Träning för Fredrik Gustavsson

Igår var jag på en gästträning på klubben för Fredrik Gustavsson. Aldrig ridit för honom tidigare så det var spännande, åkte dit i god tid eftersom att jag skulle rida fram Lucky ordentligt. Var där en halvtimme innan och när vi kliver ur bilen ser vi att de i min grupp redan är inne på banan och rider, aaaaaaaaaaaaaaaaah jag hatar sånt. Då hade alla i gruppen innan tydligen haft skadade hästar, dvs 4halta hästar. Jo men troligt känner jag då. Såklart hade någon tomte glömt att meddela mig så jag fick inget veta. I alla fall var det bara att slänga på Lucky alla prylar och började trava direkt. De som känner mig vet hur mycket jag hatar sånt, här kommer jag i god tid för att slippa stressa eftersom att jag inte klarar av stress så bra. Även om Fredrik sa att de skulle vänta in mig fick jag inte den framridningen som jag behövde, vilket resulterade till en kaninhäst som bara studsade runt i galoppen på alla 4 benen. Suck! Stackars Lucky det är ju inte alls hans fel, men man blir trött ändå. 

Fredrik frågade lite om vad det var för häst i början och jag berättade. När vi hoppade de första sprången fick jag frågan om hans stam igen, "Quite Easy-Lucky Light", svarade jag och han nickar och säger "han hoppar trevligt". Detta var bara på uppvärmningen, hoppade kanske 60cm. När vi hade hoppat klart den sista banan, hoppade väl mellan 120-125cm sade Fredrik såhär, "En väldigt trevlig häst, smidig och hoppar lätt. Den här hästen kommer du inte ha några problem med att hoppa högt på". Detta gör mig glad, jag vet ju hur fin han är för mig, jag älskar Lucky och skulle aldrig någonsin vilja byta bort eller sälja honom. Han är min ögonsten! En annan tjej på träningen tyckte han var snygg och frågade om han varit hingst länge, kan man faktiskt tro med den där hingstnacken han lagt på sig. Jag önskar att Lucky var hingst så han kunde fått massor av fina bebisar!!!!!!

Vart kan man be om en pung till sin häst? Någon som vet?

Egentligen är jag inte så nöjd med min och Luckys insats under träningen igår, han kändes inte helt "med mig" vilket beror på den korta framridningen. Tyckte kanske att det var lite wierdoavstånd på vissa ställen också, fick 5galoppsprång på en linje med 6galoppsrång egentligen, någon som aldrig någonsin hänt förut, har nästan alltid fått trycka fram Lucky på de jag ska rida på. Samma på distansen mellan kombinationen och räcket, fick nästan sätta honom på bakkärran för att få plats. Aja, Lucky fick bjuda lite på sin kapacitet när det blev minus ett galoppsprång. Helt pinsamt egentligen och jag borde ridit annorlunda. Skulle frågat hur många meter det var, var det mellan 25-26m hade jag frågat om han gick barnmetrar.

När träningen var över frågade Fredrik om vi hade några frågor, då frågade jag "vad är nyckeln till framgång?". Han svarade att det var "träning, tur och en bra häst." Lite de jag misstänkte, hästsport är en pengasport. Om man inte har turen att köpa en fin unghäst och utbilda den själv.

Aja, jag kommer inte fortsätta träna för Fredrik med Lucky, jag trivs väldigt bra med Elina. Men Fendi kommer få gå en träning om två veckor, bra för honom att komma ut och hoppa lite banor med titthinder. Kan han hjälpa mig med Fendi är det ju toppen, även om träningen för honom var ganska dyr, 350kr.

bilderna är klickbara




Här är banan som vi hoppade i slutet


Hoppar om den linjen jag fick - 1galoppsprång på.


Hajdå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0