Dagen idag, häst häst

Började dagen med att släppa ut hästarna, gav Lucky lite hö i hagen så han inte far runt i den större hagen, cyklade hem och kröp ner hos älskling i sängen och pussade på honom tills han vaknade helt. Är så mysigt att bara ligga och dra sig i sängen i timmar om man vill. Skönt att vi fick det lugnt innan han skulle köra hemåt igen. Vid tolv körde Hans och jag cyklade till stallet och lunchade hästarna, vid tretiden åkte jag tillbaka till stallet och mockade samt red båda pållarna. Fendi fick gå på banan och som ni ser på bilderna nedan ser fendi lagom pepp ut innan passet haha, ser faktiskt nöjd ut efter att vi ridit.

Fendi fick en ordentlig uppvärmning idag, han kändes fin. Igår var han riktigt jobbig att rida, så fort vi skulle galoppera började han sparka bakut, sjuuuukt irriterande. Började såklart tänka om han hade ont men det var bara trams. Han sparkade bakut en gång idag men annars inget, eller ja han sparkar bakut när jag byter galopp men det har han i princip alltid gjort. Finns stunder då han byter utan kickar också. Aja skönt att han skötte sig idag, efter uppvärmningen fick han gå efter en bomserie men två upphöjda bommar och två som låg på marken, det gjorde han jättebra. Sen fick han gå över en bomserie i galopp, studs. Eftersom att vi bara har sex hinderstöd så fick de vara sneda men ett hinderstöd per hinder. Fendi for iväg till en början och bara sprang igenom studsen. Tror att jag fokuserade för mycket på hans form istället för galoppen så han fattade inte helt vad vi gjorde. Struntade i formen och hade en bra arbetsgalopp på honom och då gick allt perfekt. Det var dumt av mig att kräva att han skulle gå i form, han är helt enkelt inte stark nog för det.

Slutsatsen är att jag är väldigt nöjd med Fendi, han är otroligt fin att rida!

Lucky skrittade jag en halvtimme som vanligt, red ner till plantskolan och hem igen. Travade honom ett par steg och stundvis känns han OK men ändå inte helt bra. Två veckor till återbesök.

Slänger in bilder från idag.

Nähä eftersom att den här appen är sämst att blogga ifrån kommer inte bilderna in......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0