En lång morgon

Denna helgen har jag utsläppet av hästarna i stallet. Förutom att endast ta ut alla hästar finns det ett par andra städsysslor som ska göras. Städningen av skötseldel,sadelkammare, toalett och foderkammare tar sin lilla tid. Jag passade även Viggi idag så efter städning mockade jag till henne och fendi innan jag red en tur på Fendido i ridhuset. 

Blev lite styrketräning och benkontroll över en bomserie med en upphöjd bom i mitten. Han var väldigt duktig idag, inget trams. Min fina lilla mupp ❤️ imorgon ska han nog longeras lite eller ridas ut, om jag kan hitta någon som vill rida ut med mig. 

Imorgon kommer Petter hem också!!! Ska tillbringa resten av dagen till att tvätta och städa så lägenheten är tip top tills min kärlek kommer på kvällen. Nästa helg blir det en tur till favoritgården i axelvold igen. 

Passade på att ta en selfie med viggson imorse.


Jaaa!

Yes yes, klarade miljötentan, även här tre poäng ifrån vg! Helgen är räddad och på söndag jag får återse min kärlek igen. Som jag längtat, nästan tre veckor har inte gått ens i närheten av fort. Snart ska jag åka till stallet och njuta av fendi, blir lite snuttande idag. 

Fick bild på eve o Snoopy, visst längtar jag tillbaka till Kuwait. Håller tummarna för Abdullah idag!Kafferep och hästpuss

Idag har det varit en hektisk dag, skola 8-14 och stallet från 15-20:30. Kom hem och skypade med Petter en stund, duschade, skypade igen med P, kom på att jag var hungrig, lagade nudlar och nu ska jag försöka sova. Skola 8-14 imorgon igen, biblioteket på morgonen med Ronja och Julia. 

Var en trevlig men kall kväll i stallet. Jag och Mathilda skrattade gott, åt chokladbollar, drack kaffe och frös efter att vi skrittat ut barbacka på Fendi och viggi. Imorgon blir det ridhustrim för hela slanten. 

Mös med fendi i höstsolenFavoriten ❤️

Godnatt Tidig morgon

Ska möta Ronja i bibblan nu kl 8. Hänger på låstet en tisdagsmorgon. Vi ska jobba med vårt projekt. 10-12 har vi föreläsning i miljö, efter en lunchpaus är det dags för projektet igen och efter blir det stallet hela kvällen. Rida ut och kolla träningen.

Nu ska jag verkligen försöka ta mig ur sängen, varför ska den vara så skön på morgonen?!

Fendi fick en ny kropp igår Han som kämpar för mig

Fendi är så otroligt duktig och fin, idag kämpade han för mig lika väl som förra helgen. Jag gav honom bättre förutsättningar att vara felfri denna gång och det räckte till en seger i första klassen. Tyvärr kunde jag inte hålla mig utan en blackout idag så vi rev sista hindret i grunden i andra klassen. Kan inte minnas när jag red 105-110 på fendi senast men vad roligt det var. Vi hade det lätt och roligt båda två. Definitivt viktigt att gå ner i klasser då och då. Nu låter det som om jag försöker antyda till att jag rider worldcup i vanliga fall men så är inte fallet. För mig är det stor skillnad på 1m och 120-130klasser och för en glad amatör som jag är det nyttigt att ibland ta ett steg tillbaka. Det är faktiskt så att ibland innebär ett steg bakåt två steg framåt i slutändan. Åkte hem med en mallig häst och jag själv kände mig nöjd med fendis prestation(ännu en gång). Han är helt enkelt bäst! 

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och är hur trött som helst. Slängde ihop en form av curry-kycklinggryta som lade sig som en sten i magen. Matkoma deluxe. Gunilla vet vad jag pratar om 😉 påtal om Gunilla ska jag äntligen få träffa henne och hästarna imorgon. Som jag saknat Emmis och Hailey nu när jag inte ridit dem på flera veckor pga allt tentaplugg. Just det, fått svar på geovetenskapstentan och jag skrev G! Till och med nära ett VG. Det trodde jag inte när jag gick från tentasalen. Bara miljön kvar nu...

Imorgon ska jag äta middag med pappa på eftermiddagen. Mamma är i Sthlm och en dotter-far-middag kunde inte vara mer lägligt än på farsdag. 

Tack till Mathilda som var en grymt bra hästskötare idag! Jag hästskötade även åt henne på morgonen då hon och viggson satte en väldigt fin nolla i 90cm och i och med denna händelse plockade de även hem sin första rosett. Bara ett smakprov på vad som komma skall. 

Fina bilder från idag:

Ser ni?! Rosetten på huvudet!! Och inte ett enda damp. Med vänlig hälsning, stolt hästmamma 
Älg haha


Mjölksyreträning

Idag red jag och Mathilda till skogen och klättrade två gånger uppför mördarbacken. Den är superbrant och Fendi och Viggi var möra efter passet. Imorgon får fendi en välförtjänt vilodag och Mathilda ska ta hand om honom eftersom jag går i skolan från 10-17 och vi ska jobba med vårt projekt efter. 

Var även hos tandläkaren imorse och det gick bra. Inga konstigheter och jag skulle bara borsta lite mer på insidan längst bak. Efter besöket gick jag en tur på stan och köpte mina julklappar till Petter. Väntar på en beställning från nätet så den ena blir komplett sedan är allt fixat. Jag är nöjd, förhoppningvis blir han också det! 

Kommer tävla på lördag igen, ska faktiskt rida 105-110 så vi båda får det lätt och på så vis får ett bra avslut på säsongen. 

Suddigt värre innan ridturen 


Vilken duktig häst Fendi är!

Fendi var så otroligt duktig och tapper idag! Tyvärr kunde vi inte vara felfria i någon av klasserna men det berodde endast pga mig, sorgligt nog. Ridningen fungerande inte alls och jag kan inte komma ihåg när jag red såhär dåligt senast. Speciellt i första klassen. I andra klassen var vi ganska bra tillsammans men fendi överglänste mig. Kan endast klaga lite på bromsen idag men det går inte att släta över mina egna misstag. 

Slutade med 0+4fel i 120cm och 4fel(A:0) i 125cm.  

Aja det är ändå skönt att kunna säga att Fendi gjorde ett strålande jobb! Han trivs i trolleholm så dit ska vi fler gånger! 

Just det, var riktigt nära att fendi blev sparkad på framhopp idag. Tur att han är snabb i sig själv och skyggade undan. Ibland han man tur! 

Petter har det ganska gött! 


Nu blir det chill framför tvn. Imorgon väntar tandläkaren... 😩
Tidig morgon och tävling

Mathilda och viggi gjorde en väldigt fin debut i hässlehåla. Det ser lovande ut för framtiden! Såklart var viggson snyggast och bäst på tävlingen men Royne och Sofia hade en väldigt fin nintender-avkomma som gärna hade stått i fendis stall. Jag och Matilda kan ta på oss att rida och ta hand om den... Schysta som vi är. 

Fendi fick gå lite på linan idag, efter det fick han helkroppsmassage, en frisering och ben- och svanstvätt. Blev många timmar häst idag men det känns som om jag har lite att ta igen efter att ha varit för engagerad i plugget senaste tiden. 

Imorgon kör jag ganska tidigt från stallet och jag ska äntligen få träffa min mamma igen eftersom hon så gärna ställer upp som hästskötare. Bäst är hon! ❤️

Ligger i sängen nu och tittar på tv samtidigt som jag försöker ragga rätt på rätt julklapp till Petter. Jag vet vad jag vill köpa och det kommer bli så också. Fick även ett cravings efter system of a down och det gjorde att jag helt enkelt fick sätta igång att lyssna på alla deras plattor. Ingen musik för min far det. 

De älskar mig men vi håller ett säkerhetsavstånd 
Fendi har fått ett nytt namn efter att jag och Mathilda gjort en nyupptäckt: krångelputte. Passar mitt i prick! 

Tuff tuff på linan 
RSS 2.0