Veterinärbesök idag

Då är jag och Hans plus Lucky hemma igen efter en hel eftermiddag hos Silvana och Maritta. Kan inte påstå att besöket gick speciellt bra med tanke på att Lucky blev behandlad lite här och där. Började med att vi longerade honom i ridhuset inför Maritta och Silvana, som vi konstaterat förut är han väldigt stel och ser nästan lite halt ut innan han blir varm. Gick ned på grusplanen och longerade på hårt underlag och vi såg samma sak där. Lucky fick genomgå ett böjprov och han markerade lite på både höger fram och höger bak. Redan där skiljer sig hans "symptom" från sist eftersom han var helt ren på böjprov sist vi hade Silvana. Silvana bedövade kotan i höger fram och kom fram till att det var i knäet som smärtan fanns. Som vi visste sedan innan fick Lucky en ryggbehandling på höger sida, de som var nytt var behandlingen i höger framknä och höger bakkota. Jag är egentligen inte besviken på resultatet, ju snabbare vi kan behandla desto snabbare blir han frisk. Glad att vi hittade det som troligen orsakat allt. För er som missat har Lucky trillat i hagen, mamma såg när, på höger sida. Maritta ärövertygad om att han måste gjort sig något, antagligen har det kommit smygande och blivit värre och värre. Inte alltid bra att ha en så snäll häst som gör allt han kan, även om det kan gör ont. Aja skadan är skedd och nu ska vi bara fixa till allting igen.

Tyvärr är Lucky inte så lugn i hagen så han kommer få gå i halthage hur länge som helst. Lucky ska vila nu i en vecka, enbart skritt för hand en halvtimme om dagen. Om en vecka får han börja jogga lite och om 3,5vecka blir det ett återbesök. Förhoppningsvis är han bra i benen då men antagligen behövs det en behandligen till i ryggen.

Blir mycket pyssel med älskling denna veckan så han inte känner sig bortglömd.

Det som var positivt idag var att han blev röntgad i ryggen och det såg jättebra ut, var väldigt nojjig över att det skulle vara något allvarligt där eftersom han var så stel. Ska passa på att kolla sadeln när han har fått börja trava, lika bra att få det gjort.

Slutsats, i love Lucky, allt för honom.

Kommentarer
Postat av: Malin

Tråkigt! Men inte mycket att göra åt saken, man kan ju inte gå och vakta hästarna 24/7 så de inte gör dumma saker i hagen/boxen... suck. Jaja. Du har ju Fendi att tävla på nu iaf! KRAM <3

2012-03-30 @ 18:14:45
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: Sabina

Naaaw, lilla lucky. Men han är stålmannen så han kommer vara back on track i sommar igen och det är ju DÅ det är skoj o tävla! :D hihi, du har ju Fendi iaf! :D Puss o kram skumbananaaan

2012-03-30 @ 20:46:02
Postat av: sara

Hoppas hoppas allt går bra från och med nu då!

2012-03-30 @ 21:47:55
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Camilla Gustavsson

fy för!! Stackars dig och lilla Lucky! :( Jag vet hur det är, har haft sånna problem men tidigare hästar! Det svider i hjärtat när de inte mår bra! Hoppas han blir bra som planerat och att ni kan komma ut igen!

Kram

2012-04-02 @ 21:58:15
URL: http://camillagustavsson.com/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0