"Det var så vackert, som en tavla över rätt och fel..."

Sommar och Halmstad är så härligt. Dagar som denna gör mig glad, ingen rastlöshet, full rulle och helt utan stress.

Började dagen med att fodra och släppa ut hästarna vid halv sju. Mockade och fixade till Fendi. Hagen blev också mockad och vattnet bytt. Tog in Fendi och red ut en härlig tur, red på ett fält och galopperade i en härlig galopp på gräsvägar. Han var en stjärna, som vanligt! Jag tittade länge på honom idag och bara beundrade hans utseende, han är definitionen av perfektion. Något som jag sa ett flertal gånger, jag tror han förstår för han sluter ögonen och låter mig pussa och krama honom oändligt många gånger utan att protestera.

Åkte och handlade mat, körde hem och lagade 5 matlådor vegetariskt korvstroganoff. Tvättade flera maskiner samtidigt och vek tvätten. Lagade 5 lådor pasta och grönsakssås. Powernapade. Duschade. Gick över till grannen och drack kaffe och hade trevliga konversationer. Bokade in en pardejt på pinchos nästa lördag. Gick en promenad i kvällssolen och satt vid Nissan och andades in sommarluft. Nu ligger jag på soffan mätt och belåten och lyssnar på Håkan, saknar Petter.

Summa summarum en riktigt bra dag.

I fredags var det en bra dag på jobbet som följdes av en ungdomsfest med oss ungdomar på jobbet. Jag dansade såklart tills stället stängde och sov till 14 igår. På kvällen red jag Fendi och Diamanten. Åt pizza och chips med bästis Mathilda och somnade gott.

Är detta inte vackert så vet jag inte vad?!
Glad tjej

Städat

Nu ligger jag på soffan efter att ha storstädat lägenheten. Torkat damm, dammsugit, skurat, skakat osv. Doftar gott från diverse rengöringsmedel och lägenheten blev ordentligt vädrad med korsdraget från balkongdörren och sovrumsfönstret.

Jag skulle promenerat Fendi idag men han fick vila idag med. Jag har varit jättetrött i eftermiddag och jag behövde spara krafterna till städningen. En extra dag vila lider han inte av.

Imorgon blir det en tur ute. Förhoppningsvis kan vi rida på stubbåkern snart. Då blir Fendi glad! Och jag med såklart!


Vaccination

Som planerat åkte jag och Fendi till slöinge för att vaccinera. Det var ingaproblem alls. Passade på att väga honom därmed för att se om han ökat i vikt sedan sist. Till min förvåning så hade han inte alls gått upp något och det tycker jag år konstigt eftersom han inte är knotig längre över korset. Jag är medveten om att han behöver gå upp massor fortfarande men trodde i alla fall att han gått upp 10kg. Ska ta en bild imorgon och lägga upp en annan bild när han var som smalast så ska ni få se vad jag menar.

Imorgon blir det en liten promenad bara. Jag tror att två dagar lugnt gör honom gott. Själv ska jag passa på att städa lägenhet imorgon, som just nu ser ut som en svinstia.

Godnatt på er!

Fendi i havet nedan


Kondition

Denna vecka fick vi lägga om schemat lite. Kom på (med hjälp av mammas påminnelse) att Fendi behöver vaccineras så imorgon eftermiddag efter jobb åker jag till Slöinge och fixar det. Därför får Fendi sin vilodag imorgon och vad passade inte bättre än ett konditionspass idag? Jodå, vi red upp till travbanan för att träna upp flåset. Tyvärr var det stumt och torrt i marken så vi kunde inte galoppträna som tänkt men istället travade vi sju varv i ett bra arbetstempo. 25 min tog det allt som allt sedan hoppade jag av honom och promenerade hem. När sadel och allt var av fick han sig en lång och svalkande dusch. 

Som belöning fick Fendi sin nya mash efteråt. Köpte en ny sockerfri Mash idag och kraftfodret för känsliga magar. Plus en lucern. 1000kr fattigare men allt för min prins välmående. 

Här är fodret från St hippolyt

Glada och peppade innan ridning 💜 lägg märke till fendis rena mule som torkas av regelbundet med våtservetter hehe. 


Nu ska jag gå och duscha sen sova. Är väldigt trött efter denna dagen. Jag är tillbaka i Simlångsdalen och kör nu. Blir ett par veckor där innan jag är i Oskarström igen. Brumm brummmmm

Godnatt! 

Underbara helg

Så sjukt härlig helg det varit. Endast saknat lite kärlek från min sambo. Annars har den varit toppen! 

I fredags red jag och Mathilda till stranden och vet ni vad? Fendi gick ner i vattnet!! Så sjukt stolt och glad jag blev. Han briljerar gång på gång den lilla räkan. Vi red där ett bra tag och leendet jag och Mathilda hade på läpparna kunde ingen ta ifrån oss. 

Tanken var att hoppa i går men efter vattengympan hade nog båda hästarna träningsvärk som hette duga så det blev en lång skritt runt "berget" och två varv lätt jogg på travbanan. 

Inatt sov jag hos mamma och pappa vilket var supermysigt, idag åkte jag först till Gunilla och red två fina pållar sedan bar det av till Malmö och Malin! Alltså Malin, min underbara "borttappade" bästis. Sjukt saknad tjej och vi njöt med sushi, glass och kaffe i Lomma. 

När jag kört hem landade jag självfallet i stallet och ridningen av Fendi återstod. Snälla Mathilda hade mockat tidigare under dagen så bara det bästa var kvar. Och Fendi avrundade helgen på bästa sätt genom att vara en stjärna. Massor med övergångar och tempoväxlingar körde vi idag. Äkta hjärngympa för Fendi. 

Mamma och jag lyxade till det med glass på väla köpcentrum. Så sjukt gott!!!

Ut på promenad med lillebror Nelson. Blåmärket på min arm börjar äntligen gå bort. Dumma paket på jobbet haha


Rätt coola? 😉 


Mina nya skor 😍


Mina andra nya skor hehe 


Finaste Malin ❤️

Lagom peppad Fendi 😂


Gosig som få idag ❤️


Nybadad och gosig på sitt egna lilla vis 


Denna bild får avsluta detta inlägg! Godnatt på er, hörs nästa vecka. 



Veckouppdatering

Förlåt för ännu mer utebliven bloggning. Veckan har gått i ett och det kändes som om det var måndag igår. 

Vad har hänt sedan sist? 

Söndag: jag och Mathilda for till ridhuset och hoppade några hinder och trimmade bommar. Fendi blir starkare men han tröttnade på slutet och orkade inte bära sin kropp riktigt. Det blev en sen kväll i stallet och jag hade varit borta hela dagen och ridit hos Gunilla så jag stupade i säng. 

Måndag: En kort promenad för Fendi och mig. Jag red sedan en ponny i stallet på fotbollsplanen. Det var reklam på jobbet och dagen blev ganska lång eftersom vi kom iväg sent. 

Tisdag: konditionsträning på travbanan. Vädret kunde inte varit bättre och vi pressade oss lite mer än sist och ändå blev vi inte lika trötta som förra veckan. Intervallträning ger resultat! Bra koncentrationsträning blev det också då både Mathilda och två kuskar körde sina travhästar. Sulkys är Fendi inte rädd för längre! 

Onsdag: vila! Fendi och Viggi gick ute och betade till halv 8. Fendi gick lös utanför småhagarna medan jag och Mathilda drack kaffe och njöt. Vi körde även och hämtade en rundbal med halm till mig och sedan beställde vi pizza och åt och skrattade utanför stallet. Vädret var helt fantastiskt igen. Med mätta magar var planen att åka hem och slappa på soffan men vår rastlöshet tog över och vi harvade ridbana istället. Ännu en sen kväll och när jag kom hem var det en lös katt i trapphuset. Knackade på hos alla och de som var vakna ville inte kännas vid katten så i natt hade jag en katt sovandes här. Som tur var såg ägaren lappen om en upphittad katt och innan jobbet imorse kunde katten lämnas tillbaka. 

Idag: vi småskuttaden lite på banan. Fendi var lugn och fin men jag red dåligt. Förmodligen eftersom jag var dödstrött av en sämre natts sömn. 

Imorgon är det reklamfritt på jobbet och om postmängden är lika liten som idag kommer jag sluta vid 15. Jag och Mathilda planerar att rida lite en hundstrand om vi hittar dit. 

Pizza och bästis. Kommer sakna ihjäl mig efter dig när du flyttar. 

Lös Fendi


Nu måste jag sova! 

Lördag och helg!

Äntligen var det helg igen och för en gångs skull är Petter hemma och ledig samtidigt. Därför har jag planerat en utflykt till oss i eftermiddag men det är överraskning så jag kan inte skriva exakt här vad vi ska göra. 

Igår efter jobbet red jag Fendi på banan, han var riktigt bra, riktigt bra! Han briljerar varje dag numera. Låt oss hålla god form framöver så vi kan förverkliga vår falsterbodröm. Imorgon åker vi till styringe och hoppar igen. Kanske att Mathilda följer med. Hade varit roligt med lite sällskap och något som kunde filma lite. 

Senare på kvällen igår mötte vi upp Nanna och Johan på Odd balls där vi drack lite öl och spelade biljard. Hur trevligt som helst att hitta på något. I vanlig ordning gick jag och Nanna hem innan 01 men Petter stannade ute med Johan. Jag har ingen aning när Petter kom hem igen för jag sov som en stock. 

Strax ska jag åka till stallet och rida ut en tur. Sedan hem och städa lite och ta en powernap innan vi styr bilen mot äventyr! 

Johan och Petter. Ett kärleksfullt kompispar 😂😘



Skönt med vila, eller?

Egentligen kunde jag gjort undan stallet snabbt idag och varit hemma innan 18 för att ligga på soffan hela kvällen och slappa. Men gjorde jag det? Nej. Varför åka hem tidigt när man kan mysa med både Fendi och Viggi. Oljade hovarna, borstade och Fendi fick stretching och massage. Ingen idé att massera Viggi, hon är bara otacksam. Lite kli kunde hon sträcka sig till. Jag misstänker att Fendi har en liten muskelbristning i höger skinka. Inget som påverkar honom i nuläget men kan bli något i framtiden om det inte åtgärdas. Ska försöka boka in en tid hos Stefan snarast. Så länge han känns bra så kör vi på, finns ingen idé att göra en grej av det. Känslig som han är säger han ifrån om något plågar honom. 

Hur var jobbet idag då? Jo en ganska bekväm dag, slutade 16:20, lite post och bara två paket. Lokaltidningen var tunn och tog ingen plats i gula vrålåket. Tankade på vägen hem så det behöver jag inte göra fler gånger denna veckan. På tre dagar gör vi slut på en dieseltank, det säger en del om de sträckor vi kör. 

Just nu håller jag på att söka en studentlägenhet för att jag och Petter ska få ner bostadskostnaden. Petter är sällan hemma och jag kan hålla med om att det är onödigt att jag har en lägenhet på 67kvm men det känns också lite som ett nederlag att byta till en etta. Men men bara att acceptera situationen, det blir säkert mysigt att bo i en etta. Det blir ju ändå vad man gör det till, eller hur? 





Kondition på schemat

Vi höll planen och körde kondition idag. Det blev ett och ett halvt varv i trav först sedan ett varv i lugn galopp innan vi höjde tempot. Ena långsidan var lite spooky och det blev automatiskt lugnare där eftersom jag fick fokusera på att ha Fendi rak. Men på den andra långsidan hade vi fullt fokus och ett bra vägvinnande tempo. Blev tre varv i den ökande galoppen och sedan avslutade vi med ett varv travjogg innan vi skrittade hem och duschade av all svett. 

Travbanan är inhägnad som en hage och har två hagöppningar i varsin ände. Nu ska vi få höra något otroligt! Jag kan både öppna och stänga där UTAN att hoppa av. Inte nog med att det är läskigt med eltråd så hänger det en laminerad lapp där och flaxar. Inte ens den är Fendi rädd för. För några år sedan hade han krupit ur sitt skinn om mamma räckte mig en startlista. 

Åter till dagens tränjng. Vi gjorde ett bra jobb, Fendi och jag. Mina ben darrade av all mjölksyra men Fendi visade inga tendenser till trötthet. Däremot när jag skulle åka hem så stod han och klippte med ögonen och läppen hängde. Lite trött verkade han bli 😉 imorgon är det vila för gossen. 

En dag på posten med lokaltidning väntar imorgon. Det är rätt okej ändå, ca 4 av mina 600 hushåll som inte vill ha gratistidning så det är bara att langa till nästan alla. 

Bjuder på en gammal bild på Fendi. 4år ❤️

Jag och Felicia från helgen. Söta brorsbarn. ❤️




Bra fördelning tyckte Fendi

Idag tog vi det lugnt, Fendi och jag. En promenad i kvällssolen och på vägen hittade vi hallon!! Muuuuums! Jag åt mig  mätt medan Fendi åt gräs i diket. Helt klart en fair fördelning tyckte Fendi. Imorgon ska vi konditionsträna på travbanan. Onsdag blir hans vilodag denna veckan. 

Jag ska strax hoppa in i duschen, insåg att jag är väldigt trött och hade helst av allt somnat på soffan. Men att somna på soffan är sällan en bra idé, skulle nog vakna 03 och undra vart jag var. Det hänt tidigare ja. 

Min lilla skogsmulle 😍







 Godnatt på er! Imorgon är det reklamfritt och det ska bli naaaaajs!

Så duktig han är!

Nu är jag hemkommen efter 5 timmar i stallet och ridhuset. Herregud vad det kan ta tid att fixa allt åt två hästar (Mathilda är i Florens och gottar sig) och sen åka till ridhuset med den ena och dra fram alla hinder själv och sedan plocka bort allt. Sen måste ju Fendi få extra mycket kärlek och mys efter att han varit iväg så det tar också sin tid. 

Men, det var helt klart värt det. Dock hann jag inte laga några matlådor som jag hade tänkt men som tur är har Petter förberett för detta och jag har lunch i frysen till imorgon. Imorgon får jag ställa mig och laga pastasallad på kvällen, det är ett måste. 

Tillbaka till Fendi. Han är väl en stjärna, det är verkligen inga problem att åka iväg med honom själv. Supersnäll att lasta, köra och göra i ordning. Ännu snällare att rida! En perfekt häst helt enkelt för en ensam och övergiven student. 

Körde lite galoppbommar som uppvärmning idag. En trevlig känsla och rytm. Sedan fokuserade vi mest på spänst och styrka idag genom att hoppa en studs med fyra hinder och sedan en trekombination som avslutning. När vi hoppade studsen så varvade vi med att ta galoppbommarna mellan gångerna för att få kontroll och rytm. Det var ett givande koncept måste jag säga. Jag märker att Fendi inte är tillräckligt stark ännu och det är inte konstigt med tanke på att han varit sjuk en tid. Han kämpade på bra och hoppade väl. Alltid har han öronen framåt mot hinder men när han blir trött så surar han under transportsträckorna mellan hinderna. Som högst hoppade vi 95cm i kombinationen och det räckte gott och väl med dagens form. 

Det är roligt att vara tillbaka igen! Nästa helg gör vi ett nytt pass 👍🏻
Möttes av denna söta blick när jag anlände till stallet ❤️

Såhär snällt stod han när vi gjorde i ordning. 


Glad häst som inser att vi ska hoppa och inte tönta runt i dressyr. 


En trött Fendi efteråt 😂 ingen risk att han skulle springa iväg haha! 


Nu ska jag skynda mig och duscha sen sova. Jobbet kallar 07 imorgon som vanligt! 

Fendi är en klippa!

Idag visade Fendi ännu en gång att han mognat massor. Vi red ut en runda som vi sällan rider eftersom den är ganska lång och det är en lång transportsträcka till skogen där man kan trava och galoppera. För att komma dit måste vi skritta genom ett samhälle. Mitt i samhället hade de satt upp ett stort vitt partytält, något som Fendi varit livrädd för tidigare. I partytältet var det hög musik och fulla personen som skrek och sjöng. När vi var precis bredvid tältet skrek flera personen "EN HÄST!!! En häst!!!" Men Fendi brydde sig inte alls och skrittade lugnt förbi som en van popartist! 

Vi red vidare upp i skogen och hittade till min förvåning ett stenbrott med en tajt stig ner till vattnet. Jag hoppade av för att ha bättre koll på honom och ledde ner honom till vattnet. Väl nere så vände jag honom och backade ner honom i vattnet. Inga konstigheter alls tyckte Fendi och han stod där lugnt och stilla. Jag klev ut på en sten i vattnet och svingade mig upp i sadeln. Vi stod väl där i 5min och njöt av den fina kvällen och Fendi lekte lite med vattnet med sin mule. Det var ganska stenigt i vattnet så vi kunde tyvärr inte göra mer än skritta runt i en minivolt. Lugnt red vi sedan vidare, vi travade på en grusväg fram till en gård där några barn hoppade på en studsmatta och sparkade boll i trädgården. Ingen match för Fendi denna gången heller. Behöver jag ens säga att jag är nöjd? ❤️






Tidigare igår åkte jag till Gunilla och red. Emmis var en megamupp och fjantade sig mer än nödvändigt. Men vi var ändå nöjda efteråt. 

Efter ridning av Emmis och Hero tog jag bilen och styrde mot Lund. En familjelunch hos brorsan väntade och jag fick mysa med hans två döttrar. 

Jag och hans äldsta dotter Felicia som nu är hela två år gammal. 

Idag ska jag köra till Styringe och hoppa lite i min ensamhet. Hade gärna fått lite assistans av någon men ingen finns tillgänglig. Tyvärr. Men vi löser det, jag och Fendi ❤️


Så fin och mjuk

Fendi var väldigt fin och mjuk idag och jag känner på mig att vi kommer komma tillbaka ganska snabbt nu. Vi är båda taggade på tävling och träning! 

Jag har precis ätit lunch, lite sent ja. Men jag somnade två timmar när jag kom hem från stallet. Snart börjar tvättiden och jag ska under tiden som maskinen tvättar städa hela lägenheten. Visst hade det funnits roligare saker att göra men känslan efter att allt är gjort är obetalbar. Plus att Petter kommer hem imorgon! Lite bitter över att han inte kommer idag när jag är någorlunda utvilad men det blir mysigt att ses imorgon ändå. Jag hoppas att veckan bjuder på lite brev och paket så jag hinner sluta i tid och umgås med Petter mer än en timme efter stallet. 

Fendi ska få en ny pad. Hans gula mattespad fick jag av mamma när jag red cponny så den är både gammal och sliten. Vi provade Mathildas bruna fina så vi kommer köpa precis en likadan! Fendi har väldigt mycket manke, speciellt nu när han är så smal så en mattespad och bruno paden är en perfekt kombo! Bra med dämpning också. 



Falsterbo lika härligt som vanligt

Oj vilken bra dag det varit. Det var inte jobbigt att stiga upp 05 när Falsterbo väntade. Även om regnet stod som spön i backen och jag blev genomblöt på 2min när jag kopplade släpet imorse så var humöret på topp. Körde med släpet mot Helsingborg vid 07 för att hämta upp mamma. Släpet skulle inte med till Falsterbo pga all shopping utan det var dags för en ny hämtning av mat till Fendi. Även om ett släp nästan skulle behövts idag efter alla inköp vi gjorde 😉 

Vår trio fick en extra medlem idag, ingen mindre än Martina hängde med och det var verkligen en rolig dag och vi hade så trevligt! Nu är vårt shoppingsug stillat en aning fram tills nästa Falsterbo. 

Fendi blev väldigt bortskämd idag men det är han absolut värd efter allt elände han gått igenom sista tiden med magsår och foderstrupförstoppning. Han har mig lindad runt sitt "lillfinger" om han haft ett sådant. Bara det bästa till den bästa är mottot. I alla fall mitt. 

Jag och min Tea passerade idag 30000mil och vi ser fram emot många fler då hon mot alla odds gick igenom besiktningen. Bra jobbat Tea!

Ett nytt fint stalltäcke från Horseware till prinsen.


Ett nytt regntäcke blev det också. Jag kan lova att Fendi var gladare än han såg ut på bilden. 

Ny grimma och grimskaft. Helt oemotståndligt snygg och satt som gjuten på honom. Förmodligen den dyraste grimman han någonsin kommer få haha. 


Jag och Fendi firade dagen med att dela på några ahlgrens bilar och tusen pussar på hans söta gris-mule. Han var ovanligt mysig och jag vill tro att det var hans sätt att säga tack. Såklart jag vill tro det, förmodligen är han nöjd med sin gamla grimma och trasiga täcke hehe. 

Pyjamasen åkte på efter all provning och han njöt av sina nya "sängkläder" i form av spröd halm. 



Falsterbo!!

Imorgon ska jag, mamma och Gunilla till Falsterbo!! Gud vad härligt det ska bli trots en tom plånbok. Detta är en härlig tradition som vår trio har, jag älskar den!
Veckan har varit väldigt bra faktiskt, det har varit väldigt lite post denna veckan så vi har kommit iväg i tid och nästan slutat i tid. Inte i närheten av 2timmar övertid som veckorna dess för innan. Nu borde det vara lugnt ett par veckor till men sedan kommer posten öka och så övertiden. Jag ser fram emot nästa lön! 

Nu sitter jag och slötittar på en dokumentär om Leonardo da Vinci. Klockan är strax för 21 och jag känner mig tillräckligt trött för att somna. Blir en snabb dusch och sängen snart så jag kommer upp kl 05 imorgon. Stallet kallar innan Falsterbo. På söndag väntar utsläpp i stallet så denna helg är helt utan sovmorgon men jag ska unna mig en powernap söndag eftermiddag innan tvättiden drar igång. 

Jag hoppade Fendi lite idag. Humöret var inte på topp hos honom när vi gjorde i ordning så trodde först att han var lite sjuk. Tji fick jag. Han rejsade runt okontrollerat så sjuk är han inte 😂 tror han blev glad över att få göra något annat för en gångs skull. Blev ett lugnt och kort pass, han är svag nu och ville inte pressa honom för mycket. Får åka till styringe och hoppa nästa helg så underlaget är lite bättre! 

Min midsommarnattsdröm ❤️❤️ 

Nytvättad postbil


Jag förra helgen när vi dansade loss i Tylösand. 




RSS 2.0