Update om Luckys veterinärbesök, still not good

Förlåt för att jag inte uppdaterat innan men igår var vi lite slitna efter fredagens fest och i fredags hann jag inte uppdatera efter att vi varit hos Silvana.

Aja, blev ännu ett långt besök hos Silvana och Maritta. Började med att Silvana frågade hur Luckys kännts och jag förklarade att jag inte tyckte att han var helt 100% ännu, dvs ingen förbättring sedan sist. Jaha sa Silvana och frågade om vi kollat på min nuvarande sadel. Det hade vi inte och jag sprang ut i bilen och hämtade min sadel som alltid är med till veterinären nu mera. Silvana kollade, klämde och kände tills hon berättade vad hon såg. Hon sa precis såhär, när Lucky tar sitt huvud till höger ligger sadeln rakt, när han tar huvudet till vänster åker den över på höger sida. Vi vände på sadeln och S tyckte att sadeln var ojämn i sina paneler. Jahapp, bara att åka till Anna, som tur är kommer Anna ihåg oss och jag fick en tid i Falkenberg redan imorgon. Tills dess skulle jag rida med Fendis sadel.

Det var inte nog där, vi longerade Luckys först i ridhuset och såg samma sak som sist, korsgalopp i höger varv och byter galopp bak i övergångerna från galopp -> trav. Gick ner på det hårda och Silvana sa att han var okej i traven och bad mig att få honom att galoppera i höger varv(där han har som mest problem) och till vår(i alla fall min) förvåning galopperade han bra där, ingen korsgalopp och inga byten bak i övergången. Silvana förklarade att det berodde på att felet inte var i kotan bak då. Hon sa att om han skulle haft ont i benen eller ryggen hade han varit värre på hårt än mjukt. S ville att jag skulle rida honom och visa vad jag menade med att han går med huvudet på sne i höger varv. S såg vad jag menade och sa att problemet sitter fram nu.

Silvana lämnade över oss till Maritta och bad henne att känna igenom honom ordentligt i hals, nacke och huvud. Efter mycket kännande kom Maritta fram till att Lucky var väldigt öm på höger sida men framför allt på höger käke, fästet.  Slutligen fick han Shockwave i halsen, och behandling i käken. Så nu ska han ridas i låg form rakt fram på hackamore med Fendis sadel tills vi får en ny. Förhoppningsvis kommer jag hem med en ny sadel imorgon redan.

Det är så läget ser ut nu. Som grädde på moset hoppade Lucky ut ur hagen idag och sprang lös. Det går bra nu!

Fendi var i alla fall en stjäna igår och det gjorde mig glad. Hoppas det håller i sig ett tag framöver haha.





Hejdå

Kommentarer
Postat av: Maja

Oooh =(

Hoppas verkligen att han blir bra efter behandlingen och att en ny sadel funkar! Det är ju i alla fall skönt att det är mjukdelar, brukar läka lite lättare ju =)



Det här med att hästar hoppar ut alltså, både mina gör det med - jag fattar verkligen inte varför! Staketet är ju HÖGT, och det kräver ju sin ansträngning... Men antagligen anser de att det är värt det =P

2012-06-10 @ 11:05:25
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: sara

Buhu jag tycker Lucky ska va frisk nu! Hoppas han svarar bra på denna behandling och ny sadel!

2012-06-10 @ 18:19:56
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Sandra

Tack för en grym fredag kväll/natt! u all rock :) Önskar jag kunde trolla så att Lucky blev frisk, håller tummarna nu för allt.. KRAM

2012-06-10 @ 19:28:06
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vad tråkigt att höra :-( Han verkar ha otur nu din fine kille.. Håller tummarna för att han ska bli bra så fort som möjligt!

2012-06-10 @ 22:11:52
Postat av: Malin

Whaaat?! Hoppat ur hagen? Hur fan fick han för sig det nu helt plötsligt? Längtar han SÅ mycket efter att hoppa igen? :')

2012-06-10 @ 22:54:11
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/
Postat av: Gunilla

Buse-Lucky - hoppa ut ur hagen!! Ja han vill nog inte annat än att hoppa. Jag håller tummarna för att han blir frisk SNART!

2012-06-11 @ 21:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0