Bio och sandstorm

Igår, ja vad hände igår egentligen? Var i stallet halv 8, red Tilli och Dior. Velkana, Robin och Amuesant gick i skritten. Fixade stallet och kom hem tidigt för en gångs skull. Sov nästan tre timmar på lunchen, välbehövligt. Åkte tillbaka till stallet, fick Sarah fixad, hoppade upp i sadeln och skulle rida bort till banan. Då säger Abdullah "jag tror jag vill rida nu". Hoppade av Sarah och gjorde i ordning Robin.

Red Sarah en bra stund på banan och vilken skillnad det är på henne nu jämfört med första gången jag satt på henne. Kristian tyckte hon var mycket mer ihop och Aws(Sarahs ryttare) kommer få det bra när han kommer hem. 

Hör och häpna så red Abdullah både Robin OCH Amuesant med enbart 30min paus. Plus att han red dem båda ordentligt. Karln kan ju när han bara vill och orkar. Frågan är om han ska rida ikväll eller om han ridit för en månad framöver nu. 

Senare blev vi tillfrågade om att åka med på bio. Javisst sa vi, åkte hem och bytte kläder och åt lite mat som Muhannad hade skickat till oss. Vi såg Haunted i Kuwait city och den var urkass. Det roliga med det hela var att jag och Evelina skrattade hela tiden plus att Abdullah, Ahmed och "Erik"(ja vi kan inte hans namn) köpte snacks till bion för nästan 20KWD det är nästan 500kr. Såklart fick vi inte betala något denna gången heller... 

Idag är det sandstorm här och det gjorde ont att rida alla. Hästarna bryr sig inte så mycket men mina ögon bryr sig. Skönt att komma hem och ta en dusch i alla fall. Nu ska jag sova en stund sen far vi tillbaka till stallet igen. 

Dior inomhus

Hade ridhusunderlaget varit bättre kunde jag ridit inne varje dag i hettan. 


En mörk biosalong

På offentliga toaletter är toapappret vikt och det är en anställd som ger en en pappershandduk när man tvättat händerna. Högst onödigt kan jag tycke men desto mer ovant. 
Fendi

Fick frågan om var Fendi håller hus nu när jag är borta. Han har ett riktigt slappt och fint liv hos Gunilla, hans uppfödare och en god vän till vår familj. Han vilar bara just nu men han där inte av det. Det var meningen att han skulle ridas och tävlas av en annan men det funkade inte riktigt. Jag längtar efter min underbara Fendi varje dag ❤️
Ledig dag

Idag är vi tydligen lediga men jag åkte till stallet ändå och red tre hästar. Dior, Sara och Amuesant. Det var varmt idag och ingen blåst. Tog det ganska lugnt med Amuesant och Sara, blev två 40minuters skritturer tillsammans med Kristian som red Landgraf och Velkana. Dior red jag inne i ridhuset, verkligen svalt och skönt där inne. Fint att slippa alla flugor också. 

Gjorde vid stallet, promenerade ett par hästar och satte några i skritten sen drog jag hem. Sajjad, Diors groom, kom med juice och choklad till mig. Så bäst! Vi har förresten fått en ny groom i vårt stall och blivit av med en av de gamla. Just nu är allt perfekt i vårt stall! 

Nu ska jag bara ta det lugnt resten utav dagen, sova ett par timmar och lata mig. Ställ gärna några frågor om ni undrar något. 

Jag och Tilli efter Abdullah och hennes GP runda. Bra morgon annars

Trots mitt milda vredesutbrott har det varit en väldigt bra förmiddag i stallet. Tilli fick leka av sig på lilla galoppbanan, Amuesant börjar lära sig byten i serier, Robin var fantastisk och Dior hoppade och det var stor skillnad med nya bettet.  Nu gick det att reglera honom och vår första tävling närmar sig! 

Fortfarande är det ingen som tycker om honom förutom jag men jag tror fortfarande på honom. Visst han är ingen GP häst, han är absolut inte i närheten av fendis kvaliteer men han har ett trevligt huvud och jag tror att vi kan fightas ihop. 

Får bli lite banhoppning med dior senare i veckan. 

Ikväll ska jag rida Diors mamma Sara, hennes ryttare är bortrest för en vecka och jag har fått äran att trimma henne. Spännande! 

Tilli och jag på promenad igår. Älskar hennes huvud ❤️

Promenad med Velkana för ett par veckor sedan.


Den tredje har jag varit här i 2månader, redan! Helt sjukt vad tiden går fort här. 


Blev bitchig

Alltså idag blev jag en bitch. Efter att jag ridit Tilli imorse och stod och väntade på att dior skulle bli klar så blev jag och Evelina tillfrågade att lasta en häst, javisst sa vi och hämtade våra saker. Med våra saker menar jag handskar, longeringslina och kedja. Det är det som vi behöver, inget mer. 

När vi kom ut till släpet står det en gul ful ponny och det första jag gör är att byta ut grimskaftet till en kedja över nosen. Så länge frid och fröjd. När Evelina ska flytta sig får ponnyn damp och sparkar efter henne, jag blir vansinnig och rycker till en gång. Tycker inte det är okej att en häst sparkar, oavsett situation. Då får ägaren ett lätt sammanbrott och ber mig ta det lungt. Jag förklarar då för henne att det inte okej att hästen sparkar efter Evelina. 

Vi står och väntar på att hästen ska få på sig transportskydd och efter någon minut kommer någon annan tant, kanske också en ägare av denna fantastiska ponny. Hon ifrågasätter varför hästen har kedja över nosen. Jag förklarar för henne att vill de ha vår hjälp så gör vi det på vårt sätt och passar inte det så har vi hjälpt till tillräckligt. Då säger hon tack för hjälpen ändrar till vanligt grimskaft och vi går därifrån. 

Sen höll de på hur länge som helst med ponnyn och såklart gick den inte in. När jag gick till Diors stall ropar någon efter oss och frågar om vi kan hjälpa till, jag viftar till med armen och svarar att de inte får någon mer hjälp. Till slut ger de hästen lugnande och jag antar att de fick lyfta in hästen sovandes.

Det som är så irriterande är att människor är så okunniga här. Både jag och evelina har mycket erfarenhet av lastning och hantering av hästar och hade vi bara fått vara i fred hade hästen varit inne på MAX 5minuter och hästen hade varit oskadd. Istället ska de vara vrånga och ge hästen lugnade, helt i onödan. 

Jag berättade hela historien för Abdullah och han tyckte det var bra att jag reagerade som jag gjorde. Hoppning på schemat idag

Idag ska jag hoppa Dior på morgonen. Har trimmat honom hårt i två dagar så jag hoppas att det visar sig i hoppningen. Jag ska försöka få Evelina att filma! 

Blev bjudna på mat på klubben igår, andra gången inom en vecka nu. Vore synd att klaga! 

Kommit upp så fina bilder på hästarna senaste tiden på instagram, jag gjorde ett par print screens på Robin. 
Det är så roligt att se denna hästen hoppa för han är så snygg! Vanligtvis är detta den fulaste hästen av våra hästar haha. Robin ❤️ Gillar dig ändå! 

Fantastiska Tilli

Titta vilken fantastiskt fin bild jag hittade på Tilli och Abdullah. 


Hemma på lunch nu och ska vila, är löjligt trött idag. Ingen aning om varför. Red alla hästarna imorse och det gick bra! Imorgon ska vi vara i stallet en halvtimme tidigare, dags att börja med det så det inte är för varmt att rida. 

En annan bild på Tilli Den där älska-livet-känslan.

Flera gånger under min tid här i Kuwait har jag drabbats av en känsla, älska-livet-känslan. Denna känsla har även drabbat Evelina och vi njuter av den så fort den hälsar på. Ikväll hittade den oss igen, vi skulle gå en promenad med Amuesant och Snoopy men efter fem minuter hoppade vi upp barbacka och i enbart grimma och skrittade runt hela anläggningen. Det låter otroligt simpelt men det var fantastiskt. 

Och nej mamma, jag rider inte utan hjälm här nere. Bara Kristian som gör det. 

Imorgon åker Diors ägare till Holland en vecka och jag blev tillfrågad att rida Diors mamma denna veckan. Gärna! Hon ska vila imorgon men på torsdag blir det en premiärtur. Ska försöka få någon att fota. 

Alla mina hästar red jag imorse på banan och det gick bra, ganska svettigt men det blev 4st bra pass. Kanske blir lite hoppning med dior på torsdag. Träffade Diors gamla ryttare från Tyskland på internationella tävlingen och han sa att dior var väldigt stark, ja jo och han är man och jag är kvinna. Inte konstigt att jag haft det lite kämpigt på vanligt tränsbett. 

Dior ❤️
Hur jag fick mitt jobb

Nu ska jag svara på hur jag fick mitt jobb här i Kuwait. Det var en helt vanlig dag på returhuset i början av januari, jag stod i kassan som vanligt när jag känner att jag får ett mail. Det stod "job offer sent from Abdullah al roudan". Min första tanke var att det vad spam. Öppnade inte det, var rädd för virus. Det gick någon timme och jag fick en känsla av att jag skulle öppna det, tog chansen och ja, mycket riktigt var det ett riktigt jobberbjudande. I Kuwait. Jag tog det inte särskilt seriöst eftersom jag precis börjat ett nytt jobb och hade allt som de flesta strävar efter, en pojkvän, en hund, en häst, en bil, en härlig familj, en perfekt lägenhet i stan, underbara vänner osv. 

När jag kom hem visade jag mailet för Hans lite skämtsamt men han svarade seriöst med att jag kanske skulle tänka över det. Det gick ett dygn och jag blev mer och mer sugen på jobbet. Kvällen efter skickade jag ett svar till Abdullah att jag var intresserad och att jag gärna ville veta lite mer. Jag fick ett kort svar tillbaka "can I call you?". 

Hjärtat satte sig i halsgropen, hade inte pratat engelska på ett halvår och då var det om värmeväxlar på Gunillas jobb, alla hästtermer var som bortblåsta. Svarade ändå med mitt telefonnummer och inväntade samtalet. Under tiden googlade jag på ord som jag trodde jag skulle behöva. Två timmar gick och samtalet kom inte, kanske googlade Abdullah också? Jag skickade ett mail och sa att jag var tvungen att sova men att han gärna fick ringa dagen efter, efter 16 när jag slutat jobba. 

16.05 dagen efter ringer han, sitter i bilen utanför stallet. Abdullah berättar lite om allt, kommer faktiskt inte ihåg vad han sa, var väl så inne i mig själv. Så upptagen med att göra mig själv förstådd. Får i alla fall reda på att det är en annan svensk tjej som jobbar där och att hon skulle ringa mig senare. 

30min senare ungefär ringer kära Evelina och det går skit att höra vad hon säger eftersom att samtalet har en fördröjning på 2sekunder och när vi väl säger något pratar vi i mun på varandra. Hon lät i alla fall glad och lite fick jag reda på om jobbet. Trots att hon bara varit där en vecka. 

Samma kväll körde jag upp till mamma och pappa. Jag nämnde jobbet för dem och de var förvånansvärt positiva. Senare på kvällen ringer Abdullah igen och jag säger att jag vill ha jobbet om jag bara kan lösa allt med hund och häst. Han frågar när jag kan komma och svarar om en månad. 

Dagen efter börjar jag förstå lite smått vad jag gjort. Herregud, vad har jag gett mig in på? Det kommer också ett par dagar när mina föräldrar försöker få mig att ändra mig, inte för att vara taskiga men för att de är oroliga. Inte så konstigt, vem hade inte varit det? 

Varje dag ringer Abdullah och varje gång tror jag seriöst att han ändrat sig och ringer för att säga att han hittat en annan. Men så var det inte. Jag under min hela månad innan jag skulle åka kunde jag ställa frågor till Evelina över Facebook, en otrolig lättnad. En tjej som mig som inte är speciellt berest har tusen frågor. 

Jaha så nu är jag här och jag fullkomligt älskar allt med mitt liv. Hästarna är livet, chefen är speciell men också bra, riktigt bra. Min sambo och jag kompletterar varandra plus att ingen har dött av 30grader och sol varje dag. Människorna här är underbara, väldigt öppna trots att vi är olika på många vis. Jag har under hela mitt ganska korta liv sagt att jag inte vill jobba med hästar och att jag inte velat åka utomlands, men se var jag är nu, hästjobb i Kuwait. Man ska aldrig säga aldrig, tänk på det. 
Dagen gick fort

Så fort dagen gick! Jag red Tilli, Amuesant, Dior och Robin på morgonen och Kristian red Velkana. Åkte hem på lunch, åt rester från gårdagens tacos, sov 1,5 timme, åkte tillbaka till stallet och promenerade alla hästarna. Satt en stund vid banan, lyssnade på arabiska, gjorde hästarnas mat gick tillbaka till arenan för att säga till våra chefer att vi skulle åka. Självklart bönar och ber Abdullah att vi ska följa med honom till flygplatsen(han gillar inte att åka bil själv) jahapp?! Det var den tidiga kvällen det. Dags att sova nu i alla fall!

Fulaste bilden någonsin! Kristian ser glad ut i alla fall. Tillbaka till verkligheten

Den lediga dagen är numera över och som vanligt vet jag inte riktigt om den hjälpt eller inte. Såklart kunde vi inte hålla oss borta från stallet så körde förbi och pussade på de underbara små djuren. Två av mina fyra pratade med mig när jag kom, det är sånt som för mig glad. 

Har ingen aning om hur veckan kommer se ut men idag är det lätt arbete för Amuesant, Robin och Tilli efter helgen. Velkana och Dior får börja jobba ordentligt igen efter flera dagars vila. Kommer vara underbart att få sitta på Diors rygg igen, inte sett honom alls sedan i torsdags. 

Hoppas ni har haft en lika trevlig helg som mig! 

Jobbigt att vara ledig 😉 

Tacos med min kära sambo


Utsikten från taket på farmen, Kuwait city. Dagarna som gått

Här kommer en lång uppsats mina kära bloggläsare. Dags att uppdatera er om allt som hänt senaste dagarna. 

I tisdags blev det en otroligt lång dag i stallet, jag och Evelina hoppade över lunchen och klippte hästar, pustade och red för att hinna med allt. På onsdag morgon gick vi upp tidigt igen och packade allt innan trailern kom och hämtade hästarna kl 12. Lastningen gick strålande och det är skönt att jag och E gör det själva utan att några av de andra groomerna stör. Det går smidigast så. Vi satte oss sedan i bilen och körde till vårt meeting, 5min resväg haha. Onödigt att hästarna skulle stå uppstallade va? Vi klagar inte, skönt att komma iväg på en riktig tävling som normala människor i Europa. 

14.30 var det veterinärbesiktning av alla hästar och det gick hur bra som helst. Vi var lite oroliga ang Tilli eftersom hon är 16år och ganska stel till en början men den gamla damen var superfräsch! Vilket också syntes senare under tävlingen. Även Shakers dansade igenom besiktningen. 

Så fort Shaker, Abdullah och Abdullah(saudikillen) hade ridit sina hästar inne på stora arenan åkte jag och E till stallet och tog hand om Oxer och Velkana som fick stanna hemma denna gången. Sen kom våra chefer plus saudi-abdullah och hämtade upp oss så vi kunde åka hem till Muhannad(Robin o Amuesants ägare) på ytterligare en slags kuwaitisk fest. Maten var outstanding! Muhannad hade hyrt in tre olika restauranger, hemgjorda pizzor, hamburgare, räkor, sallader mm. 

Jag stannade inte kvar lika länge som Evelina eftersom jag var trött. Abdullah och jag skjutsade tillbaka saudi-Abdullah till hotellet och sedan släppte Abdullah av mig i stallet så jag kunde ta vår bil hem. Ca 5min efter att jag lämnat stallet var det någon slags pass-/poliskontroll på motorvägen, jag blev inte kontrollerad och skönt var det. Körde kanske 30sekunder och märker att någon kör upp precis vid sidan om mig och ligger kvar. Saktar ner, personen i bilen saktar också ner. Vänder på huvudet, det är en kille i vit klänning i bilen bredvid som stirrad på mig och gestikulerar att jag ska stanna bilen vid vägkanten. Blir nervös, vågar inte stanna, ringer Abdullah frågar om det kan vara en polis i en Audi r8, han säger nej och är tydlig med att jag inte ska stanna bilen eller lämna motorvägen. "Kör mot mig, jag kommer!" Han får registreringsnumret, personen i Audin kör fortfarande jämte mig. Efter ca 5min ger personen upp och trycker plattan i mattan och drar. 

Ringer Abdullah och säger att han stack, möter upp honom ändå och blir följd hem till dörren. A trodde att personen i bilen antagligen bara ville ha mitt nummer eller en dejt men att det fortfarande inte är okej att bete sig så. Så skönt att kunna ringa någon i alla fall och för en gångs skull var jag glad att Abdullah inte sover på natten. 

Hade svårt att sova sen men dagen efter i stallet gick ganska smidigt ändå. Tilli hoppade en uppvärmningsklass och blev 6.a Robin var spänd och rev tre st och Amuesant var katastrof och gjorde allt han inte skulle. Rev, stannade och drog. Shaker gick det tyvärr dåligt för hela tävlingen igenom. 

Fredag, Tilli vilade sin gamla kropp och jag red henne lätt på morgonen. Robin gjorde en riktigt bra runda men Abdullah var för det första alldeles för sen till framridningen och började hoppa när det var 4 ryttare till honom. A la Robin alldeles för djupt på hinder nr 3 o 4 så han hade ingen chans att klara det. Annars var Robin klockren! När Abdullah kom ut klagade han på sin ridning och jag kunde inte annat än hålla med fast vi båda berömde Robin. Amuesant rev fyra hinder. 

Lördag, sista dagen. Red Tilli på morgonen, gick promenad med Robin och Amuesant. Robin och Amuesant gick samma klass, med 5 ryttare mellan sig. Sadelproblem, de har vanligtvis samma sadel. Jag åkte till stallet och hämtade Velkanas träns och förbygel så de kunde matcha min sadel. Problemet blev inte bara löst, Robin blev en helt ny häst i brun utrustning, så snygg! 

Och tänk så bra han hoppade med min sadel och så bra Abdullah red, de vann! En helt perfekt runda från ryttare och häst, en fröjd för ögat. Även om de startade som nr 6 utav 50 starter visste vi att det skulle hålla till i alla fall topp 3. Jag hoppas jag kan visa er video så småningom. Amuesant rev två men denna gången var det åtminstone en bra runda! 

Dags för den avslutande Grand prixen. Tilli var otroligt taggad, så fräsch och spänstig. Framhoppningen var klockren och hon var inte i närheten av en bom. Höll på att dö av nervositet, höll mig fast hårt i staketet och hoppade i takt med Tilli. Rundan var så bra, så perfekt till sista linjen. Abdullah lägger henne nära in på en oxer, Tilli klarar otroligt nog hindret men distansen till kombinationen blir för lång men man ser så tydligt hur hon försöker klara insprånget som var en ganska maffig oxer. Tyvärr slår hon ut bakbommen ytterst lite med ena bakhoven. 

Hon är så fantastisk, en kämpe. Min gamla lucky hade ett hjärta av guld men denna hästen, oh my god, en otrolig kapacitet, ett stort mod samt en personlighet som inte går att jämföra med andras. Abdullah kommer aldrig någonsin få en sådan häst igen. 

Jaha, nu börjar denna novell lida mot sitt slut och vi ska njuta av vår lediga dag på farmen. Välbehövligt efter 4st 14 timmarnas pass med 30min lunch/sittpaus. 

Här har ni lite bilder från vår trevliga helg på Kuwait riding center. 

Öronen ❤️Robin latar sig lite innan morgonridning


Han och jag

Robin och Tilli 


Trevligt att mötas av detta varje morgon.

Stallarna i bakgrunden


Snygg i brunt eller vad?! 

Glad chef

Selfie på prisutdelningen när Abdullah fick stå på prispallen


Trevligt att se ett leende på karln, hoppas han vinner alltid. Haha 

Robin ❤️

Haha ser ut som en åsna här, gravidmage deluxe

En dålig bild på Amuesant 


Tilli i 120klassen


Pretty boy

Tilli ❤️Internationell tävling!

Oj det har hänt så mycket senaste dagarna. Jag ska försöka ge mig på att sumera allt imorgon men just nu måste jag sova så jag ens kommer upp ur sängen imorgon. Vi hörs imorgon! 

Robin o Tilli på meeting ❤️Konstig dag

Idag har vi inte åstadkommit så mycket men ändå tog allt en jäkla tid. Skulle klippa Amuesant men när Evelina hade klippt halva cordos hals så sa maskinen tack och adjö. Sjukt irriterande eftersom att den är använd en gång, igår. Jag ska klippa Amuesant med den gamla maskinen imorgon innan Abdullah(från Saudiarabien, inte min chef) kommer och ska hoppa honom innan tävlingen. Man får bara starta två hästar per ryttare och då valde såklart Abdullah de bästa, Tilli och Robin. Velkana är dum på riktigt och kommer inte starta alls som det ser ut nu, den enda som klarar av henne är Kristian och han har ingen lincens. Som jag skrev ovan ska Amuesant ridas av en ryttare från Saudiarabien. 

Hoppade Dior imorse och det gick inte jättebra, han var ofattbart stark och Kristian vill att jag byter både nosgrimma och bett. Bättre lycka nästa gång. Abdullah hatar dior och förstår inte varför jag vill fortsätta med honom. Men det struntar jag i, jag tror faktiskt att han kan bli något, om ett år eller så. 

Kolla så fin Robin blev med sin nya klippning. Finaste Robin och Abdullah när de tränade imorse för Kristian. Godnatt! 

Varför?

Nu ligger jag här igen, klarvaken en timme innan jag egentligen ska upp. Förstår verkligen inte. Hade varit glad om kroppen kunde vila när den fick chansen. 

Igår blev Robin klippt och herregud vad duktig han var, kunde klippa nästan hela själv. Fick lite hjälp med att klippa huvudet och Evelina höll i bremsen när jag klippte insidan av öronen och runt öronen. Helt otroligt, sist var han jättefjantig och stod på bakbenen, kastade sig och sprakades. Jag och Evelina har gjort ett bra jobb med honom tydligen. 

Idag ska alla internationella hästar hoppa bana inför den stora tävlingen, några hoppar på morgonen och de andra på kvällen. Jag ska hoppa lite med dior nu på morgonen, i min nya sadel. Det är flera som kan tänka sig att köpa en BD här nere, har ett par som jag ska låta prova min sadel framöver. Abdullah hoppade med den igår på Tilli och han gillade den väldigt mycket. 

Efter att han ridit klart
Jag- so, what do you think about the saddle? 
Abdullah- it was good!
Jag- good?! Seriously that's not enough for! 
Abdullah- haha, it's the best saddle I ever tried. Is that enough for you? 
Jag- yeah, that's enough. Thank you! 

Haha även om vi drev lite med varandra så gillade han sadeln. Han ser fram emot att rida i den igen när den är lite mer inriden. Sen att han ville byta ut mitt namn på den till sitt eget säger också en del 😉 

Jag hoppas att Diors groom kan filma lite idag, igår var han så sjukt pigg så hoppas han lugnat ner sig lite. 

Kvällsridning på dior! 

Morgonmys med en trött Tilli. ❤️
Vaknat onödigt tidigt

Klockan är ställd på 07 och såklart vaknar jag en timme för tidigt och kan inte somna om. Något som aldrig skulle hända för min kuwaitiska sambo. Hade vi bott nära stallet hade jag gått ditt och börjat jobba. 

På schemat idag då? Dior, Amuesant och Robin ska ridas av mig. Velkana av Kristian och Tilli av Abdullah. Vet inte riktigt om vi ska göra något ohästigt på kvällen men jag tror det. Min chef var på väldigt bra humör igår och det gillas, hoppas han är likadan idag. 

Tror vi ska klippa Robin idag så vi kan klippa både Amuesant och Cordo imorgon. Robin är den värsta att klippa men vi klarade av det sist med tålamod och brems. Jag kommer aldrig någonsin låta bli att klippa hela hästen efter att ha jobbat här. Det blir en otroligt stor skillnad om man klipper öronen, hela huvudet, kroppen och benen. Till och med mulen! Vi klippte nackstycket och insidan av öronen på dior när han var pleggad sist, så otroligt fint! 

Tilli och jag igår, jag var lyckligast på denna fina häst! Egen sadel

Här om dagen kom Evelina tillbaka och hon hade varit så snäll och kört till Helsingborg och hämtat upp min sadel när hon var hemma. Tyvärr blev sadeln borttappad, antagligen i Istanbul och idag åkte vi till Kuwait AirPort för att hämta det borttappade bagaget. Vi hade fått ett sms på natten om att man skulle svara "ja" om man ville ha bagaget hemskickat. Vi svarade inte alls och förväntade oss att se bagaget där. Såklart var lådan inte där men den skulle levereras hem till oss mellan 15-16. 16:28 ringer jag chauffören och frågar var han är och då står han utanför och påstår att han inte kunde ringa på evelinas svenska nummer. Aja efter mycket om och men och flängande fram och tillbaka är sadeln äntligen hos mig. Jag oljade in sadel två gånger innan jag provade den på en något stirrig Velkana. Sadeln är oförskämt skön för att vara ny,, värd varenda liten krona. 
Tackar Shaker för stigbyglarna! Imorgon ska Abdullah prova att hoppa i min sadel på Tilli. Det ser jag fram emot. Godnatt! 

Kom hem i tid

Äntligen kom jag hem i tid igår fast de är så svårt att lägga sig exakt när man kommer hem. Borde gå upp precis nu och dra till stallet. Om två dagar kommer jag kunna rida i min nya sadel och jag kan knappt hålla mig. 

Ska rida Dior, Tilli och Amuesant nu på morgonen och Robin om jag inte får liv i Abdullah. Han lovade igår kväll att han åtminstone skulle svara när jag ringer. Han har inte svarat de senaste gångerna men det är en steg inrätta riktning att hans ens ringer tillbaka. 

Vi hörs när det händer något nytt. Tufft pass för Robin

Eftersom att Robin var ganska CP igår kväll när Abdullah red så trimmade jag honom lite extra idag, tolerade inget trams alls och det gick faktiskt bra. Han är väldigt ofokuserad och tittig vilket gör det svårt att få till en jämn rytm över cavaletti osv. Red Tilli också och hon var väldigt fin, har längtat efter att trimma henne ordentligt. Plus att hon blev sjukt snygg efter gårdagens klippning. 
 
Shaker red snoopy för Kristian samtidigt som Kristian red Cordo. Båda två gick bra och Shaker har verkligen utvecklat sin ridning efter att Kristian hjälpt honom varje dag. Gårdagens träning bestod av en övning med upphöjda bommar och ryttarna skulle rida utan stigbyglar, japp det var denna träningen som Robin var cp på. Min kära chef gnällde mest och tyckte både häst, tränare och sig själv var skit. Som tur var blev han gladare efteråt. Jag kan förstå honom, Robin är extremt studsig och som jag skrev tidigare har han väldigt svårt att koncentrera sig och så fort man hoppat eller ridit över en bom så kör han upp huvudet och springer. Jag såg bara slutet av träningen och då tyckte jag ändå att Abdullah och Robin gjorde ett okej jobb. Shaker fick verkligen till det sista gången och han fick mycket beröm. Cordo börjar komma tillbaka i bra form efter kolik och ryggont, roligt att se. Han ska dock inte gå den internationella tävlingen nästa helg. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, varit ett märkligt väder idag med omväxlande sol, regn, moln och blåst. Längtar till Evelina kommer tillbaka så vi kan åka och sola på farmen, mmmmmmm. Just nu har jag bara en ful bonnabränna, men det är bättre än ingen alls. 
 
Lilla arenan närmst och den stora längst bort. Sen har vi ca 4-5st arenor på andra sidan men de har inte så bra underlag. Just det, vi har ett ridhus också som jag var inne i här om dagen. Såg litet ut från utsidan men det var en stor ridyta. Perfekt med AC där inne sen för de som är kvar i Kuwait när de är 50grader. En annan ska först till Florida sen till Tyskland. Kommer ta med Fendi till Tyskland och öppnar gränsen får han följa med till Kuwait under hösten. Fendi kommer vara kung här om det skulle bli så. 
 
 
 

Tilli en stjärna

Jag är i chock, kunde klippa hela Tilli själv!! Klippte nästan hela huvudet med stora maskinen också, otroooligt. Jag och Abdullah var minst sagt chockade. Alla hästar är numera bättre än Robin att klippa. Inte nu till helgen men nästa så är det internationell tävling och då måste alla vara snygga så de ska klippas igen. Amuesant och Velkana är inga problem men Robin fick vi bråka lite med sist. 

Jaha, vad gör jag uppe? Jo efter att jag klippt Tilli, sisådär kl 22 frågade Abdullah om jag var trött eller om jag ville gå på bio med honom och Shaker. Ja men självklart, helt hårig och svettig som man var haha. Shaker ångrade sig så det var jag, Abdullah och Ahmed istället. Såg en ganska dålig actionrulle som jag tyckte var förutsägbar. Vi kom ungefär 10min sent eftersom bion började halv 11 och vi hade ca 20min på oss från stallet och Abdullah skulle byta om innan. Jag körde min egen bil denna gången och såklart körde jag fel. Eller nä, jag körde en snabbare väg men Abdullah förklarade dåligt eller förstod inte var jag var så det sinkade oss lite. Klämde i mig en hel popcorn och en pepsi också. 

Dags att sova nu, alldeles för sent för en gammal tant som mig. 

Måste bara säga att Dior var så fantastiskt fin idag!!!!! Och att Brazils ägare vill att jag rider honom varje morgon om jag hinner. Det gör jag inte men ibland så. 

Fräknefia
Sent hemma

Hemma på lunch halv tre och jag kör härifrån kl 16 igen. Ska duscha snabbt och vila det är det jag hinner med. Kristian kom med mat till mig tidigare så slipper laga. 

Skulle klippa Tilli idag men så var klippmaskinsansvarig borta så får göra det ikväll istället. Klippte i alla fall hennes ben och det gick hur bra som helst, stolt hästmamma jag är nu. Tror att huvudet kommer bli ett stort problem, i värsta fall får hon ha sig en dos lugnade imorgon bitti. 

Jag har ridit Robin och Tilli idag och Shaker red Snoopy och Kristian Velkana och Cordo. Oxer ska bytas bandage på ikväll och borstas och Amuesant ska ridis av Mohannad. Shaker ska rida en gång till på Snoopy tror jag. Dior ska jag rida, kanske blir det ett par språng idag? 

Nu ska jag duscha och sen sova. 

Dessa härliga bilköer 

Söndag i Kuwait, fortfarande utan sambo

Väckningen av Abdullah igår gick som väntat, åt skogen, Ringde 5ggr utan framgång men han dök faktiskt bara upp 2timmar för sent. Ska köpa ett elektriskt bälte som jag kopplar till telefonen så han får stötar när jag ringer och vaknar. 
 
Jag är fortfarande ensam i lägenheten men om bara ett par dagar kommer Evelina tillbaka till mig. Förhoppningsvis med min nya sadel(om den inte blir borttappad på flyget eller något annat)!! Så himla glad jag kommer va över att få se min sadel, som ett barn på julafton. Aja, idag har jag egentligen min lediga dag men eftersom att Evelina är borta sa jag att jag bara kunde ta lite sovmorgon. Tyvärr såg Kristian till att det inte blev så och jag var i stallet strax efter 8. Nu under kvällen tog jag min trötta kropp hem lite tidigare och strax ska jag sova.
 
Idag fick jag prova en ny häst, Brazil. En fux som hoppar väldigt trevligt men är stressad och rädd för det mesta. Han var speciell att rida men det var roligt. Det var inte alls planerat att jag skulle rida honom men efter att Abdullah hade ridit Robin i ridhuset så kom och han fråga mig om jag hade tid att rida Brazil. Eftersom att jag dregglat lite efter denna häst ville jag hemskt gärna det även om jag var trött. Jag svarade ja och tur var väl det för hade jag inte ridit samtidigt som Abdullah på banan hade jag inte fått se honom TRILLA AV! Haha herreguuud vad jag skrattade. Han skulle hoppa "doktorns" häst och flög av i landningen, han inte varit förberedd på att hästen skulle hoppa så stort. HAHAHA säger jag. Dagens roligaste. 
 
Annars då? Skulle hoppat Dior men så fick han nya skor och det blir kanske imorgon istället, beror lite på för hans ägare har drabbats av ett dödsfall. Sorgligt nog. Förståeligt om det inte blir imorgon heller, fast jag tror att groomen hjälper mig istället.
 
Igår blev jag bjuden på mat igen, jag, Shaker, Abdullah, Hamada och Ahmed åt kinesiskt på Shakers favoritrestaurang nära Kuwait city. Det var gott men inte i klass med maten dagen innan, kanske var för att jag fortfarande var mätt? Jag tog inte min bil dit själv eftersom att Shaker är sämst på att veta var allt ligger här så bad Abdullah om tjuss hem till stallet så jag kunde ta bilen därifrån. Med en stor släng av lathet och en tid att passa fick jag tjuss av deras chaufför istället. Ja, alla har chaufförer här och de kör som några jäkla idioter. Känner mig extremt otrygg i deras sällskap. Jag skickade ett sms till min chef och fråga om han ville att jag skulle dö men han påstod att chauffören alltid kör väldigt långsamt och med stort avstånd till andra bilar och det var därför han lät honom köra mig. Ja jag vet inte riktigt vad som gått snett men han var allt annat än safe att åka med. Plus att jag kom till fel klubb. Lagom trött satt jag bilkö på vägen hem också. Nu låter det som om dagen igår var väldigt dålig och det var den faktiskt inte, hade bara lite otur på kvällen. 
 
Idag började det desto bättre med kaffe från starbucks igen. Tackar jag Khalil för! 
 
Hoppas dagen imorgon blir trevlig och lättsam. Vi hörs väl av då igen!
 
 

Libanesiskt

Igår blev jag äntligen klar i stallet snabbt efter en del hjälp av Shaker. Han var riktigt duktig och hjälpte till på många vis så jag både kunde ha sällskap på mina promenader och bli klar tidigt. Abdullah bara skrattade och skyllde på att Shaker hade en bra dag, vilket han har en gång om året. Aja om det nu är så kom dagen väldigt lägligt. 

Vid 8 åkte jag och Kristian i bilen efter Khalil och hans chaufför till Kuwait city. Jag och Kristian kollade något värdelöst program på tv medans Khalil gjorde sig i  ordning. Vi gick sedan till en libanesisk resturang och herreguuuuud vad gott det var, magiskt!!! Efter det körde jag och Kristian tillbaka till stallet men han släppte av mig i Sahara och jag tog en kaffe tillsammans med Shaker och Abdullah. Så jäkla dumt att dricka kaffe kl 22 på kvällen haha. Somnade halv 3 och nu är jag såklart hur trött som helst. 

Om Abdullah är vaken när jag kör till stallet ska jag hämta upp honom på vägen dit eftersom hans bil står kvar på klubben sedan i förregår. Dags att försöka med det omöjliga och väcka honom. Behöver verkligen ett lycka till... 

Utsikten just nuGrattis på födelsedagen!

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller min bästa vän Camilla år! Stort grattis till dig vännen, hade gärna firat dig denna fredag men det blir svårt när jag är i Kuwait. Saknar dig massor i alla fall. 
 
 
Annars rullar allt på här i Kuwait. Tyvärr har jag gjort något med min rygg så jag går runt med en konstant smärta. Ska faktiskt ta en alvedon innan jag drar tillbaka till stallet. Idag är det fredag som sagt och det är helgdag för Kuwaitarna. Detta märkte jag när jag satte mig i bilen imorse och skulle köra till stallet. Helgdag = normal trafik. Halleluja! 15min till jobbet i stället för 40-45min är LYX! Denna lyx gäller även imorgon. 
 
Idag har jag badat både Snoopy och Robin samt gått en 20min promenad med alla förutom Oxer. Oxer har boxvila i en vecka och igår bytte jag hans bandage och det såg fint ut.
 
Det var tävling på vår klubb igår och det tog hela kvällen. Blev ganska mörkrädd när jag såg första klassen, de 5 första ekipagen vägrade ut sig eller trillade av. Detta hade varit mer förståeligt om det hade varit en svår 130cm bana men det hör till saken att det var en 105cm klass. My god... 
 
Något som är väldigt annorlunda mot Sverige är att här behöver man inte ha en banbyggare, vem som helst får bygga. Sjukt udda. Kristian byggde 135cm banan och tur var väl det. Han hade en 19m distans som blev kvar till klassen efter och det ställde såklart till en del för ryttarna som uppenbarligen stegar men inte kan räkna ut hur många galoppsprång det blir. 
 
Dags att ta en snabb dusch och laga lunch. Blir middag ute med Kristian och Khalil ikväll. Khalil är vår libanesiska hovslagare. Blir fint att komma iväg från stallet och göra något annat. 
 
 
 
Hej svejs
 

Bild

Idag fortsätter allt arbete med veterinären så har inget annat att skriva om faktiskt. 

Bjuder på en bild på mig och Velkana istället. Sparkad och veterinär

Igår blev jag sparkad av stallets egentligen snällaste häst. Smack, rätt på insidan av armen och tydligen på benet också. Jag klarade mig fint och har bara lite muskelvärk(som träningsvärk) och börjar så smått få ett blåmärke. Idag rev jag av lite hud på armen på ett av våra köksskåp. Det gör mer ont än att bli sparkad. 

Är hemma på lunchen nu och har ätit pastasallad med kyckling. En dusch har jag hunnit med och halv tre åker vi tillbaka till stallet. Vi har haft en Italiensk veterinär hos oss hela morgonen och under eftermiddagen ska ett par av hästarna på anläggningen få behandlingar. 

Jalla see you 

Lediga

Så gött de var att vara ledig idag, men såklart kunde vi inte hålla oss borta från stallet så vi var där 3ggr. Blev mycket sol och lite gym idag, kroppen känns numera trött. Träningsvärken kommer infinna sig imorgon när jag vaknar. 

Låter utsikten tala för sig själv 


RSS 2.0