Herreguuuud

Det är helt olidligt varmt ute, det går inte ens att sola, så jäkla varmt är det. Klockan är bara halv 12 och det är 28,5 grader ute... och det bara stiger. Hästarna kom in redan halv  11 helt tokiga pga bromsar och värme. Lucky hade sprungit runt som en dåre i hagen och fick nästan värmeslag eller något. Han blev duschad i kallt vatten och fick handdukar doppade i kallt vatten på sig när han kom in. Alla hästarna blev så tacksamma när de fick komma in, och det är väl kanske inte så konstigt. Man vill ju själv inte vara ute i denna värmen så varför skulle hästarna vilja det? 

Tycker nästan synd om de som rider i falsterbo idag och framför allt tänker jag lite extra på alla hästar som hoppar runt i denna värmen. 

Hur hanterar ni era hästar när det är varmt? Ger ni dem extra salt? Duschar i kallt vatten? Rider ni inte alls? Hur gör ni?  

Mina hästar har hela tiden tillgång till färskt vatten, gärna kallt, tillgång till skugga. Genomdrag i stallet så det inte blir så varmt, spolas så fort de blir för varma alt. svampas. Rider alltid sent på kvällarna eller väldigt tidigt för att slippa värsta värmen.


Ser häääärligt ut! :)


Love Linn

Kommentarer
Postat av: IA

SV: Ja det är de också :) Väldigt mjuka! Känns inte som att man kommer få "inridningsskav" någonstanns förutom i knäväcket då :PSedan om man kollar de ryttare som rider med dessa nu så ser det ut som vanliga läderstövlar på lite längre håll.

2010-07-10 @ 11:50:24
URL: http://missia.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Som du nämnde; rider väldigt tidigt för att undvika värsta värmen. Ger också extra salt nu, samt kyler ner hela hästen efter ridpassen. Man får göra det man kan för dem :-)

2010-07-10 @ 15:40:31
URL: http://sosigog.blogg.se/
Postat av: isabell Premfors

sv. taack sötis<3

2010-07-11 @ 14:53:50
URL: http://isabellpremfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0