babe

Mysig kväll igår med min kära älskling.

Aldrig varit så här glad, Hans <3


Nu ska det fixas och trixas.

grymt gym

Ah det var så skönt att gymma idag, har verkligen saknat det!! Kul att träna samtidigt som Hans också, blir extra roligt då.

Fendi sköter sig och det gör såklart Lucky också. Inridningen går bra med Ymjke, i alla fall just nu, man vet ju aldrig med unghästar. Ridit ut två gånger nu och det har funkat bra.

Imorgon kommer fina Malin hit och stannar till torsdag. Kommer bli lika trevligt som vanligt, blir väl en ridtur ut i skogen på torsdag och vädret är lika fint som det varit den senaste veckan, supernice.



Hejdå nu blir det sängen

Måndag, röd dag

Röd dag idag, men det är inget jag känt av, jag har jobbat, jobbat och jobbat. Det gick bra och det var ett nice väder hela dagen. Hade miljöträning med Fendi på gräsmattan, han fick gå över vattenmatta ett flertal ggr och titta på paraply. Paraplyet gjorde att Fendi tog sig en uppfriskande löptur bort till brevlådan och vände om när jag visslade på honom. Det där med paraply får vi helt enkelt träna mer på.

Imorgon blir det lite lugnare, skönt. Hoppas på fint väder så jag kan sola lite. Ska även boka tid för min första körlektion på körskolan, oj oj. Efter att alla bara tjatar om körkort hela tiden måste jag få tummen ur. Hade varit bra att få det under sommaren då jag har ett jobb i Eslöv som borde ta. Aja, går inte utan lappen.

Fendido




Nu ska jag duscha och sedan krypa ner i sängen och drömma om något fint. Imorgon ska jag få gymma igen så blir väl en dröm om det ;)

Tjarrå

Påskhelgen

Vilken fin påsk det varit, var som jag skrev på Österlen och firade den med min kära pojkvän och hans släkt. Mycket trevligt må jag säga på påskafton, några hade jag träffat förut och andra inte, allihopa var så trevliga så och det var en fin kväll. Kom upp på fredagen och då blev det middag med Hans mamma och pappa, satt och tittade på lite tv tillsammans efter det och senare på kvällen drog vi iväg till en av Hans gamla klasskompisar Kristian. Där var även tre andra klasskompisar och en tjej till en av dem, vi satt och snackade ett par timmar och skrattade en hel del, trevligt! Åkte hem till Hans runt halv 12 och sov. Idag på påskdagen var vi på en liten konstrunda, supergulliga Metta(Hans mamma) köpte ett par jättefina örhängen till mig hos en av konstnärerna, har för övrigt på mig dem nu. Packade i hop våra saker och körde till Ljhed senare på eftermiddagen. När jag kom hem satt jag och käkade middag tillsammans med mummi och daddi, lax som jag ätit tre dagar i rad nu haha. Ja varför inte?!

Både Lucky & Fendi fick åka till Klostret idag och trimmas på banan där, det gick bra med båda. Fendi fick gå över bommar och Lucky fick hoppa lite. Inga konstigheter alls, skönt.

Imorgon blir det massor av saker som ska göras, kommer vara helt slut på kvällen. Är faktiskt redan trött bara av att tänka på det.

Hade inte med kamera till Österlen men ska få foton från Hans vid ett senare tillfälle. Så länge kommer det bilder från Sthlm-weekenden.

Molly-Mole på tåget upp 


Jag satt brevid henne


Väl hemma hos ägaren


Sötaste pojken på båten


Vasamuseet. Ps. jag vill ha skeppet!


Snyggingen äter glass i parken


Jag och mormor innan hemfärd


Godnatt!

fendi

Fendi hoppade en liten bana idag och gjorde det perfekt!







Mamma var mycket nöjd med Fendi, jag med :)


 Far strax till Österlen med min boyfriend, love him!

fint

vilken fin helg det varit i Sthlm tillsammans med min kära Hans. Ska ut och pilla i stallet nu sen sola så uppdaterar väl när jag känner för't.

bild ifrån parken på Djurgården, vi åt mjukglass efter att ha besökt Vasamuseet.


i love u Hans.

Mitt namn

Till dig som undrade hur mitt efternamn uttalas, stavas Skjetne och uttalas som Schettne. Och ja det är norskt, jag är född i Norge och kan i princip prata flytande. Flytta till Sverige som 7åring.

Jaha, annars då? Imorgon far jag till Sthlm med Mollymus. Möter väl upp Hans på eftermiddagen/kvällen någon gång, blir säkert bra. Ännu i bestämt när vi ska åka hem på söndag, men det spikas nog ikväll.

Varit en ganska seg dag annars, och är det fortf. Lucky var hos tandläkaren imorse och hade bara små hakar på båda sidorna, hon gratulerade mig till en häst med fin mun. Jo men tackar, vet iofs redan att han är perfekt, men påminns gärna om det då och då. Kom hem mockade snabbt, lunchade och matade hästarna, cyklade iväg till Kajsa för att fortsätta inridningen med Friserstoet, som till och med fick av mig idag. Gled iofs av men ändå, fortfarande en avtrillning. Lite onödigt men gick bra sen i alla fall.

Fendi har skött sig jättebra sista tiden och får lite vila(även Lucky) nu när jag åker till Sthlm över helgen.

Sitter här sminkad och fixad, trodde jag skulle få umgås med min pojkvän ikväll men av olika anledningar blir nog inte av. Tråkigt men sånt är livet. Sågs både igår och i förregår men hade ändå tyckt det varit lika mys att ses ikväll igen + hela helgen.

Igår var jag i Malmö och hälsade på Malin. Vi hade det supertrevligt, käkade lunch, fikade, shoppade och hade det allmänt mys. Som Malin skrev i sin blogg så har jag sett fler människor på en dag än vad jag ser på ett helt år i Ljhed. Ljhedmänniskorna har en annan stil också... Tack för en trevlig dag i alla fall min vän!

Lånad bild från www.enhundradelssekund.blogspot.com


Nu ska jag se över om jag har packat allt inför morgondagen sedan blir det nattning av hästar och mig själv.

Hej från mig

Tävling klar

Jaha så var helgens tävlingar över. Jag är mycket nöjd, även fast vårat resultat inte var topppen.

Igår var Lucky helt sjövild haha, omg! Så lugn och fin på framhopp, kändes som han kunde gå in och sätta en grym runda. Men nej, Lucky ville bestämma allt själv, vilket resulterade till en halvt skenade häst, två rivningar och en volt. Aja han stannar ju i alla fall inte, tror Lucky blev så bara för att han var så lycklig. Jag bara skrattade åt Lucky efteråt, han är för söt.

Idag red jag fram honom mer och det gick mycket bättre, lika fin på framhopp men till skillnad från igår gick han att rida inne på banan, han var sig själv igen. Det var en A:O.a idag och satte upp ett bra tempo från början, allting flöt på som tänkt. Galopperade på som vanligt mot banans 8.e hinder, Elina hade sagt till mig att göra en halvhalt, men det försvann i farten, vilket gjorde att han petade den minimalt i framkant. Blev lite förbluffad över nedslaget och kom alldeles för stort in i kombinationen efter så han petade a-hindret, också väldigt lite. Annars hade vi en snabb tid och hade hamnat bland de främsta. Jag är mycket nöjd för det var inte min häst som gjorde fel denna gången utan jag. Hade det varit för ett år sedan hade jag tagit den där halvhalten, men just nu är jag lite ringrostig och behöver komma ut mer på tävlingsbanorna. Kändes annars lekande lätt hela rundan. Som Lena sa, han bara flyger över, han hoppar med sån krafft. 

Malin Baryard spanade in Laggy på framhoppningen igår, hon ändrade sig säkert efter att ha sett honom inne på banan i sken hahaha! 

Igår var det en 120cm och idag var det en 125cm klass. Nationellt båda dagarna.

Överlag har det varit en supernyttig tävling, både jag och Lucky måste få mer rutin tillsammans på nationella banor, det är ändå ganska stor skillnad från reg till nat. Banorna i helgen passade oss bra, tyckte kanske att gårdagens bana hade för lite linjer, okej att det är utomhus men någon linje kunde det varit. Det var det idag i alla fall. Gårdagens bana hade inte en enda linje, lite trisst.

Från igår, i love u my man!


Från idag
Världens bästa mamma/hästskötare och älskade Lucky!


Nu ska jag vila en stund, gått och blivit förkyld med halsont och snuva. Blää på det, skulle träffa min älskade Hans idag men får skjuta det tills jag blir frisk. Ska i alla fall åka iväg och visa Joris för ett par spekulanter. Emmis ska ridas också, när jag kommer hem får jag rida Fendido.

Pusshej

First Fendi

Här kommer nu lite nya bilder på min ursnygga fyraåriga vallack e. Laptop ue. First Trump xx.



















vill tillägga att han var fin idag med, utan bråk och trams. Love love

Hoppträning

Här kommer videon från när vi hoppar 110cmbana sist.



Sweet sweet, hejdå

Tävling imorgon

Imorgon blir det tävling i Skyrup, en klass. Jag är rädd för att Lucky kommer vara en aaaaning övertaggad, hmm. Men klart han får vara glad, så länge han är frisk och fräsch. :)

Till Malin, tack, glad du ställer upp som biosällskap om Hassan sviker mig haha. En bildbomb med bilder från förr och nu på Lucky ska definitivt bli av. Allt för dig my dear!

Precis lagt in en videon från hoppträningen sist på Lucky, den dyker väl upp här på bloggen när den kommer in på youtube.

Annars har det varit ett jäkla väder de sista dagarna här, igår blåste det massor och idag ännu mer. Hästarna fick vila igår, men idag var jag tvungen att rida med tanke på att Lucky ska tävla imorgon. Funderade på att sätta tygelhandtagen på tyglarna men får se hur det blir med det, är inte så van att rida med dem. Hoppas på att det inte blåser imorgon, för gör det de så åker vi inte. Stackars hästar som hoppade där igår och idag, spring och hoppa i motvind själv och se hur lätt de är...

Blää, jag saknar min Hans, önskar att han sov hos mig i natt. Stor puss på dig när vi ses goding!


Haj haj

Bildbomd från förr

Oj oj, vet inte varför jag gör detta, men här kommer en bildbomb från förr. Bilder på lite allt möjligt snyggt och fult.

studentbal -09


Fellow -08



Fendi på bete som ett- eller tvååring tror jag.


Fendi myser


Jag klippte av mitt hår -08


Phiis, jag, Nicole och Lucky -08


Julia och jag på ponnytävling


Jag & Lucky, always love. Även efter en pay n' jump i spöregn.


"Hopp" sa Lucky och tog i för kung och fosterland 


Lassy, still miss u.


Lucky Luke, 110cm.


Babe


Felfri i 120cm & 130cm -09


Mamma och jag i gbg, -07 eller -08?


Radicle och jag, msv b -07


Cherie i lb.


Lucky


alltid ett charmtroll! Lagggoooooo


Lucky 110cm Eslöv -09


Tess Tess. -06


Hajdåå



Torsdagkväll

Detta är en sådan där kväll som känns som en tråkig söndagskväll. Blä jag är rastlös eftersom att jag inte haft ork att cykla i en klass-2-varning-vind till gymmet, inte har jag ridit idag heller också pga vinden. MEN jag har faktiskt jobbat, trodde kanske inte att jobber skulle bli av men det blev en del motionering av pållarna på jobb ändå.

Bion igår med Hans var jättelyckad, fy för vilken rolig film vi såg. Jag satt i princip och skrattade hela tiden haha. Helt klart en film som jag kommer se om snart. Nästa film jag vill se på bio är "Water For Elephants", frågade Hans om vi kunde se den, fick som svar "ja, men har en del andra filmer jag ska se först", tolkar det som ett nej haha. Aja, Hans åkte ifrån mig vid lunch idag när jag skulle börja jobba, nu befinner han sig i växjö, dvs långt bort ifrån mig och mitt lilla liv. Cykelavstånd till ljhed tycker jag duger bra nog, så kom hem igen.

Imorgon är det full program igen, ridning, ridning och åter ridning på schemat. Fendi var i alla fall toppenfin igår, kan inte komma ihåg sist han skötte sig ett helt ridpass. Lucky var pigg som en jag vet inte vad, studsade runt som en kanin eller något i skogen, ville bara springa fort fort fort. Tror kanske jag får användning av mina tygelhandtag om han beter sig likadant i helgen.

Får ett par nya stigbyglar nu i veckan tror jag, eftersom att mina Soft Up pajjade efter fjärde gången eller något. Bra där ja!

Vet inte helt vad jag ska skriva, försöker samtidigt som jag bloggar att sammaställa en ny gymlista på spotify. Svårt att göra en lista som tillfredställer alla behov, men någonstans får man se till vad man själv gillar. Annars fixa något eget, mjauw.

Hejdå

Hej och hå vad det går

Trodde denna veckan skulle bli lite lugnare än förra, men ack så fel jag hade. Hunnit med massor denna veckan och det är bara onsdag än så länge. Imorgon blir det jobb och fortsatt arbete med Ymkje. Hästarna ska ridas senare på eftermiddagen/kvällen om det inte stormar sönder i skåneland.

Idag kommer äntligen Olle och skor Fendido, inte en dag för sent. Förstör tyvärr min och mammas planerade trip till Ullared, men vad gör det när man tillbringar kvällen tillsammans med din pojkvän istället? Vi ska istället köra till HBG och kolla bio, mmmm vad mys!

Fendi har varit hos Elina en gång nu, skötte sig bra till slut. Han ska åka dit en gång till nästa vecka, förhoppningsvis ska Lucky till tandläkaren nästa torsdag också. På fredag åker jag och Hans till Stockholm! Stannar till söndag, kommer hinna med att njuta av ledighet, träffa mina kusiner, umgås med mormor och ha det allmänt chill. Oh så nice!

Åååh, lilla Nellis fyllde hela 6månader igår, så stor han blivit på ingen tid alls. Crazy!



Hej så länge


Pay n' jump

Idag vaknade jag upp brevid min favorit, Hans. Åh vad han älskar mig, han kommer alltid upp i tid hos mig, kl 8 på en söndag är väl allas dröm? Mmmmm! ;)

Vid halv 10 åkte jag och mamma till Skyrup för att hoppa en 120cm pay and jump. Hade aldrig varit där innan men hört massor av positiva kommentarer om stället. Kan inte annat än instämma, underlaget är fantastiskt fint på både framhopp och tävlingdbana, sjösand med någon slags fiberduk. Och det luktade till och med hav där, red runt utan jacka idag och bara njöt av det fina vårvädret. Fantastiskt!

Lucky kändes super fin på framhopp idag, lugn och fin, hoppade rakt på alla hinder och allt var frid och fröjd. Mamma undrade om han var seg eftersom att han var så lugn, men nej, han kändes bara fin. Så gjorde han som han brukar när han är på det humöret, dvs full gas haha. Han var så glad över att få hoppa en bana och att det var utomhus. Lucky hoppade för första gången vattengrav idag också, det gick bra eftersom att han aldrig gjort något liknande innan. Vattengraven var sista hindret på den 11språng långa banan med en två komb. Hade egentligen tänkt att hoppa banan sedan göra en volt och styra på graven, men Anna(som äger stället) uttryckte sig så här "vadå göra volt? Fegis! Det är bara att haka i". Ja är det något jag inte tål är att bli kallas fegis haha, ungefär som "jag tror inte du kan/vågar". Det var ju bara att rida på graven direkt efter sista oxern. Det var det enda jag tänkte på hela banan och det gjorde nog Lucky lite spänd, red an graven som man brukar med lite extra tryck och *hopp*, Lucky tvekade knappt. Doppa bakbenen lite, hoppade om graven 4ggr till och sista gången hoppade han rakt över utan att hoppa i den. Det var som att han förstod vad han skulle göra. 

Bortser man från hans tramp i graven gjorde han en felfri rudan trots att han var överladdad med en något ofokuserad pilot. Känns skönt att ha kommit igång igen, nu behöver jag inte oroa mig längre över vattengrav. Tror han fattat att han ska hoppa över nu också och inte i. Han är ju en hopphäst och ingen badanka. 

Skulle till Gunilla idag men huvudvärk och trötthet satte stopp för det, sov säkert två och en halv timme nu på eftermiddagen och är fortf. trött. 

Imorgon ska Fendi till Elina i alla fall, det kan behövas. Han skötte sig i dag i alla fall, i fredags var det mer WW3. Vilken trotsperiod han är i just nu, blä. Jag har inte tid för det, vill komma ut på unghästtävlingar med skrutten. Han fick ju en ny sadel i torsdags, blev en till Linnea. Till er som ville sälja sadel till mig, tack för omtanken men såg inte era erbjudanden innan det var för sent! Blev en magplattta och ett par sitgläder också. Fick en putshandske och ett schabrak på köpet också, en lyckad kväll för en sån som jag. Tusen tack till mommy.

lånade en bild från hemsidan, kolla bara det fina underlaget. Som mamma säger, Arezzo fast i Skåne.
 

Nu ska jag hoppa i säng och sova gott. Denna veckan kommer jag hinna med massa gym, i like. Kom i 5e hand denna veckan som var. 

Haaajdoo


  

Hos Hans

Är på Ljunghusen nu, Emil och Hans hade gjort sushi och hade det allmänt mys. Emil tar bra hand om Hans när jag inte gör det, behöver inte vara orolig direkt.
Hans står just nu och duschar, alldeles strax ska vi kila iväg hem till mig och natta hästarna och sova i min säng. Imorgon ska Lucky iväg på Pay n' jump i Ballingslöv, ska väl hoppa ett par hinder på 120cm. Han var gööörfin på träningen i torsdags, en riktig stjärna. Fick inte hoppa så högt efter att han fått akupunktur dagen innan men hoppade en bana på 110cm i alla fall.
Idag har jag och Erika varit och skrivit Högskoleprovet, ojoj vad dåligt det gick. Prickade fler felsvar än rätt. Endast 0,4 avrundat uppåt, illa. Ska någon gång i livet göra om provet så jag slipper skämmas. Trevligt att träffa Erika igen i alla fall, saknar våra härliga gympass och gött snack från skolan.
På söndag blir det antagligen löshoppning för Gunillas hästar hemma på gården där. Gick väldigt bra när jag red där sist, i torsdags. Denna veckan har varit väldigt hektisk och det känns nu in på helgen, förhoppningsvis blir det en trip till Ullared i veckan, skulle åkt i fredags men mamma blev sjuk, trodde det var ett dåligt aprilskämt men det var det icke.
Nu blir det snart avfärd mot skånegården, once again.
Tjaarrrååå

RSS 2.0