Ledig eftermiddag

Idag är vi lediga på eftermiddagen och imorgon är vi lediga på morgonen. Egentligen hade vi tänkt att ha ett pool party men många är sjuka(?) eller så vill/kan de inte komma. Vi får väl se vad som händer ikväll. Hade vi varit i Sverige kunde vi bara dragit ut på stan och roat oss istället men så är inte fallet. 

Abdullah är i alla fall i Tyskland och provar hästar, vet inte riktigt hur det går för honom men får förhoppningsvis reda på allt när han är hemma igen. Om en vecka åker jag hem, är först två dagar i Göteborg men sen är jag åter i Skåne för den som vill se mitt lilla fejs. 

Tilli i paddocken för två dagar sen, lika lugn denna gången. 



Stekigt

Det fortsätter att vara varmt här i Kuwait och kommer bli ännu värre framöver. Rider inomhus varje morgon nu för att inte dö av värmeslag. På kvällarna när solen är borta går det bra att rida ute. 

Hemma på lunch nu och jag red Robin och Velkana imorse. Sen tog jag Tilli och Amuesant på en gemensam promenad och de fick beta i en kvart borta vid golfbanan. De båda var väldigt nöja och skötte sig bra. Ikväll ska jag rida ut på Allan med Eve och Corlino och sen ska jag släppa Tilli i paddocken en timme. Hon får bara springa under kontrollerade förhållanden och är hon där utan mig måste hon ha hö så jag vet att hon är lugn. 

Ska även rida en tur på lilla galoppbanan med PP, kommer rida efter Eve och oxer så hon inte känner sig ensam. Nadia(hennes ägare) ville titta på så vi bestämde 18.30. Nu är det dags att bättra på brännan lite ute i solen, ett eller två dopp i poolen blir det nog också. 

När vi var ute och åt häromdagen. Blev ett besök på IHOP. 

Hejdå så länge 

Häst i hagen

Hör och häpna, igår kväll kommer Abdullah och ber mig ta ut Tilli(!!!) i hagen. Jag höll på att tappa hakan, ska vi verkligen göra det frågar jag honom men han är säker och jag sätter på boots på alla fyra och skydd fram och bak. Väl ute var hon ganska lugn och busade inte så mycket som jag trodde. Exemplarisk hagvisit med tanke på att hon inte sprungit lös sedan hon stod på andra klubben och det var nästan 5månader sedan. Skönt för henne i alla fall och nu vet jag att det går. 

Chef och häst

Tilli är väldigt fin kroppen nu, känns både synd och bra att hon är pensionerad. 

Idag är vi lediga och ska bara sola och bada på förmiddagen. Vi har nämligen fått vatten i vår pool nu! Tog bara 4månader att fixa. Ikväll ska vi försöka hitta till marknaden i Kuwait city. 

Abdullah åker till Tyskland på torsdag och Shaker har redan åkt iväg till Schweiz så vi kommer inte se våra chefer så mycket denna veckan som kommer. Håll tummarna för att Abdullah köper sig en ny häst! 

Kommer hem till dig snart Fendi ❤️



Äter salt halloumi

Är hemma på lunch och avslutar hela lunchen med en extremt salt halloumi. Är väl bra med extra salt eftersom att vi svettas så mycket som vi gör. Idag har det varit mer än vanligt, väldigt torr luft och 38grader kan få nästan vem som helst svettig. Red Robin i ridhuset och de andra hästarna gick jag med där inne. Amuesant var ett freak och har trampat sig på ballen. Ska rida Allan och Velkana ikväll och förhoppningsvis trava på PP. 

Annars har vi inga planer för kvällen, kanske ska åka till Sahara golf resort med Eve och ta en kaffe. 

Utanför 360mall i veckan 



Party party

Gårdagen var riktigt nice, red som vanligt på dagen och på kvällen åkte jag och Eve på party till stället vi var på sist. Riktigt roligt var det! Vi åkte och jobbade direkt och kom hem tidigt så vi kunde sova fram till eftermiddagen. Nu på kvällen provade en tjej Allan och det gick skit, två nybörjare har provat honom nu och det har gått skit för båda. Kanske dags för min chef att inse att han är en tävlingshäst och inte en nybörjarhäst. Tjejen idag flög av och Allan rastade sig själv på banan i form av fullt sken. 

Bjuder på lite bilder från gårdagens festligheter. 

Tillsammans känner vi oss snyggast 

Trivs riktigt bra i läppstift faktiskt 


Bra att köra in bilen på gräset när högtalaren lagt av... 




Min nya häst

Har glömt att berätta för er att jag fått en ny häst här, en treårig liten fux tjej som jag ska rida in. Jag och Evelina har hållt på med henne i ett par veckor nu och jag har travat på henne två gånger. Väldigt söt tjej faktiskt! Förhoppningsvis kan jag fortsätta med henne när jag kommer tillbaka efter sommaren. 

Efter dagens pass, hon heter Giselle men kallas princesspony pga hennes storlek. Vi kan kalla henne PP här i bloggen. 




Hemma igen

Då ligger vi i sängarna igen och det är dags att sova. Har firat Tilli idag som fyllt hela 16 år och som njuter av sin pension. Fantastiska Tilli förtjänade massor av gottis på sin födelsedag! Till min förvåning visste till och med min chef att hon fyllde år idag. Men någon present hade han inte med sig till henne, tur att hennes groom, dvs jag, hade ordnat allt. 

Efter Tillis "tårta",som hon så tvunget fick dela med alla andra hästar i stallet, red jag och Evelina ut på Tilli och Velkana. Härligt! 

Jag var väldigt taggad!

Muuuums


Tillisen


Snygga Velkana!!





Underbara Kuwait 



Hon är underbar 



Bloggtorka

Verkar inte som att ni saknat mig ett dugg här eftersom att ni inte kommenterat något. Efter en lång bloggtorka gör jag ett försök att vara aktiv igen. Det är bara svårt att finns motivation till "bra" inlägg när säsongen är över och hästarna tävlar och tränar inte. Hur Abdullahs plan ser ut för sommaren vet jag inte, det är så illa att han inte ens vet det själv. Förhoppningsvis vet jag lite mer om två veckor när han varit i Tyskland och provat lite hästar. 

Vad har vi gjort då? Jo vi har bland annat varit på ett poolparty, haft trevliga hemmakvällar med olika människor, varit på libanesisk resraurang och assisterat vår italienska veterinär i tre dagar. Ca 30 hästar blev behandlade och vi var verkligen slut dagen efter att Paolo åkt. Normala människor vilar upp sig men vad gör jag och Evelina? Joo drar först ut på restaurang med Shaker, Abdullah och Paolo sen festar vi natten lång. Dagen efter sov vi till 20.00 och sen hade vi besök här. Var knappast utvilade efter 1,5dag ledighet. 

Abdullah har en plan för mig har han sagt, han ska skicka mig(låter som om jag vore ett brev) till Frankrike så jag kan vara med Paolo på kliniken där han jobbar i två veckor. Spännande ska det bli! Så får jag också lite kul om nu inte Abdullah hittar någon ny häst. För hittar han ingen ny häst blir det inget Holland för mig. 

Åker i alla fall hem den 10/6 och stannar så länge det behövs. Jag har min fina häst att ta hand om och jag måste lösa allt praktiskt med honom. Ska även hjälpa Gunilla så mycket jag kan med Emmis och även Hailey om hon är kry nog att arbeta. 

Sen åker jag tillbaka hit, supertaggad för en ny säsong i Kuwait!! Måste säga att jag egentligen inte vill åka hem... 

Cantana 

Hittade två hundvalpar i ridhuset igår 😍


Kvinnan i mitt liv typ



Åkte till en ö

Igår var vi lediga på eftermiddagen och då åkte jag, Evelina och Kristian till hamnen i Kuwait city där vi mötte upp Bandar, Nasser och Ahmed på Bandars båt. Efter en stund åkte vi på en 2timmars båttur till en ö där vi badade, solade, fiskade och hade det gött. Båten var nog ganska liten jämfört med andra båtar här men den hade lätt gått att bo i. Två badrum, två sovrum och ett stort vardagsarum plus ett litet kök. Somnade uppe på däck i fören på väg hem, svalkade skönt i vinden och livet kändes återigen fantastiskt. 

Idag har jag sovit till 11, skypat med Hans, FaceTimat med Camilla, druckit kaffe och nu väntar jag på att mamma ska logga in på Skype. Åker och jobbar vid 16 igen. 

Kuwait och hamnen 

Kuwait city igår kväll


Åt melon i badkaret här om kvällen med Evelina, fullt normalt 

Safety first 



Tisdag

Dagarna flyger förbi och snart är det helg igen. Ingen tävling för Amuesant denna gång verkar det som, men jag tar det inte så seriöst ännu, vet att det kan ändras. Vet i alla fall att jag ska knoppa både Allan och Pia så två hästar får jag göra lite fina. 

Normala groomer tycker säkert att det bara är skönt att inte ha någon häst på tävligen men jag tycker det är supertråkigt. Blir rastlös av att bara glo, vill delta på något sätt. 

Skön bonnabränna jag ligger inne med. Ska ut och försöka sola bort den nu. 



Frustrerad

Frustrationen som uppstår när man tjatat tre veckor på sin chef om hästarnas fodertillskott och det fortfarande inte hänt något. Igår påminde jag honom först på morgonen, sen på eftermiddagen när han kom, senare på kvällen skickade jag ett sms om vad vi behövde exakt så han kunde åka själv och slutligen ringer jag honom 20.30(shopen stänger 21) och då säger han: jag tar det imorgon. 

Då får jag nog! "Abdullah!!! Det finns inga ursäkter idag, jag har påmint dig varje dag i tre veckor nu och allt är slut!" Då får jag som svar "vi behöver det inte, det är inget problem Linn". Hallå? Varför ger vi det då till hästarna?! Han skrattar i telefonen och det gör mig ännu mer irriterad än vad jag redan var. Han säger "jalla good bye" och vi slänger båda på luren. 

Lagom irriterad rider jag klart hästen jag sitter på och gör mig redo för att prata med Abdullah när jag kommer tillbaka till stallet. Som vanligt har han åkt utan att säga hejdå. 

Kom till stallet 0710 idag och fem minuter senare dyker min chef upp(!) när hände det senast? Han pratar i telefon när han kommer så säger inte hej, blänger mest. När han lagt på kommer han fram till mig och säger "you look grumpy today!" Fantastiskt att han ens kan se vilket humör jag är på, framsteg! Jag förklarade för honom att det stämde och att jag inte gillar att han skrattar åt mig i telefonen när jag ENDAST försöker göra saker som har med hästarnas välmående att göra och att det inte är okej att göra narr av mig då. 

Är knappast jag som är efterbliven här, han kan ju inte ens komma ihåg att ta med sig ridkläder till stallet. Förlåt för mitt gnäll men idag ville jag bara skriva av mig lite. Vill också understryka att Abdullah är en fantastisk bra chef på nästan alla sätt men ibland blir vissa saker bara för mycket. Som igår. 

Ja, såklart gillar jag detta mongo men idag vill jag bara vara "grumpy"! 



Film

Blev inte mycket gjort denna lediga dag... Det vettigaste vi har gjort är att vi beställt hämtmat, solat och väntar på att streama en film. Förhoppningsvis kommer maten snart också. Lagom lat dag men det är okej när vi jobbar så hårt som vi gör de andra dagarna. 

Lyxbio var det här haha

Våra kuwaitiska outfits!



Lite dålig uppdatering men nu så

Förlåt för att jag inte uppdaterat er senaste tiden! Får väl gå igenom de senaste dagarna så ni inte missar något. Insåg precis att jag inte bloggat sedan vi var lediga sist?! Woooow det var bannemej dåligt. 

I måndags kväll blev det bestämt att jag klockan 0345, tisdag morgon, skulle flyga till Dubai en lite tur och sedan komma tillbaka igen senare samma dag. Allt blev väldigt komplicerat, jag missade mitt flyg och satt och ugglans trött som ett as på flygplatsen. Kom hem vid 15 och då kunde jag sova en timme innan det var dags att åka till stallet. Hela tisdagen var väldigt märklig och våra chefer var efterblivna, ska ge er några exempel. När vi kvällen innan bokade min biljett(Abdullah gjorde det) utgår jag ifrån att han informerar mig om  det är så att det faktiskt finns två flygplatser i Kuwait och att jag INTE ska åka till den vanliga. 0240 står jag på fel flygplats och har ingen aning om var den andra är. Får ta en taxi eftersom Evelina redan hunnit åka därifrån. Ännu en gång var det för tight mellan mina flighter och det gjorde att jag missade mitt flyg. 

När jag och Evelina kommer till stallet på eftermiddagen, lite senare än vanligt eftersom att vi sovit till 16, får vi reda på att 7 hästar ska ridas. Jodå de är inget omöjligt men när Abdullah inte kan bestämma sig om han ska rida eller inte och att man får planera om hela tiden är det inte så lätt. Plus att vi fick reda på detta kl 18.30 och ljuset till arenan släcks kl 21. För en gångs skull blev det ombytta roller och jag blev serverad med hästar från Abdullah. Jag och Evelina red i alla fall alla hästarna men kom hem sent. 

Dagen efter, onsdagen, var vi mer döda en levande. Vi bestämde oss för att köpa med lunch från 360 Mall och ta med den ut till farmen och lata oss där. Sagt och gjort! Samma sak gjorde vi faktiskt på torsdagen och då badade vi också i havet. Helt sjukt vad varmt det var, knappt svalkande. Hann också träna på gym, sola och gosa med hunden Lennon. På tal om Lennon, ringer jag Abdullah och frågar vems hund som är på hans farm. Får svar att det säkert är någons hund som någon glömt men att vi gärna får ta hem den. Då har jag bara en fråga, hur kan man glömma en hund? Aja vi tog inte med honom hem men vi ska köpa med lite mat till honom i veckan. 

På kvällen red jag och Evelina ut med Bandar och efter det gick vi ut och käkade middag. Hur trevligt som helst! 

Igår var det fredag och dags för tävling, bara för Amuesant denna gången. Jag red Tilli, Amuesant, Robin och Dior på morgonen sedan putsade vi och badade hästar innan vi åkte hem för lunch. Kl 15 var vi tillbaka och knoppade Allan, Pia(Bandars häst) och Amuesant. Tävlingen började halv 5 men det var extremt långsamt denna gången och klass två hade sin bangång 1945(!) och Amuesant var i klass tre, 135cm. 

Min chef förvånade mig igår, han startade som nr tre i sin klass och red INNAN bangången. Detta är inget som är vanligt för honom! Riktigt imponerande eftersom att jag många gånger fått värma upp hästen när han är sen. Tack vare denna uppvärmning hoppade Amuesant strålande och nollade!! Hur duktig som helst! I väntan på omhoppningen, som endast hade tre ryttare, började det storma och luften blev fylld med sand. Arrangören ställde in omhoppningen och kommande höjdhoppningsklass och de tre ryttarna som skulle hoppa omhoppning blev delade ettor. Så ja, Amuesant vann! Även om han sämst hade blivit trea men en omhoppning var det riktigt bra presterat! 

Idag är vi alla fall lediga, egentligen skulle vi åkt ut till en privat Ö igår kväll men kustbevakningen tillät inte oss att åka ut med båt i vädret. Så himla tråkigt, nu är vi hemma istället och gör ingenting... 

Abdullah, Ali och Noura

Omhoppningssnack till ingen nytta

Kul att Amuesant börjat blomstra så, han kommer vinna något stort snart! 


RSS 2.0