Täcket passade!

Blir en snabb update idag! Täcket passade 😃 Fendi var fullproppad med energi idag, lite för mycket av det goda men han lugnade ner sig till slut och blev fin. Jag glömde köpa kraftfoder så han fick bara lucern idag och imorgon hinner jag inte köpa så han får lucern då med. Och mineraler såklart. Men med tanke på hans energi idag behöver han inget annat än grovfoder. Imorgon får han vila och jag tvivlar på att jag hinner blogga. Stallet - skola - jobb - Petter kommer hem. Ingen tid för er tyvärr!

Besviken över att ha vintertäcke i sommarvärme 😂
Hahha så sur...

En fantastisk morgon!

Skrev ett långt inlägg här tidigare men glömde publicerade det när jag fick erbjudande att kolla på ett nytt täcke till Fendi som jag senare slog till på. Nu har Fendi blivit ett Rambo utetäcke rikare och jag är 1500kr fattigare. Sjuuuukt vad det är dyrt med täcken men nu har Fendi alla täcken han behöver för att klara vinter och kyla! Ska bara prova det imorgon 😉 men passade det inte fick jag lämna tillbaka det som tur är.

Morgonen var i alla fall helt underbar med min lilla pålle. Red en kort tur på 25 min med lite jogg och galopp. Kände inte av hans träningsvärk alls. Han är som ett monster, blir aldrig trött eller sliten haha. Men tog det säkra före det osäkra och tog det lugnt ändå. Klockan var knappt 8 när jag red ut och solen strålade ikapp med vårt humör. Vi prickade in väder väl för senare under dagen har det bara regnat och blåst.

Varit första dagen i skolan idag. Möttes av en muntlig käftsmäll när vi fick reda på att kursen ska vara helt på engelska. Allt ska vara på engelska, redovisningar, arbete, tenta och föreläsningar. Jag har inga problem med engelska (men är inte bra heller) men att diskutera och resonera kring ett ämne på engelska som redan är svårt på svenska kommer bli kämpigt. Men men, bara att kämpa. Inget kommer gratis här i livet.

Lagade en fantastiskt god vagansk gryta med couscous till lunch innan jag började jobba på kvällen. Nu har jag tvingat i mig en macka och ska duscha och sedan sova.

Jag igår innan jag åt tacos med Johan och Nanna. Spelade Bingolotto också utan framgång.
Detta täcket har Fendi fått! Bortskämda häst 😘
Härlig morgon 💜

Nu är vi bästa vänner igen

Idag var Fendi och jag tillbaka där vi var innan han förstörde klippmaskinen. Han var en stjärna idag och traskade ner i havet utan problem. Blev ett ordentligt vattengympapass idag och jag tror att han kommer ha väldigt mycket träningsvärk imorgon. Därför blir det bara en lugn tur för oss imorgon.

Morgondagen blir ändå lite händelserik. Introduktion på en av de nya kurserna, kommer få återse större delen av min klass, tänkte åka till stallet tidigt och rida sedan blir det linas matkasse på kvällen.

Dagens strandsällskap var Cornelia och Diamanten
Visst är det vackert?
Han är så söt här, som en vild ponny 😍
Sjögräs på botten bryr sig inte Fendi om!
Hur perfekt?
Skritt med höga knälyft var gympan

Hon som alltid är där

Idag har det varit en aktiv dag. Började dagen med att bila till Gunilla, 1h 15min. Red Emmis och höll träning för två duktiga elever, åkte direkt till mamma och pappa som bjöd på tårta. Satt och pratade en stund om livet i allmänhet. Efter kaffet och tårta gick jag och pappa ner för att han skulle hjälpa mig att se vilken bromsljuslampa som gått sönder (lite svårt att bromsa och kolla det själv). Pappa föreslog att vi skulle köra till macken och köpa en ny lampa direkt men det slutade med att vi åkte till biltema och handlade både det ena och det andra till bilen som vi sedan hjälptes åt att byta. Teamwork makes dreamwork! När vi kom tillbaka till mamma och pappa hade mamma maten färdig och vi åt innan jag körde vidare hemåt.

Väl hemma åkte jag inom Willys för att hämta ut min nya klippmaskin. Begagnad men superfin! Skulle terapiträna Fendi som svarade med att fäkta bort den med frambenen så sladden gick rätt av och maskinen ner i stengolvet. Behöver jag ens uttrycka min besvikelse? Jag blev så jävla uppgiven och less på Fendi där och då. Vem ringer man då när tårarna sprutar och livet känns surt? Jo, mamma såklart! Hon som alltid säger "allt ordnar sig..." Och det gör det ju oftast så hon har ju rätt. Skickade en bild på problemet till mamma som visade pappa och han i sin tur trodde att maskinen skulle kunna räddas.

Nästa gång jag ens tar fram maskinen ska Fendi ha fått en domosedan.

Trots min besvikelse lastade jag in Fendi i släpet och körde till ridhuset för att hoppa. Ett evigt bärande med hinder när man åker själv iväg. Idag speciellt hade jag önskat att jag hade kunnat berätta för Fendi hur mycket jag gör för honom och allt jag offrar för honom. Vi blev vänner ikväll ändå, han skötte sig i ridhuset och jag sa till honom "vi kommer nog ha våra duster framöver men vi kommer alltid bli överens för jag älskar dig och jag vill inte ha någon annan knäppgök än dig".

Han blev supertrött av dagens hoppning och vi snyltade på klubbens vattenslang efteråt.


Utnyttjade fendis aptit

Åh Gud vad jag var trött efter dagens jobb. Åt hämtmat vid Nissan med en klasskompis sedan somnade jag 20min innan jag for till stallet. Jag har haft huvudvärk halva dagen idag men med en kort powernap kändes det bättre. Orkade dock inte rida. Därför gick jag och Fendi en promenad till närmsta gräsplätt och betade där. Idag fick kärleken gå genom hans mage, gäller att vara strategisk. Men han fick annan kärlek också, borsta och masserade honom väl innan vi fick ut. Även fast vi inte red var jag i stallet 2 timmar. Det känns ibland omöjligt att vara effektiv eftersom det är så mysigt där. För han är ju där, min Fendi ❤️

Idag ska jag till Gunilla en sväng och sedan inom mamma och pappa på väg hem. Äta tårta i efterhand är planen 😉 inte träffat mamma och pappa på evigheter (känns det som) så det ska bli väldigt härligt att träffa dem!

Bjuder på lite gamla bilder på Fellow när han bodde hos mig!


Bilen hämtad men inte färdig

Nu är bilen hämtad från verkstaden och jag är 6500kr fattigare. Och ännu fattigare kommer jag bli när det nya avgassystemet kommer nästa vecka. Sedan får faktiskt Tea låta bli att vara krasslig och rulla fläckfritt fram tills jag har råd att köpa en ny bil.

Det var en ganska okej dag på jobbet idag. Vi kom iväg tidigt och trots tankning slutade jag kvar över 4. Cyklade sedan i ilfart till Gullbrandstorp och hämtade bilen. For vidare till stallet och fixade till Fendi och red. Vi var rätt okej idag, Fendi var lite flippig på hemvägen (en livsfarlig ny blomkruka stod i en trädgård) men själva passet skötte han sig.

Sista jobbdagen för sommaren imorgon! Även om jag redan veckan efter ska jobba minst två dagar. Känns ändå härligt att "avsluta" sommarjobbet. Jag gillar posten, det är ett perfekt extrajobb men inget jobb jag kan tänka mig i längden.

Ett desperat försök att hålla bilen sval under lunchen. Alla våra bilar saknar AC. I 26graders värme känns det.

Blev en effektiv dag

Hemma från jobbet idag också men imorgon ska jag äntligen jobba igen. Blir så uttråkad av att vara hemma men det var nog bra att ta en "vilodag" till ändå.

Idag lämnade jag bilen på verkstad, igen. Och än en gång känns det som min högra arm är avkapad. Passade på att åka och tvätta bilen och städa den invändigt när jag ändå hade tid. TEA blev superfin igen! Och jag kunde lämna henne utan att skämmas. Jag hoppas bara jag hinner till verkstaden imorgon innan de stänger så vi kan premiäråka med nya bromsar och lite annat smått och gott. Annars får jag vara billös till fredag när jag vet att jag slutar tidigare.

Chefen blev väldigt glad att jag kommer in och räddar dem på jobbet imorgon med min närvaro. Blir väl tackad med 1000 paket och 16 backar post...

Idag red jag Fendi ordentligt. Han bjöd på en uppvisning när jag skrittade iväg. Först var det panik över en cykel i diket och sedan tog det tvärstopp vid ett husbygge precis bortanför stallet. Men med lite styrfart kom vi förbi och vi gjorde ingen stor grej av det. Tro fan att han är toppad i hjärnan av all energi han samlat på sig i fem dagar. Vi red bort till fältet där han tappade skon i torsdags. Trimmade riktigt bra och han var hur fin som helst! Red runt med ett stort leende på läpparna. Han är den bästa hästen jag kan ha ❤️

Det var varmt idag och svetten rann från Fendi så jag passade på att bada honom från topp till tå. Fendi stod lös och uppskattade massagen av intvålningen och älskade kylan av vattnet vid spolningen. Stjärna eller vad?! Dumheterna från tidigare är nu bortglömt.

Glänsande lilla TEA
Vad hade jag gjort utan dig?!
Pigg och alert. Full av bus 😉
Letar faror 😉
Fortfarande pigg och svettig
Badad och betar under torkningen
"Men hallå där, vill inte du smaka gräs?"
Gick igenom stan efter att jag åkt buss hem. Vackra Halmstad!

Varför slutar det inte?

Natten till idag var hemsk. Hostade och hostade. Kunde inte somna på 2 timmar och kräkte upp delar av kvällsmaten för att jag hostade så mycket. Mindre delikat. Känt mig rätt okej under dagen men nu framåt kvällen repeterades nattens händelse. Inte en gång utan tre gånger. Bläääää. Förhoppningvis kan jag sova bättre i natt, jag vill hellre jobba än vara hemma.

Skrittade ut en tur på Fendi bara för att få lite frisk luft. Fick dock en hostattack i stallet och höll på att stupa ner i gödselstacken 😂 det hade varit droppen för denna "sjukdom".

Vad händer nu? Jo jag slökollar när Lule torskar mot ett finskt lag i CHL. Hade varit roligare att följa en seger. CHL-mästare som vi var för två år sedan.

Detta ger energi 💜

Födelsedag och sjuk

Har känt mig krasslig hela veckan som varit men krigat mig igenom en jobbvecka ändå. Dock fick jag ta smällen i helgen när kroppen fick en chans att återhämta sig. Ganska trist att känna sig hängig när man fyller år och vill göra något roligt. Fast å andra sidan är 26 år ingen ålder att fira. Petter gjorde i alla fall allt han kunde för att göra helgen speciell. I fredags åkte han bussen ut till stallet där jag redan var i full gång att skrubba fendis box. Vi skrubbade och skrubbade för att sedan måla halv 8 på morgonen dagen efter. Under dagen låg vi utslagna på soffan och kollade OS hela dagen. Vi hejade fram Jenny till ett guld i mountainbike, ja det var bara vår förtjänst 😉 vilken grym tjej! På kvällen stapplade vi till oleays och åt varsin burgare. Tyvärr var maten ingen höjdare eller jo, den var väl god men inte wow. Gick hem och kollade dokumentären "being AP". En dokumentär om en jockey som jobbade helt sjukt mycket och jagade sin 5000e seger. Vilka otäcka vurpor vi fick se. Han hade bland annat punkterat lungorna två gånger under samma år och brutit ett flertal ben i kroppen flera gånger.

Igår målade vi andra färgen i boxen och jag lagade vegetarisk pasta till middag. En skön dag. Fendi har vilat sedan i fredags. Han trampade av sig en sko i torsdags när vi red på fältet. Idag kommer Tommy och räddar fendis hov! Själv kör jag bara linas matkasse ikväll. Brevbäring resten av veckan. Känns skönt att denna veckan är kommen. Jobbat i ett sedan andra veckan i juni. På måndag början skolan igen. Tredje och sista året på högskolan. I alla fall för den här gången.

Blommor eftersom jag och Petter firade 2år i veckan. Något jag helt hade glömt.
Petter vet att oliver gör mig glad hihi
Såg en fin räv på min runda i fredags
Blädad av solskenet i simlångsdalen. Alltid sol där!

Hur kommer jag klara det?

Nu är hon borta. Idag flyttade min allra bästa vän ifrån mig, Fendi och Halmstad. Jag har blivit av med min förlängda arm, stöttepelare, glädjespridare och framförallt en vän och allt vad det innebär. Mitt hjärta är för stunden i tusen bitar och det värker. Jag är ingen blödig person, det krävs mycket för att tårarna ska rinna men idag grät jag när vi sa adjö. Har ingen aning om hur jag ska klara livet här utan Mathilda. Allt kommer bli tråkigare. Speciellt nu efter att vi bott tillsammans, åkt till jobbet ihop, jobbat där och pratat telefon hela dagen när vi kört olika rundor, åkt till stallet och ridit ihop för att sedan åka hem ihop. Det är ett stort tomrum som behöver fyllas. Jag får bara hålla ut, vi ses förhoppningvis snart igen. Nu har jag varit hemma någon timme och tröstätit en hel påse chips och pizza. Försöker finna energi till kvällsjobbet med linas matkasse.

Fendi har också blivit av med sin bästis

Pay and jump

I onsdags åkte jag och Mathilda till Styringe och hoppade varsin klass på deras pay and jump. 110cm för mig och Fendi blev det. Och guuud vad fin Fendi var och för en gångs skull hindrade jag inte honom med min ridning. Vi var sammansvetsade och gjorde en bra felfri runda utan större missar. Fendi var nöjd över att få hoppa igen, han bjöd på en bockserie när jag kom upp i sadeln men efter rundan stod han lös när jag plockade av alla grejer och såg allmänt nöjd ut. Det känns som att vi är på gång nu!

Min sötis efteråt.

Dagarna går

Dagarna rullar på här. Det var en härlig helg! Inleddes med att gå på stan efter jobbet i fredags med Petter och Mathilda.Det var som om vi testade på att leva som "vanliga" människor haha. På kvällen där drack jag och Petter varsin öl med några vänner på Avenue i stan. Lördagen bestod av att sova länge, enda till halv 9 😂. Sedan åkte jag till stallet och red ut en tur samtidigt som Petter joggade en tur. Senare åt vi middag på Pinchos ihop med våra grannar. Många drinkar och små rätter slank ner i magen. I söndags fick Fendi en promenad och senare åkte jag till Gunilla och red Emmis och höll två träningar.

En härlig helg utan stress och bara roliga aktiviteter!

Igår var det en helt okej dag på jobbet med reklam. Slutade halv fem och åkte som vanligt direkt till stallet och red. Spöregnade gjorde det också. Gick ändå ganska bra att rida.

Idag red vi ut och hade kul. Rejsade på fälten i storbyar.

Glömde ridbyxorna hemma imorse
Mina fina på espresso house
Jag och Petter innan middagen i lördags

Bullbak och ny pad!

Igår kom fendis nya Mattespad! Herregud vad fin och fluffig den är, älskar den. Red en härlig tur på stubbåkern igår och Fendi var hur fin som helst. Idag skulle vi ridit där igen men det regnade något så in i så vi bestämde oss för att mysa inne i stallet istället. Sedan åkte jag och Mathilda hem och bakade bullar. Inte alls så goda som vi tänkte men de duger i krig, dvs på jobbet mitt ute i skogen någonstans i simlångsdalen.

Hur fin?!! 😍

Dubbelpass och ingen Fendi

Idag har jag jobbat över 12h på jobbet. Körde först brevbäring från 07:00-15:45 sen körde jag Linas matkasse från 16:15-20:00. Det var längesedan jag körde matkassar nu och det var lite roligt att "vara tillbaka". Att köra en stor bil är kul och själva jobbet är simpelt. Till hösten blir körning av matkassar varje måndag. Ett skapligt extraknäck som ger lite kosing i slutändan.

Eftersom jag jobbade som jag gjorde idag kunde jag inte åka till Fendi. Mathilda var en stjärna och tog hand om honom åt mig. Väldigt tacksam och i gengäld bjuder jag henne på en lunchlåda! Imorgon ska jag mysa flera timmar i stallet ❤️ rida en skön tur och inte stressa. Ingen reklam imorgon heller. Hoppas på en härlig dag.

Nu är jag helt slut, ska ta en snabb dusch sedan sova gott och länge. Godnatt!

Cajsa och jag åt varsin glass som belöning idag. Man känner sig rätt liten i dessa bilar.

RSS 2.0