En dålig tävling med goda förutsättningar

Ja nu undrar ni säkert vad jag menar med denna rubrik. Det ska jag tala om för er nu.

Igår var vi i Falkenberg och red årets första tävling på gräs. En helt okej första runda men vi rev ett i grunden. Förstod inte riktigt varför, vi låg bra men ändå rev vi. Lite frusterande. Tänkte inte så mycket mer på det och började ladda om till nästa klass. I klassen efter tänkte jag rida lite snabbare eftersom tempot inte verkar vara problemet till att vi river. Han hoppar ju till med bättre när det blir lite svängar och tempo inblandat. Hoppade hinder nr 1 och 2, utan problem sedan rev vi hinder nr 3 helt utan anledning. De där bakbenen, igen... Blev lite irriterad och tryckte till honom lite, vilket resulterade till ett för högt tempo(kändes som sken). Såg inte någon mening med att skena runt på en 120cm bana så utgick. Tänkte att vi måste ändra något för att komma vidare.

Jag valde att gå ut på framhoppningen igen, samlade ihop Fendi mer än jag brukar, dvs mer tryck, ben och en stadigare hand. Han blev verkligen samlad och fick bakbenen med sig. Jag hoppade räcket och oxern ett par gånger och herregud vilken skillnad det blev på honom. Han hoppade betydligt rundare och använde hela sin kropp. Det kändes verkligen som jag hittade rätt knappar på honom och i veckan ska jag hoppa en bana hemma och rida honom på samma sätt och se om det fortfarande fungerar.

Summa kardemumma så blev det ett bra avslut på en dålig runda. Nu har jag nytt hopp och tror att detta kan bli riktigt riktigt bra. Det är sällan hästens fel vid rivningar och detta var ett så tydligt exempel. Om Fendi hade kunnat prata hade han säkert bett mig rida på ett annorlunda sätt. Dum som man är tar det lång tid att förstå saker och ting men nu blir det ändring i min ridning.

Tack för alla bilder Mathilda! 















Bara att kämpa vidare, livet som ryttare är en dans på rosor men en dans med svåra steg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0