foder?


Kom hem från träningen vid halv 3, blev lite mer än 2timmars träning. Är ganska trött nu, körde mycket rygg idag, lite biceps och mage. Började med att köra "vanligt" marklyft, körde på 70kg den första omgången (5reps) sen plockade jag bort 5kg i andra omgången(7reps) och i sista plockade jag bort ytterligare 5kg(11reps). Vilade såklart imellan, sen blev det dags för den rumänska varianten av marklyft. Körde på ungefär samma sätt fast 10kg lättare övningen var ny för mig och det är lätt att man gör fel om det är för tungt. Efter det, stående rodd med skivstång precis som i de andra momenten. Stående rodd är absolut INGEN favorit, haha är så fruktansvärt svag där. Orkade bara ynka 30kg, HAHA! Blir väl bättre, har redan blivit det, tro mig. Sedan vidare till chins, efter det till den sista ryggövningen, latsdrag. Hatmoment.se, men så länge jag får ha stången framför huvudet är jag lite nöjd i alla fall. När alla rygövningarna var klara körde vi biceps, med smalt och brett grepp. Känner mig redan mycket starkare där. Till sist en magövning som totalt dödar allt som har med mage att göra. Ska man träna mage ska man göra det ordentligt.

Så som han får ihop sina skulderblad på bilden nedan får jag kämpa riktigt mycket för.
Annars har jag precis varit ute och staplat halm och tagit in hästarna. Mamma hade varit och handlat hem lite foder till hästarna, går ju ganska snabbt åt.

Detta får våra hästar om dagen om man bortser från hö/hösilage.

Lucky: 3kg Salsa hotmix, 0,5kg betfor, 0,5 dl miner, 1dl Steel Joint, 3dl Linfrö, samt 0,5kg Lusern. 
Phiis: 1kg Salsa basmix, 0,5kg betfor, 0,5 dl miner, 1dl Steel Joint, 3dl Linfrö samt 0,5kg Lusern.
Fellow: 2kg Krafft sport, 0,5kg betfor, 0,5dl miner.

Steel Joint är ett slags pulver som är bra för hovar, skelett och leder. Ganska dyrt med tycker att det fungerar jättebra, Phiis har fått det för sina leder sedan operationen för två år sedan och Lucky får det mest för sina hovar. Tror att 15kg går på cirka 800-900kr och det håller väl två månader ungefär. Klart värt vart enda lilla öre om det hjälper Phiis att hålla sig frisk.

Linfrö får våra hästar eftersom att båda två haft kolik, peppar peppar *ta i trä* så har ingen av dem haft kolik sedan vi började med det, linfröet smörjer magarna jättebra.

Lusern får dem för muskelbyggandet och Phiis får det mycket för att han kastar i sig maten annars, bra med så mycket tuggmotstånd som möjligt.Vad får era hästar för extra tillskott?

Love Linn.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Kör inte mängden men Calle får kraft grund, betfor, strå lusern, loppfrö, kiselgür och havre fick han innan men det tog vi bort för han var så pigg men nu känner jag att vi behöver det igen så ska ge det igen :)

2010-01-09 @ 17:48:31
URL: http://dresssyrryttaren.blogg.se/
Postat av: ebba

sv: jo det är jättefint, har inte ridit med det än bara :( :P

2010-01-09 @ 17:50:18
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Oh vilken tur :] Det va ju inte gratis så vilken tur att det är bra ;D

2010-01-09 @ 18:08:59
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Nico

Linfröolja, super för hullet :)

2010-01-09 @ 19:21:30
Postat av: Linn Skjetne

till nico, spännande, aldrig hört om det förut :)

2010-01-09 @ 20:04:38
URL: http://linnskjetne.blogg.se/
Postat av: Louise Elving

det där med steel joint låter ju inte fel om det verkar hjälpa så bra, klart värt att komma ihåg om man behöver något någongång.Aero äter ca 3kg Krafft Sport, 2 dl Max é Glo, 30ml linfröolja, 20 ml B-vit (Max é glo;et är ganska sp berikat med både b och e.) samt en mat sked salt i varje mål. 1 kg Betfor, 1 kg havre och 0,5 kg Korn + 1 dl miner. Oj, shit vad mycket det blev där. Men det är iallfall vad han äter.Vison äter i princip det samma, lite mindre mängder bara, samt kiselgur och vitlök i sin mat.

2010-01-09 @ 21:40:22
URL: http://www.Aaero.devote.se
Postat av: Amanda

när de inte går så hårt får dom krafft grund och när de är ordentligt igång får de krafft sport, betfor, krafft miner (blå eller röd beroende på det andra krafft fodret), hackad lusern, b-vitaminer sen fick ponnystoet magnesium för sina hormoner men nu är det utbytt mot lugnande hormon örter :)

2010-01-10 @ 00:57:54
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0