Blir knäpp

Jag ska söka in till högskola till hösten och för att förbättra min chans att komma in så ringde jag till MAH(malmö högskolas) studievägledare och hon tipsade mig om att läsa in samhälle b så jag kunde få ett högre totalbetyg. Mailade komvux i klippan, får svar att de inte beviljar det i klippan och avslutar med att "lycka till, hejdå" ungefär. Fick ett nummer till studievägledare på komvux i klippan och då säger tanten där att jag kan läsa in samhälle 2(samma som samhälle B men ett annat namn) men att det inte gör någon nytta eftersom att jag bara får tillgodoräkna mig ett betyg i den "gamla" kursen som hette samhälle B. Sånt här gör mig riktigt irriterad och frustrerad. Hade jag bara läst kursen på gymnasiet utan att göra ett piss och fått IG så hade jag kunnat läsa upp den gamla kursen samhälle B och kunnat tillgodoräkna mig poängen. MEN eftersom att jag är ganska ambitiös och vill prestera i allt jag gör så läste jag inte samhälle B med risk för att få IG då tiden inte fanns till. Istället ska en ambitiös elev som jag bestraffas och kan inte på något sätt läsa in så jag kan få fler poäng. Komvux gynnar bara IGbarn. Hatar det... En riktigt sur tjej här nu. Och ledsen.

Kommentarer
Postat av: Malin

Men fan vad surt! :( Skitsystem. KRAM PÅRE.

2013-02-19 @ 17:12:27
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: Emma

Har de fortfarande samma "himmska" ;) studievägledare kvar på Komvux i Klippan så förstår jag din frustration. *elak* ;)

Annars är Komvux nog inte alls illa, åtminstone var det inte så för tio-tolv år sedan -- haha, en halv evighet sen när jag tänker efter. Då gick det alldeles utmärkt att läsa upp sämre/dåliga/IG betyg som man hade sedan tidigare och tillgodogöra sig det nya om man säger så.

Har det dock ändrats såhär, så är det ju ett riktigt j*vla sätt, fy så surt!

Förstår att du är ledsen, men är du säker på att du uttömt alla möjligheterna? Sa hon i Klippan verkligen rätt? Dubbelkolla hennes info, för hon är inte den skarpaste kniven i lådan....


Lycka till!!! :)

2013-02-25 @ 09:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0