Fantastisk

Åh hur mycket kärlek kan man känna för sin häst egentligen?! Jag svämmar över av kärlek till min häst. Idag hade vi ännu ett fantastiskt pass och allt bara flöt på. Trots att vi inte skulle hoppa idag gjorde vi ett par hopp över en hemmagjord vattengrav. Det var inga problem alls, han gjorde sitt vanliga kaninhopp med superman-framben. Han är väl för härlig! 

Denna tid på året önskar jag så att jag hade en häst till. Motivationen är skyhög och jag vill bara rida, rida och åter rida. Tyvärr behöver Fendi vila en dag i veckan och varje gång den dagen närmar sig nu är det lite jobbigt. Någon som vill komma med en häst till mig? 😃  

Så här ser en nöjd kille ut. ❤️🐴Renovering pågår fortf.

Nu håller vårt extrarum på att bli målat och förhoppningsvis kan vi börja flytta in saker där snart. Bara att få gå in i rummet känns otroligt bra, vi har så mycket space nu! Ska snart åka till skolan och plugga innan vi har lektion från 13-15. Ikväll blir det markarbetstrim med Fendipojken. Igår red vi ut med Mathilda och Viggi efter att jag proppat honom full med morätter, äpplen, banan, clementin, päron och knäckebröd. Jag tror han uppskattade att fylla år. Lite motvilligt delade han med sig till de andra krakarna. 
 
Annars händer det inte så mycket. Petter kommer hem på söndag såklart för sent för att följa med på tävlingen. Jag kommer inte hoppa fendi något innan tävlingen, inte mer än studsen som vi hoppade i måndags. Jag har aldrig hoppat mina hästar så mycket mellan tävlingar, hoppa kan Fendi så vi tränar vidare med lydnaden på marken istället. Kan lägga in en gymnastikövning mellan tävlingar men banhoppning spar jag till tävlingsdagen. 
 
Du bjuder på många skratt
 
 
 
 
 
 

Jobbigt pass

Fendi är äntligen bra i sitt öga igen och igår hoppade vi lite studs och hoppade på volt. Oj vad vi slet, båda var genomsvettiga och trötta efteråt.


Först var alltid lite jobbigt men efter en halvtimme släppte allt och blev härligt! Det var längesedan jag trimmade honom ordentligt. Förra veckan blev det mycket uteritt och han har vilat i helgen. På söndag är det tävling, Falkenberg 120/120 på gräs. 

Hipp hipp hurra för min fendi idag!  Grattis på åttaårsdagen älskade häst!!
Tidig morgon med främmande besök

Äntligen är dagen kommen, idag mötte jag upp nya hyresvärden som knackade på tidigt ihop med en hantverkare. Som det ser ut nu har vi bara ett rum med allt, en dörr skall öppnas upp in till ett till rum så vi kommer få en dubbelt så stor lägenhet från och med sista april, utan att flytta!! Det ska bli så otroligt härligt med lite mer space och vi kommer få plats med en soffa som vi saknat många gånger. Dock kommer vi få vänta lite på soffan och lite andra saker eftersom de sakerna finns i Luleå. Vi kommer åka dit och hämta hem alla prylar efter Foo Fighters-konserten i Juni. 
 
Annars då? Jo Fendi har varit svullen på sitt öga i två dagar nu, blev lite bättre igår efter att han gått med flugmask så jag hoppas att det är bättre idag och att han får på sig masken. Det närmar sig flytt för Fendi och Viggi, om 4 veckor står vi på ny mark. I samma veva som jag skriver de sista tentorna innan sommaren. Kommer bli en hektisk period. 
 
 

Koll av fendi

Nu var det ca 4månader(om inte ännu längre) sedan Stefan var på anläggningen och kollade hästarna. Då hade fendi en gammal muskelbristning i höger triceps och var ojämt musklad i vänster sida om rumpan pga av muskelbristningen. Idag kom Stefan igen och jag var spänd på att höra vad han hade att säga. Har ändå tävlat lite nu och det är alltid en belastning att hoppa och en ännu större belastning av att rida mot klockan. Jag förväntade mig att det skulle vara något. Men till min lycka har fendi bara blivit bättre, problemet med tricepsen är nästan borta och han har musklat hela sin kropp, även rumpan har blivit jämn. För att fortsätta "läkningen" fick han shockvågsbehandling i triceps och rumpan. Jag fick ett nytt massageprogram för baken och vi ska bara fortsätta som vanligt.

Det var så härligt att han var så bra men jag har också känt att han blivit mycket bättre och lugnare i markarbetet och att han hoppat bättre. Trots detta trodde jag att han skulle ha något mer men är så tacksam över att jag hade fel. Min fina Fendi!!

Tusen tack till mamma som ställde upp med behandlingen idag! ❤️ 
Utesäsongen är igång

Äntligen har utesäsongen satt igång igen både jag och fendi är överlyckliga över detta. Vi inledde utesäsongen med en 120 och en 130 i Trolleholm på deras stora grusbana. 
 
120cm: 
Planen var att inte rida fort utan att bara få ett bra flyt och ta sig i mål felfritt. Jag tycker vi både följde planen och med lite tur knep vi sista placeringen i klassen. Jag är så glad för denna lilla tur, det är inte ofta jag kniper sista placeringen för antingen rider man fort och kommer högt upp eller så river man och åker hem utan något. Tackar för detta i alla fall! Vi blev alltså 9.a och känslan var god efter rundan och Fendi lekte sig runt. 
 
130cm: Dags för nydebut i 130cm, sist jag red 130cm var i Trolleholm förra hösten. Jag startade precis i slutet i 120cm och eftersom jag bytte klass till 130cm så fick vi starta tidigt. Ingen vila för Fendi mellan klasserna men vi behövde inte rida fram mycket heller. Tog ett par 130cm språng på oxern och räcket innan jag gick banan och när klassen började hoppade vi ett par språng till innan det var dags att gå in på banan. Jag gillade banan men känner mig ringrostig på 130-banor. Rev första hindret men sedan hoppade vi felfritt resten av banan. Jag vet inte varför vi rev, jag tror att Fendi inte uppfattade bakbommen och landade rakt på den men jag kan också ha slarvat med galoppen. Tyvärr är inte ettan med på filmen så kan inte visa men ja, så är det ibland. Nästa gången satsar vi på nollan! 
 
Det känns som vi var helt redo för att rida 130 igen. Tog ett sista räcke på 135cm på framhopp innan vi gick in och han anstänger sig fortfarande inte. Hur mycket hopp har han i sig egentligen? Jag är otroligt glad för min Fendi och det var glada miner i bilen hem. Lättare att köra hem 1h 45min när man har en bra tävlingsdag bakom sig. Tusen tack till min "fan-club" bestående av mamma, pappa, Gunilla och Nelson som kom och tittade. Och ett ännu större tack till Mathilda som groomar så bra och kommer med kloka åsikter och tips, detta gör oss till ett dreamteam. 
 
Tack för filmningen Gunilla! 
 
120cm. Glöm inte att ändra kvalitén till HD.
 
130cm. Det var sjukt kort i röd-vita kombinationen men fendi lyckades hoppa felfritt. 
 
Bilder kommer en annan dag. See ya

Svettigt men bra

Idag red jag en bra och svettigt pass med Fendi i ridhuset, regnet öste ner så det var skönt att ha tak över huvudet. 
 
Till en början var han hemsk(inte riktigt men hemsk i jämförelse med hur han brukar vara) men efter en halvtimme släppte allt och vi jobbade med varandra istället för mot varandra. Nedan kan ni se två videor från de sista minuterna i passet. Kanske, kanske får bli en enkel dressyrtävling till hösten. 
 
 

Stolpe ut

Åhh, jag och Fendi har ingen tur just nu. Två snöpliga nedslag i dagens två klasser. Han hoppade bra idag också men bommarna vill liksom inte ligga kvar för oss. Jag kunde kanske försökt ta tillbaka Fendi till båda de hindren som han rev men det blev inte tokigt på något vis. Aja, bara att sikta vidare och försöka igen. Nästa helg blir det Trolleholm och 120/130, känns som vi är redo för 130cm nu igen efter att ha gjort många fina rundor i 120cm. Veckan efter kommer Stefan igen och kollar igenom Fendido, man får passa på när han ändå ska kolla alla andra hästar på anläggningen. Kände att fendi var lite spänd idag, kan vara hans dagsform, han gjorde ett bra jobb på banan men så fort han inte byter galopp är han lite spänd. 
 
Imorgon blir det som vanligt massage och vila. Får köra till verkstaden och försöka ragga sommardäck till bilen också. Inte roligt och inte passade. 
 
Igår tävlade Mathilda och Viggi 90/100. 90 kollade de mest in banan för att göra sig redo för 100. 1m gick hur bra som helst och trots att det var en debut skötte de sig utmärkt och nollade. Lyckan var stor hos oss alla! vi firade med varmkorv på vägen hem, eller ja Mathilda glömde bort sig och beställde korv med mos. Ett tips till alla, 10kr för en varmkorv på Staoil. Trött på Donken så detta var som en uppenbarelse för mig! 
 
Här har ni rundorna från idag. Hade vunnit första rundan och kommit 4.a i andra om vi inte hade rivit. Men ja, det är ju noll fel som räknas så det är bara att bita i det sura äpplet och jobba vidare. Blir bättre och starkare! 
 
 
 
 
See ya

Snart hemma från Madrid

Nu sitter jag på tåget hem från Köpenhamn efter fem trevliga dagar i Madrid med Petter. Petter har bytt bas och numera hamnat i Madrid. Hann aldrig hälsa på honom på Teneriffa innan han åkte därifrån, tyvärr. Men vem vet, han kanske hamnar där igen. I alla fall, det passade bra med en resa nu när jag haft lite påskledigt från skolan så vi bestämde att ett par dagar i Madrid blir bra. En helt okej stad, vi spatserade runt lite i stan och besökte starbucks mer än en gång. Jag föredrar kust-städer men skulle ändå vilja åka tillbaka till Madrid, men det är mest för att Petter finns där. 

Jag kommer bjuda på bilder när de är överförda till datorn. Just nu kan jag endast bjuda på ett fåtal bilder som är tagna med telefonen. 

Jag fick åka med i cockpit när Petter och Andy flög oss ner till Madrid. En spännande och ny upplevelse och jag måste erkänna att det kliade lite i fingrarna. SÅ. MÅNGA. KNAPPAR. Män i uniform är alltid något. 
Innan vi drog ut och kollade stan 


Selfie 

Starbucks!


❤️


Red lips och en solhatt Fick låna Petters tröja eftersom det blåste kallt.

Vi besökte en saluhall


Åt minipizzor...

mackor och drack öl


Idag innan mitt 2timmar sena plan kom in. 


Som sagt fler bilder kommer. 

Nu ska jag möta upp Mathilda som inte bara tagit hand om fendi under min semester utan hon möter mig 01.00 också. En sann vän det. 

RSS 2.0