Mätt som bara den

Precis grillat och är super super mätt nu. Gick väldigt bra att cykla idag, cyklade en längre runda, men tyvärr tog den inte 1,5timme. Den tog bara 1timme och 10min. Aja, imorgon blir det nog samma runda. Förhoppningsvis blåser det inte lika mycket imorgon haha.

Eyy Shinedown har kommit med en ny låt, den är fetegrym. Eller ja, ny för mig i alla fall.



Värt att lyssna på. Ska nog försöka pallra mig ut i stallet, tänker inte sitta här inne och mögla i alla fall...

Love Linn

Hund

Nu efter Lassys död har man så smått börjat titta runt efter en eventuell "ersättare". Mest av allt hade jag velat ha tillbaka Lassy, men det är ju helt omöjligt. Jag saknar Lassy varje dag och bara önskar att vi kunde fått mer tid tillsammans. Känns som om 16år inte var nog...

Aja har i alla fall blivit lite smått förälskad i hundrasen Whippet. De är smala, eleganta, sportiga, snygga, söta och lagom stora. Väger runt 13kg.







Kolla bara på den glädjen!!


In love!


Love Linn


Cykling snart

Har precis varit ute och plockat sten i hagarna, mockat i stallet & tagit in hästarna. Trodde de skulle stå ute längre än 12 idag men det gick inte. Slog ihjäl 5st stooora hästbromsar på ETT slag på Phiis idag. Det är något jag kallar jackpot, kanske skulle ta och köpa mig en trisslott idag?

Ska i alla fall snart ut och cykla mig en runda, ska cykla i 1,5 timme idag tror jag. Har inte cyklat på två dagar så har ganska dåligt samvete. Aja igår hade jag ingen ork och i förregår hade jag inte tid. Skulle träna gunillas hästar, städa hela huset plus hinna med alla hästar här hemma.



Love Linn

Inkommen

Precis inkommen från stallet, hade egentligen ingen ork att rida, men som tur var red jag Lucky ändå och blev på jättebra humör. Helt sjukt vad den hästen kan göra en glad, hans positiva energi smittar av sig verkligen!

Blev jätteglad när jag kom in här och såg ytterligare en kommentar från farfar, farfar rockar, grymt att han kan kommentera allt och så här!

Inte länge nu tills normännen är hemma, på söndag kommer dem tror jag bestämt. Och som jag har längtat. :)

Igår satt jag och lyssnade lite på spotify, har innan försökt att lyssna på Korn men inte fastnat. Men igår kom vändpunkten i mitt Korn-liv haha. Hörde en grymt bra låt. Måste bara dela med mig av den till er.



Love Linn

Bilder

Här kommer det lite gamla bilder på lucky!

Tävling i Kullabygden, 90cm 1m






Uttråkad? haha


Hoppa har han alltid kunnat den lilla skrutten.


Love Linn


Video igen

Här kommer också rudan från lördagens 115cm runda, den rundan jag egentligen är mest nöjd med. :)



Love Linn

Video

Här kommer omhoppningen från finalen också. Han hoppade ännu bättre där tycker jag, och som tur är red jag ordentligt haha.

Kvalitén blir bättre, den bearbetas.



Love Linn

Reeeeegn

Helt ärligt, JAAAAA DET REGNAR!! Säkert många nu som tycker att jag förstör deras semester nu när jag önskat regn, och fick det! Men grejen är den att vi verkligen behöver regn, det har inte växt något i hagarna på sååå länge nu och man vill ju att det ska bli en andraskörd för bönderna! (lite empati får man ju visa!) Hästarna är överlyckliga över att kunna stå ute utan insekter. Hoppas nu att det regnar hela dagen och hela helgen, för naturens skull.

Idag kommer min kära mormor från Sthlm, Lindingö närmare bestämt. Hon skulle ha kommit igår, men så regnade det jättemycket i sthlm så hon ville inte köra. Det är ju ändå ganska långt från sthlm till ljhed så det kan man ju gott förstå. Jag städade och fixade på "hennes" rum igår så att hon får det mysigt när hon sover här. Lite oklart hur länge hon stannar men blir väl måndag, tisdag eller onsdag kanske. På torsdag ska jag & Louise hitta på bus.

Denna helgen är det hammarö-tävlingarna, ville så gärna åka dit och jag och louise hade nästan fixat det. Men nu när jag hört att vädret är ännu värre än förra året ångrar jag inte att vi inte kom dit haha. Nästa år finns de några tävlingar som jag vill dra till, gärna Sunne Ryttarspel eller Hammarö. Falsterbo hade ju varit kul att få rida igen, men den chansen är väl inte så stor? Haha.

Nu ska jag mocka sen städa lite till, kul. Nej.



Tänkte bjuda på lite gamla bilder på Lucky senare haha. Han ser så söt och spinkig ut!

Love Linn

Snygging

Seriöst, jag brukar inte tycka danskar är särskilt snygga(inget illa menat, bara är så), men Rasmus Seebach är riktigt grann!!!



Han får gärna komma hem till mig och göra en akustisk version av "Engel", hur underbart vackert hade inte det varit?! Jag tror faktiskt att jag hade smält.

Ridningen gick riktigt bra idag hos Gunilla, Telli (robin z hästen) hade tappat en sko så han fick vila, red Heartbeat- och Emmertonavkomman. Båda två fick hoppa, de är 3, respektive 4år. Emmis som är fyra hoppade riktigt bra och jag tror Gunilla komma lägga upp en videon från dagens hoppning idag på youtube. Så fort jag ser att hon gjort de ska ni få se. Han har lite speciell teknik, men han är rädd om sig och är väldigt orädd för olika typer av hinder. Redan som treåring hoppade han vatten och mur. Dock vattenmatta, men ändå.

Imorgon ska Fendi få gå i roundpenen, Phiis ska nog få vila efter 4dagars motion, beror på hur länge de kan stå ute. För måste de komma in innan 12 får han gå en liten tur på kvällen eller så. Idag fick de komma in halv 3 så det var helt toppen!! Lucky får en lite lugnare runda i skogen imorgon, han fick ett ordentligen markarbetspass på ängen idag. Pigg och glad och det var super latjo! Han är one of a kind!

Mamma och Lucky <3
Svalkande leopardfärgad handduk är nice!! ;)


Love Linn

Video

Här kommer videon från grunden i a-finalen. Som sagt är inte alls nöjd med min runda(ridning) där, kom först igång med min ridning efter hinder nr 4.

Liksom vad fan håller jag på med till 2an??!?!?!?!?!?!?!? tur man har en snäll häst. ser förjävligt ut.


Ska i vilket fall som helst sticka iväg till Gunilla nu och rida unghästarna. Mina hästar var fina idag, Lucky var sjukt pigg och det var riktigt skoj!! Tjing tjing, love Linn

Hejdå

Nu ska jag ut och motionera mina hästar, wiihioo. Hoppas dom är helt galna :D

Förhoppningsvis kommer det några och provar hästar på söndag, hade varit skönt om någon blev såld. För Gunillas skull. Hade gärna haft kvar både Emmis och Telli, tror att de båda kommer bli riktigt bra med lite tid och träning.

See ya later!

Phiis the rabbit! Ps. mamma tycker Phiis liknar en ponny, hon tyckte han liknade Radicle haha.


Love Linn

Filmtajm

Nu ska jag snart sätta mig i soffan och kolla på en film med Tom Cruise. Tror den heter Vanilla Sky. Mr Cruise är ju bara för läcker haha, kommer nog mer sitta och dreggla än att koncentrera mig på filmen, tror faktiskt jag sett filmen innan också. Återstår att se.

Hästarna var fina idag i alla fall :)



Love Linn

Jaoop

Sitter här i soffan och degar nu, det är beverly hills på tv och jag har precis cyklat min dagliga runda. Pressade mig själv ordentligt idag och det känns nu efteråt, eller ja, det kändes verkligen under turen också haha.

Det dröjer inte länge nu tills mina norska härliga vänner kommer tillbaka från sina "sommarlov". Blir härligt att få träffa dem idag och det ska också bli härligt att komma igång med gymträningen. Jag kommer ju knappt att vara död efter några pass där, haha.

Ska ut och rida och gå promenad senare efter att jag käkat middag med familjen. Ska ta med mamma ut på promenaden också så hon får lite motion.



Love Linn

Härlig kväll

Idag har det varit en härlig kväll. Satt precis och läste ett brev som min kära farfar hade skrivit till mig, lika trevligt som vanligt. Imorgon ska jag knappa ihop ett litet svarsbrev och skicka iväg till Norge. När jag loggade in här på bloggen så hade till och med farfar kommenterat, åååh hur gulligt är inte det? Min farfar är bäst!

Nu på kvällen, närmare halv 7 red jag hos Gunilla. Det gick riktigt bra idag, Hero och Emmis var superpigga och skuttade på ute på fältet. Telli blev uppfostrad och hoppade som en guuuud idag. Första gången han hoppade studs och det gick jättebra. Han kommer bli en väldigt bra hopphäst om han bara förstår vem som bestämmer. Gunilla har blivit mer bestämd själv och det märks på alla hästarna, de är mycket bättre och lydigare. Riktigt roligt att rida idag!

Phiis gick på en skogstur, han skötte sig mycket fint och gjorde allt som jag bad honom om. Lucky fick en välförtjänt vila och Fendi fick också det. Dock var Fendis vila inte välförtjänt haha. Dock inte hans fel att den blev av, men imorgon ska han få gå på en lång promenad och sedan gå in en sväng på banan hos grannen. Håller på med mycket miljöträning med honom så det är ju bara att fortsätta.

Kanske kommer lägga upp videorna från helgen på youtube, är lite osäker ännu. Är nämligen inte helt nöjd med min ridning i på de två första hinderna i två av klasserna haha. Herregud, hur låter jag? Jag är ju aldrig nöjd... Är det som får en att bli bättre?! Att aldrig nöja sig, att bara vilja bli bättre? Den frågan kan jag nog inte svara på förän jag är gammal och klok.



Här är cykeln som jag och Lucky vann igår!


Måste säga att det var riktigt bra priser i Munka för att vara en så "liten" tävling. Red ihop 2400kr, en skjorta från Animo värde 1300kr, en cykel till 4000kr och ett täcke från Sjöhagen.

Det är bara att njuta för det är ju verkligen inte alltid man går plus på en tävling haha. Inte precis som när Johan och Kisse vinner en löp, 20.000kr i första pris.

Nu ska jag duscha, lökig efter att ha cyklat mina mil på cykel och ridpass hos Gunilla idag. Sköt om er, love Linn

Fina Lucky!

Lucky blev glad idag när han fick komma ut tidigt i hagen.

Har fått så mycket underbara bilder ifrån helgen, jag blir helt till mig, vet inte hur jag ska kunna tacka er?!

Lotta fottade bland annat de här bilderna, wow vad snygg min häst är alltså. Tusen tack Lotta! http://hastfotografen.webblogg.se/





Jag blir stum, tänk att ha så fina vänner som tar så underbara bilder på en?! Många många tack!!

Favoritbilden från Jennie! 120cm
Snart kommer hovis och ska verka Fendi och sko Phiis.

Love Linn

Munka Ljungby, tävling

Helt crazy vilken bra helg jag och Lucky har haft tillsammans. Är så sjukt nöjd,glad, lyrisk och ja, allt!!!

Red den lilla runda i Munka Ljungby, första kvalet var en 110cm, andra en 115cm och finalen i 120cm.

Hade bestämmt mig för att hoppa dessa lite lägre klasser eftersom att Lucky skulle få hoppa lite lättare klasser efter falsterbo, plus att han har en ny sadel och att jag skulle prova på att rida lite annorlunda på honom. Allt stämde i princip och Lucky ställde upp i vartenda läge(visserligen är det sistnämda inte något nytt).

110cm: 0-fel 2.a

115cm: 0-fel 2.a

120cm a-final: 0-fel 1.a

Helt sjukt bra har lucky varit, som alltid! Ett stort tack till alla som trott på mig och hejjat på för fulla muggar. Ett ytterligare tack till Jennie som tagit så underbart fina bilder på oss i helgen, du är guld värd gumman! Tack till er andra som också fottat.

Jag är så glad i min häst, sååååå himla glad :')

Jag ser cp ut haha, men det känns som kärlek hjärtat!




115cm


Finaste!


Bättre hästskötare finns inte, mammi! :)


Framhopp till 120cm


Omhopp


Jag och Anna Mirow!


Louises mamma som prisutdelare, tack för allt stöd!!


<3


Lucky och Louise, guld värda båda två!


"Woooohooooow!!"


Ge mig ett bud på 1240349389999 miljarder och jag skulle ändå aldrig sälja. Jag älskar min häst och inga pengar i världen skulle kunna ersätta den glädje som han ger mig varje dag. Detta är mannen i mitt liv, min stora kärlek!


Återigen ett stort tack till Jennie för alla bilder! http://carlijo.blogg.se/

Love Linn

Full fart

Sitter här och ska snart ta in hästarna. Ska nog käka lite frulle/lunch sen. Idag blir det nog ingen cykling, bara en liten cykeltur till ljhed isf och hämta ut schabraket som kommit från S.E.G. Lucky kommer bli snygg i det och luva.

Ska annars rida Phiis och motionera Fendi idag, sen ikväll blir det en tur till Gunilla. Blir väl en tur i skogen tror jag, förhoppningsvis går hästarna fram mer för skänkeln. Förhoppningsvis.



Ni har väl inte missat att OKIDOKI är död? Nu blir nog Sigges kompis ledsen eftersom att det var han som köpte den.

Love Linn

De de dde deee ee , ja ingen vettig rubrik.

Alltså kan knappt beskriva hur gott det är med müsli och yoghurt, det är bannemej mycket bättre än alla sötsaker i hela världen. Jag är besatt!

Nog pratat om det,framstår ju som matfixerad? Är jag kanske det? Aja whatever.

Lucky kändes bra idag, hoppade inte alls lika mycket till vänster och var hyffsat pigg. Det var 25grader och klockan var ändå 20.00, det är sjukt. Att Lucky ens pallar hoppa i den värmen. Skoningen hos Olle gick också bra, lite rädd som vanligt men det löste sig. Olle sa ungefär såhär efter ett tag " vafan höll du på med i falsterbo? problem med avståndsbedömningen eller?" fattar varför han sa så, håller med. Hade nästan glömt bort det(eller förträngt) men lite salt i nyupprivet sår är väl bra...

När Lucky hade blivit skodd på två hovar kommer ingen mindre än Anders Richard in i stallet, haha det var som fan ungefär. Anders Richard är Phiis gamla veterinär från Region Djursjukhuset i Helsingborg. Han bara "Heej, här var det kändisar!!" Sjukt att han kände igen oss, var ungefär 2år sedan Phiis var där på sitt sista besök, haft honom på Lucky en gång också när han var lite fylld i ena benet. Enligt mig är Anders Richard den allra bästa veterinären i HBG, eller ja nu kom det ju fram att han slutat, men han VAR i alla fall den bästa.

Det var så skönt att få svar på en del frågor som både jag och mamma haft sista tiden ang. Phiis bakhas och Luckys överben. Anders tog en titt på Luckys mega överben och tyckte inte att vi skulle göra något åt det, så länge han inte haltar.

Imorgon ska jag damma av en av cyklarna här hemma, har nu den senaste tiden cyklat på världens sämsta cykel. Den har inga bromsar och för mycket dämpning(dämpning är inget som gynnar asfaltscykling). Ska se om pappa och jag kan fixa däcket på den lite snabbare mer slimma cykeln! Sen blir det full fart. Har som ambition att cykla till klippan och hem igen om ett tag. Blir ca 4-5mil sammanlagt, underbart!

Anders


Enjoy life my friends, love Linn

Dagens cykeltur, check.

Har varit ute och cyklat idag också, idag blev det längre, tog 1timme och tio min. Skönt, men jobbigt. Snart kommer mamma hem och då ska vi köra till Olle och sko Lucky, efter det ska vi köra till trolleholm och jag ska rida Lucky lite på banan där. Se hur han känns, pigg? Slö? Loj? Galen? Ja det återstår att se. Hoppas han är med år galen-hållet.

Ingen ridning på Phiis idag, han har gått jättefint i två dagar nu och vill inte överanstränga honom heller. Fendi ska kanske på promenad idag, han skötte dig väldigt bra igår och det gjorde mig glad. :)

Aaaah vad hungrig jag är, längtar tills jag får i mig lite mat haha. Underbart att få äta kyckling också, min favoriträtt.

i love u!


Love Linn

Mmmhm

Precis varit ute och cyklat en timme, vet inte helt hur långt det blev för cyklade en annan runda idag. Men blev väl mellan 2 och 3mil skulle jag tro. Cyklade i linne så har väl förbättrat på min härliga bonna-bränna. Ska i vilket fall som helst snart börja laga middag till mig, mamma & niklas.

Ska ut och rida Phiis & Lucky senare, promenad med Fendi i guess.

Phiis var jäkligt fin igår, skulle bara prova Luckys sadel på honom och han blev helt förändrad. Ska se om det bara var tillfälligt eller om det verkligen var sadeln som gjorde honom så fantastisk igår, därför ska han få ha Luckys sadel idag också.

Lucky fick klättra igår, svettigt men nyttigt. Han känns väldigt påverkad av värmen eller något, är allmänt seg nuförtiden.

Fendi slet säg igår och stod mestadels på bakbenen, jag var inte på humör heller så vände och gick hem. Idag blir det andra bullar för den kaxiga lilla skrutten haha.

Phiis för ett tag sedan.


Love Linn

Vinnare

Helt sjukt, igår vann Windhover (Klappen)!! Helt grymt, hästen är 9år och en riktig kämpe, de senaste starterna har han varit 5a, 2a & 1a. wooow!

Sami, Johan, Lopez på Klapp och Kisse


Först över mållinjen!


Love Linn

Sliten nu.

Sliten just nu, varit ute och cyklat mina 2-3mil idag igen, det är riktigt skönt må jag säga. Har gjort de nu de senaste 5dagarna, med undantag då jag sprang en av dagarna. Mjölksyreträning i 25graders värme är inget att rekomendera haha.

Ska snart ut och rida Phiis & Lucky, för Fendi blir det en promenad. Ska försöka få med mamma också.

Wiie, snart kommer Linlou Design att få hem sina första produkter, wiiiiiiiie! Hoppas bara det blev bra, finns inga garantier haha.

På tisdag kommer pappa hem igen och på onsdag ska Lucky få nya skor. Blir till att köra till hovslagaren denna gången eftersom att han egentligen skulle komma på måndag - vilket han också gör. De två andra hästarna måste ju bli fixade på sina hovar. Fendi ser inte klok ut, blir nog bra till slut.



Love Linn


Seg

Är riktigt seg och trött just nu. Gick upp tidigt idag och tog ut hästarna kl 6, sov sedan till 10. Mockade till 11, tog in johan och kisses hästar vid halv 1-1. Mina hästar kunde äntligen stå ute lite längre, helt till kl 3! Wiiiehoo!! Jag och dem var nöjda. Vid halv 5 cyklade jag 2-3mil, kl 6 åkte jag och mamma till gunilla och jag red två hästar där. Mina hästar fick vila, skönt för både mig och dem :)

Nu ska jag slappa lite vid tv.n sen imorgon blir det att börja om igen. Mina hästar är underbara i alla fall!

Min fina kanin!


Love Linn

Youtube

Jag prenumererar på en grymt användare på youtube. Där finns de allra läckraste hopphästar...

Grymt eller vadå?



Denna blev jag superkär i!


Love Linn

Hoppning

Såg ni hoppningen igår på live-tv från Aachen?

Jag kopplade datorn till tv och hade det riktigt trevlig med lunch och hästhoppning.  Såg inte början men många ryttare och hästar såg jag.

* Max Kühner och Coeur de Lion 14 fick stopp på vattnet. Ganska ovanligt att se i en så hög klass.

* Werner Muff red med jättelånga tyglar. Till och med mina tyglar hade ansetts korta haha.

* Alexander Zetterman fick ett tramp i vattnet på Isaac, superfin runda annars! Förresten... Är inte Alexander Zetterman sponsrad av CWD? Han red i alla fall i en Bruno Delgrange sadel.

* Peter Charles häst Murka's Mr Barcardi stretchade mest av alla hästarna över vattnet, klarade det också - rev tyvärr hindret efter istället.

* Sergio Alvarez Moyas häst Wisconsin 30 cyklade till ordentligt på sista hindret, slängde ner bakbenen mellan fram och bakbom, otroligt nog klarade de hindret och var felfria!

* Rebecca Golasch hade en supersnygg vit häst, Lassen Peak 2

* Henrik von Eckermann gjorde en grymt snygg runda och var felfria! Han red L.B Paola.

* Roffes gamla Mac Kinley reds av Mario Stevens, tyvärr tre ner och det såg riktigt ansträngt ut.

Hittade denna coola bilden på Rebecca & Lassen Peak 2 på www.live.com



Love Linn


Snygg..

Jag fullkomligt ääälskar Beverly Hills, det är ju riktigt trevligt att titta på Jason Priestley också haha. Sjukt snygg!



Dagen har hittills varit precis som vanligt, dock var det extremt mycket insekter idag och hästarna var helt desperata att få komma in. Speciellt på Phiis... Det var säkert 5 st stora hästarbromsar på honom, plus 20 st vanliga bromsar. Blev själv stucken 3ggr vara när jag skulle hämta honom. Det är helt fruktansvärt och jag hatar verkligen att bo här. :(

Ikväll är det bara jag och mamma hemma, så blir lite girls night. Ska rida ikväll också, precis som vanligt. Men phiis ska inte bli riden, han kändes inte alls bra... Blir så uppgiven.

Aja Lucky kändes i alla fall super super super! Riktigt fin var han, längtar till nästa tävling. Fendi fick vila igår efter flera dagars träning. Idag ska han få gå på en promenad, han börjar bli riktigt trevlig nu, helt mysig, snäll och lugn fast ändå mer upptaggad när det gäller.

Love Linn

Fråga

Tänkte bara svara på den här frågan

"Hej, har bara en liten fråga, varför kommer dina hästar in så tidigt? är de nu på sommaren när det är varmt på dagen eller blir dom stirriga om dom är ute för länge ? Bara en sak jag funderat på :P"

Svar: Vi bor ute i skogen och har fruktansvärt mycker insekter här, framför allt stora hästbromsar som ger sig på hästarna hela tiden. På kvällen och natten har vi mängder av knott som kryper sig in i täckena.Vi har såklart allt skydd som går på hästarna ut, alla hästarna har bra flugtäcken med hals och magplatta, samt flughuvor. Men det spelar ingen roll, när det närmar sig 12tiden på dagen kommer alla insekter och hästarna blir galna. Jag önskar att vi kunde haft dem ute mer men det går inte, de lider när de står ute i värme + alla insekter. Märker så tydligt hur tacksamma de blir när de får komma in.

Hoppas detta svar räcker. :)

Love Linn


Morgon

Lugn morgon, har redan mockat och gjort allt i stallet. Peppar peppar så står hästarna fortf. ute. Själv sitter jag och bloggar samtidigt som MTV är igång på tvn. Synd att säga det men det är skönt att det "bara" är 23grader idag och lite blåst.

Längesedan jag tipsade om någon låt nu. Har inte haft tid att hitta något nytt så isf får jag tipsa om något gammalt bra.

Här kommer några gamla godingar.
Simon and Garfunkel - The boxer


R.E.M - losing my religion


The Offspring - You're gonna go far, kid


Love Linn

Falsterbo-bilder

Här kommer några bilder som jag tog i falsterbo under 7årsfinalen.

En del blev ganska bra faktiskt.

Linda Heed


Mr. Van der Vleuten, förebild? JA!


Jens Fredricson


Sandra Carlsson på fin fina Caprifol!


Och ja, jag valde att kapa huvuden på de flesta hihi. Hästarna är det fina :D

Love Linn

Bra avslut

Bra avslut på denna kvällen må jag säga. Longeringen med Fendi gick ju så jävla bra. Hur skönt som helst att han tog det så bra sen igår :) Longerade Phiis också, inga problem som vanligt. Red barbacka en tur på Lucky, hur mysigt som helst. Märkte hur rund och fin galopp lucky fått nu, längesedan jag red barbacka och skillnaden märktes. Innan red jag säkert barbacka 1-2ggr i veckan, borde egentligen fortsatt med det. Riktigt bra balans träning, och man märker snabbt hur lydig hästen är. Skulle nog inte ge mig ut på mer än en skittur barbacka på Phiis, haha.

Om det är någon som är intresserad av CC så ska de ha 20.000kr för honom. Hans skada var inte alls så allvarlig som de trodde och han kan säkert gå hoppning, men kommer inte starta löp något mer.

Troll kommer också att vara tillsalu vid senare tillfälle.

Men Lucky kommer aldrig säljas så stick, hihi! he's all mine!


Love Linn

Stek

Legat och stekt i solen idag för att förbättra på brännan. Det var ganska varmt och pallade bara 1,5timme.

Igår gick det äntligen att longera fendi, lite protester och så, men till slut gick det riktigt bra. Lucky var lite seg att rida och phiis gjorde 5 st avkastningsfösök, alltid händer det något haha. Får se om det blir ridning idag på mina egna hästar, beror på om det blir jobb hos Gunilla eller inte. Mamma skulle ringa och höra.

Ska laga mat till mig och min bror sen, blir väl lika gott som vanligt, haha.

HAHAHAHA sett en så sjukt bra serie idag som jag aldrig sett förut!! "how to not live your life"

Sinnessjukt roligt!


Sjuuukt roligt!


Haha!


Hoppas att ni kan se videorna, det verkar vara lite fel på min sida :S

Enjoy good people!



Love Linn

Bra för att...

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på syrran och mina gamla underbara ponny Radicle.

Världens sötaste ponny, utan tvekan. :)


Love Linn

Otroligt

Klockan är 20 i 12 och hästarna är fortfarande ute, underbart. Hoppas de kan stå ute till 12 i alla fall. Då har det varit ute i 6timmar och det är alltid något.

Har även hittat ett schabrak som jag tror matchar luvan & kavajen, förhoppningsvis kommer det snart. :)

Här har vi bilden på tränset när Phiis har det på sig. 

Love Linn

Sena kvällar.

Jaa det blir sena kvällar nuförtiden. Hästarna får gå ut i hagen tidigt om dagarna pga värmen och jag får rida sent när det börjat svalna. Klockan är 23:06 och jag har i princip precis kommit in från stallet. Det tar sin lilla tid att rida två hästar och gå promenad med en. Fast det är det helt klart värt, speciellt när det var en dag som idag. Lucky var helt fenomenalt bra och Phiis var helt uuuunderbar att rida. Phiis var otroligt lätt i handen och jobbade på som bara den. Ahh jag ÄLSKAR den hästen, det är en riktig liten arbetsmyra i honom, gillas starkt. Fendi var helt okej, han är fortfarande i en "uppfostringsfas", han gör sina saker ibland, och det är oftast tvärtom mot vad jag tycker och tänker. Han blir lite lite bättre hela tiden, men vad ska jag begära egentligen? Han har nästintill inte gjort ett skit i tre år och nu kommer jag här som en liten mupp och ställer krav. Hade jag varit häst hade jag också försökt med det ena och det andra.

Sadeln på Lucky som Sandra ville se. :) Den är så galet skön, ska den i och för sig vara till det priset!!
Jag är så himla mesig, började nästan gråta igår när jag var ute och red och det började blixtra, regna och åska. 1. för att jag inte ville att blixten skulle slå ner i Lucky(skit i mig, bara Lucky får leva).
2. för att jag inte ville att min sadeln skulle få regn på sig.


Lucky var lika pepp som vanligt innan dagens ridtur! Hur kan man inte tycka att han är världens sötaste? Wiiie finaste Lucky <3


Phiis posade friskt i boxen! Så himla go!


Fendi försökte samma, söt i alla fall. Skenet kan bedra ibland, men glad i honom är jag ändå.


Kul med lite nya bilder va? Känns som jag är sämst på det nuförtiden. Love Linn


Saker

Några av de sakerna som blev inhandlade i FBO.

tränset med bling och remont. Väldigt tråkig bild, ska försöka ta en bild när det sitter på. Var för stort för Lucky så det var Phiis som fick ha det igår. Han var söt :)


Luvan och bakskydd


Lite bättre bild på Cristina schabraket & Luvan


Blev glad när jag såg att luvan matchade kavajen perfekt, wiiiieehoO!


Sen fick Phiis ett sånt här täcke.


Köpte även varsin lädergrimme till Phiis och Fendi, en borste, spångrep, lädertvål & creame(som ni vet) & ett bett till fendi. Tror det var allt. :) allt var nödvändigt förutom tränset haha.

Love Linn

Whispelway

Fina Whispelway och Sigge i 7års finalen. :) Helt okej bilder blev det.






Whispel är så grymt fin, fick ett förargligt nedslag på 5an. Annars hoppade han helt klockrent! :)

Love Linn

Falsterbo slut...

Känns både tråkigt och lättande att FBO är slut för i år. Hade inte varit bra ekonomiskt om falsterbo hade fortsatt haha. Tråkigt ändå att man ska behöva vänta ett helt år till nästa gång. Och förhoppningsvis får man rida där något år igen? Amatör touren eller något championat? Jag har i alla fall två unghästar som är hungrar efter att få visa vad de går för. Kanske räcker det till falsterbo, eller kanske inte, det vet man aldrig.

Idag köpte jag och mamma ytterligare lite småsaker. Jag köpte ett till träns till Lucky, japp jag vet har redan många men kunde inte låta bli. Denna gången blev det ett remontträns med lite bling bling. Phiis fick ett nytt flugtäcke av mamma, och Lucky fick en luva som matchar min kavaj. Nu återstår det bara att hitta ett schabrak i samma färg. Varken AS, CS eller RG har färgen så det blir nog inte för lätt. Phiis fick även ett par blåa eskadron bakskydd som matchar framskydden. Glad jag hittade dem, även på rea!! :D

Träffade härliga Louise och hennes mamma i FBO också, så trevligt, men varmt var det. Var meningen att jag & mamma skulle se grandprixen kl 15.00 men vi stack till stranden och badade i stället och åkte senare hem. Vattnet var helt underbart varmt och det var så fruktansvärt härligt att bada.

Kommer kanske någon bild på tränset vid senare tillfälle. :)

Någon vet var man kan hitta detta schabraket?


Love Linn


Herreguuuud

Det är helt olidligt varmt ute, det går inte ens att sola, så jäkla varmt är det. Klockan är bara halv 12 och det är 28,5 grader ute... och det bara stiger. Hästarna kom in redan halv  11 helt tokiga pga bromsar och värme. Lucky hade sprungit runt som en dåre i hagen och fick nästan värmeslag eller något. Han blev duschad i kallt vatten och fick handdukar doppade i kallt vatten på sig när han kom in. Alla hästarna blev så tacksamma när de fick komma in, och det är väl kanske inte så konstigt. Man vill ju själv inte vara ute i denna värmen så varför skulle hästarna vilja det? 

Tycker nästan synd om de som rider i falsterbo idag och framför allt tänker jag lite extra på alla hästar som hoppar runt i denna värmen. 

Hur hanterar ni era hästar när det är varmt? Ger ni dem extra salt? Duschar i kallt vatten? Rider ni inte alls? Hur gör ni?  

Mina hästar har hela tiden tillgång till färskt vatten, gärna kallt, tillgång till skugga. Genomdrag i stallet så det inte blir så varmt, spolas så fort de blir för varma alt. svampas. Rider alltid sent på kvällarna eller väldigt tidigt för att slippa värsta värmen.


Ser häääärligt ut! :)


Love Linn

Stekigt värre

Oooohh, vad stekigt det är ute haha. Legat och stekt i två timmar nu och säkert svettat 1liter. Lite brun har jag blivit också, tjusigt värre.

Ikväll ska jag iväg och rida unghästarna hos Gunilla, vi skulle rida på ängen så det blir nog fullt fräs. Bra för dem att få lite fart på sig också, kan i alla fall behövas på Hero, haha.

Mina hästar har vilodag, men ska kanske gå en promenad med Fendi ändå, det dör han inte av. Men det får isf bli när jag kommit hem från Gunilla, det är alldeles för varmt nu.

Olagligt snygga, eller inte. Jag och Phiis ser ut som missfoster haha!


Love Linn

Sötingar

Precis tagit in hästarna, sjukt mycket insekter här. Hästarna blir helt tokiga...

Cambild med datorn haha, sjukt söta hästar :D Önskar att vi inte hade galler till våra hästar, hatar det... :(



Nu ska jag nog sola lite, wiiiehoo, ridning ikväll + promenad + löptur.

Love Linn

Sadeln

Måste bara meddela att sadeln var helt underbar att rida i och Lucky gick helt fantastiskt. Jag tror han blev glad över den. :) Fendi verkade lite avundsjuk och försökte bita i den genom gallret, du får nog vänta med att få en fin sadeln som är utprövad tills du visat dig lite mer gubben ;)

Ja, som sagt var Lucky fin igår, Phiis var sjuuukt stark och jag måste få tag i ett babypelham eller så. Ska höra med Elina om hon har något bett som vi kan prova. Har verkligen ingen chans när han drar iväg. Fendi fick gåpå en lång promenad igår, säkert en timme. Trött blev han och han skötte sig faktiskt väldigt bra, träffade Johan & Kisse ute också. Båda två tycker att Fendi är jättefin, men det är nog mest för att han ser ut som ett ädelt fullblod, haha.

Fendi från en promenad förra veckan.


Love Linn

Jag är överlycklig!

Jaaaaa!! Nu har jag varit och hämtat min nya underbara sadel till Lucky!! WOOOOOW säger jag bara, sadeln är så sjukt snygg och ser riktigt skönt ut. Snyggare än jag trodde alltså.

Amerigo DJ, Pinerolo(kalvskinn), extra framskurna kåpor. +2,0 i bomvidd.










Blev en ny Mattes lammullspad också, stl M, den som är under sadeln. Jag tror Lucky kommer bli sååå fin i sin nya sadel. Ska ut och provrida lite i den senare hoppas jag inte blir besviken haha.

Love Linn

Sadeln är snart hos mig.

Hör och häpna, sadeln ska hämtas idag på förmiddagen!! Fast egentligen tror jag inte överdrivet mycket på det själv, eftersom att allt blivit uppskjutet hela tiden av någon konstig anledning. Alltså inte av mig och mamma då. Mening var att det skulle ta max 6veckor att få sadeln, nu är det 3månader... Aja bara jag får den idag så blir jag nöjd.

Denna sadeln Lucky ska ha, fast i kalvskinn, mörkbrun och framskurna kåpor.

Plånboken kommer inte gråta för det kommer inte finnas några pengar kvar där :D

Love Linn

Hästtittande

Sitter och kollar runt på lite hästar, ska absolut inte ha någon mer men det är riktigt roligt att se vad som finns och vad alla kostar.

Denna tyckte jag verkade trevlig, hoppade fint, men kanske lite dålig galopp(lite strutsig i galoppen haha).

Pris 250.000kr


Denna hade jag mer än gärna tagit emot.

Pris 400.000kr


Mums

Pris 250.000 dkr


Ser ganska trevlig ut, e. emmerton.

Pris 200.000kr


Love Linn

Frustrerad.

Aaah, jag fick precis massor av dåliga nyheter...


Fick precis reda på att CC inte kommer bli en galopphäst pga överansträngning i knä. Kommer fungera alldeles utmärkt som ridhäst, alltså vanlig ridning, dressyr kanske, men tveksamt med hoppning. Detta är som många säkert förstått på mig en fantastisk liten häst. Han har ett hjärta av guld och det finns ingen som inte tycker om honom när man lärt känna honom. CC är nu till salu, billigt, och jag ber er, hör ni någon som vill ha en perfekt/underbar/härlig/fantastisk ridhäst tveka inte att hör av er till mig då.

CC är en hingst med ett fantastiskt lynne född 2007 e. cajun cadet. ca: 157cm, går i stadig form och gör allt som man ber honom.

Faaaaan jag önskar att jag kunde köpa honom, att jag hade en till plats i stallet. :'(


Tar den andra dåliga nyheten en annan dag... Finns en till häst tillsalu, så håll utkik...

No love from me today...


Morgon

Godmorgon, precis eller ja, precis och precis, tagit ut hästarna. Var väl en timme sedan dem kom ut. Är ganska skönt väder idag, knappt 17grader och lite vind.

Jag längtar redan till falsterbo på söndag, tråkigt att man inte får rida där mer själv. Men men så är det. Ser framemot lite mer shopping och ska nog inhandla en repnosgrimma till Phiis, sjukt stark alltså. Sen ska mamma och jag nog beställa en schabrak som matchar min nya kavaj, antingen rg, cristina sport eller A.S. Blir som en liten födelsedagspresent eller så. Som plåster på såren bara för att mamma åker iväg en dag innan min 20års dag. Dålig stil va? haha ;)

Hoppas på att få se Ehning på söndag.


Love Linn

you are the greatest

Fick några bilder av Evelina igår, och så glad jag blev för det. De andra bilderna som fotografen hade tagit var skitfula så var knappt deppig pga det.

http://evelinawahlstrom.blogg.se/


Idag är det första dagen på mammas semester och jag tror vi ska iväg och plocka jordgubbar. Ska äta så sjukt mycket hade jag tänkt! Ska bara mocka i stallet sen ta in hästarna innan vi sticker. 

Just de, så jäkla KUUUL Klappen blev tvåa igår på Jägersro! Det var american days och det var ett riktigt tufft startfält. Klappen är helt fantastisk och kämpar riktigt bra alltid. :)

Love Linn 


Shopping

Ja men det är väl klart att jag har shoppat i Falsterbo?!

oväntat att jag köpte ännu ett schabrak och luva?Använder inte ens luva på mina hästar men man vet aldrig, haha.  Väldigt kass bild, fottade med videokameran. Inte alls så gult i verkligheten, är i alla fall Cristina Sport, favoritmärket... Men men. Blev lite annat smått och gott också. :)



Mer rättvist här.


Ett måste, första gången jag löper lädertvålen, tvättade all phiis utrusning när jag kom hem och HERREGUUUD vad bra den var. Helt magiskt, blev så stor skillnad. Läder Creamen är lika bra som vanligt :)


Det andra orkar jag inte fotta... :) Kan istället visa två videos på Phiis från idag.



Hopp hopp


Tredje gången han hoppar tror jag? Eller fjärde?

Love Linn

Sigge

Hittade två fina bilder på Sigge och Whispel Way.



Så sjukt fin häst.


Jag längtar tills om en vecka då det är final för 7åringarna, ska bli så kul att se Sigge & Whispel Way igen. Ska nog ta med min kamera också och knäppa lite bilder själv. :)

Love Linn

Film

Här är videon från första kvalet. :)

Love Linn

hemma

Jaha då var Falsterbotävlingen avklarad och ingen final blev det. Började bra men det räckte inte ända fram, Lucky hoppade bra båda dagarna men red kasst på två hinder i dagens kval. För att komma till final krävdes felfria ritter i både tror jag. Aja jag är i alla fall väldigt nöjd med min och Luckys prestation. Var även väldigt varmt idag och jag kände att Lucky var lite seg och trött av värmen idag. Nästa tävling blir lägre, ska nog hoppa 110-115-120 då. Bra för honom att känna att allt är lätt också.

Blev så sjukt glad när jag hörde att Sigge & Whispel Way var nolla även i kval 2 och det blir final på söndag!!! Fyfaan vad grymt alltså. Den hästen är grymt duktig och Sigge rider så bra.

Världens bästa häst, Luuuuucccckkkkyy!!!!!!!!!!!!


Love Linn

Lucky är bäst!

Lucky var grym idag och nollade så fint. Red lugnt så blev inte placerad, men han var superfin. <3

Sigge nollade 7års champ också, grymt!

Sjukt glad i min häst, quite lucky <3

yes

Godmorgon, är lite seg idag. Hästarna kom ut vid halv 9, sen mockade jag och bytade vatten i hagarna. Ska snart käka något sen börja pyssla lite här hemma. Phiis & Lucky ska bli ridna idag och Fendi ska också sysselsättas, antingen med promenad eller något annat mysigt.

Hmm ska jag göra lite pannkakor till frukost? Yummi, det låter gott.

Ganska skönt att vara ensam hemma också, det blir en helt annat mysighet, saknar bara att ha en hund här hemma som man skämma bort och gosa med.

På tal om ingenting: Men ofta jag har blivit stucken av något på kinden?!

Jag och Rebecka från balen i trean. Rätt snygga om jag får säga det själv :D


Love Linn


Mätt och belåten.

Herreguud alltså, jag gjorde en rabarberpaj ganska nyligen och tro fan att jag och Niklas kränge hela tillsammans! Helt sjuk, men paj kan man egentligen äta hur mycket som helst av. Magen mår bra, men inte samvetet haha.

Aja så mycket skada gjorde det säkert inte, både jag och Niklas har tränat idag. Jag och Troy träffades utanför badet och vi sprang en runda i lugn takt. Sprang ganska kort, men var en perfekt upptrappning efter mina inflamationer i benhinnorna. Ni som haft benhinneinflamation vet hur olidligt det är. Var kanske 1månad sedan jag sprang senast. Det var efter löpningen till och från gymmet(enbart asfalt) och gym som fick bägaren att rinna över. Var till och med jobbigt att rida, märks i varje fall att man använder benen när man rider. Och tacka gud för det? Aja var en trevlig löptur, blir inte lika jobbigt som att springa själv heller.

Ni som har kommenterat videon från träning, tack vad snälla ni är. Det är ganska sjukt egentligen, det värmer så otroligt mycket! Tack tack tack! Självförtroendet blir bara starkare med er hjälp och support. Guldstjärna till er mina vänner. v

Niklas har fixat en videokamera så nu håller mamma på att lära sig den, ska försöka få mamma filma på framhoppningar nu också om Elina hjälper mig där. Det är också lika nyttigt att se precis som själva ritten inne på banan. Känns som om jag försöker va som eliten, men det är inte det som är meningen, det finns antagligen en mening med att de gör det så varför kan man inte prova?

Var i alla fall sjuuuuukt bra kvalité på videokameran så jag hoppas mamma kan öva lite nu innan tävlingarna ;) Kanske kan få mamma att filma Phiis imorgon som träning. Det var ju evigheter sedan jag visade honom i rörelse.

Hästar är väl bara för underbart!? Jag säger som jag alltid sa efter idrottslektionerna, "det var roligt för det var kul"

Ansträngd min? Nejdå, blundar bara för att se om jag drömmer (a)
Jag är så galet glad att jag har så fina och underbara hästar som jag har. Tack.


Love Linn

Video

Här kommer videon från träningen igår, nästan allt är med, men inte de klippen som blev suddiga. Nu ska jag laga lite mat, sen se om någon vill träna med mig eller om jag ska träna själv. Antagligen löpning idag.

 

Enjoy, love Linn

Klar

Nu är ridningen klar för idag, eftersom att Lucky skulle vila blev det ju bara ridning på Phiis, han fick gå "kolleberga-rundan", det gjorde han jättebra, stundtals var han väldigt lätt och fin i sin mun. Kom ner lite grand med huvudet också.

Ska försöka lägga in några videos senare, känns som om det var ett bra tag sedan. Tror det blev någon hyffsad video från träningen igår. Ni har ju inte fått se 6.e platsen från 125cm heller. Illa illa. Bara för att det är så omständigt att lägga in på datorn. Har ingen sladd till kameran så måste ta ut minneskortet och sätta in det i minneskortläsaren på den stationära datorn. Och inte nog med det, den är så sjukt seg så det tar säkert 10min att bara starta den. Jag har ingen tålamod när det gäller maskiner, haha.

Från 17.e maj i Norge, miss my sister. Önskar att vi bodde lite närmre varandra.
 
Nu ska jag försöka starta den sega datorn och se om allt löser sig haha.

Love Linn

Snälla ni är!

Ni är så snälla, jag lovar att jag & Lucky ska göra vårt allra bästa i Falsterbo!



I love u guys!


Njöt

Jag njöt riktigt mycket idag, jag sov helt till halv 12. Hur skönt låter inte det? Tog visserligen ut hästarna redan kl 7, men det var guld värt att hoppa ner i sängen efter det. Sitter just nu och lyssnar på Kents nya härliga underbara låt, ska snart bege mig ut i stallet och mocka. Vissa dagar känns det bara för mysigt. Det hör till på sätt och vis. Imorgon börjar uppladdningen, allt ska fixas osv.

Sjuuukt att Marcus Ehning ska till falsterbo! Han är ju knappt världens bästa ryttare, har haft honom som förebild helt sedan jag började se hoppning på TV.n.



Han är fantastisk.


Love Linn

RSS 2.0