Foderbyte

Nu är det dags för foderbyte till mina fina hästar. Kommer att börja ge hästarna Iform Komplett som Anna Nilssons man tagit fram. Lucky kommer gå på extra havre för lite mer energi. Kommer även fortsätta med Steel Joint till alla samt betfor, vitlök, linfrö, VSL, olja och eventuellt foderjäst. Har under många många år använt Salsa Hotmix, men är inte helt nöjd med det, dels att priset gått upp och säcken blivit mindre gör att vi ska byta. Vill ha lite mer GO i Lucky också.

Vad ger ni till era hästar? Vad är syftet med det ni ger?





Linfrö från Hippo












(googlade fram bilderna)

Love Linn

Kommentarer
Postat av: Bella

Mina hästar har uteslutande gått utan dvs tillskott eller andra konstigheter;) Min nuvarande pålle får 2 kg havre om dagen, 1 liter betfor, chevinal plus och lite salt, plus ett bra grovfoder! Hon har alltid varit fin i både hull och päls:)

2010-10-17 @ 14:46:46
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: sabina sörensson

Vi har gett våra hästar iform i ca ett år. dom får Iform Cool. Riktigt bra foder. Dock tar en säck slut riktigt fort. Så blir att man för köpa nya hela tiden. Vi har dock bara 5 min till marietorp. Dom får iform+ befor+ nyponpulver+mineraler+vitaminer+salt+magnesium

2010-10-17 @ 16:41:37
Postat av: Jennie Kristensson

Vi har bytat lite men nu får han kraft grov 90 och kraft sport, betfor, linfrö, kiselgür och olja. Sen sj ensilage :)

2010-10-17 @ 17:52:08
URL: http://jenniiie.webblogg.se/
Postat av: my

jag ger mina krafft groov, för att det är billigt och bra grund, o betfor, och sen får dom dodson & horrels staypower müsli, jättebra för dom som behöver mer energi i kroppen men inte i huvudet ;) sen får dom b-vit/shy feeder/loppfrön/rehalyt efter säsong o årstid :)

2010-10-17 @ 19:14:03
URL: http://hullygully.blogg.se/
Postat av: Sandra Johansson

Vi fodrar med kornkross+krossad havre, allt i en o samma mix och några får endast krossad havre. Sen får de betfor också plus hösilage. De enda tillskotten vi ger kan vara b/e-vitamin beroende på, chevinal och någon får ngt för hovarna. Så enkelt som möjligt o alla mår bra. Jag köpte säckar innan men det blev så jääkla dyrt o hästarna går lika bra på detta i o med att vi krossar själva så är det alltid färskt :)

2010-10-17 @ 19:39:33
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: emma

Jag ger min ena iform tävling och min 4åring iform stuteri.

Och så får de havre och betfor utöver det och dom är jättefina, definitivt det fodret jag har varit mest nöjd med.

Inte för att jag inte tror att du har koll men får dom allt det där samtidigt?

När jag gjorde analyser på mina hästar som går ganska hårt, utifrån iform och så det grovfodret vi har, plus mineralfodret Biopromin (som steel joint fast det innehåller mer) behövde de inte nödvändigtvis mer tillskott.

Vet ju inte hur värdena är i erat grovfoder men tycker det låter mycker bara, och det är alltid intressant att höra hur folk tänker när de gör foderstater :)



Men du kommer definitivt bli nöjd med iform, bra och prisvärt, både i müsli och pelletsform!

2010-10-17 @ 19:47:50
Postat av: Anne

vi har valt att satsa på ett riktigt bra grovfoder (ensilage), det får varje häst ca 20 kg av per dag. Sen får dom betfor, Horsespeed(krossad majs o lite annat i), lusern och vitaminer. sen har dom saltsten i hagarna.

2010-10-17 @ 20:49:47
Postat av: Amanda

Varför alla dessa tillskott? Förklara vad de är bra för :). Jag ger mina Krafft Sport, dock får drottningen enbart grund nu när hon vilar, och betfor, Campiro får även lusern (hackat) när vi känner att han börjar tappa hull. Ger B-vitamin vid pälssättning och fällning. Drottningen fick även lugnande örter för hormonerna innan men de fick henne att brunsta konstant så vi fick tyvärr sluta med det.. Dock fungade de väldigt bra förutom brunsten! Sen såklart salt om de svettats mycket. Detta har fungerat bra till mina hästar :). Gav min förra ponny krafft energi för att få mer go i sig, inte säker på att det finns kvar men ett tips annars :)

2010-10-17 @ 20:53:12
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Carro

ångående vitlök, har du läst forskningen som visar att vitlök kan ge blodbrist hos hästar? bla ridsport hade en artikel om detta för ett tag sen. jag gav min häst samma vitlökstillskott som du ger men efter den i mina ögon ganska alarmerande rapporten åkte burken i soporna ögonaböj :S

2010-10-17 @ 21:31:08
URL: http://camiro.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har börjat ge Lympos Kombi sen en månad tillbaka. Dt är ett koncentrat som jag ger tillsammans med havre. Det har allt enligt mig plus lite annat bra tex diamond V. Det är ganska nytt på marknaden, men är testat av bla veterinärer innan det släpptes på marknaden. Det ska bla vara bra för dåliga hovar. Själv tycker jag det hitentills fungerat mkt bra, fått glansigare päls på den som var matt, bättre och snabbare återhämtning på de som tävlar, känns som det finns mer ork.

2010-10-18 @ 14:15:24
Postat av: Sara Wahlund

Jag har lympos havrefria musli , betfor , havre, chavinal plus, olja, stomach plus. Men har funderat pån iform ett tag men fick för mig att de skulle bli dyrare? Måste man inte ge väldigt mkt av de? Därför jag har tvekat för hästarna trivs på de jag har nu o är fina i pälsen men skulle vilja ha mer energi i Chappe. :)

2010-10-19 @ 12:34:42
URL: http://stallgrasma.blogg.se/
Postat av: IA

Min bild på Steel Jointen :)

2010-10-23 @ 10:28:08
URL: http://missia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0