Pay and jump Emmis

Åkte till Perstorp igår och hoppade 90cm med Emmis. Han skötte sig väldigt bra även denna gång. Inte långt från felfritt nu, han blev lite rädd för ett par människor efter hinder nr tre och sprang förbi nästa hinder. Annars var det inga problem för honom. Nästa tävling blir antagligen Trolleholm och 1m. I veckan ska vi träna på kombination. 

Tydligen min nya syster Martina. Väldigt lika sägs det. Håller inte helt med 

Obligatoriskt selfie


Störst





Nu ska jag fortsätta min färd till stallet, i eftermiddag åker jag och träffar Joanna i kstad. 

Välförtjänt

Fendi fick en välförtjänt vila igår efter tävlingen och idag red vi ett dressyrpass på banan. Ett kort men effektivt pass som innehöll massor med bra saker. Fendi kan mycket nu och allt han gör går väldigt lätt, det är inte svårt att njuta när man sitter på hans rygg. Även Emmis utvecklas och blir inte lika sur nu när jag kräver saker av honom. Imorgon ska han på pay and jump, 90cm i Perstorp. 

Kvällen spenderades hos Becci och Tobbe, lika trevligt som vanligt. 

Fendi bryr sig inte när jag latjar runt lite 

Varga och jag myser. I alla fall jag haha 


Godnatt! 

Bra utdelning

Oj vilken lyckad tävlingsdag det varit idag! Åkte till Hästhagen vid nio imorse och red första klassen vid 11. Hoppade först en 110cm och fendi vad helt med på allt och hoppade en väldigt snabb och felfri runda. Inte en chans att jag hade kunnat rida snabbare. Riktigt duktig Fendi! Höll helt till en seger! Gud så roligt, vår första seger till och med. 

Hann bara ge fendi lite betforvatten och svalka honom med en blöt handduk innan det var dags för 120cm. Hade bestämt mig sedan innan att jag inte skulle satsa fullt, inga långa vägar men heller inga idiotsvängar och ett hyfsat  bra grundtempo. Bästa fendi var felfri igen och blev 3.a!! 

Han är bara för underbar!!







Trött häst som kämpade riktigt bra denna varma sommarda'(rimmar till och med).



Fantastiska häst

Okej, alla borde få rida en häst som fendi! Han är magisk, underbar, härlig och fullkomligt bäst! Ett pass som han gjorde idag går inte att jämföra med någon annan lycka. Trots att jag ridit aktivt i 20år blir jag lika förvånad varje gång en häst kan förmedla en sån känsla. Tack för idag Fendi, du gjorde min kväll ❤️ 




Ha en trevlig kväll alla, det ska jag ha tillsammans med Becci och hennes pojkvän Tobbe. 

Öppet hus

Idag åkte jag och mamma till Halmstad för att kolla på ett stall till fendi och för att gå på öppet hus på skolan. Stallet var verkligen hur fint som helst och hade ALLT. Nu återstår det att jag får tag i en inte allt för dyr lägenhet så jag har råd att ha honom där. Letar för fullt! 

På väg till stallet nu och ska rida fendi och Emmis. Imorgon får det nog bli stranden med mamma och jag ska rida på kvällen. Igår red jag ut en timme och en kvart tillsammans med Martina och William. Väldigt trevligt och fendi älskade varenda sekund av turen. 

Trött imorse 



Duktig Emmis!

Igår körde vi till hästhagen och hoppade öppen bana med Emmis. Första gången han hoppade någon annanstans än hemma. Han skötte sig otroligt bra! Lite människoskygg i början, ett beteende som hans bror Fendi också lider av. Efter två godkända rundor i 80cm åkte vi hem. Lastningen var inget problem heller! 

På söndag ska fendi hoppa 110/120 i just hästhagen. Ikväll rider jag ut med Martina, enda gången det går eftersom min häst får psykbryt själv. 

Nu är jag på väg till Malmö, ska städa lägenheten lite innan brorsan kommer hem ikväll. Dags att flytta hem till mamma och pappa igen. Har i princip bestämt mig för att börja plugga till hösten. Halmstad here i come! Kommer säkert få tusen frågor nu om varför jag inte ska tillbaka till Kuwait och jag kan skriva ett långt inlägg om detta senare. Största anledningen är att jag inte vill ge upp Fendi! Han behöver mig och jag behöver honom. 

Om någon vet ett ledigt boende i Halmstad får ni gärna höra av er till mig. 

Emmis! 



Två grymma brorsor! 



Trevliga dagar

Haft ett par trevliga dagar med ett par olika vänner. Passandet av min brors lägenhet börjar lida mot sitt slut och på torsdag lämnar jag över nyckeln igen och flyttar tillbaka till mina kära föräldrar.  Just nu lever jag ganska ovetande i en slags bubbla, det finns ett par planer ang min framtid men än så länge är inget beslut taget. Jag både njuter och vantrivs i denna bubbla, samtidigt som jag bara vill leva livet inser jag också att det är dags att utvecklas ytterligare. Något jag är säker på är att jag inte kommer sälja eller låna ut min älskade häst. Han betyder för mycket för mig och vi kommer ha ett fortsatt bra liv ihop. Det är han och jag som gäller, trots att han är cp många gånger är jag själv lika cp och det är antagligen därför vi passar ihop. 






Nu sitter jag återigen på tåget på väg till stallet. Fendi fick vila igår efter söndagens kanonrunda, idag ska han longeras med graman. Emmis ska gå ett litet pass, imorgon gör han debut på pay and jump i hästhagen, 80cm. Spännande! 


Hej svejs 

Tävling

Efteranmälde fendi till en 120cm i frosta och det gjorde jag helt rätt i. Han hoppade fantastiskt och blev tvåa med en snabb tid. Förlorade förstaplatsen med endast tre tiondelar. Sånt som händer. Är otroligt nöjd med hans hoppning, dock kan jag leva utan hans akrobater innan start. Mycket stegringar osv idag. 

Fin i blått va? Nya kavajen på



Info

Hej bloggen! Kom på att jag lämnat min Gpa kavaj i Kuwait och kommer inte åt den förän senare. Den är i alla fall storlek 36. Pris 1000kr. Manfredi kavajen finns tillgänglig och är stl 36L och kostar 2200kr. 

Har varit i stallet nu på kvällen och trimmat ett fint pass på Emmis. Möbler bommar och ett litet hinder. Väldigt duktig var han! Om två veckor laddar vi för pay and jump! Fendi fick vila efter två felfria rundor i 120 på pay and jump igår. En stor eloge till min tappra häst som fick stå ut med en mindre bra ryttare. 

Nu är jag på väg tillbaka till Malmö och ska nog handla med någon mat på väg hem. Superhungrig och lite grinig känner jag mig. Imorgon får fendi och Hero jobbas över bommar och Hailey ska också ridas. 




Bäst häst som får mig lycklig 




Ridit

Har varit i stallet på förmiddagen och ridit fendi, Emmis och Hailey. Alla var väldigt duktiga men framförallt var fendi och Emmis två stjärnor. På onsdag ska fendi få åka på pay and jump i Perstorp och hoppa en 120cm. Ska även passa hästarna på onsdag då Gunilla ska iväg. Blir en heldag i stallet men kanske kan äta lunch hemma med mamma och pappa i hbg. Är trots allt närmare dit än Malmö. 

Helgen har varit bra, umgicks med två vänner på lördagen och igår var jag och mamma i Falsterbo. Såklart skulle jag inte köpa något men kom hem med en ny tävlingskavaj ändå... Hopplöst. Är det någon här som är intresserad av någon av mina gröna kavajer kan ni bara lägga en kommentar. Har har en Manfredi och en GPA trophy till salu. 

Nu är jag i alla fall på väg till Malmö igen. Ska hem och duscha sen försöka få klarhet i hur jag ska skicka Ahmeds sadel till Holland. Aja det löser sig! 

Bjuder på denna sjukt dåliga bilden





Tillbaka i Sverige

Då har jag landat på svensk mark igen. Blir en tur upp till hbg för att hämta bilen sen ska jag möta upp Hans i Malmö. Ikväll sover jag första natten i min brors lägenhet, ska passa katterna tills de är tillbaka från sin semester. Blev inte mycket sömn i natt, somnade halv 1 och steg upp halv 5. Aja lär inte dö av sömnbrist sedan mina lata dagar i Tyskland i alla fall. Just nu vet jag inte när jag åker tillbaka till Tyskland eller om jag ens kommer göra det. Får se helt enkelt. 





Hovslagaren är här!

Äntligen har hovis kommit och Caty får nya skor! Gått och väntat hela dagen på detta... 




Imponerande

Jag tycker det är imponerande att hästar accepterar så mycket egentligen. De har ett gåband här som hästarna tränar på, uppför och plan mark. Väldigt bra träning faktiskt! Caty(döpt om henne igen haha) får lära sig det så småningom. 

Jag red henne lite lätt nu på morgonen på gräset pga skon och det gick super. Hon är så fin att rida!! Helt underbart att sitta på henne! I eftermiddag kommer hovis, om allt går som det ska tänker jag hoppa lite i ridhuset ikväll. Blir säkert full rulle. 




Ingen hoppning

Det blev ingen hoppning ändå, Cats ena baksko håller på att trilla av så vågade inte utmana ödet. Hon har i alla fall gått en halvtimme i gräshagen(trots sin feta mage) och vi har promenerat. Tänkte bege mig ut på en till promenad nu. Imorgon kommer i alla fall hovslagaren och skor om henne helt. Annars har jag inte gjort så mycket nu på eftermiddagen, fångat en springande häst som saknade ryttare, kollat träning och läst i min engelska bok. Engelskan och jag börjar bli vänner! 

Nöjd tjej




En ridtur avklarad

Morgonens ridning är gjord för längesedan och jag äter nu en sen lunch. Kyckling, äpple, zucchini, lök, tomat, pasta och kryddor. Lätt som en plätt och gott! 

Trodde att Cat skulle vara trött idag men nej! Never ending energy haha. Idag ska vi i alla fall hoppa lite på kvällen och jag ska gå lite med henne nu efter lunchen. Hovslagaren kommer imorgon och slår på nya skor, stackarn ser för bedrövlig ut på hovarna. Tyvärr har jag ingen som kan filma idag så kan inte bjuda på mer än lite tråkiga bilder. 


Fick denna av Abdullah igår 😂



Bomträning och fotboll

Jag red Cat en halvtimme över bommar och hon blev väldigt trött och svettig. Men bra gick det! Det är mycket GO i denna damen, roligt! Efter passet gav jag henne en lång dusch med schampoo, nu hon mer vit än gul i alla fall. Nackdelen med vita hästar är att det inte håller sig snyggt så länge. 

Efter diverse pyssel och dusch lagade jag mat och hade sällskap utav Alex. Efter det såg jag fotbollen Tyskland-Brasilien inne hos han och Marie plus eleverna. Hjärnan var helt slut efter att ha lyssnat på tyska och italienska i stort sett hela dagen. Gick efter andra halvlek eftersom Tyskland utklassade Brasilien och såklart hejade jag på brassarna. 

Nu har jag duschat själv och ska sova gott. Imorgon ska jag hoppa Cat! Glad att min chef litar så mycket på mig att han ber mig göra det. 








Regnet öser ner här

Dagen började med att jag gosade och gjorde i ordning Cat för en ridtur. De hade precis vattnat ridhuset så det plaskade där inne och det läckte igenom mina skor bara av att jag skulle gå 5m. Kändes inte jättelockande att rida runt där så bestämde mig för att ta ett par varv på galoppslingan runt hagarna istället.  Det gick hur bra som helst och Cat är verkligen fin! Hon är precis så pigg som man vill ha en häst, mjuk, lydig, rörlig och rolig. Jag tror Abdullah kommer ha väldigt roligt med henne och jag kommer inte vantrivas av att trimma henne varje dag sen. 

Ikväll ska vi rida lite över bommar i ridhuset. Abdullah tycker hon har lite kort galopp så han vill att hon sträcker på sig ordentligt. Marie(en av de som driver stället här) ska iväg och äta middag med sina elever och Alex(den andra som driver detta) är iväg med en häst och förmodligen kan jag trimma och bygga bäst jag vill utan att någon stör. 


Fina tjejen




Hon har kommit!

Äntligen har Caletta, numera kallad Cat, kommit! Red henne direkt och det gick hur bra som helst. Jättetrevlig i hanteringen än så länge och pigg och framåt i ridningen. Imorgon ska jag rida henne både på morgonen och kvällen och mitt på dagen får hon gå en stund i hagen. Tyvärr är hon väldigt tjock så blir bantning direkt. Kommer även ge henne ett välbehövligt bad imorgon också. 

Hon är pigg och söt! 

Ponnyyyy



Godnatt! 

Varför jag är i Tyskland

Anledningen till att jag är här nu är att Abdullah köpt en ny häst som han ska tävla här under sommaren innan den flygs till Kuwait. Evelina befinner sig i Holland och väntar på Shaker där, han har också köpt en ny häst. Såklart ingen logik med att han är där och Abdullah här. 

Söta stallhunden Siri 



Bilder från stället

Här kommer det lite bilder från anläggningen 

Min del av stallet, bara Cat som kommer stå här. I anslutning till det andra stallet 

Stallet som används 


Gåband

 Tredje delen av stallet 


Ridhuset


Vid sidan av ridhuset 


Ut över hagarna även galoppslingor

Vaktfågeln Smitty


Longeringsvolten

Ridbanan


Ingången till boendet 

Inne i ridhuset

Det var väl i stort sett allt

I väntan på häst

Befinner mig i Tyskland nu och väntar fortfarande på att Abdullahs nya häst ska anlända till stället som jag befinner mig på. Idag fick jag i alla fall rida en häst, en häst till tjejen som driver det här stället. Ett femårigt sto, väldigt vacker! Efter det åt jag lunch med människorna här, jag plus fem italienare. Såklart åt vi pasta! Trevligt var det i alla fall! Jag hoppas innerligt att Caletta kommer ikväll annars vet jag inte vad jag gör. 

Ett par elever ska träna ikväll så jag har i alla fall något att göra. Åker tillbaka till Sverige tidigt på fredag morgon. 




RSS 2.0