Ridhuset och skola

Jag åkte som planerat till ridhuset imorse. Fendi var väldigt lugn och samlad, det var ett lojt pass till en början men när vi började galoppera över bommarna och hoppa något språng blev det fart på Fendi. God kontroll och han hoppade bra. Vi fick jobba lite extra med att landa i höger galopp på rakt spår men annars bra. 
 
Han känns vältrimmad inför helgen och det ska bli roligt att tävla trots att tävlingen startar 08 på lördag. Imorgon får Fendi vila, tänkte passa på att putsa allting så det är gjort. Glömt tvätta mina schabrak så fick akutboka en tvättid på fredag morgon. Därefter rider jag bara ett hyfsat lätt pass på fältet. Ska hålla träning för Cornelia på kvällen. Full fart som vanligt. 
 
Nu har jag suttit med några tråkiga frågor inför seminariumet som vi ska ha imorgon. Läste nästan alla 41 sidor som vi skulle. Glad att det var på svenska men jag undra hur de engelska studenterna ska ta sig igenom texten? 
 
Jag tänkte bjuda på en videon från ridhuset idag. Fendi är besatt av den blåa pallen, han letar upp den och leker med den. 
 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Hej! Läser din blogg lite då och då och har förstått att du läser till djurskyddsinspektör i Uppsala. Jag undrar om det är 5års eller 3års programmet du läser? Och vart har du din häst?
Jag läser nu sista året på gymnasiet och vill gärna läsa till agronom/ djurskyddsinspektör sen, men det ska ju gå ihop med hästen med.. Väldigt tacksam för svar ☺️

Svar: Hej Kajsa! Det stämmer att jag läser till djurskyddsinspektör men det gör jag i Halmstad. Det är en treårig utbildning som är väldigt rolig och givande. Jag har min häst en mil utanför Halmstad city, det funkar bra men man får leva lite snålt ibland. Jag har ett fast måndagsjobb som hjälper ekonomin lite, att ha ett extrajobb samtidigt som man pluggar är smidigt och välbebehövligt. Häst är ju ganska dyrt men så värt det alla gånger. Antalet skoltimmar på högskolan (i alla fall i Halmstad) går inte att jämföra med gymnasiet när man gick från 8-16 varje dag. 2-4 timmar om dagen går vi i skolan så häst och jobb hinns med. Hoppas du blev lite klokare på mitt svar 😉 kram på dig
Linn Skjetne

2016-09-29 @ 19:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0