Fin löptur

Hade en riktigt trevlig löptur idag tillsammans med Nelson. Invigde mina nya fina tights som jag fick utav älskling i julklapp. Vet varför jag fått så fina julklappar i år? :)

Kul att vinkeln på bilderna gör att jag ser supertjock ut haha.


softis

Idag körde jag mormor det första jag gjorde på morgonen, var hemma vid 10 igen efter att ha varit och vänt på stationen i Hässleholla(som vi säger). När jag kom hem blev det chill och mockning, vid 2tiden skrittade/travade jag upp till ridbanan på Lucky och red ett dressyrpass. Ack så tråkigt men så nyttigt. Lucky gick fint idag, han fick ha graman som omväxling. Han är lite lurig för när han väl har graman går han som en klocka, ticksar inte något även om jag aldrig spänner gramanen. Kan bara fastslå att Lucky är en äkta latmask när det kommer till dressyr på hemmaplan haha.

När jag kom tillbaka till stallet gjorde jag i ordning Fendi och red upp till banan igen. Om jag skulle sammanfatta Fendis beteende idag skulle det vara extremt cp mongo jobbig samt underbar. Wierd va? Jo det är så att ett par baggar står uppe i korsningen vid Kajsa, Fendi har reagerat hysteriskt där förut men idag var det extremt, för idag fick han ryck när vi väl var förbi baggarna. Han vänder sig om jag börjar kicka bakut frenetiskt(farligt nära stenmuren), stod på stället och lade ut ett par riktigt farliga kickar som hade kunnat döda en mammut. Fick trava sista vägen upp till banan med hårt slutna ben om honom. Inne på banan gick det till en början bra men så kommer Kisse och Johan tillbaka med en åring som skulle in i stallet, Fendi tog självklart sin chans och körde en repris på föregående damp. Underbart, inte. Aja, han lugnade sig relativt snabbt ändå så vi kunde rida normalt. Han blev faktiskt riktigt trevlig andra halvan av passet, fick som belöning hoppa ett litet kryss i båda varven.

Annars har det inte hänt så mycket annat idag, såg sällskapsresan när jag kom hem "snowroller"(tror den hette det). Fick ett par goda skratt!

Här kommer några bilder från julen på Österlen.

Man kan inte tro att de är jul med gröna åkrar.


Våra fina nya mössor.


Inne på allas älskade Boan. (Bo Ohlsson i tommelilla HEJ). Här på smådjursavdelningen.


Granen i vardagsrummet. Jag ligger på soffan ihop med Randi.


Om ni sett mycket Wallander känner ni igen detta huset. Polishuset!




Här kommer lite andra bilder som jag skulle lagt upp för ett tag sedan, men bättre sent än aldrig ;)

Vad vore Bonde utan godis?!


Hans, lilla flygaren.


Hjälpte Becci på tävling.


mupp!


tänkte tipsa om ett par bra låtar som ramlat in i min spotifylista senaste tiden.





ja men lite Prince är aldrig fel.



Dags att lämna er nu, hejdå!

Nöjd

Fin julklapp av mamma och pappa :) fick massa annat fint av nära om kära också, idag ska jag inviga mina nya löpartights. Wiehio!


Mysig jul

Haft världens mysigast jul med älskling, nu är jag lite motvilligt hemma igen och jag red fendi och laggy i eftermiddags. Imorgon åker mormor hem och på torsdag kommer antagligen Hans hit och stannar över nyår.


God jul!

God jul på er! :)


festbilder

här kommer det lite bilder från de två senaste festerna på tfhs.





































tjarrå

Fendi ridhuset

Tog med fendi till ridhuset idag efter mycket om och men, skulle stannat hemma, gick inte speciellt bra. Det enda positiva är att han faktiskt börjat hoppa bättre med sina bakben, stor skillnad. Annars var allt annat pannkaka.

Kommer tre filmer från idag ändå. Tror faktiskt Fendi är lite förkyld, han var extremt lugn idag och segade mest runt, brallade inte en enda gång(!). Då är det något som inte stämmer, sorligt nog.











Imorgon kommer Hans hit, finally! Ska även hämta mormor imorgon som kommer med tåget. Hästarna ska ridas på morgonen.

Emma, du undrade var Pether Markne träningen var, det är hemma hos Jacob Hellström.

Hejdå

Dålig förlorare?

Haha, Amanda frågade mig om jag är en dålig förlorare. Klart jag inte är... HAHA jo, är så jäkla dåligt förlorare. Kvittar vad det är, jag vill vara bäst alltid i allt. Det är såklart tekniskt omöjligt men det spelar ingen roll för mig. Detta kan orsaka en del konflikter, mest med mig själv men även men andra, speciellt när jag får reda på att andra fuskar. Haha.


fina hästar

goding här. e. indoctro


fin e. corland


Ponnyridning.


Nu är det snart dags för hoppning från london. Hejdå

Årets starter

Tänkte jag skulle göra som Tesskliintestam.blogg.se och skriva om årets starter på Lucky.

Jag är oerhört nöjd med årets starter på Lucky, han har varit otroligt jämn och hela tiden kämpat. Förut i Ballingslöv när han gick sin första ute och bara körde gärnet med mig på banan, därav de roliga resutaten haha. Annars har de andra felen varit mina fel, mina snedsteg. Lucky är världens bästa hopphäst och älskling.

Så här såg vår statistik ut.

0-fels rundor: 16st (globens rundorna har inte kommit in på tävlingsdatabasen ännu men räknade med dem.)
4-fels rundor: 8st (varav en av dem är en 6fels runda i 130cm)
8-fels rundor: 3st(varav en av dem är med 11fel, omhoppningen i falsterbo.)
12-fels rundor eller mer: 2st(viktigaste finalen i fbo till exempel, bra där Linn haha)

Då har jag bara räknat med dubbelnollor i 0-fels rundorna och A:0.or. Räknar jag med grundomgången som en felfri runda hade det blivit 18 "felfria rundor".

Om jag räknat rätt har Lucky och jag alltså startar 29klasser detta året och utav de 29starter var han placerad i 18st. 18/29 får man 0.62 dvs 62procent av våra starter har vi varit placerade i. Duktiga Lucky!!

Började med en 2.a plats i 110cm lokal i Eslöv, inomhus.


Sen åkte vi till Ballingslöv med en övertaggad häst och fick tradiga resultat. Borde fattat att han skulle bli så glad av att hoppa ute på den underbara banan. Jag bara skrattade åt Lucky.



Sen blev det ringsjön och jag satsade för mycket och Lucky rev ett i första 120cm och stannade på ett i andra 120cm.


I Perstorp gick det bättre, 5.a i 110cm och 3.a i 120cm.




Åkte vidare till Frosta och plockade fina poäng till Falsterbo, 3.a i både 120cm och 125cm.




Sen var det dags för Falsterbo. Vann överraskande 1.a kvalet som gick i 120cm, i andra kvalet rev vi och stannade på ett i omhoppningen(125cm), blev för ivrig igen haha. I finalen blev det pannkaka av allt, jag klantade mig big time och drog på mig ett stopp och två rivningar, tror jag det var. Raderade filmen det första jag gjorde och har sedan försökt att förtränga den dagen...




Österlen blev nästa stopp, blev 4.a i 120 och och hade ett ner i 130cm, precis utanför plac.


I Hästhagen gick det egentligen inte så bra, men Lucky knep en 4.plats i 120cm ändå, hade två ner i tre komb. i 130cm.


Fick med underbara Malin när vi åkte till Eslöv och red 125cm och 130cm. 3.a i 125cm med en frisk runda, ett stopp i 130cm(hjärnsläpp på mig).


I Hässleholm fick vi vårat genombrott, ÄNTLIGEN PLACERADE I 130cm. Satt så jäkla bra! Rev tidigt i 120cm, gick in i 130cm och satte nollan i grunden, omhoppningen var snäppet högre och Lucky satte nollan där med, 4.a!!

omhoppning, oxern i bakgrunden var sista hindret, fyfan vad stor den var... Bara att hålla i manen så fixar Lucky :)


Lyckligast!


Fick med Malin en gång till, denna gången till Sösdala. Red två st 120cm, 2.a och 5.a.



Red sedan en 120cm i Åsbo RF(hemmaklubben) och blev 2.a Kanonfin!


Sista tävlingen innan globen var Trolleholm, kanonrunda i 120cm och vann, i 125cm rev vi sista annars hade vi kommit tvåa.

Verkade inte som jag hade några bilder där ifrån så fick ta en på Fendi. Bebisen som hade ett ner i 1m där.


Sista tävlingen med Globen, två felfria runder och 4.a i bägge. Finaste Lucky!!
image description

Här kan ni se allting. (Globen har inte kommit in ännu)




Världens bästa älskling! Till dig som undrade om jag kunde visa bilder på mitt stall tänker jag inte göra det, vi har ett fult stall och vill inte visa det i onödan. Och nej, jag hoppar inte högre med Lucky ännu för att vi inte varit klara för det, men nästa år blir det förhoppningsvis 135cm, ev. 140cm.

tjohej

Pronenix

Bra fest igår på flyget, 12liter vodka gick åt(inte enbart till mig då men det förstår ni nog), började dra oss hemåt när jag insåg att alla andra på dansgolvet druckit lite för mycket och liknade mer zombies än människor. God mat blev serverad tillsammans med ett härligt umgänge :) somnade vid halv 4 och det var skönt att de inte blev senare än så.

Lucky klanten har trampat av sig en dojja så kunde inte rida idag. Fendi hade vilodag.

Snart kommer Hans och vi ska gå en sväng och sedan bara chilla i soffan framför Så Mycket Bättre tillsammans med mamma och pappa. Ska bli mysigt att sova med Hand ikväll i en större säng än en 90säng som vi sov i inatt.

Hejdå


finaste jag har

han är världens mest underbara.


Egentligen borde jag bara låta någon anna rida Lucky, en riktig proffsryttare. Han hade säkerligen gått 150cm hur lätt som helst, han hade fått visa sitt rätta jag och han hade fått visa upp sig på stora tävlingar samt levt lyxigt.

Men nu är han här hos mig, går lite 130cm, sover i en sleten box och rids i skogen. På något sätt tror jag han gillar det, vi hör ihop och det skulle krävas så mycket av både honom och mig för att vi skulle skiljas åt. Vi är på väg mot vårat 5.e år älskling <3

Klippning

Idag fick jag äntligen tummen ur och beställde klipptid på Hardrock Salong, Neija klippte mig och hon var jätteduktig. Såg hennes frustration när hon förskte borta igenom håret innan klippning haha, tro fan de, inte klippt mig på ett år så tycker nog att mitt hår hållit ganska god kvalité. Svängde även inom affären på väg hem och köpte med en ny förpackning med färg, nu ska min "gråa" bena bort innan julafton.

Såhär blev det, en lång uppklippt page.(vet att jag ser muppig ut)


Annars idag har jag ridit varsin tur på Lucky och Fendi, Lucky var finare än vanligt och Fendi var som en GPhäst emellan åt(överdrivet men han var finfin).

I januari ska jag vara med på en eller två Pether Markne träningar när han befinner sig här nere i skåneland. Tänkte att Lucky och Fendi får gå varsin träning, det blir nyttigt. KG har kurs på klubben i januari också men då får Fendi gå, han behöver hoppa nu, inte hoppat honom ett enda språng sedan Malmötävlingen. Såret har inte läkt ännu men han har fortfarande inte ont, de är ju bra. Fast jag har ingen lust att hoppa honom när det inte växt ihop helt, rida måste jag ju pga hans mage men hoppningen får vänta lite till.

Ska bli kul att komma igång med Fendis hoppning senare :)


Imorgon är det examensfest för TFHS 09, ska bli kul att återse en del ansikten och det kommer säkert som vanligt bli en höjdar kväll! Kommer hem någon gång efter lunch på lördag, på söndag ska jag rida Hailey hos Gunilla tror jag.

Tjohej

Bloggning- nej

Kommer inte blogga mycket framöver! Kommer igång samtidigt som träningen gör samt tävlingar.


iväg på tävling

Snart bär det av på klubbtävling, jag ska hjälpa Becci när hon ska hoppa två klasser i klippan. Det kommer säkert gå bra.

Igår åkte Hailey och Fellow hem så nu blir det lugnt igen, den kommande veckan kommer bli lugn och det behövs nog innan all julstress drar igång. Imorgon eller på tisdag måste jag åka iväg och köpa julklappar.

Nä nu orkar jag inte blogga mer.


hejdå

Onsdag

Jajaja, riktigt dålig uppdatering här ifrån min sida. Har inte haft tid att blogga och det kommer säkerligen fortsätta resten av veckan. Hästarna har blivit motionerade idag och de skötte sig. Fendi utmärkte sig mest, han var bäst! (ohja, ett rim) Sitter hos Hans nu och försöker bli vän med hans MAC, går inte så jättebra. Vi ska snart käka sen blire Bonde och allmänt mys.
Här kommer en bild på finaste bebisen ever!

Lever

Jag lever fortfarande och slänger bara snabbt in ett inlägg ifrån mobilen.

Ridit tillsammans med Gunilla i helgen, lekt med älskling, varit på bio, ridit beccis häst Lillan, visat min balklänning och ridit Fendi och Lucky. Lucky gjorde ett försök till bockning när jag red barbacka i ridhuset, såg hysteriskt roligt ut! Fendi har jag varit tvungen att rida idag och igår för han har betett sig konstigt, trodde han hade början till kolik så våga inte riskera något. Han är inte bra i sitt ben men han haltar inte eller är svullen - alltid något. Vet inte varför han blir så där konstig ibland, har hänt 3-4ggr innan, men fortfarande inte kommer underfund med vad som pågår...

Lucky fick gå med sadel idag och det var han glad för, invigde de nya setet ifrån Equiline och gud vad snygg han var i det, mums!

Dags att sova! Hej svejs


Hallå?

Normal häst!


Fredagsrusk

Red både Fellow och Hailey imorse, herregud vilket äckligt väder det var, blev genomblöt av första turen och då är man så lagom glad tills nästa tur. Båda skötte sig fint i alla fall, kanske ta med Fellow till ridhuset en dag och försöka hoppa lite. Hoppade honom lite i början av förra veckan och fy vad bra teknik den hästen har, synd att han är så där lagom glad för att hoppa. Han hade kunnat bli en riktigt bra 140cm speedhäst annars, men men.

Ska snart ut och mocka och sedan rida Lucky en tur, börjat regna igen så jag hoppas det avtar tills senare.

Längtar efter att sitta på Fendi!






Lite roliga bilder, men tagna i ett ögonblick :)

Tjohej

Kärlek

Behöver inte sitta och öppna mig och berätta om mina känslor här på bloggen men jag tänker skriva så här:

Med Hans känner jag mig komplett, världens finaste älskling är vad han är. Kommer sakna dig så otroligt mycket när du flyttar till Zürich men jag blir bara mer glad när vi ses igen. 3 månader är 3 månader, glad det inte är 3 år.



















<3

Regning dag tillsammans med favoriten

Idag har det regnat mesta delen av dagen och blåst, skulle ridit Fellow och Hailey men det var ett riktigt busväder så der får bli imorgon istället. På morgonen imorgon ska båda ridas ut, sen under förmiddagen ska jag passa Nelson. På eftermiddagen blir det en barbackatur med Lucky i skogen, trav och galopp.

Annars idag var veterinären här och gav hästarna den sista sprutan med Botvax mot botulism. Passade på att visa fendis sårskada men veterinären tyckte inte att vi behövde göra något åt det - så länge. Skulle bara hålla koll så han inte blir halt eller mer svullen.

Hans sov här från igår så vi tillbringade dagen tillsammans och avverkade den sista Harry Potterfilmen också, riktigt bra. Trots massor med pauser, hästar som skulle in, matas, veterinär som skulle komma osv... Hans har nog det största tålamodet någonsin, enormt mycket mer tålmodig än mig själv.

Nu har jag precis tjussat hem Hans och ska snart natta hästarna sedan krypa i säng.

Idag har även min fina vän Emelie anlänt till skåne, för er som tävlar i skåne kommer säkert se henne mycket då hon fått jobb hos Peder och Lisen. Välkommen vännen, hoppas du ska trivas här i söder.

Emelie och hennes fina Amber.


Pussss

RSS 2.0