Hemma igen

Hemma igen efter att ha hämtat halm tillsammans med Pappi, var riktigt halt ute så vi körde tidigt. Skulle varit där kl 12 men kom redan dit tio över 11. Haha, blir aldrig bra om jag och pappa ska iväg tillsammans, både två vill hellre komma för tidigt än för sent så då åker vi alltid lite för tidigt. Jag har väl fått hans militärgener där med ;)

Idag är det min vilodag och jag tror hästarna får vila med, vädret är skittråkigt här. Grått, omväxlande med snö. BLÖ! Har precis käkat tacos från igår, det var gott. Såklart. Ska ut och bära in halmen i stallet alldeles snart, tråkigt, men jag slapp mocka idag i alla fall. Vilket var en lättnad, tack mammi.

Vet inte hur jag ska sysselsätta mig ikväll, kvällen kommer kännas olidligt tråkig och lång. Träning imorgonkväll i alla fall, TACK!

Fick bli en bild från studentbalen på mig och Ida.


Love Linn

Försvinn!

Vill verkligen att snön ska försvinna nu, vill ha vår och sol, vill komma igång med utesäsongen. Så ja, SÄTT IGÅNG!

Är lite dryg just nu, sov riktigt dåligt i natt av olika anledningar. Ska snart ta ut hästarna, Lucky kommer bli så sur bara för att det snöar, han skulle haft både mössa och benvärmare, haha. Lucky är en riktig snobb haha.

Har annars hittat en häst jag gärna hade velat ha. Hingst född 04 e. Lissabon-Acord II.
Ni hittar videon här: http://everhorse.se/hest_detail.aspx?id=26553&soegeid=df9b035e-0d78-43bd-a351-45186bad1c3f 



Love Linn

Linn Skjetne heter jag

Nu är jag mör i kroppen och mätt. Sprang min runda innan, det tog 1timme och 3 minuter. Bättre än sist då jag sprang på 1timme och 5min plus att det var en kortare runda också. Inte illa. Fick is på ögonfransarna, men höll en temperatur på 40grader innanför tröjorna och byxorna så det var najs. En härlig tur så här på en lördagkväll. Kändes som allt gick så fort, hade kunnat springa den en gång till. Jag vet inte om det är något speciellt med mig, för kommer in i andra andningen väldigt snabbt nu för tiden. Underlättar oerhört mycket om man ska springa långt. Hoppade in i duschen när jag kom hem och tryckte sedan i mig Tacos, men orkade inte så mycket som jag hade hoppats haha. Men istället blev det kvar till morgondagens lunch. Wiiehiiooo.

Imorgon ska jag rida om det inte är för kallt, ska även till Gunilla och hämta halm. Har inte träffat henne på evigheter! Förhoppningsvis åker Gunilla med oss till GBG horseshow, hon ska inhandla ett nytt släp. Inte alls avis eller så, haha. Även om vi har et superfint släp så är det alltid kul med nya saker. Hon ska köpa ett värstingsläp som man lastar hästarna på snedden, ett Fautrassläp tror jag det var.

Snart ska jag ut och mocka ut hästarnas boxar inför natten och ge dem vatten, mamma matar dem lite senaste ikväll. Jag känner att jag behöver sova. Tyvärr har jag vilodag imorgon, riktigt bull. :(

Ha en trevlig kväll ni som vill... Love Linn

Härligt väder med kallt.

Det är riktigt fint väder ute idag, hade passar fint att sticka till naturreservatet och promenerat en sväng men det är liiiite för kallt ute. Jag red innan och det kändes som att åka moppe utan hjälm, mina öron höll på att trilla av haha, det hade sett skitkul ut om de hade gjort det på riktigt. Fellow och Lucky var i alla fall fina, Lucky är så himla härlig just nu. Som alltid, hihi. Ska bli så satans roligt att hoppa honom på torsdag!

Just nu är jag lite sliten(konstigt, har sovit 9timmar i natt) och väldigt hungrig ska nog proppa i mig något. Vad som helst känns det som, men jag ska med omtanke välja vad jag ska trycka i mig. En grov macka med något färgglatt på. Ikväll ska vi käka Tacos, wiiie! Kvällen är räddad eller vad? Efter middagen ska jag springa min runda så jag kan lägga mig och sova med samvetet på den goda sidan.

Phiis är sur bara för han får ha en gayig-julgrimma.


Love Linn

Ohyeah jag är bäst

Sitter här och har precis sett en dokumentär om Järvsöfaks, helt otroligt har han varit. Tänk att få ha en sån häst? Magiskt.

Ska i alla fall hoppa in och duscha nu innan jag lägger mig, var nere och tränade innan, det var jag och 4 andra norrmän. Riktigt roligt var det. Killarna där tycker jag är stark, undra om man ska ta det positivt eller negativt haha. Tror jag tar det positivt, imorgon ska jag ut och löpa en lång runda, längre än förra lördagen så skulle väl tippa på att det bli runt 1mil imorgon. Ska lägga in Angels & Airwaves låtarna på min telefon så det blir nog inga problem alls. Kopplar bara bort och vipps så har jag sprungit klart. Jag tror min fot klara det med, var ju en idiot som gjorde så jag vrickade den i brottarlokalen igår. Blir så trött på en del människor som inte fattar ngt. Aja, nog snackat om det.

Måste nog köpa MUSE skiva så vi kan lyssna på den på gymmet nästa gång haha. Är så trött på de uttjatade låtarna som tex "no stress" och "infinity". Jag är nog den enda som skulle kunna träna till ballader, haha för jag anser att träningen inte sitter i musiken, bara det är något bra att lyssna på i pauserna så är jag glad. Så spela gärna något som inte är uttjatat. Hör ändå inte något eller ser ngt när jag gör min övning så jag blir inte "peppad" av en viss sorts musik. Finns säkert andra som blir det.

Lucky som Bucasmodell igår ;)


Sov gott, love Linn

Ingen aning om vad jag ska döpa detta inlägg till?

Ja egentligen har jag inte så mycket att skriva, men något skit ska jag väl komma på som ni kan läsa om? Sitter och lägger in lite nya sköna låtar i min Spotifylista, lir lite blandat, till exempel: Johnossi, Kite, Muse och Pets. Alla låtarna har jag såklart hört på P3, de är i princip alltid först med de bra låtarna. Något som egentligen irriterar mig lite för när jag har lyssnat på låten i ett halvår kommer alla andra nördar som INTE lyssnar på P3 och säger "oh har du hört den nya låten?" Tex som när Jason Mraz och I'm Yours kom, haha. För lääääänge sen kom Muse nya platta och jag tänker tipsa er om en bra låt som de gjort som inte heter uprising, utan det är Muse-Undisclosed Desires. Sjukt skönt sound. En annan låt som går för fulla muggar i min spellista är Johnossi-What's the point, de ägde skiter ur alla på P3 guldgala.

MUSE


Johnossi


Har också ridit idag, Lucky var superfin, nästan som en dressyrhäst. Gillas mycket, på torsdag är det hoppträning för Jörgen, jag tror att Lucky kommer bli hur glad som helst för att få hoppa. Har inte hoppat sedan i HBG i november. Ett liiiitet tag sedan. I år det ju också dags för mig och Lucky att hoppa avd.A. Ska bli spännande.

Phiis skötte sig också idag, men hans steg känns lite knackigt då och då, SÅ JÄVLA TRÅKIGT! Varför ska det aldrig få vara bra med honom? Får hoppas att han bara hade fått snö i hoven eller ngt :/ Så fort han blivit lite mer lasttränad ska vi till klinik med honom för att få ett svar på alla frågetecken.

Imorgon ska jag rida Lucky och Fellow. Klättra med Fellow tror jag och galoppträna med Lucky. Träning ikväll kl 6, looking forward. :)

Love Linn, ha en trevlig fredagkväll! Har ni inget att göra ikväll kan ni lyssna på hela MUSE album, Resistance är grym med så ni vet.


Problem?

Verkar va problem på bloggen idag, inte så ovanligt. Ganska ofta det händer att det klabbar här?

Känns dumt att säga, men det var ett riktigt härligt väder idag(vaaaa? Vad säger jag?!?!?!!?) nej men faktiskt, det var strålande sol ute och snön var helt orörd där jag red på hästarna. En skön känsla, var bara 2minus eller ngt med.(Jag vet jag har nog blivit sjuk, fått hästinfluensa eller liknande.) Men jag HATAR ändå snön och kylan, speciellt när man har häst. Men nu ska jag inte glida in på det hat-ämnet nu.

Hörde en riktigt rolig sak på P3 idag, Henrik Torehammar snackade om Obamas tal från igår, hahah det var riktigt roligt. Torehammar är störtskön. Så fort jag har möjlighet lyssnar jag på P3, de har bra musik och vettiga disskusioner, har man tur kan man lära sig ett och annat med ;) Svårt eftersom att jag är den personen som vet mest här i världen, haha. Eller inte. Jag lär mig verkligen något nytt varje dag, hellre de än att allt man hör blir som en upprepning av ngt man redan vet?

Snart kommer mammi och bror hem från jobbet och då ska vi käka mat. Ska bli gott med lite i magen, efter det bär det av till träning, wie!! Efterlängtat, jaaa! Ska nog köra bröst, axlar och mage idag. Lite traps också om jag är flitig. Imorgon får jag personligträning igen, det är den bästa träningen och det mest effektiva. Roligaste med, mycket roligare att göra övningarna med någon annan.

Tog lite kort på hästarna idag med, men solen hann nästan gå ner innan jag hade kommit ut med kameran, haha. Lyckat! Jag är lika misslyckad som vanligt, när ska det bli någon som helt ordning på mitt liv?


Träningsdagbok...

Precis fyllt i min träningsdag för igår och i förregår. Skrev också lite kort om dagens träning, fanns inte så mycket att skriva om, tråkigt nog. Åkte bara skidor i 40min, det var mörkt, blåsigt, snöigt och tråkigt. Hade varit kul att träna med någon, menmen finns inte en aktiv jävel i närheten av mig. Mer aktivitet nere i byn till och med. Imorgon är det verkligen ett måste att kunna ta sig till gymmet. Ska promenera om jag så måste. Tar säkert en timme att gå, men men. En kompis till mig har i alla fall gjort mig lite gladare, han skickade flera låtar med Angels & Airwaves, gillas mycket. Ska nog lägga in dem på mobilen, för nästa vecka är båda min träningskompisar bortresta så då ska jag vara alldeles själv på gymmet. Bööööla. 

Red ut på Phiis och Lucky imorse innan helvetet bröt ut här hemma, Lucky var fin i början, men sen i galoppen ville han bara dra iväg, tror att det var pga snön, han hatar när jag det kommer saker från himmlen. Gick som en damsugare ungegfär. Phiis var duktig, hoppade till och med över en stock. Lätt som en plätt sa Phiis och hoppade en halvmeter över. Haha! Skulle rida fellow, men då kom snöovädret! Som vi alla älskar, inte. Satte ut hästarna någon timme i hagen bara för att de skulle få komma ut en sväng. Sen när jag skulle hämta fellow, gnäggade han och sprang mot mig. Rätt sött! 

Hade ett sjukt sockersug nu på kvällskvisten så jag kräkade en näve med russin. Sött och gott. Bättre än godis och andra onyttigheter. Nu ska jag i alla fall lägga mig i min säng och sova, skönt att få sova ut ordentligt. Godnatt och sov gott!

Bild från förra sommaren på mig och Fellow.


Love Linn

Snöööööstooooorm!

Aaaaaahhhhhhh!! Jag tror jag döööör snart, det snöar nått så in i helvete här och blåser, storm!!!! DET VÄRSTA ÄR ATT JAG INTE KOMMER IVÄG TILL MIN TRÄNING!!! :( jag får abstinens, jag måste träna. vet inte helt hur jag sak göra, jag kommer att somna ledsen, hypad och ha ett dåligt samvete. Aaaah! Inte ens Marukus Krunegård kan göra mig glad just nu.

Imorgon MÅSTE jag till träningen annars vet jag inte vad jag gör? Jag tar på mig skidor och en burka och beger mig ner dit på de sättet. Nu har jag verkligen insett att en motionscykel är ett måste, i alla fall när det gäller tillfällen som detta.

Jag kommer ruttna lååååångsamt här hemma.


Dagen snart över

Snart är dagen över och jag har ine gjort så mycket idag, lagade middag som sagt, blev gott till och med. Blev norsk mat, "kjøttkaker" med potatis, sås och rivna morötter. Duktig jag är! :D Nu på kvällen har jag varit nere och tränat, det gick superbra. Blev ben, biceps och triceps idag. Tränade ju biceps igår, men hade ingen värk så körde på lite extra idag, plus att det alltid är nyttigt att lära sig nya övningar. Mina triceps leker man inte med, är så sjukt oerhört himla galet.... svaaaag där. Nästa vecka är det många borta från gymmet så då ska jag fokusera på bänkpress, får passa på när det inte är några där. Slippa skämma ut sig onödan.

Herreguuuud, har ni hört Markus Krunegårds "nya" låt??!?! Wiiiie vad braaaaa den är!
Märks att jag är glad eller? Jag är så väldigt bra humör just nu, lite hoppträning på detta hade varit som pricken över "i":et. WIIIIE!

Lyssna på den själv så får ni höra hur bra den ÄR!!! Markus Krunegård-Jag är en vampyr



Ha en underbar kväll gott folk. Love Linn

Fortfarande kallt ute

Jag vill ha vååååår nu, är så fruktansvärt trött på kylan och snön. Min motivation = noll när det gäller att rida ut. Tar längre tid pga broddningen och det är bara hårt överallt. Fett minus på vintern. Vaknade av att jag frös idag, hade ingen lust att gå upp, men nu har jag åtminstonde käkat lite gröt till frukost och ska plocka ut hästarna vilken musik som helst. Bara -15,8. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Träning ikväll ska träna med en kille där så det blir lite roligare att göra övningarna. Hans pappa är gammal tyngdlyftare så han har säkert generna att lyfta tunga vikter haha. Vilket jag inte har, har mer militärstilen. Pappa är gammal officier och det fick en annan kille känna på igår, han bara skrattade hela tiden när han gjorde övningen och då tog jag fram min militärstil, hihi. Akta er för mig ;)

I eftermiddag åker pappa till Sthlm och kommer hem imorgon. Vilket medför att jag ska laga middag, hähä det kan ju bli vad som helst... Ätbart? Ahhj, det vet jag inte?

Längtar tills de dagar när det är stålande sol ute och bar mark.


Love Linn

Lucky min darling

Är riktigt trött nu så det blir bara ett snabbt inlägg. Varit nere och tränad, biceps och rygg, gick bra. Tränade lite mage också bara för att vi hade en liten tävling, haha. Var tvungen att visa att jag är bäst. Var i stort sett BARA norrmän på gymmet idag, mycket trevligt. Härligt att de tror att jag bor i Norge för att min norska var så bra med, haha. Kan inte helt hålla med om det, tappat massor senaste åren.

Imorgon blir det ben och bröst kanske? I alla fall ben.

Inte för att förstöra någons kväll men tar ca 1timme löpning att förbränna 100g choklad. Jag ska nog sluta äta allt onyttigt, igen. Men denna gången ska jag inte äta kakor eller ngt. Vill ha den kroppen jag alltid drömt om.

Hästarna gick bra idag med, duktiga pållar :) Godnatt på er nu, "bara" 14minus här nu, kommer avlida snart. Ge mig VÅR!!! Vill ut och promenera i Skäralid och dricka varm oboy.

Min man, love u most.


Love Linn

Läsarfråga

Fick en fråga som jag tänkte svara på i ett inlägg.

"Tycker inte du att det är jobbigt att träna? eller tyckte du det när du började? "

SVAR: Självklart är det jobbigt att träna, det ska vara jobbigt att träna annars finns det ingen mening att hålla på med det man gör. Bara det att jag älskar att träna, jag mår framför allt så bra av att träna, det är kul att träffa andra människor som har samma intresse också. Jag tycker att allt med träning handlar om att bestämma sig. Man måste ta ställning till varför man tränar och vad man vill få ut av det. Tex: Varför tränar jag? För att gå ner i vikt, för att må bättre eller för att bli starkare/uthålligare? Finns så många fler frågor man kan ställa till sig själv. Själv tränar jag får att få bättre, bli snyggare(i alla fall vad jag tycker, vilket medför bättre självförtroende) muskler är fint till en viss gräns, jag tränar också för att få en bättre hållning på hästen samt orkar jag mer, blir sällan trött i onödan och kan gå och lägga mig i tid när jag verkligen behöver det. Jag tränar nog också mycket för att jag inte har så mycket annat för mig, jag är inte den typen av människa som sticker ut på puben en lördagskväll, springer hellre en runda och har gott samvete över det. Sen är det gratis med.

För att få ut maximalt av ens träning ska man inte bara tänka på att träna hårt och mycket, kost, träningsmetod,sömn,vila, intensitet, umegänge kan spela stor roll för att man ska få resultat.

Ska man börja träna på gym till exempel är det bra att ta hjälp av någon som vet vad han/hon håller på med, jättelätt att skada sig om man gör fel.


Lite tankar kring träning, fråga gärna om ni undrar något mer. :) Just nu sitter jag och käkar spaghetti och köttfärssås, det är yummi, utan onödiga tillsatser som ketchup, ost osv. Naturell är bäst haha, ska nog käka lite sallad sen också för att äta enligt tallriksmodellen.

Såg ni hoppningen igår? Haha helt sjukt roligtm det var verkligen ponnyridning på WC-nivå. HAHA!

Love Linn

äntligen

har äntligen köpt nya löpartights nu, dom passade perfekt så jag köpte två par. Hittade också några träningströjor och ett par vardagsskor. En lyckad dag i Lund. Längtar till träningen imorgon! Idag har jag i alla fall haft vilodag, lite tråkigt, men vila måste man också. Var precis ute och red en runda på Lucky, han var så  duktig så. Som alltid.

Mina nya snygga tights.



ungefär så såg skorna ut.


Love Linn


Lund here i come

nu ska jag och mamma till big city för att prova ett par nya löpartights. hoppas hoppas att dem passar. Hej så länge!

Love Linn

TACK!

Just nu känns det ganska bra, gillar att få kommentarer som "du är så hurtig" och "du har så mycket energi", för det är precis så som jag vill uppfattas, jag vill uppfattas som glad, pigg och alert! TACK!

Var ute och sprang en timme innan, sprang ner till byn och hem, blev allt som allt ca: 8km skulle jag tro. Får väl mäta en dag, ska be mamma göra det med bilen. Igår gjorde jag inte riktigt som jag skrev, eller jo någorlunda, gick in på mitt rum och spelade Angels & Airwaves ganska högt(som jag sa), sen skulle jag sova, men slutade med att jag pumpa musten ur min mage ganska rejält, hade så mycket energi att jag var tvungen. Damn, skulle ju varit min vilodag igår. Förlåt kroppen. Slutade med att jag somnade halv 1 istället för 11. Ikväll ska jag somna tidigt i alla fall, är trött och behöver vila ut mig ordentligt.


För er som fortfarande inte förstått så säger jag det igen, jag älskar min häst, han är BÄST!
Ingen som honom <3


Trevlig helg på er.
Love Linn

Resa på gång

Yesyes, i maj ska jag ta mitt pick och pack och bege mig till min härliga storasyster "hemma" i Norge. Det ska bli underbart att komma dit, eftersom som att de har flyttat så ska det bli kul och se hur de har det, sen har de fått en ny hundvalp med, Wilma, en siberian husky! Hur söt som helst. Så nu har de två huskies. Jag ska lätt lägga mig på golvet och bara goooosa sönder Wilma, haha. Hundvalpar är bara för underbara. När jag ska ha en egen hund senare i mitt liv vill jag också ha en Husky, en svart/vit med blåa ögon. Åhhhh. Vill ha en nu. Aja, resan blir någon gång runt 17maj, ska fira Norges nationaldag när jag ändå ska dit, underbart.

Här är lite bilder på Huskies.
sjukt fint med ett blått och ett brunt öga.






Ha en trevlig dag, love Linn


Jag är störd

Yes, nu blir det alldeles snart dags att sova. Har varit ute och gått idag , gick en halv timme med pappa, i rask takt. Powerwalk, haha. Mamma kom hem och vi gick en timme, lite lugnare för att mamma ska kunna röra sig imorn, hihi. Imorgon ska jag ut och springa någon timme, var riktig sugen på att gymma, men gymmet är inte öppet på helgen om jag inte tränar med någon som har nyckel. Får ta och fråga runt där nere vilka som har nyckel så jag kan träna när de tränar. Kanske kan träna med min p.tränare på söndag, får väl se. Jag läääääääängtar till måndagens gympass, helt sjukt att jag kan känna så, känns precis som om jag ska få tävla eller liknande. Jag är störd.

Nu ska jag borsta tänderna för att sedan hoppa ner och sova, började titta på the reader innan, men allt hängde sig så jag gav upp. Märklig film annars, en 15åring och en 40åring som "blir kära". Vet i och för sig inte hur det slutar men såg lite mer än vad jag ville. Haha.

Ska ut och rida imorgon bitti så allt är klart innan lunch. Får se om jag kommer ur sängen bara. Vissa gånger är det lite svårare än beräknat.

Här kan ni lyssna på en bra låt, ett smakprov på min musiksmak. Angels & Airwaves är ett nytt favoritband :)
Aaaah, nu kommer jag inte kunna somna, vill bara sitta uppe och sjunga dessa sköna låtar. Ska koppla datorn till TV:n söka upp låttexterna och sjunga för fulla muggar. Damn.



Godnatt, love Linn

Kopia?

Två riktigt lika sadlar, en från Tolga och en från Schockemöhle. Vilken är kopia på vilken?



lånade bilder, från blocket och schockemöhle.

Love Linn


Fredag

Yeah, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag ser aldrig fram emot helg eller fredag eftersom att varje dag är helg för mig. Så blir det när man tagit studenten, inte har något jobb eller körkort. Riktigt bittert. Ska i alla fall försöka komma igång och övningsköra så fort snön är borta. Så kanske det kan bli någon ordning på mitt helg-iga liv. yeaahj fredag hela veckan...

Har ridit Lucky idag, det blev ett konditionspass för honom(60min), ska göra samma pass med Fellow sen. Skulle egentligen fikat med en kompis sen med hon är sjuk så vi fick skjuta på det. Får bli när hon är frisk istället, jag vill ju inte bli smittad heller, speciellt inte nu när jag precis satt igång hästarna och börjat träna ordentligt.

Igår fick jag mitt medlemskort till gymmet så nu kan jag i princip träna när som helst. Helt underbart! Får väl kanske prova på att brottas en dag, många som undrar varför jag inte är med och provar. Själv tycker jag inte att det är min grej, vi hade det en gång på idrott och hälsa B i trean. Jag och min vän Erika var "par" och vi slängde ner varandra i mattan, ont gjorde det med. Fick ju hjärnskakning av att bara göra en kullerbytta på mattan, då är det illa. Haha okej kanske lite överdrivet. Måste säga att det ibland ser ganska kul ut när killarna står i vissa positioner, haha. Jag skrattar säkert lika mycket åt dem som de skrattar åt mig när jag ska prova på det.

NU ska jag äta upp mitt äpple sen ut och mocka. Glöm inte att det är fredag. yeahj -.-

Sjukt ful bild på mig från Lanzarote -09.


Love Linn

Ajj

Har så ont i min kropp just nu, men det är ganska skönt. Undrar hur det kommer kännas imorgon, hade i alla fall det ganska hektiskt på gymmet idag, hann med mycket. Imorgon ska jag vila eller springa eller gå en runda. Kanske ta med mamma eller pappa med ut i skogen, rasta dem, haha. Snart ska jag och min lilla hund gå och lägga oss och titta på film, ska se klart American History X som jag började titta på igår. En ruskigt bra film som jag bara älskar, sen att huvpersonen är snygg med gör inte saken sämre, hihi. Gillar egentligen inte nasistfilmer, men hela historien i denna filmen är så bra.

Var ute en låååång tur med Phiis innan idag, han fick ett rejält konditionspass, skönt att rasta honom ordentligt. Han och jag kommer nog ha lika mycket träningsvärk imorgon. Så imorgon får han vila och på lördag skritta, ska nog rida Fellow och Lucky imorgon, tänkte ge Fellow ett ordentligt pass med.

Här har vi två huvudpersoner i filmen, snyggingen till höger.


Enjoy, nu ska jag och min träningsvärk ge oss av mot duschen. Love Linn


Polis?

Precis suttit och tittat lite på polisens hemsida om vad det krävs för att bli polis. Fystesterna verkar inte bli några problem, men det här med att analysera och resonera, hmm. Funderar på att söka in till polishögskolan nästa år i januari. I sådana fall måste jag göra högskoleprovet nu i februari, och skicka in ansökan i mars. Måste bara bli svenskmedborgare också, tror att det krävs. Känns faktiskt lite tungt att bli svenskmedborgare, har alltid varit norsk och jag känner mig hemma i Norge. Får se om det går att ha dubbelt medborgarskap. Vi får väl se hur det blir...

Har precis ätit flera våfflor som jag gjorde innan, muuuums. Mätt nu och ska ut och mocka snart, red ut på både Fellow och Lucky innan, barbacka. Hur mysigt som helst, Lucky var lite för pigg emellanåt. Haha

Ska rida en runda på Phiis i eftermiddag också, såklart. Ingen får frysas ut hihi. Vid halv 7 åker jag ner till gymmet och tränar någon timme. Ska träna extra hårt idag, känner mig inspirerad till polisyrket.

Så här ser fystesterna ut:

Koordinationstest, Harres test

Kullerbytta, acceleration, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Höjden på hindren är 76 cm för kvinnor och 84 cm för män. Maxtid 16 sekunder för kvinnor och 15 sekunder för män.

Styrkeprov

Lyfta och förflytta en docka 15 meter. Dockans vikt är 77 kg.

Konditionstest, Coopers test

Löpning 2000 meter. Maxtid 9.30 minuter för män och 10 minuter för kvinnor.

Simprov

Utförs slumpvis.Provet omfattar 150 meter bröstsim, 25 meter ryggsim utan armtag samt hämtning av en docka på 1,5 meters djup genom dykning från vattenytan.


HAHAH så här snygg hade jag varit i en polismössa ;) Bra photoshop där, jag vet...



Enjoy love Linn


Dåligt

Dåligt med uppdatering idag och det ber jag om ursäkt för. Förlåt. Har inte haft ork att skriva, vt inte vad jag ska skriva om. Har inte så många läsare heller, men har hellre läsare om läser varje dag för att de tycker det är intressant än att ha sånna som bara klickar in för att få fler läsare själva. Så ni som gillar min blogg, tummen upp för er :)

Har i vilket fall som helst varit nere och tränat idag, skönt. Var inte alls mycket folk där, lite tråkigt, fast snackade inte lika mycket idag så fick lite mer gjort haha. Blev som sagt, traps, triceps och bröst idag, imorgon blir det ben, mage och axlar. Måste fylla i min träningsdagbok också innan jag glömmer, har slarvat lite så ska skriva om gårdagen också.

Just nu sitter jag bara och slappar, har ätit två ägg efter träningen och ett päron. Lite kaka också som jag bakade innan idag, shame on me. Sitter med tangentbordet i mitt knä för har kopplat datorn till min 42" tv, blir ganska schysst bild :D Tv:n som jag köpt alldeles själv för en billig peng i somras, den är superbra och jag älskar den, även om jag väldigt sällan använder den.

Nu ska jag fortsätta att lyssna på Snow Patrol, imorgon ska alla hästarna komma ut på en tur.

Telli på bilden, 4år e. Robin z. Till salu


Enjoy, love Linn


Gott snack

Haha jaa, snackade nog lite för mycket på gymmet idag. Två timmar gick oerhört fort, men konstigt nog fick jag gjort det jag skulle. Fem övningar med ryggen och tre bicpesövningar. Jag är duktig, jag vet. Haha eller inte. Kan nog öka lite i marklyft nästa vecka när jag kör det nästa gång. Kanske upp på 75-80kg. Imorgon ska jag träna igen, bröst, traps och triceps tror jag det blir då. Snart ska jag hoppa in i duschen sen sova. Sov riktigt dåligt i natt, mina drömmar gör min sömn orytmisk.

Red ut barbacka med två täcken på Lucky innan idag, super mysigt. Satte på honom hackamoret med, glad blev han för det och tuffade på i sin takt. Lucky är finast, min bästa vän, min trogna vän <3

Jag och Tess, min gamla cponny på DM.


Love Linn

Mums

Här är två av mina drömsadlar, båda av märket DEVOUCOUX.

denna


och den här:




lite ögongodis för den kräsne. hihi

love Linn

Tråkigt väder ute.

Det är nollgradigt ute och något kommer ner från himmlen, snö, regn, strösocker ja inte vet jag. Riktigt tråkigt ute i alla fall, vill egentligen bara krypa ner i sängen och sova en timme. Funderar skarp på att göra det så jag orkar med träning ikväll. Ska bli så underbart att gymma igen, känns som en evighet sedan sist höhö.

Glömde säga att jag anmälda mig till Jörgen Larsson träning igår, 4 lektioner 1000kr. Passar bra eftersom att Elina & Sigge åker i väg till Arezzo och tävlar så kan behöva träna lite innan första tävlingen. Har aldrig tränat för honom så jag vet inte alls hur det kommer gå.

Vem tränar ni för? Hur viktigt tycker ni det är med att träna för en "känd" tränare/ryttare?



Love Linn


Hmm

Drömmer så mycket konstigt nu för tiden. Drömde att jag var i någon slags simsvärld och där var det en tjej som var allergisk mot all mat och fick dricka ett glas med vitaminer om dagen. Phiis var där och jag red på honom men han var så tjock så vi inte fick runt gjorden. Nightmare, gaah. haha.

Undra vad jag kommer drömma i natt? Tjing tjong.

Love Linn


Gåshud...

Ja, helt seriöst jag får gåshud när jag hittar på Eric Lamaze ritt från OS på hingsten Hickstead. AMAZING! Kolla som han hoppar vattengraven, det kallar jag att hoppa...



Jag är helt mållös. Hickstead är en fantastisk häst. Ge mig 100miljoner och jag köper honom.





Tycker man inte att den hästen hoppar väl så vet jag inte vad jag gör.

Love Linn.

Hästar ridna, check.

Precis hemkommen från mötet på klubben, varade inte ens en timme så det var ganska skönt. Gav hästarna mat och mockade ut inför kvällen/natten. Diskuterade lite med mamma angående morgondagen. Har nämligen bestämt att vi ska dela på Phiis och Lucky. Phiis hade bitit sönder ett till av Luckys täcken idag igen, suck. Blir så trött på Phiis ibland, sen låter han inte Lucky äta ifred heller och äter all maten själv. Vilket har resulterat till en mega fet Phiis och en hungrig Lucky på eftermiddagarna. Menmen har i alla fall ridit alla hästarna idag, det gick jättebra med Fellow och Lucky, snälla killar och arbetsvilliga. Phiis därimot hade ett eget tempo på turen. De vill säga niohundratusen kilometer i timmen, plus att han är riktigt stark. Får nog försöka med ett annat bett om han inte lugnar ner sig lite snart. Plockade bort kraftfodret idag också, han var inte speciellt glad för det hihi.


hihi sären(jag och phiis) på bilden, kan inte annat än tycka om honom ändå. Även om han är som han är.


love Linn

Nybakat var det ja!

Yummiiy, har precis bakat en kardemummakaka, den var jättegod och alldeles snart ska jag ut och motionera lite. Ska åka lite skidor sen rida lite hade jag tänkt. Ikväll blir det möte på klubben, lite tråkigt eftersom att jag hade planerat att sticka till gymmet vid halv 7. Mötet börjar 7 så det går liksom inte ihop. Ska istället träna extra hårt på tisdag, onsdags och torsdag!! Kanske fredag också om jag inte har avlidit eller något.

Nu kilar jag , love Linn

visst längtar man efter sommaren när man ser bilden?


Christina Sport.

Yes, hade utlovat en bild på mitt Christina Sport schabrak. Ett schabrak jag är väldigt nöjd med, plus att det är lite annorlunda också :)

OBS!! Schabraket är inte nytvättat och därför det är så skrynkligt och smutsigt, hiih.





Ser jag några fler Christina Sport schabrak i GBG vill jag ha ett marinblått till Phiis :)

Love Linn

Topphingstar

Jag och mamma var ute och gick innan så började vi drömma om en ny uppfödning. Phiis är ju var egen uppfödning och det hade varit så roligt med en till. Föl är ju bara olagligt söta. Gick och pratade om vilka hingstar vi skulle välja i så fall. Här är mina val.

Argentinus


Cavalor Cumano(såklart!!)


Chin Chin


Couleur rubin


Darco


Oramé


Sandro Boy


Mina val, om jag fick välja lite hur som helst. Vad har ni för dröm hingstar?

Love Linn

jaha

Ingen aning om vad jag skulle döpa detta inlägget till. Det är ruskigt kallt här och jag är glad att jag red i ridhuset idag. Det gick helt okej att rida, kanske inte superbra eftersom att det är första gången han rids i ridhus efter vintervilan och för att Lucky var sjukt kissnödig hela tiden. Lucky är märklig eftersom att han absolut inte kan slappna av och kisse om det är andra hästar i ridhuset. Gick runt och skvätte hela tiden för att han var så kissnödig. Under halva passet ställde han sig motvilligt och kissade lite grand. Men sen när jag ridit klart och tagit av sadeln och hoppat av kissade han säkert 30sek. Lille snutte. Blev inga bra videor idag eftersom att han gick och spände sig hela tiden, vilket resulterade till en korvliknande häst, hihi.

Träffade annars en tjej på från klubben där, jag fråga lite om hennes sadel och det var en Passier Pegasus, såg riktigt skön ut. Dom hade köpt den från Ingdams och de var jättenöjda med det.

När jag kom hem släppte jag ut Lucky till de andra och gick in och käkade lite. Blev Taco från igår, hehe. Precis när jag käkat klart har Phiis dragit sönder Luckys täcke, igen. Denna gången hans Horseware Amigo täcke. Suck. Slängde ut Phiis lekboll till honom för att han skulle göra något annat, och då står han och slår bollen i huvudet på sig själv. Hmm, inte alla hjärncellerna på plats?

Nu är jag fruktansvärt trött så ska nog sova lite, i kväll ska jag ta med min mamma på promenad. Dock inte i koppel haha.



Enjoy, love Linn


Lite funderingar om hästägare och Stein Endresen

Tänkte skriva lite om Stein Endresen och lite annat.

Stein Endresen ingick i det norska hopplandslaget under OS, där de skulle ha tagit ett historiskt brons om Tony Anrdé Hansen inte varit så dum och dopat sin häst. Under OS red Stein, Le Beau, en holsteinare (val f -95 e Lasino-Coriolan). Som tyvärr blev såld till USA för ett litet tag sedan. Stein är 47år och driver ett rid- och träningscenter för hoppryttare och tävlingshästar tillsammans med sin fru Kristin.

Jag tycker personligen att Stein är en av de norrmänn som rider bäst. Jovisst fanns inte så många välja mellan i OS-laget(ett vanligt OSlag i och för sig), men jag tycker att han rider med mycket mer känsla och stil än vad både Tony André, Morten och Geir gör. Undrar just hur det måste kännas att förlora en så bra häst? Att tävla en så bra häst och ständigt veta att den kanske blir såld, bara det kommer ett tillräckligt bra bud? I mitt fall tycker jag att det är väldigt skönt att det är jag själv som äger min häst. Ao joo, Lucky är kanske inte värd många miljoner just nu, men för mig är han värd alla pengar i världen.

Undra om man presterar sämre om man vet att hästen snart ska säljas eller man kanske reagerar tvärtemot? Alltså bättre, för att man vill göra en så bra prestation som möjligt eftersom att det är den sista? Eller så är man helt enkelt som vanligt? När jag sålde min gamla, gamla c-ponny, Cheyenne hette hon, så gick det så himla bra i slutet. Men om det hade med själva säljandet att göra tvivlar jag på. Vi red väl bara mer intensivt eftersom att hon just skulle säljas. Så isåfall beror det ju på ridningen.

Det är nog lätt att det blir tvister mellan hästägare och ryttare. Se bara på Helena Lundbäck och Madicks ägare. Varför uppstår dessa problem? I Helenas fall tycker jag det är helt sjukt att hon bara tänker på sig själv och sitt när det gäller Madick. Menmen ska inte gå in så mycket längre på det. Hade bara lite funderingar kring allt det här haha.

Här har vi Stein Endersen och Le Beau, snygg häst va?










Morten Djupvik som också ingick i OS laget.


Något som var ganska roligt var att Morten Djupvik hade "tappat bort" sin bronsmedajl under flytten kom det fram när han skulle lämna tillbaka medaljen. Haha, aa antagligen bryr han sig inte om bronset eller så vill han inte lämna tillbaka den, men jag hade inte velat behålla en medalj som jag inte förtjänar om min lagkompis hade fuskat.


Love Linn


Godmorgon!

Sitter här och ska käka två ägg till frukost, mycket preotein och det är nice! Sen ska jag ut i stallet, göra Lucky fin och åka till ridhuset :) Ska sätta kameran på laddning nu hade jag tänkt. Såg att min inlägg från igår kväll inte hade kommit upp så jag ska prova igen. Hmm struligt med bloggen igår. 

Jag hoppas Lucky är fin idag så det kan bli lite filmer att visa. 

Ha en trevlig dag, Love Linn

 

Förlåt bloggläsare!

Förlåt för min dåliga uppdatering under dagen. Haft fullt upp helt enkelt. Imorse red jag ut en sväng på Lucky och bestämde snabbt att jag INTE skulle rida ut på Phiis eller Fellow, eftersom att det var svinigt kallt ute. Tempraturmässigt inte alls kallt, men när det blåser här nere i Skåne blir det genast kallt. Släppte istället ut hästarna och mockade. Vi 1 åkte jag ner och tränade. Kom hem vid 3, tog in hästarna halv 4. Lagade mat kl 4(TACO!!! Min favvorätt), käkade sen kollade jag lite film med min bror. Kollade på Kopps, haha störtskön film. Vi såg inte klart hela för min dator dog, men har sett den innan och kan inte annat än skratta när jag tänker på den. Ska nog se klart den snart bara för att liksom.

Imorgon blir det nog ganska lugnt, ska inte träna med förhoppningsvis(om vädret tillåter) ska mamma och jag köra en sväng till ridhuset med Lucky. Har inte ridit i ridhus sen November så har börjat längta lite. Lucky kommer nog också bli glad, om det blir av ska jag fråga mamma om hon vill filma lite. 

Allt här på bloggen verkar lite segt idag, allt bara hänger sig hela tiden?

Love Linn




snart sticker jag

Yes, snart sticker jag till Klippan, sen Helsingborg. Ska bara ta in hästarna innan jag sticker, ge dem mat, varmt vatten och byta täcken. Fick faktiskt ett paket på posten idag, ett schabrak i från Folksam riders cup. Mamma hade tecknat ett medlemsskap på Hippson så det kom ett litet schabrak till mig nu med Folksam riders cup-logga på :) Såg enormt ut så får hoppas det passar. Innan hade jag helt dilla på vita schabrak, hade det jämt. Men nu när man växt upp lite har man insett att vita schabrak inte är så praktiskt.

Blev ingen ridning idag som ni förstår, men imorgon blir det nog en runda på alla. I alla fall på två. Phiis och Lucky tror jag :)

Lilla Phiiiiiiiis, skönt att han är mycket bättre i sitt öga med. Det gör lilla mig glad.


Ha en riktigt trevlig fredagkväll mina kära bloggläsare. Puss och Kram Linn

Trött

Usch vad trött jag är, kunde inte alls somna när jag gick och la mig igår. Helt uppe varv. Jag är lite som Phiis ibland, en gång uppe varv och det blir svårt att lugna ner mig, haha. Var bara upp imorse och ta ut hästarna, mockade direkt när jag ändå var där ute. Skönt att ha det gjort nu i efterhand. Det är ett ganska äckligt väder idag, grått, blåsigt och kallt. Haha säkert inte kallt om man jämför med andra ställen i Sverige.

Nu när jag ändå är igång kan jag berätta lite om min gamla D-ponny.

ET Radicle född 1995 irländsk import. Tävlat msv b tillsammans, något som han även gjorde med ryttaren innan mig. Tror vi hade tre år tillsammans, tre roliga år, men som bäst gick det det sista året. Det var då jag började få kläm på honom och det var mycket tack vare Elina som jag tränar för.

Framridning

Sötegöte! :D

Tävling i trolleholm

dagstorp ponnyderby

sista hindret i la+5 tror jag

Framhopp

söööötnos!









Här har ni lite att titta på :) Tävligen i Torn var vår sista tävling tillsammans.

Love Linn


Glad

Yes, today i'm happy. Varit nere och tränat lite på gymmet, det gick bra. Blivit liiiite starkare i benen nu. Eller så bara fuskar jag, haha. Är glad för att allt är mycket bättre med Phiis, Lucky och Fellow gick bra idag och för att jag har snackat norska idag. Yes, för er som inte visste det är jag född i Norge, flyttade till Sverige när jag var 7år. Personen jag snackade med visade det sig att vi bott i nästan samma kvarter :O Världen är bra liten många gånger. Börjar snacka mer och mer med folk där nere nu. Riktigt roligt, blir väl lite för mycket snack ibland. Får se när nästa träning blir av, imorgon blir det väl inte eftersom att jag ska till Hbg. En liten överraskning så ja, hoppas på något skoj, hihi! Vill träna till helgen så hoppas det blir av.

Nu har jag precis skrivit klart min träningsdagbok. Det går faktiskt ganska bra att skriva i den, något som våra gamla lärare på gymnasiet alltid tjatade om, sen nu när man tagit studenten blir det av haha. Helt omöjligt att komma ihåg alla vikter annars, trodde inte jag skulle ha problem med det, men det är inte så lätt att komma ihåg som man tror.

Nu ska jag duscha sen sova så jag kan ta ut hästarna tidigt imorgon.

Älsklings Lucky <3


Love Linn

En märklig dröm

Haha, jag hade minst sagt en märklig dröm inatt. Undra var man får allt ifrån? Så här var den:

Tydligen var jag och Sabina Sörensson på väg till stockholm för att hälsa på min mormor, men det konstiga var att mamma och mormor körde en egen bil bakom oss. Jag och Sabina(Sabina körde) hade en Hyundai Atos(?!?!), hur vi nu kunde ha det, Sabina påstod i drömmen att det var hennes nya bil, enligt henne ett riktigt vrålåk. Jag tänkte inte på det då, men när jag vaknade undrade jag vart Sabina-saab-freak hade tagit vägen? Tydligen hade hon börjat bli intresserad av Atos istället. Vi kom fram till en gata i stockholm och så plötsligt släpper Sabina ratten och bilen voltar. Sabina börjar asgarva och tycker det är skitroligt, min föklaring i drömmen på det hela var att bilen var för hög och att vinden hade tagit tag i bilen. Något som Sabina inte trodde på, inte hennes fina vrålåk. Vi hoppade ur bilen och vips så hade jag en hundvalp i famnen. Var den nu kom ifrån. Skitsöt, jag och Sabina gick fram till en trappa i ett parkeringshus(hur vi nu kom dit?) och det var massor av människor där, vi gick i en spiraltrappa och bara så där tog trappan slut och allt folk fick vända och gå tillbaka. Då var det en kille som frågade mig om han fick leda min hund, jag svarade: nej men du kan få klappa den. Killen i fråga ville inte det och började slita och dra i min hund. Sabina hoppade fram för att hjälpa mig men killen var någon slags djuraktivist och drog fram ett vapen för att skjuta. Han träffade mig mitt i pannan och blodet började spruta. Jag föll till marken men reste mig snabbt för att fly. Sprang som tusan gjorde jag ända tills jag kom till en trädgård. Hoppade över staketet och skrek på hjälp. Och till min förvåning står Jörgen Larsson där!?! Han stod och krattade löv i sin trädgård och när han såg mig blev han likblek i ansiktet och sprang för att hämta telefonen. Jag sa till honom att ringa min mamma som var i närheten för att meddela att jag skulle dö. Jag uppgav hennes telefonnr sen dog jag.


HAHA, fyfaan vad märkligt alltså.


Här har vi henne, Sabina Sörensson ;)


Hyundai Atos is the shiet enligt Sabina ;)


Min hjälte Jörgen haha!


Love Linn


Oj oj

Oj vad klockan blev mycket plötsligt, ska ut och kolla till Phiis en sista gång innan jag går och lägger mig.

Tänkte bara visa min gamla c.ponny, Lady Tresor e. Minotauros ue. Glenmarkens Brio. Hon var en riktig liten hoppkanon och vi var ett team i 5år. På videon: en aning skraj för vattenmattan. Men en snyggare och duktigare ponny får man leta efter.

(riktigt kass kvalité på videon)



Den första bilden här nere var den näst sista tävlingen vi hade tillsammans.






God natt gott folk. Återkommer med min gamla D-ponny och berättar om honom en annan dag. Love Linn

bebis

Stackars lilla bebis, nu har i alla fall veterinären varit här. Hmm vad ska man säga? Kan man verkligen lita på distriksveterinärerna? Ja jo, man är ju inte veterinär själv så något annat val finns inte. Phiis ska i alla fall käka smärtstillande och något som förhindrar inflamation. Ser verkligen hur ont han har, han är liksom flera repot/rispor i kanten av ögat. Som tur inte i mitten av ögat. Veterinären tror inte att det kommer påverka hans syns. Tack gode gud! Det jag var mest orolig för. 


Min fina lilla bebis så svullen på ögat. (där har han i alla fall ögat öppet)


Love Linn


fan fan fan

faaaan!! gick ut för att ta in hästarna så kommer Lucky och Phiis fram till mig som vanligt. Jag vänder mig mot Lucky först för att ta på honom grimman och kjedjan(har alltid det eftersom att jag tar två hästar samtidigt in), vänder mig mot Phiis och ser att han knappt har sitt öga öppet. På något sätt har han rivit upp ögat och det är helt rött i kanten av ögat. Svårt att se hur det verkligen ser ut, han har ganska ont och det rinner jättemycket från ögat :(

Sitter och väntar på att veterinären ska komma, bara han inte blir blind eller så :( Jävla skit alltså, aldrig kan han få vara skadefri. SKIT!

Hate, Linn.


Stallet

Yes precis käkat lunch, riktigt smaskigt. Kyckling och pasta :) Red Phiis imorse, han var helt gaaaalen och sjukt stark. Så som han var idag är inte roligt, men lugnar väl ner sig lite. Nu ska jag ut och mocka sen rida ut en sväng på Lucky i eftermiddag. Lucky var helt bananas i boxen imorse så han kommer nog vara livlig idag. Hähä.

Äntligen börjar det bli mildare här, har nästan hela 2plusgrader!!!


Jag & Lucky på bilden, mamma står och steker brevid, haha!


Enjoy, love Linn

Hemma igen, tränad

Yes, kom hem vid halv 9 från träningen, gav hästarna mat och käkade en macka. Gick helt okej att träna själv idag, det var "de vanliga" som var på gymmet. Haha, låter väldigt rutinerat av mig att säga så, haha! Körde mage i en timme ungefär, massor av olika övningar. Men tycker det är ganska svårt att "mörda" magen. Får väl se i övermorgon om jag får någon träningsvärk. Har börjat få lite träningsvärk i triceps och bröst nu i alla fall. GOTT! Menmen efter att jag kört mage sprang jag 20min och cyklade 20min, skulle bara få lite genomblödning i mina ben. Den senaste träningsvärken kunde man inte leka med, gått som en zombi eller något.

Nu har jag ätit en massa oliver? Undra om det är bra? Säkert viktiga fetter. Försöker komma ihåg vad min gamla kostlärare Peter har sagt. Vet inte om jag ska vila imorgon eller om jag ska ta ett nytt pass med ben.
Får väl se.

Ska rida Lucky och Phiis imorgon i alla fall, det blir nog full fart, speciellt med Phiis.
Fick bli en bild på guden själv, Paolo Roberto in action.



Good Night, love Linn

Snyggt eller fult?

Fick hem den nya Höökskatalogen med våren och sommarens nyheter. Detta tränset fastnade jag för. Stilrent och snyggt. Hööks är mästare på att kopiera, haha. Kanske skulle haft ett sånt här tll vardags? Aja får väl se, oftast brukar bilderna på Hööks ljuga en aning, menmen. Ska inte köpa något innan GBG ändå.



Love Linn

Fellow

Yes, nu ska jag ut och ta in hästarna sen rida en tur på Fellow, första gången efter lite drygt 4veckors vila, haha. Känner på mig att detta kommer gå vilt till. Blir till att brodda så det tar väl ett litet tag innan jag kommer iväg. Ge mig vår nu, vill galoppa i skogen utan brodd, is och snö. När jag har ridit ska jag ner och träna på gymmet, själv idag också. Buhu. Blir lite kondition och mage idag. Lägger in någon liten bild på Fellow så länge, från i somras.


(här har fellow difference-tränset också)




Love Linn

Ridtur

Yeaah, var ute och red en runde på Lucky i skogen innan. Han var super pigg och glad! Glädjen smittar av sig och jag är lycklig nu, haha. Var ju inte direkt mycket snö i skogen, men jag kunde trava lite på honom och var tvungen att prova på lite galopp. Galoppen är hans bästa gångart och som hade trampade på med bakbenen idag blir det svårare att sitta ner i sadeln. Hellre det än tvärtom. Provade att rida i Tolgasadel eftersom att jag antagligen blir tvungen att använda den om Luckys sadel ska på semester till France. Gick helt okej, hade en tjock fårskinnspadd under så fyllde väl ut den ordentligt. Phiis är ju liiiiite bredare än Lucky. Hehe.

Jag är så himla kluven hur jag ska göra med min sadel. Känns som att du skulle bli billigare att bara sälja CWD och prova ut en ny sadel till honom, Amerigo, Passier, Equipe eller liknande. Men samtidigt älskar jag den, men kan bli svårt att få fram pengar som man inte har för tillfället. Får jobba lite extra hos Gunilla i vår. Aja, något kommer jag väl fram till. 

Skulle jag byta ut min sadel skulle jag titta lite extra på de här sadlarna.

Bruno Delgrange, kanske lite i dyraste laget.


Equipe Grand Prix

Jaguar Harry Dabbs XJ Mono



Amerigo Vega Event Pinerolo


 Passier Marcus Ehning, har alltid varit lite av en favorit.

Jean Luc Maurel



Love Linn



 

Pumpa, yeaah!

Precis kommit in från stallet, har mockat ut inför natten och gett dem kvällsmat. Eller ja, jag och mamma gör det tillsammans. Vi gör det mesta tillsammans, men jag mockar och rider, som tur är tar hon hästarna på morgonen. Så slipper ge dem mat vid kl 6. Yeaahj.

Innan jag gick ut i stallet var jag nere och tränade på gymmet. Tränade mest själv idag, vilket inte är lika roligt som att träna med en annan. Men det funkar, jag pressar mig själv förvånadssvärt bra när jag tränar själv. Hur är det vi brukar säga på gymmet? WARFACE! Haha, jaa man är inte snygg när man tränar.

Blev bröst- och tricpesträning idag, bröstövningarna gick riktigt bra men tricepsövningarna var något jobbigare. Dips är inte direkt någon favorit, haha. Hellre chins, menmen då tränar jag inte triceps så det är bara att göra sina dips och se glad ut. Lika glad som snubben på bilden haha!



Enjoy, love Linn

Jos Lansink & Cavalor Cumano

I det här inlägget vill jag presentera en av mina allra största förebilder. Inte bara när det gäller ryttare utan också häst. Jos Lansink & Cavalor Cumano. Det är två helt otroliga individer som verkligen är gjorda för varandra. Jag blir så motiverad och inspirerad när jag ser dem, det är verkligen en fröjd för ögat att se dem som ett team.

Jos är inte bara en förebild för mig när det gäller hans teknik och känsla, utan det är allting runt om kring som gör honom till en fantastisk individ. Han har ett klokt sätt att se sina hästar på och behandlar dem väl. Så framstod det i alla fall i Hippson Magazine. Hästarna får komma ut varje dag och han hoppar bara när han "måste", alltså inte en, två eller tre gånger i veckan, Cumano rids ut nästan varje dag, och jag har fått ett riktigt bra intryck av hela hans verksamhet. Vem hade inte velat åka dit på träningsläger? Det hade varit som om en dröm hade gått i uppfyllelse.




Jos Lansink



Väldigt väl värda titeln som världsmästare. Några år sedan nu, men gud så bra de båda två är.



Olympiska spelen i ATHEN.



Impressed oh yes!



Här har ni en liten filmsnutt ifrån EM. Enjoy.

För att besöka Jos hemsida klickar ni här --> http://www.lansink.be/



Vad har ni själva för förebilder? Vilka ryttare/hästar inspirerar er?
Love Linn

Hovslagaren på besök

Kom precis in från stallet, Olle,vår hovslagare, har precis varit här. Olle är ganska knäpp/rolig/galen men en riktigt duktig hovslagare, kan inte annat än tycka om honom. Skor snabbt gör han också, två hästar på lite mer än en timme. Skönt, för några år sedan hade vi en annan manling hovslagare som skulle vila mellan varje hov. Och ja, det  tar en väldig tid om tre hästar ska skos. Idag var det bara Fellow och Phiis som skulle skos. De skos var 7.e-8.e vecka och Lucky skos var 5.e-6.e vecka. Så nästa gång är det bara Lucky som ska skos. Det kan vara händelserikt ändå eftersom att Lucky inte är speciellt glad för att bli skodd. Men sedan vi började ha Olle som hovslagare har allt blivit mycket bättre. Även om Olle anser att Lucky är ett physkfall. Jag som Luckys "mamma" kan inte annat än INTE hålla med, Lucky är bäst på alla sätt i mina ögon.

Även om Olle ibland är lite knäpp är han fortfarande världens bästa hovslagare, att ha en hovslagare som alltid ställer upp och gör sitt jobb är guld värt. Vi kommer hålla hårt i honom, för ni vet väl själva hur svårt det är att hitta en hovslagare som man är nöjd med?

En liten bild på Fellow och Olle in action. Dock en gammal bild.


Love Linn


Frankrike?

God morgon framför allt! Blev så upprörd när jag skrev inlägget igår om ponnymamman att jag helt glömde bort att berätta om mitt och mammas lilla möte med Sussie på Toprider. Jag har under den senaste tiden misstänkt att Luckys CWDsadel inte ligger som den ska och har funderat på om man kunde bygga om den eller ej. Vi gick till Topriders monter i HBG och frågade Sussi som hade försäljningen där. Hon berättade att det kostar ca: 1000kr att hon kommer ut och man rider lite i sadel och hon ser hur den ligger, aja tänkte vi helt okej. Det är ju oftast de det kostar med en sadelutprovare, mellan 500-1000kr. Sen berättade hon att man skickar sadel till Frankrike för ombyggnad, beroende på vad man ska göra men hela kalasen kostar mellan 100 och 500 euro. Alltså ca 1000-5000kr. Blä. Dyrt men det är det helt klart värt, får bara hoppas på att det går att bygga om, för i alla fall gör det inte det om tex. sadeln är extra framskuren och hästen inte längre kan ha en famskuren sadel pga muskler osv. Hästens sadelläge har ändrats. Jag som har sparat och sparat pengar till GBG horse show för att kunna lyxa runt lite där, men ser ut som att det inte blir någon lyx nu. Aja, bara Lucky blir nöjd så.

Menmen vi kom fram till att vi ska göra ett försök i alla fall. Men ändå är det lite frågor som blossat upp i huvudet. Hur transporterar man en sadel til Frankrike? Hur gör man om sadeln kommer bort? Hur lång tid tar det exakt? Tänk så gör dom fel?

Jag har verkligen INGEN erfarenhet av sånt här? Hjälp mig om ni har det.

Ett annat problem är, om sadel ska vara borta i 3-5veckor, vad ska jag rida i då? Tolga sadeln, som är alldeles för vid för Lucky? Blir väl till att ha 3 paddar under. Tävlingssäsongen som börjar snart med. Dröjer ett litet tag innan allting drar igång med utprovning och ivägskickning av sadel, Sussie sa att Lucky måste vara igångsatt först.




Uff, nu har jag lust att tröstshoppa. Ett Otto Schumacher träns för 3600kr... Men de pengarna får jag hålla i nu.



Love Linn

varit med om något sjukt

Precis käkat lite mat, blev riktigt hungrig av att titta på hoppning i HBG & kall. Trodde det skulle vara lika varmt och gott som i Flyinge, men icke. Aja nu är jag i alla fall både mätt och varm. Träffade lite trevligt folk i Helsingborg med, bland annat söte Jennie, Emma och Joakim. Och Agnes såklart, henne vi var där för att titta på. Hon och Nora var felfria i LA och hade ett ner och ett stopp i msv tror jag. Minnet är bra, men kort. Tog med kameran också, men tyvärr har jag inte världens bästa objektiv eller kamerahus, eller så suger jag som fotograf för att det skulle bli några bra bilder. Lägger upp en bild som blev hyffsad, man ser i alla fall vad det föreställer.

Jannie Schönhult och Lady Surprise. Snygga, i msv b. Kat D.



Förutom mycket avtrillningar, stopp, rivningar och dålig ridning såg jag något annat märkligt.

Jag behöver inte nämna några namn eller så, men det var en liten tjej som kom in på en d-ponny i msvb:n. Hästen bokstavligttalat kastar av henne pecis efter att startsignalen är given. Hennes mamma(är 80% säker på att det är hennes mamma) skriker att hon ska hoppa upp för att hon inte gått igenom starten ännu. Flickan hoppar upp lydigt och hästen skickar av henne ytterligare en gång så det skriker om det. Stackars tjej. Hennes mamma springer då ut på banan och säger till sin dotter att hoppa upp igen eftersom att varken 45sek hade gått eller att hon hade gått igenom starten. Flickan gråter och säger att hon inte vill mer, vilket man kan förstå? Mamma säger till henne igen och flickan har inget annat val än att hoppa upp. Precis som innan slänger ponnyn av sin ryttare igen och denna gången gör tjejen sig illa. Hon skriker och gråter. Banpersonalen springer fram till tjejen och andras föräldrar springer också fram för att hjälpa till. Men tror ni att tjejens mamma springer fram? Hon står kvar vid utsläppet och ler?!?! Alltså hon är inte ledsen eller så? Hon ler, och bara tittar på när hennes dotter ligger på marken och gråter... Kan ni förstå det?! Helt sjukt!!!!

Har ni varit med om något liknande?

Love Linn


HBG here we come

Yes alldeles strax åker jag och mamma in till Helsingborg och tittar på när de små ponnysarna hoppar msvb. Här kommer bilderna på sadlarna som jag utlovade. Tolgan är från 2007, och CWD från 2006. Har fått flera förfrågningar om CWD varit ny vid flera tillfällen, men jag tar bara hand om mina saker väl.


Tolga



CWD


Ha en fortsatt trevlig dag, love Linn.

Sadel

Alla som har haft häst i många år vet hur svårt det kan vara att hitta en sadel som passar, speciellt om man väljer att hitta sadel på egen hand. Som nästan alla provar en gång i livet, snabbt inser man att man kanske skulle ta hjälp av någon som verkligen kan sin sak efter att man köpt ett x-antal sadlar. Jag har haft lyckan att få rida i en CWD sadel under största tiden som jag haft Lucky. Det är min första dyra sadel och för några månader sedan köpte jag en Tolga sadel till Phiis, också riktigt skön men går inte att jämföra med CWD. När jag hade ponny, hade vi inga dyra sadlar, jag använda en Piab sadel på min c-ponny efter att hon fått ont i ryggen av en Prestige. På min d-ponny, Radicle, köpte vi med en Henri De Rivel sadel som jag gillade jättemycket. Har också en gång lånat en Stübben sadel som jag hade i början på Lucky, innan vi köpte en egen sadel till honom. Min precious CWD. Alla de sadlar som jag haft genom åren har vi köpt begagnat, något som fungerar alldeles utmärkt om man alltid får med kvitto eller kan få det bekräftat från leverantören att människan verkligen köpt sadel där. Det är speciellt viktigt om man köper en dyr sadel.

Så nu undrar jag, vad har ni för sadlar på era hästar? köpt begagnat eller nytt? använde ni er av sadelutprovare?

OBS!!! Inte mina sadlar på bilderna, men samma modell på båda, har dock en mer välvårdad CWD och det är mörkbrun. Tolgan på bilden är ny och som sagt är min sadel begagnad.

Ska ta en bild på mina sadlar när jag får tid. Så ta det lugnt ;)




Enyoj, love Linn.

foder?


Kom hem från träningen vid halv 3, blev lite mer än 2timmars träning. Är ganska trött nu, körde mycket rygg idag, lite biceps och mage. Började med att köra "vanligt" marklyft, körde på 70kg den första omgången (5reps) sen plockade jag bort 5kg i andra omgången(7reps) och i sista plockade jag bort ytterligare 5kg(11reps). Vilade såklart imellan, sen blev det dags för den rumänska varianten av marklyft. Körde på ungefär samma sätt fast 10kg lättare övningen var ny för mig och det är lätt att man gör fel om det är för tungt. Efter det, stående rodd med skivstång precis som i de andra momenten. Stående rodd är absolut INGEN favorit, haha är så fruktansvärt svag där. Orkade bara ynka 30kg, HAHA! Blir väl bättre, har redan blivit det, tro mig. Sedan vidare till chins, efter det till den sista ryggövningen, latsdrag. Hatmoment.se, men så länge jag får ha stången framför huvudet är jag lite nöjd i alla fall. När alla rygövningarna var klara körde vi biceps, med smalt och brett grepp. Känner mig redan mycket starkare där. Till sist en magövning som totalt dödar allt som har med mage att göra. Ska man träna mage ska man göra det ordentligt.

Så som han får ihop sina skulderblad på bilden nedan får jag kämpa riktigt mycket för.




Annars har jag precis varit ute och staplat halm och tagit in hästarna. Mamma hade varit och handlat hem lite foder till hästarna, går ju ganska snabbt åt.

Detta får våra hästar om dagen om man bortser från hö/hösilage.

Lucky: 3kg Salsa hotmix, 0,5kg betfor, 0,5 dl miner, 1dl Steel Joint, 3dl Linfrö, samt 0,5kg Lusern. 
Phiis: 1kg Salsa basmix, 0,5kg betfor, 0,5 dl miner, 1dl Steel Joint, 3dl Linfrö samt 0,5kg Lusern.
Fellow: 2kg Krafft sport, 0,5kg betfor, 0,5dl miner.

Steel Joint är ett slags pulver som är bra för hovar, skelett och leder. Ganska dyrt med tycker att det fungerar jättebra, Phiis har fått det för sina leder sedan operationen för två år sedan och Lucky får det mest för sina hovar. Tror att 15kg går på cirka 800-900kr och det håller väl två månader ungefär. Klart värt vart enda lilla öre om det hjälper Phiis att hålla sig frisk.

Linfrö får våra hästar eftersom att båda två haft kolik, peppar peppar *ta i trä* så har ingen av dem haft kolik sedan vi började med det, linfröet smörjer magarna jättebra.

Lusern får dem för muskelbyggandet och Phiis får det mycket för att han kastar i sig maten annars, bra med så mycket tuggmotstånd som möjligt.



Vad får era hästar för extra tillskott?

Love Linn.

Träning snart

Yes yes, snart ska jag ner till gymmet igen, min tränare ringde precis och vi ska träna vid kvart över 12. Har haft på mig träningskläderna hela morgonen så ska bara ta min översnygga träningsskor(är inte ironiskt för snyggare skor finns inte) och fylla min vattenflaska. Min vattenflska som för övrigt matchar mina skor, haha viktigt! Igår blev det lite filmtittande och mycket prat, skönt. Kom i säng ganska sent, eller ja sent för mig i alla fall. Halv 12. Har annars inga problem att somna vid 9-10 tiden haha. 

Har en fruktansvärd träningsvärk i benen, redan! Brukar få träningsvärk två dagar efter så tror att jag kommer dö imorgon i och med att det är så illa redan nu.

Hästarna är så mycket energi nu för tiden, kan vara för att vi börjat ge dem lite hösilage. Är riktigt sugen på att hoppträna med Lucky, inte hoppat ett hinder sedan tävling i HBG, vilket var i början av november tror jag? På tal om HBG ska jag och mamma dit imorgon ju, titta på duktiga ponnyryttare. Ska nog lämna plånboken hemma så jag inte kan köpa ngt mer än läderprodukten från CWD. Men det är inget löfte. Tänk så har dom mega rea på DYON difference? Har ju i och för sig redan ett sånt träns, fast det är stl cob och jag skulle vilja ha ett sånt till Phiis. Phiis är mycket närmare x-full än cob, haha. Menmen några 3000 vill jag inte lägga ut på ett träns. Funderar lite på om jag ska sälja mitt cob DYON difference, men har inte bestämt mig. Bara jag som blir bästa kompis med min utrustning? haha

Nedan har vi två olika modeller, den modellen jag har är den längst ner . Jäkligt snygg design tycker jag.



Love Linn

träning på gymmet

Puuhh... är i princip precis hemkommen ifrån gymmet. Är riktigt slut. Idag var det ben som stog på schemat och lite axlar. Började med att köra knäböj bakom huvudet med skivstången på axlarna,3x8, har lite svårt att vara rak i ryggen, svankar gärna automatiskt. Gick bort till en maskin och körde knöböj där, där tvingades jag att vara rak och det blev genast myckt jobbigare, haha. Sen körde jag med skivstången igen efter mina reps där. Den här gången med skivstången framför huvudet. Mycket lättare där så kunde lägga på lite mer vikt. Vi kör bara djupa knäböj och det går inte att jämföra med de knöböjen vi gjorde på frysprofilen i skolan. Tog 65-70kg i trean i knäböj, skulle jag ta det nu i djupa knäböj skulle jag smälla av mina knän. Helst inte, haha. När jag var klar där, körde jag framsida av låren i en maskin, därefter tog jag en skivstång på axlarna bakomhuvudet och gick upp och med från en bänk. Hade lite problem med min balans eftersom att jag var ganska mör i benen. I slutet avslutade jag med axelpress med skivstång. Hade lite för lätt vikt så gjorde rörelsen explosiv på uppvägen och långsamt/uppbromsande på nedvägen. Tack till min tränare som alltid hjälper mig.

Snart ska jag gå ut och ge hästarna varmt vatten i boxarna och ta in dem.


Ny istid?

Jaa joo, man kan ju faktiskt börja undra om det är en ny istid på gång? Vaknade och tyckte att det kändes ganska kallt på mitt rum, men ibland hittar man på saker och ting när man inte vaknat helt. Men den här gången hade jag rätt, nästan -20 ute. bläää. Idag blir det i alla fall ingen ridning. Glömde nog berätta att jag var ute och red på Phiis igår i alla fall. Ni som har mig på Facebook såg det på min status, men ni stackare som bara läser bloggen fick inget veta. Förlåt! Aja, det gick i alla fall mycket bra, red ut en sväng, hade på mig mängder av kläder. Snygg var jag inte men ganska varm. Säger som min mormor säger: Ingen är snygg när man fryser. Phiis var i alla fall väldigt laddad och gjorde några gethopp, haha. Han är faktiskt oerhört lättlärd, med tanke på att han bara blivit riden i ett par månader så gör han nästan allt som man ber honom om, han tar gloppskänkel till exempel mycket bättre än många andra hästar jag ridit. Jag vet inte helt vad det kan bero på? Jag känner mig inte som ett helgon när det gäller unghästutbildning men har tagit mycket hjälp av min tränare. Menmen tackar för lättlärda hästar.

Här har vi honom, Phiis. :)


Ha det bra folket, love Linn

Antarés

Satt och läste lite på en annan kompis blogg, (www.ridsportsarah.blogg.se) och då kom en gammal önskning upp, ja ni vet en sån där önskan som aldrig kommer gå i uppfyllelse om inte något magiskt skulle hända haha. Min önskning skulle i så fall vara att designa en egen hjälm från Antarés, kostar minst 8.000kr, skulle ju gärna vilja ha med ormskinn så det skulle nog kosta runt 10.000, haha! Aja, det får va en dröm.


Fick jag designa hur jag ville skulle jag utgå från GPA kavajen nedan, den gröna. Samma gröna färg som på kavajen men den skulle vara så glansig som den högra hjälmen, den skulle ha guldet från den vänstra hjälmen på samma ställen. muuuuuums, hade varit riktigt snyggt. Där det mörka lädret är på den vänstra hjälmen skulle det varit ormskinn.

Kavajen kostar 5.000kr tror jag, så finns det någon som frivilligt vill ge mig 15.000kr så tveka inte haha!




enjoy, love Linn

Längtar till tävling...

Åh jag vill bara komma igång och tävla, någon mer som känner så? Hoppas det blir någon tävling med Phiis i år också, kanske någon 90cm klass. För mig hade det absolut räckt, men skulle det va så att han beter sig överdrivet moget kanske vi hoppar högre. Men som det ser ut nu vill jag bara veta att han håller. Sen har jag ju Gunillas hästar som kanske ska ut på lite Pay And Ride, i alla fall Montelli,(e. robin z). Hoppar riktigt bra, men är inte så jättestor, cirka 162cm kanske.

Bjuder på en liten filmsnutt från i somras, då man kunde rida i skjorta och ändå svettas, ibland saknar man det haha.



Love Linn

11 minus, nooo!

Blää när jag gick upp var det mer än 11 minusgrader. Kanske man skulle maila runt till massor av rika araber i oljeläderna och fråga om de kan skicka hit ett uppvärmt ridhus? Hade varit så skönt att bara kunna ha en möjlighet att kunna motionera hästarna lite även om de säkert hade tröttnat på ridhus. Det hade jag med, hihi. För hade egentligen tänkt att jag skulle skritta ut på Phiis idag om det inte var för kallt, Men själv tycker jag nog att 11minusgrader är lite i kallaste laget. Vi i skåne är inte vana vid den här kylan.


Har ni lite att göra kan ni kolla in en kompis till mig, hennes blogg. www.formone.blogg.se det senaste inlägget om "tävlingshets" var riktigt bra skrivit. Jag håller med henne fullständigt att man inte ska tävla varje helg då det sliter otroligt mycket på våra hästar, även om man tävlar låga klasser.

Själv tävlar jag MAX 2 ggr i månaden och oftast blir det inte ens det. Fellow som var fyra år förra året gick tre tävlingar på hela sommaren. Jag fårstår heller inte de som hopptränar en gång i veckan. Visst det är skillnad om man precis fått en ny häst och man ska lära känna varandra under en kort tid, men de som har haft sin häst sedan bebis och fortfarande tränar varje onsdag varje vecka förstår jag inte, kan också vara ett undantag om hästen varit skadat och behöver byggas upp lite varje vecka.

Om jag ser till mig själv och Lucky så kan vi båda hoppa hinder och därför tränar vi som mest varannan vecka, men det är sällan det blir så. Brukar bli en gång var tredje vecka istället. Det finns en lite skillnad om man har en häst som är 4-5år, då tycker jag att man kan hoppa varannan vecka eftersom att det handlar om utbildning och utveckling av hoppandet. Men när hästen väl har "lärt sig"/förstått hur hoppningen fungerar finns det andra sätt som förbättrar resultaten på tävling. Tex. så spelar det ingen roll hur mycket man hopptränar om hästen inte har de konditionen som krävs? Istället för att hoppträna kan man då köra iväg till en galoppbana eller rida i skogen. För de hästar som aldrig fått uppleva detta(och ja, det finns hästar som ALLTID går i ridhus och harvar) blir detta som en slags lek, väldigt många hästar älskar den här typen av träning.

Själv rider jag otroligt mycket ut med mina hästar för jag anser att det man kan göra i ett ridhus när det gäller markarbete, så kan man lika gärna göra samma typ av övningar utomhus i skogen till exempel. Och då slipper man det ständiga slitaget som man alltid får när man rider på volt/böjtspår. Ett tips för er som tror att ridhusridandet är det absolut bästa kan läsa artikeln om Whitaker i hippsonmagasinet, Whitaker har under en lång tid använt sig av naturen och man kan ju se hur fräscha hästar han haft?

Måste bara tillägga att jag också hopptränar haha så ni inte tror något annat, jag försöker bara ha ett syfte med min träning, tillexempel om jag känner att jag hoppade lite för lite trekombination och att jag tror att det ska komma i helgens klasser, eller så kanske jag behöver träna att komma på lite större distanser osv.. Ni förstår nog :)

Sen finns det ju alltid olika åsikter om saker och ting, men det här är vad jag tycker. Tack och hej, love Linn.


Äntligen på Luckys rygg igen!

Yes yes yes, kunde inte hålla mig innan idag, var bara tvungen att hoppa upp och rida lite på Lucky. Lucky blev minst sagt glad, inte busig på något vis, min Lucky är bara snäll. Men energi hade han minsann. Fick mamma till att fotografera lite innan vi red iväg, Lucky ser lite misstänksam ut på ena bilden, han tyckte väl att det var kallt, stackarn. Sen fort på med täcket och så red vi i väg en sväng. Skrittade ut i 30minuter eller ngt, han fick ett ordentligt skrittjobb med sluta, öppna, halter, halvhalter, ryggningar, ställa höger, ställa vänster osv. Skummade fint i munnen på honom. När vi kom hem fick alla komma ut i hagen och för ett litet tag sedan började det snöa igen. Blä.

Snart ska jag och mammi ner och handla så ska vi baka något, hmm vad kan det bli? Chokladkaka? Vi får väl se.

Lev livet, love Linn.



usch dessa eviga bogskav, blir bra när de kan sluta gå med en miljon täcken hela tiden.


God morgon på er!

God morgon, god morgon. Nu sitter jag här och har precis ätit lite gröt till frukost. Gick upp vid halv 9 eftersom att det skulle snöa idag, men snöar fortfarande så jag väntar lite med att släppa ut hästarna. Finns ingen häst som blir så sur som Lucky om det snöar, regnar eller blåser. Haha, svårt att göra herren nöjd. Varken Phiis eller Fellow blryr sig om vad det är för väder ute, de är två riktiga vikingar. Igår var jag på gymmet en sväng, men idag är det gymfri-dag. Ska istället ut och springa en runda om det går pga all snön, annars blir det bara att ta fram de norska generna och hoppa i skidskorna. Förlåt om jag tjatar men jag vill verkligen komma igång och rida snart. Har lite nyutrustning som jag köpte på REAN i sjöbo. Mer bestämt, Rytteriet i Sjöbo. För att komma till deras hemsida kan ni bara klicka på länken. http://www.rytteriet.nu/

Jag kom hem med en jättefin Tolga anatomisk utformad sadelgjord, tabaccofärgad. Ett par Roekl ridhandskar, vita och grå, av skinn och tyg. Kingsland pannband. Kingsland tävlingsskjorta, vit och rosa, kortärmad. Samt ett par Tolga minichaps, mörkbruna. Satt som ett korvskinn på mina spaghettiben.

Åkte även inom Kyra K Outlet i Flyinge och där hittade jag ett jättefint schabrak med matchande luva, av märket Equliline. Att köpa både luva och schabrak är inte alls min stil, ingen av mina hästar använder luva så det var ganska onödigt. Men när jag såg dem tillsammans kunde jag inte låta bli. Får väl ha luva på Fellow, tror inte han bryr sig ändå.

Håller ni inte med om att det bästa med att köpa ny utrustning är att prova direkt när man kommer hem?

Här har ni en liten bild på schabraket, luvan och gjorden. Bara så ni ser den speciella färgen. :)


Snö, buhu

Usch jag har verkligen lust att sätta igång hästarna nu efter vintervilan. Men det verkar inte som att snön och kylan vill ge med sig. Visst kan man motionera hästarna lite ute, men eftersom att det är precis noll grader här så bildas det jättestyltor och jag vill inte att mina hästar ska bryta benen eller vricka sig. Phiis går bara mer och mer upp i varv för var dag som går, han är mer uppe i luften än nere på marken när man leder honom mellan hagen och stallet, haha. Känns som jag kommer bli tvungen att bjuda på tårta när jag ska börja rida honom igen. När det är sånt här väder är det inte speciellt kul att ha häst, ett ridhus hade underlättat massor. Det enda man gör med hästarna nu för tiden är att borsta, mocka, ta in och ut och fodra. Jag vill RIDA! Jag är i alla fall glad att jag inte anmält till någon tävling i januari-februari. Lite panik man hade haft då med att sätta igång dem.

Till helgen ska jag och mamma i alla fall in till HFRK och titta på ponnyryttarna som hoppar på söndagen. Skara Hästsport brukar vara där samt Toprider. Ska se om jag hittar ett par bakskydd till Phiis, Eskadron. Köpte ett par framskydd, blåa, av dem när jag var där och tävlade med Lucky sist. Måste köpa nytt smörj(läderfett) ifrån CWD med. Har ni inte provat det så skulle jag verkligen rekomendera er att prova. Fungerar hur bra som helst, inte lönt att smörja med de billiga varianterna som finns. Jag använder CWDs lädervårdsprodukter på all min utrustning.

Snart ska jag ner till gymmet, starke-Linn! Imorgon blir det nog en löptur, har inte sprungit sedan nyårsafton.


de bakskydden jag ska köpa till phiis.

där har vi den, den gör underverk! :D


Take care, love Linn.

Min nya blogg!

Hej folket, nu har jag startat en ny blogg. Har haft några hästbloggar, men den här bloggen kommer att handla om lite allt möjligt. Bland annat min vardag, utrustning, hästarna, utbildning av unghästar, tävling osv. Ni förstår nog vad jag menar. Har haft ett hårt jobb med att få en bild på headern. Så är det någon som är bra på bloggdesign hör gärna av er isf. Antingen på Facebook eller på mailen, [email protected].  Tar allt hjälp jag kan få, så som den ser ut nu duger väl, men inget att hänga i granen, haha.

För er som inte känner till mig får jag väl ta en kort presentation av mig själv och mina hästar:

Jag heter Linn Skjetne, blir 20år i år, bor i skåne, hoppryttare, har tre hästar i stallet hemma. En 7åring e. Quite Easy ue. Lucky Light som jag haft sedan han var 4år, två 5åringar en egen uppfödning(dock min mamma som står som uppfödre och ägare) e. Cagliostro ue. Minotauros RP 114 och ett försäljningsobjekt e. For Feeling ue. Hills Double xx.  Med min 7åring, Lucky som han kallas, har vi tävlat 130cm hoppning under förrra året, och jag måste säga att jag har den bästa hästen i hela världen. Eftersom att han var 6år förra året var maxhöjden för honom på tävling 130cm. Vi gjorde tre starter tillsammans på den höjden och han satte nollan i samtliga starter. Lucky är världens bästa köp, kompis och häst, och det är en häst jag aldrig någonsin kommer göra mig av med. Har haft en del köpare på honom under åren men inga pengar skulle ersätta honom.

Sen har jag ju vår egen uppfödning. Carlito, men mer kallad som Phiis.(uttalas som peace) Phiis är en märklig filur som inte alla gånger har haft turen på sin sida, eller så är han bara dum? Phiis har en speciell läggning eftersom han är svag för stenmurar och mat. Han hoppar gärna in i stenmurar och skadar sig. Okej kanske inte gärna, men det har hänt ett par gånger. Mat är hans höjdpunkt i livet och tyvärr kan man se det på hans form emellanåt. Phiis blev inriden i somras av mig och vår granne, en häst med otroligt mycket livsglädje och energi - superrolig att rida! Vi har inte börjat hoppa ännu och förhoppningsvis blir det av till våren om han håller. Han är nämligen under uppbyggnad efte diverse operationer. Lösa benbitar sedan födseln lite här och där. Jag hoppas så otroligt mycket att han håller, han är trots allt vår lilla bebis och har en speciell plats i våra hjärtat. Inte minst i min pappas hjärta.

Sist men inte minst, eller jo minst storleksmässigt, har vi Fellow. Hans fullständiga namn är First Fellow, 5år och står här för försäljning. Fellow har under sommaren gjort några enstaka tävlingar med någon nolla i 90cm. Han har gått treårtest och fått diplom på fölvisning om jag inte minns fel. En supertrevlig och söt liten kille. Ägare är Gunilla och Sven från Axelvold, som för övrigt är de bästa hästägarna i världen. Jag rider fler hästar åt dem eftersom att de har hästar så det räcker och blir över haha. Något jag uppskattar väldigt mycket, unghästutbildning är livet!

Jag har säkert glömt massor att skriva, men känns som jag kommer att få massor av tillfällen för att uppdatera här. Ha en fortsatt trevlig dag, bloggläsare. Förlåt om det är massor av stavfel.

Love Linn. :)
(liten bild på mig och min Lucky)


RSS 2.0