Tävling Åsbo Rf Dag 1, ps med MAAAALIIIIN

Hejhopp! Idag har jag varit på tävling med Fendi och Sixten. Det gick bra och dåligt! Ärligt tyckte jag att Fendi slavarade lite när han rev. Vi petade två, jag tar på mig den första rivningen men på sista hindret kunde han inte legat bättre och petade den med. Känns som han inte tog dagens tävling på allvar haha. Han var fin annars, gjorde ett par fina språng och det var ju bra. Nu ska han vila en hel vecka från ridning och en månad från tävling.
 
Sixten var fin idag och hoppade felfritt, fina killen! Han trampade om på det nästsista hindret och jag förstår faktiskt inte varför han gjorde det, vi låg bra, inte perfekt men bra. Kunde han legat 1-2dm närmare utan att komma för nära men jag tror att han blev osäker på mina singnaler. Så till imorgon ska jag bli mer tydlig! Glad att han var så fin ändå!!
 
Bjuder på ett par bilder lite snabbt innan jag och min underbara Malin ska sova.
 
Där har ni, snygga va? Fendi mongade sig som vanligt idag!

Ni gillade tävlingen

Haha nu gillade tävlingen såg jag haha! Kul att se hur ni gissar men jag låter tävlingen vara i alla fall imorgon också så fler har chansen att delta. Jag lite dubbla budskap i inlägget men jag lottar mellan er som har gissat rätt. Lisa Sixtens och Bliss uppfödare/ägare hade till och med svårt att se vem som var vem haha.
 
Jag red ut en tur på Fendi innan jag och mamma cyklade till klubben, Fendi var jätteduktig. Hela kvällen har vi spenderat på klubben, byggt bana, ställt i ordning stolar och bord, fixar priser mm. Duktiga var vi, allihopa!
 
Imorgon ska jag till Gunilla och hoppa lite igen, det blir kul! Bra att jag får lite extra språng i kroppen innan helgens tävlingar. Ni får hålla en tumme för mig och mina hästar i helgen, är jag nöjd är alla andra nöjda med haha ;)
 
 
Hejdå hejdå

Tänkte ha en liten tävling haha

Jag och Lisa kom på igår att jag skulle ha en tävnlig här på bloggen! Den som gissar rätt först vilken häst som är vilken vinner ett Schabrak att ha hemma, helt nytt.
 
Så vem är vem då? Måste skriva en förklaring med :D Lottar mellan er som har gissat rätt, om någon gör det :)
 
 
 
Enjoy!

Idag kommer det massor med bilder.

Här kommer det först någon bild på Fendi från Munka som Zandra Tiberg har tagit, jättefin hoppbild! :)
 
Stolt jag blir :)
 
hej och hå korsgalopp haha

Nytt försök

Jaha då provar jag på nytt! Hinner inte skriva så utförligt idag som jag gjorde igår men här får ni lite update i alla fall.
 
Igår red jag fendi på banan och han var fin på slutet efter att jag hoppat över den förbaskade blåa tunnan som han sprang och skyggade för heeeela tiden, fett drygt. Varv efter varv kastade han sig och efter att jag styrt mot tunnan och Fendi hoppar direkt så var det inget mer med det. Då var det frid och fröjd igen och Fendi var en dröm att rida. 
 
Jag hade ingen lust att sitta och trimma Lucky på banan så jag red ut på hackamore istället = sjukt slapp runda och Lucky var mest stirrig och sprang upp med huvudet. När jag sköt fram dressyrtrimmet på banan med Lucky fick ta igen det idag istället. Ja vad ska jag säga? Lucky är så tråkig att rida dressyr på, han ger inget själv och man får jobba honom i vartenda steg, inte som fendi som är en riktigt arbetsmyra när han inte glor på saker. Fick säkert damp på Lucky 3gånger och varje gång efter ett dampanfall blir han bra sen återgår han till sitt myglande.
 
Fendi fick vila idag men imorgon blir det uteritt. Sen på fredag ska Fendi gå lite lätt på banan innan lördagens tävling. Lucky ska vila imorgon och ridas ut på fredag, sen gå på banan på lördag innan söndagens tävling.
 
Nu har jag precis duschat och ska köra till stallet och ta in kusarna innan jag kör till kloster och rider Bliss och Sixten. Ikväll blir det att hjälpa till på klubbens Pay and Jump också.
 
Vi hörs folkens!
 
 
Hejdå

SÅ ARG!

ahr suttit och kanske skrivit en a4 text till er om dagens ridning och aktiviter och så försvinner allting. JAG HATAR BLOGG.SE just nu och hade det inte varit för att jag bloggat sedan många år tillbaka hade jag bytt direkt...

Haha

Det verkar vara en del som gillade tårtbilden haha. En som inte gillade den var Camilla så nu är jag tvungen att blogga bara för att hon inte vill se den när hon klickar in på min blogg.
 
Igår hoppade jag bägge hästarna på banan och jag hoppade Lucky mycket på volt i båda varven. Red halva "klockan". Han kändes fin. Men Fendi kändes  UNDERBAR!! Så himla fin var han, min lilla bebis. Jag tror att jag kommit fram till att Fendi behöver lite mer eftergift i sprången, även när han kommer nära. För när jag kom nära och höll kvar som vanligt rev han och när jag kom nära och lättade på handen hoppade han mycket mer igenom kroppen. Så det ska jag tänka på i helgen när han ska gå en 110cm. Min sits i språnget är lite lik Marcus Ehning annars, jag har såklart inte hans talang men i själva språnget har jag också en ganska låg hand som mest är still. På Lucky, Bliss och Sixten funkar det bra men på Fendi känns som om han behöver lite mer utrymme. Värt att prova i alla fall :)
 
Idag red jag bara ut på hästarna och det gick bra. Imorgon vill jag trimma på banan om den inte är för blöt.
 
 
Hejdå hejdå

träna? TRÄNA!

Har verkligen ingen lust att träna idag men så googlade jag på "fat lady eating cake" och ändrade mig direkt. Nu ska jag ge mig ut i spöregn och bärnna lite fet. Vill. inte. bli. fet.




Midsommar i bilder

Woohow, hade två väldigt trevliga dagar i Åhus hos Camilla! Härliga skratt, god mat och dricka och framför allt trevlig umgänge. Draget på festen var si sådär men vi fick igång festen så mycket som det gick. Jag och Camilla åkte hem vid 2, käkade en macka och snackade skit till 03.45 ca och efter att vi sagt godnatt och lagt oss för att sova hör vi Camillas mamma ropa "Catie ska föl", eller något i den stilen haha. På med kläderna och vi skyndade oss ut på betet där Catie låg och fölade. Allt som allt tog det ca 3timmar innan vi kom in, lagom trött lade vi oss i sängen på nytt och sov till 9-10 tiden. Vid 10 kom Malin och vi åkte till Åhus och käkade glass, muuuuuums!
 
Det var så värt att vara trött dagen efter, fick ju se världens finaste lilla fölis. Ett hingstföl blev det e. Bonaparte z.
 
Tusen tack för att vi fick komma Camilla! Ser fram emot nästa gång :)
 
Här kommer lite bilder från vistelsen.
 
Går inte att skriva mellan bilderna men ni ser nog vad som händer.

Midsommar!

Tjohoo idag är det midsommar och det ska såklart firas!
Hunnit med att rida båda hästarna och mockat och snart ska jag duscha och packa innan jag åker till stehag där jag ska möta upp Malin på tåget mot Kristianstad.
 
Igår red jag ganska sent, var inte i stallet förän vid 7 -halv 8 på kvällen och red till halv tio. Kajsa och dem hade pressat hösilagen på ängen nedanför stallet och när jag kom dit red Kajsa runt på Ymkje där nere. Jag gjorde i ordning Lucky och skrittade ner till ängen och frågade om jag också fick rida där, och de fick jag! Det var jätte härligt att sitta och trimma på ängen, verkligen! Kajsa fick prova att rida Lucky också, hon verkade nöjd, Lucky med haha.
 
Frågade Kajsa om jag kunde rida där på fendi också och det fick jag. Fendi var så otroooooligt fin igår, kan inte komma ihåg när han var så fin på marken senast. Lite vila gjorde susen tror jag. När jag var klar med fendi var klockan närmare halv 10 och solen höll på att gå ner. Väldigt vackert att rida på en sommaräng i solnedgången på världens finaste unghäst! Lycka :')
 
Så ja, det var en väldigt lyckad hästdag igår, sånna dagar är man tacksam över att man har häst och inte spelar badminton eller något annat. Som man säger, delad glädje är dubbel glädje. Att rida på en glad häst är något alldels speciellt.
 
Jag önskar er alla en riktigt glad midsommar och hoppas ni får det trevligt ikväll/i natt.
 
 
Såhär lycklig blir man av att ha världens finaste bebis.
 
 
Hejdå på er

Skönt väder idag

Det är bara till att njuta av det fina vädret idag eftersom det ska bli dåligt väder som vanligt på midsommar haha. Idag ska vi fira lite tidig midsommar här hemma i och med att både jag och Niklas inte kommer vara hemma imorgon. Satt ute en halvtimme i solen innan men jag vågade inte sätte längre pga min ljusa hyn haha, bränner mig även om jag smörjer in mig, illa.
 
Idag får hästarna gå var sin tur ikväll, det är tok för varmt ute nu.
 
Imorgon åker jag och Malin till Camilla och vi ska fira midsommar där med henne, lite grillning sen blir det partaj.
Hinner med hästarna på morgonen innan jag tar tåget till Kristianstad.
 
Nu ska jag damsuga och fortsätta med kvällens mat, är man mästerkock så är man. Hmm nä där ljög jag men det blir förhoppningsvis ätbart. :)
 
 
Hejdå

Videor

Dags för fler videos. Då tror jag att alla videor var inne, enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejdå på er
 

Ändrade planer

Det blev lite ändringar i min tävlingsplanering. Vi åker inte till Björbäck nästa helg utan jag ska istället hoppa alla hästar på hemma klubben Åsbo Rf. Hoppas på två fina tävlingsdagar med hästarna! Förhoppningsvis får jag med mig världens bästa Malin på tävlingen och min kära mor aka bästa hästskötaren är såklart med.
 
Idag ska jag som sagt till Gunilla och rida lite där, innan jag kör till henne ska jag massera Lucky och ta in hästarna. Ska faktiskt ställa mig och laga lite käk nu så jag orkar med kvällen.
 
Ska ladda upp fler videor på youtube också medans jag lagar mat, kommer kanske in ett par videos här innan jag drar. 
 
En riktigt snygg bild på mig när jag rensar avloppet hahahaha! Sjukt händig.
Vem faller inte för denna skönhet? Skämt åsido.
 
Hejdå
 

KG träningen idag

Wooohooow, skitkul att träna idag! Alla tre hästar gick bra! Började med att rida Sixten, han hoppade väldigt fint men blev lite stark emellan åt så nu medger jag att jag behöver ett annat bett på honom. Ska prova Flippanbettet till Bliss på honom nästa vecka och se om de blir bättre. Blir säkert bättre men jag vill ju inte ha för mycket i munnen heller.
 
Red Lucky i mittengruppen och KG blev himla glad när han såg Lucky. Vilken snygg häst så KG och senare insåg han att det var favoriten haha. KG sa att Lucky skulle ut och tävla omgående och att han inte kunde se något som inte stod rätt till, han sa såhär " rid en 120cm på lördagen och går han bra så hoppa 130cm på söndagen". Hepp hepp hepp ta't lugnt nu va haha. Man kan hålla med men Lucky ska mjukstarta lite första tävlingen i alla fall. Lucky får hoppa istället för Fendi nästa söndag, en 115cm. Även om jag och Lucky är väldigt samspelta så kändes det lite ringrostigt ändå, kommer inte fel på honom och han river inte men det är svårt att få det helt 100 när vi inte hoppat på länge. Jag är himla glad att han var så fin idag ändå, han är ju trots allt världens finaste och underbaraste häst!!
 
Avslutade med att hoppa Bliss och hon gick som en klocka, jättefin verkligen! Ska bli riktigt roligt att tävla nästa gång och det bådar gott när det gick så bra idag.
 
Tyvärr hann mamma inte komma till Sixtens träning och filma så det blev bara några videos på Lucky och Bliss. Inte illa det i och för sig.
 
Luckyluke!
 
Bliss 
 
Har flera videor men det får ni antagligen imorgon.
 
Nu ska jag fortsätta och se på fotbollen, imoron blir det hoppning hos Gunilla med Hailey och Hero. Jag kommer att få min kvot av språng denna veckan, mycket bra! Man lär sig otroligt mycket utav att hoppa mycket på olika hästar.
 
 

Träning

Har hållit på och röjt hur mycket som helst på mitt rum idag och snart ska jag dra till stallet och göra i ordning Lucky och köra till klubben och träna för KG. Det är inte bara Lucky som ska hoppa, jag ska hoppade både Bliss och Sixten också. Tror detta kommer blir ganska jobbigt.

Om jag hinner så hörs vi ikväll. Nu måste jag äta något innan jag kör. Hejdå!


Bilder på Fendido och Sixten


Underbara och söta Linda har skickat ett par bilder till mig från Pay and jumpen på Sixten och Fendido. Alla som äger en häst uppskattar alla bilder som tas under ridning, framför allt hoppning. Oerhört tacksam, tusen tack!

Bebisen




Haha hejja Fendi, han hoppade i alla fall vattnet på första försöket :D


Så underbar!


Fina Sixten!



Fotboll

Njuter av att vara ledig, ligger i soffan och slökollar på fotboll, repris av Grekland - Ryssland. Det lilla jag kan om fotboll kan ändå se att Grekland spelar riktigt dåligt.

Varit i stallet och släppt ut hästar. Ska rida Lucky i skogen idag, Fendi får tyvärr bara skritta eftersom han är svullen i ett bakben. Vad han har gjort vet jag inte, han är bara lite stel och svullen. Inte halt eller varm. Väldigt märkligt! Han får i alla fall promenera idag och hoppas innerligt att han är bra snart igen. Ja vad är det man säger? Är det inte det ena så är de det andra.

Nu ska jag fortsätta med att njuta av ledigheten. Mmmmm!

Fina mammi och nello.


Lycklig dag!!

Eftersom Luckys känts så himla fin sista dagarna bestämde jag och mamma att vi skulle köra ner till klubben och hoppa lite. Lucky kändes väldigt fin och det verkar som om vi är på gång igen!!!! Behöver jag säga hur glad jag är?! Hoppade inte alls högt eller mycket men hoppade en liten bana i slutet som jag tänkte visa för er. Det är så underbart att hoppa Lucky, han hoppar så lätt och gör allting så okomplicerat. Den absolut bästa hästen jag någonsin kommer få sitta på(enligt mig såklart).

Hur tycker ni att han ser ut?


Vi jobbar på och på tisdag får han nog följa med på KG träningen och hoppa lite lätt där. Vet att KG kommer bli riktigt glad över att se L igen.


Gick bra

Idag kändes Lucky riktigt fin, jag menar riktigt riktigt fin!! Vänder det nu?! Jag vill, jag vill! Imorgon får han gå på banan en stund, hoppas det går lika bra.

Gick bra att jobba idag med men imorgon börjar jag först kl 11, gott om tid i stallet på morgonen alltså. På kvällen imorgon är det hoppmöte med kommittén.

Pratade med Hans innan och imorgon åker han hem till Österlen, när vi två ses vet jag inte. Han har uppflygning snart och om bara ett par dagar åker han tillbaka till Norge igen. Busy life!

Nu ska jag sova, godnatt och tack till er få som kommenterat! Ni är så himla snälla, starkt sagt älskar jag era fina kommentarer!!!


Videor från tävlingen igår

Nu slänger jag in videorna lite snabbt innan jag åker iväg och jobbar. Hade faktiskt velat vara ledig idag, dagen igår gjorde mig jättetrött och jag kunde somna förän halv 12, övertrött kanske?

Här är Fendis 110cm.


Bliss 120cm.


Nu ska jag försöka tagga till lite, heja mig.

Bra tävlingsdag i Munka Ljungby

Wohhoow, bra tävlingsdag idag tycker jag. Började med att hoppa Bliss en 110cm avd a, tyvärr höll jag lite för länge i henne in i kombination så hon petade a-hidret i grunden. Måste tillägga att Bliss inte tyckte 110cm var någon match haha men i och med att det första tävlingen för oss som ekipage nöjde vi oss där.

Snabbt av och upp på nästa, Fendis tur. Fendi var riktigt riktigt fin idag faktiskt och han hoppade väldigt bra. Han kom i korsgalopp till hinder nr två och sprang upp med huvudet så vi petade det, annars en bra runda. Så himla nöjd med att han var lugn, uppskattar allt annat än så som han var i Björbäck haha. Fin kille i alla fall = nöjd ägare/ryttare.

Hoppade upp på Sixten och red 110cm på honom med. Han gjorde en jättefin runda och tyvärr rev vi nästsista, kan inte riktigt svara på varför. Fick kanske pusha honom lite lite för mycket i komb men annars bra. Fin kille där med!

Efter lite väntan var det dags för Bliss igen, en 120cm klass. Bliss var supersuperfin och satte nollan! Jag gick ut sent och slutade på en fin 7.e plats, mycket godkänt kan jag tycka när klassen innehöll 84starter. Så himla kul att få rida mot klockan igen också!

Håller på att lägga in videorna nu, tyvärr blev det ingen film från 110cm bliss och på sixten eftersom vi inte hann sätta in Fendi emellan och mamma fick gå med honom istället. Men det kommer från Fendis 110cm och Bliss 120cm.

Nästa stopp blir Björbäck igen(hoppas på bättre rundor denna gång). Om två veckor blir det sen ska fendi få semester :)

Bjuder på ett par bilder på Bliss från idag, fina tjejen!


så fin!






och måååål





Svar på fråga samt videor

Fick den här kommentaren: Lägg upp video på rundorna!! Och berätta gärna vad Sixten och bliss är för hästar! Hur gamla? Vems? Tävlade tidigare? Varför du rider de? Man hänger inte med:) men lägg upp video du är duktig!!:)

Videorna kommer, tyvärr filmade inte mamma Sixtens runda och videon på Bliss är lite skakig och det är Fendis fel för han knuffar på mamma haha.

Sixten är en 6årig vallack e. balou du rouet, gått 120cm med Camilla Öberg tidigare. Bliss är Sixtens mamma e. acaio, 10år gammal, gått 140cm med Camilla.  Ägaren heter Lisa Ullbors och hon har fött upp både Bliss och Sixten. Anledningen till att jag rider dem är att det har funkat bra med Sixten och nu ska jag prova Bliss. Lisa har flera ryttare på sina hästar så jag rider inte alla hennes.




och där flög han över stängslet igen


Idag när jag kom hem från jobb och skulle rida min gamla pålle möttes jag utav att han först stog i fel hage. Inte nog med det springer Lucky mot mig och bara flyger över staketet som ingenting. Hmmmm, inte lika uppskattat som han trodde. Vet inte om jag ska tolka det som om han var glad ut av att se mig eller om han bara är otroligt hoppsugen nu för tiden. Imorgon ska jag försöka få honom att stanna i hagen, hur jag ska gå tillväga vet jag inte ännu men det löser sig nog.

Jag och mamma har tänkte lite mer på Lucky och vet inte riktigt hur vi ska göra. Vi har inte kommit fram till något vettigt så vi lär tänka på det ett par dagar till. För mig känns det inte inte som om vi "hittat problemet". Det är magkänslan som säger det.

Svar till Anna som skrev följande: Bara nu inte fendis sadel blir sned också. Kan man inte jämna till stoppningen i den andra då, eller det är permanentstoppning i den?

Luckys sadel var enligt Anna på Horsefarm inte speciellt sned, den var bara lite(med betoning på lite) ojämn men Anna sa att hon sett betydligt värre. Sadeln ska skickas till Italien och kollas av Equipe där om det är något att fixa eller om den duger som den är, sen ska sadeln säljas. Det var inte ojämnheten i sig som var problemet med sadeln utan den har helt enkelt blivit för smal. Fendis sadel är en storlek vidare och det är därför han ska ha hans sadel. Jag har frågat Maritta och Silvana 1000ggr om jag han ha påverkat hans snedhet och de har sagt nej varje gång. Jag vet inte vad jag ska tro, men jag ska absolut gå till en kiropraktor själv och se.

Jag skickar endast sadeln till Italien för att jag inte vill sälja en produkt som det är fel på senare. Vi får väl se när jag får tillbaka min sadel. Hade gärna behållt den själv om den inte varit för smal för mina pållar.

Det är latexpaneler i sadeln har jag för mig.

Åh finaste Phiis, saknar dig!


Hejdå

Luckys nya sadel

Jag slapp köpa en ny sadel tipp Lucky i all fall! Den gamla låg inte jättedåligt men Fendis sadel låg bäst med en pad. Ska rida med den ett tag framöver nu och se om jag känner någon skillnad. Jag är väldigt kluven till allt med lucky nu eftersom det känns som att allting står stilla... Hmm. Jag vill så gärna att han ska bli bra men ingenting verkar hända.

Fendi var på pay and jump i måndags och han var faktiskt riktigt duktig! Rev två st i 110cm men han hoppade både bank och vattengrav, åkte mest it eftersom de ha en liten grav där. Fendi gjorde ett riktigt kaninskutt över haha! Gör inget att han rev för han var lugn hela banan och glodde inte på massa onödigt.

Sixten och Bliss hoppade också. Sixten var felfri i 110cm och jag hade väldigt svårt att kontrollera Bliss i 120cm, rundan gick inte alls bra och jag hoppade om banan och var lite mer bestämd och då var vi felfria.

Haft flera mysiga dagar med min älskling nu och det uppskattas alltid.

Igår jobbade jag till 22ca och idag ska jag jobba från 10. Något möte på klubben ikväll som jag egentligen inte har lust med. Ska försöka hinna rida Lucky mellan möte och jobb idag. Ska i alla fall skynda mig till stallet och mocka nu innan jobb. Ska pussa extra på mina favoritälsklingar. Med familj, pojkvän, hästar, jobb och vänner känns mitt liv väldigt bra. Fattas bara att Lucky ska bli frisk...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1633460/images/2012/pic_206453953.jpg" class="image">


Update om Luckys veterinärbesök, still not good

Förlåt för att jag inte uppdaterat innan men igår var vi lite slitna efter fredagens fest och i fredags hann jag inte uppdatera efter att vi varit hos Silvana.

Aja, blev ännu ett långt besök hos Silvana och Maritta. Började med att Silvana frågade hur Luckys kännts och jag förklarade att jag inte tyckte att han var helt 100% ännu, dvs ingen förbättring sedan sist. Jaha sa Silvana och frågade om vi kollat på min nuvarande sadel. Det hade vi inte och jag sprang ut i bilen och hämtade min sadel som alltid är med till veterinären nu mera. Silvana kollade, klämde och kände tills hon berättade vad hon såg. Hon sa precis såhär, när Lucky tar sitt huvud till höger ligger sadeln rakt, när han tar huvudet till vänster åker den över på höger sida. Vi vände på sadeln och S tyckte att sadeln var ojämn i sina paneler. Jahapp, bara att åka till Anna, som tur är kommer Anna ihåg oss och jag fick en tid i Falkenberg redan imorgon. Tills dess skulle jag rida med Fendis sadel.

Det var inte nog där, vi longerade Luckys först i ridhuset och såg samma sak som sist, korsgalopp i höger varv och byter galopp bak i övergångerna från galopp -> trav. Gick ner på det hårda och Silvana sa att han var okej i traven och bad mig att få honom att galoppera i höger varv(där han har som mest problem) och till vår(i alla fall min) förvåning galopperade han bra där, ingen korsgalopp och inga byten bak i övergången. Silvana förklarade att det berodde på att felet inte var i kotan bak då. Hon sa att om han skulle haft ont i benen eller ryggen hade han varit värre på hårt än mjukt. S ville att jag skulle rida honom och visa vad jag menade med att han går med huvudet på sne i höger varv. S såg vad jag menade och sa att problemet sitter fram nu.

Silvana lämnade över oss till Maritta och bad henne att känna igenom honom ordentligt i hals, nacke och huvud. Efter mycket kännande kom Maritta fram till att Lucky var väldigt öm på höger sida men framför allt på höger käke, fästet.  Slutligen fick han Shockwave i halsen, och behandling i käken. Så nu ska han ridas i låg form rakt fram på hackamore med Fendis sadel tills vi får en ny. Förhoppningsvis kommer jag hem med en ny sadel imorgon redan.

Det är så läget ser ut nu. Som grädde på moset hoppade Lucky ut ur hagen idag och sprang lös. Det går bra nu!

Fendi var i alla fall en stjäna igår och det gjorde mig glad. Hoppas det håller i sig ett tag framöver haha.





Hejdå

Skit skit skit

Som vanligt försvann ett jättelångt inlägg........ %£>¥+%^++##$£! Kort sammanfattat, återbesök idag med laggy.


Tillbaka till veterinären


Fendi retas

Fendi är en riktigt retsticka... Han ger sig ALDRIG! Haha


Jag youtubar

Att surfa runt på youtube och se fina hästar är ett rent nöje. Hoppas ni gillar vad ni ser!

Vilken snygging


Så här vill jag att Fendi ska bli nu. Kanske en för liten sadel hjälper?


Eller nä, så här ska Fendi bli! Vilken dröm, ska nog blondera Fendis svans så han också blir lika sagolik haha


tjing

Björbäck resultat

Jaha hej! Dagen idag blev lite blandad. Fendi började dagen med att 0:a 1m men jag är inte nöjd. Fendi for runt som en idiot(förlåt fendi) och skulle inte gå någonstans där jag ville inne på banan. Trodde inte han skulle hoppa ett enda hinder men han kravlade sig över alla hinder utan att riva(han hoppade vattenmattan utan att blinka även om han inte skulle gå i närheten av den innan startsignal). Hur han nu kunde lyckas med det är en helt annan femma. Dålig ridning, hetsig och tittig häst är ingen bra kombination. Såklart lyckades fendi med att trampa sig en gång till och denna gången var det värre än igår. Blödde en del och det var ett hack in precis ovanför hoven. Jag visste inte om man fick ha boots på unghästar bak så hade bara boots fram och självklart trampade han sig bak då. Med brodd. Strök Fendi från 110cm eftersom jag inte ville riskera något. Lillkillen fick spendera tiden i transporten hela dagen istället.

Sixten gjorde en väldigt fin runda i 110cm och var felfri. Inga konstigheter. I 120cm gick det inte alls bra. Han hoppade OTROLIGT väl och eftersom jag inte känner honom helt blev det helt fel distanserna. Sixten har dåligt självförtroende när det blir lite högre, speciellt på oxrar. Han kraschade tydligen förra året på gräs i en oxer så det sitter fortfarande kvar. Han hade lätt kunnat vara felfri om jag bara kunde skärpa till mig och ridit bättre. Fast å andra sidan heter jag inte Marcus Ehning eller något annat fancy och jag kan inte bara vara bäst jämt och hitta rätt på alla hästar alltid. Man lär sig alltid något. Dagens lärdom är att jag ska rida mer framåt på Sixten om han hoppar så stort som han gjorde idag. Bättre för nära än för långt ifrån på herren.

Så ja, lite blandat resultat idag. Mest nöjd med Sixten men vi kämpar på, det kan alltid bli bättre.

Bjuder på Sixtens 110cm idag, de andra rundorna har jag inte ens tittat på och kommer nog inte göra det heller. Det betyder att ni heller inte kommer få se dem.



Hejdå

Hur underbart är inte det här?

Att se en ryttare såhär glad är helt jälva underbart, se bara hur glad Alex blir efter målgång. RYSNINGAR!

åh herregud så fint!!

Får gåshud och tårar i ögonen av detta.

Så har min dag sett ut

Vart har dagen tagit vägen? Tiden har gått så fort och nu ska jag snart sova igen. Gick ju upp vid 6(okej då, snoozade till 06.20 även om jag inte gillar att snooza), tog ut hästarna vid sju och var på jobb 07.20. Jobbade fram till 15.40 och körde direkt till klubben. Böt om till ridkläder och tränade Bliss för KG från 16.10 ca till 17.15. Som vanligt ville KG testa vad man går för och höjde upp en 130cm bana och Bliss inte hade några problem att ta sig runt. Bliss hoppar väldigt trevligt men jag behöver rida in mig på henne mer, jag behöver bli lite snabbare i landningen och få tillbaka henne i tid på lite trängre distanser. Jag är i alla fall nöjd och det var KG med, han tyckte jag red henne bra och tydligen hade KG sagt något om 150cm när hon hoppade så bra. KUL!  150cm är väl att ta i men hade varit kul att hoppa lite högre på henne, vem vet, kanske 150cm blir aktuellt i framtiden. Den som lever får se. Jag ska tävla Bliss 110cm och 120cm i Munka om 10dagar tror jag det blir, nästa fredag alltså. Kommer bli spännande, ska bli kul att rida avd A med.

Kom hem till stallet rund halv 6 och sadlade upp Lucky direkt och trimmade honom på banan, fina prinsen kändes ganska bra idag!

Bestämde mig för att rida på gräset idag på Fendi eftersom att han ska gå på gräs imorgon. Broddade honom och såklart lyckades han trampa sig själv med brodden på framsidan och fick ett sår. Verkar ganska ytligt och han haltade inte eller var öm så vi får hålla tummarna att han inte får ont av det eller blir svullen. Skulle vara så typiskt om han inte kunde tävla imorgon. Förlåt Fendi men du är så himla klantig ibland :( Aja, han kändes fin att rida idag och det var skönt att inte behöva bråka med honom dagen innan tävling(sist var han ju en pain in the ass dagen innan). Fendi gjorde fina byten och var sansad, mycket trevligt.

Nu har jag pysslat klart och ska duscha innan jag lägger mig. Tänker lite extra på min älskling som sitter och flyger nu i Norge. Vi skulle egentligen pratat ikväll men Hans är inte klar med flygning förän 23-tiden så det får vänta. Försöker alltid lägga mig i tid när det är tävling.

Tyvärr hade jag ingen filmare med på träningen idag eftersom träningen började tidigare och mamma inte hann dit. Istället bjuder jag på en film från Skyrup på Bliss. Första gången jag rider henne.



Hej hopp, håll gärna en tumme för mig och pållarna imorgon. Heja Fendi och Sixten!

Bilden

Nehe ingen bild kom med i förra inlägget, kanske tur det!


Vänjer sig snabbt

Man vänjer sig snabbt till att börja 10 haha, lite tyngre att gå upp 0620 idag men det gick. Träning direkt efter jobb med Bliss så jag har packat bilen full med prylar. Kom på i detta nu att jag glömt mina sporrar, greeeeaaat... Får smsa Lisa och se om jag kan låna ett par av henne. Ikväll ska jag trimma hästarna på banan sen blir det pyssel hela kvällen.

Så himla snygg då, inte. Hejdå


Pw avklarad

Skrev ett inlägg här innan men som det brukar försvann allt jävla skitapp!!!!! Jag ska snart till stallet och rida mina prinsar sen bär det av till axelvold och rida 3 hästar där. Hunnit med en pw med Nelson följt av en härlig pn(powernap) på soffan. Lediga dagar är för skönt.

Imorgon ska jag jobba och träna Bliss på kvällen. Tävling på onsdag med bästa fendi och sixten!

Nu ska jag käka något så jag orkar rida fem pållar see ya guys.


Ett till schabrak till inlägget SCHABRAKFROSSA!

Här kommer några fler snygga schabrak! :D Det Amandas schabrak denna gången! Lite blandat J van D, RG, AS och Paddock sports. Mmmmmmm så snygga, älskar J Van D, båda är lika snygga!






Fin helg

Nu är snart denna söndag också slut och helgen har gått snabbt igen. I fredags åkte jag som sagt till Skyrup och hoppade Sixten, Fendi och Bliss. Videor kommer så småningom på Bliss och Sixten, det regnade för mycket när jag red Fendi så vi vågade inte filma.

Igår kom Malin hit på morgonen och vid 3tiden red vi ut på pållarna. Vi red medvetet lite "fel" och var ute lite över två timmar, supermys! Idag fick hästarna vila och vi passade på att åka till väla och handla lite välbehövligt till mig, mamma var med och bjöd på lunch. Jättetrevlig dag! Hehe avslutade med att dricka/käka en lyxshake på max innan malin for hem till Malmö och vi till Ljungbyhed.

Väl hemma somnade jag en timme och runt 5 åkte jag till stallet och mockade och tog in hästarna. Lucky och Fendi såg lagom mosiga ut efter att ha varit ute hela dagen och käkat gräs. Återbesök med Laggoluke på fredag, usch usch, vet inte vad jag ska tro längre. Blir i alla fall roligheter i form av fest på kvällen på flyget. Hans kommer hem från Norge också och stannar hos mig till tisdag. <3

Här kommer lite bilder från ridturen igår. Alla borde vara avundsjuka på var ridterräng :)






Lucky var så nöjd när det var "fiiikapaaauus"




Min favoritbild! Så kul att alla kom med på bild. Och nej jag har inte trillat av, försöker bara få Fendi att kissa men han ville väldigt gärna hålla sig tills vi kom hem... Haha mes!


Bilderna är såklart tagna av Malin, lika bra som vanligt.

Snart börjar finalen i mästarnas mästare, HEJA JÖRGEN JÖNSSON!!!

Hej så länge

Snabbt

Skriver bara lite snabbt innan jag ska sova.

Dagen igår och idag har bara sprungit iväg och jag har inte haft tid för bloggen. Igår var jag hos Gunilla och red, jobbade, red mina pållar och motionerade i skogen ihop med Nello. Idag har jag ridit lucky på banan(kändes inte så jättebra...), varit ute med Nelson, fikat lite snabbt med min underbara(och snygga) pojkvän, och nu på kvällen har jag hoppat tre pållar i Skyrup. Fendi hoppade bra efter att han slappnat och kissat haha. Red Bliss för första gången, Sixtens mamma, och det gick bra, lite svårreglerad emellanåt men annars bra. Sixten var riktigt på hugget idag men lyssnade riktigt bra sista rundan och vi hoppade en bana på 120 cirka eftersom han ska tävla på onsdag. Han och fendi ska hoppa i björbäck den 6e. Fendi 1m-110cm och Sixten 110cm-120cm. Spännande!

Nu ska jag sova, imorgon kommer Johan tidigt och hjälper mig med en sko till fendi som han fixade under hoppningen idag. Janne kunde inte komma så Johan kunde så snällt ställa upp! Guld värt! Bra med samarbete mellan hovslagaren :)



RSS 2.0