Lyckad pay and jump!

Idag åkte jag till Åsbo Rf(hemmaklubben) och hoppade Fendi och Hailey. Hailey gjorde sin första start någonsin och hoppade 60cm felfritt fram tills sista hindret där vi fick ett stopp(kombinationen), hade egentligen inte tänkt hoppa kombinationen men eftersom att det gick så bra var jag tvungen att prova, inte så konstigt att hon stannade på bhindret eftersom att det var en grind där. Lite väl svårt men det såg jag inte innan. Jag ångrar inte att jag provade för hon hoppade det ju sen efter att hon tittat en gång. Helt klart bra hoppat av Halle Balle. 
 
Fendi fick två straffrundor efter helgens flopp, i 110cm var han ganska spänd(inte oriden med märkbart spänd), rev hinder nr två med bakbenen annars felfri. Sen fick vi en ryttare som paus och det var dags för 120cm. Tro fan att han är jättefin och hoppar felfritt!! Herrejävlar! Han hoppade lite till höger på hinder nr 6 och 7 annars var han perfekt, riktigt nöjd med honom. Känns bra för framtiden! 
 
Här är filmen, nu måste jag verkligen sova så jag orkar upp till jobb imorgon, börjar 07. 
 
Rekommenderar er att sänka ljudet, Melodyclub spelas för fulla muggar haha.

Åstorp Lucky 130cm

Idag var det Luckys tur att hoppa, han var så himla fin men jag red inte fram tillräckligt till hinder nr 5 och vi rev det. Inte alls Luckys fel, som vanligt med andra ord. Kolla vilket jäkla språng han ligger inne med, b hindret i första kombinationen är AWESOME! 
 
Kändes riktigt bra efter idag, känslan är där och vi fightas tillsammans. Han är så bra, min älskade Lucky. Helt klart nöjd med dagens resultat, har inte hoppat 130cm sedan Ljungby i september. 
 
Jag älskar den här hästen, han är fantastisk på alla sätt. 
 
hejdå
 
 

Tävling Åstorp Fendi

Fendi och jag hade otur idag på tävlingen, precis innan hinder nr två så får Fendi syn på en man som kommer gåendes på läktaren. Eftersom att Fendi är en väldigt uppmärksam kille så såg han honom och blev rädd(vet inte varför men det har hänt förut, det mesta fendi gör kan man inte förklara). I vanliga fall bjuder jag inte på en video som innehåller olydnader men jag visar videon så ni själva kan se vad jag menar. Det som inte framgår på filmen är att han hoppar 2 till slut efter att jag gjort en omhoppningssväng(ja han går aldrig dit faran är), hoppar 3,4 och 5 sen bryter han av till trav pga hans strirrighet innan hinder nr 6 som stod vid läktaren och jag avbryter, hoppar 1an och går ut. 
 
Konstigt nog blev jag inte arg, jag vet ju att han är så här, känslig för saker som rör sig men det var ju maximal otur att han skulle gå där precis då… Hade jag startat några sekunder senare hade det aldrig hänt. Jaha bara att acceptera men blir ändå lite besviken då han var himla fin på framhoppningen och kändes bra på hinder nr 1. Jag skäms lite men jag vet också hur duktig han kan vara. Ska prova att rida honom med ludd så han kanske inte ser så mycket. Men framför allt längtar jag till utesäsongen då publiken kommer lite längre ifrån. 
 
Till hösten ska mamma få hoppa upp och ner på läktaren under träningen och vi ska få bukt på detta. Jag får prova att rida honom lite mer inåtställd. 
 

Hailey hoppning hemma

Idag kom mamma och upp och filmade mig och Hallisen på banan. Utbudet av hinder här hemma är sådär, går inte att bygga en WC-bana. Blev två räcken och hoppade lite hur som helst. Hailey är väldigt lättsvängd för att vara så pass ung, och tar förhållningarna väldigt lätt, lätt att rida på hinder helt enkelt. Egentligen tycker hon att det är lite lågt och anstränger sig inte men hennes ork är fortfarande inte där den ska. Hon har blivit lite smalare och känns hela tiden som att hon orkar mer och mer, det är bara att jobba på. Mamma och jag tror han hon kan bli en väldigt trevlig ridhäst/tävlingshäst, fast hon behöver mycket mer träning. 
 
Detta är i alla fall en början, en rivning idag(rättade sig direkt efter) och inga tendenser till att stanna. Jag gillar hennes inställning till hinder! 
 
 
Nu ska jag defintivt sova, har varit en lång dag som började redan kl 05 imorse. Alla hästarna är motionerade och jag har jobbat 9timmar, feels good. Imorgon blir det ett kortare jobbpass och jag ska få pussas med min Hans igen. Alla hästar ska gå i skogen på morgonen. Tjing tjong
 
 

Tävling Eslöv Lucky

Igår var jag och tävlade i Eslöv med mina älskade Lucky. Tävlingen gick riktigt bra och vi slog till med en seger i 115cm och en 5.e plats i 120cm. Inte nog med att vi tog två bra placeringar, utan detta var nog första tävling på länge som jag är riktigt, riktigt nöjd med. Inga dåliga språng och ridningen stämde nästan perfekt. När jag rider som jag gjorde igår är det ett rent nöje att hoppa, inga sura miner och jag blir trevlig att vara med haha. Lucky är jag alltid nöjd med eftersom att jag vet att han alltid försöker göra en bra jobb. Guldstjärna till honom! 
 
Bjuder på båda rundorna från igår. Som ni ser i 120cm är en tant i vägen till sista kombinationen och jag får skrika akta. Såg att hon var i vägen för en annan också senare i klassen. Tror egentligen inte att det påverkade mig så mycket, hade inte tänkt rida snabbare eller snävare till kombinationen ändå, men hade jag rivit kunde jag skyllt på det haha, nä men störd blev jag ju men det gick vägen ändå. Min fokus fungerade bra denna gången. 
 
 
 
Sabina, tack för ett par goda skratt igår. Jag ska tänka på det där med dansband haha. 

Hallisen duktig

Igår red jag alla hästarna trots att jag skulle låta dem vila. För gubbarna(Lucky och Fendi) gör det inget men idag får definitivt Hallisen vila, tre dagar ridning på raken är mycket för en ung tjej som henne. Hon kan vila med gott samvete idag för igår provade vi att hoppa och det gick superbra, nästa gång får mamma filma. Igår var första gången jag kände att hon var framme för skänkeln hela passet och stod inte emot. Visst hon har inte vant sig vid lammen ännu som springer in och ut ur ladugården men det går nog till sig. Guldstjärna till H igår i alla fall! 
 
Lucky fick dressyra igår och det gick bra, lite segstartad var han allt men så kan han vara ibland. 
 
Fendi därimot var precis tvärtom, full rulle från start endast i slutet kunde han slappna av och bli ridbar haha. Han var väldigt pigg och hade nog gärna hoppat men nej, det kan man inte göra varje dag. 
 
Nu har jag svept en smoothie till frukost och ska chilla fram tills jag börjar jobba. Hästarna står och mumsar i hagen och har det gott. Får bli en uteritt på både Fendi och Lucky idag. Hallisen får ridas ut imorgon. 
 
Ha en trevlig dag folkens! 
 

Träns till salu

Någon som är intresserad av ett Glen Gordon Nexus träns? I toppskick, brunt stl full, inte mycket använt. 450kr


Trött och sliten

Idag bestämde jag mig för att gå upp kl 6 och släppa ut hästarna vid frukost öven om jag inte skulle jobba, enbart för att kunna sova lite längre. Sagt och gjort, kom in halv sju igen och sov till 10, men nej inte hjälpte det något. Hans for till jobb halv 1 och jag somnade tvärt och vaknade kl 15, nu känner jag mig lite piggare. Antar att allt jobb och all ridning senaste tiden har gjort att jag förlorat en del sömn. Nu är jag ikapp igen och det är bara att tagga om. 
 
Igår blev 7hästar ridna, minns inte när jag red så många senast. Brukar säga att det räcker med två men tre funkar också. Började med att rida Hallisen kl 8, kl 9 var det Luckys tur. Mockade och åt lunch med Hans, rastade Nelson och handlade innan jag gick över till galoppstallet och red 2st där. Direkt efter det red jag Fendi på banan och han hoppade grymt bra!! Snabbt fick jag göra höpåsar och annan mat till djuren och det bar av till KG träning. Först asade man ut en hel bana med två andra och KG sen var det till att hoppa både Bliss och Siggis. När jag kom hem hade Hans förberett all mat och satt i gång grillen, halv 10(sen middag igen, jag vet) satte vi oss ner och såg presentationen på årets bönder i bode söker fru och åt. Kl 10 höll jag på att somnade men tog tag i disken och somnade tvärt efter det. Kul tjej att vara ihop med va haha? När ens pojkvän äntligen är ledig ska jag bara fara mellan jobb och stall, när jag väl är hemma är jag så trött att jag bara somnar. 
 
Hade bestämt mig för att låta djuren vila idag men ska nog rida någon av dem ändå. Hallisen ska få hoppa lite med mamma som hinderpersonal. Fendi får dressyra och Lucky har jag inte bestämt om jag ska rida ännu. Tävling på söndag för hans del. 
 
Fina Fendido. 

Mycket har hänt sedan sist

Det ahr hänt en del sedan jag uppdaterade här senast. 
 
Fendi fick ta det lugnt efter hoppningen i torsdag och igår red jag en liten stund på banan, han var ganska sprallig och glad. Blev lite bocksprång och små stegringar så det gick fint. 
 
Hailey har jag ridit ut på själv nu två dagar på raken, hoppade ett litet språng på banan efter gårdagens tur, gick bra. Idag ska vi lastträna lite tror jag. Hon har lugnat sig massor sedan hon kom förra helgen och nu i veckan ska vi hoppa lite och fortsätta med att få upp flåset, hon orkar i princip lika mycket som en 3åring. 
 
Lucky har gått ut ett par turer och igår fick han hoppa, det gick bra. Skulle egentligen ha tävlat i Laholm denna helgen men vi åkte till Bollerup i veckan och besiktade och röntgade inför försäljning och såklart fick han några droppar lugnande =96 timmars karens. Vi var där i onsdags halv 10 och hade kunnat tävla efter halv 10(enligt veterinären) på söndag men vi vågade inte chansa. Bättre att vara på den säkra sidan.
 
Igår fick jag oväntat besök av en gammal kompis som jag inte sett på över 10år!! Så himla kul att ses igen Sofia. Hon och hennes kille stannade här över natten och vi åt mat på kvällen och snackade skit innan de for vidare i skåne. 
 
I dag får Lucky ta det lite lugnare och jag tar med honom ut på en tur i skogen. Fendi får ett jobbigt pass på banan har jag tänkt, svetten ska rinna! 
 
Ikväll kommer mina kära älskling hem igen, inte en dag för tidigt! Saknat honom massor. 
 
Hallisen och Fendi(Lucky också) var helt tokigt när jag släppte ut dem idag haha. Knäppgökar. Kolla på Fendis busiga blick. 
 
Jag innan jobb i fredags.
 
Trevlig söndag!
 

Fendi är en drömhäst

Oj vad duktig Fendi var idag! 
 
Idag var det Leif träning men eftersom att jag inte har någon fast plats så får jag inte vara med om det inte är så att det finns en plats över. Idag var en sån dag då alla grupper var fulla. Jag och mamma bestämde oss för att åka ner till klubben och göra årets första utehoppning. Det gick så himla bra och Fendi var superfin, lite stark i början men det försvann. Hade bestämt mig innan att vi skulle hoppa 120cm idag, gärna en bana. Sagt och gjort, hoppade först en liten bana på 110cm, höjde sedan och hoppade en annan bana på 120cm, såg att oxern mot ridhuset var 125cm. Avslutade det hela med att hoppa en vanligt räcke på 130cm, hoppade det två gånger och Fendi hoppade över hur lätt som helst. 
 
Hade tänkt efteranmäla till 110/120 i hässleholm på söndag men jag han ombestämt mig så vi kör på vår plan, nästa tävling är Åstorp en klass. 
 
Extra roligt att både mamma OCH pappa var med idag, kan inte minnas när pappa såg mig live senast. Han blev imponerad över Fendi. Det blev jag med, kommer bli en fin utesäsong i år! 
 
 
Visst påminner han om en vessla? haha
 
 
Tack Fendi för att du gjorde min dag lite bättre! 

Klump i magen ja.

Dags att bli emotional igen, fuck vad jobbigt det är.
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=708536
 
Älskar dig och kommer alltid att göra det. 

Snodde en bild

Lånade en bild av Gunilla på Fendido.

Fin heeest


Duktiga hästar

Dagens ridning gick jättebra, jag fick sluta tidigare och kunde ägna mig åt mina kameler i lugn och ro. Började med att rida Lucky och han fick först trava över en bomserie med lite längre avstånd, sen gjorde jag om serien med galoppavstånd och avslutade med ett hinder. Han skötte sig strålande! 
 
Fendi fick bara trava över serien och idag blev det många halter och tempoväxlingar, det tar fortfarande lite för lång tid för honom att komma tillbaka för mig. De tre sista gångerna som jag travade över bommarna och gjorde halt efter lyssnade han riktigt bra, han gjorde väldigt fina byten idag också, bommade inte ett enda. 
 
Idag blev det premiärritt på Hailey(kommer nog kalla henne Halle i framtiden), hon skötte sig riktigt bra och vi travade över bomserien på 9 bommar utan problem och vi avslutade passet med att trava och galoppera hem till mamma och pappa, superduktigt! Blir nog bra detta! 
 
Imorgon ska jag iväg på ett hästigt ärende på kvällen ska jag rida en ponny, spännande va?
 
Halle igår, bättre bilder kommer efter hand.
 
Haj på daj

Idag är jag RIKTIGT trött...

Fan vad trött jag är idag och jag har inte ens börjat jobba :( Börjar om en halvtimme så ska strax köra, tror kaffet blir min bästa vän idag. 
 
Hailey kom igår och nu är de ute och njuter i hagen, har ridit både Fendi och Lucky, imorgon får alla tre gå på banan efter att jag jobbat från 8-16. Ser verkligen fram emot att vara ledig på onsdag, känns bara som om det är så långt dit.
 
Aja, har inte tid att sitta här och skriva, dags att tjäna ytterligare pengar. 
 
Hajj hajj

RSS 2.0