maten körde jag till gymmet och tränade bra i 1timme och 35min. Kände mig riktigt svag men det gick bra ändå. Började med att köra 10min på rodden som uppvärmning med följd av marklyft, stående rodd, latsdra framför huvud, smala latsdrag framför, sittande rodd, latsdra bakom huvud, omvänd flies stående, en specialare på bänk där man hänger på bröstkorgen och ska sparka bak benen och uppåt, liggande "sim" på enbart magen med varken armar eller ben i golvet med vikt, helkroppsspänn på golvet(faktiskt skitjobbigt om man spänner kroppen rätt) och avslutade med "enhands-hantelrodd" på bänk. 1timme på ryggen idag.

Gick sedan vidare och körde biceps. Började med vanliga bicepscurls med stång sittandes, sedan stående hammer hantlar, vanlig bicepscurls hantlar och sist bicepscurls med stång i en maskin stående på en bänk så man kommer upp bra och får hela rörelsen. Får ganska bra biceps i den stående rodden och smalt latsdrag framför huvud, så räckte med de övningarna.

Imorgon blir det mage, traps och underarmar. Ska bli ganska kul att träna det passet imorgon trots att det egentligen inte är mitt favoritpass. Favoritpasset är rygg och biceps, framför allt rygg är roligt att träna. Tänkte lägga in ett längre cykelpass imorgon också efter passet.



Pållarna fick komma ut på varsin promenad idag, hade egentligen tänkt rida men Nelson tittade så sorgset på mig när jag skulle åka så han fick haka på till stallet och därav promenaderna. Hade varit kanon om Nelson kunde springa med när jag rider istället haha. Men det skulle aldrig gå, så olydig han är. Ignorerar en när han får syn på en snygg brud eller ser något annat mer skoj.

Träningen igår blev iställd för KG var sjuk. Vet inte om jag skrivit det redan? Aja, hade ändå inte gått att köra dit för våran del, vår väg härifrån är bara täckt med is. Kuuuul. Skulle vilja åka och rida ett riktigt markarbetspass på båda hästarna men jag får nöja mig med att rida i skogen så länge. Vad hade man gjort utan snösulor och brodd??!!!? Tacka gud för dem!

Finaste bilden jag har på älskling, riktigt stilig är vad han är :)


Nu ska jag duscha och sedan sova så jag orkar med dagen imorgon också.

Nu tycker jag faktiskt att ni kan kommentera nu när jag ansträngt mig och bloggar ifrån datorn. Puss


Igång igen

Då är jag igång med gymmadet, blev 1timme på gymmet idag med axlar och ben. Lika bra att börja med ben eftersom det är det tråkigaste/drygaste.

Step-up på bänk med skivstång, utfall med 15kg, ca 20steg x 3, vadhävning 50kg, benspark i maskin, 36hopp med skivstång och rumpkick i maskin.Med axlarna körde jag sittande hantelpress, skivstångspress bakom huvud stående, en hantelövning med armarna rakt ut och upp stående samt en maskinövning en dragövning uppåt stående.

Det gjorde jag på gymmet idag, körde väldigt lätt idag så blev 10-12 reps på allt med 3serier. Jag vet att jag kommer komma upp i vikt ganska snart och jag längtar riktigt mycket. Ska bli så otroligt roligt att börja bygga igen :) efter 3år på gymmet känner jag mig hemma i ljungbyhed, mitt uppehåll på flera månader har kanske varit nyttigt och satt igång min motivation igen. Tjohoo. Imorgon ska jag köra rygg och biceps, efter att ha övervägt med Hans vilka kroppsdelar som skulle köttas.

Jag vet att ingen kan kommentera mina mobilinlägg, alltså det här inlägget men skulle ni mot förmodan vilja kommentera får ni kommentera inlägget under. Eller så kanske det går att kommentera nu? Kan ju hoppas det!




skrev innan

Skrev egentligen ett inlägg till er innan men så glömde jag publicera det i min fart på väg till stallet. Aja, ridit två härliga turer på Fendi och Lucky idag, äntligen gick det att galoppera ute efter att det hade kommit någon centimeter nysnö. Tjohoo, båda två blev så lyckliga av att få galoppera så det lyste riktigt om dem. Lucky blir aldrig trött nu för tiden, vad är det som händer? Bra för Fendi att muppa av sig lite :p

Annars har det inte hänt så mycket, var tvungen att åka hem efter att jag ridit idag, burrade ner mig med lunch och en filt i soffan. Brrr, var ganska kallt att rida idag även om vädret var tipp topp.

Nu på kvällen lagade jag middag till mamma, pappa och mig själv och efter det körde jag och mamma till Ljhed med Nellis, vi gick en runda vid ridhuset och badet. Härligt!

Imorgon ska jag åka och köpa ett gymkort är det tänkt, nu börjar allvaret igen, så fort Hans försvinner kommer träningen i andra hand och inte tredje hand haha. På tal om Hans ska vi skypa snart, inte hört något ifrån honom sedan han skulle lyfta igår eftermiddag.

En sorgsen häst :( love u


Tjohej

Hoppas

Håller tummarna för att jag och Lucky kommer iväg på tävling imorgon, må inte snön stoppa oss!!!

Varit i Malmö med älskling idag, hur trevligt som helst. Nu ska vi mysa ner oss i sängen och sova, underbart! Kommer sakna honom oändligt mycket framöver.


fler bilder

slänger in lite fler bilder










Malins självporträtt!










Älskling!


Nästan alltid kaos när jag ska ta in båda hästarna men här sköter de sig(dvs fendi sköter sig), jag kör mina dressmanposer, tänk er den gamla dressmanlåten, passar sjukt bra in.


Haha tänk er denna låten

Torsdaaaag

Ja som ni kanske läste innan var jag och Malin i skäralid idag och tog en mysig promenix och lite fika på det. Pappa satte ner foten och ville inte att jag skulle köra till Hbg när det snöade, ringde och avbokade och när det var gjort slutade det såklart att snöa. Aja, en otroligt mysig dag med Malin, fina bilder blev det från idag också. Avslutade dagen med att rida Lucky i ridhuset, han fick ett bra dressyrpass med förvänd galopp och mycket skänkelvikningar. Gjorde en jättebra övning på Lucky där han fick gå både utåtställd, inåtställd och rakriktad. En perfekt övning för Lucky, han kommer ihåg övningar och gör som han kommer ihåg och då är det bra att variera sig och överraska honom hela tiden så han verkligen lyssnar på mig och inte gör allt från minnet. Han är en smart häst, världens bästa häst.

Ser fram emot tävlingen riktigt mycket på söndag och jag hoppas att vädret håller sig bra. Jag bara SKA dit!

Sist jag var i perstorp såg det ut såhär med Lucky:


Fendi senast


tjohej

Ute skogen i Skäralid

Hejsan hoppsan, Malin is in da houze igen! Linn står just nu och fixar och skär till grönsaker och sånt som vi ska ha till tacos, mums. Idag har vi hängt i Skäralid och beundrat utsikten från Kopparhatten, lite kaffe/te med i termos så det var perfekt. Solen sken och vi var nöjda och glada! Nelson fick också vara med och springa.

Hästarna fick komma in på tillbakavägen, och så passade vi på att hälsa på lammen och fåren också. Nån som vill se några bilder kanske? Inte? Äh, ni får se iallafall, när jag nu för en gångs skull hade med mig systemkameran.










Ny dag, nya utmaningar.

Har varit uppe sedan innan 7, duschat och nu lagar jag frukost. Blir två kokta ägg idag igen, kan säga att jag har lite svårt att komma på något gott till frukost. Hade suttit extra bra med en sats äggvåfflor! Men så blir det inte, inte idag.

Snart ska jag till stallet och släppa ut hästarna samt mocka, efter det blir det ett besök hos tandläkaren, hoppas allting går snabbt och smärtfritt. Kom på att jag inte kan ta någon bedövning för ska ju kunna köra bil sedan, vet inte riktigt hur bilkörande och bedövning går ihop så jag hoppar över det. Det är ju idag som jag ska köra till HBG med Lucky och kolla sadeln. Väldigt glad att Malin kommer hit och följer med mig så jag slipper köra själv. Behöver lite moraliskt stöd också!

Fendi får stå ute i hagen tillsammans med Amadeus idag när vi är iväg, jag hoppas han sköter sig så jag slipper skämmas. Har gått bra innan när vi tävlat, då har han stått ute med Phiis när vi varit borta.

Längtar till sommaren när jag ser den här bilden, ska bli så roligt att komma igång med alla utetävlingar!!


Nä nu ska jag promenera upp till stallet och ta ut hästarna samt mocka. Hejdå

Lucky

Åkte till ridhuset idag igen, varit där alla dagar denna veckan, varannan dag med hästarna. Lagom drygt att åka iväg för att rida, längtar tills man kan trimma hemma på banan vid stallet, samt ut och rida i skogen. Åkte mest ner för att jag skulle hoppa Lucky ett par språng om vi nu kommer iväg på tävling i helgen. Inget optimalt underlag alls, hoppade några få språng och han kändes fin. Mamma krattade framför och bakom hindrena så det blev lite bättre. underlaget var änå bättre idag än vad det har varit tidigare i veckan för idag har vi haft nollgradigt i Ljungbyhed. Hoppas att Perstorp har bra underlag i helgen och att hela helgen bjuder på fint väder. Lördag kommer bli en hästfridag och jag kommer umgås enbart med Hans, vi tänkte åka till Malmö en tur och bara njuta av varandra. Imorgon har Hans lovat att hjälpa mig med att få snurr på livet, spännande. Ingen annan har ju fått till det så det kan bli kul.

Två videor från idag, orkar inte vänta på att fler ska laddas upp.




Just de, jag hade hål, jag sa ju det. Orkar inte... Ska tillbaka och laga hålet imorgon. Motsatsen till "det går bra nu kompis".


Gnäll

Vekar inte som att det går att kommentera mina inlägg från mobilen. Aja har inte tillgång till datorn här så jag får skriva ett inlägg från telen ändå.

Har ingen ork eller lust för något just nu, allt står still och jag vill bara ge upp. Fruset och kallt gör allt bara jobbigare, orkar inte. Vill så gärna komma igång och tävla nu och träna massor, ut och galoppa i skogen och göra hästarna trötta som de brukar vara. På söndag åker Hans, redan vid 12 lämnar han mig för ett annat land och jag känner redan att ensamheten och sorgen börjar komma, aaaaahh. Blir så emo av detta(inte så att jag vill skära mig, så lugn!), vill att det ska bli maj och juni och sommar. Jag behöver ett nytt jobb med så jag kan flytta hemifrån och leva vidare, ha mer ansvar och vara vuxen på riktigt. Nästan beredd att ta vilket jobb som helst. Imorgon kommer jag skicka iväg ett par ansökningar till jobb jag hittade på platsbanken. Söka kan man ju alltid?!?

Bläääää!

Aja Fendi och Lucky har varit guldgossar båda två idag, bebisarna mina.

Imorgon ska jag till tandläkaren och jag lovar att jag har hål för vad har annars gått bra detta året? Sämsta starten på året, kunde inte varit sämre.

Ps, saknat Phiis extra mycket en dag som denna.


Fin pålle

Lucky var så otroligt mjuk och lösgjord idag så det var helt sjukt. Att han kan vara i så bra form kan jag inte förstå, vad har jag gjort för att förtjäna detta? Så följsam och fin han är, för bara allting rätt så inget känns fel. Han är en riktig liten stjärngosse! Inte stjärtgosse som Fendi senast haha.

Imorgon är det fendis tur att gå i ridhuset, underlaget där nere är väl lite si sådär men går att rida i alla fall. Fattar fortfarande inte varför vi fick ett sånt skit underlag när klubben hade råd med ett sånt som de har i Skyrup. Dressyrtanter säger jag bara. De önskade helst ett spånunderlag men nöjde sig gott och väl med en flisblandning. Jag hoppas de inte är omöjliga så vi kan få ett bra underlag snart :)

Saknat min Hans idag, så tråkigt att vakna upp ensam och inte ha en finis som stryker en på kinden det första han gör på morgonen. På fredag ses vi igen och då blir det mys helt till söndag då han åker till Zürich. Buhu!

Tjohej


promenix

Ett par bilder från min och Hans promenix i lördags.









Idag ska Lucky få gå i ridhuset så jag hoppas att underlager där inte är fruset längre, det var nämligen en idiot där nere som hade vattnat när det är -10... smart, nej.

På torsdag ska Lucky få träffa Anna igen från Horsedarm, vi ska se hur sadeln ligger på honom. Jag hoppas hon säger att den ligger perfekt så vi slipper göra något åt det.

Nu ska jag ställa mig och göra en sallad till lunch är galet hungrid efter att ha bara ätit ett löskokt ägg till frukost.

Hajj

Videos

Här kommer det tre videor från träningen, bra vet jag inte men men.






Tjo

hoppträning Fendi

Jag vet att det är några dagar sedan jag bloggade nu och så får det vara, motivationen för bloggen finns inte som det ser ut just nu. Har hänt en del sedan jag bloggade i tisdags. I onsdags red jag tillsammans med Kajsa och Ymkje, otroligt fint väder men uuuh vad kallt det var. Svårt att njuta av ridturen när kylan biter som den gör.

Ymkje




Redo för ridtur, ymkje och Kajsa.


Lucky var pigg.


Senare på kvällen körde jag till klubben för att hoppa en b.poony(!!) som skulle ut för försäljning. En väldigt välhoppade liten ponny så det var kul. Han försökte dock på sig att bestämma men den kampen vann jag och allt blev frid och fröjd.

På torsdagen kom Malin hit vid tre, jag missade min tandläkartid haha, åkte på träning för KG med Fendi. Otroligt stumt i ridhuset och Fendi var sådär halvrolig att rida, till en början ville han inte gå med ett galoppsprång mellan tre olika bommar. Sprang med huudet högt, stretade emot och var allmänt olydig. Usch. Blev så småning om bättre men ja, man ska väl ha lite haltlyckade träningar också?

Blev ett par bilder från träningen samt att det kommer upp videor senare.

ungefär såhär var Fendi under uppvärmningen.












En bra bild som sammanfattar träningen i torsdags, isig mule, trött häst och en ryttare med ett rött ansikte.


På kvällen bäddade jag och Malin ner oss i soffan med varsin filt och såg The Notebook, alltid lika bra och fin!

Malin åkte hem senare på fredagen och på kvällen hämtade jag Hans i Munka, äntligen kom han hem från göteborg. Idag har vi tagit det lugnt och på eftermiddagen tog en promenix i Skäralid med Nelson. Så fint väder men frös gjorde vi.

Nu ska jag släga in videorna från träningen i ett nytt inlägg sen blir det soffhäng, ska mysa med Hans i natt igen innan han åker tillbaka till Götet imorgon kväll. Sorgligt nog.

Haj hajj

RSS 2.0