Ymkje

Precis varit uppe och ridit Ymkje, det gick bra, hon var lugn och harmonisk idag :) Innan jag åkte upp dit red jag Fendi för första gången på 2 veckor, hade bestämt mig för att longera honom innan men det pallade jag inte så jag red direkt. Lite spänd i ryggen direkt när jag hoppade upp men började trava och då blev han normal igen. Han var som vanligt att rida, lite pigg och extra tittig men vad ska man begära av en 4åring som inte blivit riden på två veckor? Jag är nöjd i alla fall, skönt att han ska komma igång igen!

Ikväll ska Lucky till klubben och hoppa studs och gå över bommar.

Strax går jag ut i stallet och fixar klart där, ska iväg på introduktionsträff på Tidningsbärarna idag, hoppas på jobb där! Cykeldistriktet först och främst sedan bildistriktet när jag har klarat körkortet.

Här är bilder på Ymkje, även Malin som tagit dessa :)












Hejdå!


gullgutten min

Jaha, nu när jag inte bloggat på lääänge vet jag knappt vad jag ska blogga om. Glömmer bort vad jag har bloggat om och orkar inte läsa igenom de förra inläggen. Aja, helgen har bara rusat iväg. Allt började med att jag och love fikade och lunchade ihop i torsdags, Hans lagade lunch och jag köpte med fika från kondiset. Love åkte senare på eftermiddagen hem-hem-hem till päronen på Österlen. Hans hem är i ljhed har jag bestämt och hans hem-hem är här. På fredagen hjälpte jag Kajsa med Ymkje och Malin kom hit på besök, hann även med att jobba lite längre än jag trodde då hovslagaren inte dök upp. På fredagkvällen kom Öyvind och Ludwig hit och jag, Malin och dem spelade spel, åt pizza och såg film. En otroligt trevlig kväll som slutade med att jag och Malin somnade runt halv tre. Trött dagen efter men det var det värt.

Vid tiotiden på lördagen, dvs igår, hjälpte jag Kajsa igen och efter det höll jag lektion för hennes ena dotter Vilda. Kom hem och mockade och gjorde i ordning Laggy för ett ridbanepass. Malin agerade fotograf och det kan såklart inte bli annat än lyckat. Tack snälla Malin för allt!

Lämnade Malin vid bussen runt 4tiden och jag hoppade av vid gymmet och tränade "ihop" med Hans. Var där tillsammans men tränade var för sig ändå. Längesedan jag tränade nu och kommer inte ha tid att träna så mycket framöver heller, körkortet tar en satans tid... Jag vill bli fit och stark, jag vill bli fitness five!!! Aja, gick helt okej, Hans stannade till hemma hos sig och duschade innan vi drog hem till mig. Käkade paj och glass och tittade på film. Det hade vi gjort oss förtjänta(heter det så? Jaja...) av.













arab? haha söting


Nu blir det sängen, hittar inte mitt headset så kan inte se Nip/Tuck.

Godnatt


Inget

Inget slår en lugn morgon med te och mackor. Regnet bara öser ner ute och jag ska inte rida har jag bestämt, Lucky hatar regn och blir ganska omöjlig att rida när det regnar. Skulle ridit ymkje kl 9 men hoppas på att det blir framflyttat till imoron kväll. Hästarna får komma ut i hagen med regntäcken fram till kl 12-13tiden då jag får ta in dem, ska nämligen till körskolan igen. Aaah, alltid lika jobbigt, vill bara att det ska bli klart nu. Hade varit skönt att ha det klart till juli månad, men det är väl kanske att vara optimist, är som sagt ingen höjdare på att köra bil. Dessutom kommer ingen våga åka med min nu efter att de läst min blogg haha. Ännu bättre, så har jag bara ansvar för mig själv wieho.

Jaja, ska strax ut och plocka ut hästar. Tycker nästan synd om dem att stå ute i regnet men får de inte komma ut blir de crazybanans i stallet.



Hajdå

Gladis

Vad glad jag blir för alla positiva kommentarer! Det gör mig såhäääääääääääääääääääääääääääääääääääär glad :D

Lucky såg ganska pigg ut idag men vi ska bara ut och skritta en runda, får nog bli barbacka. Lucky är världens bästa häst, inget tvivel om det. Hoppas bara att Fendi får chans att visa vad han går för snart. På fredag kommer hovslagaren så då kan jag väl rida den lilla trollungen igen. Muppig är han så in i nu...

fin darcohäst


OMG vilken fin häst, också efter Darco. Kolla bakbenen!


Åååh denna var ju såå fin. E. Baloubet du Rouet - Ahorn


Tjingeling

Videor från tävlingen

Här kommer videorna från dagens tävling :) Enjoy!

120cm


125cm


Hejdå :)

Bästa hästen!

Tävlingen i Frosta gick väldigt bra, Lucky skötte sig examplariskt och hoppade runt felfritt i bägge klasserna.

120cm; 0-fel och 3.a
125cm
; 0-fel och 3.a

Kändes extra bra eftersom att det var en nationell tävling och att banorna var ganska tekniska. Var lite orolig på framhopp för att Lucky hoppade snålt(rev inte men hoppade snålt), han gillade nog inte framhoppningen för den var blöt och lite lerig. När han kom in på banan skuttade han runt som en kanin med god marginal, tror inte han var i ett enda hinder, vilket kändes skönt. I 120cm red jag lite slarvigt kan jag tyckta, red inte på de distanser som jag skulle och improviserade en del. Sen i 125cm gick jag banan ordentligt och tänkte igenom den noga innan start, jag red på mina dinstanser och det blev ett bättre flyt.









Fina fina Lucky, kommer videos senare :) tjarråååååååååååååååååååå

Tävling på gång

Imorgon är det dax för tävling igen, Lucky ska hoppa två klasser och jag hoppas det går bra. Har inte hoppat sedan förra torsdagen för Fredrik, men det spelar ingen roll. När Lucky har tävlingssäsong tränar vi inte så mycket ändå. Hoppning två-tre gånger i måndaden är max.

Igår fick jag träffa lovely igen, inte sett honom på ett litet tag ordentligt, vi grillade tillsammans med norrmännen och svenskarna nere på Ljungis. Hur trevligt som helst, pappa hade skickat med ett riktigt gott nötkött också som blev helt amazing när vi grillade det. Vi såg en film senare på kvällen och åt godis, idag låg vi kvar i sängen till tolv, hur gott som helst! 

Var hemma vid halv 2, nu har jag mockat och plockat in hästarna från hagen. Ikväll ska jag rida igenom Lucky inför imorgon och han ska fixas. Tror hela kvällen kommer gå åt. Jag försöker få med Hans till tävlingen imorgon också, försöka få honom att prioritera hästar före tentaplugg. Lättare sagt än gjort!

Fellow och jag på dressyrtävling för ett bra tag sedan. Knoppen i pannan är bara för söt!
 

Hejdå

Filmer

Oj oj oj, finns alltid olika ridstilar och hästar.


Jämför med denna fantastiska omhoppning av Hickstead. Kolla hinder nr två!! Alla vill nog ha Hickstead!


Hej hej

Halt häst

Fendi är halt efter sitt balltramp och jag kan inte rida honom. Speciellt super nu när grannes ridbana är färdiglagd, vill bara rida upp dit och trimma igenom den lilla bebisen, nu!!!!!!!!!!. Lucky ska få gå på banan på onsdag tror jag, förhoppningsvis kan jag rida Fendi då med.

Imorgon blir det körskolan också, jag har verkligen ingen lust, jag suger på att köra bil och jag vill inte ens... Aaaaaaaaaaaah, varför kan man inte få en privatchaffis för samma summa resten av livet istället? Så skönt att bara sitta brevid och inte behöva tänka på några regler, skulle chaffisen köra på någon är det hans problem. Suck alltså...

Varit ute och sprungit med Nellis idag, blev ca en halvmil, vi sprang på bra Nellis och ja'. Vid femtiden följde jag med Johan och Kisse till galoppbanan borta vid herrevadskloster, Fjodor och Klappen fick springa ett par varv. Knäppte några bilder, men vet inte om jag orkar lägga upp alla här, något smakprov kan ni väl få. Inte för att jag tror att det intresserar så mycket, men ändå.

regnade och var väldigt mulet, därav den kassa kvalitén, dessutom är jag ingen mästerfotograf.








Hejdå, hoppas jag överlever morgondagens körlektion.

I found a song I just love.

Det var en sång jag verkligen gillade igår i Eurovision song contest. Det var boybandet "Blue" med låten "I can". Tyckte absolut att de skulle vinna men istället vann en låt som jag inte ens kommer ihåg? Suck...



Hejdå

Luckys utveckling

Tänkte på hur omusklad Lucky var med den förra sadeln som han hade 4-5månader.

Munka, sensommaren -10 (snett han går med huvudet där också, stackarn)


försökte ta en bild från uppvärmningen i torsdags som var någorlunda lik bilden ovan. Aja bättre än såhär blev det inte.


Lucky mår verkligen bra nu, det syns! Ska ändå kolla upp så att hans sadel fortf. ligger bra. Ska till samma utprovare i falkenberg som sist, i Juni någon gång. Han har musklat sig massor sedan han fick denna sadel och egentligen borde den inte passa längre, men vad vet jag, som jag sagt tidigare är jag ingen sadelutprovare. Jag litar på Anna i falkenberg, säger hon att den fortfarande är bra så är den det.

Jag är inte helt nöjd med Fendis nya sadel, det ska vara samma modell som Luckys, men den känns så stor ;s ska be Anna ta en titt på Fendis också.

Kan ju inte annat än tyckta att den gamla Amerigon var snygg, men samtidigt hatar jag den eftersom att den orsakat så mycket problem. Fast å andra sidan, det är en bra sadel, men inte till min häst. Låg dåligt på Fendi också, syns på bilden.


Hejdååw

Jadddåååå

Precis suttit och skurit upp massvis med frukt till en fruktsallad som vi skall avnjuta nu ikväll. Jag är för flitig alltså, men ska inte ta åt mig all äran, hade såklart hjälp av Nelson. Han studerade noga så jag gjorde rätt och provsmakade de olika frukterna för att se att de inte var förgiftade.

Amanda; mina freejump är svarta/svarta. Precis som de jag hade innan, vill inte sticka ut för mycket. Räcker med kavajen plus att de knappast var någon annan färg som passade kavajen. Kör på de som syrran alltid säger "svart passar till allt".

De få bilderna jag har stigbyglarna på. Förhoppningsvis blir det fler nu.




Tjarrå


Hästar hittar alltid på en massa skit...

Jaha, det var egentligen mening att Fendi skulle åka iväg till Össjö idag och debutera på 50cm. Men precis när jag tagit i dem, för ca en timme sedan så hade han trampat sig ordentligt på ballen. Sjukt onödigt kan jag tycka, men å andra sidan tror jag att det finns en mening med allt även om det är surt. Nu tycker ni väl att jag har värsta dubbelmoralen då jag igår satt och gnällde på allt igår och idag är nästan positiv till ett balltramp. Okej, jag har dubbelmoral då. Nya tag när det gäller Fendi, mamma sitter och spanar nya pay n' jumps som han kan åka till. Fast, jag hade ju helst velat åka idag, jag var ju pepp!

Dessutom fick jag hem mitt nya par stigbyglar ifrån Freejump, använde ju bara det första paret i en vecka sen pajjade dem och gnisslade massor. Hade sett fram emot att rida med de nya idag på pay and jumpen men men får rida med de imorgon istället. Blir en tur till Gunilla på morgonen, Lucky ska med och gå som förhäst till bebishästarna.

Så ja, nu sitter jag här och har ingenting att göra, stallet är klart, Lucky är riden och min pojkvän sitter med plugg fram till och med nästa fredag. Vilken fin lördag jag kommer ha va, jag får väl sitta och lida av att kolla på alla dåliga bidrag i Eurovision. Jag hoppas det går riktigt dåligt för Sverige nu igen eftersom att jag ogillar Eric Saade och hans dålig låt. Dessutom är han inte ens snygg.

Saknar dig älskling!


Häjjdå


Promenix

Kommer lite bilder från min och mammas promenix :)



busnellis


fårigt värre


mammi <3


nellis ler


puddingen


stötte på en orm


jaddå


snygge haha


godnatt eller nått

Träning för Fredrik Gustavsson

Igår var jag på en gästträning på klubben för Fredrik Gustavsson. Aldrig ridit för honom tidigare så det var spännande, åkte dit i god tid eftersom att jag skulle rida fram Lucky ordentligt. Var där en halvtimme innan och när vi kliver ur bilen ser vi att de i min grupp redan är inne på banan och rider, aaaaaaaaaaaaaaaaah jag hatar sånt. Då hade alla i gruppen innan tydligen haft skadade hästar, dvs 4halta hästar. Jo men troligt känner jag då. Såklart hade någon tomte glömt att meddela mig så jag fick inget veta. I alla fall var det bara att slänga på Lucky alla prylar och började trava direkt. De som känner mig vet hur mycket jag hatar sånt, här kommer jag i god tid för att slippa stressa eftersom att jag inte klarar av stress så bra. Även om Fredrik sa att de skulle vänta in mig fick jag inte den framridningen som jag behövde, vilket resulterade till en kaninhäst som bara studsade runt i galoppen på alla 4 benen. Suck! Stackars Lucky det är ju inte alls hans fel, men man blir trött ändå. 

Fredrik frågade lite om vad det var för häst i början och jag berättade. När vi hoppade de första sprången fick jag frågan om hans stam igen, "Quite Easy-Lucky Light", svarade jag och han nickar och säger "han hoppar trevligt". Detta var bara på uppvärmningen, hoppade kanske 60cm. När vi hade hoppat klart den sista banan, hoppade väl mellan 120-125cm sade Fredrik såhär, "En väldigt trevlig häst, smidig och hoppar lätt. Den här hästen kommer du inte ha några problem med att hoppa högt på". Detta gör mig glad, jag vet ju hur fin han är för mig, jag älskar Lucky och skulle aldrig någonsin vilja byta bort eller sälja honom. Han är min ögonsten! En annan tjej på träningen tyckte han var snygg och frågade om han varit hingst länge, kan man faktiskt tro med den där hingstnacken han lagt på sig. Jag önskar att Lucky var hingst så han kunde fått massor av fina bebisar!!!!!!

Vart kan man be om en pung till sin häst? Någon som vet?

Egentligen är jag inte så nöjd med min och Luckys insats under träningen igår, han kändes inte helt "med mig" vilket beror på den korta framridningen. Tyckte kanske att det var lite wierdoavstånd på vissa ställen också, fick 5galoppsprång på en linje med 6galoppsrång egentligen, någon som aldrig någonsin hänt förut, har nästan alltid fått trycka fram Lucky på de jag ska rida på. Samma på distansen mellan kombinationen och räcket, fick nästan sätta honom på bakkärran för att få plats. Aja, Lucky fick bjuda lite på sin kapacitet när det blev minus ett galoppsprång. Helt pinsamt egentligen och jag borde ridit annorlunda. Skulle frågat hur många meter det var, var det mellan 25-26m hade jag frågat om han gick barnmetrar.

När träningen var över frågade Fredrik om vi hade några frågor, då frågade jag "vad är nyckeln till framgång?". Han svarade att det var "träning, tur och en bra häst." Lite de jag misstänkte, hästsport är en pengasport. Om man inte har turen att köpa en fin unghäst och utbilda den själv.

Aja, jag kommer inte fortsätta träna för Fredrik med Lucky, jag trivs väldigt bra med Elina. Men Fendi kommer få gå en träning om två veckor, bra för honom att komma ut och hoppa lite banor med titthinder. Kan han hjälpa mig med Fendi är det ju toppen, även om träningen för honom var ganska dyr, 350kr.

bilderna är klickbara




Här är banan som vi hoppade i slutet


Hoppar om den linjen jag fick - 1galoppsprång på.


Hajdå


Negativ, jaddå

Okej den här dagen har verkligen sugit från första start. Vaknade imorse och var dödstrött, ville bara kasta iväg telefonen när den ringde och sova vidare. Gick ut och matade hästarna och duscha, senare släppte jag ut hästarna och cyklade iväg till bussen. Kl 08.20 körde jag på körskolan, vilket gick skit, såklart. Aaah, bara en jäkla tur att jag inte bokat en dubbellektion, för isf hade jag kastat bort 740kr. Men, 370kr för att köra en enkellektion är också bortkastade pengar, det enda jag gjorde bra idag var att panikbromsa. Oj, jag borde få diplom eller något, vilken bedrift. Hästarna har vilodag idag så jag kan inte bli på bättre humör där heller. Väntar mest på att mamma ska komma hem från jobb så vi kan mysa med en långpromenad i skogen tillsammans med Nelsone-Calzone. Nelson är bannemej alltid glad och pigg, hur bär han sig åt? Alltid 06.00 när hästarna ska ha frukost möts man av ett glatt hopp i en famnen, han kissar nästan på sig så glad han är. Bjöd Nelson på en muffins innan, skulle nämligen mysa till med te och fika, men tro fan att muffinsen smakade fiskolja!?! Fick minst sagt en what-the-fuck-upplevelse. Dessutom kändes den extremt onyttig så lika bra att Nelson åt upp den. Vad äter en inte en valp liksom?

Aja när jag ändå är igång och klagar kan jag svara på kommentaren jag fick om mina tygelhandtag. De är bra eftersom att man behåller samma tygellängd, i bästa fall. Man måste nämligen ha en viss sorts tyglar för att de ska passa, tyglar med flera tygelstopp(eller extra tjocka gummityglar), har man en häst med lång hals kan man ha ett par vanliga tyglar med 4-5 tygelstopp(är väl ungefär så många det är vanligtvis) men passar inte längden på tygeln med en valig tygel får man köpa ett par extra tyglar med extra många tygelstopp så man kan sätta handtagen precis där man vill. Något som är så idiotiskt och framgår inte när man köper handtagen. De kostar ändå nästan 500kr och är gjorda av plast. Någon borde uppfinna ett par handtag som man kan spänna fast vart som helst på vilken tygel som helst. Av alla mina 10par tyglar kan jag bara använda dem på ett par och då tycker jag ändå att handtagen sitter lite för långt ut.

detta stämmer alltså inte...


Nu ska jag fortsätta vara lite dryg och gnällig. Fortf. ingen som uppvaktat mig på min namnsdag, inte ens ett litet grattis har jag fått utan att be om det. Påminde mamma imorse och då fick jag ett grattis men annars inget, ingenting alls. Jag som bara har ett namn borde bli extra uppvaktad haha. Ingen big deal egentligen men eftersom att min dag varit riktigt tråkig hittar jag saker att störa mig på.

En sista sak, hatar lukten av gammal matsäck. Hejs svejs


Hallå där, köp blåbär

Jaha, var ett tag sedan jag skrev något här ja. Har bland annat lovat både video och bilder från tävligen så här kommer det.















Se och njut, Lucky är en guldgosse helt enkelt.


Sitter och kollar runt lite efter nya prylar till mig och pållarna, finns mycket fint. Är så sugen på en ny hjälm... Aja så var det de med körkortet, får vänta med nya prylar, körkortet går först. Sovit 11timmar i natt så jag är riktigt pigg idag, det är nice. Gick och la mig 9 och stod upp 8. Vid nio red jag med Kajsa och efter det gick Fendi på en skogstur. Han skötte sig, även om han varit muppos sista tiden. Blöööä.

Dags att mocka sedan skrapa färg på utemöblerna, yeeahj!!!! -.-


Tävling i Perstorp 110cm+120cm

Halloj, tävligen igår gick väldigt bra :)

110cm: kändes väldigt lätt och fint, Lucky lyssnade superbra och vi slutade på 0-fel och en 5.e plats.

120cm: Lucky hoppade ännu bättre(brukar göra det när det blir högre), jag red likadant som i första klassen, dvs inte för att vinna. Hade en god grundgalopp eftersom det var en A:O.a, även felfri här och det blev en 3.e plats.

Jag är jättejättenöjd med dagen, kunde nästan inte blivit bättre, jag red på de distanser som jag skulle och Lucky var med mig till 100%. Tyvärr misslyckades mamma med filmningen i 110cm så det blev ingen film därifrån. Som tur är fick hon till det i 120cm så den kommer väl upp här snart på bloggen.

Blev en del bilder i alla fall. Eftersom att blogg.se klabbarsönder så kan jag inte lägga upp några nya bilder..........



hejdå så länge


Tävlingsdax

Imorgon ska jag och Lucky tävla i Perstorp. 110+120, heja oss. Red ut en liten runda med trav och skritt innan och han kändes fin. Jobbade lite med smidigheten och igångsättningar, de som Lucky behöver. Var lite seg idag efter gårdagens fest, men allting gick som det skulle ändå. Vaknade av klockan vid 12 brevid Hans i sängen. Låg och snackade i en halvtimme sedan åt vi "frukost" och Hans cyklade hem till sig vid 1. Jag satte igång med stallet och sedan vilade jag en timme för att senare rida Lucky och bada honom, samt fläta.

Festen igår var superbra, som de brukar vara nere på flygområdet. Tfhs10 är en riktigt bra klass på att anordna fester också, deras "flygdans" var höjdpunkten tyckte jag. En lyckad kväll helt enkelt.

Nu ska jag strax bege mig ut i stallet och natta hästarna, efter det blir det sängen så jag är pigg och alert inför imorgon. 



Häjdåe

Superfredag yeahj

Idag blir det nog en bra dag, varit ute och ridit på Fendi i skogen i det fina vädret, det gick bra. Fina skrutten! Lucky har vila idag, skulle egentligen tagit med honom till Gunilla imorgon så han hade agerat förhäst åt unghästarna vid uteritt, men Hero hade fått feber så vi får skjuta på det till nästa helg istället. Imorgon ska Lucky bara gå en liten runda i skogen sen blir det tävling på söndag, 110 + 120. Det ska nog gå bra, får jag hoppas. Lucky käns megafin på marken nu så det borde gå vägen i hoppningen också. Känner mig fortf. ringrostig men hoppas på att det ska släppa.

Precis ätit ett äpple och ska strax bege mig ut i stallet och mocka så allting är klart till i eftermiddag. Ska nämligen iväg på nollningsfest för tfhs11 idag, en nollningsfest som Hans och hans klasskompisar håller i. Det enda som ska göras innan jag sticker i väg med hästarna är att plocka in dem, sticker väl vid halv fem någongång om jag ska hinna se alla lekarna :) Mommy passar hästarna ikväll och släpper ut dem imorgon, gött så man slipper fara upp vid 6 och sedan vid 8. Än har jag inte kommit på vad jag ska ha på mig men det kommer jag väl fram till får jag hoppas.

Eventuellt ska Fendi gå en pay n' jump nästa helg i Össjö. Tänkte prova på och hoppa en 50cm klass för att se hur han reagerar. Spännande ska det bli också, känns han redo för lite högre höjder ska vi så småningom anmäla till Breeders.



Hejs sväjs


Fendi håppeheezt

Fendi fick åka transport till klubben idag och hoppade lite på utebanan där, det gick absolut strålande! Jag och mamma är så stolta över den stora bebisen(jag är nog mest stolt!). Hade med vattenmattan som vi lånat av Gunilla den hoppade han på första försöket, den var visserligen bara hälften så vid men måste ju ta lite i taget. Visade honom den innan och han brydde sig inte speciellt mycket, red an den i galopp och han bara skuttade över. Överhoppade inte sig så mycket heller, jag blev superglad! Sen hoppade Fendi ett räcke med min jacka under också plus att han har hoppat en liten tvåkombination nu också. Mycket han fått lära sig idag, allting gick bra! Dagar som denna älskar jag Fendi, det är den Fendi han ska vara, de dagar han springer på bakbenen och inte vill gå förbi grannhästarna vill jag inte veta av haha. Bara att njuta nu när han sköter sig!

Kommer lite videos från idag nedan, observera de mycket höga hinderna *blink blink*. MEN man ska inte göra det för svårt även om det känns lätt, det är då allting vänder. Så länge det är lätt är det också roligt. När han blir starkare kan han hoppa högre.


Kolla vad duktig han är när han hoppar kombination. Inget han gjort innan.

Här hoppar vi en bana på slutet, hoppade samma bana en gång till. Men tydligen ligger den kvar på kameran. Ungefär lika gick det, lite bättre i andra. Får se om jag hittar den till en annan gång :)


Imorgon ska jag köpa frallor på konditioriet och käka frukost med Hans, vid elva tiden kör jag min andra körlektion. Mer nervös nu faktiskt haha. Ska kolla igenom lite vad jag ska göra också, är ju inte direkt bra men men.

För er som undrat vart jag köpt min skinnjacka kan jag säga att jag fick den av min syster och att den är av märket Only, och ja den är skitsnygg & jag älskar den! Tack tack.

Godnatt, hajs svajs

Min pålleheest

Titta så snygg min pålle var i helgen, han är visserligen lika snygg hela tiden men extra snygg på tävling. Nybadad och flätad, nice.



Kära älsklingen som fottat, tack!

Idag har jag jobbat och hjälpt Kajsa med Ymkje. Jag skulle säga att Ymkje är helt inriden nu men blir ett par turer till då Kajsa vill det. Inget emot det alls, hon är ganska rolig att rida faktiskt :)

Galopperade för första gången på Swea idag, det var kul. Det är en häst med GO i så det var extra roligt. Ranosch åker till Jägersro imorgon, lite tråkigt då vi lärt känna varandra sista tiden. Brukar tyvärr vara så när det kommer "inridningshästar" till jobbet, när man ridit flera turer på dem och fattat tycke ska de åka hem. Inget mer jobb denna veckan då en häst tyvärr gick bort och Ranosch åker hem, hingstarna är numera vallackar och behöver vila. Dvs att det är bara tre hästar som ska ridas och de fixar Johan & Kisse själv.

Från första gången någon satt på Swea, jag fick äran :) Heja Sweaaaaa som kommer bli en bra galopphäst!


Imorgon ska jag hjälpa Kajsa igen, sen blir det ganska lugnt och skönt. Ska städa lite här hemma och rida Lucky på förmiddagen, Fendi ska iväg och hoppa på kvällen. Där emellan får det bli ett gympass, har tränat både idag och igår. Igår blev det ett bröst-,triceps- & magpass och idag körde jag ben, axlar och biceps. Det kändes gött! Imorgon får det blir mer mage & biceps samt rygg.

Hahahha som jag skrattade när jag såg denna bilden, så ful!


Nästa bild såg ut såhär. Fendi är väldigt snygg, nästintill jämt, men här är han inte heller snygg, högt är det ju ;) 


Nu blir det duschen, sen ska jag sova gott. Natti natti

måndag

jaja, ny vecka nu då. Tävlade igår och det gick helt okej, ett ner i första och ett stopp i omhopp i andra. Båda mina fel så är lite störigt. Aja Lucky kändes fin nästan hela tiden, hoppar fortf. lite till vänster men har blivit bättre. Hade två hästskötare också, mamma och Hans, supermys. Hans fottade en del också så jag väntar på bilderna.

Skulle jobbat idag men blev flyttat till imorgon av olika anledningar, körde i alla fall min första lektion på körskolan idag och det gick bra. Hade en väldigt bra körlärare som var trevlig och bra på att förklara. Göttans!











nu ska jag mocka :)

hajdå

RSS 2.0