Bra dag!

Haft en chill dag på jobb, somnade en stund när jag kom hem och efter mycket diskuterande med mig själv tog jag mg i kragen och red ut en tur på båda pållsen. Glad att det gick bra med båda, alltid lika tacksam över att Fendi inte står på bakbenet eller dylikt. Lucky var mer tacksam över att få slippa gå på banan idag igen. Blev inga långa turer idag, 25min per häst är bättre än inget i alla fall. Imorgon får båda vila då hovslagaren kommer kl 9 och sen börjar jag jobba kl 13. Har inte fått reda på mina tider i helgen men jag tror att det blir en lugn helg för hästarna, de får gå mycket i hagen och förhoppningsvis hinner jag rider dem någon av dagarna i helgen.

Nu ska jag se klart ett Paradise hotel avsnitt och sen blir det hopp i säng.

Hejdå!

Sixten skogstokig!

Igår var det KG träning och jag red Sigge, jag vet inte hur jag ska sammanfatta träningen,ehm jo, HAN VAR HELT TOKIG! Bockade, sparkade bakut, gjorde kaprioler och massa annat, plus att han var extremt stark. Som tur är har han inte varit så här förut haha. 
 
Ja ni kan ju se själva
 
ups and downs, kan inte alltid gå bra. 
 
Red som sagt Lucky och Fendi på banan, både trimmade på riktigt bra men Fendi var helt outstanding, satte upp två hinder med 14m emellan, fendi kunde gå på 3,4 och 5 galoppsprång, duktig! Lucky gjorde också det men han har aldrig haft svårt för att korta sig men Lucky får en guldstjärna för att han landade i höger galopp i höger varv och på rakt spår helt frivilligt HELA tiden idag, något han alltid haft svårt för(inte i högersvängar men på rakt spår). Plus att Laggy blir mer och mer rörlig åt alla håll, allt trim ger resultat. Så himla nöjd med mina pojkar idag! 
 
Tjing pling

Trött

Sitter här ganska trött och väntar på att Hans ska logga in på skype, men nej han kommer inte. Drar snart ut i stallet och trimmar hästarna på banan, tänkte sätta upp två småhinder idag och trimma lydnad, korta och länga. Igår red jag ut på båda och det gick bra, inga dumheter från Fendi. Dagen innan var både Fendi och Lucky riktigt fina, vi satsar på samma lyckliga pass idag.

Hej svejs så länge

Hemma

Kom hem en halvtimme senare idag, all städning på jobbet tog lite längre tid. Tog in hästarna för en kvart sedan och jag ska alldels strax bege mig ut och rida både. Kl 20.30 är det KG träning med Sigge. Ganska skönt att det bara blev en idag så det inte blev för sent. Sista gruppen är klar vid 22 och det är lite väl sent tycker jag om man ska upp tidigt dagen efter. 
 
Bjuder på två videor på Fendi. De är ifrån för förra veckan då Fendi fick dressyra lite.(tappar bakkärran i travens ökning, han är fortfarande inte hundra stark men det går framåt!)
 
Tränar flitigt på galoppombytena.

Dagen försvann

Så här ser en vanlig dag ut för mig när jag jobbar. 
 
05.30 vaknar, surfar på mobilen i 10min
05.40 klär mig, sminkar fejset och fixar kråkboet på huvudet.
06.00 ger hästarna mat, (fendi och lucky äter bara sitt kraft inne)
06.05 lägger ut frukost i hagen, vatten och hö.
06.15 tar ut fendi och lucky
06.20 mockar, strör, fixar mat till kvällen, lägger in hö i boxarna, fixar lunchpåsar(som snälla kajsa ger) och vatten.
06.45 kör till helsingborg
07.25 framme på jobb
07.30 börjar jobba
15.00 slutar jobba
15.40 hemma och tar in hästar och berättar hur mycket jag saknat dem
16.00 surfar på datorn i väntan på att pållarna ska få i sig lite mat.
17.00 gör i ordning första kusen och rider
18.00 gör i ordning häst nr 2.
19.30 inne från stallet. Gör minst möjligt, ungefär som att se Paradise Hotel eller något annat IQ-befriat program.
20.45 duschar
21.00 sover
 
Och ja, ni läser rätt äter i stort sätt inget hemma när jag jobbar. Fördelen med att jobba inom restaurang är att man är så mätt vi hemgång och kan äta frukost när man kommer dit. Ett rejält måltid vid 13.30 är perfekt! Går ingen nöd på mig! Tar en kvällsmacka om det faller mig i smaken innan läggdags. 
 
Jag är så glad, det går äntligen att trimma på banan i solljus!! Under första hästen är det fortfarande sol ut och på andra hästen är det fortfarande ljust!!!! Detta gör varenda kotte glad. Både Lucky och Fendi fick varsitt kanonpass idag, både var superfräscha och fina. Åh vad jag älskar dessa krakar! 
 
Är inte alls ledig imorgon som jag trodde, så nu taggar jag 6dagar jobb till! Går ganska okej att motivera sig just nu eftersom att lönen kom idag och den försvann lika fort. Leva på 200kr på en månad går nog... Deprimerande tycker ni kanske? Nä motiverande, desto mer och hårdare jag jobbar ju mer pengar har jag över. Okej jag kanske inte ska sticka under stolen med att jag trodde jag skulle få mer i lön denna månaden och blev en smula besviken när jag tittade på kontot imorse. Februari var ingen månad full med jobb, skönt då men inte nu. 
 
Bjuder på två bilder på prinsarna från tidigare idag.
 

Filmer Trolleholm

Här kommer filmerna från tävlingen igår.
 
Syns så tydligt att jag tog i Lucky för hårt efter hinder nr 3 och att han blev upprörd av rivningen. 
 
Rekommenderar HD kvalité då ser ni bättre. Damen tuffade på bra igår, duktig!!
 
Nu ska jag ut och rida, kom nästan precis hem från jobb, har bara betalt lite räkningar och bloggat. Vi hörs! 

Tävling trolleholm dag 2

Herregud så trött jag är efter att ha varit på tävling halva dagen. Hoppade varsin 120cm på Lucky och Bliss, vilket gick bra! Båda två hoppade super och hade jag inte klantat mig(ovanligt att jag gör det...) hade jag varit felfri med bägge, men nej eftersom att jag ska hitta på något hela tiden så rev Lucky 3an, helt och hållet mitt fel. Tog alldeles för hårt i honom så han kom tillbaka för mycket och rev. Aja, annars är jag väldigt nöjd med rundan, känslan fanns där!! Bliss hoppade både grund och omhopp felfritt och blev placerad, mycket bra tanten! 
 
Filmer från dagen kommer.
 
Nu måste jag kila ut och trimma Fendi på banan. Sen är det bara till att ladda om inför en sjuk vecka med 6dagars jobb. Påsken på Röstånga blir inte nådig. På söndag kommer Hailey hit och stannar en månad. 
 
Beställt denna av Anna, fina fina Fendido.
 
Hej så länge!
 
 

Tävling Trolleholm Fendi

Fendi hoppade bra på tävlingen idag, men det var kanske inte den bästa rundan vi gjort. Vi rev tvåan, kändes lite som om han slarvade där, kom helt korrekt men annars var hela banan bra fram tills näst sist hindret, kom med korsgalopp till det och jag såg ingen avsprångspunkt och Fendi bara hoppade av där han kände för det, lite samma sak till sista, korsgalopp även där och ridningen från min sida var inte bra. Annars är jag nöjd! Första riktiga starten sedan oktober, inte mycket att säga om det. Jag märker att han blir stakare hela tiden och det är bara att fortsätta som vi göra. Lydnad, lydnad och åter lydnad. 
 
Ni kan få se rundan även om jag i normala fall inte brukar bjuda på katastrofala misstag av mig själv. Ni får blunda på de två sista hindren. 
 
Har efteranmält Bliss och Lucky till 120cm i morgon, det blir nog bra. Söker fortfarande formen på Lucky, letar febrilt efter känslan. 

This is cool

Ser inte ut som att någon av hästarna ska klara hindren, sjukt coolt. Kung Rolf är med, skymtar Henke också.

Taggar tävling.

Taggar inför tävling med Fendi imorgon, 110cm Trolleholm. Klassen startar ganska sent och vi kör nog inte förrän kl 11. Fendi var superfin idag så de bådar gott inför morgondagen. Lucky jobbade på bra idag också, red dressyr barbacka på en halvfrusen bana. Sedan mitt gymmande lades på hyllan kände jag idag att magen kunde få sig en omgång, och ja, det fick den. Hallå otränad tjej. Blir ändring på detta när jag blir en stadstjej. 
 
Ska snart bege mig ut i stallet och kvällsfodra djuren, Fendi, Lucky och farbror Amadeus får gå ut ett par timmar innan vi kör. Det gör nog Fendi gott. 
 
Suttit och tittat på filmen Secretariat, den kända galopphästen som fortfarande innehaver världsrekord. En fantastiskt häst helt enkelt. Har ni inte sett den eller Seabiscuit så se dem! Värmer en hästtjejs hjärta. 
 
Dags för lite Fendi bilder så här dagen innan.

Träning ikväll för Leif

Ikväll kommer Fendi göra sin första träning för Leif. Jag tror det går, brukar göra det när han mongat av sig en dag innan i veckan. Igår var vi inte riktigt vänner, han var så bitchig och stirrig = oridbar. Säkert andra bullar tonight.

Lucky fick gå dressyr och det gjorde han bra, han är en stjärna! Blev inte så långa pass igår, fick stressa iväg direkt efter jobb och ändå var jag inte hemma förrän kl 20. Till min lycka hade Hans förberett mat och efter en halvtimme satt vi och höll om varandra och såg Taken 2. Välbehövligt, glad att jag har Hans och mamma i den här säljprocessen. Finns såklart fler som stöttar och hjälper till men ni vet vilka ni är, älskar er!
Blickar tillbaka

Eftersom att jag är väldigt emotional idag blickar jag tillbaka när jag provred Lucky. 
 
Att denna bebis kunde bli en så underbar och duktig häst. Inte konstigt man föll för honom när han hoppade banan för första gången så här bra. 
 
Älskade pålle
 
Kommer ihåg så lyckliga jag och mamma var denna dagen, felfri i både 110cm och 120cm i Osby som femåring. 
 
110cm i Åsbo.
 

Shit vilken dag!

Jag har inte berättat för er att jag ska sälja Lucky nu innan hösten eftersom att jag ska börja plugga och inte har råd med två hästar. Egentligen behöver jag inte att förklara mitt val för er men jag gör det ändå. Tror inte jag måste berätta för er att det skär i mitt hjärta, att behöva välja mellan de två finaste pojkarna på jorden. Huvudanledningen till att jag ska sälja har jag redan tagit upp, ekonomin klarar inte av två hästar och tiden kommer heller inte att räcka till när skolan börjar. Andra anledningen till att det blir Lucky är att jag inte vågar sälja Fendi eftersom att han är väldigt speciell och jag misstänker att många skulle pryla skiten ur honom när han dummar sig, vilket inte gör någon som helst nytta. Plus att jag gillar mer att sitta och trimma Fendi på marken än Lucky, Fendi gör mer gratis. Han är inte svårare att rida på marken än någon annan häst men Fendi är väldigt lätt.  Senast idag har jag gråtit en skvätt över att jag och Lucky kommer gå skilda vägar snart. Finns ingen annan häst jag ridit som är en sådan gentleman som honom, han är helt enkelt underbar. Något ni säkert förstått här i bloggen. 
 
Hur som helst åkte jag till Trolleholm idag och lät Emelie prova Lucky i hoppningen, dels för att se hur han reagerar med en annan och för att se om Emelie kanske kunde starta honom i 140cm så småningom. Känner inte att jag behärskar det som det är just nu. Emelie red honom bra och Lucky hoppade fint som vanligt, inga bekymmer direkt. 
 
Under tiden Emelie red så visades ett par andra hästar för en spekulant för utlandet, han spanade såklart in min fina häst och började ställa frågor. Jag frågade om han ville prova och det ville han(kul att se en man rida Lucky tänkte jag, han red trevligt också). De höjde upp hinderna rejält och ett räcke var 145cm i alla fall och en oxer låg på 140cm, inga problem för Lucky. Nu fick jag verkligen se vilken teknik han har, kommer fram väl när en duktig ryttare sitter på ryggen och hinder är uppe på en höjd som får Lucky att anstränga sig. 
 
Bjuder på spekulantens runda. Kommer lägga in Emelies och Luckys runda när den kommit upp på youtube. 
 
Den höga rundan 
 
Hur detta utvecklar sig vet jag inte, blir nog inget köp från honom. Känns som om saker och ting går lite fort nu... 
 

Lucky & Sixten tävling

Igår var vi i Eslöv och tävlade två klasser, Lucky och jag. Red 110cm och 120cm eftersom att jag inte tyckte det kändes bra på tävlingen senast. Den här gången kändes allt mycket bättre och Lucky hoppade in en 3e plats i 110cm, hade säkert blivit en placering i 120cm också om jag inte hade åkt häst i kurvan till vattnet. Lucky hoppar inte om man åker, så är det bara. Det var knappast dagens lärdom men definitivt en påminnelse om att jag fortfarande måste lära mig att rida ordentligt genom hela tävlingen och inte på enstaka hinder. Ja, hur som helst är jag nöjd! 
 
Sigge var också med och hoppade 110cm och knep den sista placeringen med en väldigt trevlig runda. Två av tre placeringar med killarna är väl ok? 
 
Här kan ni se videorna
 
 
Haj på di!

Fendi stjärna

Fendi hoppade en pay and jump idag, 1m, trodde han skulle vara riktigt stirrig och oridbar inne på banan eftersom att vi inte tävlat seda n i höstas. Fel hade jag, han hoppade kråklikt och spänt på första men sen var det bara att tuta och köra. Duktig kille! Som det känns nu känns det som om han har mognat massor under vilan.


En hästfri helg

Fick 1,5 dag hästfritt denna helgen, ganska skönt och lyxigt att få umgås med härliga vänner och en underbar pojkvän. I lördags firade vi Camilla som fyllt 25 och det tyckte jag nog att vi gjorde ganska bra. På söndagen åt jag och Hans först brunch på Café grannen och efter vår lunch på Jensens Böfhus åkte vi till hans föräldrar en sväng och pratade en stund. Sen var det bara till att packa ihop alla sina saker och vi satte oss på tåget hem. Väl hemma åkte vi en stund till mina föräldrar och snacka lite där med. Tackar mamma massor eftersom att hon passat mina kameler hela söndagen! 
 
Nu till helgen blir de tävling med Lucky i Eslöv, woop woop jag är taggad och jag tror att det kommer gå bra denna gången. Magkänslan är bra än så länge. 
 
I eftermiddag kommer jag försöka mig på att rida ut på båda hästarna, det är inte Lucky jag oroar mig över om jag  säger så. 
 
KG träning med Bliss o Siggis imorgon! 
 
Ett par bilder från min instagram 
 
Hajdåå

Sixten 6.a

här kommer videon från när Sigge blev 6.a i perstorp.
 
Här kommer en träningsvideo på Bliss också. 

Leif träning

Igår gjorde jag min andra träning för Leif på Lucky. Det är så skönt att få kritik(tro det eller ej), konstruktiv kritik av bästa slag. Leif vet precis vad jag kämpar med när det gäller Lucky och äntligen är det någon som ser mig som ryttare och inte bara min fina häst. Ett par gånger innan för andra tränare har de stirrat sig blinda på Luckys hopp och lite glömt bort vad JAG behöver träna på. För som alla vet är jag ingen VC-ryttare och kommer aldrig bli. Visst Leif berömmer Lucky och hans hopp men han lägger störst vikt på mig och han ser till att jag verkligen rider min häst och inte åker.

På tävlingen senast i Perstorp gick det inte alls bra, känslan var skit och allt var bara stressat. Känns så klart alltid värre än det ser ut men så var fallet. En rivning i 110 och en förbismitning i 120 = kass. Tar på mig alltihop. Nästa helg blir det 110-120 i eslöv, anledningen till att vi hoppar så "lågt" fortfarande är att jag måste hitta känslan. För uppenbarligen hade jag en bra känsla förra året när det gick så bra i alla 130cm starter.

Här får ni två filmer från träningen innan jag käkar frukost. 

Fortästter videon att spela så är det BARA det första klippet i varje. Får inte bort playlisten. 

 


Fina Lucky!

Lucky var riktigt fin och duktig idag, red ett riktigt dressyrpass i ridhuset och han jobbade på som aldrig förr. Jag har satt igång Fendi och jag har ridit honom 4-5gånger. De gångerna har han varit superfin och Gud vad jag saknat honom! Tyvärr var Fendi halt idag igen, samma sak som för lite mer än en vecka sedan, värme i benet och lite halt, inga sår. Har väl halkat och sträckt dig eller vrickat benet på nytt(det var det han hade gjort sist). Aja borde gå över snart.

På torsdag blir det Leif träning igen. Spännande!

Både Bliss och Sigge var duktiga på KGträningen i tisdags lägger upp en video på Blissan i veckan.

Nu Mellomys med Mamma och pappa! Hejdå


RSS 2.0