misslyckad tjej

Känslan som uppstår när det gått pissdåligt med alla tre hästar i helgen. Usch och fy och blä. Vill verkligen bara gräva ner mig och glömma den här helgen. Tävlingens dåliga resultat i igår hade sina förklaringar men idag måste det varit min usla ridning. Musten gick ur mig idag. Ska försöka stryka detta nu och blicka framåt men det är inte lätt för mig. Jag har flera tävlingar som jag fortfarande stör mig på, tävlingar som ägde rum för flera år sedan. Det är inte bra, jag vet. Dags att börja bearbeta.
 
Men allt har inte gått skit i helgen, min älskade fina vän Malin(min bästa vän till och med) kom hit och vi mös hela kvällen igår och dagen idag. Film, godis, god mat och massor med härliga skratt. Idag red jag även Hero i ridhuset och han var himla duktig, bara andra gången han gick där. Han kommer bli fin med tiden!
 
Nu är jag i alla fall hemma igen och jag borde egentligen städa lite i min lya men jag skjuter på det till imorgon och chillar istället. Fyra frukostar denna veckan som kommer och 5st luncher. Ser fram emot nästa lön!
 
Ha en trevlig kväll kära folket.
 
Såg inte så här glad ut idag i alla fall.
 
Usch saknar min kära Hans redan, blir underbart att få hem honom på tisdag igen. Lyckligare kan man inte vara!

Min fantastiska Fendi

Som alla vet har fendi haft en vila på 4veckor och jag satte igång honom för någon vecka sedan. Igår åkte vi till klubben och hoppade för KG. Det var ju efter förra KG träningen med Fendi som vi bestämde att han skulle vila, han var allmänt tjurig och kändes matt. Igår var det en helt annat häst som jag hade med på träningen, han var verkligen SJUKT FIN och underbar. Superdupermegalydig, kvick i benen, rädd om sig, otittig, framåt och fram för allt GLAD!! Efter att vi hoppat den avslutande banan på 1m gjorde han flera glädjeskutt och jag såg som det lyste om honom. Kan inte beskriva hur glad jag är att han "är tillbaka". Han kommer inte bli utan han kommer bli bäst, bara vet det.
 
 
Som uppvärmning var det gymnastikhoppning i form av tre små cavalettihinder med 2.30m mellan varje(!!). Sjukt kort alltså, speciellt på min stora häst på 172cm, valpig som han är också. Syftet var att de skulle gå lugnt in och hoppade runt ut över sista hindret som var ett räcke och till slut en oxer. Fendi hoppade strålande, tror aldrig han gått så samlat in i en serie någonsin, han höll ihop sin stora kropp hur bra som helst. Så stolt jag blir! All dressyr har lönat sig och han trivdes jättebra på det nya Nathebettet också. KG höll med!
 
Här är två videos från warm up och en avslutande video på banan.
 
 
 
Får inte glömmas bort att Bliss också hoppade strålande på träningen. Video på henne får ni vid ett annat tillfälle. :)
 

130cm ljungby film

Här kommer videon från Ljungby 130cm. Orkar inte göra en ny utvärdering men ja som hela helgen var inte min ridning den bästa.
 

2012s unghästauktion på Flyinge

Årets hästar att bjuda på under Flyinge i år var fina! Jag hittade 4st som jag skulle kunna tänka mig.
 
Först har vi den här herren Gråsparv(hur gulligt namn är inte det?!). e. Irco mena - Quite easy
 
Sen har vi den här tjejen, Nelly Furtado(mindre fint namn enligt mig). e. Haydn - Ahorn Z
 
Har ett helvetes hopp alltså! Min favorit bland årets hästar!
 
Sedan har vi denna killen, Quando S e. Pessoa vdl - quite easy
Jättefin modell!
 
Sist men inte minst av mina 4 favoriter, Cuzco T e. Cosmeo - Leuthen.
 
Men ja, hade jag fått välja hade jag helt klart valt häst nr två, Nelly Furtado! Sjukt fin...
 
Gå in på http://www.sshs.nu/hastar-2012.htm och titta på de andra hästarna! På förstasidan finns en video på alla hästar samlade.

Fredagsmys själv

Precis kommit hem från jobb och jag har placerat datorn i köket där jag har en av fem i mottagning när det gäller internet. Yey! Hade skrivit ett lista på vad jag skulle handla efter jobb idag, hade ingen lust att handla men tog mig i kragen och gjorde det ändå. 400kr fattigare är väl toppen? Skönt att det är gjort nu i alla fall. Hästarna kom precis in och jag ska ut och rida i busvädret. Även om vädret suger är jag taggad på att rida, Fendi har äntligen fått nya skor och Lucky bara längtar efter att få röra på sig. Igår blev de vaccinerade så det blev bara en promenad, idag ska de i alla fall ridas. Lite lättare men det är ju ridning! Har jobbat mycket i två veckor så ser fram emot att vara delvis ledig i helgen. Fortfarande lite osäkert om jag ska jobba imorgon eller ej men det visar sig senast kl 13. Jag trivs på mitt jobb, fina människor och ett varierande jobb.
 
Nu när jag slängt in alla varor i kyl och frys är det dags att byta om till ridkläder och knata ut i stallet.
 
Egentligen skulle Hans komma imorgon men såklart kommer han först på söndag, riktigt tråkigt. Hade sett fram emot att träffa honom redan imorgon. Aja. Ska lägga mig tidigt ikväll och sova ut ordentligt.
 
Ha det bra så länge!
 
Se på min underbara häst i helgens 130cm. Bäst är vad han är! Mannen i mitt liv :)
 
Hejdå
 

Bra helg i Ljungby!

Jaha nu är det bara onsdag och jag uppdaterar om Ljungby först nu. Jag skiter inte i er alls men jag har fortfarande inget internet i mitt hus haha. Är hemma hos mamma och pappa för att kunna se bonde söker fru så passar på att blogga lite.
 
Så om Ljungby. Vi körde upp på torsdag kväll jag och mamma efter att vi jobbat ihjäl oss båda två. Var framme vid halv nio och jag, camilla och lina fick boxar längst ner i stallet bredvid varandra. Kalas! Alla hästarna påminde om varandra på något sätt. Lucky och Pelle(linas häst) hade varsitt jack i huvudet(scarface haha), Banditos och Lucky är ju tvillingar, som vi säger, brother from another mother. Pelle och Banditos är lika gamla så det var lite kul!
 
Fredagens 120cm klass gik strålande och vi vann faktiskt! Jättefin Luckyhäst men lite väl taggad haha, syns på mina förhållningar på videon. Annars inte så mycket att säga.
 
Lördagens 130cm: Hade en väldigt dålig galopp till att börja med så Lucky var säkert i 1an, 2an och 3a och 3b. Satte lite mer fart och Lucky hoppade felfritt trots dålig galopp i början och blev 15.e placerad! Jätteduktigt av min häst igen!
 
Söndagens 125cm: Oj oj oj, dålig jag var här då. Vände i luften över ettan så han rev den, kom för kort till tvåan pga den dåliga ridningen på ettan så han stannade. Rev bhindret i första kombinationen + tidsfel. Absolut mina fel allihopa!!! Förlåt Lucky! Till skillnad från Camilla stämde inte min ridningen 100% denna helgen. Önskar jag gjort bättre ifrån mig. Men men ni tycker säkert inte att man ska gnälla över en seger och en 130cm placering men jag kunde gjort bättre men är såklart sjukt nöjd ändå med helgen.
 
Både Camilla och Lina fick varsin placering med hem så vi är nöjda.
 
Hoppas ni haft en bra helg och vi hörs väl nästa gång jag inte jobbar haha.
 
Hejdå!

Inlägg ändå

Vet inte riktigt var jag ska börja men jag kan börja med att skriva att min sadel har äntligen kommit tillbaka från Italien där den fick nya paneler och förstärkningar på kåporna(var ju den gamla modellen utan det). Anna på Horsefarm sa ju att sadeln skulle vara för smal för Lucky så jag var helt inställd på att sälja den och börja leta ny fast bredare. Så tänkte jag såhär, jag ringer till Susanne på Equipe och hör om hon kan ta den i inbyte mot en likadan fast vidare. vi sågs på herrevads i tisdags hon lade på Lucky sadel och sa att den inte alls var för smal för honom. Ord mot ord alltså. Hmm, har visserligen haft en pad på Lucky sedan vi var hos Anna senast och Susanne tyckte inte jag behövde den. Sagt och gjort plockade vi bort den och ja det kändes bra, sadeln låg helt still(tyckte fendis sadel släppte lite bak utan pad) och lucky jobbade på som vanligt. Så ja, jag behövde inte byta sadel och bra är ju det. Jag får ju bara lita på Susanne för jag är ju ingen sadelutprovare själv. Gött att slippa betala x-antal tusen till i alla fall!
 
Sen igår fick jag ett sms om att mina freejump hade kommit på posten. Skickade ju mina gamla till toprider för lääänge sen och det har väl tagit ca 5månader innan de kom tillbaka. Fick i alla fall ett par helt nya och det var ju bra. I mailet stog det "free jump vill ge dig ett par nya, black/black, är det ok?". Ja visst svarade jag och tackade för hjälpen. Sen när jag hämtade ut dem igår var de inte alls helsvarta haha. De var i stället black/brown. Aja det gör inte så mycket för eftersom min sadel blivit renoverad har den ljusare läder på panelerna och delar av kåporna, dvs ljusare brun och på så sätt matchar dem sadel kanon! Ibland kan fel vara rätt.
 
Nu är det bara 6dagar kvar på Fendis vila och nästa vecka på torsdag kör vi till Ljungby med Lucky!! Kommer bli så kul, jag Camilla och Lina. På våra fina hästar, jag hoppas vi får en framgångsrik helg tjejer.
 
Nu ska jag köra iväg till Ljungbyhed och hämta upp Hans och käka frukost på konditoriet innan vi intar mysställning haha. Nä har faktiskt en del att göra idag, måste flytta upp dubbelsängen till huset, fixa i stallet, rida hos Lisa och handla.
 
Vi hörs folkens!
 
Någon bild orkar inte mitt internet med så får bli en gammal.

Segt internet!

Jag har inte glömt er men det är så att jag flyttat och har än så länge det segaste internetet höhö. Jag jobbar och står i och imorgon kommer min kära Hans hem och då lär det inte heller komma någon uppdatering. Så fort jag får bättre internet ska jag bjuda underbara bilder från min härliga helg i Åhus tillsammans med Camilla och Malin - tjejerna som för övrigt är bäst!
 
Här har ni en bild så länge, på mig såklart haha nä men bilden blev så himla kul.
 

RSS 2.0