Hästarna

Jaha, denna veckan är helt sjukt hektisk. Vet inte helt vart jag ska ta vägen, men jag kan inte utesluta något för då får jag inte allt gjort. Har varit uppe och longerat friser-stoet 2ggr dennan veckan so far, blir antagligen något mer denna veckan, lite hängning och longering i slutet av veckan.

Fendi var hos Sylvana och Maritta i måndags för vetcheck. Det gick bra, inga större problem, lite stel mitt på ryggen och lite ojämt musklad men det har sina förklaringar. Han fick lite akupunktur och laser, annars inga behandlingar. Han skötte sig exemplariskt i släpet både dit och hem, stolt "mamma" här. Att han var ganska hingstig var väl mindre roligt men det är så man får ta med unghästar. Sylvana undrade varför vi köpt honom då hon såg hans trav, men ändrade sig genast när hon såg hans galopp, för den är ju uuuunderbar. Behöver man inte vara geni för att se. Hon berömde även hans långa ben och hovarna. Hovarna ska vi tacka Olle för!

Laggy var hos Maritta idag för att kollas hur all uppbyggnad gått, det var ett väldigt positivt svar vi fick av Maritta. Hon sa "han är jättejättejätte mycket bättre och finare". När hon såg Laggy sa hon "ååå du hade ju bara en pinnhals innan, nu har du en jättefin hals" *puttinutt* Maritta är så gullig med alla hästar som kommer dit, Lucky gillar henne, bara när han inte får akupunktur.

Nu ska vi iväg med Fendi till Herrevads, Susanne ska se om någon begagnad Equipe kan passa på honom. Behöver jag säga att jag är kritisk mot sadelutprovare? Hmmmmm..

min kung!




Aja hejdå!

Strandpicknick med Hans

Här kommer nu lite bilder från min och Hans picknick i Domsten.

Vilken fining










ja jag kunde inte vara annat än glad, vilken fin dag :)

Ridning på Nybo gård.

Fina unghästar idag, både Telli och Hero fick hoppa för första gången i år, bägge två gjorde det strålande. Den ena med mer energi än den andra haha. Tror att man kan se det på bilderna, Hero utstrålar ett mer lugn.

Telli


Telli skuttar så fint


Hero


Lillkillen hoppar! Hero


Enjoy

Söndag

Sista dagen på denna veckan då ja, igår var det en fin dag. Mockade och fixade allt på morgonen, vid 12tiden körde jag och Hans till Domsten i närheten av Höganäs, det var ett strålande fint väder och vi slog oss ner på en filt vid havet och hade picknick. Låg och solade oss efter att vi käkat, sedan bar det av till Hbg där vi besökte Tropikariet. Blev lika förtjust i Lemurerna som jag blev sist, jag vill ha en! Plus att jag gärna hade haft en liten apa, med tuppkam. På hemvägen stannade vi till på ICA och handlade godis och chips, väl hemmma käkade vi mat och senare på kvällen tittade vi på film. En väldigt bra dag med min käre.

Idag dvs. strax ska jag och mamma köra till Gunilla, blir till att rida två kusar där. Lucky fick motion i förmiddags så han är redan klar. Imorgon är det ju veterinärbesök med Fendi, men först på morgonen ska jag rida det treåriga dressyrstoet igen. Nu i veckan kommer även en annan inridning påbörjas, ett frisersto på 4år. Spännande!

Bilder från dagen igår kommer väl efter hand. Så länge kommer en mobilbild på Hans aka chaffören ;p


Hajdåååw

Några dagar senare

Kommer knappt ihåg när jag bloggade sist, har inte haft tid. Finns saker jag glömt att blogga om också, aja kommer väl vid ett senare tillfälle.

Igår gjorde jag min första jobbdag sedan julas, det var kul att vara tillbaka, fick rida de två favorithästarna i stallet, Windhover och Troll. Troll flyttar antagligen till helgen så var kanske sista gången som jag red henne, blandade känslor, men har bestämt mig för att inte falla för en häst igen på jobb. Så som jag gjorde för CC. Aaah CC, kan fortfarande drömma om honom och bli sur över att jag inte hade pengarna när han skulle slumpas bort. Han har det i alla fall mycket bra hos sin nya ryttare, alltid något.

Eftersom att Fendi varit allmänt fucked up sista tiden bestämde mamma och jag att vi skulle försöka longera honom i ridhuset(något som inte gått innan då han bara dragit iväg på ett håll). Satte på honom en graman och gouge så han inte skulle kunna dra iväg, vilket funkade. Longeringen var menat för att se om han haltade eller rörde sig konstigt. Vänster varv gick bra, han tuffade på så fint(inte mycket inspänd alls), bytade varv till höger och han stod BARA på bakbenen, suck, när han väl gick fram gick han inte helt rent på höger bak. På rakt spår syntes det knappt. Men men det ska kollas upp och han ska till Sylvana och Maritta på måndag, Fendi gick omkull i vintras och tror kanske att något hänt då. Han har varit dum sedan igångsättningen efter vintervilan, men jag har trott att det varit energin som spelat honom spratt. Aja inget är ju fastställt, men på måndag får vi veta vad som är fel. 

Kan i alla fall glädjas åt att han var sååå duktig med lastningen, lastade honom själv. Något som skulle varit omöjligt för några månader sedan, duktig pålle. 

Hans sov här från onsdag, mys mys. Även om vi båda sov dåligt var det supertrevligt att vakna upp vid en goding som honom. Trångt att sova två nu för tiden, dock inte sängen som krympt, mer att Hans börjar efterlikna Arnold. 

Jag börjar bli mini-Arnold, gick ruskigt bra på gymmet idag, blev ett rygg- och bicepspass dock utan marklyft, ca 1,5timme. Har kört marklyft varje vecka nu som jag tränat och kände att jag behövde ett break från det. Några dragremmar har jag inte heller, skulle verkligen behöva det. Aja kommer. Köttade magen idag också, hoppas på träningsvääääärk nu. Höll på att kräkas av bananshaken haha. Skunk!

Laggo-Luge har varit superfin sista dagarna, idag fick han ett dressyrpass på utomhus banan på klubben, han tyckte det var toppen. Imorgon är det en hästfri-dag(aja mockningen kommer jag inte undan) då jag och Hansieboy ska på dagsutflykt, vart det bär av vet vi inte ännu. Lite beroende på hur vädret blir, jag har i alla fall bakat en kaka och gjort picknickmat. Tur vi har något att prata om imorgon också, vägde mig nämligen idag haha. Skämt å sido, men väger just nu 57,6kg. Inte så illa, med tanke på att jag känner mig mer stark än någonsin. Muskler väger ju mer än fett så kommer förhoppningsvis gå upp lite mer innan sommaren. Tror jag kommer hamna på runt 62kg. Det ska dock INTE vara fett. Lite skillnad från min 52kg som jag började med på gymmet i ljhed, önskar jag hade någon bild...

Nu blev jag sugen på att gymma igen, det är bra. Längtar till måndag, ska försöka hinna med ett ytterligare konditionspass denna veckan också. Blev 1timme cykling i massor av vind i måndags. Skönt att jag kunnat börja cykla igen, saknat det. Får i och för sig alltid 40min cykling dagarna jag gymmar men det känns inte som nog. Det ger inte tillräckligt! Endast 3dagars gym denna vecka och två konditionspass(om jag räknar de jag ska hinna med i helgen), skärpning Linn!

min fina vän Malin, som jag håller hårt i! Gonna miss you this summer.


Emil und i.


Kaffejööög med sugrör är tydligen = party. SnyggingHans, fråga mig inte vad jag ser ut som... suck.


Nu blir det nattning av hästar och högskoleprovsplugg.

Thaaarråå

Dagen är inte slut ännu

Har precis ätit middag här hemma nu efter ett gympass på gymmet i 1,5timme. Det var nice, lite halvslö i kroppen men det gick fint ändå. Gött när man kan maxa i någon maskin i alla fall, även om jag helst kör fria vikter. Hans passade åt mig på bänkpressen idag men gjorde i alla fall 3or på 44kg(Hans hjälpte mig på de sista två i varje set dvs nr 4 & 5.). Som en viss alltid säger på gymmet "det är inte så vanligt att tjejer tar 40kg i bänkpress". Nene säger jag. Känns som jag stått stilla alldeles för länge i min utveckling på bänken, det är nog bara för att jag suger på hantelpressen. Går i alla fall liiite framåt nu. Blev ett bra bröst och tricepspass till slut. 40min cykling på det också, det gör susen. Tog en proteinshake när jag kom hem och ja, jag är trött på banansmaken nu. Jag vill ha jordgubb eller choklad, "bara" 2kg kvar ungefär. Ahhhhhhhhhhhhhhhh.  

Igår hann jag inte gymma, men cyklade i en timme och guuuud vad jobbigt det var. Blåste nått så in i! å andra sidan, vilken bra träning ;)

Ska strax köra iväg och rida de treåriga dressyrstoet igen, red igår och det gick jättebra. Hon är för övrigt väldigt lik Lucky så det är väl klart att hon är fin? 

Imorgon ska jag träna ben och axlar, blir säkert nice. Axelpress är en av mina personliga favoriter, vet inte varför. Blev ruskigt sugen på att köra benpasset idag när killarna och Olivia pumpade hårt, men nej! Jag kan inte bryta min planering, så är det bara. 

Annars har det varit ett strålande fint väder i skåne idag, åååå vad mys. Lucky och jag var ute 45min och travade och galoppade en del, hur skönt som helst och Lucky skötte sig bra som vanligt. Fendi därimot hade damp som igår, antingen är han inne i en helvets trotsperiod eller så har han ont i ryggen. Man kan klämma och dunka honom över ryggen utan reaktion så det är säkert det först nämnda. Ska i vilket fall som helst ringa och försöka få Anna från Horsefarm att komma ut hit eller om vi kan ses i Hbg när hon är där. Hon gjorde ju ett kanonjobb med Laggy-Luge. 

Imorgon ska jag till Gunilla vid 6tiden och rida ett par hästar där, det ska bli roligt. På kvällen kommer lovely hit och sover om han är flitig och har pluggat mycket idag, finns inget bättre än att vakna med Hans. ;* 

Kanske man skulle köpa ett kg proteinpulver med annan smak?


Nu ska jag snart köra iväg, hajhaj


Tack alla läsare!

Tack tack tack, stort tack till er som kommenterat så fint sista tiden. Det gör mig ofantligt glad!!

Tänker skryta lite och visa en jättefin bild som Hans tog på mig och Lucky i söndags efter prisutdelning.


Nu ska jag ut och rida i det fantastiska vädret, yeeeeeeeeeeeeah!!! Hejdååå

Dagens ridning.

Lucky fick en skrittur i skogen barbacka utan några som helst krav, skönt. Vi mös som vanligt! Fendi därimot hade en sån dag där jag-tycker-inte-om-fendi. Mongo från Kongo helt enkelt, stod mest på bakbenen och skulle helst inte göra någonting alls, tröttsamt. Han gjorde till slut som jag sa, men fick trötta ut honom riktigt mycket först. På fredag eller i helgen ska Sigge rida, skönt för mig, mindre skönt för Fendi. Jag tror jag tolererar lite för mycket dumheterm, han behöver en ny ryttare på ryggen som inte accepterar något alls.

Ska strax bege mig ut i stallet och mocka, det roliga kvar med andra ord...

Svar till Anne, Phiis är ca 170cm.



hejdå

Helgen med tävling.

Då var vi äntligen igång igen efter ett halvår utan tävling och knappt någon hoppning alls. Ja vad ska man säga? Lucky var bäst som han brukar vara, en riktig stjärna. Hoppade en 110cmklass i Eslöv och vi slutade på en andra plats.

Tävlingen får mycket väl godkänt i och med att vi blev tvåa, men gräver man lite ytterligare i det får tävlingen i sig bara godkänt. OMG vad sega de var!! Så helt plötsligt när jag skulle in på framhoppningen kommer "inroparen" och säger att alla får vänta för att tre ryttare skulle hoppa om. Hallå? Va?! Tydligen hade solen lyst in på ett hinder så hästarna hade stannat, lite löjligt kan jag tycka. Men men de fick hoppa om och allt var frid och fröjd.

Några småtjejer berömde mig för min fina häst, tack tack!

Lucky såg allmänt hunkig ut igår, en riktigt läckerbit. Käre Hans tog en riktigt snygg bild på mig och Lucky efter prisutdelning, jag hoppas jag kan roffa åt mig den bilden snarast. Mmmmmmm! Mamma var såklart också med som hästskötare, precis som hon brukar.

Idag blir det ridning, Lucky ska skritta ut och Fendi ska till ridhuset. I eftermiddag/kväll ska jag iväg och rida en treåring igen, en som behöver hjälp med inridning. Travade sist och det gick ju bra. Jag vill gärna hinna med att gymma idag, men får se om det blir tekniskt möjligt.

Här är rundan från igår i alla fall, som Elina sa "det är väl tur Linn att han inte tar i på 110cm". 


Hejdå

Presentation av hästarna på Skånegården.

Här kommer då en presentation av mina tre hästar på Skånegården.

CARLITO e. Cagliostro ue. Minotauros :
Börjar med den hästen som vi haft längst, Carlito, även kallad Phiis(Peace). Phiis är vår egen uppfödning som kom till världen 2005, helt sjukt att det lilla djuret hunnit bli 6år, eller ja han fyller år den 8maj på fredsdagen. Därav hans namn Peace. När Phiis föddes var det första han gjorde att hingsta till sig och gnägga, jag visste redan då utan att titta efter att det var en hingst som blivit född. Och hingst har han verkligen betett sig som, även nu när han är kastrerad. Vi köpte Phiis mamma Minette från en tjej uppe i Östra Ljungbyhed, hon var då betäckt med Cagliostro som är Phiis pappa. Nu i efterhand hade vi aldrig tagit den hingsten efter lite efterforskningar. Hört att många Cagli-avkommor är knäppa att transportera, Phiis lika så. Under de snart 6åren som vi haft honom har han väl varit skadad minst 4,5år(lösa benbitar, ögonskada, sårskador mm). Just nu är han inte ridbar och går bara och skruttar, vilket är ganska tråkigt för han är ganska rolig att rida. Men i vilket fall som helst ska vi inte behålla Phiis. Jag hoppas han bara blir bra i sitt ben där han haft lösa benbitar så han kan säljas. Det är en alldeles för tuff häst för mig även om jag gillar honom starkt.



FIRST FENDI e. Lap top ue. First Trump xx :
Fendi är den hästen som senast kom till Skånegården, hösten 2010 fick jag ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, jag vara bara tvungen att köpa honom. Hade sedan Fendi var föl gått och spanat in och klappat på honom. När Fendi var bebis (född 2007)sa jag flera gånger att han en dag skulle bli min, och se där, han blev min. Inridningen påbörjades ganska snabbt, började med långa promenader i skogen, efter det började jag hänga på honom och ganska snabbt red vi ut i skogen själva. Hela inridningsprocessen gick väldigt smidigt, det är först nu när han kommit upp i kondition som han hittar på bus. Jag kan inte annat än tycka om Fendi ändå, han är så speciell och egen. Målet är som sagt breeders till hösten antingen med mig eller med Sigge på ryggen. Jag tror jag kommer få betalt för all mödan framöver och att vi kommer ha det riktigt roligt ute på tävlingar ihop.  



QUITE LUCKY e. Quite Easy ue. Lucky Light :
The one and only! Är det någon häst jag verkligen håller av är det min underbara 8åriga Lucky(även känd som Laggy, Laggy Luge, Laggo Luge, Lucky Luke, ja kärt barn har många namn?). Lucky har till hösten varit min i fyra år, mamma köpte honom till mig som första storhäst. Vi skulle ha en 7-8åring som gjort lite grann men istället köpte vi Lucky som nästan var oriden och 4år. Som 3-4åring var inte Lucky särskillt lovande men visade ganska snabbt att han hoppar kattlikt och att han har ett hjärta av guld. Lucky är perfekt för mig, men är egentligen långt ifrån den perfekta hästen utan olater och hyss. Han ticksar med huvudet så fort han blir uttråkad, sprakar i boxväggen när han vill ut(kan vara kl 7 på morgonen eller 10, beror på när han har lust.), retar de andra hästarna så de blir bananas, drar av sig skor stup i kvarten mm. Men det är saker som inte spelar någon roll, för utan allt det där hade det inte varit Lucky. Lucky kommer alltid vara den han är, alltid den där hästen man får dra upp på morgonen den dagen han tycker han ska ha sovmorgon. En häst med så mycket personlighet får man leta länge efter. Målet för Lucky är att gå 140cm i år, om vi kommer lyckas med det kan bara tiden utvisa. Jag hoppas att vi snabbt kommer komma upp i lite höjd igen efter alla sadelproblem som han hade förra året med idioten från Amerigo. Äntligen har vi hittat en sadel som han stortrivs med och man kan verkligen se så lycklig han är, vilket gör mig helt varm inombords.


Ställ någon fråga om jag missat något.

Cha cha

Hästarna

Amanda bad om en presentation av hästarna så det tänker jag bjuda på så fort jag skrivit ner något :) Så håll utkik.



Hajdå

Träning - onsdag

Jaha, lite dåligt på uppdateringsfronten här va. Kan inte lova att jag ska bättra mig, jag bloggar lite när jag har tid och lust för det. Just nu hade jag lust så då kommer det ett inlägg.

Igår red jag ut på Fendi på morgonen, han började med att nocka mig så fint rätt i fejjan när jag hade hoppat upp. Mmmm vad mysigt! Gick i alla fall bra när vi väl var igång i ett tempo högre än skritt. Kom hem och mockade samtidigt som pållarna stod inne, ville inte släppa ut Lucky i hagen innan han skulle iväg till Olle. Fick tid på djursjukhuset hos Olle så Lucky kunde få nya skor innan träningen idag. För en gångs skull kändes det bra att åka till HBG djursjukhus med en frisk häst *peppar peppar, ta i trä*. Senare på eftermiddagen cyklade jag till gymmet och tränade igenom rygg och biceps, helt ok pass. Har fortf. sjuk träningsvärk i mina ben sedan måndagspasset. Känns som om låren inte är kompis med resten av benen, ligger bara på ytan och skaver, vaderna lika så. Mös lite med Hans innan jag stack hem från ljhed, mysmys.  

Idag åkte vi till Elina på hoppträning vid 9tiden, tränade från 10 till 11 ca, tillsammans med Agnes och Martina. Det gick bra för oss alla. Martina har också en Quite Easy häst, väldigt olik Lucky till utseendet men hoppar också trevligt. Agnes har en jättefin fransk häst som gjort det mesta som en unghäst kan. Tillbaka till Lucky, var lite för pigg idag kan jag tycka, eller nej, egentligen inte. Det är bara så ovant att han är så glad och kry nu för tiden. Det är helt underbart, ska bara vänja mig till det. Känns som att Lucky kommer bestämma tempot till helgen haha. 110cm känns fortf i högsta laget haha(som en maxad 130), men det ska väl gå bra ändå. Min pålle hoppar det ju baklänges om det så krävs :p

Pratade även med Elina om att komma ner med Fendi nästa vecka, en dag när det är bra väder. Då ska Sigge hoppa det vilda djuret. Ska bli spännande och se vad de tycker om honom, jag tycker han är superfin så hoppas de också tycker det.

Baby-horse!


haha han ser livsfarlig ut.


Imorgon ska Fendi till ridhuset och Lucky ska ridas ut. På eftermiddagen/kvällen ska jag få umgås med min kära pojkvän.

Puss hejdå


Love

Myst med min Hans ikväll, nu ska jag sova, imorgon blir det hoppträning med laggy igen! Pojken som fick nya skor idag på djursjukhuset. Stekigt värre ;)

Kul

Först och främst är det kul att jag fått en hel del kommentarer sista tiden, uppskattas mycket även om jag kanske inte svarar bäst på alla. Till dig som undrade vad jag skulle plugga så hoppas jag att jag kommer in på kriminologiprogrammet i malmö.

Helgen i det hela har varit väldigt bra! Fredagen får också vara med där.

Fredag; Hoppade med Fendi och red ut på Laggy, kom hem och mockade och lunchade med mamms. Gick ut med hundarna en tur i skogen, duschade och gjorde vid mig för en date med Hans. Tog in hästarna vid 4 och cyklade till Hans. Vi fikade och drack te, gick en sväng till Herrevadskloster och tittade på änder och lite allt möjligt, mys. Tog lite löjliga bilder på mig och Hans med hans nya dator, skrattade så jag grät. Lagade middag, sk. burgare med "a lot", stämde väldans bra och mätta blev vi. Såg filmen "The three last days"(eller hette den så? Aja något i den stilen.) Cyklade hem och sov.

Lördag; Gick upp vid 05.45 och matade hästarna som vanligt, satte mig och käkade frulle, mockade och gjorde klart i stallet. Vid 8tiden körde mamma och jag till Gunilla och jag red två hästar där, Hero & Fellow. Det gick så bra så! Skyndade hem och lunchade hästarna, hoppade snabbt in i duschen och gjortde vid mig inför en lunch/brunch med Hans och hans föräldrar. Jättetrevligt! Fikade på Ljunghusen och hade det allmänt mys, vid halv 6 körde jag och Hans till mig och jag plockade in hästarna. Förgyllde kvällen med fruktsallad och big brother, även lite melodifestivalen blev det fast varken jag eller Hans tycker det är lysande.

Söndag; Vaknade upp brevid min skatt, käkade frukost och gick ut och red Lucky och Fendi. Delade meningar om att det gick bra, Fendi lyckades för första gången skicka av mig. Ganska patetiskt, precis i uppstigningsmomentet ställer han sig på bakbenen och snurrar runt samtidigt. Onödigt som bara den, aja någon gång skulle väl bli den första? Mockade och duschade och vid 12tiden for jag, mamma & Hans till Helsingborg för att kolla in seniorernas SM final. Viveca vann som jag trodde och det gjorde hon bra! Mamma var snäll och köpte ett par tygelhandtag till mig också, välbehöligt! Ska inviga dem i morgon hade jag tänkt.

Nu är jag ganska trött efter en fullspäckad helg, ska strax krypa ner i sängen och sova gott. Hade tänkt kolla in ett par ansvitt av Paradise som tidsfördriv men har ingen ork för det nu. Imorgon måste jag rensa min datorn från massa skräp, bilder och videor ska över på den externa hårddisken.

jag fångade Hans bra på bild, naaat.


<3


finaste jag har, hoppas bara vi kan fortsätta vara vi även om vi delades mellan ett träd och en lyktstolpe idag. Skrockfull? Förhoppningsvis inte längre.


Hajdå

Halv sju

Somnade vid halv 1 igår och nu upp kvart i sex. Ska mocka och släppa ut hästarna innan jag sticker till Gunilla för ridturer. Är lite småseg men det går allt, ska pigga upp mig med en mango nu på morgonkvisten. Har hunnit äta frulle och matat hästarna i alla fall.



Hejdå

Hoppning med Fendi, videor.

Fendi hoppade för tredje gången idag, han var duktig.







Enjoy, en nice häst det dära. Med framtiden framför sig :) Hoppas på Breeders till hösten. 
 
I eftermiddag ska jag umgås med min Hans, vi ska fika, gå promenad(om det blir bättre väder) och se film ikväll. Det blir säkert helmys. Puss på honom.

Imorgon ska jag till Gunilla och rida kl 9 på morgonen. :) Charrå

Gym gym

Aj aj, vilket äckligt väder det varit i skåneland idag, urk. Massor med blåst och snöblandat regn. Not nice at all. Hästarna fick ofrivillig vila, vem vill rida ut i detta vädret egentligen? Nä fy.

Om det blev ett bra pass på gymmet idag får jag veta imorgon om träningsvärken slår in. Svårt att "döda" magen utan att göra 50reps under varje övning. Olivia visade mig en ny övning i alla fall, kan ju hoppas på att den ger mig träningsvärk. Var trött i magen efteråt, men det behöver ju inte betyda att jag jobbat tillräckligt.

Orkar inte skriva ner vilka magövningar jag gjorde exakt, men blev ca 10st olika. Sen blev det tre olika på underarmar som jag körde utan paus, slutligen blev det 45armhävningar. Slapp cykla hem i ruskvädret i alla fall.

Sitter just nu och lyssnar på en gammal skiva med Veronica Maggio, "och vinnaren är...". Blir väl att plugga lite till högskoleprovet nu så man ska ha någon chans att komma in på utbildningen. Låter inte så roligt, men måste ju göras. Vet inte helt vad som kommer hända om jag inte kommer in på det jag vill. Frankrike ligger framför mina fötter med ett galoppjobb, men vill jag träningsrida galopphästar? Finns ju saker man inte vill lämna här med.



Till högskoleplugget, charrå!

Fina Laggy!

Sitter och drömmer mig tillbaka till utesägongen, inte lång tid kvar nu. Blir en innetävling sen blir det Ballingslöv och Henriksdal utomhus. Yeaajh!

Fina vänner som fottat dessa härliga bilder :)












Haha söteLucky precis fyllt 5år. Ragge studerar mig och Lucky ;)


Hajdå!

Gårdagens gympass.

Blev inget om gymmet igår kom jag på idag. Det gick i alla fall bra på gymmet igår, onsdag och det betyder bröst- och tricepsträning. Sagt och gjort. Cyklade till gymmet vid lite i 1 så var där ca 10 över 1. Tränade effektivt i en timme lite drygt. Inte en enda jävel på gymmet, inte så konstigt då det var mitt på dagen. Började med bänkpress(vanliga), efter det fortsatte jag med bänkpress i med lutning nedåt/bakåt(alltså i nedförsbacke), bort till hantlarna och körde en lutande hantelpress, stående bröstpress i maskin, och sista bröstövningen stående "flies" med helt raka armar. Dags att köra triceps, stående tricepspress bakom huvud från ryggen och uppåt(konstigt det lät), hantel stående med ett ben på bänk, tar hanteln från rak arm och drar den baköver och sist med inte minst dips. Cyklade hem i regnrusk och åkte iväg på träning med Laggy. Fin dag.  

Idag blir det ett pass för mage och underarmar. Blir väl att synka dagens pass med Hans-Arnold, Johan-Biff och Olivia-Snygg, alltid lika trevligt. Vi kör i och för sig olika saker(förutom Johan och Hans som kör samma)m men det är alltid kul att snacka med någon annan där nere i pauserna. Hans och Johan som för övrigt körde 50chins på tre set igår, craziiii. Fast hade jag ju lätt klarat, ska bara banta mig 30kg.

Funderar just nu på om jag ska käka lite, är inte alls hungrig men äta måste jag ju innan träning.

Har i varje fall en väldigt öm kropp denna veckan, om någon ser mig på SM på söndag och undrar varför jag går som en jävla apa är det för att jag har träningsvärk haha.

Lånade en bilder på gymmet från Johans blogg, www.aeronaut.se

Man kan till och med skymta Hans-Arnold på bild 1 i spegeln.



Charrå, återkommer med en update om dagens gympass senare.

Hoppträning

Underbara, fantastiska och bästa Lucky! Åh så fin han var på hoppträningen idag, jag är så glad. Så glad att han är back on track again. Elina tyckte han såg superfin ut, balanserad, jobbade bra med bakbenen och ja allt. Lucky blev verkligen glad när vi hade hoppat en liten bana, det blev jag med. Jag har saknat det, saknat oss två. Jag ser fram emot en 110cm klass om två helger.

Lägger upp två videos från när vi hoppade en liten bana. Blev inte så mycket hoppning men det var precis lagom. Nästa träning blir på onsdag igen.





Han är min kung, så är det bara. Så glad att jag får chansen att rida och äga denna fina häst. Snart har vi 4år tillsammans, crazy!!

Imorgon ska nog Fendido och en sväng till ridhuset, ska se om han kan hoppa lite igen så det blir film. Blev inte så mycket hoppning sist så det hade ju inte skadat. Det lilla livet behöver lära sig hur man gör också haha.

Nu blir det snart duschen sen sängen. Charrå

Danko Jones

Fått dilla på Danko Jones, ooooh.

Precis lagt ut Pariani sadel på nätet så nu hoppas jag den blir såld. Kom och köp!


Ska ut och rida på Fendi, blir träning för Elina idag istället med Laggy för att vädret ska bli kasst imorgonbitti. Blir lite fel i min gymträning men tror jag drar ner och tränar innan eller om jag drar ner sent ikväll. Träning ska det bli i alla fall. Har annars extremt ont i min kropp idag, vill bara dö, men det är det helt klart värt. Hade lite svårt att ta mig upp ur sängen men här sitter jag nu så uppenbarligen gick det.

Nä nu ska jag skynda mig så jag hinner med det jag ska.

Cha cha

Strålande sol!

Jättefint soligt väder idag, gillas! Tyvärr blåser det lite så man får bunkra på sig en massa kläder. Ska strax traska ut i stallet och rida Lucky. I eftermiddag blir det ett pass på gymmet, mmmmm! Har träningsvärk i trapsen, axlarna, låren och rumpa idag. Hade nästan glömt bort hur det kändes, känns bra i alla fall.



Nu drar jag till stallet. Hejdå!

A great day!

Dagen i det hela har varit toppen. Började med att käka frukost vid 9 tiden, efter det körde jag och mamma med Fendi till ridhuset. Fendi mongade runt lite i början när jag skulle skritta över bommarna, men när jag började trava & galoppera honom blev det riktigt bra. Han fick galoppera över tre bommar med 3m emellan. I slutet la mamma upp det till ett litet räcke på 40cm med en galoppbom framför. Fendi skuttade över så glatt och hoppade så runt och fint. Gummiboll som mor säger. Höjde till 60cm och slutligen till 80cm. Fendi bara flög över och det ska han ju göra på de småhinderna, men det var riktigt roligt att rida honom idag. Han gick till och med i form när jag travade mot bommarna innan det blev ett hinder. Han stortrivdes idag, sprengerbettet passar honom bra tror jag och jag hade en elastisk martingal på honom idag och det gjorde susen. I hope. Red i Linnea sadeln idag och det gick bra, får helt fel balans i Parianin, nog för att den är för stor. Så kan det gå när man köper en sadel osedd.

Så klart var inte kameran med när Fendi skötte sig superduper, typiskt. Filmade sista hoppet med mobilen men kvaliten blev ju därefter också. Jag hoppas i alla fall att flytet fortsätter angående Fendi, hade varit så roligt!!

Lucky fick en vilodag idag, imorgon blir det skogen för honom och en välförtjänt vilodag för Fendido. På torsdag ska Lucky på träning hos Elina, yeaaah. Kommer bli riktigt roligt att träna igen. Halvår sedan, kraziii(crazy).

Vid 4 idag anlände jag till gymmet och träna på bra till 20 i 6, hade lätt energi en timme till med icke, hem för att plocka in pållarna. Aaah men vad nice det var, mår riktigt bra nu och kroppen är nöjd. Jag behöver träning för att jag ska få stimulans i hjärnan tror jag haha. Kännt mig allmänt irriterad de sista två veckorna, säkert pga min vila. Förhoppningsvis kommer jag iväg till hbg i veckan så jag kan fixa ett par bra löparskor. Är så trött på benhinneinflamation, konditionen är kass just nu(om jag jämför med innan). Hade lite problem med andningen idag också när jag tränade, andades djupt, men kände ändå inte att jag fick tillräckligt med luft. Konstig känsla. Beror antagligen på att jag inte tränat styrka alls på 2veckor. Just nu är jag bara så pepp på att bli större, hoppas bara att min boyfriend stoppar mig när det är nog. Det gör han nog också.

Haha bjuder på en lökig bild från nyss.


Här kan ni hitta min pumpa på gymlista ->Pumpa på gym

Nu ska jag njuta av min härliga ro i kroppen och duscha innan jag somnar. Mmmmmm härliga dag.

Ps. Viktoria Tocca gillar Fendi. Ds.

Mjaauuw, pepplåt!


HEJDÅ!

ridhuset med bägge

Skön söndag idag, precis som den skulle vara. Ett uuuunderbart väder, vaknade och såg min underbara Hans det första jag gjorde & hästarna gick strålande i ridhuset.

Fendi fick verkligen smaka på att träffa många småponnysar idag, något som är så nyttigt för honom. Var säkert 8st ponnys i ridhuset samtidigt, som hoppade runt överallt och galoppade. Klart var han lite nyfiken och skeptisk, men överlag skötte han sig göööörbra. Gick över tre bommar i slutet också. Ska se om han ska iväg imorgon också och gå över lite bommar då med. Behöver nöta det lite grann känner jag. Lucky fick jobba över tre bommar med 14m mellan varje, varierade mellan 3-6galoppsprång, han lyssnade bra och trivdes. Efter att jag ridit i en halvtimme kanske hoppade Hans upp och red för andra gången. Sist skrittade han bara och idag travade de mycket, till och med en liten galopp blev det. Jättebra prestation av både Hans och Lucky - mina fina Österlens pojkar.

Nu är jag trött och ska krypa till sängs, kommer bli så skönt. Ny dag imorgon och jag har en hel vecka med gym att se fram emot. Kroppen kommer göra så ont på lördag. Jag har saknat det, säkerligen tappat massor på två veckor.

ily!


Från idag, så fina så!


hajhaaaj

Lördag

Då var det lördag igen och jag sitter och väntar på min kära pojkvänn. Träffade honom igår och i torsdags men det ska bli lika trevligt för det. Blivit lite dåligt med bloggande sista tiden men har inte haft tid. I torsdags var jag som sagt hos Hans på kvällen och cyklade hem vid halv 2 tiden. Kom hem och delade säng med mormors hund Molly. Igår kom den sköna bönan Malin hit och vi spenderade kvällen på Ljunghusen tillsammans med Hans, Olivia och Johan. Tittade på "i rymden finns inga känslor", mycket bra tycker jag då Cecilia Forss och Bill Skarsgård spelade ruskigt bra! Att vi fick maxa ljudet på tv:n var en annan femma. Mycket godis åkte ner i magen och jag är lika go och gla' som alltid när Malin varit här. Jag och Malin cyklade hem i natt vid 2tiden och Malin hade såklart mycket bättre gliiid än mig i nedförsbacken, not fair.

Idag gick vi upp vid kvart över 9 och vid 10 tiden var vi i stallet och skulle rida. Fendi var mongo från kongo största delen av passet men Lucky skötte sig. Imorgon ska Fendi till ridhuset igen, Lucky med. Var i ridhuset med bägge två i torsdags, blev såhär lagom stressigt när vi skulle vara i flyinge vid 3tiden och stallet skulle göras klart innan. Men det var det värt då jag fick sålt min kära Tolga sadel. Hon som köpte den fick med en martingal och stigläder.

Imorgon ska jag träffa Gunilla och Emmis när vi far till ridhuset med Fendi. Stackars Gunilla har fått en lårkaka av Hailey. Gangsterhäst!

Här kommer en liten video från när jag hoppade Lucky ett par språng i torsdag, snacka om att han blev glad.
För övrigt kändes 110cm ashögt!! Haha sjukt, kommer aldrig hoppa högre än 130cm i år som det känns nu.


Såhär fin form stod Fendi för haha. Lagom snygg pose!


Jag var glad ändå, fint väder!


Söte Malin!


Lucky och Malin stekte fint i solen ps. nytt schabrak som jag köpte i flyinge i torsdag.


Jag fick ta fram min händiga sida och pumpa cykeln innan avfärd. Bra där Linn!


Vadå söta!!


Uppställning


Tack för två mysiga dagar Malin!

Hejdååå


Onsdag

Sitter och kollar på lagsprinten nu, sett semifinalerna och om 5min börjar finalen, ska sedan bege mig ut i stallet och mocka. Hästarna får sin eftermiddagsmat ute idag så de kan stå ute till 5tiden. Pappa har kört iväg till Hässleholm för att möta upp mamma och Molly. Gött att mamma kommer hem igen.

Red Lucky och Fendi i förmiddags och det gick bra. Lucky är galet pigg nu för tiden och känns väldigt fin och fräsch! Red barbacka på honom, men kunde galoppera och trava lite på grässtigarna i skogen vid plantskolan. Skönt att göra något annat än att bara skritta. Fendi gjorde ett par vändningar precis i början av passet och jag vågade inte gå på honom eftersom att det var taggtråd på bägge sidorna. Men efter det skötte han sig väldigt bra och han blev sååå glad när han fick trava och galoppera i skogen. Fendi har en fantastiskt fin galopp, rund och stor, samtidigt som den är ganska reglerbar. 

Imorgon blir det antagligen ridhuset, med båda kanske. Ska bli skönt att få rida igenom båda två ordentligt. Kanske skulle Hans komma och titta när jag rider Lucky, blir kanske en andra ridtur för Hans då. Dags att ta sig an traven. Fendi får nog åka till ridhuset på mogonen då och Lucky på kvällen. Eventuellt ska jag visa Tolga sadeln för en i Flyinge imorn. Men det är ganska osäkert då jag inte fått en tid eller plats. 

Ska bli sååååå nice att färga håret igen på fredag.
 

Nu ska jag fortsätta att titta på finalen! Heja Norge!!!!!

Ni läsare

Okej nu är jag lite orolig, antalet läsare har ökat helt sjukt mycket de senaste dagarna. Vad är det som händer?! Vart har ni hittat min blogg? Är det verkligen så kul att läsa om mitt liv?

Igår hade jag 598(!!!) läsare.

lagom fokuserad under bangång, ser ut som jag är 150cm lång också haha


haj haaaaj

Somnade

Somnade visst på soffan en halvtimme, fattar inte varför jag är så trött?! Huvudvärk också, skunk. Nu blir det stallet och mockning sen blir det att se herrarnas 15km kl 13. Nu drar jag och Nelsone ut. Tja tja

RSS 2.0