Tävling Frosta!

Det har gått jättebra i Frosta i helgen! Lägger upp videor så fort de är uppe.
 
Lördag: Sixten hoppade bra och hade ett ner i 110cm, försökte att få honom att byta galopp i svängen men han blev mer stressad än fokuserad så han fortsatte i korsgalopp och rev, annars hoppade han bra. I 115cm var han felfri och fin, lite lite stark men ändå reglerbar. Flög på av framoppningen men det var en annan femma, Lisa tror att han blev osäker på underlaget och stannade. Jag var inte alls med eftersom jag tyckte jag låg hyfsat, en aning stort men inte tokstort. Sixten är inte glad för att gå av stort så jag borde passat upp honom mer. Vi var supernöjda med honom i 115cm! Tyvärr blev det ett tidsfel men vad gör det när han var så duktig.
 
Söndag:

Lucky 120cm: Startade tidigt, redan som nr 8. Hade ett undertempo hinder nr 1-3 men Lucky är ju så duktig så han fixade det ändå, fick till en bra omhoppning med fint flyt och vi gick upp i ledningen. Och vet ni vad? Det höll hela vägen!! Wooooho, sjukt nöjd med Lucky!
 
Bliss 120cm: Red lika dåligt 1-3 på Bliss(vet inte vad jag höll på med?), tyvärr kom Bliss för nära på hinder nr3 och hann inte upp med benen. Annars hoppade hon fint!
 
Bliss 125cm: Bliss var så himla fin här, verkligen SKITFIN! Fick ett så jäkla bra flyt och hon lyssnade på allt jag sa. Tyvärr klantade jag mig in i sista kombinationen och hon rev insprånget. Helt sjukt att hon ens klarade b-hindret. Kombinationen stod lite i nedförsbacke och jag hade inte lagt det på minnet under banbesiktningen, klantigt av mig. Hade jag bara balanserat upp henne lite lite hade det blivit perfekt. Det var en bedömning C så vårt nedslag gjordes om till 4staffsekunder, Bliss var väldigt snabb så trots våra 4 extra sekunder på sluttiden blev vi ändå placerade. Wooho, sjukt glad att vi blev det eftersom hon var så fin trots min megamiss.
 
Lucky 125cm: Lucky var verkligen fin här med, kändes bara lite mattare än 120cm. Fick en väldigt fin början och Lucky svängde bra och hoppade bra. Vände upp lite för tajt på en trippel och Lucky stannade, hade jag varit mer på honom hade han säkert hoppat men better safe than sorry. Vände bara om och hoppade vidare, kände att han hoppade lite mer ansträngt och det är inte så konstigt eftersom det är hans andra tävling i år och hans tävlingskondition är inte den som den var i vintras. Han var inte sliten eller så men man känner ju sin häst så väl och känner av små "förändringar" direkt. Han har i alla fall känts superfräsch idag, jättefina språng!
 
Tyvärr fick inte Lucky gå ärevarv idag eftersom jag red honom först i 120cm. Bliss blev i stället glad att få galoppera runt på banan med täcke och rosett haha.
 
En bra helg har det varit! Lägger upp videor så fort jag kan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Malou Kastman

Grattis!! :D

Svar: taaack!!
Linn Skjetne

2012-07-22 @ 22:15:52
URL: http://maloukastman.blogg.se
Postat av: Lisa

Hallå, du nämnde inte mig en enda gång.

Svar: hahah förlåt LISA!
Linn Skjetne

2012-07-23 @ 23:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0