125cm rundan

Tänkte visa er 125cm också, faktiskt en bra runda. Lite störigt med sista hindret ner men han var himla fin. Själv tycker jag det inte ser fort ut alls, Lucky måste hoppa väldigt snabbt haha.



Nu ska jag se klart Pan Am, sen blir det att mocka här hemma och rida lite hästar efter de. :)

Just de, TUUUSEN TACK FÖR ERA KOMMENTARER!!

video från 120cm vinsten

Här kommer videon från 120cmklassen idag :)



Tjing tjong

Tävling Trolleholm, Fendi och Lucky

Haft en riktigt bra helg med hästarna!

Fendi hoppade två st 1m klasser igår. Han hoppade klockrent fram till hinder nr 6 där hindret hade en röd planka(igen!) och det stog mot läktaren. Fendi tramsade lite och stannade 3ggr, men hoppade det till sist. Jag är faktiskt nöjd med rundan ändå, han var väldigt framåt och skötte sig mycket bättre än sist. Sen i andra klassen var han så jäkla taggad, herregud hästen har ju aldrig dragit i tyglarna en enda gång och så kommer han in på framhopp och ville bara köra gärnet haha. Fick pratade lugnade med honom och han lugnade ner sig. Inne på banan var han duktig och hoppade runt hela banan med ett ynka per. Absolut ingen perfekt runda men han gjorde vad han skulle och när jag kan lita på honom hundra % kan vi börja hitta rytmen. Jag är kanonnöjd med dagen igår! Nästa stopp för Fendis del blir Perstorp om 2veckor.

Lucky hoppade 120 och 125 idag. I 120cm hoppade han helt klockrent och vann!! Red redan som nr 17 av ca 60starter så trodde aldrig de skulle hålla, tyckte inte jag red så himla fort heller. Så glada vi blev och Lucky trivdes i täten på ärevarvet. I 125 hoppade han också helt klockrent, hade sett ett par ryttare innan och insåg att alla red ASSNABBT, tänkte bara jag skulle rida lite halvsnäva vägar med en god galopp och inte tänka på någon tid, trodde nämligen inte att jag kunde rida in på någon top 6. Men så fel jag hade, hade 2.a snabbaste tiden(!!) men tyvärr med sista hindret ner. Absolut inte Luckys fel, jag skulle bara gjort en miniförhållning och stått i stigbyglarna så hade han inte petat hindret med tåspetsen. Ännu en tävling med världens bästa häst!

Nästa stopp för Lucky blir GLOBEN(om han håller sig frisk, det vet man ju aldrig med hästar). Han ska inte tävla på en månad nu bara gå en träning och gå i skogen.



Kommer blir riktigt spännande att få hoppa i Globen, hoppas vi tar oss till Final på fredagen :)

Hej svejs

Fendi säger hej!

Hej hej!


onsdag

Lillördag idag då, har varit uppe och gått promenix med Hailey, gick några varv på banan och allt var lika läskigt som det var igår och i förregår :p Red ut med Kajsa igår tillsammans med Ymkje och det gick bra. Fendi fick gå på banan innan jag åkte och tränade med Laggy. Fendi var helt klockren och jag funderar på om han ska vila idag eller bara gå ut och skritta i skogen, känns bra inför helgen med både Laggy och Fendido. Jag hoppas Fendi kommer kunna slappna av lite bättre denna gången.

Ikväll blir det bonde, wieho! Jag saknar min Hans också, hoppas han kommet hit ikväll <3



Nu är det dags att gå ut och mocka här hemma också, stallet där uppe är redan klart i alla fall, bara intaget kvar.


Träning för KG

Lucky har ju inte gått träning för KG sedan jag tränade för honom första gången. Han har faktiskt inte tränat alls sedan dess och det var ju ett tag sedan. Jag spar gärna på mina hästar och vill ogärna hoppa dem varje vecka, lite skillnad med en orutinerad eller ung häst, men när de kan sin sak som Lucky behöver man inte kötta hoppning.

KG's kommentar när jag kommer in med Lucky, "jahaja du har den rutinerade herren idag!" haha låter ju som Lucky är 16år och gått 130cm hela sitt liv, han är faktiskt bara 8år. :p

Aja tillbaka till träningen, började med att värma på ett litet plank i vänster varv, Lucky var astaggad och drog mer i tygeln än vad han brukar. Eftersom han är grym så lugnade han sig efter ett språng och blev normal. Andra övningen var att rida från planket till en två kombination, mellan plankan och komb var det 4galoppsprång lite kort och i komb var det två galoppsprång normalt. Hoppade de två gånger, när de var gjort vände vi på övningen och hoppade från komb till plank. Lucky och en annan häst fick hoppade 150cm, både fick hoppade de två gånger. Lucky hoppade jättefint, tyvärr fick mamma inte med hela övningen på film men fick med hoppet i alla fall. Trodde inte det var 150cm men red förbi och såg att överkant på plankan var 150cm.

Hoppade sedan en bana på 110cm och till slut fick vi hoppa en bana på 130cm. Kändes väldigt bra, han ställde upp jättefint och skuttade runt som en kanin.

Fick jättefina ord från KG efter träningen, "väldigt trevlig häst det där, kommer gå 150cm snart" jag hoppade till och bara "tror du han komme rgå 150cm?!" KG svarar"jaja klart!

Detta gör mig otroligt glad, jag älskar mina hästar och tycker såklart att de är världsbäst men när någon annan uttrycker sig att de är fina gör mig knäsvag och otroligt lycklig. Tack!

Här kommer det videor från träningen i alla fall.





Hejja mamma och hennes filmning ;)




Ingen perfekt runda av mig med lite trav in i komb. men men han hoppar la fint! ;)


Tjohej

Nya hästar


maskerad

Haha, fan vad skoj det var igår på maskeraden/P-festen! Alla var skitsnygga(nästan alla) och bra utklädda, det är de som är så kul med maskerader på flyget, alla går verkligen in för det.

Här kommer det lite bilder från festen som Mathilda tagit.

Jag var då en Party-Pegasus


Partypinglan Malin och Ailin aka Pamela Andersson


Paddlare


PL= Pattlisa


Hans hade en väldigt äcklig gubbmask, skulle föreställa Pensionerad pyroman men fick under kvällen vara pervo, pervers, psykfall m.fl.


Vimmelbild, bla pansarvagn, pimp, påskkärring m.fl


Porträtt & Patypegasusen


Vem vill inte pussa en pegasus?


Alla ifall man blir så här glad!


Malin pinglan och Mathilda, piraten!


gruppbild


heja heja


alla inbjuda fick samlas på en bild


någon som bordsskålade för hårt...


jag pussar mig själv.


aja, allting spårar alltid ut efter hand, pingu miste fracken, partypinglan tappade hatten, pervot hittade en sombrero och jag en militärhjälm? Vingarna är pajj, svansen borta och huvudet i goda händer på någon annan(?).


En riktigt bra kväll i alla fall, ni som inte var med missade ett helvetes drag :)

hoppträning lördag

Idag vid 8tiden körde vi till Elina och tränade med Fendi, det gick superbra och jag kan knappt vara mer nöjd med honom. 1timme i släpet dit och hem plus en bra träning = nice!

Här kommer de videor från träningen!









Se så fint han hoppar i kombinationen, lilla kaninen.


Han lossnade lite i galoppen i slutet :)


Hej svejs

Tordagen den 20 oktober

Precis kommit in från stallet, hästarna är ute i spöregn så de får nog inte stå ute så länge. Jag hade tur när jag red i alla fall, strålade sol förutom de  sista fem minuterna på Fendi. Red Lucky på banan, i början var han riktigt fin och i mitten fick han damp och låtsades som han var rädd för något som inte fanns, men i slutet blev han fin igen! Fendi skulle också gått ett pass på banan men ville inte störa Kajsa när hon var där med Ymkje så Fendi fick en riktigt lång tur ute idag. Massor med galopp och trav, han var riktigt nöjd och gäspade när vi kom tillbaka, även fast han taktade när vi red hem. Killen börjar få väldigt bra kondition så två klasser borde han nog orka med nästa gång.

Imorgon blir en eftermiddag i Malmö tillsammans med Malin. Hon ska hjälpa mig med min beslutsångest och vi behöver prata ut om livet.

Ikväll ska jag till Gunilla och rida Hero, vet inte om Fellow eller någon annan häst också ska ridas men det återstår att se. Innan jag åker dit ska jag inom posten och hämta ut ett paket med mina maskeradsaker. Hihi spännande!

Annars blir det ganska lugnt idag, jag ska mocka klart de två boxarna som är kvar och gå en runda med Nelson. Är det uppehåll blir det en längre runda så jag hoppas att det slutar regna.

Här är jag, inte så ofta det kommer upp bilder på enbart mig själv i denna bloggen, inget som ni bryr er om men men :p


hejs hejs

lökig ridning

ganska lökig ridning och hästen ser inte mycket ut för världen men de är sammansvetsade och hoppar felfritt. Hästen hoppar riktigt fint också!!


Fin häst, hoppar bra och en riktigt duktig ryttare!


tjohejs

kattgodis

här kommer lite bilder till er kattälskare.




















Även de sötaste kisarna kan vara farliga!


Tjohej

närmar sig fest

På lördag är det dags för fest, maskerad och bokstaven är P. Kommer blir riktigt roligt och jag har redan bestämt mig för vad jag ska vara för något, vad får ni se senare. Kära Malin kommer hit också och festar med oss, även Mathilda! Wieho kommer bli nice.

Haft en mysig dag med Hans idag, det har i princip regnat hela dagen så vi låg bara inne i sängen och mös, såg Water for elephants. En film jag velat se länge, det var okej men inte wow. Nu vill jag bara se Harry Potter så kanske är därför jag är besviken? Hans bjöd på lite mat och sedan hjälpte jag honom med att göra pannbiffar, blev helt okej. Är inte direkt känd för att göra mycket och god mat. Bakning är mer min grej.

Imorgon blir det jobb på odengården ett par timmar och innan det ska hovis komma och slå på en tappsko på Fendi. Både Lucky och Fendi blir nog glada av en ridtur i skogen imorgon.

Precis sett senaste avsnittet av ensam mamma söker, de är minsann alltid lika bra. Längtar redan tills nästa, nu ska jag ut och natta hästarna sen blir det ett avsnitt av Pan Am, flygserie så det är ju nästan obligatoriskt.

Och sist men INTE minst, tusen tack för era finfina kommentarer på videon från tävlingen. <3



Tjohej



häst häst

ja man blir lite sugen på att köpa en till häst.






video

här kommer videon från tävlingen igår! Kommentera nu då era slöisar ;)



be nice!

jobbig och fin helg

Har ju passat hästar from i torsdags och det har varit riktigt hektiskt, imorgon är det sista dagen. Blev lite extra jobbigt eftersom jag skulle tävla båda dagarna denna helgen men allt löste sig med lite stress och planering så allt funkade.

Fendi hoppade en 90cm klass i munka igår, han var ganska tittig på de tre första sprången på famhopp(utomhus) och när han väl hade slappnat av skulle vi gå in i ett litet ridhus, hade för övrigt inte koll på att de var så smalt, aja när han kom in i ridhuset blev han otroligt spänd och gick knappt fram. När jag hade hoppat ettan blev det bättre och han hoppade riktigt bra fram till och med 6an. Till 6an skulle han bajsa och tappade galoppen, skritthoppade och rev, det var sedan 6galoppsprång fram till ett rött hinder med plank både på stöd och i hindret, Fendi hade redan tittat på hindret när vi kom in på banan och hoppade inte hindret då han tappat styrfarten haha. Han kollade på hindret en gång till men till sist hoppade han det och det sista hindret. Låter kanske helt katastrofalt dåligt men jag är ganska nöjd ändå, det är så stor skillnad mot att hoppa utomhus och med tanke på att han inte varit ute sedan i somras skötte han sig kalas. Höjden är inga problem de är bara ut och tävla nu så han får rutin. Nästa gång blir den två 1mklasser i Trolleholm, ett större ridhus och framhoppning inomhus. Ganska svårt att hitta tävlingar med 90cm i bra ridhus här nere och ska han gå två klasser får han ju ändå hoppade 1m så han får lika gärna gå 2x1m nästa gång då i ett ridhus som passar hans storlek lite bättre ;) min fina plutt, love u!

Lucky var i Åsbo RF idag och hoppade en 120cm, det gick alldeles utmärkt och vi blev 2.a! Ja vad ska man säga? Han är sååå otroooligt duktig, blir lika förvånad varje gång OCH glad. Vet faktiskt inte när Lucky ska tävla nästa gång nu, han ska i alla fall få gå på nästa KG träning och Fendi ska förhoppningsvis åka en sväng till Elina i Sjöstorp.

Fendi på framridningen


Extra glad för placeringar idag bara för att det var hans andra tävling inomhus i år, den första gjorde han ju i början av året i Eslöv, lokal 110 då ju. Fina Laggy!

Hans älskling som fottat idag :)


<3 Video kommer imorgon, ni som har mig på youtube och facebook kan se den där, orkar inte lägag in den nu.


Glad att älskling var med idag också, han har inte varit med sedan i falsterbo tror jag så det var mys! Mamma var med och coachade som vanligt <3

Verkligen dags att sova nu, imorgon är det upp kl 6 igen, längtar lite efter sovmorgon... Natti

jahaja

Nu ska jag ut och ge nytt vatten till hästarna i hagen, vattnet var fruset imorse så jag fåt fixa det nu istället. 2 minusgrader imorse är inte kul, inte alls kul. Känner mig ganska trött idag men jag tvingade mig själv upp vid 8tiden för att jag ska komma i säng i tid ikväll, måste ju upp vid 05.30 imorgon och mata mina hästar och galopphästarna. Ingen chans att sova efter det heller så jag måste somna i tid ikväll.

Ska rida en sväng på San Siro idag också, Lucky och Fendido får gå varsin tur i eftermiddag. Lucky får gå på banan och Fendi i skogen.

Vet inte alls vad jag ska skriva, har ingen ork att skriva heller.



hajs

Heja mig!

Nu är jag ganska hel på insidan igen, spotify premium är i min ägo nu. Passar bra nu när jag ska spendera hela dagarna i stallet framöver, ensam. Listorna på Spotify behöver verkligen uppdateras så jag håller delvis på med det nu. Även tagit bort en del låtar som jag bara stör mig på nu för tiden. Old shit. Definitivt fler låtar som ska bort men det får bli en annan dag, vill gärna komma i säng innan tolv idag.



Hejdå!

macka och te innan jobb

Slänger i mig en macka och en kopp te innan jag sticker iväg till jobb. Vet inte riktigt vad jag ska göra på jobb idag men blir nog bra. Ikväll är det bonde och jag ska försöka få ihop en date med Hans. Lucky var i alla fall grymt fin idag, riktigt trevlig, pigg och glad! Wiie känns bra att han fått återhämta sig ordentligt och ladda batterierna. Han är så himla fin min lilla prins :)



Heja timbuk!


Hejdå!

Videor träning

Här kommer några videos från träningen. Nästa att jobba på med Fendi är att ha en låg hand hela tiden och att jag inte ska skydda honom för mycket. Ganska svårt att hålla en låg hand eftersom han är ganska högt uppe med huvudet när han galopperar men det ska ju inte vara lätt jämt. :)

Jag tycker han är fin i alla fall!


Sista serien med trippel, man ser att han var lite trött där, duktig kille!




Nu är det dags att sova, imorgon kommer hovis och skor Lucky bak och vid lunch ska jag jobba. Fr.o.m torsdag kommer jag passa och rida galopphästar till och med måndag veckan där på. Tror inte jag kommer ha tid för denna blogg då, vi får se.

fendi träning

Varit och tränat Fendi nu på kvällskvisten, han var så himla duktig idag igen. Men det märktes att vi inte hade hoppat ordentligt på ett litet tag, märktes på mig i alla fall. Fick knasiga distanser ett par gånger och litade inte 100% på honom. Men det blev bättre och jag kan absolut inte klaga på min fina häst, han är en riktigt stjärna och jag älskar honom. Han gjorde alla övningar bra idag och han fick inte hoppa samma bana som de rutinerade hästarna, är så rädd att de ska bli för svårt för honom. Han fick ändå hoppade en trippelbarr idag för första gången och han rev två gånger(tillägga att jag red knasigt båda gångerna, men ändå inte katastrof) men tredje gången var det som att han förstått vad hindret innebar.

OCH Fendi hoppade väldigt fint med sina bakben idag, mycket bättre än sist, drog de inte alls lika mycket in under sig som första gången. Heja Fendi!

Kommer ett par vidoer så fort jag fått in de på datorn.



hejs svejs


hopp hopp

Lucky fick hoppa upp sig lite på banan i lördags, det gick bra! Fendi skulle gå lite dressyr igår men han var ganska jobbig att rida så han fick hoppa ett par språng istället, inte hoppat honom sedan förra KG träningen så det gjorde honom gott. Han får träna för KG imorgon och sen på lördag blir det tävling, 90cm i munka och Lucky ska gå en 120cm i Åsbo på söndagen. Lucky känns fin nu igen, ser riktigt pigg och glad ut. 

Vet inte hur högt det är, kanske 140-145cm.






Fendi innan han flippade. :p




Nu ska jag ut och mocka och rasta nellis innan de blir jobb fram till 20 ikväll.

Hajdå

finis

tog med både Nelson och Laggy på en löptur idag, skönt var det!

bjuder på ett par bilder så fina Malin tagit på mig och prinsen.










Haj haj godnatt

Torsdag

Jahaja, torsdag idag då, vaknade upp vid sidan av Hans och vi chillade till ettiden. Vid ett åkte han och jag tog in hästarna och mockade eftersom det regnade riktigt mycket. Blåser gör det också! Nu har de precis fått eftermiddagsmat och jag ska rida om det är fortsätter vara uppehåll.

Blev riktigt sugen på att baka ett gott franskt bröd med russin och valnötter. Mmmmmmm vad gott det skulle va men det har jag varken tid eller ork till nu.

Hade hoppats på att jag kunde rida båda hästarna i ridhuset men bilen är pajj och mamma slutar sent idag. Aja får komma iväg en annan dag. imorgon ska jag jobba en eftermiddag i galoppstallet, rida lite som vanligt.

På lördag blir det nog 4årsfinal i flyinge. En av Fendis syskon kom med till final så det kommer bli skitkul :)

Dags att dra! Hejdå


Bonde ikväll

Trodde inte att jag skulle få se bonde ikväll, bestämde att jag och Hans skulle se bonde tillsammans på tv4play om någon dag eftersom jag egentligen skulle till flyinge och han skulle flyga hela kvällen. MEN Hans flygpass blev inställt och som jag skrev innan åker jag och mamma inte roffeclinicen.

Du som undrade om min gosiga tröja, det är en från northtrue tror jag det heter, mamma köpte den inför min och Hans vandring innan sommaren. Köpt i en sportaffär. Jag älskar den!

Nu ska jag fortsätta kolla på Cougar Town och sedan käka med mamma och pappa, Hans också lite senare.

Pussssssss
Gullehäst


Bloggandet sist

Inte såduktig på att uppdatera här nu, har inte haft tid alls. Igår och i måndags jobbade jag, red 6hästar och stupade i säng. Igår trimmade jag Fendido och Laggy på banan, båda fick gå dressyr/markarbete och det var så himla fina båda två. Lucky har en enorm ridbarhet när det kommer till lydnad i markarbetet, Fendi är bara så otroligt fin att rida nu för tiden. Så lätt i handen och jobbar på riktigt bra, kortade honom mycket i galoppen och han tyckte det var jobbigt men efter lite nötande gjorde han det två gången helt perfekt i slutet, det tar sig! Phiis var halt när jag skulle rida  i måndags och svullen i ena bakbenet, är jag förvånad? Nej.

Denna månaden kommer det kanske två nya hästar, två inridningar. Hej och hå!

I galoppstallet går det bra med ungisarna två av tre har vi travat på nu, riktigt roligt! Fick höra att eventuellt kommer fina stofavoriten tillbaka för grundträning.

Idag fyller mamma år också, grattis till henne! vi tänkte fira med en clinic med Roffe men tyckte det blev för dyrt att åka ner och inte ens vara säkra på att vi får plats. Vi åker ner och kollar i helgen istället på de fina fyraåringarna. Två st halvsyskon till Fendido som ska hoppa så håller tummarna för dem :) Måste spana in konkurransen inför nästa år också.











Tjong tjong nu ska jag cykla till banken en sväng och se hur det går med mina miljoner...

Söndag

Vilket tempo det varit på den här helgen, full fart rakt igenom. Nu sitter jag här och undrar vad som hänt haha. Jag har ridit, umgåts massor med Hans och varit på kalas samt åkt en del bil. Det har varit en bra helg, idag ska jag bara rida en tur på Laggy och Fendido sen blir det tidigt i säng idag. Imorgon jobbar jag på Odengården mellan 8-11, åker med mamms dit och cyklar hem. Blir nog lite jobb i galoppstallet imorgon också så det blir en heldag med jobb.

Tänkte jag skulle åka iväg till stan en dag denna veckan eller nästa, kolla lite presenter. Tänk om två månader kommer alla vara ute och handla julklappar för fulla muggar, jag borde egentligen börja kolla ut klappar nu men först på listan är Hans födelsedag.

Fendi får nog gå över lite bommar på ridbanan idag, Lucky ska få trava lite i skogen. Bara skrittat nu i två dagar, Hans red till och med barbacka på honom i förregår haha. Go go Hans!

Funderar på att köra ner till affären och köpa after eight så jag kan prova på att göra en kladdkaka. Men orkar jag? Ehhhh osäkert.

San Siro Lady blev 3.a på Jägersro i torsdags, hur grymt som helst. Här är en annan häst från samma löp.


Hejdå

Flygtur

Igår bjöd Hans med mig på en flygtur bara han och jag, vi flög bort till Kullen bortanför Höganäs sedan flög vi tillbaka igen till Ljhed. Var uppe i luften 50min. Så härligt det var och man blir himla stolt över att ens pojkvän verkligen kan flyga, det är imponerade, själv kan man ju knappt köra bil. :p



finisen!


sån fotograf jag är haha














sen fick jag prova på att flyga


ganska nöjd




En riktigt härlig flygtur med världens finaste och mest underbara pojkvän! Idag åker vi till Limhamn på kalas, tjing tjong!

RSS 2.0