Tävling Åsbo rf

Idag var det tävling, som jag hade längtat efter att få tävla båda mina hästar på samma dag, på samma tävling. Började med att jag jobbade hela dagen igår och det regnade i princip hela dagen och banan var nästan helt täckt med vatten. Jahapp tänkte jag, det kan ju faktiskt torka till imorgon om det inte regnar i natt. Vädret igår kväll var okej, regnade inte i alla fall. Gick upp lite innan halv 7 imorse och fodrade och då var det inget regn, wooho tänkte jag, detta blir bra. En halvtimme senare öppnade himlen sig och det regnade konstant fram till 13. Kul va? Stod i valet och kvalet om jag skulle starta eller inte, valde att köra ner med Fendi och rida mina två klasser. Som träning. Träning blev det och ser man till omständigheterna gick det bra, han gick förbi flera paraplyer, två parasoll och hoppade genom vattenpölar och koncentrerade sig på banan trots att det öste ner regn. Sen att jag inte själv var helt på hugget var en annan sak. Hade alldeles för dålig galopp i första klassen och kom aldrig till ridning, rev två, såklart tar jag på mig det. 
 
I andra klassen blev det bättre, satte upp en bättre galopp, såg inget avstånd till hinder nr 1 och lade honom i skiten och rev. Crap. Fick en bättre runda än i första, hoppade till och med hinder nr 9 och tänkte, jaha det var ju ändå bra 1 ner i detta vädret är okej. Sen kom en annan tanke och tog över, varför pratar inte domaren? Ehh har jag missat något? I samma sekund kommer jag på att jag inte ridit klart banan. Asså hallå?! Vad fan håller jag på med?! Eftersom att jag var på väg ut från banan fick jag rida hela vägen tillbaka och hoppa de två sista hindren för att sedan gå i mål med 4fel för "stoppet" dvs min enorma volt och 8fel för överskriden tid. Jahapp istället för att vara nöjd med en runda på 4fel fick jag skämmas över att ha glömt banan och ta åt mig 16 jävla fel. Blir så trött på mig själv. Nu ska jag aldrig mer rida fel, aldrig. Låt mig hålla detta nu. 
 
Aja, Fendi får en guldstjärna, han har skött sig kanon! 
 
Valde att inte starta Lucky i 125cm pga den blöta banan. regnade ganska bra efter att vi åkt hem med Fendido. Åkte ner och hjälpte till på banan och hejade på Camilla och B i stället. 
 
Tyvärr inga filmer från idag, mamma filmar inte i regnet. Kanske lika bra denna gången. Bjuder på fina bilder som bästa Malin tagit <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Godnatt folkens!
 
 
 
 

Jobba på tävling

Ingen sovmorgon här inte, redan mockat och fodrat + käkat frulle själv. Snart ska jag köra till mamma och hämta superregntäta regnkläder inför en heldag på klubben. Lokal tävling häst, spännade! Hoppas vi slipper regn, men hoppas ännu mer att vi slipper regn imorgon haha. Hästarna får vila idag så de är supertaggade inför imorgon.

Ikväll kommer som sagt Malin, förhoppningsvis kan vi grilla och ha det mys men blir det regn får vi väl mysa inomhus. Vem har sagt att man inte kan grilla i regn?

Aja, dags att klä sig varmt och kila iväg. Ha en god dag!

Här kommer 130cm rundan

Här är rundan som klabbade på youtube när jag skulle läga upp den sist. 130cm rundan från Munka.
 

Hej på er

I'm back! Dags att börja blogga som jag gjorde förut, ett inlägg om dagen ska jag försöka prestera igen. 
 
Jo men jag har haft det bra, ett par härliga dagar med Hans. Ätit god mat, sett flera filmer, myst och tagit det ganska lugnt. Igår åkte han hem och imorgon börjar han jobba igen. 
 
Jag har lagt om träningen på hästarna, längre pass och hårdare. Var i Skyrup med Camilla i tisdags med Lucky och det gick så dåligt, verkligen riktigt dåligt. Skulle hoppade en kortare bana på 140cm inför min inplanerade debut nästa helg. Sagt och gjort men det känns helt hemskt, red som en kratta och Lucky spände sig och hoppade skitdåligt. Fy fan. Får kalla kårar bara jag tänker på det. Så ja, nu är debuten framflyttad och jag kommer rida en 130cm under sommar grand prixen i hbg istället. Finns ingen mening att starta 140cm när självförtroendet är som nedgrävt i backen, då blir det nog inte särskilt bra. På ett sätt känner jag mig lugn, jag har all tid i världen nu när han ändå inte ska säljas. 
 
Fendi då? Jo han känns superfin, inte hoppat något sedan munka men det var ju inte allt för länge sedan så det går nog bra på söndag ändå. 120/120 för pöjken! Lucky ska gå en 125cm på eftermiddagen. Blir kul! 
 
Har i alla fall börjat ställa lite högre krav på Lucky, måste få honom lite mer framför skänkeln och få honom att jobba ordentligt hela passet. Han är så lat hemma men idag tyckte jag nog att jag fick sprätt på honom. Riktigt fin var han, men gud så mycket häst det är att rida haha! Om man jämför med Fendi som bara jobbar på, en stadig hand om en lätt omslutande skänkel och han går precis som man vill. Glaoppombytena börjar bli riktigt bra nu också, duktiga pojken! 
 
Ska kolla på ett stall i Vellinge på söndag efter tävlingen, håll tummarna att det är bra så jag slipper undra var mina hästar ska bo om jag kommer in på min utbildning till hösten. 
 
På måndag börjar jag mitt nya jobb, något helt nytt och inte i närheten av restaurangbranschen. Kommer kännas märkligt men också spännade. Får känna på ett heltidsjobb med pendling, också nytt. 
 
Nu ska jag chilla lite innan jag far och jobbar ett par timmar i röstånga. Imorgon hjälper jag till på klubbens lokala tävling och på kvällen kommer underbara Malin hit. Kommer bli lika trevligt som vanligt! 
 
Två korthåriga!
 
 
Hej då
 

Bloppis

Kavaj, grå ull. Stl 36 100kr
 
Cristina Sport set, mörkblått med tillhörande luva. 200kr
 
Horseware bomullstäcke, lite småhål men inget som påverkar fuktionen, syns knappt.. Stl 125cm 100kr
 
Horseware ländtäcke, fodrat och med vindstopper. stl 145 100kr
 
Prestige läderskydd fram(med ludd) och bak(utan ludd), stl full. 250kr för båda
 
GG tyglar, tabacco  st full 50kr SÅLD
 
Ullkavaj, marinblå med oranga/gula och röda sträck. Stl 36 figursydd. 100kr
 
 
Väldigt mörk bild här.
 
Clarige House träns med bling, brunt med silverspännen. 250kr med bling SÅLD
 
 
Nästan ny equiline tävlingsskjorta marinblå Stl L men eftersom den är italiensk är den väldigt liten i storleken, mer som en 36-38. 250kr använd 2ggr SÅLD
 
Grå JW hjälm stl 59 mycket använd med i bra skick. 300kr
 
 
Svart lädergrimma med lack och bling. Stl cob 250kr
 
 
Nova bett, 11,5cm. Inte mycket använt då det är för liten för mina(köpte fel storlek), kan också tänka mig ett byte till 12,5cm 150kr SÅLD
 
Helt nya Pariani läderskydd, otroligt mjuka stl Full. Lite större än stl M i veredus. 450kr(nypris 1600kr)
 
 
Herve Godignon förbygel, otroligt fint läder, mörkbrun med martingal, mässingspännen. Bra passform och väldigt reglerbar. Stl FULL 500kr nypris över 2500kr. 
 
 
Twistat bett, 13,5cm 50kr SÅLT
 
Tygelhandtag Rein bows inte mycket använda 400kr
 
Equiline schabrak och luva, bortklippta sadelstroppar(funkar fint ändå, klipper bort på alla mina). Ngt solblekt på andra sidan, se bild nr 2. 200kr m luva. 
 
 
Eskadron luva, färg petrol med brun kant. Stl Full 50kr
 
Antares brösta stl cob brun i lädret och blå och vit på resåren. Väldigt bra kvalité. Tyvärr för liten för mina. Passar mindre storhäst eller ponny.  Använd tre ggr. 350kr
 
 
J Van D kavaj, använd ett fåtal gånger, säljes då jag bara använder min andra. Synd att den bara hänger. En otroligt fin kavaj av allra högsta kvalité. Marin med rött och vitt, de klassiska snygga färgerna. I absolut nyskick. Läs mer om den här http://toprider.se/produkt/Rod Nypris 6.900kr Stl 42 italiensk storlek dvs en  38.a svensk. 
Mitt pris 2500kr SÅLD
 
 
Vinrött equiline schabrak utan stroppar. Stl full 100kr
 
Brunt eskadron schabrak utan stroppar 70kr. SÅLD
 
 
 
 
Bruna bakskydd stl ponny bruna 50kr
 
Bruns remontträns från Chetak(tror jag) med bling. Några små bitmärken på remmen man spänner nosgrimman men syns inte när det är knäppt. Stl full 100kr
 
 
Den som mailar([email protected], alltid lättast då jag får mailen direkt till mobilen) eller kommenterar får sakerna först. Pengarna ska sättas in direkt på mitt konto om vi inte avtalat något annat. Tillkommer ev frakt. Ni är välkomna att hämta också. 
 
 
 

bloppis!

Kommer lägga upp en bloppis under dagen, kommer vara en del billigare saker som ni sett förut och en del nytillkommet. Hoppas ni köper rubbet, trött på att det bara ligger på golvet inne i vardagsrummet.
 
Så ja, håll utkik! 
 
 

Underbart att rida!

Det var så härligt att rida ikväll, solen sken fortfarande och hästarna lunkade på i lagom takt i skogen. Båda två fick mesta delen jogga idag, båda två kändes pigga och fräscha. Längtar redan till nästa tävling, det blir om två veckor på hemmaplan, Fendi ska gå 120/120 och Lucky 125. Första gången jag rider mina egna på tävling samma dag. Det går eftersom att unghästklasserna är på morgonen och Lucky hoppar den sista för avd a. Hade suttit fint med en nolla till för Fendis del. Som det känns just nu är det inga problem! 
 
Annars då? Inget speciellt för min del, är ledig imorgon också sen jobbar jag två dagar och på fredag bär det av till Åhus. Midsommarfirande med mina favorittjejer, Malin & Camilla!!!! Så kul det kommer bli, saknar er massor! 
 
Nu ska jag göra en kesella vanilj+kiwi+passionsfrukt och trycka i mig framför en film. Redan ätit det idag men är så extremt sugen på glass och det har jag inte hemma så då får jag äta kesella haha. Imorgon måste jag köpa glass!!!
 
Hoppas ni får en fin kväll! 
 
Bilder från när tjejerna provade mina älskade kameler! 
 
 
 
 
 
 
 
 

gud vad glad jag blir!

Jag blev så glad imorse när jag såg flera kommentarer på min blogg, tack snälla underbara ni! 
 
Idag har jag varit ledig och ska strax bege mig ut och rida ut på både djuren, sen blir det en film innan läggdags. Har varit otroligt skönt att vara ledig, haft all tid i världen har det känts som och ingen stress. Köpte 2-3kg äpplen till hästarna innan när jag var och handlade lite välbehövlig mat. Lucky och Fendi blev glatt överraskade och mumsade i sig äpplena med lätthet. Såklart förtjänar de gottis efter helgens prestation. 
 
Dags att gå ut och rida, see ya folkens!
 
 

Tävling Munka, dag 2

Lucky var minsann inte sämre än Fendi var igår, 2.a i första klassen, 120cm! Fick till en kanonrunda, svängde bra och höll ett bra tempo. Hade inte kunnat rida fortare än Josephine som vann, hennes häst har en monstergalopp och red till exempel på 5 galoppsprång på 26m. Bra jobbat haha! 
 
Jag är såklart väldigt nöjd med en andra plats, vem vore inte det? 
 
Sen innan 130cm startade kom det en jätteskur med regn och den uppridna banan blev ganska hal. Jag tyckte inte att det kändes halt när jag hoppade men fick känslan att lucky var bajsnödig, ni som följt denna bloggen sedan starten vet att Lucky har lite problem med att bajsa och röra sig samtidigt. Kändes som att han stod emot lite på alla hinder men speciellt mot hinder nr 3 och 4. Rev 3an, visserligen kunde den nästan legat kvar, nuddade den knappt med bak. Fick lååångt på 25m på 6galoppsprång vilket jag aldrig får annars. Ryttaren efter mig sa att hon fick smacka, vilket hon aldrig behöver annars, eftersom att båda våra hästar stod emot lite måste det varit underlaget. Jag skyller inte rivningen på underlaget, jag kunde säkert gjort något annorlunda men just att han stod emot lite måste varit pga underlaget. 
 
Det var mycket fel över lag i klassen, låg ganska länge på placering på 4fel i grunden och det brukar man inte göra. Två st som blev placerade på 4fel i omhopp. 
 
Aja nog tjatat om det, Lucky hoppade riktigt bra i dag! He's a star! 
 
Bjuder på Lucky 120cm från idag(130cm strular på youtube...) och sen får ni se Fendis 110cm från igår.
 
Kolla Lucky sjuka bakben på hinder nr 3.
 
Hehe ska man riva ska man göra det ordentligt säger Fendi ;) Visst ser man att han är lite trött, orkar inte byta galopp tex. 
 
 

FENDI PLACERAD!!!

Fendi var en guldgosse idag och blev 4.a i första klassen, felfri och vi fick till en bra omhoppning med snäva svängar. Det var första gången jag försökte få en okej tid(måste tillägga att han gjorde sin andra tävling i avd a), red inte snabbt med bestämde mig för att svänga lite då jag vet att han har lätt för det. Sagt och gjort och vi kom i mål utan fel. Ettan var ca 2sekunder snabbare men det spelar ingen roll, i dagsläget skulle jag inte kunnat rida fortare. 
 
Enda jag kan säga som är lite halvbra med rundan var att fendi drog mot utgången när det stog en häst där, det positiva var att han tog skänkeln, stog inte på bakbenen och spände sig inte efter "incidenten". Faktiskt ett STORT framsteg. I andra klassen drog han inte mot utgången. Sedär ja! 
 
Och vet ni vad?!?! Världens bästa hovslagare kom ut till mig en lördags eftermiddag och skodde!!!! Hur bäst är inte han? Många tack! Nu laddar vi inför imorgon, jag och Lucky. 3dagars vila och ingen hoppning bådar inte gott men vi ska kämpa och göra det bästa utav det hela. Håll tummarna för tusan, vi behöver det. 
 
Här får ni placeringsrundan från idag. Glömde skriva om andra klassen, fick ett ner, kändes lite trött i värmen men hoppade riktigt fint på alla andra hinder. 
 
Haj haj

Taggad inför tävling

Imorgon bär det av till Munka med Fendi, 105cm/110cm avd a båda klasserna, på gräs som vanligt. Hoppas på inget regn=inga paraplyer. Har fortfarande inte tagit tag i paraplyträningen. Skulle rida Lucky på söndag men det blir nog inte av, hans hovar har spruckit senaste veckan och växt över alla skorna, vågar inte rida på gräs om jag inte är säker på att hans skor sitter. Enda hoppet är att hovslagaren kommer imorgon men jag vågar inte tro det. Om det inte regnar på söndag får Fendi hoppa en klass till istället, 110 eller 120. Beror HELT på vädret. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, jobbat från 14-20 idag och blev trött, nog mest för att det var tråkigt haha. Hade en studentmiddag och det var inte mycket att göra. Godnatt på er, håll en tumme för oss imorgon!
 
Så här fina blev hästarna i sina täcken! Visst är de gulliga?!! :D 
 
Working girl. 
 
 

Jag svär!

Fy för så irriterad jag är, bytte mobiloperatör i helgen och har haft ett tillfälligt nr hos den nya operatören, blev så lycklig för första gången i mitt liv som jag bott i ljungbyhed kunde jag prata mobil inomhus, ta emot sms och uppdatera på nätet utan problem, nästan full 3G täckning överallt. Sen i natt när jag fick mitt gamla nummer förflyttat till den nya operatören så försvann all täckning och allt blev lika dåligt som det var. WHAT THE FUCK?! Så ledsen jag blir, nu lever jag återigen ett liv som isolerad, som vanligt får jag alla sms och missade samtal mellan huset och stallet där telefonen hittar en liten jävla täckningsplupp. Har mailat den nya operatören och frågat vad det är frågan om, jag hoppas verkligen att de kan fixa till det här. Vill ju gärna kunna använda min mobil...


Leif Nilsson träning

Idag fick jag äntligen hoppa igen, som jag längtat!!! Hästarna har inte hoppat sedan trolleholm, jo ett par språng med Camilla och några småhinder på banan men inte mer. Fendi var sprallig och glad i början men inga tramserier och han hoppade kanon idag. Så otroligt fin att rida idag, lika lydig och avspänd som i Trolleholm senast. En fröjd att rida! 
 
Bjuder på två videor från idag. 
 
En liten bana
 
Leif sa inte så mycket, han tyckte Fendi hoppade trevligt, en bra frambensteknik och att han är rädd om sig. Tackar tackar! Han tyckte vi kunde träna med teknikskydd bak för att förbättra bakbenen(om man tränar med förnuft som han sa), men jag kommer nog inte göra det. Jag tror aldrig att Fendi kommer få en WOWteknik bak men så länge han har koll och inte river spelar det ingen roll. Dumt att förstöra något som fungerar. Dessutom blir han bara bättre och bättre bak, han blir hela tiden starkare och slappnar av mera, ibland händer det att bakbenen åker ut och upp, lite.
 
Jag är otroligt nöjd med Fendi idag, en riktig pärla är vad han är! 

Blev flera tusen kr fattigare

Kan ju säga att skattepengarna kom till användning denna gången, eller ja finns alltid hål att stoppa pengar i. Denna gången gick en del av pengarna till att köpa nya flugtäcken till hästarna. Klickade hem var sitt Zebra flugtäcke ifrån Bucas med tillhörande huva. Enligt forskning ska flugorna ogilla zebramönster och hålla sig borta. Jag hoppas det stämmer då är pengarna väl spenderade. Tror icke-hästfolk kommer undra vad jag håller på med när jag klär ut mina hästar till zebror plus att jag kallar dem kameler. 
 
Tror de kommer bli snygga i vilket fall som helst! 
 
 
Tack för mig! 
 

Hemma från jobbet nu

Precis kommit hem från jobb, bara hunnit lägga in mina varor som jag handlade på hemköp i kylen och nu ska jag gå ut och mocka så hästarna får komma in och vila sig lite innan ridning. Gör inget att rida lite senare idag när det är varmt. 
 
Varit äckligt trött hela dagen idag, slutade jobba halv 12 igår kväll och kunde inte somna förrän halv 1. Jag gick som en zombie till hästarna imorse. De fick komma ut och käka frullen ute, tror inte de misstyckte. Ikväll ska jag försöka sova tidigt, imorgon får Lucky gå en tur i skogen sen  efter jobb ska Fendi träna, woohoo! Bestämde innan att jag och Emelie ska hoppa tillsammans på fredag, bara hoppa igenom Lucky innan söndag. 
 
Nu kallar stallet, vi hörs!
 
 

Precis vaknat

Precis vaknat efter 1,5 timmes powernap, var uppe tidigt imorse och red och mockade innan jag började jobba halv 10. Kom hem relativt tidigt, tidigare än jag väntat i alla fal och kunde sova en stund innan det är dags att dra iväg till nästa jobb. Blir en kväll i röstånga. Mamma tar in hästar, skönt för dem att stå ute så länge som möjligt. 
 
Båda djuren skötte sig riktigt bra på banan imorse, imorgon får de gå i skogen på eftermiddagen. Är riktigt taggad inför träning på onsdag med Fendi, det var minsann inte igår man tränade. 
 
Nu ska jag ge Lucky lite hö i hagen sen köra till jobb, ha en trevlig kväll. 
 
Så ser man ut efter 1,5 sömn haha.
 

underbara lediga dagar

Herrejesus så skönt det har varit att vara ledig! Var nästan ledig i 4dagar, jobbade bara 2timmar på torsdagen och hann med att lasta in hö och halm i stallet(som jag egentligen skulle gjort på fredagen), dvs mer tid till min pojkvän som kom på kvällskvisten på torsdag. Hela fredagen chillade vi mest och på kvällen cyklade vi till ljungbyhed, grillade med boysen på flyget och drack några cider/öl. Det blev en trevlig kväll och på natten cyklade vi hem till mig. Hans sov länge på lördagen och jag passade på att rida ut två skritturer i skogen, mockade och gjorde allt klart innan 11. När klockan slog 13 körde vi till Stehag och tog tåget till Malmö. GIck en tur på stan, Hans shoppade lite snygga kläder på favoritaffären Spirit Store och vi käkade en sen lunch på Jensens Böfhus. Vid 18 mötte vi upp brorsan och hans brud och vi såg en Si-fi rulle på bio, har glömt vad den heter. Ingen jag känner att jag behöver minnas heller då den var sådär. 
 
Idag sov vi(i alla fall jag) till 10 och kl 12 intog vi Spirit Store igen i hopp om att jag skulle hitta något till midsommar. Provade massor med kläder men inget passade min apliknande kropp. Bad for me. Slutade med att jag köpte nya jobbyxor, kul va? Efter en heldag på stan tog jag tåget hem och nu har jag röjt och fixat lite här hemma. Imorgon ska jag rida båda djuren på banan är det tänkt, innan jag börjar halv 10. Snabba ryck! Kickar igång en veckas jobb med en heldag, not cool. Ser fram emot helgen, tävling i munka med båda. På onsdag är det Leif träning med Fendi också. 
 
Bästa Mamma och Lucky. Love u! 
 
Dags att sova. Natti!

Drar med pojkvännen

Dags att cykla iväg en tur och dricka några öl och grilla i sommarvärmen. Solat mina första timmar i år och jag fick lite lite liiite färg. Inte lätt att vara ett ljushuve.

Hoppas ni också får en fin kväll. Imorgon blir det malmö för min del efter stallfix och ridning på morgonen.

Hans i budapest.

Äntligen återförenade!

Igår fick jag äntligen träffa mina bästa vänner igen, tillsammans. En otroligt trevlig grillkväll fylld med vin, härliga skratt, god mat och fint väder. Jag är så glad att jag har två så fina vänner, ni betyder allt Camilla och Malin! Satt ganska länge och skrattade åt allt möjligt igår och kom i säng vid 12tiden. Imorse stekte jag pannkakor till mina små duvor och vi åt i lugn och ro innan jag for till jobbet. Faktiskt inte så trött idag men jag är glad ändå att jag kom hem tidigt från jobb, idag kom jag även ihåg att köpa foder till hästarna. Bäst när det gäller eller? Ja var så illa tvungen då maten tog slut imorse. Måste försöka hitta lite hö till hästarna i helgen också, har bara 1,5 bal kvar av hösilagen och den håller sig väldigt dåligt i värmen, likadant varje år. 
 
Idag ska jag rida ut på kusarna, igår blev båda ridna på banan av Camilla och Malin, riktigt roligt att se och både red dem bra! Kommer bilder så småningom. 
 
Dags att vila lite innan stallet, mockning och ridning kvar sen har jag bara TVÅ dagar jobb kvar innan tre dagar ledigt. WOOP WOOP! 
 
Två bilder på mina älskade vänner från igår. Jag älskar er! 
 
 
Hejdå
 
 

Vad gör jag uppe?

Jag borde inte kunna hålla mig rak i ryggen längre efter helgens jobb, igår blev det 14timmars jobb, kom hem halv två och somnade halv 3, upp och rida innan det blev en till heldag på jobb. Är trött, men inte dödstrött, vad är detta? Har väl gått över till övertrötthet. 
 
Vad händer? Mailade precis på ett hästjobb i Tyskland, mest för skojs skull, lite allvar ligger det i det med mest på skoj. Får se om de tycker jag är intressant.
 
Både Lucky och Fendi var gudomligt fina på banan igår, idag red vi ut två korta turer i skogen. Imorgon kommer mina älskade vänner hit och de ska få rida lite på djuren. Malin har ridit både redan men Camilla har inte, blir spännande att se hur utfallet blir. 
 
Nu måste jag verkligen sova, bara 4dagars jobb kvar innan ledighet, ledighet med hjärtat. Godnatt på er.
 
Dagen WOWkänsla, höll på att tappa mjölken i en vattenfylld mjölkkanna. Ja, roligare är så har det inte varit haha.

RSS 2.0